Ziua Logo
  12:56, luni, 5 iunie 2023
 Cauta:  
  Detalii »

Bistro

2008-05-24

Comentarii: 68, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Olga Khan
2008-05-23 22:20:16

Caramel sauce se cheama zaharul ars pe cotlete si stins cu bere!!!

La fel se prepara si castanele cand vor deveni garnitura eleganta de sarbatori la iarna sau Yams = Cartofi Dulci .... dar si ratza ... se poate pune si miere!!!!
Orezul fiert este o garnitura perfecta pentru farfuria din poza!!!! ca altfel nu prea are farmec.

HERUT
2008-05-23 22:39:34

Cezarica, m-ai imolnavit !

Mai, baieti, ce naiba aveti voi cu zaharul asta in fripturi ? Ati innebunit si voi ca americanii ? Mai copii, zaharul e bun numai pentru prajituri. Zaharul fripturilor e sarea ! Ce naiba ?

Oricum, e misto reteta ta.

Dar, fii atent la a mea !

Cotlete cu ceapa sote in mustar dijones !

Hai ca te fac praf !

Fii atent acilea !

Se iau doua cotlete groase, cam de un inci, aproape trei centimetri grosime. Aleaga-se praful de colesterol ! Asa ? Buuun ! Se dau prin faina si se pun de-o parte. Bun ! Se ia o tigaie dintr-aia greaua de fonta, trai-ti-ar, si se arunca-n ea ulei pur de masline. Nu dala verginu, ca nu-i sanatos. Se lasa tigaia sa se-ncinga ca Seherezada pina cind incepe sa sara stropi. Acum se iau cele doua cotlete si se aseaza frumos in tigaie. Acu' le preia uleiul si le frige. Le lasam cam zece minute pe fiecare parte, sau mai mult, dupa gustul fiecaruia. Bun ? OK ! Acu', dupa ce s-au prajit "gagicile", aruncam in uleiul plin cu zeama ramasa de la cotlete, doua miini de ceapa tocate imprealabil foarte marunt. Se adauga sare si piper dupa gust. OK ? Esti bine pina aici ? Acu', dupa ce s-a carmelizat ceapa, sa nu o lasi sa se arza, bre, o amestecam cu vreo patru linguri de mustar dijones si amestecam smecheria. Aruncam imediat peste toata tarasenia asta vreo doua pahare de vin alb chardonne si lasam afacerea sa scoata alcoolul din vin ca sa ramiie numai gustul. Se ia compozitia si se aseaza pe cele doua cotlete. Se arunca pentru final si pentru design patrunjel taiat fin, marunt. Alaturi de cotlete poti sa aranjezi patru sferturi de mar ionatan coapte. Dai cu caciula-n ciine ! La chestia asta merge o Tierra romana merlot, mai negru ca singele lui Tamango !

Dupa ce se infuleca cotletele si se goleste sticla, musai, imediat pe canapea la televizor. A nu se da drumul la televizor pentru nimic in lume ci, cu lumina stinsa, se trece la "filozofie". Urmeaza un somn pe cinste de peste 12 ore.

Meniu complet !

HERUT
2008-05-23 22:49:48

Re: Caramel sauce se cheama zaharul ars pe cotlete si stins cu bere!!!

La 2008-05-23 22:20:16, Olga Khan a scris:

"""""""""""""Orezul fiert este o garnitura perfecta pentru farfuria din poza!!!! ca altfel nu prea are farmec."""""""""""""""


Pleaca cu orezul tau de-aici, Olguto ! Ce, suntem chineji ? La cotletele alea merge un piure de cartofi cu unt mult si cascaval ras, frecat cu lapte si putintica, foarte putintica apa. Iar secretul secretelor pentru ca sa ai parte de un piure ca din rai, se adauga o lingurita mica de zahar. Lesini ! Ce orez, tu ? Lasa-l, dracului, Doamne iarta-ma. Orezul e bun numai la peste. Si acolo, limitat ! Vezi daca maninci numai "frozen gustard" ? Nu mai face si tu atitea economii ca viata-i scurta !

Olga Khan
2008-05-23 22:59:12

Re: Cezarica, m-ai imolnavit !

> Fii atent acilea !

De ce n-ai da pe acele cotlete babane cu mustar din belsug pe toate partile si pe urma sa le frigi in acea tigaie de fonta!!!! ia incearca si asa odata sa vezi diferenta.



Olga Khan
2008-05-23 23:08:31

Re: Caramel sauce se cheama zaharul ars pe cotlete si stins cu bere!!!

La 2008-05-23 22:49:48, HERUT a scris:

> Pleaca cu orezul tau de-aici, Olguto ! Ce, suntem chineji ?


Nu fac economie deloc la mancare insa nu sint obisnuita cu super preparate!!!
Adica de innebunit fragii din frecat cu zahar si pe urma si cu albus de oua parca sa devina .... spuma :-((((( Sincer, le culeg dintre ierburi si le maninc asa cum sint sa simt aroma naturala.
Imi plac cartofii, dar ii maninc cat de natur e posibil, fierti in apa sau cu partunjel verde si un pic de unt sau gratain cateodata sau supa dar nu in amestec cu multe alte alimente. Orezul insa este un aliment foarte pretentios daca vrei sa fie si delicios!

HERUT
2008-05-23 23:09:49

Re: Cezarica, m-ai imolnavit !

La 2008-05-23 22:59:12, Olga Khan a scris:

"""""""De ce n-ai da pe acele cotlete babane cu mustar din belsug pe toate partile si pe urma sa le frigi in acea tigaie de fonta!!!! ia incearca si asa odata sa vezi diferenta.""""""""""


Nu merge, tu, Olguto. Se arde mustarul, nu iese nimic. Ce naiba ? Ia gindeste-te si tu o leaca ! Nu ! reteta este cum am spus-o io acolo. Merge si iese nemaipomenit. Mai ales chestia cu "filozofia" ! Da', tu, saraca ? Ce sa mai zic ? Te mai "filozofesti" si tu din gind-in-gind, olguto, sau stai pe HBO ?

HERUT
2008-05-23 23:15:16

Re: Caramel sauce se cheama zaharul ars pe cotlete si stins cu bere!!!

