Ziua Logo
  04:19, sambata, 1 octombrie 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-10-09

Comentarii: 39, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

zokibis
2006-10-08 23:34:21

Internationala va lovi direct in interesele occidentului

Punctul 2 vorbeste despre "incalcarea drepturilor omului ale liderului SRS Vojislav Seselj...". Sa va zic care-i poanta! Vojislav Seselj este inculpat la TPI de la Haga din februarie 2003 si de mai bine de trei ani de zile procesul sau nu a inceput. In plus TPI nu-i permite sa se apere singur ci ii impune un avocat din oficiu. Cei care au ridicat vocea in favoarea lui Seselj (in Serbia doar Partidul Radical - SRS, al carui lider era) au fost imediat catalogati de mass-media occidentala ca fiind fascisti (de fapt partidul in cauza SRS este socotit in Occident ca fiind unul ultranationalist, iar coalitiile facute la Belgrad dupa caderea lui Milosevic au avut ca scop in permanenta blocarea accesului la putere a acestui partid, care la ultimele alegeri din 2003 a obtinut 81 de locuri in Parlamentul de 250 locuri al Serbiei). Deci toti cei care se vor alia cu acest partid vor fi rapid catalogati ca fiind fascisti, asa ca partidului d-lui Gusa nu-i intrevad un viitor prea mare in Parlamentul European. Aceste partide nu au nici o sansa in Parlamentul European, viitorul lor fiind garantat doar intr-o ipotetica Uniune Pan-Ortodoxa (pan-slava defapt) din care Romania nu are cum sa faca parte data fiind rusofobia generala a romanilor si respectiv americanofilia lor.

Sobru
2006-10-09 00:43:33

Re: Internationala va lovi direct in interesele occidentului

Cu rusofobia e destul de corect, cu americanofilia mai putin.

soWhat
2006-10-09 01:03:53

Internationala ortodoxa aduce a Internationala Comunista un fel de agentura a Moscovei


Ar trebi sa-l intrebam pe Iliescu de Internationala asta ca el e expert in agenturi de felul asta de pe vremea cand era reprezentant la Internationala tineretului comunist ( parca asa-i spunea) un fel de agentura a Moscovei. Cred ca Cosmin Gusa o ia putin pe aratura.. In primul rand ca nu tine cont ca nu suntem un popor ortodox in totalitate, mai sunt si catolici si neoprotestanti, musulmani, etc. Asa ca inregimentarea asta cu totii in ortodoxie mi se pare o lipsa de democratie si un fel de fundamentalism romanesc. Asta ne mai lipseste ! Valorile noastre autentice spirituale nu au venit niciodata de la rasarit ci de la Apus. Am impresia ca D-l Gusa vrea sa dea cu oistea-n gard!

Romeo2004
2006-10-09 01:32:39

Conducatorii rusi au optat mai de mult valorile ortodoxe

Cu cuva timp in urma, Vladimir Putin a fost la Sfantul Munte Athos, unde a vizitat mai multe manastiri.
Ceea ce a surprins placut pe monahi, a fost faptul ca in toate manastirile pe care le-a vizitat a facut MATANII MARI. Cu amaraciune grecii remarcau lipsa de evlavie faptul ca primul ministru al Greciei, abia daca isi facea semnul Sfintei Cruci.

In anul 2004, arhimandritul Efrem, staretul Manastirii Vatoped declara:
<<Cu putina vreme in urma a venit la Vatopedi un general rus cu care avem legaturi stranse. Este al treilea ca importanta in ierarhia militara rusa. Stand de vorba la staretie, mi-a spus urmatoarele:
"Armata si guvernul rus conlucreaza sub protectia personala a domnului presedinte Putin si a Bisericii Ortodoxe Ruse, creand asociatii laice de tineret prin care incercam sa-i convingem pe tineri a se intoarce catre traditie. Am inteles in cele din urma ca in Rusia nu a mai ramas nimic in picioare, deoarece comunismul, ca un buldozer, a distrus totul. De aceea pentru ca statul nostru sa redevina puternic trebuie mai intai a se intoarce la radacini, catre Traditie."
Mi-a placut aceasta incercare a conducatorilor rusi de a-si redobandi identitatea ortodoxa.>>

