Ziua Logo
  07:27, duminica, 4 iunie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-09
Emy (...@hotmail.com, IP: 86.120.60...)
2006-12-10 00:16
Un semn al imaturitatii spirituale ?


Stim ca (,) copii se nasc cu o uimitoare capacitate de comunicare la nivel emotzional. Pt ca nu au o inteligentza traita si nici nu dispun de un limbaj, ei comunica doar la nivel afectiv. Prin acuitatea simtzurilor el comunica inaintea achizitionarii limbajului la un nivel mai adanc decat ar putea`o face cuvintele. Pe masura insa ce se dezvolta, oricat de slab dotat ar fi din punct de vedere intelectual, are o abilitate genetica de a invata limba cat mai repede. Aceasta abilitate de a comunica verbal se suprapune peste comunicarea de tip emotional care se atrofiaza in timp.

De ce spun toate aceste lucruri? Omul a fost creat de Dumnezeu cu aceasta capacitate de a se relationa unii cu altii, si mai apoi cu Dumnezeu. A fost creat dupa Chipul Sau, adica o persoana relationara indreptata spre Creator si spre semeni. Prin ratiunea cu care a fost inzestrat el poate sa comunice cu Dumnezeu fara sa aibe nevoie de niste imagini (pe peretzi) Asemenea proptele vizibile ar fi necesare doar unor copii imaturi, care inca n`au ajuns la un grad de maturitate spirituala. Apostolul Pavel spune ca, pe masura ce avansam spiritual, este de absoluta trebuintza sa lepadam obiceiurile copilaresti si sa ne comportam ca niste oameni maturi in Hristos.

"Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc" ( 1 CORINTENI 13:11)


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00933 sec.