Ziua Logo
  14:59, duminica, 28 mai 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-09-12
mikele durul din Franta (...@yahoo.com, IP: 80.9.127...)
2006-09-12 02:11
UE nu poate fi santajata ! Si mai ales de Marko Bella care in raspunsul ......

trimis celor doi inalti functionari europeni s-a comportat ca un BISNITAR !

motanul incaltat din USA (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2006-09-12 03:30
Re: UE nu poate fi santajata ! Si mai ales de Marko Bella care in raspunsul ......

Rollo din SUA (...@hotmail.com, IP: 66.109.248...)
2006-09-12 05:06
Minoritati?!!

Ce fericiti sunt americanii cand aud spaniola vobita cam peste tot si devenita peste noapteici a doua limba neoficiala" mieii zburd pe campii".. se dau peste cap de fericire si apoi inujra administratia. Nu i-ar strica lui Bela bacsi o vizita prin state , probabil s-ar mai calma ca sa vada drepturi indatoriri si mai ales sa treaca printr-un interviu ca si cel pentru luarea cetateniei americane, unde limba engleza este " mandatory" si trebuie vorbita cel putin decent .....ce zici nea' Bela ne dam o tura???!!SI apoi mai vedem de drepturi da si niscaiva obligatii si nu ne mai jucam de-a victimele...

^spock^ (, IP: 84.56.131...)
2006-09-12 08:08
Re: Minoritati?!!

Rollo draga,

unu' la mana, ungurii nu-s imigranti in Romania si nu se straduie sa primeasca cetatenia pt. ca o au prin nastere. Chiar si un om care gandeste cum ai scris tu, ar trebui sa-si dea seama de diferenta.
Insa daca tot ai adus exemplul cu spaniola, de ce nu spui si ca dezavantajul apartine acelor spanioli care nu cunosc limba oficiala? (nu pot evolua in cariera, acces redus la informatii corecte etc.) Multumim insa, ca te-ai gasit tu sa ne porti grija...
Revenind insa la tema cu spaniola, poate ar fi trebuit sa scrii si cati ameriani, care locuiesc in zone populate in numar mai mare de minoritati vorbitoare de spaniola, au invatat macar cateva fraze in spaniola, fara sa-i oblige nimeni. Iar dupa ce ne-ai luminat in aceasta privinta, poate te gandesti si tu, la ce stii tu sa zici in maghiara (buna ziua, pofta buna, multumesc etc.).

Doi la mana: contaexemplu Belgia. Dragul meu, aceasta tara are 3 limbi oficiale.A treia e germana, desi minoritatea germana din aceasta tara e de cam 2% si nu in jur de 10% ca a ungurilor in Romania. Si sa vezi minune, restul (majoritatea) nu sunt ofticati, nu s-a dezbinat tara din cauza asta si nici n-a cazut cerul peste ei...

Trei la mana: traiesc intr-un oras universitar in Germania. Oricand ies pe strada aud oameni vorbind o sumedenie de limbi (in afara de germana): engleza, franceza, iraniana, spaniola, chineza, rusa si inca o multime de altele pe care nu le recunosc. Si eu vorbesc desigur cand romaneste, cand ungureste in locuri publice. In patru ani insa n-am auzit niciodata comentarii de la vreun bastinas iritat de genul: sa ma duc acasa si sa vorbesc acolo limba mea pt. ca aici e germania si se vorbeste germana etc.
De ce oare? De ce oare am auzit insa in tara a carui cetatean sunt comentarii de acest gen de nenumarate ori cand vorbeam maghiara?

Poate iti dai seama acum, de ce e nevoie de o lege pt. minoritati. Iar daca te-ai calmat dupa accesul de "toleranta" si citesti mai atent articolul o sa vezi pasajul: "Din intrevederile noastre din ultimele luni a reiesit ca in domeniul combaterii coruptiei, respectiv al drepturilor omului si al minoritatilor nationale, Uniunea Europeana solicita adoptarea grabnica a urmatoarelor proiecte: Legea finantarii partidelor politice, Legea de infiintare a Agentiei Nationale de Integritate si Legea privind statutul minoritatilor nationale".
Chiar o fi toata Europa proasta, de insista prin forul ei de conducere adoptarea legii pt. minoritatile nationale de catre Romania?

Cu stima
La 2006-09-12 05:06:41, Rollo a scris:

> Ce fericiti sunt americanii cand aud spaniola vobita cam peste tot si
> devenita peste noapteici a doua limba neoficiala" mieii zburd pe
> campii".. se dau peste cap de fericire si apoi inujra
> administratia. Nu i-ar strica lui Bela bacsi o vizita prin state ,
> probabil s-ar mai calma ca sa vada drepturi indatoriri si mai ales
> sa treaca printr-un interviu ca si cel pentru luarea cetateniei
> americane, unde limba engleza este " mandatory" si trebuie
> vorbita cel putin decent .....ce zici nea' Bela ne dam o tura???!!SI
> apoi mai vedem de drepturi da si niscaiva obligatii si nu ne mai
> jucam de-a victimele...
>

meditare (...@hotmail.com, IP: 172.183.22...)
2006-09-12 22:18
Pentru Rollo


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00760 sec.