Ziua Logo
  18:55, duminica, 28 mai 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-12-28

Comentarii: 48, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

EuroParlamentar
2006-12-27 23:04:51

O Solutie pentru a Distruge Coruptia in Romania

Coruptia apare in orice activitate, dar situatia cea mai grava este atunci cand justitia si politia sunt corupte pentru ca aceasta previne distrugerea coruptiei din celelate activitati.

Metoda cea mai eficienta pentru a distruge coruptia in justitie si in politie este alegerea prin vot popular a cat mai multor persoane din aceste doua organizatii pentru ca poporul prin votul sau este singurul care vegheaza asupra propriei sale libertati, nu reprezentantii lui.

De exemplu, in statul California judecatorii sunt alesi prin vot popular (nu sunt numiti) tocmai ca sa distruga coruptia care ar rezulta din numirea acestora. Mai mult, la nivel de judet (county) atat procurorul sef (district attorney) cat si seful politiei din judet (sheriff) sunt alesi prin vot popular.
Numai dupa ce coruptia in justitie si in politie sunt distruse, atunci este posibil ca justita si politia sa aplice legile si pedepsele celor celor corupti din celelalte activitati.

Una din solutiile care ar distruge in mare masura coruptia existenta in Romania este descentralizarea administrativa si financiara la nivel de judet care ar putea fi implementata in felul urmator:

-fiecare judet va fi impartit in districte cu o populatie de circa 5.000 de alegatori si cate un consilier judetean va fi ales din fiecare district cu un mandat de 2 ani. In felul acesta fiecare consilier judetean va reprezinta interesele poporului din district, nu ale unui partid, iar mandatul de 2 ani ii va stimula sa tina legatura stransa cu alegatorii din districtul si va reduce coruptia.

- consiliul judetean va numi, cu un mandat de un an, cate un oficial judetean pentru fiecare din urmatoarele functii: (1) inspector-sef de politie al inspectoratului judetean de politie, (2) procuror-sef al tribunalului judetean, (3) inspector general scolar al inspectoratul scolar judetean, (4) director al directiei de sanatate publica judeteana, (5) avocat aparator public, (6) asesor, (7) colector de taxe si imposite, (8) director al serviciilor sociale si adoptiilor, (9) director al personalului, (10) director al parcurilor, (11) doctor criminalist, (12) inspector al drumurilor, (13) inspector al vanatului si pescuitului sportiv, (14) inspectorul al vamilor, (15)director general al tresoreriei judetului, (16) auditor si garda financiara, etc. Mandatul acestor oficiali judeteni va fi numai de un an tocmai ca sa distruga coruptia.

- TVA-ul incasat in fiecare judet va ramane in trezoreria acelui judet si va fi folosit la finantarea serviciilor prestate de judet (politie, scoli, spitale, etc)

Constantin Timoc lucreaza cu NASA de 20 de ani si este proprietarul unei firme din Pasadena cu filiala in Timisoara din 1989; el va candida independent la Parlamentul European in 2007 cu un program de a crea locuri de munca cat mai bine platite din fondurile de aderare descris in detaliu pe website-ul "Timoc".

sanzaiana
2006-12-27 23:13:32

Sa fii aruncat de pe cal? Se poate,dar de o martoaga?


Ascult din postura de independenta si nepartinica vanzoleala din cadrul liberal si nu imi vine sa cred ceea ce se intampla.

PNL,marele liberal,arogant,privind de sus PD dar si alte partide,arogant,impasibil la critici sau evenimente se confrunta azi din pozitie jalnica cu grupul platformistilor.

Dupa ce toata –maretia –lor se baza pe insultarea lui Basescu si deprecierea PD,partid care nu ar avea ideologie si pe care se ofereau sa-l absoarba,au ajuns acum sa regrete,sa spuna ca de fapt nici nu au facut asa si ca daca au facut ei au fost provocati.

Aceasta imi aduce aminte de o gluma,in care un vecin cere de la alt vecin oala imprumutata.El primeste raspunsul-liberal-:mai intai nu mi-ai imprumutat nici o oala,apoi era sparta si in al treilea rand deja ti-am inapoiat-o.

In partea cealalta,blandul,neluatul in seama,chir cum i se zicea,bolnavul Stolojan,cu o inetligenta politica sclipitoare obtine victorie dupa victorie si doar ce a mai ramas din aroganta liberala face ca acest mare politician sa nu fie acceptat din nou pentru a salva PNL.

Nu mai vorbesc de aroganta cu care petroliberalii au considerat ca excludere dupa excludere,demitere dupa demitere,toate spun ei,intareau mai mult PNL.

In prezent Stolojan si ai lui au facut o platforma admirabila,au stans semnaturi de 3 ori cat trebuie pentru inscriere,au stabilit statutul si programul PLD si mai ales pornesc inteligent cu o Fundatie a Dreptei,la inceput cu scopuri umanitare,sociale dar ca si Alianta Civica aici se vor intalni toate fortele de centru dreapta,formand Marea Alianta.

In acest timp PNL nu va putea gasi nici PNTCD pe care nu l-au ajutat in alegeri(desi ei au ajutat PNL),caci PNTCD va fi demult in Alianta Dreptei.

Jalea si depresia acopera astazi pe cei care cred ca un partid liberal este menit sa serveasca afacerile unor grupuri.Ei vor ramane singuri,se vor parasi reciproc si cine stie ce viitor vor mai avea.

Caci scris este in Biblie:vai voua carturarilor si fariseilor,caci ati luat cheia intelepciunii si nici voi nu intrati si nici pe altii nu-i lasati sa intre.

Dar daca stau si ma gandesc mai bine,cei cativa petroliberali nici nu au detinut vreodata cheia intelepciunii.

catani
2006-12-27 23:26:34

Sanzaiana=dede for ever=vasile Davidescu

Lupu'si schimba parul,dar naravul ba!

gili
2006-12-27 23:34:20

Acumaaa ...

S-ar cam putea sa-i iasa pe nas circusul cela pe la tevereuri alergind hotii cu cele camere de luat vederi precum pesica cu clopetei , n'asa?
Cum cui sa-i iasa pe nas ?!
Evident ca lui Tariceanu ...
Nu Tariceanu a numit de la el din partid pe ministrul de interior ?
Nu Tariceanu a pus sefii de la serviciuri , unii chiar de la "sistemul ticalosit"?
Nu Tariceanu a pus-o pe doamna Macovei ministra ?
Nu Tariceanu l-a tinut in scaun pe procurorele sef al feseneilor pesedei ?
Nu Tariceanu de mina cu doamna Macovei a pus precurorii sefi la cele parchete ?
Nu Tariceanu se joaca toata ziulica dind la cap propriului guvern in loc sa puie osul la treaba , dar mai ales sa-si vada de treaba ?
Nu Tariceanu se betiveste cu coruptii ceia pe la diverse crisme si apoi se suie aptiguit la volan in vazul natiunii primind onorul de la meletianul de serviciu care-i tine portiera la masina cu o mina si cu cealalta la cozorocul sepcii ?
Nu Tariceanu a promis ca se puie pe sistemul cela ticalosit de nu mai poate de ris ... sistemul , de atita gidilat ?
Trag nadejde ca anul asta n-o sa ne mai puie Tariceanu asta la finele de an fanfarele meletare sa trosneasca la imn si sa zvirle cu sticle in populatie ca ultimul dintre zurbagii ...
E , acuma sa mai pupe Taricenu sa-l punem prezident la cele alegeri , n'asa?
Cum ? Nu Taricenu ie prezident ?
Da atuncea cine dracu ie ?!

Biskmark
2006-12-27 23:50:20

Bine zis

Puterea Coruptiei sau coruptia Puterii?
Dati drumul la circ, ca cel cu dosarele Securitatii e pe duca. Mascarici aveti deja:
O Solutie pentru a Distruge Coruptia in Romania de EuroParlamentar

gili
2006-12-27 23:51:21

Mai Vasile ,

Vericule , ai luat-o rau de tot pe aratura .
Te-ai botezat muiere ?!
Doamne pazeste ... te pomeni ca ti-ai pus si belciuge in urechi , in nas , prin burice , ti-ai facut unghiile si umbli pe cele forumuri imbracat in fuste si cu buzili vacsuite rosu ?!
Ma stie Ba'secu ala cite sacrificii faci tu pentu el , om batrin sa umbli in travesti cu comedia sa scoti iepuri de plus din plarie ?

