Ziua Logo
  22:36, vineri, 2 iunie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2006-12-13
Adrian v.D. din Germania (...@dmdg.de, IP: 217.228.242...)
2006-12-13 12:00
Cinismul celor care jongleaza cu cifrele evreilor care au fost omorati

Germania,prin istoricii lor,prin datele istorice,prin documente(printre altele,prin acte care dovedesc clar acest numar enorm de victime-multi nici nu-si pot inchipui cat de acribici au fost germanii in privinta datelor si conjucturii exterminarii unui popor!-dar si prin mii de fotografii care nu pot minti)a recunoscut suma de sase(6)milioane de evrei omorati in al II-lea R.M.
Ei bine,acesti sase milioane de evrei,indiferent cum au murit,au disparut din Europa,din lume!A fost o tragedie de neinchipuit.Acest popor biblic a fost ras din Europa!Colaborationistii francezi sau olandezi au ajutat un stat criminal si nazist.Pentru ca in fiecare natiune-tara- exista un procent de antisemiti!E o boala,un virus,o plaga!Nazistii germani,singuri,nu ar fi putut depista pe evreii din Franta,Olanda,Danemarca,Romania sau Ungaria,sau,le-ar fi trebuit multi ani de zile sa-i afle pe toti....

Exista istorici-albanezi,coreeni sau cevretivoi-care pun sub semnul intrebarii aceste cifre.Pe langa fapul ca acesti <istorici>pun sub semnul intrebarii un fapt clar documentat si dovedit de catre istoricii germani,ei urmaresc de fapt ceva si mai murdar:un antisemitism nou!Dupa cum am spus,pentru ca aceasta plaga nu are leac!E o pedeapsa...

Conferinta din Teheran,<conferinta rusinii>(mass media germana,care mi se pare mai credibila decat toate celelalte!)vine dupa Conferinta din Stockolm,care a avut loc acum cativa ani,pe aceeasi tema(nu stiati?-intrebati pe doamna Katty!)
Aceasta conferinta din Teheran este plaforma exarcerbarii unei lumi revansiste,antisioniste.La ce concluzii pot ajunge acesti indivizi?

Cineva,caruia ii apreciez stilul,dar cu care arareori sunt de acord,mi-a raspuns ieri la o postare,ca evaluarea istoriei ar fi <bla,bla,bla>,or,evaluarea istoriei unui popor nu poate fi niciodata tratata superficial.Mai ales istoria Germaniei,ca si istoria tarilor care au cunoscut tragedia produsa de dictaturi.

Pe scurt:antisemitismul imbraca diferite forme,insa ramane la fel de contagios,de pernicios,ca pe timpul nationalismului european.
Nu am intalnit inca un crestin care citeste Biblia,care nu are nimic din superficialitatea cotidiana,sa fie si antisemit.Nu am intalnit inca un om,care crede cu adevarat in democratie si sa fie un antisemit.Dar am intalnit multi oameni care pastreaza si expun idei,despre care nici nu stiu ca sunt antisemite........

Adrian D.

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 81.64.182...)
2006-12-13 13:19
nici cuvintul Holocaust, nici 6 mil., nu definesc esenta experientei de SINGURATATE..


Conferinta Holocaust din Iran e un caraghioslik, &#8230; Ahmadinejad stie ca in tara lui nu-l prea ia nimeni in serios, asa ca se da in stamba pe plan international, stiind ca are clientela care cade pe spate la fiecare vorba a lui.

Ce treaba are el cu experienta poporului evreu, care a trecut printr-un proces netrait de un alt popor, pe care, in lipsa de cuvinte (ca nu exista), l-a pus sub umbrela simbolica a cuvintului <Holocaust> ??

