Ziua Logo
  20:23, miercuri, 12 iunie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-12-21
alwis46 (...@yahoo.com, IP: 86.121.239...)
2007-12-21 16:09
Dl. Orban nu cunoaste legea.

Aseara, la o emisiune pe Antena 3 erau prezenti : ministrul Orban, jurnalistii Ion Cristoiu, Victor Ciutacu, Mircea Badea, un parlamentar, parca Stan si inca vreo doua persoane.
Ei bine, pe parcursul emisiunii, la intrebarile punctuale puse de parlamentar domnului Orban pe probleme de legislatie rutiera, in special acelea referitoare la accidentele de tipul celui facut de ministru, a reiesit ca domnul ministru nu cunoaste prevederile legale in caz de accident, prevederi care sunt cunoscute, banuiesc, de toti posesorii de carnete de conducere auto.
Spusele dlui Orban au fost spuse in direct si in clar, fara echivoc.
Era vorba de prevederile in care se specifica cine trebuie sa anunte accidentul, adica unul din cei implicati, in cazul de fata Orban si in cat timp de la producerea lui trebuie sa te prezinti la politiesa dai declaratie.
Domnul Orban motiva necunoastearea legii prin faptul ca sunt mult prea multe legi si nu le poate tine minte pe toate !
Accidentul in sine are trei componenete, fiecare dintre ele constituind un motiv de pierdere de puncte sau chiar de suspendare a permisului :
1. Viteza peste limitele legale.
2. Trecerea in viteza peste marcajul pentru pietoni, marcaj inaintea caruia trebuie sa franezi din timp pana la limita evitarii oricarui pericol.
3. Neadaptarea vitezei la conditiile atmosferice, motiv care a facut ca dupa depasirea trecerii de pietoni sa tamponeze un autoturism stationat si sa loveasca (se banuieste) un pieton aflat ori pe trotuar ori pe zebra.
Esre demn de relevat faptul ca dl Orban este la al patrulea incident de acest fel, incidente produse exclusiv din vina domniei sale si soldate de fiecare data cu avarierea si a altor masini decat a aceleia pe care o conducea..
Dincolo de toate acestea, raman la ideea ca accidentul a fost facut public doar din cauza celor doi tineri care au filmat secventele de dupa.
Interesante au fost si asertiunile domnilor jurnalisti Victor Ciutacu si Ion Cristoiu
Victor Ciutacu a spus clar si raspicat ca un demnitar de stat nu este cu nimic mai mult obligat fata de un cetatean obisnuit in ceea ce priveste respectarea legii si ca mediatizarea execesiva a acestui caz este doar o boala a unei parti a presei aservite Cotrocenilor, dl Ciutacu incercand astfel sa-i ia pararea lui Orban.
Interesant punct de vedere, cu atat mai mult cu cat o alta parte a presei a mediatizat excesiv faptul ca un anume demnitar de stat a plecat la volanul masinii sale dupa un sprit cu Gigi Becali.
Unii au deci voie sa mediatizeze, altii nu in viziunea domniei sale.
Ion Cristoiu ii facea tampiti pe reporterii TV care s-au dus sa ia declaratii familiei fetei (banuit) accidentate fiind luati la bataie de doua femei membre ale acelei familii, invinovatindu-i pe acestia de neprofesionalism si de faptul ca-si depaseau cadrul profesiei.
interesant acest punct de vedere.
Cum adica isi depaseau cadrul profesiei ?
Pai nu stie Cristoiu ce inseamna reporterul in tarile alea cu o democratie consolidata de sute de ani si cum re vaneaza reporterii ca pe o musca ?
Cu alte cuvinte, reporterii unor televiziuni sunt luati efectiv la bataie atunci cand isi exercitau profesia si sunt catalogati tampiti de catre un ziarist care faceqa spume la condei si la gura pe marginea faptului ca nu cu mult timp in urma tot un reporter era agresat verbal de seful statului.
Judecata clara cu doua unitati de masura pe ceea ce inseamna sa-ti exerciti profesia de reporter..
Unii au voie ca sunt ai lor, ceilalti nu au voie pentru ca sunt de la partida adversa.
Corolar al emisiunii TV de pe Antena 3 a fost insa afirmatia aceluias Victor Ciutacu, jurnalist care vorbea de presa aservita Cotrocenilor si o invinovatea de mediatizarea excesiva a cazului Orban, domnul in cauza neavand oglinda in fata ca-si vada postura de aservit al ministrului Orban luandu-i acestuia apararea din toate puterile, implicit aservit al partidei anti-Basescu.
Am vazut clar un razboi al celor doua clanuri media, clanul pro-Basescu vs. clanul pro-liberali.
Din partea mea, duca-se invartindu-se amandoua unde a intarcat dracu' iapa.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00740 sec.