La 2008-05-23 23:08:31, Olga Khan a scris:

"""""""""""Orezul insa este un aliment foarte pretentios daca vrei sa fie si delicios! """""""""""""



Olguto, tata, orezul nu are nici un secret, decit asta pe care ti-l spun eu acu'. Trebuie spalat pina cind apa ramine curata. Adica, se pune orezul intr-un castron adinc, se pune apa peste el si se lasa orezul sa se aseze pe fundul castronului. Din momentul ala orezul nu se mai ridica, asa ca, lasind jetul de la robinet sa curga, schimbam apa in permanenta din castron rotind usor castronul in acelasi timp, pina cind apa devine perfect curata. eu schimb cel putin 50 de ape. Atunci orezul este bun pentru gatit. Iti iese orice cu el. Asta e marele secret al orezului. In rest ? Sa-l manince cui-i place, ca eu fug de el.

cotrofelnitza
2008-05-24 01:04:08

Nu e pasare ca porcu'...


...De n-am fi fost crestinizati, oratania-ar fi fost zeu de prima donna,
atit in tigaie cit si-n politica, dar nu cu zacar, zacaru' nu-i bun nici in miere...
Io-l faptuiesc taiat cuburi, la rotisor, < cu-o tava capcana dedesupt, sa nu pierz nici vreme de-un miligram din grasimea uluitor respirabila>
si pa urma-l moshmondesc acoperit intr-o grasa mujdeire de usturoi
pina cind nu mai pot sa rabd sau pina se dospeste mamaliga, care pa care...
Berea e neutilizabila de nici o culoare, chiar si una cu pistrui, iti face gura punga de Chiajna, se "da" vin mulatru, cu-o optionala gilgaitura de git de sifon...

Viorica Ianc
2008-05-24 07:38:02

Cotlet


Mancare de gulii cu sos caramel.
Cotlet de miel cu mazare verde. Pastaile de mazare fiarta, cateva fire invelite in
felii subtiri de slanina si tinute putin in tigaie...
La friptura de porc, peste soric dat cu bere...devine crocant !
La noi se spune ca cea mai frumoasa pasare e porcul !
Pofta de a gati la sfarsit de saptamana pentru familie !
Dar de ce se spune ca bucatarii cei mai buni sunt barbatii si nu femeile ?
Suntem noi zgarcite cu mirodeniile ?

Olga Khan
2008-05-24 08:32:22

Re: Caramel sauce cu orez!

La 2008-05-23 23:15:16, HERUT a scris:

> Olguto, tata, orezul nu are nici un secret, decit asta pe care ti-l
> spun eu acu'. >


Tata, eu pun orezul intr-o strecuratore din care nu cad boabele si asa-l spal foarte repede sub robinet pana curge doar apa curata. Acum am terminat de mancat orez fiert .....

Olga Khan
2008-05-24 08:38:56

Re: Cotlet

La 2008-05-24 07:38:02, Viorica Ianc a scris:

>
> > Dar de ce se spune ca bucatarii cei mai buni sunt barbatii si nu femeile ?
> Suntem noi zgarcite cu mirodeniile ?
>

Nu accept idea ca barbatii sint mai buni in bucatarie!!!!! sau in alta parte decat femeile, ca fiecare are rolul lui.

Bucatarii doar dau comenzi sa nu zic altfel, insa tot niste femei toaca toate alea pentru ori ce fantezie de specialitate si poate seful ia si de aici si de dincolo un pic si le arunca in sus ....... cu tigaie cu tot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Femeile transpira sa faca pasta cu acea masina sa fie gata si sub mana, taie toate legumele si zarzavaturile cat un batz de chibrit, stil Julian ca sa vezi fitza, si boss-ul ia credit pentru tot.
Mare descriminare este in acele bucatarii!!!!!!

Olga Khan
2008-05-24 08:43:21

Re: Cezarica, m-ai imolnavit !

La 2008-05-23 23:09:49, HERUT a scris:

> Se arde mustarul, nu iese nimic. Ce naiba ? Ia gindeste-te si tu o leaca ! Nu ! reteta este cum am spus-o io acolo. Merge si iese nemaipomenit. Mai ales chestia cu "filozofia" ! Da', tu, saraca ? Ce sa mai zic ? Te mai "filozofesti" si tu din gind-in-gind, olguto, sau stai pe HBO ?
>

Eu nu filozofesc!!! am vazut pe multi ca fac asa, eu nu maninc cotlete de porc doar de oaie sau capra , vitel sau de vita dar am metodele mele de preparare cum imi place mie cu mult usturoi ras adugat la sfarsit si acoperit pentru o secunda.

Olga Khan
2008-05-24 08:45:24

Re: Nu e pasare ca porcu'...

La 2008-05-24 01:04:08, cotrofelnitza a scris:

>
> > Berea e neutilizabila de nici o culoare, chiar si una cu pistrui, iti
> face gura punga de Chiajna, se "da" vin mulatru, cu-o optionala
> gilgaitura de git de sifon...
>

Nici vinul nu-mi place la gatit de nimic. Berea sub nici o forma nu suport!!!

kuk
2008-05-24 09:25:00

In Valencia

exista o mancare traditionala , cu orez,numita Paella Valenciana.
Eu n-am vazut valencian care sa spele orezul.
Il arunca direct din punga in tigaie , intr-o salsa facuta din rosii proaspete, usturoi si ardei si-l lasa la fiert cu supa de peste,vreo 20 de minute, fara sa-l amestece, trantind peste el bucati de carne de porc, pui si iepure, etc....
In majoritatea restaurantelor (de doi bani) nu se spala nici puii, de aceea , langa cartofii prajiti singura decoratiune garantata sunt penele si unghiutele de la aripile zburatoarelor.

kuk
2008-05-24 10:03:09

Pt HERUT

Hombre... m-ai naucit cu retzeta asta....
Cand imi termin de baut cafeaua fug in sat la cumparaturi...
Trebuie sa fac azi pt pranz bunatatea aia de cotlete...
Citeam ce zici tu colo si imi imaginam cum arata....
Iti jur ca la finalul lecturii m-apucase o pofta de mancare si un chef de filozofat.....
Eu aici asha, am doua intrebari.
1. Uleiul de masline pe care il folosesc e virgen extra.Bueno... e sau nu e, stiu aia care l-au imbuteliat. Asa scrie pe eticheta....
Tu zici ca nu e sanatos....iar eu mereu am crezut invers. Cum stam, asadar?
2. Chardone n-am de unde.Pot incerca cu un vin de Malaga?
Sau e prea dulce?


Hu Ciu Tzi
2008-05-24 11:25:32

Re: Cezarica, m-ai imolnavit ! / Brava, minunat scris!