Vasco da Gama
2006-10-09 01:55:57

Notabila

Romeo2004
2006-10-09 02:19:50

parintele Iustin Parvu despre alegerea inntre rasarit si apus

- Prea Cuvioase, in actualul context politic in care se afla Romania, cum priviti actiunile politicienilor romani si dorinta de aderare a Romaniei la organismele vestice ?
- Dragul meu, as spune ca nu trebuie sa aderam nici la Est nici la Vest. Dar din cele doua rele adanci ale iadului, trebuie sa alegem ceea ce este mai putin rau, adica Rasaritul.
Si cand fac aceasta alegere, ma gandesc la Sfantul Paisie Velicikovski, la Sfantul Serafim de Sarov, la Dostoievsky si la toate celelalte valori ale ortodoxiei. La asta ma gandesc atunci cand spun ca inclin spre Rasarit. Fortele reale ale crestinismului nostru european nu sunt euro, dolarii, ci tocmai valorile celor 38 de milioane de rusi ucisi din 1922 si pana in zilele noastre.
Nu or fi toti mucenici, nu or fi toti martiri, dar macar un sfert tot sunt rugatori la Dumnezeu si s-au rugat pentru tarile astea ale lumii crestine. Ma gandesc numai la marea jertfa pe care a dat-o Rusia in decursul acestor ultimi 60-100 de ani.
.........
Forta spirituala a rusilor este extraordinar de puternica !
Cand spun "Rusia", nu ma gandesc la Rusia politica, marcata de comunism, ci la Rusia pravoslavnica, continuata prin eroismul disidentei.
................
Soljenitin, Dostoievsky, Paisie Velicikovsky, Sf. Serafim din Sarov, Brancianinov si toti ceilalti au format forta spirituala de care nu au dispus occidentalii.

Romeo2004
2006-10-09 02:47:01

parintele Iustin Parvu despre sansa politica a Rusiei

Cred ca sunteti de acord cu mine ca daca la ora actuala, Rusia ar incepe o politica de unitate a fortei ortodoxe, ar intoarce lumera pe dos !

Mai degraba Rasaritul reprezinta un sprijin pentru noi, din punt de vedere spiritual. Nu vorbesc din punct de vedere material. Caci material ne sprijina pamantul nostru.

Profetiile parintelui Iustin - 18 ani de pucarie comunista:

Prigoane, puscarii, lagare, temnite, izolari, infometari, schingiuiri, umiliri, astea toate le-am trecut si noi.
Dar prin ce veti trece voi, asta nu a mai fost de la inceputul lumii pana azi.

Pai nu vezi ca lumea intreaga e un Pitesti urias ? Daca pana acum slugile diavolului au vrut sa ne lepadam de credinta, de Adevar, ceea ce va urma va fi satanizarea omului. Acum e inca o oarecare pace. Dar vor veni zile cand se vor stradui din toate puterile sa indraceasca, sa satanizeze omul.
Si ei stiu de acum cum s-o faca. Si cine si cat se va putea impotrivi indracirii fortate ? Aceasta este plinirea cuvantului care l-a zis Mantuitorul:
"Caci va fi atunci stramtorare mare, cum n-a mai fost de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi. Si de nu s-ar fi scurtat zilele, n-ar mai scapa nici un trup, dar pentru cei alesi se vor scurta acele zile" (Matei 24:21,22).

GiulestiWarrior
2006-10-09 02:59:41

Re: Internationala va lovi direct in interesele occidentului

Vasile Calmatui
2006-10-09 03:08:47

Vasco da Gama
2006-10-09 03:19:04

faina perspectiva

Parapsihopupu
2006-10-09 10:56:56

Ce-i in Gusha-i si-n capusha!

Gusha: "Evident ca sunt foarte interesat de consolidarea relatiei bilaterale dintre Rusia-Romania, care nu exista in momentul de fata".
Rusii sunt baieti destepti, nu cred ca stau ei de vorba cu unul care vrea sa consolideze ceva ce nu exista. Probabil o fi fost omul acolo, la Moscova, ca sa mai iveseleasca atmosfera cu alte elucubratii de genul asta.

