Ziua Logo
  06:19, vineri, 7 octombrie 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2008-12-24
Alex.Pandrea din Bucuresti (...@fastmail.fm, IP: 81.196.18...)
2008-12-23 22:08
Dece nu se uneste basarabia cu Romania

Dece nu se uneste basarabia cu Romania
Indiscutabil ca atuurle principale le are Rusia(armata,propaganda,faptul ca au tinut sub ocupatie Basarabia ani de zile,precum si o intreaga clasa de fosti nomenclaturisti rusificati,agentul principal fiind dl.Voronin.,toate aceste conlucrand in a distruge ideia romanismului.
Insasi Europa de la care speram atata tinde sa fie multumita cu granita artificiala de pe Prut transformand Basarabia intr-un teatru al absurdului geopolitic, in “bastardul noii Europe, copilul din flori al perestroikai lui Gorbaciov”.
De fapt pe prut putem spune ca s-a instaurat o adevarata cortina de fier
Iata cum prezinta situatia aceasta ziarul “Timpul”.
“1 In primul rand activistii rusificarii tind a prezenta anormalitatea ca normalitate,intr-o societate in care s-a inversat scara valorilor.
Astfel,daca zilnic, de la toate posturile de radio si televiziune, ni se spune ca traim bine, ca avem salarii mari, ca Voronin e patriot, ca Tarlev stie gramatica pana la clasa a patra, ca RM vrea in Europa, ca romanii sunt dusmanii de secole ai moldovenilor, ca rusii ne sunt frati pentru ca “ne dau gaze” s.a.m.d., noi incepem a crede ca chiar asa si este.
Aici se ascunde pericolul: nici nu observi cand incepi a vorbi cu gura altuia si a gandi cu capul altuia. Si atunci se intampla ceea ce spuneam mai sus: luam nefirescul drept firesc, anormalul drept normal si invers. Astfel, a te considera roman inseamna a fi antimoldovean si antistatalist, a sti mai multa gramatica decat Tarlev inseamna a discredita guvernul, a protesta impotriva ocupatiei rusesti inseamna a fi xenofob, a pune la indoiala patriotismul lui Voronin inseamna a chema la rasturnarea ordinii constitutionale. Actualul regim, aplicand aceasta “logica”, a reusit sa reduca societatea la tacere, s-o inhibe si s-o lipseasca de capacitatea de a gandi critic. Nu e un lucru nou in istorie. Regimurile fasciste si comuniste din secolul trecut ne stau drept marturie vie in acest sens. Asadar, nu va fi nimic “anormal” daca maine vom incepe sa cerem paie de la Voronin.
2 Teatrul absurdului geopolitic. De aproape doua secole, Basarabia este arena unde se bat doua idei: ideea ruseasca si ideea romaneasca. Rusii au trait din plin cateva secole de glorie imperiala, cand sub ochii si sub cizmele armatelor lor s-au topit doua imperii care nu-i lasau sa treaca Dunarea: Imperiul Otoman si cel Austro-Ungar. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, visul de aur al tuturor tarilor rusi s-a implinit: soldatii rusi cantau “Kalinka” in centrul Europei. S-a intamplat insa ceea ce nu se putea sa nu se intample: un imperiu care parea vesnic si care se latise pe doua continente s-a prabusit.
Orgoliul imperial al rusilor a fost ranit, rana sangereaza si acum. Dupa un deceniu de relativa libertate, in fruntea Rusiei vine podpolkovnikul KGB Putin. Nostalgiile dupa maretia Rusiei au renascut din cenusa ca pasarea din mit. Setea de revansa tulbura mintile aristocratiei militare rusesti, revenita in capul mesei. Naiva, vechea Europa cocheteaza (a cata oara!) cu Kremlinul. Crezand ca si-a rezolvat problemele, ea si-a tras frontiera pe Prut, transformand Basarabia intr-un teatru al absurdului geopolitic. Pe Prut - o noua cortina de fier, pe Nistru - tancurile rusesti. Intre Prut si Nistru - bastardul noii Europe, copilul din flori al perestroikai lui Gorbaciov, “tara” care furnizeaza Europei cacanari cu diplome de doctori in stiinte…