GGane
2006-12-27 23:56:58

Coruptie,

Da, bineinteles ca 80 % din magistrati sunt corupti, este si normal atata vreme cat coruptia porneste da la varf. Cine s-o stopeze cand cu totii sunt o apa si un pamante. Intr-o banda de hoti si talhari,organizata, se ia unul sau doi sa opreasca hotiilr, este posibil asa ceva ? Asa dece mirarea ? Numai daca sunt dati cu totii de pamant si inlocuiti cu altii se poate spuenca s-a facut ceva. Pana atunci asa va ramane so orice discutii sunt inutile.

ionescu ovidiu
2006-12-28 00:00:01

Numai varful aisbergului

Articolul domnului Stanescu nu are prea multe livrari ci mai degraba invocatiuni retorice.Ma alatur acestora si adaug:cine poate da dimensiunea coruptiei in Romania??Care e locul de unde incepe ea??? stati ca la acesta intrebare pot sa raspund:de la gradinita!!!Aici sunt pimele trepte :parintele vine cu o cafea ,cu flori cu alte atentii la educatoare si copilul intra deja in mafie!!!La serbare e pus primul,la sport este cel mai bine supraveghiat,iar la bulinele de succes e primul!!!Unde nu este asa ,e ca la mine in sat: vin 15 copii,stau cu totzii la caldura ,vine educatoarea,vine invataoarea,vine si un "profesor" de limbi straine care,chipurile ,are ora cu prescolarii,se aseaza in fata clasei si beau cafea,uneori mananca si rulada...ceea ce a exasperat pe o mamica":doamna educatoare,va rog sa-i dati copilului meu bani sa-si cumpere o rulada de la magazin ca eu n-am de unde si m-a inebunit!"
Coruptia se ontinua in invatamantul primar cu diverse"fonduri ale clasei" care uneori ajung la zeci de milioane precum si cu atentiile de craciun,de paste,de 1 martie sau de ziua femeii.Daca la fiecare se face o colecta din care sa rezulte un inel sau o bratara e putin!!!Mai departe coruptia incepe la invatamantul gimnazial cu "selectia" copiilor pentru limbi straine ,pentru matematica sau pentru clase cu profesori "prestigiosi" si uremeaza coruptia de la absolvire si liceul "cimitir al tineretii copiilor nostri".In final PANARAMA bacalaureatului.De aici drumul coruptiei e invatat si viata ne ofera toate solutiile.Toti cei care au detinut mai mult puterea au fost mai corupti.Deci dupa invatarea coruptiei in scoala, aceasta,coruptia ,este direct proportionala cu anii aflati la guvernare!!!Exista si parlamentari,gen vacaroiu care sustin ca in opozitie si-au rezolvat cel mai bien afacerile!!! Fie la ei!!!Ovi

ionescu ovidiu
2006-12-28 00:23:03

Re: Sa fii aruncat de pe cal? Se poate,dar de o martoaga?

La 2006-12-27 23:13:32, sanzaiana a scris:

>
> Ascult din postura de independenta si nepartinica vanzoleala din
> cadrul liberal si nu imi vine sa cred ceea ce se intampla.
>
> PNL,marele liberal,arogant,privind de sus PD dar si alte
> partide,arogant,impasibil la critici sau evenimente se confrunta azi
> din pozitie jalnica cu grupul platformistilor.
>
> Dupa ce toata –maretia –lor se baza pe insultarea lui
> Basescu si deprecierea PD,partid care nu ar avea ideologie si pe care
> se ofereau sa-l absoarba,au ajuns acum sa regrete,sa spuna ca de fapt
> nici nu au facut asa si ca daca au facut ei au fost provocati.
>
> Aceasta imi aduce aminte de o gluma,in care un vecin cere de la alt
> vecin oala imprumutata.El primeste raspunsul-liberal-:mai intai nu
> mi-ai imprumutat nici o oala,apoi era sparta si in al treilea rand
> deja ti-am inapoiat-o.
>
> In partea cealalta,blandul,neluatul in seama,chir cum i se
> zicea,bolnavul Stolojan,cu o inetligenta politica sclipitoare obtine
> victorie dupa victorie si doar ce a mai ramas din aroganta liberala
> face ca acest mare politician sa nu fie acceptat din nou pentru a
> salva PNL.
>
> Nu mai vorbesc de aroganta cu care petroliberalii au considerat ca
> excludere dupa excludere,demitere dupa demitere,toate spun ei,intareau
> mai mult PNL.
>
> In prezent Stolojan si ai lui au facut o platforma admirabila,au stans
> semnaturi de 3 ori cat trebuie pentru inscriere,au stabilit statutul
> si programul PLD si mai ales pornesc inteligent cu o Fundatie a
> Dreptei,la inceput cu scopuri umanitare,sociale dar ca si Alianta
> Civica aici se vor intalni toate fortele de centru dreapta,formand
> Marea Alianta.
>
> In acest timp PNL nu va putea gasi nici PNTCD pe care nu l-au ajutat
> in alegeri(desi ei au ajutat PNL),caci PNTCD va fi demult in Alianta
> Dreptei.
>
> Jalea si depresia acopera astazi pe cei care cred ca un partid liberal
> este menit sa serveasca afacerile unor grupuri.Ei vor ramane
> singuri,se vor parasi reciproc si cine stie ce viitor vor mai avea.
>
> Caci scris este in Biblie:vai voua carturarilor si fariseilor,caci ati
> luat cheia intelepciunii si nici voi nu intrati si nici pe altii nu-i
> lasati sa intre.
>
> Dar daca stau si ma gandesc mai bine,cei cativa petroliberali nici nu
> au detinut vreodata cheia intelepciunii.
> Platforma e doar o gara fara pasageri.Semnaturile sunt falsuri ale lui Flutur luate de la noi cei care am semnat actele cu codul numeric personal la directiile agricole.Aparitia ,fara o dezbatere ,a PLD ului este cea mai mare farsa a istoriei comuniste !! s-a tras in PNL din toate pozitiile din 1990 incoace si a ramas in picioare cu toate sechelele trecutului Ceea ce a facut stolojan cu flutur reprezinta un act de tradare nationala in fata europei!!PNL ul mai bine sa moara decat sa aiba asemenea membri!!Iata ca dupa ultima despartire a apelor PNL ul scoate la mal ultimele-sper-gunoaie comuniste!Crearea fundatiei este o perdea pana cand mai fac rost de niste coduri numerice sa le asambleze in numarul de membriOvi
>

ionescu ovidiu
2006-12-28 00:40:42

Asta e!

Ceea ce am spus despre scoala este numai varful aisbergului coruptiei in tarisoara noastra.DE exemplu ceea ce a facut stolo cu fluture e act de coruptie,ceea ce a facut musca cu noi ,e coruptie,la fel si atitudinea doamnei udrea e tot coruptie.Iar exemplele pot continua.Scena politica este plina de corupti.On spatele lor sunt structuri comuniste bine instruite si capabile de manipulare in cel mai inalt grad.Mai cred ca in presa e o coruptie greu de imaginat(omisiunea,informatia trunchiata,minciuna colportata,etc sunt numai o mica parte a persistentei unui sistem informational corupt si manipulator) Cand spun presa ma refer la radio,tv.si cele scrise!Sustinerea unui partid ,a unei atitudini politice prin pres e coruptie!! Prin urmare bolovanul acesta este urias!!!Fortele noastre sunt limitate,dupa 1 ian.'07 ele vor fi si mai limitate.Ca sa excluzi coruptia trebuie sa ajungi la baza democratiei asa cum spunea cineva mai sus .Exista disponibilitatea de a o face in conditiile cultivarii constante a confuziei ???Nu!!! Asta e!!