Eugenia Duta
2006-10-09 11:22:03

Re: Conducatorii rusi au optat mai de mult valorile ortodoxe

Adrian v.D.
2006-10-09 11:22:10

Modernizarea Romaniei

Eugenia Duta
2006-10-09 11:37:49

Re: parintele Iustin Parvu despre alegerea inntre rasarit si apus

toni
2006-10-09 11:45:08

Re: parintele Iustin Parvu despre alegerea inntre rasarit si apus

Parapsihopupu
2006-10-09 12:12:41

Ce-i in Gusha-i si-n capusha! 2

Tot Gusha: "Pentru ca acolo se constata ca suntem peste 300 de milioane (n.b. doua treimi dintre astia fiin rushi), ceea ce e adevarat, ca ocupam peste o sesime din suprafata de uscat mondiala(n.b. 80% sau mai mult din suprafata asta fiind a Rusiei), ceea ce e adevarat, dar, si ca pe teritoriul acestor tari ortodoxe se afla aproape jumatate din resursele energetice ale lumii(n.b. din care 99% tot la rushi este!). Asta lasa dezvoltari viitoare pentru orice..."
Gusha asta nu numai ca se crede shmecher, dar se ia si in serios! Si mai vrea sa fie si preshedinte!

sandu
2006-10-09 13:10:04

Conu' Gusa fata cu reactiunea.

Rusia nu poate fi un factor de influienta in lume decat pe baze reactionare. N-are nimic modern de oferit lumii. Daca n-ar avea materii prime , pentru Europa, ar fi un desert . Aproape ca Mongolia. Nu ar exista decat in masura in care s-ar adapta la valorile europene.
Biserica Ortodoxa Romana ar trebui sa mearga pe linia ecumenismului si nu pe calea panortodoxismului rusesc ca pe vremea turcilor.
Gusa este un pescuitor in ape tulburi. Daca este convins de necesitatea apropierii de Rusia ( si aici are oarecare dreptate) de ce nu colabureza in domeniul cercetarii, in studierea arhivelor, in schimburi culturale, in exploatarea resurselor energetice etc.
Realitatea este ca acest Gusa a gasit un coridor mai scurt spre varful ierarhiei politice. N-are asta nimic de-a face cu ortodoxia.

Eugenia Duta
2006-10-09 14:04:48

Re: parintele Iustin Parvu despre alegerea inntre rasarit si apus

Maxim
2006-10-09 14:25:53

Re: mai incet cu ecumenismul

floricel
2006-10-09 14:55:11

Alta Internationala?

Traditiile noastre nu sunt ortodoxe,in primul rand.
Apoi,cineva o va conduce...Cine oare,ca noi nu am condus vreodata.
Jigodiile astea nu au nimic de facut pt.Romania si ne tot trag in rahat.
De ce nu se baga singuri,noua la ce ne-ar folosi asa ceva?
Gusha e platit sa faca experiente pe banii nostri sau sa duca tara spre mai bine pt.toti?
Oricum,Dumnezeu nu are nimic de-a face cu biserica,cand se va intelege acest lucru?

Mickey Mouse
2006-10-09 15:21:01

Re: Alta Internationala?

La 2006-10-09 14:55:11, floricel a scris:
> Traditiile noastre nu sunt ortodoxe,in primul rand.

N-or fi la Orsova dar la Botosani, de unde scrii, sunt ele foarte ortodoxe. Ca a inceput ofensiva catolico-protestanta spre Est, ofensiva ce "pacifica in spatele frontului NATO" populatia nou cucerita, aista ie alta mancarie di chie$ti.
Sarma!...

Romeo2004
2006-10-09 15:32:08

Re: mai incet cu ecumenismul

>Biserica Ortodoxa Romana ar trebui sa mearga pe linia
>ecumenismului si nu pe calea panortodoxismului rusesc ca pe vremea
>turcilor.

- Credeti in mesajul de apropiere a Bisericilor, mesaj lasat de papa Ioan Paul al II lea la venirea sa in Romania ?

parintele Iustin Parvu:
- Nu cred in nici un mesaj !
Eu cred intr-un singur lucru: nu au putut sa realizeze aceasta unire Sfintii, Cuviosii secolelor XI-XIII. Cu atat mai putin acest lucru se va putea realiza prin asemenea "pastori" ce nu au nimic profund crestin si religios in ei, "pastori" care au doar o viata politica.
......
Parintele Staniloae spunea: "Ecumenismul este erezia cea mai teribila a secolului XX !"
......
- A trecut prea mult timp ca sa-i mai putem noi convinge pe occidentali sa se ataseze de forta spirituala a Ortodoxiei.

