Ziua Logo
  07:06, sambata, 15 iunie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-05-24

Comentarii: 181, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-05-23 21:48:21

TEORIA PARADISULUI PIERDUT:BUCURESTENI VOTATI SECURITATEA SI PE FII EI

TEORIA PARADISULUI PIERDUT:BUCURESTENI VOTATI SECURITATEA SI PE FII EI
In momentul de fata,desi credeam ca Basescu este cel mai abil politician,trebuie sa recunosc ca de fapt exista unul mai abil:Ion Iliescu.
Iliescu a fost adus la putere de catre securitate si astazi tot el serveste organizatia, promovand cu multa dibacie din nou securitatea,prin fii ei,la postul de primar,sef al PSD si dece nu daca prostia romanilor,proverbiala,sa nu aiba securitatea si un Presedinte al Romaniei.
Occidentul deja s-a blazat si nu mai sprijina Romania.Pe ei ii intereseaza cu totul altceva.Se spunea de catre un specialist la TV ca profitul bancii BRD cumparata de francezi este de 10 ori mai mare in Romania decat in Franta si exemplele ar putea continua.

Securitatea noastra de trista amintire a fost pregatita ca o arma redutabila pentru partidul comunist.
O parte a securitatii a fost pregatita sa formeze adevarate comandouri care sa poata lupta pe cont propriu,chiar in lipsa unei coordonari centrale,mai ales,se gandeau ei,in strainatate.
De fapt securitatea dupa 1989 a avut numeroase succese si as enumera doar devalizarea bancilor ,acapararea banilor si valorilor depuse in exterior,crearea unei clase de imbogatiti prin tunuri si dece nu participarea in cadrul a diferite partide politice,indiferent de orientarea lor ideologica.

Acum,securitatea mai face un experiment aranjand un comandou,cu varful de lance fiul medic, al unui general de securitate, prin care disperati de insuccesele PSD ,mai ales in urma incapatanarii si suceselor lui Vanghelir(pe care l-am denumit singurul social-democrat roman) vor sa creieze o miscare politica direct sub conducerea securitatii si fostilor lideri si fii de lideri comunisti pentru preluarea puterii si doborarea lui Basescu.

De fapt experimentul Oprescu este o incercare de forta a securitatii care doreste aservirea politica a Romaniei.
Daca Oprescu reuseste(chiar si prin frauda) sa devina primar,calea spre presedentie si debarcarea lui Basescu este creata.
Daca nu va reusi,si securistii se bazeaza si pe acest rezultat,miscarea Oprescu va fi desvoltata fie ca miscare civica sau partid care va urmari aceleasi scopuri si nu va mai fi impiedecata de social-democratii constienti va Vanghelie,grupul de la Cluj si chiar M.Geoana.
In acest comandou nici chiar Ioan Iliescu nu joaca rolul principal,capo di tutti capi este deocamdata necunoscut,as spune conspirativ.

De exemplu,dece nu poate fi Nastase(ginere de fost ministru comunist) sau fostul profesor de la Stefan Gheorgiu Adrian Severin,si dece nu Magureanu sau altii ca ei.

Certamente,fenomenul Oprescu este un comandou securisto-comunist pe care oamenii constienti si iubitori de tara trebuie sa-l ia in considerare si sa-l conduca spre esec.
Si securitatea isi poate masura sansa de a da lovituri .
Exista in sociologie o teorie,numite si teoria paradisului pierdut.

Este vorba de o proprietate a creerului omenesc ca dupa trecerea unei lungi perioade de timp sa sa perceapa trecutul sau chiar umil si advers ca un adevarat paradis.Si acest lucru se observa in Romania prin nostalgia dupa trrecutul comunist si chiar dupa activitatea securitatii romane.
Acest lucru este exploata de dl.Iliescu si comandoul securist care se ocupa cu manipularea politica a romanilor.
De fapt dl.Oprescu este bine cunoscut in mediul universitar din Bucuresti.Un lenes funciar a primit de la securitate functii pe care unul harnic nu le-ar fi putut realiza in 3 vieti:profesor,sef catedra,director Elias,Director Spitalul Universitar,viceprimar Capitala,presedinte al Colegiului medicilor din Bucuresti,presedinte al unei comisii senatoriale etc etc.Iesit din pepiniera comunista a comitetului de Partid al Institutului de medicina Bucuresti de unde au provenit 10-12 ministri ai sanatatii si care au dus sistemul de rapa,securitatea crede ca dl.Oprescu,pe baza teoriei paradisului pierdut,a fraudei,de care a mai fost acuzat la obtinerea profesoratului poate fi pus la bataie,garantie fiind tatal sau,general de securitate cu care fiul se mandreste,inclusiv de rolul zis patriotic al securitatii.
Pai cine facea reeducarea la Pitesti,nu securitatea,cine a omorat o multime de oameni,printre care si pe inginerul Ursu,nu securitatea,cine forma organizatia criminala a statului Comunist Roman,nu securitatea.
Pai securitatea a fost buna Frati Bucuresteni.Un adevarat paradis.
Votati-l deci pe Oprescu.
El va face autostrazi suspendate peste Bucuresti,pasarele vor canta prin parcuri,cei care nu au paine vor manca in schimb cozonac.

Iata ca paradisul pierdut dragi pensionari,dragi fanatici anti-Basescu este gata sa apara azi in Bucuresti,maine in toata tara.
De fapt eu cred ca Oprescu nu are 39%.securitatea romana avea ca cel mai tare departament al ei,departamentul de desinformare.Dece opare sa nu-l foloseasca acum.
Daca securitatea si Iliescu a avut curajul sa sfideze PSD prin candidatul Oprescu,inseamna ca problema este groasa.
Ultimul lor refugiu PSD nu le mai este prietenos si gratie lui Vanghelie,grupului de la Cluj si altii a venit vremea reformei si alungarii securistilor si penalilor din PSD.
Eu cred ca alegatorul trebuie sa fie constiernt azi ca i se pregateste ceva.Diabolizarea lui Basescu nu mai este de mare folos securitatii.Ei vor sa mearga acum pe cai mari.

VOTATI-L PE OPRESCU!

Giurgiu Crisan
2008-05-23 22:30:05

Comentariul lui Alex Pandrea e pt alt articol

Articolul e despre politicienii care neglijeaza limba romana, dar dl Pandrea scrie despre alegerile de primar.E pe dinafar? adica.
Cei de la Ziua nu au putut sa scrie cu diacritice pina acum si cred ca si de acum incolo.Asta apropo de grija pt limba romana.

Olga Khan
2008-05-23 23:39:43

Re: TEORIA PARADISULUI PIERDUT:BUCURESTENI VOTATI SECURITATEA SI PE FII EI

La 2008-05-23 21:48:21, Alex.Pandrea a scris:

> In momentul de fata,desi credeam ca Basescu este cel mai abil
> politician,trebuie sa recunosc ca de fapt exista unul mai abil: Ion Iliescu.Mai departe n-are rost sa citesc acest mesaj .... inapoi in comunism cu toata viteza :-((( ca libertatea nu poate sa stapineasca romanii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

moroianu
2008-05-24 08:18:26

Doua propuneri pentru rezolvarea crizei


1. Functionarii care au decis transformarea examenului oral la limba si literatura romana in examen de "comunicare" sa-si dea cat mai urgent demisia, sau sa fie demisi de catre ministrul de resort.

2. Lista subiectelor deja publicate sa fie drastic redusa, prin menmtinerea doar a acelor (putine) subiecte care au legatura cu programa scolara a materiei respective.

Socrate
2008-05-24 09:44:59

SUBSCRIU Re: Doua propuneri pentru rezolvarea crizei

Domnule Moroianu, ma bucur mult ca avem si domenii in care suntem de aceeasi parere.


La 2008-05-24 08:18:26, moroianu a scris:

>
> 1. Functionarii care au decis transformarea examenului oral la
> limba si literatura romana in examen de "comunicare" sa-si dea cat mai
> urgent demisia, sau sa fie demisi de catre ministrul de resort.
>
> 2. Lista subiectelor deja publicate sa fie drastic redusa, prin
> menmtinerea doar a acelor (putine) subiecte care au legatura cu
> programa scolara a materiei respective.
>

Socrate
2008-05-24 09:56:18

Succesurile, votul negativ, domnul Pandrea.si nuca in perete

Incantat de succesurile relative obtinute in 2004 cu votul negativ la adresa PSD, domnul Pandrea continua si ne spune " Nu votati Oprescu". Dupa cum spune un proverb "Ulciorul nu merge de multe ori la apa". Nu mai merge cu votul negativ, cei care s-au fript odata nu vor repeta greseala.. In consecinta, este sigur ca indemnul domnului Pandrea va avea efectul contrar si ii va aduce voturi doctorului.

