Ziua Logo
  05:20, duminica, 28 mai 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-04-19
padure din USA (...@yahoo.com, IP: 69.217.151...)
2006-04-19 05:17
confuzii: liberte, egalite, fraternite

domnul ciachir face niste confuzii, ca majoritatea forumistilor de altfel. europa occidentala n-are nici o legatura cu comunismul de tip sovietic.faptul ca anumite cercuri sau clase sociale voteaza stinga este firesc si n-are legatura nici cu comunismul, nici cu ceausismul.e dreptul fiecaruia sa creada orice despre experimentul comunist est-european. e absurd sa vii sa spui ca sartre sau picasso sau nu mai stiu cine are vreo vina despre ce se intimpla prin alte tari.asa cum e normal ca sa existe oameni care sa urasca america fiindca a dat bomba atomica in japonia sau a ucis milioane de oameni in coreea sau vietnam.in numele anticomunismului, desigur.
stinga va exista intotdeauna intr-o societate democratica(la americani sint democratii), e firesc ca oamenii sa se sature de guvernari care derapeaza mult spre dreapta si care produc saracie si somaj.america tinde sa devine acum lumea a treia, 25% din populatie e sub pragul de saracie.deci: stinga democrata si comunismul leninist sint 2 lucruri diferita. ca exista o anumita afinitate, asta e cu totul altceva.nu trebuie bagati toti la gramada.de-aia si procesul comunismului e, in fond, o absurditate.dar nu e absurditate sa se faca procesul celor ce au comis crime sau ilegalitati in perioada comunista.si nu e absurda nici o lege a lustratiei, desi, la 16 ani de la meciul dinamo-steaua, e cam tardiva. ilici oricum nu mai candideaza,nu? sau poate nu?

paraipan (...@rogers.com, IP: 69.196.51...)
2006-04-19 07:07
Re: confuzii: liberte, egalite, fraternite

Ca sa incepem cu titlul, faci INTENTZIONAT o confuzie. Pentru ca in realitate nu a fost: liberte, egalite, fraternite ... ci Liberte, egalite, fraternite, .. OU LA MORT. Care cam schimba un pic sloganu dumitale de discoteca Comunista, si-i da o alta amploare.

"europa occidentala n-are nici o legatura cu comunismul de tip sovietic"
Ei sa fie! Bag sama ca matale crezi ca numa' copii pina'n 30 de primaveri zboara prin cel cyberspace. Ca doar nu io l-am finantzat si dat trupe si trenuri lu' papasha Lienina. Si nu Kaizeru' si Francmasonii de peste balta Atlanticului prin Nea Trotsky (cu banii lu' Baruch)? Si nu Armand Hammer l'a salvat le Lenin in Razboiul Civil cind i-a cumparat griul si petrolul? Ca altfel il mincau Petliura si Denikin.

"e absurd sa vii sa spui ca sartre sau picasso sau nu mai stiu cine are vreo vina despre ce se intimpla prin alte tari."

Cum zici matale! Ca nici Sartre (cu capitals) si ni Picasso (tot cu capitals, c'asa'i frumos si corect gramatical), nu trasera cu pusca'n Albi. Nici ghetele nu si le-au murdarit de noroaie. Nici n'au simtzit duhoarea ranilor cangrenate (ca nu era penicilina pe la '20-'45). Nici n-au vazut oameni amputatzi murind. Nici macar de foame.
Ei ... creeau. Foarte frumos. Numa ca tot humankindu' e la fel de bun sau de rau, si cu si fara creeatziile lor. Da' Sartre a stat 6 luni in cel URSS prin '56, s-a ghiftuit, n-a plecat urechea la nici una din soaptele celor disidentzi (Pasternak in special), iar la intoarcere preamarea .. stim noi ce. Picassoi'ul se dadea de stinga, vezi Doamne .. Espagniol, Republican, Guernica. Ma rog .. era de bon ton, la vremea aia. A trebuit Yves Montand, dupa '68 sa dea tonul, ca altfel toata intelectualitatea Franco-Germana parca era prinsa de .. inghetz in Comunism. Fara sa traiasca macar o singura secunda acolo.

"25% din populatie e sub pragul de saracie"
Stii bine (ca si mine), ca depinde cum definesti pragul saraciei. Exista un prag de saracie in Sudan, unul in China, unul in RO, unul in Suedia. Probabil ca 10% din saracii Americani sint mai saraci ca saracii Suedezi. Probabil ca asta'i vrut sa spui. Te rog confirma, sa nu'intzelega copiii altceva.

"de-aia si procesul comunismului e, in fond, o absurditate"

Am bunici .. asasinati. Pentru mine, nu-i o absurditate, e o NECESITATE. Si daca nu se va face'n my lifetime, ..well, maestre, ... copiii mei STIU deja. It will be up to them. And I'm sure, they will make it.

Adio

the paraipan

PS Sa mai stii ca oamenii nu-s egali. E scris. In ... Genom.George-Felix (...@yahoo.com, IP: 132.195.96...)
2006-04-19 10:50
Re: confuzii: liberte, egalite, fraternite


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00770 sec.