Ziua Logo
  05:12, luni, 29 mai 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2006-12-14
morkov din Praga / Cehia (...@moucha.ro, IP: 81.31.22...)
2006-12-14 03:18
Referitor Raiffeisen - BUBA MARE

"Printr-o metoda bine cunoscuta sub denumirea de "phishing" mai multi clienti ai bancii au primit un mesaj prin e-mail, de la persoane necunoscute, prin care li se cereau date personale."

"Reprezentantii bancii au luat imediat masuri pentru blocarea acestor tentative de frauda si au declarat ca securitatea sistemului online nu a fost afectata in nici un fel."

EI SI AICI E AICI

1. Phishingul este metoda sociala de atac (gaura de securitate a sistemului informatc este clientul si nu o masina / sistem informatic).

2. HEHE, si aici e buba: DE UNDE AU STIUT HACKERII CARE SUNT CLIENTII BANCII ?!? Asadar frazele citate de mine sunt in conflict logic. Daca cineva pune mana pe o baza de date cu clientii, in acest caz securitatea firmei este GRAV afectata. Poate ca nu este baza de date a Raiffeisen, ci o baza a unei alte firme si un join pe date a permis deconspirarea clientilor. Rezulta ca desi Raiffeisen nu poarta vina, totusi securitatea ei a FOST AFECTATA. Si chiar daca au fost trimise emailuri si la ne-clienti ai bancii, afirmarea celor doua fraze in acelasi context (comunicatul bancii) ridica semne mari de intrebare referitoare la profesionalismul PR daca nu si IT&C.

3. Nu va incredei in phishing filters. Nici unul nu a detectat ca e un scam.


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00644 sec.