Nu pot sa nu mentionez ca postarea domnului Pandrea se potriveste ca nuca in perete cu editorialul, care ar trebui sa fie subiectul pe forum.

Ghita Bizonu'
2008-05-24 09:57:51

Arta de a da cu mucii in fasole

CIteam articolul si aproa[e ca ma miram . Bun simt, limba curata ce mai parac nu era scris de un apartinator al generatiei asteptate da deja expirate.
Si observ < niste bieti teenageri > ,
Pe vremea cand aveam varsta asat (adicainainte de a se naste Cipariu) se zicea adolescenti ......

In rest ce sa zic ? Capra sare masa si iada sare casa. Schele. Nici in anii 50 nu aparea Stalin pe post de material la lb romana . Scheletu mai tare ca Stalin

spaiu'
2008-05-24 11:09:26

daca tot suntem off topic...

iata o mostra de off...common sense a baietilor de la Ziua:

Blaga 43.89% (377 voturi)
Oprescu 27.36% (235 voturi)
Orban 20.95% (180 voturi)
Diaconescu 4.89% (42 voturi)
Gusa 2.91% (25 voturi)

Datele sunt copiate de pe acest site. Poate ne explica softistii ziarului cum se face ca suma voturilor este de cca 108%. Ala da spirit civic!!!!!!!!!!!!!!!!!

spaiu'
2008-05-24 11:12:40

Re: Doua propuneri pentru rezolvarea crizei

La 2008-05-24 08:18:26, moroianu a scris:

>
> 1. Functionarii care au decis transformarea examenului oral la
> limba si literatura romana in examen de "comunicare" sa-si dea cat mai
> urgent demisia, sau sa fie demisi de catre ministrul de resort.
>
> 2. Lista subiectelor deja publicate sa fie drastic redusa, prin
> menmtinerea doar a acelor (putine) subiecte care au legatura cu
> programa scolara a materiei respective.
>
Subscriu si eu, cu precizarea ca solutia este una de urgenta. Insanatosirea invatamantului solicita mult mai multe actiuni, pe termen lung. Printre altele, scoaterea la pensie a unor profesori de tinuta moral-intelectuala a lui Alex Pandrea.

spaiu'
2008-05-24 11:14:53

Re: daca tot suntem off topic...

La 2008-05-24 11:09:26, spaiu' a scris:

> iata o mostra de off...common sense a baietilor de la Ziua:
>
> Blaga 43.89% (377 voturi)
> Oprescu 27.36% (235 voturi)
> Orban 20.95% (180 voturi)
> Diaconescu 4.89% (42 voturi)
> Gusa 2.91% (25 voturi)
>
> Datele sunt copiate de pe acest site. Poate ne explica softistii
> ziarului cum se face ca suma voturilor este de cca 108%. Ala da spirit
> civic!!!!!!!!!!!!!!!!!
>

scuze, e o chifla...mea culpa

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 11:50:17

Abandonul Ziua in fata secumarinari, securistilor marinaresti, au reusit indivizii sa neutralizeze

si acest ziar!!!!!!!!

L-au transformat dintr-un mare ziar intr-unul pitic!!! PACAT!

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 11:57:03

IOTE DOM'LE, tara arde, in focul alegerilor si 'baba' Ziua se piaptana, e ocupata cu gramatica cu

retetele culinare, te apuca risu' plinsu', vai de tara asta!!!!!

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 12:01:10

Re: daca tot suntem off topic...

Au pus, din greseala numele lui Blaga in capu' listei, Oprescu are cele mai multe voturi, turu doi va fi intre Oprescu si Orban!!!!!


La 2008-05-24 11:09:26, spaiu' a scris:

> iata o mostra de off...common sense a baietilor de la Ziua:
>
> Blaga 43.89% (377 voturi)
> Oprescu 27.36% (235 voturi)
> Orban 20.95% (180 voturi)
> Diaconescu 4.89% (42 voturi)
> Gusa 2.91% (25 voturi)
>
> Datele sunt copiate de pe acest site. Poate ne explica softistii
> ziarului cum se face ca suma voturilor este de cca 108%. Ala da spirit
> civic!!!!!!!!!!!!!!!!!
>

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 12:03:35

Re: Succesurile, votul negativ, / Toate postarile tovarasului Pandrea sint nuci in perete!!!!!!

La 2008-05-24 09:56:18, Socrate a scris:

> Incantat de succesurile relative obtinute in 2004 cu votul negativ la
> adresa PSD, domnul Pandrea continua si ne spune " Nu votati Oprescu".
> Dupa cum spune un proverb "Ulciorul nu merge de multe ori la apa". Nu
> mai merge cu votul negativ, cei care s-au fript odata nu vor repeta
> greseala.. In consecinta, este sigur ca indemnul domnului Pandrea va
> avea efectul contrar si ii va aduce voturi doctorului.
>
> Nu pot sa nu mentionez ca postarea domnului Pandrea se potriveste ca
> nuca in perete cu editorialul, care ar trebui sa fie subiectul pe
> forum.
>

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 12:05:00

Re: Toate comentariile lui Alex Pandrea sint pt alt articole!!!!!!!!

La 2008-05-23 22:30:05, Giurgiu Crisan a scris:

> Articolul e despre politicienii care neglijeaza limba romana, dar dl
> Pandrea scrie despre alegerile de primar.E pe dinafar? adica.
> Cei de la Ziua nu au putut sa scrie cu diacritice pina acum si cred ca
> si de acum incolo.Asta apropo de grija pt limba romana.
>

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 12:07:40

Re: Doua propuneri pentru rezolvarea crizei / Subscriu, mai ales privitor la Pandrea!!!

La 2008-05-24 11:12:40, spaiu' a scris:

> La 2008-05-24 08:18:26, moroianu a scris:
>
> >
> > 1. Functionarii care au decis transformarea examenului oral la
> > limba si literatura romana in examen de "comunicare" sa-si dea cat mai
> > urgent demisia, sau sa fie demisi de catre ministrul de resort.
> >
> > 2. Lista subiectelor deja publicate sa fie drastic redusa, prin
> > menmtinerea doar a acelor (putine) subiecte care au legatura cu
> > programa scolara a materiei respective.
> >
> Subscriu si eu, cu precizarea ca solutia este una de urgenta.
> Insanatosirea invatamantului solicita mult mai multe actiuni, pe
> termen lung. Printre altele, scoaterea la pensie a unor profesori de
> tinuta moral-intelectuala a lui Alex Pandrea.
>

georgems
2008-05-24 12:22:48

Re: daca tot suntem off topic...

La 2008-05-24 11:09:26, spaiu' a scris:

> iata o mostra de off...common sense a baietilor de la Ziua:
>
> Blaga 43.89% (377 voturi)
> Oprescu 27.36% (235 voturi)
> Orban 20.95% (180 voturi)
> Diaconescu 4.89% (42 voturi)
> Gusa 2.91% (25 voturi)
>
> Datele sunt copiate de pe acest site. Poate ne explica softistii
> ziarului cum se face ca suma voturilor este de cca 108%. Ala da spirit
> civic!!!!!!!!!!!!!!!!!
>
E exact 100% ,ce vorbesti ??

alwis46
2008-05-24 12:32:02

Bai ministeriabililor de la Invatamant,

Sa ramai cu gura cascata si alta nu, la comunicatul pe care l-am auzit aseara din gura unei dudui care poarta cuvantul Ministerului Invatamantului, cica proba scrisa la limba si literatura romana contine subiecte din marii nostri clasici ai literaturii si d-aia s-au bagat la oral subiecte care au tot atata tangenta cu limba romana cata am su cu limba hotentotilor.
Pai daca tot vroiau ministeriabilii astia sa bage niscaui subiecte cu tangeta pe sfera comunicarii, pai slava Domnului, Titu Maiorescu, Mihai Eminescu, Nicolae Iorga, George Calinescu, ca sa numesc doat cativa clasi romani, au texte, discursuri si eseuri care se incadreaza perfect in sfera vizata de creierele din fruntea Invatamantului.
Pai uitati-va baim minsteriabililor nitel peste autorii astia citati de mine si o sa vedeti ca zic bine ce zic.
Ce legatura au bai neica discursurile unora ca Jonathan Scheele sau Carta cetateanului european cu limba romana fie ea si la proba orala la bacalaureat ?
Pai ia ziceti bai acestia acilea, ati studiat cumva la limba si literatura romana discursurile Pingelarului si ati dat oralul la romana la bacalaureat pe textele lui ?
Nu bai, asa ca nu vad ce cauta Jonathan asta in limba noastra si cu atat mai putin sa devina si subiect de examen.
A propos, bai ministeriabililor, pe timpul studiilor liceale au facut elevii astia care dau acum bacalaureatul lectii despre Jonathan si Carta aia a cetateanului european in cadrul orelor de limba si literatura romana sau in cadrul altei discipline scolare ?
Inchei cu un indemn al unui textier din Catavencu :
Muriti bai !

artemis
2008-05-24 13:25:12

de ce isi da toata lumea cu parerea?