Nici un stat aparut pe ruinele URSS nu are problemele pe care le are R. Moldova. Toate nedreptatile si erorile istoriei s-au adunat, concentrate, aici. Si, ca un blestem al sortii, pe deasupra - o guvernare ticalosita, crescuta, educata si instalata de rusi. Omul care asigura interesul rusesc in Basarabia se numeste Voronin, iar armata sa de ocupatie se numeste Partidul Comunistilor. Voronin isi onoreaza punctual sarcina pusa de rusi: sa nimiceasca ideea romaneasca din Basarabia. Ideea ruseasca are in spatele ei capital, imperii mediatice, armata regulata si o puternica “coloana a cincea” din care face parte si presa mafiotizata care-i lustruieste cizmele generalului sovietic Voronin, autorul din umbra al manualelor antiromanesti de “istorie integrata”.
3 Apropo de “stiinta istorica integrata”. Manualele de “istorie integrata” sunt opera lui Voronin. El, ayatollahul de pe Bac, a fluierat startul tuturor campaniilor antiromanesti din Basarabia. Partenerii politici ai lui Voronin (deci si ai rusilor!) incearca sa-l scoata basma curata si sa-l inocentizeze, scotand in scena tapi ispasitori de calibrul lui Stepaniuc. Stepaniuc si toti ceilalti sunt simpli osteni care executa ordinele generalului. Simpli osteni sunt si “istoricii”, autori ai cursurilor de “istorie integrata”. In marea batalie dintre ideea romaneasca si ideea ruseasca, acestor manuale li se rezerva un rol decisiv. Ele au menirea sa creasca generatii de basarabeni ostili propriei identitati. Ca sa obtina o noua generatie de mutanti, “istoricii” falsifica totul. De exemplu, “adevarul” despre razboiul de pe Nistru copiii il afla prin gura generalului Voronin din “Istoria contemporana (1914-2004)” - manual experimental pentru clasa a Xll-a, autori - Sergiu Nazaria, Alexandru Roman, Ludmila Barbus, Alexandru Buruian s.a. (Sa retinem: L. Barbus si Al. Buruian au fost alesi de Parlament membri ai Consiliului de Observatori ai Audiovizualului care au menirea sa reformeze si sa democratizeze aceasta institutie strategica…)
Iata cum explica V. Voronin elevilor cauzele conflictului transnistrean: “Este evident ca conflictul din Transnistria constituie doar o consecinta a inconsistentei clasei politice de la inceputul anilor ‘90, o consecinta a zapacelii acesteia, o consecinta a lipsei de profesionalism a acesteia si a refuzului de a statornici un adevarat stat independent”. Observati, nici un cuvant de rau despre Rusia! Cuvantul Rusia nici nu e pomenit macar. Toata vina e aruncata pe clasa politica “inconsistenta”, “zapacita” si “lipsita de profesionalism”! Intr-un cuvant - vinovati sunt moldovenii prosti veniti la putere la inceputul anilor ‘90! Nici un cuvant despre aceea ca actualul Partid Comunist de guvernamant era atunci alaturi de Smirnov si cazacii lui, ca, in timp ce “zapacitii” din conducerea de atunci a Moldovei incercau sa reziste in fata agresiunii rusesti, generalul Voronin s-a retras la Moscova, de unde se dirija razboiul impotriva Moldovei.
Acest om a fost parasutat in fruntea Moldovei ca sa coordoneze distrugerea din interior a Basarabiei romanesti. Sub acoperirea retoricii proeuropene si a lozincilor patriotice moldovenesti, el distruge elitele intelectuale si politice nationale. Unde prin atacuri frontale, unde mai “discret”. El a adus societatea moldoveana acolo unde a adus-o; nefirescul a devenit firesc, anormalul - normal, Iuda urca pe amvon, alaturi de mitropolit, rusii ni-s frati, romanii - dusmani, plopul face pere, iar rachita micsunele.
Mai arunca-ne un brat de paie, domnule presedinte!”

