Ziua Logo
  01:16, miercuri, 19 iunie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-12-29
AVP din ro (...@yahoo.fr, IP: 89.122.183...)
2007-12-31 12:44
Pro Volo...

Hai sa clarificam cateva lucuri despre Vladimir Tismaneanu, baieti. Vreau - iata - sa stiu daca vreunul dintre dv, detractorii lui Volo, ma poate contrazice, cu argumente si subt o semnatura verificabila, desigur, asupra urmatoarelor chestiuni, iar daca nu, sa taca naiba pe veci, vba aia... :)

Deci:

1. este adevarat sau nu ca tatal lui VT a fost exclus din PMR cind fiul avea opt ani ? Iar dac-ai p-asa, pricepeti ce insemna pe-atunci sa fii fiul unui exclus ? Si deci de unde hysteria ca VT a trait ca un fiu de inalt nomenclaturist, cel putin dupa varsta de 8 ani ? Din contra, s-ar putea spune ca a suportat teroarea de a fi fost fiul unui "deviationist", n-asa ?

2. poate cineva sa sustina ca tatal lui VT a fost un securist sau un tortionar, bre...? El a fost la origine un luptator antifascist, inrolat ca atare in brigazile internationale din Spania, unde si-a pierdut bratul drept la numai 24 de ani. Hai sa fim un pic seriosi: ce stie un tinerel de 24 de ani - aproape un adolescent - despre Infernul comunist ? Mai ales daca e si un idealist feroce, iar minciunile care i se spun sunt mumoase, fandacsia e gata... Leon Tismaneanu a fost apoi - cat a fost - un ideolog marxist de nivel ierarhic mediocru, nefiind niciodata membru al CC ori sef de sectie, cum au scris tot felul de colportori. El n-a urcat niciodata pana la nivelul unei Gisela Vass, al unui Walter Roman, Silviu Brucan, Ion Iliescu, sau chiar si al unui Ion Cristoiu, aloo... Este adevarat, sau ba ?

3. ca Vladimir Tismaneanu a fost in prima-i tinerete un neo-marxist, a recunoscut el insusi si il stiam noi toti, cei care citeam relativ liberalele "Viata Studenteasca" si "Amfiteatru" din anii 70. Nascut intr-o familie de stinga, a crezut, normal, in "idealurile" unei lumi "mai bune si mai drepte", in camaraderia dintre oameni si a vrut s-ajunga precum tatal sau, asa cum orice baiat de medic, de avocat, de inginer, de fotbalist, de securist or de ministru vrea sa se faca medic, avocat, inginer, fotbalist, securist ori ministru... Dar VT n-a ajuns niciodata un activist platit al nici unei birocratii ori ierarhii comuniste, aloo... I Pe el il fascina Marcuse, nu Ceausescu, lectura si scriitura, iar nu puterea. S-a inselat in credinta sa de la un moment dat, a regretat, a devenit un eretic, un apostat, un adversar ireductibil al marixsmului, s-a schimbat precum Saul pe drumul Damascului, insa nu-n ajunul Marii Revolutii Capitaliste din Decembrie, precum "revolutionarii" brusc iluminati, n-asa? ai FSN-ului, ci cu ani si ani inaintea caderii comuzimului (pe cand nimeni nu se mai astepta, de fapt, ca socializmu' real sa mai plece vreodata din istorie, aloo...)

4. Vad ca unii s-au aratat oripilati de afirmatia lui VT cum ca marxismul e un fel de erezie crestina, ignorand ca acelasi lucru l-a sustinut si un politolog & sociolog celebru, marele Raymond Aron ; chiar si M.Eliade, expert recunoscut in istoria religiilor, dupa cum se stie, vorbeste undeva si el despre relatia marxism-mesianism iudeo-crstin (in "Sacrul si profanul", daca nu ma-nsel), aloo...