Ma nedumireste profund stilul agresiv in care toata lumea, fie ca are sau nu treaba cu bacul de anul asta, isi da cu parerea. Este o manipulare grosolana.
In primul rand, subiectele de oral vizeaza abilitati de comunicare. Trebuie sa poti identifica amaratul de emitator (al carui nume este oricum scris sub text...), receptorul, functia comunicarii respective, stilul functional in care se realizeaza aceasta, anumite registre stilistice, sa fii in stare sa-ti exprimi o opinie argumentata despre o afirmatie din text (cu argumente tot din text) etc. Banalitati. Vreau sa subliniez faptul ca examenul nu este numai unul de literatura, ci si unul de limba. La ce iti foloseste ca ai tocit bine niste comentarii de Mariana Badea, ca le-ai reprodus la fel de bine si ca esti, practic, doxa in trasaturile postmodernismului, daca nu poti sa legi 2 fraze ca sa-ti expui o opinie ori sa identifici pe un text cine, ce si de ce zice?! Chestiunile teoretice ale acestor tipuri de subiecte s-au facut in clasele a 9-a si a 10-a, 2 ani adica. Da, textele suport apartin Cartei nu stiu care, discursului lui Scheele, Pactului pentru educatie... Nu sunt necesare cunostinte prealabile; trebuie doar sa se raspunda la cerintele respective. Ca o noutate fata de anii trecuti, profesorii nu mai au voie sa intrebe din afara textului. Inteleg ca asta doare, pentru ca fiecare intreaba ce stie el cel mai bine, fie ca are sau nu legatura cu textul sau cu subiectul, dar din greselile trecutului unii au invatat cate ceva. Cei care te pica bacul pe intrebari de gen "Cate sertare avea dulapul Otiliei?" sunt aceeasi profesori care acum cracnesc ca nu mai e literatura. De ce? Pentru ca in acei 2 ani in care aveau de predat si discursul argumentativ, de pilda, ei au zis pas! si, in concluzie, sunt constienti ca elevii lor n-au cum sa faca fata. De aceea, prefera sa-i indoctrineze, pe ei si pe parintii lor, pentru ca acestia sa reactioneze "vehement", sa protesteze, sa dea in judecata statul etc. Este absolut aiurea.
Mesaj contemporanilor mei: este mult mai simplu, mai eficient si mai logic sa intelegeti constructia discursului si sa puteti realiza o comunicare, decat sa invatati niste comentarii pe de rost si sa nu le mai folositi vreodata! Trebuie sa alegeti intre a face moftul unor profesori nepregatiti si a invata/exersa ceva util.
Bafta la examen!

Socrate
2008-05-24 13:54:09

Re: de ce isi da toata lumea cu parerea?

Comunicarea este una, limba si literatura romana alta Ce legatura are raportul lui Tismaneanu si cu comunicarea si cu limba si literatura romana ? Nu vi se pare ca se introduce pe usa din dos politica in educatie ?

La 2008-05-24 13:25:12, artemis a scris:

> Ma nedumireste profund stilul agresiv in care toata lumea, fie ca are
> sau nu treaba cu bacul de anul asta, isi da cu parerea. Este o
> manipulare grosolana.
> In primul rand, subiectele de oral vizeaza abilitati de comunicare.
> Trebuie sa poti identifica amaratul de emitator (al carui nume este
> oricum scris sub text...), receptorul, functia comunicarii respective,
> stilul functional in care se realizeaza aceasta, anumite registre
> stilistice, sa fii in stare sa-ti exprimi o opinie argumentata despre
> o afirmatie din text (cu argumente tot din text) etc. Banalitati.
> Vreau sa subliniez faptul ca examenul nu este numai unul de
> literatura, ci si unul de limba. La ce iti foloseste ca ai tocit bine
> niste comentarii de Mariana Badea, ca le-ai reprodus la fel de bine si
> ca esti, practic, doxa in trasaturile postmodernismului, daca nu poti
> sa legi 2 fraze ca sa-ti expui o opinie ori sa identifici pe un text
> cine, ce si de ce zice?! Chestiunile teoretice ale acestor tipuri de
> subiecte s-au facut in clasele a 9-a si a 10-a, 2 ani adica. Da,
> textele suport apartin Cartei nu stiu care, discursului lui Scheele,
> Pactului pentru educatie... Nu sunt necesare cunostinte prealabile;
> trebuie doar sa se raspunda la cerintele respective. Ca o noutate fata
> de anii trecuti, profesorii nu mai au voie sa intrebe din afara
> textului. Inteleg ca asta doare, pentru ca fiecare intreaba ce stie el
> cel mai bine, fie ca are sau nu legatura cu textul sau cu subiectul,
> dar din greselile trecutului unii au invatat cate ceva. Cei care te
> pica bacul pe intrebari de gen "Cate sertare avea dulapul Otiliei?"
> sunt aceeasi profesori care acum cracnesc ca nu mai e literatura. De
> ce? Pentru ca in acei 2 ani in care aveau de predat si discursul
> argumentativ, de pilda, ei au zis pas! si, in concluzie, sunt
> constienti ca elevii lor n-au cum sa faca fata. De aceea, prefera sa-i
> indoctrineze, pe ei si pe parintii lor, pentru ca acestia sa
> reactioneze "vehement", sa protesteze, sa dea in judecata statul etc.
> Este absolut aiurea.
> Mesaj contemporanilor mei: este mult mai simplu, mai eficient si mai
> logic sa intelegeti constructia discursului si sa puteti realiza o
> comunicare, decat sa invatati niste comentarii pe de rost si sa nu le
> mai folositi vreodata! Trebuie sa alegeti intre a face moftul unor
> profesori nepregatiti si a invata/exersa ceva util.
> Bafta la examen!
>

moroianu
2008-05-24 14:04:55

D-rei Artemiza


De unde-ati aparut atat de brusc la orizontul forumului nostru?

Ati facut parte din echipa care a pregatit noile subiecte pentru bac?


La 2008-05-24 13:25:12, artemis a scris:

> Ma nedumireste profund stilul agresiv in care toata lumea, fie ca are
> sau nu treaba cu bacul de anul asta, isi da cu parerea. Este o
> manipulare grosolana.
> In primul rand, subiectele de oral vizeaza abilitati de comunicare.
> Trebuie sa poti identifica amaratul de emitator (al carui nume este
> oricum scris sub text...), receptorul, functia comunicarii respective,
> stilul functional in care se realizeaza aceasta, anumite registre
> stilistice, sa fii in stare sa-ti exprimi o opinie argumentata despre
> o afirmatie din text (cu argumente tot din text) etc. Banalitati.
> Vreau sa subliniez faptul ca examenul nu este numai unul de
> literatura, ci si unul de limba. La ce iti foloseste ca ai tocit bine
> niste comentarii de Mariana Badea, ca le-ai reprodus la fel de bine si
> ca esti, practic, doxa in trasaturile postmodernismului, daca nu poti
> sa legi 2 fraze ca sa-ti expui o opinie ori sa identifici pe un text
> cine, ce si de ce zice?! Chestiunile teoretice ale acestor tipuri de
> subiecte s-au facut in clasele a 9-a si a 10-a, 2 ani adica. Da,
> textele suport apartin Cartei nu stiu care, discursului lui Scheele,
> Pactului pentru educatie... Nu sunt necesare cunostinte prealabile;
> trebuie doar sa se raspunda la cerintele respective. Ca o noutate fata
> de anii trecuti, profesorii nu mai au voie sa intrebe din afara
> textului. Inteleg ca asta doare, pentru ca fiecare intreaba ce stie el
> cel mai bine, fie ca are sau nu legatura cu textul sau cu subiectul,
> dar din greselile trecutului unii au invatat cate ceva. Cei care te
> pica bacul pe intrebari de gen "Cate sertare avea dulapul Otiliei?"
> sunt aceeasi profesori care acum cracnesc ca nu mai e literatura. De
> ce? Pentru ca in acei 2 ani in care aveau de predat si discursul
> argumentativ, de pilda, ei au zis pas! si, in concluzie, sunt
> constienti ca elevii lor n-au cum sa faca fata. De aceea, prefera sa-i
> indoctrineze, pe ei si pe parintii lor, pentru ca acestia sa
> reactioneze "vehement", sa protesteze, sa dea in judecata statul etc.
> Este absolut aiurea.
> Mesaj contemporanilor mei: este mult mai simplu, mai eficient si mai
> logic sa intelegeti constructia discursului si sa puteti realiza o
> comunicare, decat sa invatati niste comentarii pe de rost si sa nu le
> mai folositi vreodata! Trebuie sa alegeti intre a face moftul unor
> profesori nepregatiti si a invata/exersa ceva util.
> Bafta la examen!
>

