Ziua Logo
  22:24, vineri, 2 iunie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2006-08-14
GeorgeM (...@yahoo.com, IP: 86.122.174...)
2006-08-14 01:36
Runda asta-i a hezbollahilor...

Daca hezbollahii pot lansa 250 de katiuse in nordul Israelului cu cateva ore inainte de armistitiu inseamna ca toata operatiunea Tzucalului de curatare a sudului Libanului este un esec! Sunt ceva militari israelieni pe Litani insa sunt in extremitatea estica a raului, acolo unde granita israelului este la vreo 8 km.
Asta-i armata care vrea sa ingenuncheze Siria si Iranul?? Intr-o luna n-au fost in stare sa avanseze 30 km!! O fi cateva sute de hezbollahi lichidati, probabil dar alte mii bune sunt bine-mersi.
Armistitiul asta-i vax, hezbollahii o sa profite sa se intareasca iar Israelul o sa-si modifice tactica pentru ofensiva ulterioara. Probabil Israelul o sa dea cu cativa capi militari de pamant, oferiti drept jertfa populatiei care, dupa ce a fost indopata cu mitul invincibilitatii Tzucalului, este consternata de numarul rachetelor cu care-i bombardata si care se intreaba pe buna dreptate ce naiba face armata lor in sudul Libanului de nu poate opri aceste atacuri!
Avand in vedere evolutiile recente, Israelului ii va fi mai greu sa gaseasca un pretext si sa porneasca un nou conflict in zona! Hezbollahii si-au demonstrat puterile si nu mai au motive sa provoace Israelul.
Am senzatia ca de vreun an de zile Iranul manevreaza cu dibacie, castiga timp in timp ce America sufera esec dupa esec in zona si n-apuca nici sa-si linga ranile ...

romanul din Romania (...@hotmail.com, IP: 80.97.83...)
2006-08-14 02:09
Problema hezbollacilor este ca armele sunt pe terminate.... chiar daca sunt viteji.

iskra (...@k.ro, IP: 82.77.27...)
2006-08-14 02:58
Re: Runda asta-i a hezbollahilor...

"Problema hezbollacilor este ca armele sunt pe terminate.... chiar daca sunt viteji. ". "E clar ca Israelul vrea sa-i omoare pe toti hezbolahii. Sau o explicatie poate fi si ca hezbollahi lupta pana la moarte, si nu se lasa prinsi."

Trebuie sa fii viteaz nevoie mare cand te ascunzi in spatele civililor si lupti fara uniforma. Chestia e ca prin asta au dat apa la moara Israelului in caz ca acesta voia uciderea si dezarmarea lor si nu luarea prizonieri. Cf. legilor internationale de care se tot vbeste pe forumul asta si care de fapt se cheama "Conventii" membrii Hezbollah se incadreaza la categoria "luptatori ilegali" si partea proasta pt ei e ca nici o conventie nu ii apara. Nu au nici macar dreptul de a fi luati prizonieri. Ca sa isi "usureze" si mai mult situatia au incalcat flagrant Conventia IV de la Geneva din 1949 folosind din greu cetatenii Libanului pe post de scuturi umane, asa ca acum sunt la cheremul Israelului care ii poate inchide ca infractori de drept comun sau executa in virtutea situatiei de razboi dupa cum are chef fara sa il condamne vreo conventie pt chestia asta

romanul din Romania (...@hotmail.com, IP: 80.97.83...)
2006-08-14 03:08
Pana una alta ONU a votat un text care condamna Israelul pentru incalcarea drepturilor omului, in Liban.

Virgil Ciuca din Jacksonville (...@yahoo.com, IP: 71.125.199...)
2006-08-14 03:42
Re: Runda asta-i a hezbollahilor...

xanubis din new-york (...@yahoo.co.uk, IP: 85.64.223...)
2006-08-14 04:02
asta pt toti minunatii antisemiti care habar nu au ce se intimpla....

Sobru (...@yahoo.com, IP: 85.186.129...)
2006-08-14 04:34
Re: Runda asta-i a hezbollahilor...

Si cui ii pasa ce-si permine si ce nu-si permite o banda de criminali? Asta-i culmea, va da voie "holocaustul" sa omorati oameni dupa bunul plac. Nu sinteti in stare sa va comportati ca oamenii, n-aveti ce cauta printre oameni.
Vreti acum sa-i exterminati pe altii, meritati orice riposta.
Baga-ti bine in cap: propaganda voastra s-a terminat.

radur (, IP: 72.136.38...)
2006-08-14 06:46
Cine e reprezentantul Romaniei in Consiliul pt. Drepturile Omului de la ONU ?

Rezolutia Consiliului ONU pt. Drepturile Omului atrage imperios atentia asupra unei realitati crude: in Liban mor oameni nevinovati, civili, femei si copii mai ales, oameni care au avut nesansa sa locuiasca in acest teritoriu pe care se poarta razboiul. Patimile si lipsa de toleranta a ambelor parti e evidenta, dar ce vina au cei care au casa, pamantul, familia acolo si care au tot dreptul la viata ?
Razboiul a fost intotdeauna absurd si nedrept, a fost declansat de cei care trag profiturile si purtat de altii, care trag ponoasele. Acestora din urma li se adauga "victimele colaterale" care in acest caz sunt in mare majoritate civilii libanezi si proprietatile lor.
Din acesata cauza cred ca rezolutia ONU care condamna tragediile suferite de cei ce locuiesc in sudul Libanului , provocate de o armata organizata, a unei alte tari, este justificata deplin, constituind o grava incalcare a drepturilor umane (la viata, proprietate, drept de sedere si de deplasare, asigurarea conditiilor minime de supravietuire, alimentatie, asistenta medicala, etc.).
Interesant ar fi de stiut de ce Romania a votat impotriva acestei Rezolutii. De asemenea cine e reprezentatntul nostru in acest consiliu.

Marc (...@hotmail.com, IP: 4.159.50...)
2006-08-14 06:52
Re: Runda asta-i a hezbollahilor...


<<Nu sinteti in stare sa va comportati ca oamenii, n-aveti ce cauta printre oameni. Vreti acum sa-i exterminati pe altii, meritati orice riposta. >>

Nu este foarte clar despre care parte din conflict vreti (sau reusiti, in pofida a ceea ce vreti) sa vorbiti.

Aveti fara indoiala dreptate, dar - poate - nu in maniera in care va inchipuiti ca aveti dreptate.

Marc


xanubis din new-york (...@yahoo.co.uk, IP: 85.64.223...)
2006-08-14 09:04
care oameni???

Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2006-08-14 12:22
Baga-ti TIE, bine in cap: propaganda TA s-a terminat.

Bai sobrule... ca mi se intoarce stomacul numai cat iti vad nickul afisat !
Dezinfecteaza-ti mintile, e un buboi terorist, TU sa nu stai in lume sanatoasa, cu mintile la locul lor, ca de te-as avea in fatza, nu scapi de doua poace, dupa cate prostii debitezi. Se vede ca ai crescut ca o buruiana, nu stii decat de metodele MACELARILOR cu care te auto-identifici. Marche in lumea lor, esti un microb pt. lumea crestina !.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00796 sec.