La 2008-05-23 22:39:34, HERUT a scris:

> Mai, baieti, ce naiba aveti voi cu zaharul asta in fripturi ? Ati
> innebunit si voi ca americanii ? Mai copii, zaharul e bun numai pentru
> prajituri. Zaharul fripturilor e sarea ! Ce naiba ?
>
> Oricum, e misto reteta ta.
>
> Dar, fii atent la a mea !
>
> Cotlete cu ceapa sote in mustar dijones !
>
> Hai ca te fac praf !
>
> Fii atent acilea !
>
> Se iau doua cotlete groase, cam de un inci, aproape trei centimetri
> grosime. Aleaga-se praful de colesterol ! Asa ? Buuun ! Se dau prin
> faina si se pun de-o parte. Bun ! Se ia o tigaie dintr-aia greaua de
> fonta, trai-ti-ar, si se arunca-n ea ulei pur de masline. Nu dala
> verginu, ca nu-i sanatos. Se lasa tigaia sa se-ncinga ca Seherezada
> pina cind incepe sa sara stropi. Acum se iau cele doua cotlete si se
> aseaza frumos in tigaie. Acu' le preia uleiul si le frige. Le lasam
> cam zece minute pe fiecare parte, sau mai mult, dupa gustul fiecaruia.
> Bun ? OK ! Acu', dupa ce s-au prajit "gagicile", aruncam in uleiul
> plin cu zeama ramasa de la cotlete, doua miini de ceapa tocate
> imprealabil foarte marunt. Se adauga sare si piper dupa gust. OK ?
> Esti bine pina aici ? Acu', dupa ce s-a carmelizat ceapa, sa nu o lasi
> sa se arza, bre, o amestecam cu vreo patru linguri de mustar dijones
> si amestecam smecheria. Aruncam imediat peste toata tarasenia asta
> vreo doua pahare de vin alb chardonne si lasam afacerea sa scoata
> alcoolul din vin ca sa ramiie numai gustul. Se ia compozitia si se
> aseaza pe cele doua cotlete. Se arunca pentru final si pentru design
> patrunjel taiat fin, marunt. Alaturi de cotlete poti sa aranjezi patru
> sferturi de mar ionatan coapte. Dai cu caciula-n ciine ! La chestia
> asta merge o Tierra romana merlot, mai negru ca singele lui Tamango !
>
>
> Dupa ce se infuleca cotletele si se goleste sticla, musai, imediat pe
> canapea la televizor. A nu se da drumul la televizor pentru nimic in
> lume ci, cu lumina stinsa, se trece la "filozofie". Urmeaza un somn pe
> cinste de peste 12 ore.
>
> Meniu complet !
>
>

Atamild
2008-05-24 11:33:47

Re: Cezarica, m-ai imolnavit !

La 2008-05-23 22:39:34, HERUT a scris:

> Mai, baieti, ce naiba aveti voi cu zaharul asta in fripturi ? Ati
> innebunit si voi ca americanii ? Mai copii, zaharul e bun numai pentru
> prajituri. Zaharul fripturilor e sarea ! Ce naiba ?
>
> Oricum, e misto reteta ta.
>
> Dar, fii atent la a mea !
>
> Cotlete cu ceapa sote in mustar dijones !
>
> Hai ca te fac praf !
>
> Fii atent acilea !
>
> Se iau doua cotlete groase, cam de un inci, aproape trei centimetri
> grosime. Aleaga-se praful de colesterol ! Asa ? Buuun ! Se dau prin
> faina si se pun de-o parte. Bun ! Se ia o tigaie dintr-aia greaua de
> fonta, trai-ti-ar, si se arunca-n ea ulei pur de masline. Nu dala
> verginu, ca nu-i sanatos. Se lasa tigaia sa se-ncinga ca Seherezada
> pina cind incepe sa sara stropi. Acum se iau cele doua cotlete si se
> aseaza frumos in tigaie. Acu' le preia uleiul si le frige. Le lasam
> cam zece minute pe fiecare parte, sau mai mult, dupa gustul fiecaruia.
> Bun ? OK ! Acu', dupa ce s-au prajit "gagicile", aruncam in uleiul
> plin cu zeama ramasa de la cotlete, doua miini de ceapa tocate
> imprealabil foarte marunt. Se adauga sare si piper dupa gust. OK ?
> Esti bine pina aici ? Acu', dupa ce s-a carmelizat ceapa, sa nu o lasi
> sa se arza, bre, o amestecam cu vreo patru linguri de mustar dijones
> si amestecam smecheria. Aruncam imediat peste toata tarasenia asta
> vreo doua pahare de vin alb chardonne si lasam afacerea sa scoata
> alcoolul din vin ca sa ramiie numai gustul. Se ia compozitia si se
> aseaza pe cele doua cotlete. Se arunca pentru final si pentru design
> patrunjel taiat fin, marunt. Alaturi de cotlete poti sa aranjezi patru
> sferturi de mar ionatan coapte. Dai cu caciula-n ciine ! La chestia
> asta merge o Tierra romana merlot, mai negru ca singele lui Tamango !
>
>
> Dupa ce se infuleca cotletele si se goleste sticla, musai, imediat pe
> canapea la televizor. A nu se da drumul la televizor pentru nimic in
> lume ci, cu lumina stinsa, se trece la "filozofie". Urmeaza un somn pe
> cinste de peste 12 ore.
>
> Meniu complet !
>
>
Economisesti si timp si bataie de cap atunci cand vei curata merele si ceapa cu acelasi cutit, am citit eu undeva asta, si ca dealtfel oamenilor de viata le place ceapa in bucate.. a trebuit sa-ti raspund, atat de tare m-a amuzat postatrea ta :)..
Matilda

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 11:44:46

Re: Pt HERUT

Poti incerca orice vin iti place matale, esti un om liber, n-asa?

Am sa-ncerc si io retzepta matale de mai jos, dar spal oezu.

La 2008-05-24 10:03:09, kuk a scris:

> Hombre... m-ai naucit cu retzeta asta....
> Cand imi termin de baut cafeaua fug in sat la cumparaturi...
> Trebuie sa fac azi pt pranz bunatatea aia de cotlete...
> Citeam ce zici tu colo si imi imaginam cum arata....
> Iti jur ca la finalul lecturii m-apucase o pofta de mancare si un chef
> de filozofat.....
> Eu aici asha, am doua intrebari.
> 1. Uleiul de masline pe care il folosesc e virgen extra.Bueno... e sau
> nu e, stiu aia care l-au imbuteliat. Asa scrie pe eticheta....
> Tu zici ca nu e sanatos....iar eu mereu am crezut invers. Cum stam,
> asadar?
> 2. Chardone n-am de unde.Pot incerca cu un vin de Malaga?
> Sau e prea dulce?
>
>
>
>

FB
2008-05-24 12:09:12

O sticla de bere

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 12:09:22

IOTE DOM'LE, tara arde, in focul alegerilor si 'baba' Ziua se piaptana, e ocupata cu gramatica cu

cu retzetele culinare, vai de tara asta!!!!!