Ghita Bizonu'
2008-05-24 15:32:36

Re: de nirare esti matale cu a minuscul

Normal ca suntem sucariti . Eu nu am treaba cu bacu'. Insa ca om care a dat un bacalaureat (desi mai lejer) am o treaba cu lb romana. Si cultura.
Care devine cam necunsocuta. Se pierde in favoarea unuui piggin difuz.
Si ce-i aia

> In primul rand, subiectele de oral vizeaza abilitati de comunicare.
> Trebuie sa poti identifica amaratul de emitator (al carui nume este
> oricum scris sub text...), receptorul, functia comunicarii respective,
> stilul functional in care se realizeaza aceasta, anumite registre
> stilistice, sa fii in stare sa-ti exprimi o opinie argumentata despre
> o afirmatie din text (cu argumente tot din text) etc. Banalitati.

abilitati de ce? E vorba despre radiofonie sau telegrafie cu fir ?! Limbaj papagalicesc care ascunde fapotul ca se vantura vorbe in gol .

Si elevul poate invata sa si "comunice" (? ce dracu e asta - telegrafie ?) si sa lege si 10 fraze despre orice cu o conditie : sa fi fost invatat sa o faca. Chiar si pe texte de Eminescu si Cartarescu .
Da cine dracu e Mariana Badea sa o tocesti si sa reproduci dupa ea?! (adica sa te reproduci cu ea?!) .
Ati facut o programa imbecila (de 20 de ani si poate mai mult), ati inlocuit textele cu "comentariile" - CUMPLIT MESTESUG DE TAMPEALA (cine si unde a zis asta Diano ? (sau Bendis de preferi) - si acu va dati loviti ca elevii nu stoiiu sa vorbeasca.
Postmodernism ziceti voi.
Eu zic PROSTIE !!!
Si INCULTURA.
Insasui termenul de POST arata ca nu aveti nici definitie nici claritate asupra fenonemului descris . Sau mai degrab nu exista nici fenomenul doar mofturile unor maimutoi inculti .

Pacuraras
2008-05-24 15:43:26

In memoriam Paul Tanco

Astazi s-a intamplat concursul Paul Tanco in orasul meu.

Paul Tanco a fost un om din satul Monor, doctor al Universitatii din Graz si dascal de matematici al lui George Cosbuc la Gimnaziul din Nasaud.

In memoria lui Paul Tanco are loc in fiecare an un consurs la care participa scoleri din localitatile judetului meu.
Concursul este interdisciplinar.Cuprinde adica probe de matematica si de limba romana, in asa fel incat nici mostenirea lui George Cosbuc sa nu fie uitata.Probele sunt ceva mai usoare decat la olimpiada..

In fiecare an concursul se tine in alta localitate.Anul asta s-a tinut in Bistrita, anul trecut s-a tinut in comuna Lechintza.Evenimentul se numeste concurs, dar de fapt copiii il percep mai degraba ca pe o sarbatoare..

Si iata de ce:
Pentru ca toate activitatile dureaza o zi intreaga..
Copiii de la scolile din judet se aduna de dimineata, venind cu microbuse, in localitatea unde se tine concursul.
Dupa cele 3 ore dedicate concursului propriu zis, fiecare copil din localitatea unde se tine concursul invita la el acasa un copil dintre cei veniti din alte locuri...

Copiii vin impreuna acasa, sunt asteptati cu masa intinsa, discuta intre ei si cu parintii despre cum au fost rezolvate subiectele, se mai si rade de greselile facute...Totul e foarte, cum sa zic eu, degajat desi masa e intinsa festiv si toata familia participa la sarbatorirea evenimentului..

Dupa masa, pana la ora 4, copiii isi petrec timpul impreuna...De exemplu fiica-mea a plecat sa se plimbe prin magazine si sa mearga la o terasa impreuna cu fata pe care am avut-o in ospetie...Anul asta am avut in ospetie o fetita de loc din Tarlishua, eleva la o scoala din Beclean..
Anul trecut, fetita mea a fost luata in ospetie la o familie de gospodari din Lechinta..

La ora 4 se aduna toti participantii la scoala unde s-a tinut concursul..Si acolo scoala organizatoare are prevazute tot felul de activitati distractive..
Anul trecut la Lechinta satenii au organizat pentru copii o masa mare in caminul cultural si dupa aia a fost program de discoteca (pacat ca nu se mai tine joc, asa cum era pe vremuri).

Anul asta va fi tot asa, un program de dantzuri..Cu sucuri, cu prajituri..

Totul tine pana spre seara, timp in care lucrarile sunt corectate, se anunta rezultatele si se impart premiile..

Pentru copii e o aventura..Sa mergi in alte locuri, sa-ti faci cunostinte noi..De fapt, pe langa pastrarea memoriei lui Paul Tanco si a mostenirii lui George Cosbuc, un alt scop al concursului este sa creeze legaturi, sa formeze o necesara coeziune intre copiii de la oras si copiii mai putin avantajati de la sate...

Am intalnit si am vorbit cu copii de la sate cu o fantastica sete de a invata..Din pacate, asa cum stim, pe multi dintre acestia ii pierdem pe drum...Numai cand ma gandesc, ma-ntunec..

Mai bine va zic despre subiecte..Sper sa nu plictisesc pe nimeni daca, pentru a se putea evalua nivelul, voi transcrie subiectele de la concursul Paul Tanco de anul acesta.E vorba despre subiectele de la clasa a V-a, fetita mea cea mare fiind in aceasta clasa.

Pacuraras
2008-05-24 16:15:27

Subiecte...

Subiecte la Concursul judetean Dr. Paul Tanco

Cls a V-a
Limba si literatura romana:

1. Continuati compunerea si gasiti-i un titlu potrivit:
"Intr-o zi, Mate suparat ca traieste doar in lumea cifrelor si a calculelor s-a hotarat sa zboare in spatiul cosmic si sa cunoasca si alte lumi.Dupa 2 saptamani de zbor, ajunse in sfarsit pe o planeta unde il intampina un afis pe care scria "Bun venit in lumea povestilor".Mate ateriza si deodata..

(n.m. De unde se vede ca orice construct matematic e incomplet fara o poveste fantastica..)

2.
a)Precizeaza cate un sinonim pt. "doar", "hotarat".
b) Alcatuieste cu numeralul din textul dat o propozitie in care acesta sa aiba valoare substantivala
c) Identifica in textul dat o prepozitie si un pronume.

Matematica

1. La un concurs de perspicacitate se acorda un premiu in valoare de 100(a+b+c) lei pentru primul participant care gaseste cifrele ascunse de literele din operatia 1ab+67c=bcb

(n.m. i-am dat fetitei mele sa rezolve o problema pusa pe forum de octaa.A rezolvat-o si cand am intrebat-o cum a gasit-o, a zis ca e usoara.Asta de la concurs e si mai usoara, deci a rezolvat-o si pe asta)

2, Pe un lac cresc nuferi.In fiecare zi suprafata nuferilor se dubleaza.Dupa 4 zile, nuferii acopera tot lacul.
a) De cate ori era mai mica suprafata initiala a nuferilor decat suprafata lacului?
b) A cata parte din lac acopera nuferii dupa 3 zile? (justificati)

(n.m. Aici a inceput-o bine, dar a zbarcit-o din viteza in final !! )

Astea au fost subiectele..Simple..Timp de lucru 2 ore, nu 3 cum gresit am zis..

Ghita Bizonu'
2008-05-24 16:17:06

Perseverarea in eroare este diabolica. Si specifica ministerului invatamantului se pare

v postarile sub numele de artemis si profesoara.
Deci, au constata ca elevii nu prea stiu sa explice ce inteleg dintr-un text. Geaba ma iau cu emitatorul si receptoru ...
Ptr asta au decis : sunt de vina clasici limbi romane !
Si i-au scos. Si i-au inlocuit revolutionar cu Scheletu ERORpean frate cu Fascisto Cretini (desi comunistii nu l-au bagat pe Stalin la lb romana ! nu doar pe VM Galan si altii din astia da tot literatura se cheama).
Insa hiba e in alta parte: de decenii s-au bagat niste presupuse culegeri de comentarii (ale unor ilusti necunoscuti. Cunoscututi insa la Sinisteru Invatamantului) pe care elevii trbe sa le toceasca in prostie spre a lor tampeala .
Acu satisfacuti ca au obtinut suficeinti tampiti renunta si la clasici.
Si pe urma se mai mira : ce aveti cu noi ?