Sobru
2006-12-28 00:45:37

Re: Acumaaa ...

Cum cine? Patriciu!
Sa apara costica si ti-o spune el.

Darius Barna
2006-12-28 00:53:07

CSM NU ESTE INSTANTA SUPREMA!

Nu e nici macar instanta. Consiliu nu e tot una cu termenul de curte. CSM nu are decat rol administrativ. Instanta suprema este Inalta Curte de Casatie si Justitie. Daca autorul articolului nu are niste notiuni minimale privind aceste chestiuni, ar fi bine sa se abtina.

Vasile Teodorovici
2006-12-28 01:33:14

Romania intra in UE

Doamna Renate Weber de la OSF, mentor al unei generatii de analisti politici si avocati ai "societatii civile" (inteleg, este practic imposibil sa ai o viata decenta in Romania, daca nu prinzi un job super), inclusiv pentru autorii "istoricei" decizii de interzicere a icoanelor din scoli pe motiv de discriminare, anunta in urma cu mai mult de 6 luni ca Romania risca sa nu aiba recunoscute deciziile din tribunale, dupa 1 ianuarie 2007.
Nu e de mirare ca si ministrul justitiei simte cum bate vantul la Marea Neagra si ce loc are Romania in UE. Doamna Macovei nu este de blamat ca incearca sa devina agentul Germaniei, un stat democratic si puternic in Europa, in guvernul Romaniei.
Un procent de 80% judecatori corupti inseamna ca Romania sta mai prost decat Rusia, unde, se stie, nu exista judecatori corupti. Germania nu si-ar periclita interesele energetice din pricina unor dispute juridice, nerezolvate pe plan european, ale unor romani cu Rusia.

Raquel
2006-12-28 04:25:39

Ce spui, Davidsecule ?! ca care Victorie, vecina matale din Dodeni ?!

"bolnavul Stolojan,cu o inetligenta politica sclipitoare obtine victorie dupa victorie" - ce victorie a obtinut pana acum ?! Tot se inscrie la trebonal de vreo luna, dar nu a facut nimic pana acum, caci l-am fi vazut la tembelizor facand asta, nu rata Robocop un astfel de prilej sa cheme presa si toate posturile TV in par. Pana acum nu a facut decat sa se intalneasca cu PD, desi nici macar ONG-ul anuntat cu surle si trambite nu este, caci si pentru asta ai nevoie de hotarare judecatoareasca si dureaza macar 2-3 luni pana o obtii.
Jalnica si incercarea dumitale de a te ascunde sub fustele "Sanzaienei", parca ai fi un travestit si nu barbatul serios care te dadeai pana acum !

Raquel
2006-12-28 04:39:08

Pana una-alta, se da NUP pe banda rulanta, chiar pe teme dragi preaiubitului,

cum ar fi in nemaipomenita afacere de coruptie a securizarii frontierilor, despre care ne-a facut parul cret in campania electorala. Generalul Zaharia(plus alti 4 chestori) a fost gasit nevinovat iar aceeasi soarta o vor avea toti cei care au fost tarati in spectacolele de sunet si lumina de la usa procuraturii, regizate de catre Monica Macovei si de sluga ei Morar !
Lupta anticoruptie regizata de catre preaiubit si Monica Macovei este doar o gogorita si un instrument politic, un circ televizat care va sfarsi intr-un mare si penibil fiasco - pana la urma se va lamuri toata lumea de fanfaronada si incapacitatea ministrului justitiei de a produce altceva decat vorbe si iar vorbe !

akimote
2006-12-28 05:35:59

Re: Coruptie,

Asa e ba istericule !...zi-i drept , n-ai facut epistaxis ?

La 2006-12-27 23:56:58, GGane a scris:

> Da, bineinteles ca 80 % din magistrati sunt corupti, este si normal
> atata vreme cat coruptia porneste da la varf. Cine s-o stopeze cand cu
> totii sunt o apa si un pamante. Intr-o banda de hoti si
> talhari,organizata, se ia unul sau doi sa opreasca hotiilr, este
> posibil asa ceva ? Asa dece mirarea ? Numai daca sunt dati cu totii de
> pamant si inlocuiti cu altii se poate spuenca s-a facut ceva. Pana
> atunci asa va ramane so orice discutii sunt inutile.
>

akimote
2006-12-28 05:40:44

Re: Asta e!

Cumetre, vaZ ca-ncepi mereu cu aisbergu' ala !...esti geograf....ornitolog de aisberge.... sau inca n-ai citit ca ele sa topeste vazind cu okii ?
La citi pretiosi avem p'aciLea...sigur ca ai si tu loc !

ps...da spune drept...ce pluta ai folosit pin' la aisbergele alea ?


La 2006-12-28 00:40:42, ionescu ovidiu a scris:

> Ceea ce am spus despre scoala este numai varful aisbergului coruptiei
> in tarisoara noastra.DE exemplu ceea ce a facut stolo cu fluture e act
> de coruptie,ceea ce a facut musca cu noi ,e coruptie,la fel si
> atitudinea doamnei udrea e tot coruptie.Iar exemplele pot
> continua.Scena politica este plina de corupti.On spatele lor sunt
> structuri comuniste bine instruite si capabile de manipulare in cel
> mai inalt grad.Mai cred ca in presa e o coruptie greu de
> imaginat(omisiunea,informatia trunchiata,minciuna colportata,etc sunt
> numai o mica parte a persistentei unui sistem informational corupt si
> manipulator) Cand spun presa ma refer la radio,tv.si cele
> scrise!Sustinerea unui partid ,a unei atitudini politice prin pres e
> coruptie!! Prin urmare bolovanul acesta este urias!!!Fortele noastre
> sunt limitate,dupa 1 ian.'07 ele vor fi si mai limitate.Ca sa excluzi
> coruptia trebuie sa ajungi la baza democratiei asa cum spunea cineva
> mai sus .Exista disponibilitatea de a o face in conditiile cultivarii
> constante a confuziei ???Nu!!! Asta e!!
>

akimote
2006-12-28 05:43:42

Uff....unde-o fi forumu' da altadata ?....

Acum d'abia mai scriu 3-4 salbatici....
Sihastruleeeeeeeee....nu dai si tu o licoare de buturuga , calicule ?

CALUGARUL
2006-12-28 06:07:15

Re: Uff....unde-o fi forumu' da altadata ?....

La 2006-12-28 05:43:42, akimote a scris:

Acum d'abia mai scriu 3-4 salbatici....
Sihastruleeeeeeeee....nu dai si tu o licoare de buturuga , calicule ?


__________________


Am facut amigdalita la degete huiduind cenzura !, da' oricum, ce-a fost n-o sa mai fie. C-asha-i la romani, minunile nu tzin mai mult de trei zile, minca-tz'-ash !

'Tzani !

Raquel
2006-12-28 06:12:30

Re: Uff....unde-o fi forumu' da altadata ?....

Asa se intampla intotdeauna de sarbatori - ai uitat ?
Sati sa treaca 1 ianuarie si mai ales sa se declanseze campania pentru parlamentul european, sa vezi mii de mesaje !

Ernest Fetcu
2006-12-28 07:27:39

Re: CSM NU ESTE INSTANTA SUPREMA!