Atamild
2008-05-24 12:19:27

Cotlete a la Matilda

Cotlete bihorene cu smantana,
compuse de Matilda
la Ziua buna!
Intr-o toana buna (voi cauta rima promit! Sunt in fuga, si astept musafiri, la micul dejun :)
Deci:
Mod de pregatire
eu va voi da de stire :
cotletele spalate,
in sevet curat zvantate,
ele trebuie sarate
si.. se prajesc pe jumatate,
la foc aprins :-)
in untura, foc incins.
Apoi le scoti
cu grija de poti,
apoi in grasimea ramasa
se rumeneste ceapa aratoasa,
se adauga putina faina
alba si fina,
ce se stinge
cu piper, paprica
si putina apa rece
sa se inchege,
cum se drege :),
Apoi se pun cotletele
pe jumatate prajite
si se inabusesc,
cu capac 20 minute
mai departe se prajesc
Se adauga smantana
si restul de sare
si se mai tin la foc
5 minute ca atare :)..
Pofta buna!
prin urmare..
Matilda


kuk
2008-05-24 13:15:28

Hu ..., nu-ncerca!

La 2008-05-24 11:44:46, Hu Ciu Tzi a scris:

> Poti incerca orice vin iti place matale, esti un om liber, n-asa?
>
> Am sa-ncerc si io retzepta matale de mai jos, dar spal oezu.

Paella se construieste intr-o tigaie speciala, la foc special, cu ingrediente speciale.
Nu stiu daca merge sa speli orezul...
Eu iti scriu cum o fac astia....apoi, vezi tu daca te risti.
Intr-o tigaie a carei forma nu stiu cum sa ti-o explic- aici se numeste paellera,se pune la foc (in general pe foc de lemne, deasupra gratarului)ulei de masline in care prajesti cateva bucatele de carne de pui, iepure si costita de porc. Se scot din ulei, se pun unde ai loc, apoi in acelasi ulei prajesti cateva langostino si doua - trei cigalas. Se scot si astea din ulei, se trantesc peste carnea deja prajita si in uleiul ramas in tigaie se prajeste neshte ardei rosu, taiat cubulete.
Apoi se pun cativa dintisori de usturoi, intregi,nedespuiati de coaja.
Apoi se adauga rosii fara pielitza si taiate marunt.
Apoi se adauga orezul, se caleste 2-3 minute in salsa cu pricina, se pun flori de azafran sau colorant alimentar , se adauga , pentru fiecare pahar de orez, 2 de supa (strecurata)de peshte, construita din peshte proaspat, rosii,piper boabe, ceapa si foi de dafin.
Apoi asezi in tigaie bucatelele de carne si inainte cu 5 minute sa o iei de pe foc, pui langostino si cigalas. Se pun si scoici, nu stiu cum le zice in Romania/ in Spania se numesc mejillones si in Italia vongole.
Cand e gata( toata operatiunea de fierbere se produce fara a amesteca aiurea prin tigaie)- se acopera cu ultimul ziar citit sau cu primul la indemana.
Se serveste cu lamaie, sau fara....
Paella e o mancare gustoasa. Niciodata n-am mancat paella cu orez spalat...
Si cred ca astia nu spala nici ardeii, rosiile sau carnea....
Acasa nu ma risc sa o fac pentru ca daca nu le am cu astea dau rateuri.
Si decat sa mananc paella made at home nashpa, prefer sa gastesc ceva ce-i mai aproape de sufletul meu. Cum sunt costitele alea de m-au facut sa-mi doresc sa filozofez imediat dupa masa de pranz.
Deja am pus mustarul si vinul...( Fiind un personaj liber, am luat facut 30 km sa iau o Grasa de Cotnari., ca nu-i asha dulce ca cel de Malaga)
Hombre,... ce miros.... ce bunatate.... mi-e usa casei deschise(pe baza celor 36 grade Celsius) si vecinii vin ,de la mirosul friptanei ,sa ma-ntrebe ce confectionez.....
Mai bine ceva simplu si bun al naibii decat o paella complicata ce poate da usor rateuri daca orezul apuca sa arate ca cel din sarmale.
Ziua buna. Pofta buna.

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 18:53:41

Re: Hu ..., nu-ncerca! / Multumesc mult pentru detalii, amanunte, incerc sa le respect, creativ !!

La 2008-05-24 13:15:28, kuk a scris:

> La 2008-05-24 11:44:46, Hu Ciu Tzi a scris:
>
> > Poti incerca orice vin iti place matale, esti un om liber, n-asa?
> >
> > Am sa-ncerc si io retzepta matale de mai jos, dar spal oezu.
>
> Paella se construieste intr-o tigaie speciala, la foc special, cu
> ingrediente speciale.
> Nu stiu daca merge sa speli orezul...
> Eu iti scriu cum o fac astia....apoi, vezi tu daca te risti.
> Intr-o tigaie a carei forma nu stiu cum sa ti-o explic- aici se
> numeste paellera,se pune la foc (in general pe foc de lemne, deasupra
> gratarului)ulei de masline in care prajesti cateva bucatele de carne
> de pui, iepure si costita de porc. Se scot din ulei, se pun unde ai
> loc, apoi in acelasi ulei prajesti cateva langostino si doua - trei
> cigalas. Se scot si astea din ulei, se trantesc peste carnea deja
> prajita si in uleiul ramas in tigaie se prajeste neshte ardei rosu,
> taiat cubulete.
> Apoi se pun cativa dintisori de usturoi, intregi,nedespuiati de
> coaja.
> Apoi se adauga rosii fara pielitza si taiate marunt.
> Apoi se adauga orezul, se caleste 2-3 minute in salsa cu pricina, se
> pun flori de azafran sau colorant alimentar , se adauga , pentru
> fiecare pahar de orez, 2 de supa (strecurata)de peshte, construita din
> peshte proaspat, rosii,piper boabe, ceapa si foi de dafin.
> Apoi asezi in tigaie bucatelele de carne si inainte cu 5 minute sa o
> iei de pe foc, pui langostino si cigalas. Se pun si scoici, nu stiu
> cum le zice in Romania/ in Spania se numesc mejillones si in Italia
> vongole.
> Cand e gata( toata operatiunea de fierbere se produce fara a amesteca
> aiurea prin tigaie)- se acopera cu ultimul ziar citit sau cu primul la
> indemana.
> Se serveste cu lamaie, sau fara....
> Paella e o mancare gustoasa. Niciodata n-am mancat paella cu orez
> spalat...
> Si cred ca astia nu spala nici ardeii, rosiile sau carnea....
> Acasa nu ma risc sa o fac pentru ca daca nu le am cu astea dau
> rateuri.
> Si decat sa mananc paella made at home nashpa, prefer sa gastesc ceva
> ce-i mai aproape de sufletul meu. Cum sunt costitele alea de m-au
> facut sa-mi doresc sa filozofez imediat dupa masa de pranz.
> Deja am pus mustarul si vinul...( Fiind un personaj liber, am luat
> facut 30 km sa iau o Grasa de Cotnari., ca nu-i asha dulce ca cel de
> Malaga)
> Hombre,... ce miros.... ce bunatate.... mi-e usa casei deschise(pe
> baza celor 36 grade Celsius) si vecinii vin ,de la mirosul friptanei
> ,sa ma-ntrebe ce confectionez.....
> Mai bine ceva simplu si bun al naibii decat o paella complicata ce
> poate da usor rateuri daca orezul apuca sa arate ca cel din sarmale.
> Ziua buna. Pofta buna.
>