Ghita Bizonu'
2008-05-24 17:29:39

Re: pai si lipasa ta de inteligenta ... ce mai. Tu te denunti singur ca find securist

atunci cand explic cum a fost organizata pe comandouri .
Si mai Pandrea

La 2008-05-23 21:48:21, Alex.Pandrea a scris:

> Occidentul deja s-a blazat si nu mai sprijina Romania.Pe ei ii
> intereseaza cu totul altceva.Se spunea de catre un specialist la TV ca
> profitul bancii BRD cumparata de francezi este de 10 ori mai mare in
> Romania decat in Franta si exemplele ar putea continua.
>
Esti cum zici tu despre popor. Mai rau
cand dracu ne-au sprijinit in ultimii 25 de ani ?!
Pai d'aia am fost presati sa privatizam, sa se ingrase ei !

SI BAGA LA CUTIA UCRAINEANA : de 18 ani incoa al mai abil e Iliescu .
Base al tau nu e abil. E doar de o viclenie de mahala. Jmecher adica.

moroianu
2008-05-24 17:42:33

Re: Comentariile...


Nu cumva e vorba de o confuzie? Eu stiam de comentariile recomandate absolventzilor clasei a VIII-a, in vederea admiterii la liceu.

Exista oare comentarii cerute la bac, a caror invatzare pe de rost sa fi servit drept pretext pentru "reformarea" acestui examen?

La 2008-05-24 16:17:06, Ghita Bizonu' a scris:

> v postarile sub numele de artemis si profesoara.
> Deci, au constata ca elevii nu prea stiu sa explice ce inteleg
> dintr-un text. Geaba ma iau cu emitatorul si receptoru ...
> Ptr asta au decis : sunt de vina clasici limbi romane !
> Si i-au scos. Si i-au inlocuit revolutionar cu Scheletu ERORpean frate
> cu Fascisto Cretini (desi comunistii nu l-au bagat pe Stalin la lb
> romana ! nu doar pe VM Galan si altii din astia da tot literatura se
> cheama).
> Insa hiba e in alta parte: de decenii s-au bagat niste presupuse
> culegeri de comentarii (ale unor ilusti necunoscuti. Cunoscututi insa
> la Sinisteru Invatamantului) pe care elevii trbe sa le toceasca in
> prostie spre a lor tampeala .
> Acu satisfacuti ca au obtinut suficeinti tampiti renunta si la
> clasici.
> Si pe urma se mai mira : ce aveti cu noi ?
>

Adrian v.D.
2008-05-24 18:08:04

Re: de ce isi da toata lumea cu parerea?/In sfarsit,o parere docta.

La 2008-05-24 13:25:12, artemis a scris:

> Ma nedumireste profund stilul agresiv in care toata lumea, fie ca are
> sau nu treaba cu bacul de anul asta, isi da cu parerea. Este o
> manipulare grosolana.
> In primul rand, subiectele de oral vizeaza abilitati de comunicare.
> Trebuie sa poti identifica amaratul de emitator (al carui nume este
> oricum scris sub text...), receptorul, functia comunicarii respective,
> stilul functional in care se realizeaza aceasta, anumite registre
> stilistice, sa fii in stare sa-ti exprimi o opinie argumentata despre
> o afirmatie din text (cu argumente tot din text) etc. Banalitati.
> Vreau sa subliniez faptul ca examenul nu este numai unul de
> literatura, ci si unul de limba. La ce iti foloseste ca ai tocit bine
> niste comentarii de Mariana Badea, ca le-ai reprodus la fel de bine si
> ca esti, practic, doxa in trasaturile postmodernismului, daca nu poti
> sa legi 2 fraze ca sa-ti expui o opinie ori sa identifici pe un text
> cine, ce si de ce zice?! Chestiunile teoretice ale acestor tipuri de
> subiecte s-au facut in clasele a 9-a si a 10-a, 2 ani adica. Da,
> textele suport apartin Cartei nu stiu care, discursului lui Scheele,
> Pactului pentru educatie... Nu sunt necesare cunostinte prealabile;
> trebuie doar sa se raspunda la cerintele respective. Ca o noutate fata
> de anii trecuti, profesorii nu mai au voie sa intrebe din afara
> textului. Inteleg ca asta doare, pentru ca fiecare intreaba ce stie el
> cel mai bine, fie ca are sau nu legatura cu textul sau cu subiectul,
> dar din greselile trecutului unii au invatat cate ceva. Cei care te
> pica bacul pe intrebari de gen "Cate sertare avea dulapul Otiliei?"
> sunt aceeasi profesori care acum cracnesc ca nu mai e literatura. De
> ce? Pentru ca in acei 2 ani in care aveau de predat si discursul
> argumentativ, de pilda, ei au zis pas! si, in concluzie, sunt
> constienti ca elevii lor n-au cum sa faca fata. De aceea, prefera sa-i
> indoctrineze, pe ei si pe parintii lor, pentru ca acestia sa
> reactioneze "vehement", sa protesteze, sa dea in judecata statul etc.
> Este absolut aiurea.
> Mesaj contemporanilor mei: este mult mai simplu, mai eficient si mai
> logic sa intelegeti constructia discursului si sa puteti realiza o
> comunicare, decat sa invatati niste comentarii pe de rost si sa nu le
> mai folositi vreodata! Trebuie sa alegeti intre a face moftul unor
> profesori nepregatiti si a invata/exersa ceva util.
> Bafta la examen!
------------
Domnule Artemis eu va felicit! Si apreciez pastrarea calmului si distantei cand altii doar se lamenteaza....
>

Adrian v.D.
2008-05-24 18:16:21

Ptr. domnul Moroianu

1. Functionarii care au decis transformarea examenului oral la
> limba si literatura romana in examen de "comunicare" sa-si dea cat mai
> urgent demisia, sau sa fie demisi de catre ministrul de resort.
>
> 2. Lista subiectelor deja publicate sa fie drastic redusa, prin
> menmtinerea doar a acelor (putine) subiecte care au legatura cu
> programa scolara a materiei respective.
-------------------------------
Ma bucur sincer pentru dvs. domnule Moroianu.Faptul ca mai multi forumisti s-au alaturat pozitiei dvs. ,pozitie prin care doriti sa salvati Romania,nu face decat sa creasca increderea mea in dva..Dar acum sincer,cu mana pe inima,nu doriti macar un examen care sa clarifice competentele unora de care depinde invatamantul in Romania,inainte de a-i trece <pe linia moarta>?
>

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 19:00:05

Bre, se pare ca cea mai buna cenzura din lume e sa publici doar articole total neinteresante, care

nu atrag comentatori, comentarii!!!!!

Asa ca acum la Ziua, n-asa???????????

dulcineea
2008-05-24 19:36:49

are dreptate

ce se intampla la ora actuala in campania electorala este de-a dreptul dezgustator. cel care totusi iese din tipar si care este un adevarat domn si un diplomat este dl Diaconescu. Si mai mult ca sigur dansul va castiga.

Ghita Bizonu'
2008-05-24 20:11:40

Re: dinparte se pare ca da

am auzit parca ceva de la niste pustani.
Si gasessc acum aici parerea docta a artemisei :
<La ce iti foloseste ca ai tocit bine niste comentarii de Mariana Badea, ca le-ai reprodus la fel de bine si ca esti, practic, doxa in trasaturile postmodernismului, daca nu poti sa legi 2 fraze ca sa-ti expui o opinie ori sa identifici pe un text cine, ce si de ce zice?!>
Cam asa reisie.