Sobru
2006-10-09 16:08:06

Re: Notabila

Nu, romanii sint cu Occidentul in general, insa fata de americani se schimba treaba atunci cand se pun in balanta probleme ca Iugoslavia, Irak, Israel si restul.

simiondan
2006-10-09 16:26:34

noua fata

a interesului absolut dezinteresat , ce vine din est. bravo gusa!
spune-ne noua cand de la prietenii de la est , au venit lucruri bune?
internationala ortodoxa ! cu kgb-isti in sutana . cosmine, esti tanar si inteligent. ce te-a apucat? pe cine crezi ca poti convinge ?
s-a schimbat rusia . a devenit democrata? tu ca fost ziarist, n-aveai ce sa participi la asa ceva intr-o tara in care zilele trecute o ziarista cosmine a fost lichidata fizic! nu facuta goazar , animal sau alte delicte de limbaj. a fost impuscata . de cine crezi tu ca a fost impuscata? ce ne poate aduce rusia noua romanilor? s-a schimbat rusia?

Pacuraras
2006-10-09 16:29:08

Mai vechi, mai noi....

Mie chestia cu fundatia Romania-Rusia imi aduce aminte de o intamplare mai veche..

Povestea, care se petrece la sfarsitul anilor '60, il are ca erou pe un anume Ilie Georgescu, fost Gogoashe..Omul nostru, printre alte insarcinari, avea si o oarecare functie de raspundere in Asociatia de prietenie romano-sovietica..Ca fapt secundar,Georgescu-Gogoase era si secretar I la Ambasada Romaniei de la Moscova..

Uzand de acoperirea de membru al Asociatiei de prietenie romano-sovietice, omul nostru se intalnea frecvent cu Iura Vorontzov, cunoscut de DIE ca si colonel de informatii sovietic..

Si iata ce spune un raport DIE :
''In 1968, in timpul evenimentelor din Cehoslovacia, Ilie Georgescu (Gogoase) a incercat sa intoxice conducerea de partid si de stat de la Bucuresti, furnizand DIE date false primite de la Iura Vorontov, in scop de intimidare si de creare in Romania a unei situatii operative convenabile partii sovietice''

Mai apoi, Georgescu, pilotat de Iura Vorontov, intra in relatii apropiate cu Harry Garrison, secretar I al Ambasadei americane de la Moscova, angajandu-l intr-un schimb de informatii in beneficiul KGB.
Practic Georgescu facea schimb de informatii cu diplomatul american la modul urmator: furniza lui Garrison extrase din telegramele primite din centrala de la Bucuresti iar informatiile primite la schimb de la american le dadea KGB-ului..
Chestia asta a fost confirmata, pe langa interceptari, si de o perchezitie secreta efectuata la domiciliul lui Georgescu de la Moscova de catre serviciul de contraspionaj al ambasadei..

Uite o forma extrem de subtila de maskirovka..Schimb de informatii-marfa in beneciuciul rusilor..Agentii rusilor din Ro. dadeau serviciilor occidentale informatii despre Ro. iar informatiile primite la schimb erau sifonate la rusi..Desigur ca aia de le dadeau americanilor informatii erau eroi anticeausisti..

In urma rapoartelor despre activitatile anticeausiste :) ale lui Georgescu-Gogoase, conducerea DIE - recte Doicaru si Pacepa - nu face nimic..in afara de a-l propulsa pe omul nostru de la Moscova intr-o functie superioara, aceea de consul la Zagreb..De unde Georgescu va continua contactele cu sovieticii pe modelul cunoscut...

Si acuma sa revenim mai aproape de prezent..Si sa spunem un lucru mai putin cunoscut..Anume ca ruptura intre Cosmin Gusa si Basescu a survenit in momentul in care a devenit clar ca Gusa nu va obtine o inalta functie in Comunitatea nationala de informatii..
Cosmin Gusa - si probabil si cei ce-l piloteaza - viza propulsarea sa fie in functia de consilier prezidential pentru aparare si securitate nationala fie in functia de director al SIE...Asta drept recompensa pentru furnizarea stenogramelor PSD...
Se poate presupune ca Gusa a fost infiltrat in PSD pentru a obtine date si informatii care sa poata fi traficate si care sa-i aduca numirea de catre Traian Basescu intr-una din cele 2 functii amintite mai sus..Cand tinta a fost ratata, Gusa a devenit cel mai al dracu' adversar al lui Basescu..