5. Insa orice ar fi facut VT pe vremea tineretii sale in fond inocente (caci orice tinerete este inocenta, asta o stie orice ins cat de cat matur), ei bine, totul i se iarta din momentul in care el a inteles (la o varsta inca foarte frageda pt un ideolog) esenta infernala a totalitarismului comunist si a inceput sa combata contra acesteia alaturi de alti disidenti celebri si cu mult inaintea grosului generatiei sale, care nu s-a trezit la realitate decat atunci cand s-a trezit si "stupid people", odata cu evenimentele din anul 1989... Astfel, VT a colaborat permanent la Europa Libera, incepind din 1983 - asa cum el insusi precizeaza undeva -, a scris in marile reviste occidentale demascind ororile din spatiul sovietizat in genere si din Romania in particular. Cati romani se pot lauda cu-o astfel de activitate, bey... ? Va spun eu: ii puteti numara pe degete ! Iar cei care sunt tentati sa creada (precum "viteazu" tantalau din poveste, dupa ce-a trecut dealu) ca disidentza lui Vladimir Tismaneanu e vreo floare la ureche sau o chestie pe care oricine ar fi putut s-o practice, daca ar fi vrut, n-asa?, sunt asemenea detractorilor lui Columb, pe care marele navigator si inovator i-a facut de ras pe vecie prin pilda legendarului ou... Chiar asa, bascalitorii disidentilor n-or fi auzit nici macar de oul lui Columb, bey, fratilor...? :)

6. Teribil de ilustrativ e si faptul ca atata timp cat a colaborat la Europa Libera, VT a fost tinta permanenta (asemeni colegilor sai de transmisiuni: Vlad Georgescu, Emil Hurezeanu etc.) a unor atacuri suspect de asemanatoare cu cele care se publica azi pe civicmedia sau in Romania Mare. Cum stim bine cine erau initiatorii & executorii atacurilor dinainte de potop, putem trage usor concluzii asupra identitatii intitiatorilor & executorilor atacurilor quasiidentice de dupa potop, n-asa...?

7. Impreuna cu Dorin Tudoran si Paul Goma - aloo...-, VT a publicat revista AGORA, incepind din 1986, tiparita in SUA si difuzata clandestin in Romania. In celebra revista au aparut texte ale unor disidenti din tara, de ex. Dan Petrescu, Liviu Cangeopol, Mariana Marin, Liviu Ioan Stoiciu, Dan Desliu etc. Poate cineva sa nege aiaste fapte...?

9. Vad, in fine, ca multi isteti ii tot zic lui VT "Tisminetki", vrand desigur sa sublinieze etnia sa, in calitatea lor de democrati de Dambovita sadea, n-asa...? Dashteptii astia uita ca, asa cum fiul or fiica dintr-o casatorie sunt socotiti a fi ai tatalui din certificatul de nastere si care i-a crescut de mici copii (si indiferent ai cui or fi fost ei in realitatea clipei conceptiei), asa si orice om nascut si crescut in limba si-n cultura unei natii este in mod irevocabil fiul or fiica acelei natii. Numai rasistii trogloditi ori ignorantii emeriti cred altceva, aloo...! Toti oamenii, din indiferent ce rasa ar fi, sunt ca si frati, bagajul lor genetic e absolut identic in esenta, fiind chipul si asemanarea Domnului Vietii insusi, iar ceea ce-i deosebeste, la rigoare, e doar limba, cultura si traditia strict locala in care au crescut. Or, Vladimir s-a nascut Tismaneanu, iar nu Tisminetki, el nu si-a schimbat numele, aloo... VT s-a nascut cu acest nume in 1951, asa cum a precizat el insusi in varii interviuri, iar a-l ataca mereu ca "Tisminetki" ori cu alte variatiuni pe aceiasi structura ononmastica, este, dincolo de orice, o expresie de iremediabila stupiditate. E ca si cum, mutatis mutandis, ai scrie, dupa cum vor muschii tai, ba Eminescu or Zelea-Codreanu - aviz amatorilor ;) -, ba Eminovici ori Zelinski... N-asa?

10. Inca o chestie: cei ce-l injura cu obstinatie pe VT - si numai pe el - uita ca Raportul este o opera colectiva, si - asa cum am mai spus-o pe-aci - Under Cosntruction. Nota Editurii Humanitas precizeaza clar ca Raportul este declansatorul unei dezbateri nationale prea-mult aminate... Tragatorii de timp sunt - vezi bine - cei pe care VT i-a scos din sarite afirmand ca socializmu real & Securitatea sa au fost "ilegitime si criminale" PE TOT PARCURSUL existei acestor entitati, iar nu numai pe vremea cand ar fi vrut zmecherii, a lui Nicolski or Beria... VT i-a mai enervat rau, de asemenea, pe "protocronistii" gen Ungheanu (actual senator or deputat peremist), Badescu (ideologul holocaustofagilor), Silvestri-Tirnacop (om de casa al raposatului patriarh si-n acelasi timp insul care a scris candva in Saptamana "Patronului" un serial cica nimicitor despre Europa Libera, dupa materialele oferite de Secu, probabil), Dan Ceachir, V.Roncea etc.