Si oricum daca pana la 15 ani nu a invatat sa se exprime (cat sa povesteasca inteligibil un film sa zicem) ......nu cred ca mai invata in urmaroii 3 cand le "cresc cornitele"La 2008-05-24 17:42:33, moroianu a scris:

>
> Nu cumva e vorba de o confuzie? Eu stiam de comentariile
> recomandate absolventzilor clasei a VIII-a, in vederea admiterii la
> liceu.
>
> Exista oare comentarii cerute la bac, a caror invatzare pe de
> rost sa fi servit drept pretext pentru "reformarea" acestui examen?
>
> La 2008-05-24 16:17:06, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > v postarile sub numele de artemis si profesoara.
> > Deci, au constata ca elevii nu prea stiu sa explice ce inteleg
> > dintr-un text. Geaba ma iau cu emitatorul si receptoru ...
> > Ptr asta au decis : sunt de vina clasici limbi romane !
> > Si i-au scos. Si i-au inlocuit revolutionar cu Scheletu ERORpean frate
> > cu Fascisto Cretini (desi comunistii nu l-au bagat pe Stalin la lb
> > romana ! nu doar pe VM Galan si altii din astia da tot literatura se
> > cheama).
> > Insa hiba e in alta parte: de decenii s-au bagat niste presupuse
> > culegeri de comentarii (ale unor ilusti necunoscuti. Cunoscututi insa
> > la Sinisteru Invatamantului) pe care elevii trbe sa le toceasca in
> > prostie spre a lor tampeala .
> > Acu satisfacuti ca au obtinut suficeinti tampiti renunta si la
> > clasici.
> > Si pe urma se mai mira : ce aveti cu noi ?
> >
>
>

Danny
2008-05-24 20:11:50

Re: Bre, se pare ca cea mai buna cenzura din lume e sa publici doar articole total neinteresante, care

La 2008-05-24 19:00:05, Hu Ciu Tzi a scris:

> nu atrag comentatori, comentarii!!!!!
>
> Asa ca acum la Ziua, n-asa???????????


Ai perfecta dreptate. Comentariul de fata este un exemplu
In alta ordine de idei ai scris pina acuma aproape 1000 de comentarii numai la "Ziua". Cu este posibil sa scrii de 1000 de ori in esenta acelasi lucru? Esti ori foarte rabdator (picatura chinezeasca) ori bine platit n'asa? (oops!)

Pacuraras
2008-05-24 20:18:20

Re: de ce isi da toata lumea cu parerea?

La 2008-05-24 13:25:12, artemis a scris:

> In primul rand, subiectele de oral vizeaza abilitati de comunicare.
> Trebuie sa poti identifica amaratul de emitator (al carui nume este
> oricum scris sub text...), receptorul, functia comunicarii respective,
> stilul functional in care se realizeaza aceasta, anumite registre

Dar dumneata poti sa discriminezi intre obiect si subiect? Nu iti dai seama ca discutia nu este despre deget ci despre ceea ce iti indica degetul..?

Uite..

Intr-o zi pe strada...Undeva, in mijlocul curentului de trecatori, te lovesti de ceva...Un deget iti zgarie obrazul...Te opresti..Privesti..In fata ta, la nivelul obrazului e un index, degetul ala care ala care indica ceva..

Il privesti..Il analizezi..
Are panaritiu? Pielitele alea sunt toaletate? Nu..
Unghia e lunga, netaiata de mult, cu dunga aceea neagra de mizerie..Sub unghia trandafirie, pete mici si albe ca niste norisori..E clar... lipsa de calciu..

Pe interiorul degetului, pata galbuie..E clar, nicotina..Hmm..Ce se mai poate afla? Scoti brisca, faci o incizie mica in degetul ala pe care-l ai in fata ochilor, tii batista sa se scurga cateva picaturi de sange..O impaturesti frumos in buzunarul de la piept pt. mai tarziu..Pt. analize mai aprofundate..

Te desprinzi si intri din nou in curent..Mergi mai departe, fie si-n post-modernism..Degetul ramane in urma..Ai analizat degetul..L-ai deconstruit..

Dar....Mana aceea de care era atasat degetul...Unde ducea? Era atasata de un trup cumva? Hmmm..
Sa fi fost totusi un trup? De om? Nu-ti mai amintesti..Daca la capatul degetului era o mana iar la capatul mainii era un trup inseamna ca pe trup era un cap? Grea intrebare! Tu n-ai vazut decat un deget..Daca la capatul degetului era un cap inseamna ca trebuie sa fi fost si un chip..

Greu de spus..N-ai vazut decat un deget care indica ceva..L-ai studiat si..Cum ? Degetul indica spre ceva ?
Spre ce? Spre un text? Hmmm..Nu te-ai uitat spre ce indica..Nu conteaza..Stii totul despre deget..Mediul este mesajul.

Asta-i discutia: spre ce text indica degetul, nu cat de reusita-i este manichiura ..
A zis bine Alwis..Problema nu e analiza ci textele pe care se face analiza...
Si dumneata vii sa ne spui totul despre deget..

LENIO
2008-05-24 20:21:32

Re: de ce isi da toata lumea cu parerea?

La 2008-05-24 13:25:12, artemis a scris:

> Ma nedumireste profund stilul agresiv in care toata lumea, fie ca are
> sau nu treaba cu bacul de anul asta, isi da cu parerea. Este o
> manipulare grosolana.
> In primul rand, subiectele de oral vizeaza abilitati de comunicare.
> Trebuie sa poti identifica amaratul de emitator (al carui nume este
> oricum scris sub text...), receptorul, functia comunicarii respective,
> stilul functional in care se realizeaza aceasta, anumite registre
> stilistice, sa fii in stare sa-ti exprimi o opinie argumentata despre
> o afirmatie din text (cu argumente tot din text) etc. Banalitati.
> Vreau sa subliniez faptul ca examenul nu este numai unul de
> literatura, ci si unul de limba. La ce iti foloseste ca ai tocit bine
> niste comentarii de Mariana Badea, ca le-ai reprodus la fel de bine si
> ca esti, practic, doxa in trasaturile postmodernismului, daca nu poti
> sa legi 2 fraze ca sa-ti expui o opinie ori sa identifici pe un text
> cine, ce si de ce zice?! Chestiunile teoretice ale acestor tipuri de
> subiecte s-au facut in clasele a 9-a si a 10-a, 2 ani adica. Da,
> textele suport apartin Cartei nu stiu care, discursului lui Scheele,
> Pactului pentru educatie... Nu sunt necesare cunostinte prealabile;
> trebuie doar sa se raspunda la cerintele respective. Ca o noutate fata
> de anii trecuti, profesorii nu mai au voie sa intrebe din afara
> textului. Inteleg ca asta doare, pentru ca fiecare intreaba ce stie el
> cel mai bine, fie ca are sau nu legatura cu textul sau cu subiectul,
> dar din greselile trecutului unii au invatat cate ceva. Cei care te
> pica bacul pe intrebari de gen "Cate sertare avea dulapul Otiliei?"
> sunt aceeasi profesori care acum cracnesc ca nu mai e literatura. De
> ce? Pentru ca in acei 2 ani in care aveau de predat si discursul
> argumentativ, de pilda, ei au zis pas! si, in concluzie, sunt
> constienti ca elevii lor n-au cum sa faca fata. De aceea, prefera sa-i
> indoctrineze, pe ei si pe parintii lor, pentru ca acestia sa
> reactioneze "vehement", sa protesteze, sa dea in judecata statul etc.
> Este absolut aiurea.
> Mesaj contemporanilor mei: este mult mai simplu, mai eficient si mai
> logic sa intelegeti constructia discursului si sa puteti realiza o
> comunicare, decat sa invatati niste comentarii pe de rost si sa nu le
> mai folositi vreodata! Trebuie sa alegeti intre a face moftul unor
> profesori nepregatiti si a invata/exersa ceva util.
> Bafta la examen!
>
Si in buna masura aveti dreptate!Comunicarea multor absolventi cu BAC-ul
luat,lasa de dorit cand tema de discutie nu e una des intalnita.Ca nu trebuia
Jonathan,ca nu trebuia Tismaneanu(mai ales pentru continut..Victime fara a
arata cu degetul pe calai!).Se spune pe aici ca Stalin n-a fost tema la bac.Dar
ii apare mustata de la... abecedar,pe toate paginile 1 !Ati uitat cei pana in 56 la scoala primara?Dar la fel de revoltati ar fi fost daca aparea Udrea,Mutu,
Almanache!Prezenti aproape saptamanal in cotidianul ..vietii noastre.N-or fi fost cele mai fericite exemple de personaje de..facut obiectul unui bac,dar daca
imnul nu mai desteapta pe nimeni,poate temele de la bac,sa trezeasca!

Danny
2008-05-24 20:33:25

Re: Abandonul Ziua in fata secumarinari, securistilor marinaresti, au reusit indivizii sa neutralizeze

La 2008-05-24 11:50:17, Hu Ciu Tzi a scris:

> si acest ziar!!!!!!!!
>
> L-au transformat dintr-un mare ziar intr-unul pitic!!! PACAT!


Tot e bine. Pe vremea lui madam Iordache ajunsese microbian

moroianu
2008-05-24 20:46:07

Re: Si chiar daca nu va castiga...


...tot d-lui ramane alesul dulcineelor pesediste!