Mie chestia asta cu orientarea pan-slavista prin instrumentarea politica a ortodoxiei imi aduce aminte de ceea ce propovaduia Marian Munteanu - un alt protejat de-al lui Magureanu - in revista Miscarea, la inceputul anilor '90.Nu e altceva decat o matriosca ruseasca..Se folosesc de religie in scopul mentinerii si extinderii hegemoniei imperiale..Asa cum se folosesc de religie in teritoriile ocupate pentru a-i deznationaliza si mancurtiza pe romanii care au mai ramas..
De fapt, asta-i cel mai perfid atac impotriva religiei noastre: de a fi deturnata si folosita in scopuri politice..

Si imi aduc aminte de asemenea si de o emisiune de la TV in care Magureanu povestea despre cum l-a invitat - incognito - la Opera din Bucale, pe Evgheni Primakov - fost sef al KGB - si despre ce impresie puternica i-a facut prezenta umana calda degajata de acesta..

Si pentru ca veni vorba despre prezente umane calde si seducatoare, iata niste fragmente din depozitia generalului tradator Ioan Serb:

''Simteam nevoia de a-l informa, simteam o nevoie nebuneasca.S-a produs aceasta decadere, dupa ce am fost prins, sa spun, intr-o capcana, si parca tot timpul ma chema, ma indemna si trebuia sa ma duc la el sa-i dau aceste date''
''Toate intalnirile au fost asa: respectiv eu am dat telefon, nu m-a cautat el pe mine''
'' Nici nu pot sa explic ce-a fost cu mine.Nu-mi explic decat ca a fost o boala, asa, draceasca, nu vad altceva.''

Cel care-l sedusese pe Ioan Serb pana intr-acolo incat acesta sa simta o nevoie imperioasa de a-l informa era generalul sovietic Romanov..

Prin intermediul acestuia generalul Serb a transmis rusilor informatii complete privind infiintarea pe sest a 2 mari unitati de mecanizate pe care
guvernul comunist de atunci al Ro. voia sa le escamoteze de la subordonarea Tratatului de la Varsovia...In urma intalnirii in care a furnizat rusilor aceste infromatii, generalul Serb a primit o sticla de coniac din caucaz..

In cursul altor intalniri, Ioan Serb a mai turnat generalului Romanov informatii privind intrebuintarea impotriva unei eventuale invazii rusesti a diviziilor 9 si 10 din Dobrogea si Baragan, informatii privitoare la podurile ce urmau a fi distruse in caz de atac sovietic, situatia centralizatoare a inspectiilor si alte chestii..
Pentru transmiterea situatiei centralizatoare a inspectiilor, Ioan Serb a primit un radio cu tranzistori..
Deasemenea generalul Romanov, asa cum declara Ioan Serb ''si-a manifestat dorinta sa ma vada ministru, ca ar dori sa ma vada ministru''...

''Si-a manifestat dorinta sa ma vada ministru, ca ar dori sa ma vada ministru''...Hmmm...Cosmin Gusa...

Ghita Bizonu'
2006-10-09 16:37:21

Re: ?!!!!?!!

toni
2006-10-09 16:47:23

Eugenia Duta

Emy
2006-10-09 17:33:57

Fals!!!

"Bunastarea duhovniceasca (din perspectiva crestina!) se obtine prin ramanerea in valorile noastre ortodoxe." (Maxim)

Care "valori" nu au asigurat niciodata celor din spaztiul ortodox vreo bunastare "duhovniceasca" Dimpotriva, parca nicaieri in lumea crestina degradarea morala nu a fost mai sesizabila decat in acest spaztiu unde ciuma comunismul a patruns atat de usor si a dainuit atat de mult.
Cine mai are nevoie astazi de asemenea repere morale false???Giovani2000
2006-10-09 18:13:12

Re: noua fata

*La 2006-10-09 16:26:34, simiondan a scris:
... ziarista cosmine a fost lichidata fizic! nu facuta goazar , animal sau alte delicte de limbaj. a fost impuscata . de cine crezi tu ca a fost impuscata?*
Se sugereaza ca din ordinul lui Putin ar fi fost impuscata. Nu tu un camion ca la Dupcek , ci impuscata cu tam-tam.
Cred ca daca o omora Putin, aflai doar ca a fugit cu un cecen in Pakistan. Sau se gasea o scrisoare de adio, dar pe ea o marunteau frumos si-o bagau de Ramadam in kebap... Sa le mai stea in gat si alora.