george nemteanu din Chicago (...@yahoo.com., IP: 69.209.56...)
2008-12-24 05:26
Re: Dece nu se uneste basarabia cu Romania

La 2008-12-23 22:08:35, Alex.Pandrea a scris:

> Dece nu se uneste basarabia cu Romania
> Indiscutabil ca atuurle principale le are
> Rusia(armata,propaganda,faptul ca au tinut sub ocupatie Basarabia ani
> de zile,precum si o intreaga clasa de fosti nomenclaturisti
> rusificati,agentul principal fiind dl.Voronin.,toate aceste
> conlucrand in a distruge ideia romanismului.
> Insasi Europa de la care speram atata tinde sa fie multumita cu
> granita artificiala de pe Prut transformand Basarabia intr-un teatru
> al absurdului geopolitic, in “bastardul noii Europe, copilul
> din flori al perestroikai lui Gorbaciov”.
> De fapt pe prut putem spune ca s-a instaurat o adevarata cortina de
> fier
> Iata cum prezinta situatia aceasta ziarul “Timpul”.
> “1 In primul rand activistii rusificarii tind a prezenta
> anormalitatea ca normalitate,intr-o societate in care s-a inversat
> scara valorilor.
> Astfel,daca zilnic, de la toate posturile de radio si televiziune, ni
> se spune ca traim bine, ca avem salarii mari, ca Voronin e patriot, ca
> Tarlev stie gramatica pana la clasa a patra, ca RM vrea in Europa, ca
> romanii sunt dusmanii de secole ai moldovenilor, ca rusii ne sunt
> frati pentru ca “ne dau gaze” s.a.m.d., noi incepem a
> crede ca chiar asa si este.
> Aici se ascunde pericolul: nici nu observi cand incepi a vorbi cu gura
> altuia si a gandi cu capul altuia. Si atunci se intampla ceea ce
> spuneam mai sus: luam nefirescul drept firesc, anormalul drept normal
> si invers. Astfel, a te considera roman inseamna a fi antimoldovean si
> antistatalist, a sti mai multa gramatica decat Tarlev inseamna a
> discredita guvernul, a protesta impotriva ocupatiei rusesti inseamna
> a fi xenofob, a pune la indoiala patriotismul lui Voronin inseamna a
> chema la rasturnarea ordinii constitutionale. Actualul regim,
> aplicand aceasta “logica”, a reusit sa reduca societatea
> la tacere, s-o inhibe si s-o lipseasca de capacitatea de a gandi
> critic. Nu e un lucru nou in istorie. Regimurile fasciste si
> comuniste din secolul trecut ne stau drept marturie vie in acest
> sens. Asadar, nu va fi nimic “anormal” daca maine vom
> incepe sa cerem paie de la Voronin.
> 2 Teatrul absurdului geopolitic. De aproape doua secole, Basarabia
> este arena unde se bat doua idei: ideea ruseasca si ideea romaneasca.
> Rusii au trait din plin cateva secole de glorie imperiala, cand sub
> ochii si sub cizmele armatelor lor s-au topit doua imperii care nu-i
> lasau sa treaca Dunarea: Imperiul Otoman si cel Austro-Ungar. Dupa
> cel de-al Doilea Razboi Mondial, visul de aur al tuturor tarilor rusi
> s-a implinit: soldatii rusi cantau “Kalinka” in centrul
> Europei. S-a intamplat insa ceea ce nu se putea sa nu se intample: un
> imperiu care parea vesnic si care se latise pe doua continente s-a
> prabusit.
> Orgoliul imperial al rusilor a fost ranit, rana sangereaza si acum.
> Dupa un deceniu de relativa libertate, in fruntea Rusiei vine
> podpolkovnikul KGB Putin. Nostalgiile dupa maretia Rusiei au renascut
> din cenusa ca pasarea din mit. Setea de revansa tulbura mintile
> aristocratiei militare rusesti, revenita in capul mesei. Naiva,
> vechea Europa cocheteaza (a cata oara!) cu Kremlinul. Crezand ca si-a
> rezolvat problemele, ea si-a tras frontiera pe Prut, transformand
> Basarabia intr-un teatru al absurdului geopolitic. Pe Prut - o noua
> cortina de fier, pe Nistru - tancurile rusesti. Intre Prut si Nistru
> - bastardul noii Europe, copilul din flori al perestroikai lui
> Gorbaciov, “tara” care furnizeaza Europei cacanari cu
> diplome de doctori in stiinte…
> Nici un stat aparut pe ruinele URSS nu are problemele pe care le are
> R. Moldova. Toate nedreptatile si erorile istoriei s-au adunat,
> concentrate, aici. Si, ca un blestem al sortii, pe deasupra - o
> guvernare ticalosita, crescuta, educata si instalata de rusi. Omul
> care asigura interesul rusesc in Basarabia se numeste Voronin, iar
> armata sa de ocupatie se numeste Partidul Comunistilor. Voronin isi
> onoreaza punctual sarcina pusa de rusi: sa nimiceasca ideea
> romaneasca din Basarabia. Ideea ruseasca are in spatele ei capital,
> imperii mediatice, armata regulata si o puternica “coloana a
> cincea” din care face parte si presa mafiotizata care-i