Olga Khan
2008-05-24 19:40:12

Re: In Valencia

La 2008-05-24 09:25:00, kuk a scris:

> exista o mancare traditionala , cu orez,numita Paella Valenciana.


Mie nu-mi place paella cu nimic decorat, mai putin cu raci inca vii ..... am vazut
la Zurich, gatita de o vecina spaniola cu 30 de ani in urma :-((((( sa-mi demonstreze cat este de buna bucatareasa si de ce miroase numai a peste din apartamentul ei.

Pe mine nu ma poate schimba nici o reteta originala ca nu dau nici o farfurie zburatoare pe metodele nimanui.

Atamild
2008-05-24 20:51:44

Re: In Valencia

La 2008-05-24 19:40:12, Olga Khan a scris:

> La 2008-05-24 09:25:00, kuk a scris:
>
> > exista o mancare traditionala , cu orez,numita Paella Valenciana.
>
>
> Mie nu-mi place paella cu nimic decorat, mai putin cu raci inca vii
> ..... am vazut
> la Zurich, gatita de o vecina spaniola cu 30 de ani in urma :-(((((
> sa-mi demonstreze cat este de buna bucatareasa si de ce miroase numai
> a peste din apartamentul ei.
>
> Pe mine nu ma poate schimba nici o reteta originala ca nu dau nici o
> farfurie zburatoare pe metodele nimanui.
>
Tu pe toate le-ai vazut! Vezi, ca incepe Eurovizion Internationale si or sa dea precis si reeperi batrani si secrete culinare :-))) ce poate inca nu le-ai vazut. Mai, Olga, mai, exista si ceva ce nu ai vazut?

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 21:35:47

Re: In Valencia / Matilda si Olga,

pe Pamint si in Cer, Olga a vazut Totul!!!!!!


La 2008-05-24 20:51:44, Atamild a scris:

> La 2008-05-24 19:40:12, Olga Khan a scris:
>
> > La 2008-05-24 09:25:00, kuk a scris:
> >
> > > exista o mancare traditionala , cu orez,numita Paella Valenciana.
> >
> >
> > Mie nu-mi place paella cu nimic decorat, mai putin cu raci inca vii
> > ..... am vazut
> > la Zurich, gatita de o vecina spaniola cu 30 de ani in urma :-(((((
> > sa-mi demonstreze cat este de buna bucatareasa si de ce miroase numai
> > a peste din apartamentul ei.
> >
> > Pe mine nu ma poate schimba nici o reteta originala ca nu dau nici o
> > farfurie zburatoare pe metodele nimanui.
> >
> Tu pe toate le-ai vazut! Vezi, ca incepe Eurovizion Internationale si
> or sa dea precis si reeperi batrani si secrete culinare :-))) ce poate
> inca nu le-ai vazut. Mai, Olga, mai, exista si ceva ce nu ai vazut?
>
>
>

calator
2008-05-24 21:56:34

Re: Cotlete a la Matilda...aici e mai agreabil, miroase a friptura

Merci, Matilda, mi-ai facut pofta.
Iar ambalajul rimat, placere la ochi.


La 2008-05-24 12:19:27, Atamild a scris:

> Cotlete bihorene cu smantana,
> compuse de Matilda
> la Ziua buna!
> Intr-o toana buna (voi cauta rima promit! Sunt in fuga, si astept
> musafiri, la micul dejun :)
> Deci:
> Mod de pregatire
> eu va voi da de stire :
> cotletele spalate,
> in sevet curat zvantate,
> ele trebuie sarate
> si.. se prajesc pe jumatate,
> la foc aprins :-)
> in untura, foc incins.
> Apoi le scoti
> cu grija de poti,
> apoi in grasimea ramasa
> se rumeneste ceapa aratoasa,
> se adauga putina faina
> alba si fina,
> ce se stinge
> cu piper, paprica
> si putina apa rece
> sa se inchege,
> cum se drege :),
> Apoi se pun cotletele
> pe jumatate prajite
> si se inabusesc,
> cu capac 20 minute
> mai departe se prajesc
> Se adauga smantana
> si restul de sare
> si se mai tin la foc
> 5 minute ca atare :)..
> Pofta buna!
> prin urmare..
> Matilda
>
>
>
>

Atamild
2008-05-24 21:56:43

Re: In Valencia / Matilda si Olga,

La 2008-05-24 21:35:47, Hu Ciu Tzi a scris:

> pe Pamint si in Cer, Olga a vazut Totul!!!!!!
>
>
>

> > > Pe
> > > farfurie zburatoare
> > >
:-)) Mai sunt 3 minute si incepe finala Eurovision, apropo mancare pe farfurie zburatoare, Malta a prezentat o Votca si Irlanda un Curcan si amandoua au zburat din finala. Pa, acum, cotletele pe mai tarziu,
Matilda

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 22:14:55

Re: In Valencia / Matilda si Olga, / Distractie frumoasa cu Eurovizionu', Matilda.