Pacuraras
2006-10-09 18:24:36

Sigur ca fals..

Bumerang
2006-10-09 18:41:38

Re: mai incet cu ecumenismul

Auzi Romeao,

tu gandesti si singur, sau lasi numai tot felul de "parinti" sa gandeasca pentru tine? Io nu zic sa nu asculti sfaturile unui om batran, si intelept. Insa totusi, ar trebuii ca ultima decizi sa fie a ta!

Daca nici acum nu-ti dai seama cui foloseste ortodoxia, esti de compatimit.La 2006-10-09 15:32:08, Romeo2004 a scris:

> >Biserica Ortodoxa Romana ar trebui sa mearga pe linia
> >ecumenismului si nu pe calea panortodoxismului rusesc ca pe vremea
> >turcilor.
>
> - Credeti in mesajul de apropiere a Bisericilor, mesaj lasat de papa
> Ioan Paul al II lea la venirea sa in Romania ?
>
> parintele Iustin Parvu:
> - Nu cred in nici un mesaj !
> Eu cred intr-un singur lucru: nu au putut sa realizeze aceasta unire
> Sfintii, Cuviosii secolelor XI-XIII. Cu atat mai putin acest lucru se
> va putea realiza prin asemenea "pastori" ce nu au nimic
> profund crestin si religios in ei, "pastori" care au doar o
> viata politica.
> ......
> Parintele Staniloae spunea: "Ecumenismul este erezia cea mai
> teribila a secolului XX !"
> ......
> - A trecut prea mult timp ca sa-i mai putem noi convinge pe
> occidentali sa se ataseze de forta spirituala a Ortodoxiei.
>

Eugenia Duta
2006-10-09 18:54:10

Re: Eugenia Duta

Maxim
2006-10-09 18:59:34

Re: "simul iustus et pecator" si "harul succesului in afaceri"

Giovani2000
2006-10-09 19:03:31

Asa stiam si eu de la bunicul.

"Pacuraras:
Ce vorbesti domnule? ''Ciuma comunismului a patruns atat de usor'' Bla, bla, bla...Inainte de ocupatia sovietica partidul comunist avea in Romania catre 800 de membrii..Vezi cati membrii avea in alte tari..
Asadar inainte de ocupatie ciuma comunista, cum zici matale, N-A PATRUNS deloc atat de usor precum interesat clamezi..."

Cam asa mi-a spus si mie bunicul. Si mai toti 800-1000 erau pe la tzambal in puscarii. Pe Nicu Ceausescu cica l-ar fi prins intr-o gara, ca fura geamantane si prostul a furat unul plin cu manifeste de la un agent rusneac...
Presarii Regelui asteptau pe "omul de legatura", asa era snoava. Ca sa vezi cum se duce lupta ilegalista :))

Eugenia Duta
2006-10-09 19:08:02

Re: ?!!!!?!!

Nicu Pruna
2006-10-09 19:19:32

Ghiveci de Post cu Carne macra

Dl. Guse amesteca politica cu religia. Biserica Ortodoxa a luptat eroic in fatza Islam-ului dar a capotat rusinos in fatza bolsevismului.

Eugenia Duta
2006-10-09 19:37:03

Re: Ghiveci de Post cu Carne macra

Gigi Duru
2006-10-09 20:06:44

in sfarsit

In sfarsit se face ceva pentru solidaritatea ortodoxa si crestina. Totusi: conferinta pan-ortodoxa fara greci?!?!?!

Arogantu'
2006-10-09 22:52:18

Ce dor mi-era de-o noua internationala !... Dar imn si-au ales ?!

Cum de lipseste tocmai Grecia ?!
Hmmm !


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00792 sec.