La 2006-12-28 00:53:07, Darius Barna a scris:

> Nu e nici macar instanta. Consiliu nu e tot una cu termenul de curte.
> CSM nu are decat rol administrativ. Instanta suprema este Inalta Curte
> de Casatie si Justitie. Daca autorul articolului nu are niste notiuni
> minimale privind aceste chestiuni, ar fi bine sa se abtina.
> Domnule Barna,afirmati ca CSM nu are decat rol administrativ.Ati putea sa fiti mai explicit ce intelegeti dumneavoastra prin rol administativ?Pana acuma ceeace am constatat este ca CSM nu se amesteca in privinta autoritatii judecatorilor si procurorilor in verdictele pe care acestia le dau si care dela instanta pana la recurs se bat cap in cap?Cine indreapta erorile judiciare flagrante intr'un sistem in care dupa afirmatiile doamnei Macovei 80% din judecatori sunt corupti?Oare tot un ju decator corupt?Pentru o minte obisnuita este de neconceput ca doua complete de judecata ce judeca aceeasi cauza pot da succesiv doua verdicte diametral opuse.Acest lucru este posibil numai in cazul ca unul din completele de judecata a fost mituit.Oare cine stabileste care dintre ele?

sucamoromete
2006-12-28 09:47:30

STARPIREA CORUPTILOR

eSTE foarte, foarte simplu. Repunerea in vigoare , mai bibe zis aplicarea legii controlului averilor( fost nr, 18). Pai atunci sa-l vad eu pe functionarul X care are un salariu de ...M lei, de unde si-a facut vila/ la fel pe Nastase, idem cu gen. Zaharia si alti bastani cu grade pe umar care traiesc, iubesc,si isi cumpara Gipuri dintr-un salaiu de maxim 45ooRon. Si gata - LA MULTI ANI !

avarfreson
2006-12-28 10:51:43

alwis46
2006-12-28 11:03:09

Dezinformare prin omisiune.

Domnul SRS are ce are cu actuala guvernare si in special cu clientul special al dansului, Traian Basescu.
Ce nu ne spune clar domnul SRS este faptul ca exista o coruptie la nivel orizontal extrem de extinsa si de bine ramificata la nivel national si care nu poate fi pusa cu botul pe labe decat prin masuri extrem de severe.
Toata aceasta increngatura este aparata de o justitie corupta si aservita ei.
Poate doar legi cu caracter special si cu aplicabilitate expresa ar mai putea face ordine, altfel riscam sa ajungem in situatii de genul celor din Italia unor Ambrosini, dalla Chiesa si Falcone.
Geaba urla Basescu sau isi incordeaza muschii Macovei, sau unul sau altul dintre magistratii ramasi integri, ei sunt invinsi din start de ceea ce s-a implantat si ramificat in toate sectoarele si la toate nivelurile, coruptia.
Vinovatii se stiu iar actiunile lor au fost acoperite de legi care s-au dat ca sa li se asigure spatele si imunitatea.
Cazurile sunt, cred, atat de numeroase incat Raportul Tismaneanu de 663 de pagini ar parea un biet extemporal de clasa a cincea dat pe o jumatate de pagina A4.
Aici trebuia sa insiste domnul SRS, sa ne arate amploarea fenomenului si astfel sa traga acel semnal de alarma binecuvenit.
Domnia sa insa se rezuma la guvernarea din 19996-2000 si la cea actuala trecand prea usor peste perioadele in care au domnit Iliescu si ciracii sai.
Nu cu jumatati de adevar putem iesi la lumina.

sanzaiana
2006-12-28 11:27:53

Re: Bravo,sunteti un analist inteligent si la subiect

La 2006-12-28 11:03:09, alwis46 a scris:

Va felicit pentru inteligenta si capacitatea dv.de a intelege fenomene din tara noastra care aparent par absconse ,intr-un mediu apolitic in marea sa majoritate.

Cred ca demult,in ploaia de postatori de 3 cuvinte sau 3 randuri,nu am mai vazut un om care scoate esenta fenomenului coruptiei in tara noastra,si o face fara a acuza pe aceia singuri care lupta cu coruptia cum o fac majoritatea,pentru care ma abtin sa mai caut epitete.

te felicit domnule,oricine vei fi!

arthur
2006-12-28 11:38:35

Re: Sa fii aruncat de pe cal? Se poate,dar de o martoaga?

La 2006-12-27 23:13:32, sanzaiana a scris:

>
> Ascult din postura de independenta si nepartinica vanzoleala din
> cadrul liberal si nu imi vine sa cred ceea ce se intampla.
>
> PNL,marele liberal,arogant,privind de sus PD dar si alte
> partide,arogant,impasibil la critici sau evenimente se confrunta azi
> din pozitie jalnica cu grupul platformistilor.
>
> Dupa ce toata –maretia –lor se baza pe insultarea lui
> Basescu si deprecierea PD,partid care nu ar avea ideologie si pe care
> se ofereau sa-l absoarba,au ajuns acum sa regrete,sa spuna ca de fapt
> nici nu au facut asa si ca daca au facut ei au fost provocati.
>
> Aceasta imi aduce aminte de o gluma,in care un vecin cere de la alt
> vecin oala imprumutata.El primeste raspunsul-liberal-:mai intai nu
> mi-ai imprumutat nici o oala,apoi era sparta si in al treilea rand
> deja ti-am inapoiat-o.
>
> In partea cealalta,blandul,neluatul in seama,chir cum i se
> zicea,bolnavul Stolojan,cu o inetligenta politica sclipitoare obtine
> victorie dupa victorie si doar ce a mai ramas din aroganta liberala
> face ca acest mare politician sa nu fie acceptat din nou pentru a
> salva PNL.
>
> Nu mai vorbesc de aroganta cu care petroliberalii au considerat ca
> excludere dupa excludere,demitere dupa demitere,toate spun ei,intareau
> mai mult PNL.
>
> In prezent Stolojan si ai lui au facut o platforma admirabila,au stans
> semnaturi de 3 ori cat trebuie pentru inscriere,au stabilit statutul
> si programul PLD si mai ales pornesc inteligent cu o Fundatie a
> Dreptei,la inceput cu scopuri umanitare,sociale dar ca si Alianta
> Civica aici se vor intalni toate fortele de centru dreapta,formand
> Marea Alianta.
>
> In acest timp PNL nu va putea gasi nici PNTCD pe care nu l-au ajutat
> in alegeri(desi ei au ajutat PNL),caci PNTCD va fi demult in Alianta
> Dreptei.
>
> Jalea si depresia acopera astazi pe cei care cred ca un partid liberal
> este menit sa serveasca afacerile unor grupuri.Ei vor ramane
> singuri,se vor parasi reciproc si cine stie ce viitor vor mai avea.
>
> Caci scris este in Biblie:vai voua carturarilor si fariseilor,caci ati
> luat cheia intelepciunii si nici voi nu intrati si nici pe altii nu-i
> lasati sa intre.
>
> Dar daca stau si ma gandesc mai bine,cei cativa petroliberali nici nu
> au detinut vreodata cheia intelepciunii.
>
>

Raquel
2006-12-28 12:00:18

Sanzaiano, de ce nu spui ca esti Davidescu vasile ?!

si te ascunzi sub fustele unei femei ? Maine probabil vei fi Pepelea, dar Gilica te va descoperi si sub acest nick, sau altul.
Ciudat comportament pentru un pensionar...