Insa orice s-ar spune in apararea lui Volo n-are nici o relevanta, vezi bine, pentru cei interesati sa-l discrediteze pe Vladimir Tismaneanu, sperand ca prin manevra asta vor putea discredita Raportul ce va pune cruce lumii lor in crepuscul... Randurile mele nu se adreseaza acestor insi, ce mananca si ei o paine amara aparand o cauza pierduta, vai, ci eventualilor cititori de buna credinta, debusolati de vacarmul harkkonenilor...

Arogantu' (...@k.ro, IP: 195.212.29...)
2007-12-31 13:24
Re: Pro Volo...

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2007-12-31 13:25
Si contra..

1. Citi ani a avut domnu Viorel Padina cind a scris chestia cu Fier Carbonu si cind a scris Piricea la Europa? Citi ani a avut Alexandru cel Mare cind muri?

2. Ce sanse ar fi avut Domnu Tismaneanu, ajuns in vest, fiind de meserie Intelectual comunist? Cum ar fi putu d-l sa-si cistige piinea? Ca intelectual comunist, desigur, nu ar fi facut mare brinza mai ales in cercurile americane de atunci. Nici chiar cu Marcuse n-ar fi ajuns decit sa-ntorca cirnati la McDonalds. Sa nu uitam ca intro tara straina e greu sa te impui atunci cind meseria ta ie sa-nvirti vorbele pt. ca dureaza pina stapinesti fineturile unei limbi straine. Probabil ar fi trebuit sa-nvete o meserie de mecanic auto sau traktorist. A avut ideea salvatoare sa-ntoarca armele si a devenit intelectual anticomunist, colaborind si la Europa Libera unde se vorbea in romaneste. De altfel, pa vremea aia, era de bon ton sa se recruteze "fosti".

3. AVP scrie "Astfel, VT a colaborat permanent la Europa Libera, incepind din 1983 - asa cum el insusi precizeaza undeva -, a scris in marile reviste occidentale demascind ororile din spatiul sovietizat in genere si din Romania in particular. Cati romani se pot lauda cu-o astfel de activitate, bey... ?"

Viorele, D-l a primit onorar pt. articolele respective, faptu ca nu multi romani se pot lauda cu o asemenea activitate e si din cauza ca multi au ramas in Romania de unde era mai greu sa publice. Apropos, tu de ce nu ai scris in marile reviste occidentale?

Restu argumentelor nu sunt relevante..

AVP din ro (...@yahoo.fr, IP: 89.122.183...)
2007-12-31 13:48
Re: Si contra..

@ arogantule, nu io l-am pus la zid pe Olteanu, pentru c-a fost nepotu Gizelei Vass, ci chiar tu l-ai scuzat pt aiasta fapta, pe-aci, pe undeva, mi se pare... Si deci inainte de a ma intreba pe mine, care n-am nici o vina, chestia asta, cura te ipsum, dottore... Chiar atat de arogant esti - vezi ca nu ti-am zis altcumva ? - incat nu vezi barnoiu' din ochiu-ti... ? :)

@ my friend neamtu t: ce l-a impiedicat pe Volo sa ramana si el aci, in Ro, si s-ajunga (la mintea-i stralucita si la originea-i sanatoasa, dupa canoanele Iepocii...) un alt Adrian Severin sau un alt Petre Roman sau macar un Cristoi acolosa, mai impozant si decat acestia... ? Ca ce chestie tocmai el - care nu era un nimenea, ca atatia alti deztarati cu voia sau fara de voia lor - ar fi preferat sa fuga in Vest unde, nefiind sofer de taxi sau ing de avioane, exempli gratia, sa fie nevoit sa-si schimbe convingerile cu de-a sila si sa cante la muzicutza ideologica pentru niste amarati parai, cum zici tu...? That is the question, pretine...