La 2008-05-24 21:35:47, Hu Ciu Tzi a scris:

> pe Pamint si in Cer, Olga a vazut Totul!!!!!!
>
>
> La 2008-05-24 20:51:44, Atamild a scris:
>
> > La 2008-05-24 19:40:12, Olga Khan a scris:
> >
> > > La 2008-05-24 09:25:00, kuk a scris:
> > >
> > > > exista o mancare traditionala , cu orez,numita Paella Valenciana.
> > >
> > >
> > > Mie nu-mi place paella cu nimic decorat, mai putin cu raci inca vii
> > > ..... am vazut
> > > la Zurich, gatita de o vecina spaniola cu 30 de ani in urma :-(((((
> > > sa-mi demonstreze cat este de buna bucatareasa si de ce miroase numai
> > > a peste din apartamentul ei.
> > >
> > > Pe mine nu ma poate schimba nici o reteta originala ca nu dau nici o
> > > farfurie zburatoare pe metodele nimanui.
> > >
> > Tu pe toate le-ai vazut! Vezi, ca incepe Eurovizion Internationale si
> > or sa dea precis si reeperi batrani si secrete culinare :-))) ce poate
> > inca nu le-ai vazut. Mai, Olga, mai, exista si ceva ce nu ai vazut?
> >
> >
> >
>
>

Atamild
2008-05-24 22:23:23

Hai sa va tin la curent :-)

A cantat pentru Romania Nico si Vlad. Va zic ce a zis moderatorul nostru din Germania la adresa cantecului? Un cantec frumos cu gust italian.
Eu ma abtin, raman roman.
Matilda

Hu Ciu Tzi
2008-05-24 22:52:14

Re: Hai sa va tin la curent :-) / Matilda zici ''ramin roman'', roman sau romanca????? Nu conteaza

, fii vesnic fericita, la fel toti oamenii ca tine!!!


La 2008-05-24 22:48:59, Hu Ciu Tzi a scris:

> La 2008-05-24 22:23:23, Atamild a scris:
>
> > A cantat pentru Romania Nico si Vlad. Va zic ce a zis moderatorul
> > nostru din Germania la adresa cantecului? Un cantec frumos cu gust
> > italian.
> > Eu ma abtin, raman roman.
> > Matilda
> >
>
>

Atamild
2008-05-24 23:09:51

Re: Hai sa va tin la curent :-) / Matilda zici ''ramin roman'', roman sau romanca????? Nu conteaza

La 2008-05-24 22:52:14, Hu Ciu Tzi a scris:

> , fii vesnic fericita, la fel toti oamenii ca tine!!!
>
>
> La 2008-05-24 22:48:59, Hu Ciu Tzi a scris:
>
> > La 2008-05-24 22:23:23, Atamild a scris:
> >
> > > A cantat pentru Romania Nico si Vlad. Va zic ce a zis moderatorul
> > > nostru din Germania la adresa cantecului? Un cantec frumos cu gust
> > > italian.
> > > Eu ma abtin, raman roman.
> > > Matilda
> > >
> >
> >
>
>
Gusturile mele culinare, pe unde muzicale: pana in prezent mi-a placut Turcia, Portugalia, Iceland, Croatia..inca putina rabdare lista de bucate inca nu s-a terminat ;-)
Pe curand, de la Eurovizion, fara discriminare cu pofta de mancare, o DRAGA salutare!
Matilda

Atamild
2008-05-24 23:57:00

Am zis ca va tin la curent si cu mancarea mea (de la Eurovision)..

Parerea mea? Cel mai mult mi-a placut cantecul din Turcia, cum spuneam nu-i suparare si nici nu fac discriminare, in final iar SALUTARE! Sa aveti pofta de mancare ;-)..
Matilda

kuk
2008-05-25 00:15:40

Olga, racii nu miros a peshte....

A peshte miroase doar peshtele si ...shtim noi toti ce altceva.
Aia de facuse paella acu 30 de ani , nu era spanioloaica.
Orice spaniol stie ca fructele de mare trebuie sa le prajeshti inainte sa le fierbi in paella.
Si daca sunt crevetzii prajitzi si fiertzi,(care nu-s raci, conform shtiintzei mele)...apoi... nu pre' au cum sa nu moara dupa ce s-or oparit fo 20 de minute.
Io tot nu pot sa imi imaginez in 3D ce ai vazut tu acu' 6 cincinale.

kuk
2008-05-25 00:18:11

Eurovision.... io zic Israel sau Rusia.

Voi?

katty1
2008-05-25 00:27:35

Re: Eurovision.... io zic Israel sau Rusia.

La 2008-05-25 00:18:11, kuk a scris:

> Voi?
>

grecii, rusii sau turcii.

OldPhil
2008-05-25 00:46:47

Re: Olga, racii nu miros a peshte....

La 2008-05-25 00:15:40, kuk a scris:

kuk-ule ai luat-o invers, shrimpii (creveti) intii se oparesc, nu se fierb si pe urma ajung in tigae. uite daca vrei iti dau o reteta f gustoasa, srimpi, cantitatea dorita, daca sint cu crusta ( necuratati) ii oparesti si dupa aceea ii cureti, daca sint fara la fel. nu ii tine mult in apa fierbinte doar pina se inrosesc putin si ii scurgi de apa. cureti citiva catzei de usturoi si ii pisezi. intr-o tigaitza pui niste unt si il incingi bine apoi trintesti srimpii amestecind continuu si mai adaugi si un pic de piper macinat dupa citeva minute, nu prea multe (depinde de cantitate) stingi focul la aragaz si trintesti usturoiul amestecind continu pina se racoreste putin, serveste, pofta buna!

> A peshte miroase doar peshtele si ...shtim noi toti ce altceva.
> Aia de facuse paella acu 30 de ani , nu era spanioloaica.
> Orice spaniol stie ca fructele de mare trebuie sa le prajeshti
> inainte sa le fierbi in paella.
> Si daca sunt crevetzii prajitzi si fiertzi,(care nu-s raci, conform
> shtiintzei mele)...apoi... nu pre' au cum sa nu moara dupa ce s-or
> oparit fo 20 de minute.
> Io tot nu pot sa imi imaginez in 3D ce ai vazut tu acu' 6 cincinale.
>

kuk
2008-05-25 01:02:39

HU, incearca asta:

Ii zice Fideua.

intr-o tigaie pui ulei de masline, il incingi si prajesti un pic 2-3 crevetzi, pe ambele partzi .ii scotzi si ii lasi aiurea.
arunci peste uleiul ramas neshte fidea/ ca aia pt. supa de gaina batrana.
ii lasi pa ashtia sa se prajeasca bine, pana se fac de culoare politica.(maro)