Tzepelica
2006-12-28 12:25:39

Problema nu e chiar atat de dificila pe cat pare

lyly
2006-12-28 12:28:31

''PUTEREA CORUPTIEI'' iNCREDIBIL DAR ADEVARAT

Romani declar ca fenomenul coruptiei le afecteaza viata particulara . Mita fiind unul dintre factorii principali care contribuie la la sporirea saraciei . Peste tot BANUL are puterea de a corupe pe oricine care este lacom . Banul si relatiile te face dintr-un mare infractor intr-o victima nevinovata . Iar cei care nu au bani si relatii ajung din victime cei mai de temuti infractorii . Mi-e rusine ca spun asa ceva ,dar acest fapt l-am constatat din experienta traita si pe care o mai traiesc . Cazul familiei Mihalcea din Petrosani pentru foarte multi romani este de domeniul S F. Este foarte greu de crezut ceea ce ni s-a intamplat si ni se mai intampla . CORUPTIE LA TOATE NIVELE PARCURSE PANA ACUM . Povestea familiei Mihalcea din Petrosani se gaseste pe multe site-uri pe internet , in comentariile facute a acest ziar ,in ziarul Justitiarul cat si la majoritatea institutiilor statului roman , chiar si la persoane politice . Am fost batuti pe strada , fara un motiv anume , fara sa provocam pe nimeni , de catre trei infractori recidivisti . Erau beti si-aveau chef de bataie si de afirmare in cartier . Acum incepe cosmarul familiei Mihalcea . CORUPTIA ; MEDICI . Infractorul inspre care a lovit fiul meu ,in momentul in care acesta il ataca ,din nou ,a ajuns la spital . Noi cand am ajuns la spital ,acest infractor era intr-un carucior cu rotile . Era constient ,discuta cu medicul de garda . In certificatul medico legal ,(dat de medicul legist Jula Valeriu ) al acestuia scrie ca acesta a fost dus in stare de inconstienta . Un om inconstient sta intr-un scaun cu rotile la discutii ? in acest certificat medico -legal mai scrie ca a facut trei crize psihomotorii in drum spre spital . Adica ,crize de epilepsie . Acest infractor era un hopa - mitica . Orice medic poate spune ca o persoana dupa o criza de epilepsie cade intr-un somn adanc . In timpul crizei buzele i se cianozeaza ,privirea devine inespresiva ,facand convulsii , nu sta la discutii . O martora de a acestui infractor a declarat ca acesta a cheltuit 30 milioane in spital si 300 euro la medic . Acestui infractor i-a fost descoperit si un hematon extradural-parietal stang . Hematoon care putea fi facut si in alte imprejurari ,tinand cont de ceea ce a mai facut el in acea seara . E DARE DE MITA acest fapt ? POLITIA . De aici incepe masluirea probelor . Politistul Todor Vasile scrie dansul declaratiile tuturor . Numai pe a fiului meu nu o scrie ,dar in schimb l-a fortat dl politist Ernest Balint sa scrie ca l-a lovit pe infractor in cap ,cu toate ca fiul meu le spusese ca nu sti unde anume a lovit . Acest politist care a scris declaratiile ,a scris ce a dorit dansul denaturand adevarul intamplarii . Declaratiile ni s-au dat la semnat fara a le citi in prealabil vreunul dintre noi . AVOCATA ,Cosma Sonia ne-a tradat , a lasat ca acest lucru ilegal sa se intample ,semnand si dansa fara a citi vreo declaratie .
PPROCURORUL , Dl procuror Nicodim Ioan a continuat distrugerea familiei noastre prin noconsemnarea adevarului declarat de martorii nostri , disculpand chiar pe doi dintre infractori . Acesta a scris personal si declaratiile a doi martori in proces . Una fiind a martorei fiului meu . In aceasta declaratie a scris ce a dorit dansul si cum a dorit dansul . Avocata Cosma Sonia ,iar nu a luat nici-o atitudine ,semnand ca si la politie declaratiile . Rechizitoriul a fost facut dupa imaginatia dansului , nici macar nu are la baza adevarul nostru sau macar minciunile infractorilor . Acesta nu a facut ,ca si politia ,cercetari la fata locului ,nu a fost de acord cu cerererile cerute de familia Mihalcea. Pur si simplu ne-a incalcat toate drepturile de parti ,care sunt prevazute in Cpp. Dar pe seama acestor declaratii masluite si pe baza certificatului medico legal fiul meu din victima a ajuns agresor . Toata familia am fost acuzati de ''Tentativa de omor calificat .'Norocul meu si al sotului a fost ca nu suntem niste persoane inalte si bine facute ,ca astfel eram si noi acuzati . Si in in acest mod abuziv fiul meu a fost facut criminal ,ca s-a aparat . Rusine sa-i fie acestui procuror necinstit .
IN INSTANTA ,judecatorul Gherman Calin a consemnat in declaratii ,copiind mai mult dupa declaratiile masluite de dl procuror Nicodim Ioan . Nu a tinut cont de ceea ce se spune in fata dansului . Se spunea de catre noi ,familia Mihalcea si martorii nostri ADEVARUL . Sentinta a fost data copiind cuvant cu cuvant dupa rechizitoriul masluit . AVOCATUL Stef ioan ,a lasat ca toate aceste ilegalitati sa se intample . Acest avocat nu a administrat la dosar concluziile cauzei ,dupa fiecare sedinta . Noi i le dadeam mereu . Nu a cerut instantei niciodata nimic din ceea ce il rugam noi sa ceara . Concluziile cauzei au fost scrise de noi si anexate la arhiva Tribunalului din Deva . Dansul nu a binevoit macar sa le semneze ,daca alte concluzii nu a vrut sa faca . De platit a fost platit foarte bine . Acest avocat nu a facut apel pentru toata familia Mihalcea ,a facut numai pt fiul meu ,fara a ne consulta .Si din acest motiv , aici la Curtea de Apel Alba avem rol de intimat ,nu de apelant . Dar in schimb ne sfatuia sa luam bani de la infractorul Argeseanu ,sa ajungem la o intelegere cu acesta ,tinand cond de cum a mers cazul . Sa-l iertam noi pe el ,ca sa nu faca inchisoare . Adica sa lasam ca fiul nostru sa mearga in inchisoare nevinovat iar infractorul Argeseanu si complicii lui sa fie liberi ? Nu am fost de acord cu acest sfat dat de avocatul care ar fi trebuit sa ne apere , nu sa ne tradeze , la fel ca si primul . A fost condamnat fiul meu pe o mincina la 4 ani de inchisoare . Curtea de Apel Alba Iulia a dat NUP , impotriva procurorului Nicodim Ioan .motivand ca este nevinovat de acuzele aduse . Acum vom avea recursul pe 15 ian -2007 , la Inalta Curte de Casatie si Justitie . Sincer va spun romani ,acest caz se vrea musamalizat . Nu suntem prosti ,vedem ce se intampla si acum la Curtea de Apel Alba Iulia . Nu ne sunt aprobate si verificate probele administrate ,nu . Nimic nu merge bine ,vad la fiecare sedinta ce se intampla . Infractorii si cei implicati cred ca rad de noi .Am facut cerere de stramutare a acestui dosar de la aceasta Curte de Apel . De ce romani in Romania nu avem parte de o justitie incoruptibila si dreapta ? Cati romani au trait sau traiesc acest cosmar pe care il traieste familia mea de doi ani . Suntem foarte bolnavi ,avem probleme cardiace ,cu tratament continuu . Acest cosmar daca va continua ,ne va baga in pamant nevinovati . Doamna Ministru Monica Macovei ,spuneati ca a scazut coruptia in Romania ? Dati atentie si acestui caz si ajutati-ne sa iesim din acest infern in care am intrat fara voia noastra . Cu sinceritate Mihalcea Catalina

fan2l
2006-12-28 13:35:04

coruptia la cel mai inalt nivel

o veti vedea cand va fi inregistrat noul partid pld. semnaturi deturnate, denumire furata, ideologie insusita fara de substanta, dar dezavuata la nivel european, declaratii sforaitoare, calomnioase fara acoperire comportare vizibila de activisti comunisti (semnalizam la dreapta si o luam la stanga, dupa ce aruncam cu praf in ochi alegatorilor de dreapta creduli). bineinteles ca dosarul va fi trimis spre judecare si inregistrare sectorului 80%, obedient carmaciului. si toate astea ca sa ce? ca sa-i fie tarii mai bine? sanchi. sa isi mai traga pd+pld niscai posturi de ministrii din guvern, ca tatucul a dat serviciile ss celeilalte aripi a fsn. si cum vor merge la parlamentul european? liberali la populari? po pulari la liberali? credeti ca la astia tin smecheriile balcanice? in loc sa importam cinstea si corectitudinea, vom exporta in europa coruptia noastra balcanica la cel mai inalt nivel

Atamild
2006-12-28 14:17:06

Re: Acumaaa ...