Hai, La Multi Ani !, my special friend ;), si fii sigur ca te-nteleg si te iert, daca oi fi calcat pe bec cumva, frate-miu... Io inteleg totu si iert totu, bey... Io sunt avp, fratele vostru cu un destin mai r e z i s t e n t, dar nu neaparat pentru ca ar fi fost disident, n-asa... ?

Hai pa

La 2007-12-31 13:25:48, neamtu tiganu a scris:

> 1. Citi ani a avut domnu Viorel Padina cind a scris chestia cu Fier
> Carbonu si cind a scris Piricea la Europa? Citi ani a avut Alexandru
> cel Mare cind muri?
>
> 2. Ce sanse ar fi avut Domnu Tismaneanu, ajuns in vest, fiind de
> meserie Intelectual comunist? Cum ar fi putu d-l sa-si cistige piinea?
> Ca intelectual comunist, desigur, nu ar fi facut mare brinza mai ales
> in cercurile americane de atunci. Nici chiar cu Marcuse n-ar fi ajuns
> decit sa-ntorca cirnati la McDonalds. Sa nu uitam ca intro tara
> straina e greu sa te impui atunci cind meseria ta ie sa-nvirti vorbele
> pt. ca dureaza pina stapinesti fineturile unei limbi straine. Probabil
> ar fi trebuit sa-nvete o meserie de mecanic auto sau traktorist. A
> avut ideea salvatoare sa-ntoarca armele si a devenit intelectual
> anticomunist, colaborind si la Europa Libera unde se vorbea in
> romaneste. De altfel, pa vremea aia, era de bon ton sa se recruteze
> "fosti".
>
> 3. AVP scrie "Astfel, VT a colaborat permanent la Europa Libera,
> incepind din 1983 - asa cum el insusi precizeaza undeva -, a scris in
> marile reviste occidentale demascind ororile din spatiul sovietizat in
> genere si din Romania in particular. Cati romani se pot lauda cu-o
> astfel de activitate, bey... ?"
>
> Viorele, D-l a primit onorar pt. articolele respective, faptu ca nu
> multi romani se pot lauda cu o asemenea activitate e si din cauza ca
> multi au ramas in Romania de unde era mai greu sa publice. Apropos, tu
> de ce nu ai scris in marile reviste occidentale?
>
> Restu argumentelor nu sunt relevante..
>

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2007-12-31 13:56
Viorele pe scurt..

La 2007-12-31 13:48:39, AVP a scris:

>
> @ my friend neamtu t: ce l-a impiedicat pe Volo sa ramana si el aci,
> in Ro, si s-ajunga (la mintea-i stralucita si la originea-i sanatoasa,
> dupa canoanele Iepocii...) un alt Adrian Severin sau un alt Petre
> Roman sau macar un Cristoi acolosa, mai impozant si decat acestia... ?
---------------------------------
cauta explicatia in propriile argumente... Ta-su calcase pe bec, ii intrase frica-n oase... si mai apoi stie oricine ca totusi in vest se traia chiar mai bine decit traia Petre Roman in Ro.. atunci.... ca era o vorba p-atunci... "pai de ce daca la noi ie bine si la iei ie rau... ie la noi atit de rau si la iei atit de bine!!!"

Ce ma uimeste in argumentarea ta e ca Curriculum tau vitae contrazice fundamental tocmai drumu intelectualului... romano- american.

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 87.64.30...)
2007-12-31 14:06
Re: Arogantul ... ??

AVP din ro (...@yahoo.fr, IP: 89.122.183...)
2007-12-31 14:12
Re: Viorele pe scurt..

Nu, NT, daca l-ai fi citit pe VT si daca te-ai pricepe la lume asa cum cred ca ma pricep io, ai intelege ca VT este cu totul altfel decat intelecteii stefanghiorghisti pe care i-ai putea invoca is spe... El este un itelectual pur si simplu, un fan al libertatii, al democratiei si al civilizatiei vestice... Pe el nu l-ar fi satisfacut o viata lejera, platita cu pretul unui conformism tembel, el era facut pentru alte orizonturi, din zona ideilor mai inalte, mai generoase si mai subtile, ca orice idealist... Stiu ca dupa parerea unora idealistii astia sunt cam idioti, de fapt, n-asa? ;), dar asta e situatia...