La 2008-05-24 19:36:49, dulcineea a scris:

> ce se intampla la ora actuala in campania electorala este de-a dreptul
> dezgustator. cel care totusi iese din tipar si care este un adevarat
> domn si un diplomat este dl Diaconescu. Si mai mult ca sigur dansul va
> castiga.
>

moroianu
2008-05-24 20:50:25

Re: Dar doctorul Ciomu...


...nu credeti ca ar fi trebuit si el supus la un examen inainte de a i se lua dreptul de a manui bisturiul?

PS Constat ca va exprimati increderea in opinia mea si o incredere (e drept, mult mai calduroasa) in opiniile diametral opuse ale domnisoarei Artemiza...
Sa fie vorba de o echidistanza tip "romanul impartzial"?...

La 2008-05-24 18:16:21, Adrian v.D. a scris:

> 1. Functionarii care au decis transformarea examenului oral la
> > limba si literatura romana in examen de "comunicare" sa-si dea cat mai
> > urgent demisia, sau sa fie demisi de catre ministrul de resort.
> >
> > 2. Lista subiectelor deja publicate sa fie drastic redusa, prin
> > menmtinerea doar a acelor (putine) subiecte care au legatura cu
> > programa scolara a materiei respective.
> -------------------------------
> Ma bucur sincer pentru dvs. domnule Moroianu.Faptul ca mai multi
> forumisti s-au alaturat pozitiei dvs. ,pozitie prin care doriti sa
> salvati Romania,nu face decat sa creasca increderea mea in dva..Dar
> acum sincer,cu mana pe inima,nu doriti macar un examen care sa
> clarifice competentele unora de care depinde invatamantul in
> Romania,inainte de a-i trece <pe linia moarta>?
> >
>
>

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 20:51:02

Re: Bre, se pare ca cea mai buna cenzura din lume e sa publici doar articole total / Danny,

securistule-comunistule, ma confunzi pe mine cu tine!!!

Tu crezi ca daca tu esti platit de ....pedelisti, toti forumistii-s platiti de cineva, hotul striga hotiii!!!! N-asa?????


,La 2008-05-24 20:47:45, Hu Ciu Tzi a scris:

> La 2008-05-24 20:11:50, Danny a scris:
>
> > La 2008-05-24 19:00:05, Hu Ciu Tzi a scris:
> >
> > > nu atrag comentatori, comentarii!!!!!
> > >
> > > Asa ca acum la Ziua, n-asa???????????
> >
> >
> > Ai perfecta dreptate. Comentariul de fata este un exemplu
> > In alta ordine de idei ai scris pina acuma aproape 1000 de comentarii
> > numai la "Ziua". Cu este posibil sa scrii de 1000 de ori in esenta
> > acelasi lucru? Esti ori foarte rabdator (picatura chinezeasca) ori
> > bine platit n'asa? (oops!)
> >
>
>

Danny
2008-05-24 20:53:03

Re: Doua propuneri pentru rezolvarea crizei

La 2008-05-24 08:18:26, moroianu a scris:

>
> 1. Functionarii care au decis transformarea examenului oral la
> limba si literatura romana in examen de "comunicare" sa-si dea cat mai
> urgent demisia, sau sa fie demisi de catre ministrul de resort.
>
> 2. Lista subiectelor deja publicate sa fie drastic redusa, prin
> menmtinerea doar a acelor (putine) subiecte care au legatura cu
> programa scolara a materiei respective.

Va-ti incalzit prea tare. Nu uitati ca ministrul invatamintului e un liberal de"mare" valoare
>

OldPhil
2008-05-24 21:03:40

Re: Bre, se pare ca cea mai buna cenzura din lume e sa publici doar articole total / Danny,

La 2008-05-24 20:51:28, Hu Ciu Tzi a scris:

mai stii mah altceva!

> securistule-comunistule, ma confunzi pe mine cu tine!!!
>
> Tu crezi ca daca tu esti platit de ....pedelisti, toti forumistii-s
> platiti de cineva, hotul striga hotiii!!!! N-asa?????
>
>
> .,La 2008-05-24 20:47:45, Hu Ciu Tzi a scris:
>
> > La 2008-05-24 20:11:50, Danny a scris:
> >
> > > La 2008-05-24 19:00:05, Hu Ciu Tzi a scris:
> > >
> > > > nu atrag comentatori, comentarii!!!!!
> > > >
> > > > Asa ca acum la Ziua, n-asa???????????
> > >
> > >
> > > Ai perfecta dreptate. Comentariul de fata este un exemplu
> > > In alta ordine de idei ai scris pina acuma aproape 1000 de comentarii
> > > numai la "Ziua". Cu este posibil sa scrii de 1000 de ori in esenta
> > > acelasi lucru? Esti ori foarte rabdator (picatura chinezeasca) ori
> > > bine platit n'asa? (oops!)
> > >
> >
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2008-05-24 21:17:38

Re: scuze ca ma bag, dar moriene

nu este curios cum veDenie care pare totusi un om care nu a r aprecia scoaterea clasicilor mai dihai ca-n anii 50 apreciaza pe artemisa?
Si pe urma te apreciaza si pe tine...
Nici o coontradictie :veDenia este din randul celor care se "iecsprima" , Este un conformist . Si el se "iecsprima" ca sa se arate bun, european, cult si opus deci romanilor care nu-i asa .....
Haxzul este ca ar putea maine f usor sa sustina pareri contraiii.
D'asta ma iau de el. Sunt isni care au opinii care nu lke agreez , dar sunt oameni onesti si sustin crestii in care cred.


La 2008-05-24 20:50:25, moroianu a scris:

>
> ...nu credeti ca ar fi trebuit si el supus la un examen inainte
> de a i se lua dreptul de a manui bisturiul?
>
> PS Constat ca va exprimati increderea in opinia mea si o
> incredere (e drept, mult mai calduroasa) in opiniile diametral opuse
> ale domnisoarei Artemiza...
> Sa fie vorba de o echidistanza tip "romanul impartzial"?...
>
> La 2008-05-24 18:16:21, Adrian v.D. a scris:
>
> > 1. Functionarii care au decis transformarea examenului oral la
> > > limba si literatura romana in examen de "comunicare" sa-si dea cat mai
> > > urgent demisia, sau sa fie demisi de catre ministrul de resort.
> > >
> > > 2. Lista subiectelor deja publicate sa fie drastic redusa, prin
> > > menmtinerea doar a acelor (putine) subiecte care au legatura cu
> > > programa scolara a materiei respective.
> > -------------------------------
> > Ma bucur sincer pentru dvs. domnule Moroianu.Faptul ca mai multi
> > forumisti s-au alaturat pozitiei dvs. ,pozitie prin care doriti sa
> > salvati Romania,nu face decat sa creasca increderea mea in dva..Dar
> > acum sincer,cu mana pe inima,nu doriti macar un examen care sa
> > clarifice competentele unora de care depinde invatamantul in
> > Romania,inainte de a-i trece <pe linia moarta>?
> > >
> >
> >
>
>

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 21:21:10

Re: Bre, se pare ca cea mai buna cenzura din lume e sa publici doar articole total / Danny,

Mai Philula retardata, ti-am spus de multe ori ca nu--ti mai citesc de mult comentariile, asa ca dispari!!!!!!!!


La 2008-05-24 21:03:40, OldPhil a scris:

> La 2008-05-24 20:51:28, Hu Ciu Tzi a scris:
>
> mai stii mah altceva!
>
> > securistule-comunistule, ma confunzi pe mine cu tine!!!
> >
> > Tu crezi ca daca tu esti platit de ....pedelisti, toti forumistii-s
> > platiti de cineva, hotul striga hotiii!!!! N-asa?????
> >
> >
> > .,La 2008-05-24 20:47:45, Hu Ciu Tzi a scris:
> >
> > > La 2008-05-24 20:11:50, Danny a scris:
> > >
> > > > La 2008-05-24 19:00:05, Hu Ciu Tzi a scris:
> > > >
> > > > > nu atrag comentatori, comentarii!!!!!
> > > > >
> > > > > Asa ca acum la Ziua, n-asa???????????
> > > >
> > > >
> > > > Ai perfecta dreptate. Comentariul de fata este un exemplu
> > > > In alta ordine de idei ai scris pina acuma aproape 1000 de comentarii
> > > > numai la "Ziua". Cu este posibil sa scrii de 1000 de ori in esenta
> > > > acelasi lucru? Esti ori foarte rabdator (picatura chinezeasca) ori
> > > > bine platit n'asa? (oops!)
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2008-05-24 21:21:13