La 2006-12-27 23:34:20, gili a scris:

> S-ar cam putea sa-i iasa pe nas circusul cela pe la tevereuri
> alergind hotii cu cele camere de luat vederi precum pesica cu clopetei
> , n'asa?
> Cum cui sa-i iasa pe nas ?!
> Evident ca lui Tariceanu ...
> Nu Tariceanu a numit de la el din partid pe ministrul de
> interior ?
> Nu Tariceanu a pus sefii de la serviciuri , unii chiar de la
> "sistemul ticalosit"?
> Nu Tariceanu a pus-o pe doamna Macovei ministra ?
> Nu Tariceanu l-a tinut in scaun pe procurorele sef al feseneilor
> pesedei ?
> Nu Tariceanu de mina cu doamna Macovei a pus precurorii sefi la
> cele parchete ?
> Nu Tariceanu se joaca toata ziulica dind la cap propriului
> guvern in loc sa puie osul la treaba , dar mai ales sa-si vada de
> treaba ?
> Nu Tariceanu se betiveste cu coruptii ceia pe la diverse crisme
> si apoi se suie aptiguit la volan in vazul natiunii primind onorul de
> la meletianul de serviciu care-i tine portiera la masina cu o mina si
> cu cealalta la cozorocul sepcii ?
> Nu Tariceanu a promis ca se puie pe sistemul cela ticalosit de
> nu mai poate de ris ... sistemul , de atita gidilat ?
> Trag nadejde ca anul asta n-o sa ne mai puie Tariceanu asta la
> finele de an fanfarele meletare sa trosneasca la imn si sa zvirle cu
> sticle in populatie ca ultimul dintre zurbagii ...
> E , acuma sa mai pupe Taricenu sa-l punem prezident la cele
> alegeri , n'asa?
> Cum ? Nu Taricenu ie prezident ?

> Da atuncea cine dracu ie ?!
>
>
>
Motocicleanu.
Ce articole frumoase am citit eu, in Lumea!
Matilda

gheorghe vlasceanu
2006-12-28 15:01:29

no comment

Sunt convins ca mai exista si oameni cinstiti prin Justitie. Fiti increzatori.
MA DOARE SUFLETUL CA UN PRIETEN DE-AL NOSTRU A FOST BAGAT IN SPITAL DUPA CE A FOST BATUT CU BESTIALITATE IN FATA MAMEI SALE DE UN NENOROCIT DE TAXIMETRIST IN INIMA CAPITALEI ROMANIEI. TARA PUMNULUI, A URI SI A VENDETELOR.
Politia romana e absolut ineficienta. Acum trei luni mi-a fost spart geasmul la autoturism, mi s-au furat toate actele. SI UNDE LA CIRCA 10 DE METRI DE 5 DUBE DE POLITIE ANGAJATE INTR-O DISPUTA CU NISTE TIGANI. tot eu sunt vinovat de toate astea. Ca sunt cascat, ca nu trebuia sa las acte in masina, ca trebuia sa am grija etc etc. Plus ca dau 1000 de declaratii cum s-au furat, platesc toate taxele, fac examene medicale etc de parca nu as fi in calculator cu toate datele. Taxa de timbru la furt e mai mare ca la pierdere, culmea. O politie de rahat, cu mentalitati autarhice de stat in stat. Mi-e dor de sectoristi de altadata care stiau tot. Rau am ajuns.
CORUPTIE? E MAI MARE CA PE VREMEA PSD+ISTILOR.

spaiu'
2006-12-28 15:42:24

Re: o grava omisiune, Gilica. Te inmuiasi?

pai uitasi, dragule, pe a mai brava din toate: mentinerea doi ani in fruntea Serviciilor Speciale a vajnicilor reprezentanti ai PSD. Ca inlocuirea lor cu doi amatori manipulabili de catre haitele batrane inca ramase pe ici, pe colo, prin posturile esentiale, face deja parte din peisajul normal.
In rest, ai dreptate: Mototoleanu e de vina. Ca nu l-a tras de par.

costy
2006-12-28 18:53:31

De rasul curcilor...

...modul cum un "idosariat" al CORUPTIEI din Romania ne tine lectii despre
coruptie, despre esecul eforturilor titanice ale ministrei Justitiei de a misca
ceva in directie combaterii acestui flagel nociv tarii!
Si cum trupa de trepadushi ai coalitie imorale se gudura pe langa editorialul
acestuia, incercand sa ne explice, sa ne manipuleze, ca - pe cei care au pus
cat de cat coruptia s.m pe roate - ii dor coruptia taman in spate!

PS: O buna parte a romanilor nu-i merita pe Macovei si Basescu, acestora
le-as dori sa aiba parte pt. un mandat ,doua de gruplul Patriciu-Nastase-
Tariceanu-Voiculescu-SRS la conducerea tarii!


costy
2006-12-28 19:00:34

Re: Dezinformare prin omisiune.

La 2006-12-28 11:03:09, alwis46 a scris:

> Domnul SRS are ce are cu actuala guvernare si in special cu clientul
> special al dansului, Traian Basescu.
> Ce nu ne spune clar domnul SRS este faptul ca exista o coruptie la
> nivel orizontal extrem de extinsa si de bine ramificata la nivel
> national si care nu poate fi pusa cu botul pe labe decat prin masuri
> extrem de severe.
> Toata aceasta increngatura este aparata de o justitie corupta si
> aservita ei.
> Poate doar legi cu caracter special si cu aplicabilitate expresa ar
> mai putea face ordine, altfel riscam sa ajungem in situatii de genul
> celor din Italia unor Ambrosini, dalla Chiesa si Falcone.
> Geaba urla Basescu sau isi incordeaza muschii Macovei, sau unul sau
> altul dintre magistratii ramasi integri, ei sunt invinsi din start de
> ceea ce s-a implantat si ramificat in toate sectoarele si la toate
> nivelurile, coruptia.
> Vinovatii se stiu iar actiunile lor au fost acoperite de legi care
> s-au dat ca sa li se asigure spatele si imunitatea.
> Cazurile sunt, cred, atat de numeroase incat Raportul Tismaneanu de
> 663 de pagini ar parea un biet extemporal de clasa a cincea dat pe o
> jumatate de pagina A4.
> Aici trebuia sa insiste domnul SRS, sa ne arate amploarea fenomenului
> si astfel sa traga acel semnal de alarma binecuvenit.
> Domnia sa insa se rezuma la guvernarea din 19996-2000 si la cea
> actuala trecand prea usor peste perioadele in care au domnit Iliescu
> si ciracii sai.
> Nu cu jumatati de adevar putem iesi la lumina.
>
>

Dl SRS, ca indosariat in afacerea "actiunilor Patrom", nu are dreptul de a
da lectii despre coruptie unor cetateni cinstiti ai tarii care-si castiga cu
chiu cu vai existenta de azi pe maine!!
Fiecare "vorbulita" de-a lui poate fi interpretata drept "jar pe turta sa".


Raquel
2006-12-28 19:11:39

Re: De rasul curcilor...iar, Costy ?!

Recidivezi din nou interzicand dlui S.R. Stanescu sa scrie. Norocul tau ca nu te baga nimeni in seama, in afara de mine.
Daca nu-i meritam pe preaiubit si pe Macovei, nu vrei tu sa ni-i iei inapoi si sa fugi cu ei in Groelanda ?! sau mai bine in Patagonia.

Raquel
2006-12-28 19:13:33

Costy, ia citeste tu "Prostolojanul" din "Romania libera" de astazi...

Poate te lamuresti si tu cum sta treaba prin Romania si nu te mai iei de oameni ca boala de omul sanatos.

gili
2006-12-28 19:18:45

Re: De rasul curcilor...Pai cu mascariciul cela cam asa a ajuns tara asta...

Mai Costica , ia fii tu atent colea dragule ... Repetez ... da-ne si noua unu , unul , nici mai mult nici mai putin de unul singur ...ezemplu dragule de corupt bagat la beci de Monica si Base in ultimii doi ani ???
Sa nu te fortezi sa vii cu doi. Zi unul ca ie de ajuns .
Acuma vezi sa nu fie d'ai8a de le pune catusele in direct si la o ora de maxima audienta cam cit ii filmeaza si ii da la cele tevereuri , zi-ne de unu care a si ramas la beci .
Mascariciul tau n-a fost capabil sa-l tie nici pe Haisan ala cu rapirili dragule.
Si ai dreptate , am ajuns de risul curcilor ...
Pai unde sa se mai fi pomenit de o tara sa aibe PRESEDINTE INCULPAT ?!
Casca ochii , inchide gura am scris PRESEDINTE INCULPAT , ia zi-ne si noua ...

gili
2006-12-28 20:05:13

PAI INCULPATUL BASESCU TRAIAN ARE DREPTUL COSTICA ?!