La 2007-12-31 13:56:16, neamtu tiganu a scris:

> La 2007-12-31 13:48:39, AVP a scris:
>
> >
> > @ my friend neamtu t: ce l-a impiedicat pe Volo sa ramana si el aci,
> > in Ro, si s-ajunga (la mintea-i stralucita si la originea-i sanatoasa,
> > dupa canoanele Iepocii...) un alt Adrian Severin sau un alt Petre
> > Roman sau macar un Cristoi acolosa, mai impozant si decat acestia... ?
> ---------------------------------
> cauta explicatia in propriile argumente... Ta-su calcase pe bec, ii
> intrase frica-n oase... si mai apoi stie oricine ca totusi in vest se
> traia chiar mai bine decit traia Petre Roman in Ro.. atunci.... ca era
> o vorba p-atunci... "pai de ce daca la noi ie bine si la iei ie rau...
> ie la noi atit de rau si la iei atit de bine!!!"
>
> Ce ma uimeste in argumentarea ta e ca Curriculum tau vitae contrazice
> fundamental tocmai drumu intelectualului... romano- american.
>

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-12-31 15:04
Re: Arogantul ... ??

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2007-12-31 15:11
Re: Viorele pe scurt..

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-12-31 15:15
Re: Si contra..

costy din Germania (...@t-online.de, IP: 84.168.113...)
2007-12-31 15:20
Re: Pro Volo.../ inganfatu...

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 87.64.30...)
2007-12-31 15:24
Re: Arogantul ... ??

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-12-31 15:36
Re: Arogantul ... ??

HAO CIU TZI din from the China Moon (...@gmail.com, IP: 195.245.214...)
2007-12-31 15:43
Conform tie, AVP, Volo al tau e un sfint, martir, sa-l propunem candidat la premiul Nobel

pentru pace, sa fie canonizat de BOR si papa de la Roma si de evrei, aleluia, Amin!
La 2007-12-31 12:44:29, AVP a scris:

> Hai sa clarificam cateva lucuri despre Vladimir Tismaneanu, baieti.
> Vreau - iata - sa stiu daca vreunul dintre dv, detractorii lui Volo,
> ma poate contrazice, cu argumente si subt o semnatura verificabila,
> desigur, asupra urmatoarelor chestiuni, iar daca nu, sa taca naiba pe
> veci, vba aia... :)
>
> Deci:
>
>

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-12-31 15:43
Re: Pro Volo.../ inganfatu...

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 87.64.30...)
2007-12-31 15:47
Re: Nemtu ...Viorele pe scurt..

La 2007-12-31 13:56:16, neamtu tiganu a scris:

> cauta explicatia in propriile argumente... Ta-su calcase pe bec, ii
> intrase frica-n oase... si mai apoi stie oricine ca totusi in vest se
> traia chiar mai bine decit traia Petre Roman in Ro.. atunci.... ca era
> o vorba p-atunci... "pai de ce daca la noi ie bine si la iei ie rau...
> ie la noi atit de rau si la iei atit de bine!!!"
>
> Ce ma uimeste in argumentarea ta e ca Curriculum tau vitae contrazice
> fundamental tocmai drumu intelectualului... romano- american.
> ----

sa-ti spun ceva ...

cind NU cunosti pe cineva anume si habar nu ai prin ce-a trecut ...
poti alege fie sa taci, ... fie sa-l lauzi, ...
daca gresesti, ai o scuza si inveti o lectie ... mai bine taceam ...

DOAR cind il cunosti pe acel cineva, ori ai studiat multe despre el ...
(cum deduc ca il cunoaste AVP pe Volo ...)
poti alege fie sa taci, ...
fie sa-l vorbesti de RAU, ... fie de BINE, ...
dupa cum simti TU, in cunostinta de cauza.

altminteri, zice Plugushorul:
sintem
superficiali
si repetam ca
niste papagali
ce striga unii
mai vocali ...
La Anu si La Multi Ani !!!
costy din Germania (...@t-online.de, IP: 84.168.113...)
2007-12-31 16:00
Re: Pro Volo.../ inganfatu...

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-12-31 16:16
Re: Pro Volo...

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-12-31 16:25
Re: Pro Volo.../ inganfatu...