Imediat s-au trezit Sobru, Zen, Pinkie, Mahmud, si din pacate chiar Katty, sa se lege de cuvint, <&#8230; pai dar noi ? dar Holocaustul comunismului ? dar tutzis si houtous ? dar palestinienii ??> &#8230; toti vor sa-si numeasca experientele lor (si ele unice, nu zic &#8230;) <Holocaust> &#8230;

Dar luati, fratilor, cuvintul, ca nu el e important, &#8230; importanta este experienta, cum s-a iesit din ea si ce s-a invatzat &#8230;

Proiectul de exterminare la care a fost supus neamul evreiesc, denumit ulterior (dupa vreo 20 de ani) <Holocaust>, a fost opera la care au participat foarte multe popoare si natiuni. Era si un razboi pe-atunci, insa nu avea nici o legatura cu proiectul.

Se pare ca recunoasterea si celebrarea acestei experiente pe plan international (nu doar de evrei) se datoreaza si sentimentului de culpabilitate si dorintei de exonerare a intregii lumi fatza de un act oribil, petrecut intr-o lume a civilizatiei moderne.

Numarul de 6 Mil. de care se leaga multi de pe-aici si de pe aiurea, nu are importanta, avind in vedere ca au disparut in acest proces de exterminare milioane de tineri si de copii care ar fi putut naste la rindul lor copii (imi inchipui grimasa de pe fatza lui Sobru &#8230;)

Nu numarul este important, ci conditia de DEZMANIZARE la care a fost supus un popor cu nimic mai prejos decit cele mai elevate popoare din acea perioada, experientele care s-au facut cu poporul evreu fiind luat drept cobai, &#8230; conditia de SINGURATATE in care s-a trezit in mijlocul oamenilor fatza de care s-a considerat egal.

Cind si-au revenit, evreii si-au facut o analiza post-mortem si si-au zis <never again> . Au inteles ca pericolul <singuratatii> nu va dispare niciodata, &#8230; de-acolo si tara Israel.

Fiecare popor are filozofia lui despre viata si moartea semenilor sau. Pentru evrei fiecare om conteaza, si ei si-au exprimat acest sentiment cu elocventa si indirjirea unei rase care a fost la un pas de a fi extirpata.

Si armenii si tiganii isi exprima sentimentele legate de genocidul lor in felul lor. Vad ca Pinkie e suparata ca romanii nu si-au creat liste pentru Holocaustul comunist, pai cine ar fi trebuit sa le intocmeasca ?

Evreii au trait experienta lor de <near death> si, atit pentru ei, cit si pentru intreaga lume si-au facut cunoscuta experienta lor. Omenirea daca vrea invatza ceva din toate astea, sau uita, insa evreii nu vor uita niciodata.

Ce poate pricepe din toate astea Ahmadinejad ? Ce treaba are el cu respectarea oamenilor sai, darami-te pe altii ?

Sobru (...@yahoo.com, IP: 89.137.60...)
2006-12-13 13:55
Re: nici cuvintul Holocaust, nici 6 mil., nu definesc esenta experientei de SINGURATATE..

Lasa ca respecta evreii pe altii, de nu s-a pomenit.

Nikon din Romania (...@yahoo.com, IP: 87.69.45...)
2006-12-13 18:10
Re.Sobru

La 2006-12-13 13:55:59, Sobru a scris:

> Lasa ca respecta evreii pe altii, de nu s-a pomenit.
>
Domnule Sobru,
Nu am intalnit in viata mea un individ de genul dvs.lipsit total de cel mai elementar gram de intelegeresi sentiment realist si uman.
Toate reactiile dvs.stilul si postarile intruchipeaza o ura absurda fara sa incerce odata sa gaseasca si cauza minciunii s-au a adevarului.
Domnule...tot timpui aruncati vina asupra unui singur element,celalalt ramane tot timpul o victima curata ca apa de izvor.
Nu observati ca sunteti penibil si aici mai mult ca oriunde dati dovada de un om REDUS........

Oriana din http://www.ziualibera.blogspot.com/ (...@hotmail.it, IP: 62.101.126...)
2006-12-13 18:54
"Lasa ca respecta evreii pe altii, de nu s-a pomenit."

La 2006-12-13 13:55:59, Sobru a scris:

> Lasa ca respecta evreii pe altii, de nu s-a pomenit.

Pacat ca nu pot da de tine, sa-ti pun o bombitza in cale si apoi sa mai si pretind respect de la tine... Mai caraghios decat Benny Hill !
« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00771 sec.