La 2006-12-28 19:00:34, costy a scris:

> Dl SRS, ca indosariat in afacerea "actiunilor Patrom", nu are dreptul
> de a
> da lectii despre coruptie unor cetateni cinstiti ai tarii care-si
> castiga cu
> chiu cu vai existenta de azi pe maine!!
> Fiecare "vorbulita" de-a lui poate fi interpretata drept "jar pe turta
> sa".

costy
2006-12-28 20:06:13

Re: De rasul curcilor...iar, Costy ?!

La 2006-12-28 19:11:39, Raquel a scris:

> Recidivezi din nou interzicand dlui S.R. Stanescu sa scrie. Norocul
> tau ca nu te baga nimeni in seama, in afara de mine.
> Daca nu-i meritam pe preaiubit si pe Macovei, nu vrei tu sa ni-i iei
> inapoi si sa fugi cu ei in Groelanda ?! sau mai bine in Patagonia.
>

Te inseli , mamaie. Cel care recidiveaza este tocmai dl director al Zilei.
Pe langa ca vorbeste vrute si nevrute despre coruptia din tara, cand altul-
in locul acestuia- si-ar pune plapuma pe botic si ar tace chitic, isi permite
sa-si bata joc de timpul pretios al unora care au curajul sa-i spuna
adevarul in fata, cenzurandu-le la maxim postarile!

PS: Pe cei doi care va stau in gat nu-i poci lua din functiile care le detin
pana cand nu o sa vad preaiubitii tai ilici, nastase, mitrea, dip etc la
locurile pe care si le-au rezervat in momentul cand au scos tzara la
mezat!

costy
2006-12-28 20:07:47

Re: Costy, ia citeste tu "Prostolojanul" din "Romania libera" de astazi...

La 2006-12-28 19:13:33, Raquel a scris:

> Poate te lamuresti si tu cum sta treaba prin Romania si nu te mai iei
> de oameni ca boala de omul sanatos.
>

De ce nu imi explici tu "cum sta treaba prin Romania"? , ca doar de asta
esti platita, mamaie.

gili
2006-12-28 20:20:30

DA INCULPATUL BASESCU TRAIAN POATE COSTICA SA NE DEA LECTII ?!

La 2006-12-28 19:00:34, costy a scris:

> Dl SRS, ca indosariat in afacerea "actiunilor Patrom", nu are dreptul
> de a
> da lectii despre coruptie unor cetateni cinstiti ai tarii care-si
> castiga cu
> chiu cu vai existenta de azi pe maine!!
> Fiecare "vorbulita" de-a lui poate fi interpretata drept "jar pe turta
> sa".

Ia sai de ne desluseste Costica dragule ...

costy
2006-12-28 20:26:40

Re: De rasul curcilor...Pai cu mascariciul cela cam asa a ajuns tara asta...

La 2006-12-28 19:18:45, gili a scris:

> Mai Costica , ia fii tu atent colea dragule ... Repetez ...
> da-ne si noua unu , unul , nici mai mult nici mai putin de unul singur
> ...ezemplu dragule de corupt bagat la beci de Monica si Base in
> ultimii doi ani ???
> Sa nu te fortezi sa vii cu doi. Zi unul ca ie de ajuns .
> Acuma vezi sa nu fie d'ai8a de le pune catusele in direct si
> la o ora de maxima audienta cam cit ii filmeaza si ii da la cele
> tevereuri , zi-ne de unu care a si ramas la beci .
> Mascariciul tau n-a fost capabil sa-l tie nici pe Haisan ala
> cu rapirili dragule.
> Si ai dreptate , am ajuns de risul curcilor ...
> Pai unde sa se mai fi pomenit de o tara sa aibe PRESEDINTE
> INCULPAT ?!
> Casca ochii , inchide gura am scris PRESEDINTE INCULPAT , ia
> zi-ne si noua ...
>
>

Bai nene, in momentul cand o sa integi care sunt atributiunile unui
presedinte si cele ale ministrului de Justitiei dintr-o tzara democratica
nu vei mai avea pretentia ca acestia sa aresteze, instrumenteze, sa
judece si sa bage la beci pe "corupti bogati"!

De rasul curcilor te-ai nascut si asa vei da ortul popii daca nu o sa intelgi
ca nu presedintele trebuie sa-ti pazaesca infractorii, ca presedintele
tarii nu poate fi "penal" decat atunci cand va iesi la pensie!
Se pare ca stai cu ochii cascati de pomana, unde nu e...nici telescoapele
nu ajuta!

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-28 20:29:32

Ai direptate dom ziarist, circul marii coruptii e doar circul celor ce arata cu degetul opozitia

corupta, in timp ce marea majoritate a romanilor sint zilnic torturati de ''mica'' coruptie care e total ignorata de ''organe''!

gili
2006-12-28 20:35:23

Re: o grava omisiune, Gilica. Te inmuiasi? Ie precizat , n-am uitat ...

La 2006-12-28 15:42:24, spaiu' a scris:

> pai uitasi, dragule, pe a mai brava din toate: mentinerea doi ani in
> fruntea Serviciilor Speciale a vajnicilor reprezentanti ai PSD. Ca
> inlocuirea lor cu doi amatori manipulabili de catre haitele batrane
> inca ramase pe ici, pe colo, prin posturile esentiale, face deja parte
> din peisajul normal.
> In rest, ai dreptate: Mototoleanu e de vina. Ca nu l-a tras de par.
>
Ie drept ca nu cu detalii ca tine , dar n-am uitat .

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-28 20:36:57

Re: De rasul curcilor...Pai cu mascariciul cela cam asa a ajuns tara asta../ Coruptia arde tara,

satul (tara) arde si baba(Costica) se piaptana!La 2006-12-28 19:18:45, gili a scris:

> Mai Costica , ia fii tu atent colea dragule ... Repetez ...
> da-ne si noua unu , unul , nici mai mult nici mai putin de unul singur
> ...ezemplu dragule de corupt bagat la beci de Monica si Base in
> ultimii doi ani ???
> Sa nu te fortezi sa vii cu doi. Zi unul ca ie de ajuns .
> Acuma vezi sa nu fie d'ai8a de le pune catusele in direct si
> la o ora de maxima audienta cam cit ii filmeaza si ii da la cele
> tevereuri , zi-ne de unu care a si ramas la beci .
> Mascariciul tau n-a fost capabil sa-l tie nici pe Haisan ala
> cu rapirili dragule.
> Si ai dreptate , am ajuns de risul curcilor ...
> Pai unde sa se mai fi pomenit de o tara sa aibe PRESEDINTE
> INCULPAT ?!
> Casca ochii , inchide gura am scris PRESEDINTE INCULPAT , ia
> zi-ne si noua ...
>
>
>

Giculica zbanghiul-turbat
2006-12-28 20:46:56

Re: ''PUTEREA CORUPTIEI'' iNCREDIBIL DAR ADEVARAT/ Zeci de mii de cazuri ca ale vostre sint. DACA

EU AR LUA LA CONTROL TOATE CERCETARILE, JUDECATIILE DIN ULTIMII 15 ANI IN ROMANIA S-AR INGROZII!!!!!La 2006-12-28 12:28:31, lyly a scris:

> Romani declar ca fenomenul coruptiei le afecteaza viata particulara .
> Mita fiind unul dintre factorii principali care contribuie la la
> sporirea saraciei . Peste tot BANUL are puterea de a corupe pe
> oricine care este lacom . Banul si relatiile te face dintr-un mare
> infractor intr-o victima nevinovata . Iar cei care nu au bani si
> relatii ajung din victime cei mai de temuti infractorii . Mi-e rusine
> ca spun asa ceva ,dar acest fapt l-am constatat din experienta traita
> si pe care o mai traiesc . Cazul familiei Mihalcea din Petrosani
> pentru foarte multi romani este de domeniul S F. Este foarte greu de
> crezut ceea ce ni s-a intamplat si ni se mai intampla . CORUPTIE LA
> TOATE NIVELE PARCURSE PANA ACUM . Povestea familiei Mihalcea din
> Petrosani se gaseste pe multe site-uri pe internet , in comentariile
> facute a acest ziar ,in ziarul Justitiarul cat si la majoritatea
> institutiilor statului roman , chiar si la persoane politice . Am
> fost batuti pe strada , fara un motiv anume , fara sa provocam pe
> nimeni , de catre trei infractori recidivisti . Erau beti si-aveau
> chef de bataie si de afirmare in cartier . Acum incepe cosmarul
> familiei Mihalcea . CORUPTIA ; MEDICI . Infractorul inspre care a
> lovit fiul meu ,in momentul in care acesta il ataca ,din nou ,a ajuns
> la spital . Noi cand am ajuns la spital ,acest infractor era intr-un
> carucior cu rotile . Era constient ,discuta cu medicul de garda . In
> certificatul medico legal ,(dat de medicul legist Jula Valeriu ) al
> acestuia scrie ca acesta a fost dus in stare de inconstienta . Un
> om inconstient sta intr-un scaun cu rotile la discutii ? in acest
> certificat medico -legal mai scrie ca a facut trei crize psihomotorii
> in drum spre spital . Adica ,crize de epilepsie . Acest infractor era
> un hopa - mitica . Orice medic poate spune ca o persoana dupa o criza
> de epilepsie cade intr-un somn adanc . In timpul crizei buzele i se
> cianozeaza ,privirea devine inespresiva ,facand convulsii , nu sta
> la discutii . O martora de a acestui infractor a declarat ca acesta
> a cheltuit 30 milioane in spital si 300 euro la medic . Acestui
> infractor i-a fost descoperit si un hematon extradural-parietal stang
> . Hematoon care putea fi facut si in alte imprejurari ,tinand cont
> de ceea ce a mai facut el in acea seara . E DARE DE MITA acest fapt
> ? POLITIA . De aici incepe masluirea probelor . Politistul Todor
> Vasile scrie dansul declaratiile tuturor . Numai pe a fiului meu nu
> o scrie ,dar in schimb l-a fortat dl politist Ernest Balint sa scrie
> ca l-a lovit pe infractor in cap ,cu toate ca fiul meu le spusese ca
> nu sti unde anume a lovit . Acest politist care a scris declaratiile
> ,a scris ce a dorit dansul denaturand adevarul intamplarii .
> Declaratiile ni s-au dat la semnat fara a le citi in prealabil
> vreunul dintre noi . AVOCATA ,Cosma Sonia ne-a tradat , a lasat ca
> acest lucru ilegal sa se intample ,semnand si dansa fara a citi vreo
> declaratie .
> PPROCURORUL , Dl procuror Nicodim Ioan a continuat distrugerea
> familiei noastre prin noconsemnarea adevarului declarat de martorii
> nostri , disculpand chiar pe doi dintre infractori . Acesta a scris
> personal si declaratiile a doi martori in proces . Una fiind a
> martorei fiului meu . In aceasta declaratie a scris ce a dorit dansul
> si cum a dorit dansul . Avocata Cosma Sonia ,iar nu a luat nici-o
> atitudine ,semnand ca si la politie declaratiile . Rechizitoriul a
> fost facut dupa imaginatia dansului , nici macar nu are la baza
> adevarul nostru sau macar minciunile infractorilor . Acesta nu a
> facut ,ca si politia ,cercetari la fata locului ,nu a fost de acord cu
> cerererile cerute de familia Mihalcea. Pur si simplu ne-a incalcat
> toate drepturile de parti ,care sunt prevazute in Cpp. Dar pe seama
> acestor declaratii masluite si pe baza certificatului medico legal
> fiul meu din victima a ajuns agresor . Toata familia am fost acuzati
> de ''Tentativa de omor calificat .'Norocul meu si al sotului a fost
> ca nu suntem niste persoane inalte si bine facute ,ca astfel eram si
> noi acuzati . Si in in acest mod abuziv fiul meu a fost facut
> criminal ,ca s-a aparat . Rusine sa-i fie acestui procuror necinstit .
>
> IN INSTANTA ,judecatorul Gherman Calin a consemnat in declaratii
> ,copiind mai mult dupa declaratiile masluite de dl procuror Nicodim
> Ioan . Nu a tinut cont de ceea ce se spune in fata dansului . Se
> spunea de catre noi ,familia Mihalcea si martorii nostri ADEVARUL .
> Sentinta a fost data copiind cuvant cu cuvant dupa rechizitoriul
> masluit . AVOCATUL Stef ioan ,a lasat ca toate aceste ilegalitati sa
> se intample . Acest avocat nu a administrat la dosar concluziile
> cauzei ,dupa fiecare sedinta . Noi i le dadeam mereu . Nu a cerut
> instantei niciodata nimic din ceea ce il rugam noi sa ceara .
> Concluziile cauzei au fost scrise de noi si anexate la arhiva
> Tribunalului din Deva . Dansul nu a binevoit macar sa le semneze ,daca
> alte concluzii nu a vrut sa faca . De platit a fost platit foarte bine
> . Acest avocat nu a facut apel pentru toata familia Mihalcea ,a facut
> numai pt fiul meu ,fara a ne consulta .Si din acest motiv , aici la
> Curtea de Apel Alba avem rol de intimat ,nu de apelant . Dar in schimb
> ne sfatuia sa luam bani de la infractorul Argeseanu ,sa ajungem la o
> intelegere cu acesta ,tinand cond de cum a mers cazul . Sa-l iertam
> noi pe el ,ca sa nu faca inchisoare . Adica sa lasam ca fiul nostru sa
> mearga in inchisoare nevinovat iar infractorul Argeseanu si
> complicii lui sa fie liberi ? Nu am fost de acord cu acest sfat dat
> de avocatul care ar fi trebuit sa ne apere , nu sa ne tradeze , la
> fel ca si primul . A fost condamnat fiul meu pe o mincina la 4 ani de
> inchisoare . Curtea de Apel Alba Iulia a dat NUP , impotriva
> procurorului Nicodim Ioan .motivand ca este nevinovat de acuzele
> aduse . Acum vom avea recursul pe 15 ian -2007 , la Inalta Curte de
> Casatie si Justitie . Sincer va spun romani ,acest caz se vrea
> musamalizat . Nu suntem prosti ,vedem ce se intampla si acum la
> Curtea de Apel Alba Iulia . Nu ne sunt aprobate si verificate probele
> administrate ,nu . Nimic nu merge bine ,vad la fiecare sedinta ce se
> intampla . Infractorii si cei implicati cred ca rad de noi .Am
> facut cerere de stramutare a acestui dosar de la aceasta Curte de Apel
> . De ce romani in Romania nu avem parte de o justitie incoruptibila
> si dreapta ? Cati romani au trait sau traiesc acest cosmar pe care il
> traieste familia mea de doi ani . Suntem foarte bolnavi ,avem
> probleme cardiace ,cu tratament continuu . Acest cosmar daca va
> continua ,ne va baga in pamant nevinovati . Doamna Ministru Monica
> Macovei ,spuneati ca a scazut coruptia in Romania ? Dati atentie si
> acestui caz si ajutati-ne sa iesim din acest infern in care am intrat
> fara voia noastra . Cu sinceritate Mihalcea Catalina
>

Neagu Rodica
2006-12-28 22:38:59

BASESCU A FACUT PACT CU MAGISTRATII-INFRACTORI DIN C.S.M.

Amintiti-va de sedinta secreta dintre Basescu si C.S.M.! Acum este clar: Basescu a facut pact cu magistratii-infractori din C.S.M. ca acestia nu vor fi pedepsiti niciodata pentru ceea ce au facut si continua sa faca(si nici alti magistrati-infractori), daca ii vor face pe plac. Si, CULMEA, Uniunea Europeana primeste in randurile ei o tara cu toti magistratii infractori. D-le Rosca Stanescu, nu 80% dintre magistrati sunt corupti ci 100% sunt infractori. Nu toate faptele penale sunt infractiuni de coruptie. ASOCIATIA VICTIMELOR MAGISTRATILOR DIN ROMANIA, tel.021-3368837.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00985 sec.