Cand sunt prajitzi bine, pui ceapa rasa, cu zeama din dotare.
Pui apoi supa de peshte, incat fideaua sa poata pluti lejer, iar in loc de sare poti sa pui, daca gaseshti, kuburi Maggie cu gust de peshte.
Chestia asta fierbe repede, dupa 5 minute pui crevetzii prajitzi deasupra, straduindu-te sa confectionezi o decoratziune....
Peste alte 5 minute e gata Fideua. (se scrie cu accent pe u, dar io nu gasesc diacriticele pe pc-ul asta)
Nici astea nu se amesteca dupa ce pui supa , si la finalul emisiunii tre sa fie zeama complet evaporata.
Se serveshte cu maioneza cu usturoi, optional.
Nu stiu sa-ti dau cantitatzi, pt ca nu pot sa-ti descriu tigaia ... Vezi si tu pe net....
Pt 4 persoane sunt suficiente 500 gr paste, 1 ceapa si 4 crevetzi.
Si daca n-ai crevetzi pt prajit, sa nu -ncerci cu raci vii, ca oricum mor prin fierbere.
Potzi sa pui si dintr-aia congelatzi, de la Carrefour.
Avetzi Carrefour in ChinaTown?
E buna tare.... si ...nu-i mult de munca... Nici macar nu tre' sa speli taitzeii:))))
Hasta luego, muchacho!

Olga Khan
2008-05-25 01:07:23

Re: In Valencia

La 2008-05-24 20:51:44, Atamild a scris:

> Tu pe toate le-ai vazut! Vezi, ca incepe Eurovizion Internationale si
> or sa dea precis si reeperi batrani si secrete culinare :-))) ce poate
> inca nu le-ai vazut. Mai, Olga, mai, exista si ceva ce nu ai vazut?
>
>
>
Eurovizion NU l-am vazut !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! si n-o sa-l vad, insa in bucatarie am vazut foarte multe lucruri la altii, ca am fost la cateva cunostinte in vizita in viata mea prin lumea mare.

kuk
2008-05-25 01:13:23

Batrane Phil,


Retzeta e de maravilla, aici se numeste Langostino a la Catalana. E considerata delicatesa si foarte apreciata de cine e consumator de fructe de mare. Nu-i si cazul meu... eu sunt anti, din motive estetice. Ale fructelor, ca tare mi-e nashpa sa le vad.
Se face insa nu oparind sau fierband crevetzii ci prajindu-i pe plita.
Langostino se pune pe plita incinsa unsa cu ulei de masline si stropita cu sare groasa, marina.
Se prajesc pe ambele partzi, se aseaza pe un platou si se ung cu o pensula de bucatarie ,cu o soluztie construita din usturoi , patrunjel verde tocat si catziva stropi de ulei de masline.
Io am declarat ca nu stiu sa gatesc fructe de mare, dar... atat de dudea cat sa confund un rac viu cu un langostino congelat nu sunt. Ca despre aia era vorba:))))

Olga Khan
2008-05-25 01:17:50

Re: Cezarica, m-ai imbolnavit !

La 2008-05-24 11:33:47, Atamild a scris:

> Economisesti si timp si bataie de cap atunci cand vei curata merele si
> ceapa cu acelasi cutit, ...


Matilda, eu pentru un sandwich folosesc vreo 4 cutite de diferite marimi!!!!!
1. de uns maioneza
2. de taiat rosia felii subtiri
3. de taiat mezeluri facute in casa
4. de taiat in doua sandwich-ul terminat

Olga Khan
2008-05-25 01:26:39

Re: Olga, racii nu miros a peshte....


Au trait spanioli si inainte ca romanii sa ajunga acolo in numar mare si sa critice ca ei stiu mai bine ce maninca localnicii de mii de ani!!!!!!!!!!!!
Vecina era din Malaga si gatea pentru o firma privata Paella, insa eu am locuit deasupra ei in cladire ai mi-a fost plina locuinta de miros de peste prajit, mai ales vara cand traiam cu geamurile deschise!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Orice vietuitor din apa miroase la fel de urit pentru una ca mine care nu maninc NIMIC numit fructe de mare sau raci sau slaimisori in coquiage :-(((((







La 2008-05-25 00:15:40, kuk a scris:

> A peshte miroase doar peshtele si ...shtim noi toti ce altceva.
> Aia de facuse paella acu 30 de ani , nu era spanioloaica.
> Orice spaniol stie ca fructele de mare trebuie sa le prajeshti
> inainte sa le fierbi in paella.
> Si daca sunt crevetzii prajitzi si fiertzi,(care nu-s raci, conform
> shtiintzei mele)...apoi... nu pre' au cum sa nu moara dupa ce s-or
> oparit fo 20 de minute.
> Io tot nu pot sa imi imaginez in 3D ce ai vazut tu acu' 6 cincinale.
>

Olga Khan
2008-05-25 01:35:16

La 2008-05-25 01:02:39, kuk a scris:

> Ii zice Fideua.
>
> intr-o tigaie pui ulei de masline, il incingi si prajesti un .......


imi vine fug deja pe un deal, nu pot sufar mirosul de ulei de masline nici rece, dar incins si prajit un "pestisor" malformat in ea?!?!?!??! simt ca-mi creste parul pe spate :-(((((

Atamild
2008-05-25 01:37:49

Re: Eurovision.... io zic Israel sau Rusia. Va multumesc mult pentru parere kuk si katty..

La 2008-05-25 00:27:35, katty1 a scris:

> La 2008-05-25 00:18:11, kuk a scris:
>
> > Voi?
> >
>
> grecii, rusii sau turcii.
>
Eurovizion este un concurs cu pile. Adica se bazeaza pe ''cunostinte'' si Romania primeste puncte de la Spania, este o chestiune politica insotita de multe ori chiar de rude de gradul intai ;-).
Personal, mi-a placut pentru prima data cel mai mult cantecul celor din Turcia, chiar daca a iesit pe locul 7.
Urmaresc concursul desi stiu ca la locul 1 se amesteca mereu subiectivul cu obiectivul.
Matilda

lil
2008-05-25 01:40:38

Re: Cezarica, m-ai imbolnavit !

La 2008-05-25 01:17:50, Olga Khan a scris:

>> Matilda, eu pentru un sandwich folosesc vreo 4 cutite de diferite
> marimi!!!!!


Olga , mai bine mananci ceva mai bun decat un sandwich , zau asa , la atata munca...:)

ps: dar tu cand mai muncesti altceva?

Olga Khan
2008-05-25 02:30:59

Re: Am zis ca va tin la curent si cu mancarea mea (de la Eurovision)..