> lustruieste cizmele generalului sovietic Voronin, autorul din umbra
> al manualelor antiromanesti de “istorie integrata”.
> 3 Apropo de “stiinta istorica integrata”. Manualele de
> “istorie integrata” sunt opera lui Voronin. El,
> ayatollahul de pe Bac, a fluierat startul tuturor campaniilor
> antiromanesti din Basarabia. Partenerii politici ai lui Voronin (deci
> si ai rusilor!) incearca sa-l scoata basma curata si sa-l
> inocentizeze, scotand in scena tapi ispasitori de calibrul lui
> Stepaniuc. Stepaniuc si toti ceilalti sunt simpli osteni care executa
> ordinele generalului. Simpli osteni sunt si “istoricii”,
> autori ai cursurilor de “istorie integrata”. In marea
> batalie dintre ideea romaneasca si ideea ruseasca, acestor manuale li
> se rezerva un rol decisiv. Ele au menirea sa creasca generatii de
> basarabeni ostili propriei identitati. Ca sa obtina o noua generatie
> de mutanti, “istoricii” falsifica totul. De exemplu,
> “adevarul” despre razboiul de pe Nistru copiii il afla
> prin gura generalului Voronin din “Istoria contemporana
> (1914-2004)” - manual experimental pentru clasa a Xll-a, autori
> - Sergiu Nazaria, Alexandru Roman, Ludmila Barbus, Alexandru Buruian
> s.a. (Sa retinem: L. Barbus si Al. Buruian au fost alesi de Parlament
> membri ai Consiliului de Observatori ai Audiovizualului care au
> menirea sa reformeze si sa democratizeze aceasta institutie
> strategica…)
> Iata cum explica V. Voronin elevilor cauzele conflictului
> transnistrean: “Este evident ca conflictul din Transnistria
> constituie doar o consecinta a inconsistentei clasei politice de la
> inceputul anilor ‘90, o consecinta a zapacelii acesteia, o
> consecinta a lipsei de profesionalism a acesteia si a refuzului de a
> statornici un adevarat stat independent”. Observati, nici un
> cuvant de rau despre Rusia! Cuvantul Rusia nici nu e pomenit macar.
> Toata vina e aruncata pe clasa politica “inconsistenta”,
> “zapacita” si “lipsita de profesionalism”!
> Intr-un cuvant - vinovati sunt moldovenii prosti veniti la putere la
> inceputul anilor ‘90! Nici un cuvant despre aceea ca actualul
> Partid Comunist de guvernamant era atunci alaturi de Smirnov si
> cazacii lui, ca, in timp ce “zapacitii” din conducerea de
> atunci a Moldovei incercau sa reziste in fata agresiunii rusesti,
> generalul Voronin s-a retras la Moscova, de unde se dirija razboiul
> impotriva Moldovei.
> Acest om a fost parasutat in fruntea Moldovei ca sa coordoneze
> distrugerea din interior a Basarabiei romanesti. Sub acoperirea
> retoricii proeuropene si a lozincilor patriotice moldovenesti, el
> distruge elitele intelectuale si politice nationale. Unde prin
> atacuri frontale, unde mai “discret”. El a adus
> societatea moldoveana acolo unde a adus-o; nefirescul a devenit
> firesc, anormalul - normal, Iuda urca pe amvon, alaturi de
> mitropolit, rusii ni-s frati, romanii - dusmani, plopul face pere,
> iar rachita micsunele.
> Mai arunca-ne un brat de paie, domnule presedinte!”
>
>
>
Domnule Pandrea, aducerea acestui comentariu pe forum dovedeste ca sunteti preocupat si de alte aspecte ale vietii noastre de zi cu zi.Daca imi permiteti, v-as sugera sa fiti mai diversificat in comentarii. Forumul ar avea de castigat. Craciun fericit !

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.130...)
2008-12-24 11:57
"tind a prezenta anormalitatea ca normalitate,intr-o societate in care s-a inversat scara valorilor"

Exact asa se intampla si la noi !!! Numai ca la noi agentii vin din partea ailaNta ...

Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 24.29.11...)
2008-12-25 01:05
Re: "tind a prezenta anormalitatea ca normalitate,intr-o societate in care s-a inversat scara valorilor"

Mai rusnacule, la noi timp de aproape 6 decenii agentii au venit ca si tine tot de acolo, de la Est (chiar si acum sunteti pe cai mari). Creierul tau s-a imbibat tot cu propaganda de acolo. Nici macar nu iti mai dai seama ca esti un biet zombi al rusilor, nascut din prostitutia KGB-Secu'. La 2008-12-24 11:57:10, Liviu2002j a scris:

> Exact asa se intampla si la noi !!! Numai ca la noi agentii vin din
> partea ailaNta ...
>

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.131...)
2008-12-25 19:20
Paulica ...

Te-a patruns bine spiritu' Craciunului ! Creierul il ai chiar si mai spalat ca de obicei ... Chiar, ce obicei mai ai ?!!!


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00790 sec.