Re: Lenio io tin minte mustatile lu Stalin

dar una e poza de pe,pagina de garda si alta e continutui.
Poza poti s-o rupi si nu se inatampla nica ...La 2008-05-24 20:21:32, LENIO a scris:

> La 2008-05-24 13:25:12, artemis a scris:
>
> > Ma nedumireste profund stilul agresiv in care toata lumea, fie ca are
> > sau nu treaba cu bacul de anul asta, isi da cu parerea. Este o
> > manipulare grosolana.
> > In primul rand, subiectele de oral vizeaza abilitati de comunicare.
> > Trebuie sa poti identifica amaratul de emitator (al carui nume este
> > oricum scris sub text...), receptorul, functia comunicarii respective,
> > stilul functional in care se realizeaza aceasta, anumite registre
> > stilistice, sa fii in stare sa-ti exprimi o opinie argumentata despre
> > o afirmatie din text (cu argumente tot din text) etc. Banalitati.
> > Vreau sa subliniez faptul ca examenul nu este numai unul de
> > literatura, ci si unul de limba. La ce iti foloseste ca ai tocit bine
> > niste comentarii de Mariana Badea, ca le-ai reprodus la fel de bine si
> > ca esti, practic, doxa in trasaturile postmodernismului, daca nu poti
> > sa legi 2 fraze ca sa-ti expui o opinie ori sa identifici pe un text
> > cine, ce si de ce zice?! Chestiunile teoretice ale acestor tipuri de
> > subiecte s-au facut in clasele a 9-a si a 10-a, 2 ani adica. Da,
> > textele suport apartin Cartei nu stiu care, discursului lui Scheele,
> > Pactului pentru educatie... Nu sunt necesare cunostinte prealabile;
> > trebuie doar sa se raspunda la cerintele respective. Ca o noutate fata
> > de anii trecuti, profesorii nu mai au voie sa intrebe din afara
> > textului. Inteleg ca asta doare, pentru ca fiecare intreaba ce stie el
> > cel mai bine, fie ca are sau nu legatura cu textul sau cu subiectul,
> > dar din greselile trecutului unii au invatat cate ceva. Cei care te
> > pica bacul pe intrebari de gen "Cate sertare avea dulapul Otiliei?"
> > sunt aceeasi profesori care acum cracnesc ca nu mai e literatura. De
> > ce? Pentru ca in acei 2 ani in care aveau de predat si discursul
> > argumentativ, de pilda, ei au zis pas! si, in concluzie, sunt
> > constienti ca elevii lor n-au cum sa faca fata. De aceea, prefera sa-i
> > indoctrineze, pe ei si pe parintii lor, pentru ca acestia sa
> > reactioneze "vehement", sa protesteze, sa dea in judecata statul etc.
> > Este absolut aiurea.
> > Mesaj contemporanilor mei: este mult mai simplu, mai eficient si mai
> > logic sa intelegeti constructia discursului si sa puteti realiza o
> > comunicare, decat sa invatati niste comentarii pe de rost si sa nu le
> > mai folositi vreodata! Trebuie sa alegeti intre a face moftul unor
> > profesori nepregatiti si a invata/exersa ceva util.
> > Bafta la examen!
> >
> Si in buna masura aveti dreptate!Comunicarea multor absolventi cu
> BAC-ul
> luat,lasa de dorit cand tema de discutie nu e una des intalnita.Ca nu
> trebuia
> Jonathan,ca nu trebuia Tismaneanu(mai ales pentru continut..Victime
> fara a
> arata cu degetul pe calai!).Se spune pe aici ca Stalin n-a fost tema
> la bac.Dar
> ii apare mustata de la... abecedar,pe toate paginile 1 !Ati uitat cei
> pana in 56 la scoala primara?Dar la fel de revoltati ar fi fost daca
> aparea Udrea,Mutu,
> Almanache!Prezenti aproape saptamanal in cotidianul ..vietii
> noastre.N-or fi fost cele mai fericite exemple de personaje de..facut
> obiectul unui bac,dar daca
> imnul nu mai desteapta pe nimeni,poate temele de la bac,sa trezeasca!
>

Roxana
2008-05-24 21:21:14

Nu e enervant...

OldPhil
2008-05-24 21:28:28

hahahahahaha,hihihihihihi!

La 2008-05-24 21:21:10, Hu Ciu Tzi a scris:

bey toti fac misto de tine, da' tu nu si nu... si scoti porumbei in continuu!

> Mai Philula retardata, ti-am spus de multe ori ca nu--ti mai citesc de
> mult comentariile, asa ca dispari!!!!!!!!
>
>
> La 2008-05-24 21:03:40, OldPhil a scris:
>
> > La 2008-05-24 20:51:28, Hu Ciu Tzi a scris:
> >
> > mai stii mah altceva!
> >
> > > securistule-comunistule, ma confunzi pe mine cu tine!!!
> > >
> > > Tu crezi ca daca tu esti platit de ....pedelisti, toti forumistii-s
> > > platiti de cineva, hotul striga hotiii!!!! N-asa?????
> > >
> > >
> > > .,La 2008-05-24 20:47:45, Hu Ciu Tzi a scris:
> > >
> > > > La 2008-05-24 20:11:50, Danny a scris:
> > > >
> > > > > La 2008-05-24 19:00:05, Hu Ciu Tzi a scris:
> > > > >
> > > > > > nu atrag comentatori, comentarii!!!!!
> > > > > >
> > > > > > Asa ca acum la Ziua, n-asa???????????
> > > > >
> > > > >
> > > > > Ai perfecta dreptate. Comentariul de fata este un exemplu
> > > > > In alta ordine de idei ai scris pina acuma aproape 1000 de comentarii
> > > > > numai la "Ziua". Cu este posibil sa scrii de 1000 de ori in esenta
> > > > > acelasi lucru? Esti ori foarte rabdator (picatura chinezeasca) ori
> > > > > bine platit n'asa? (oops!)
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

M_D_L
2008-05-24 21:31:05

Re: de ce isi da toata lumea cu parerea?/In sfarsit,o parere docta.

La 2008-05-24 18:08:04, Adrian v.D. a scris:

> Domnule Artemis eu va felicit! Si apreciez pastrarea calmului si
> distantei cand altii doar se lamenteaza....
> >

Asa doct cum sunteti, presupun ca luati un sac de bani pentru comentariile antiromanesti de pe acest forum. Sa nu imi spuneti ca pierdeti timpul doar de placere. Ineptii peste ineptii si laude la adresa ineptiilor altora. Sunteti cu in ternationalismul, cu mondializarea, cu intovarasirile si inscrierea benevola la "C.A.P.-ul" numit UE. E normal, ca de acolo va vin avantajele. Nu conteaza ce prostie se spune, sunteti pentru, daca e contra noastra.

calator
2008-05-24 21:33:00

abandonul politicienilor....

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 21:46:54

Re: Doua propuneri pentru rezolvarea crizei

Al vostru, ai vostrii erau de cea mai ''mare'' valoare posibila, n-asa????

la 2008-05-24 20:53:03, Danny a scris:

> La 2008-05-24 08:18:26, moroianu a scris:
>
> >
> > 1. Functionarii care au decis transformarea examenului oral la
> > limba si literatura romana in examen de "comunicare" sa-si dea cat mai
> > urgent demisia, sau sa fie demisi de catre ministrul de resort.
> >
> > 2. Lista subiectelor deja publicate sa fie drastic redusa, prin
> > menmtinerea doar a acelor (putine) subiecte care au legatura cu
> > programa scolara a materiei respective.
>
> Va-ti incalzit prea tare. Nu uitati ca ministrul invatamintului e un
> liberal de"mare" valoare
> >
>
>

katty1
2008-05-24 21:50:58

Re: de ce isi da toata lumea cu parerea?/In sfarsit,o parere docta.

La 2008-05-24 21:31:05, M_D_L a scris:

> La 2008-05-24 18:08:04, Adrian v.D. a scris:
>
> > Domnule Artemis eu va felicit! Si apreciez pastrarea calmului si
> > distantei cand altii doar se lamenteaza....
> > >
>
> Asa doct cum sunteti, presupun ca luati un sac de bani pentru
> comentariile antiromanesti de pe acest forum. Sa nu imi spuneti ca
> pierdeti timpul doar de placere. Ineptii peste ineptii si laude la
> adresa ineptiilor altora. Sunteti cu in ternationalismul, cu
> mondializarea, cu intovarasirile si inscrierea benevola la "C.A.P.-ul"
> numit UE. E normal, ca de acolo va vin avantajele. Nu conteaza ce
> prostie se spune, sunteti pentru, daca e contra noastra.
>
>

Chiar asa, Adita este un new age-ist.

     Pagina  din 4      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01237 sec.