"In ce limba a cantat turcoaica pentru Eurovoziune???
Intelegi turceste din gresala?"


Eu am gatit azi:

Mancare de Cartofi din - ulei de floarea soarelui, ceapa usturoi, cartofi, boia, piper, sare, patrunjel verde.

Chiftele din carne de vita exclusiv plus oua, usturoi, ceapa, cartof crud ras, branza Romano rasa, paine inmuiata in lapte, sare, piper, partunjel, marar.

Linte in stil Indian

Masoor dal - linte din India de culoare portocalie si foarte marunta.
Se spala linte in strecuratoare pana iese apa curata, clara.
Intr-o cratita se incalzeste ulei de masline cui place si se adauga o ceapa mare tocat marunt.
Se mai arunca un sfert de lingurita de Chimen asiatic, Cumin (Cuminum cyminum), (din aia care miroase a transpiratie sau nespalat) cativa ardei iuti intregi si se amesteca pe foc potrivit sa nu se arda nimic doar sa se inroseasca ceapa iar semintele trebuie sa explodeze ca si floricelele!!!!
Se aude mai mult dar se vede cum sar in sus in cratita (de fericire).
Se poate adauga si o bucata de Scortisoara la prajit in ulei, nu macinata si se scoate imediat dupa ce este gata sa nu lase urme maronii.

Peste lintea din strecuratore se rade usturoi vreo 6-8 catei mari ca este o cana mare de linte uscata la spalat.
Inainte de inceperea procedurii de asamblare al acestei specialitati se mai taie marunt si vreo 4 rosii mari sau o conserva mare de rosii in sauce tomat cu totul sa fie la indemana.
Se mai rade si o bucata de radacina de Ginger pe partea de lamiie al razatorului tot in strecuratoare sa economisim la un container de spalat in plus.
Tot in strecuratoare pun si un pic de piper macinat proaspat, sare si boia.
Se poate si boia iute, dar eu folosesc dulce din Ungaria, Szegedi Paprika.
Se spala si se toaca nu prea marunt o legatura de Cilantro, verdeata semintelor de Coriandru, numai frunzele nu si tulpina,
Atentie si apa costa bani!!!
Dupa toate astea de preparat, (care si in restaurente mari e facuta de femei ca sefii sa poata in pace finisa ceva!!!!) incepe asamblarea.
Deci peste ceapa prajita se arunca repede continutul din strecuratoare si se amesteca foarte repede sa nu se arda boia sau usturoiul ras, ginger tipical se lipeste de fundul cratitei dar dupa ce am adaugat si rosiile sa stingem focul din cratita, se ridica si nu ne mai da probleme.
Asa se amesteca bine si cu rosiile pana se vede ca si rosiile se descompun si se aduga 2 "deci" de apa, 200 de grame se amesteca bine, se acopera cratita si se pune pe foc medium spre mic sa fiarba pana inghite apa.
De preferinta nu se mai amesteca sa nu se sfarme boabele de linte ca sint foarte sensibile dar nu este o regula generala.
Se si gusta sa fie bine fiert ca de multe ori lintea este veche si foarte tare, in locuri unde nu prea se folosesc/vand aceste legume.
Se maninca cu o paine flata, tortilla, pe aici facut de mexicani, in europa turcii, grecii, arabii, indienii, pakistanezii se ocupa de producerea acestei forme de paini care se incalzeste pe o tava din fonta.
Se poate adauga si ceapa si usturoi prajit pe deasupra, sau slanina afumata taiata in feliute cat un bat de chibrit cu ceapa si usturoi felii, si totul aruncat pe deasupra cratitei peste verdeata care se adauga doar cand este luat de pe foc!!!
Se poate manca bineinteles cu orice fel de paine sau pe orez alb, cu ardei copti sau muraturi sau salate, cerul e limita fanteziilor in bucatarie.

Olga Khan
2008-05-25 03:50:09

Re: Cezarica, m-ai imbolnavit !

La 2008-05-25 01:40:38, lil a scris:

> Olga , mai bine mananci ceva mai bun decat un sandwich , zau asa , la
> atata munca...:)
>
> ps: dar tu cand mai muncesti altceva?
>

Pai sotul nu poate sa duca cratita cu mancare la servici!!!!
Trebuie sa-i fac niste sandwich-uri elegante si foarte bune, sa fie usor de mancat si sa nu faca mizerie.


PS. nu ti se pare ca te-ai intins prea departe???

lil
2008-05-25 04:09:44

Re: Cezarica, m-ai imbolnavit !

La 2008-05-25 03:50:09, Olga Khan a scris:


>
> PS. nu ti se pare ca te-ai intins prea departe???


????....

Good night.

OldPhil
2008-05-25 04:16:49

Re: Batrane Phil,

La 2008-05-25 01:13:23, kuk a scris:

>
> Retzeta e de maravilla, aici se numeste Langostino a la Catalana. E
> considerata delicatesa si foarte apreciata de cine e consumator de
> fructe de mare. Nu-i si cazul meu... eu sunt anti, din motive
> estetice. Ale fructelor, ca tare mi-e nashpa sa le vad.
> Se face insa nu oparind sau fierband crevetzii ci prajindu-i pe
> plita.
> Langostino se pune pe plita incinsa unsa cu ulei de masline si
> stropita cu sare groasa, marina.

bre io am impresia ca confunzi homar (lobster), langusta ( nu stiu numele in engleza, dar este aproape asemanator cu homarul) si shrimp ( crevete). dar ma rog, fiecare cu gusturile lui! spre ex, huhu care la craciunul trecut " avea frigiderul plin da el minca pizza". :)))))))


> Se prajesc pe ambele partzi, se aseaza pe un platou si se ung cu o
> pensula de bucatarie ,cu o soluztie construita din usturoi , patrunjel
> verde tocat si catziva stropi de ulei de masline.
> Io am declarat ca nu stiu sa gatesc fructe de mare, dar... atat de
> dudea cat sa confund un rac viu cu un langostino congelat nu sunt. Ca
> despre aia era vorba:))))
>
>

katty1
2008-05-25 09:32:38

lil

La 2008-05-25 04:09:44, lil a scris:

> La 2008-05-25 03:50:09, Olga Khan a scris:
>
>
> >
> > PS. nu ti se pare ca te-ai intins prea departe???
>
>
> ????....
>
> Good night.
>


Asa-i ca te-a naucit? Pai se poate sa faci greseala sa-i pui intrebari incomode? Las-o in pace ca-ti spune povesteste singura de toate... :-))

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2023 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01028 sec.