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-12-31 16:27
Re: Pro Volo...

HAO CIU TZI din from the China Moon (...@gmail.com, IP: 195.245.214...)
2007-12-31 16:31
Re: Pro Volo... / Foarte adevarat Katy!

costy din Germania (...@t-online.de, IP: 84.168.113...)
2007-12-31 16:36
Re: Pro Volo.../ inganfatu...

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2007-12-31 17:01
sehe se pare ca ai luat-o cu tuica inaintea mea...

La 2007-12-31 15:47:33, Seherezada a scris:

>
> cind NU cunosti pe cineva anume si habar nu ai prin ce-a trecut ...
> poti alege fie sa taci, ... fie sa-l lauzi, ...
> daca gresesti, ai o scuza si inveti o lectie ... mai bine taceam ...
>
---------------------------
Draga mea ti-am spus de atitea ori nu-ncepe cu tuica de dimineata, nu zice ca asa sa fac io, io pot, ca-s antrenat da tu...?

Domnu de care-i vorba-n propozitie nu e om de orscare, vorba poietului, ci ie, sau ar vrea sa fie un Meilenstein in morala, filozofia, constiinta boborului, drept urmare ar trebui sa fie un PUR..

P.S Cind deschizi scoala de dans si bune maniere? Rogu-te slabeste-ma cu filozofie de doi bani! Am pretentii de la tine... ce draq!

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 87.64.30...)
2007-12-31 17:08
Re: sehe se pare ca ai luat-o cu tuica inaintea mea...

La 2007-12-31 17:01:40, neamtu tiganu a scris:

> Draga mea ti-am spus de atitea ori nu-ncepe cu tuica de dimineata, nu
> zice ca asa sa fac io, io pot, ca-s antrenat da tu...?
>
> Domnu de care-i vorba-n propozitie nu e om de orscare, vorba
> poietului, ci ie, sau ar vrea sa fie un Meilenstein in morala,
> filozofia, constiinta boborului, drept urmare ar trebui sa fie un
> PUR..
>
> P.S Cind deschizi scoala de dans si bune maniere? Rogu-te slabeste-ma
> cu filozofie de doi bani! Am pretentii de la tine... ce draq!
>
-------------
si eu am pretentii de la tine ...
a, deci tu ai vorbit, fara sa fi baut ???
poate ca dupa ce bei vezi mai clar, nu ti-am spus ce sa faci tu ... era un ``algemeen je`` (sorry e pe olandeza, ca nemteste nu stiu ...)

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-12-31 17:28
Re: Pro Volo... / Foarte adevarat Katy!

La 2007-12-31 16:31:04, HAO CIU TZI a scris:


La Multi Ani huhule si tot ce iti doresti in Noul An: sanatate, bucurii, multa fericire alaturi de cei dragi si numai realizari frumoase.

Katty

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-12-31 17:39
Re: Pro Volo.../ inganfatu...

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-12-31 17:43
Re: Pro Volo.../ inganfatu...

costy din Germania (...@t-online.de, IP: 84.168.126...)
2007-12-31 17:50
Re: Pro Volo.../ inganfatu...

katty1 din Suedia (...@yahoo.se, IP: 83.254.193...)
2007-12-31 17:56
Re: Pro Volo.../ inganfatu...

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-12-31 18:09
Re: Pro Volo.../ slerozatu

Arogantu' (...@k.ro, IP: 89.32.47...)
2007-12-31 18:15
Re: Pro Volo.../ Katty

HAO CIU TZI din from the China Moon (...@gmail.com, IP: 195.245.214...)
2007-12-31 18:20
Re: Pro Volo.. / Foarte adevarat Katy! / Multunesc la fel Katy, ai fost intotdeauna o mare doamna

cu mine, pacat ca din greseala ai luat mai sus, ca adresat tie un comentariu adresat SEHERAZADEI CARE E UNEORI OBRAZNICA SI AROGANTA.


La 2007-12-31 17:28:01, katty1 a scris:

> La 2007-12-31 16:31:04, HAO CIU TZI a scris:
>
>
> La Multi Ani huhule si tot ce iti doresti in Noul An: sanatate,
> bucurii, multa fericire alaturi de cei dragi si numai realizari
> frumoase.
>
> Katty
>
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01158 sec.