Ziua Logo
  03:39, sambata, 13 august 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-04-03
emilcurios (...@yahoo.com, IP: 81.89.4...)
2007-04-03 13:13
Erori, Adriane! Multe erori!

Multe erori ai!
Inca de la inceput: "prabusirea regimului ceausist"
Profund gresit: a cazut doar Ceausescu impreuna cu cateva victime colaterale ( nu vorbesc aici de cei nevinovati din piete!). O dovada in acest sens esti chiar tu!
Pe urma vorbesti despre dilema "republica prezidentiala"/"republica parlamentara" si despre avantajele democratice ale acesteia din urma.
In principiu ai dreptate, doar ca...
Din cine este (si a fost ) alcatuit Parlamentul Romaniei? Din "regimul ceausist" (fara Ceausescu, totusi, dar cu cei care l-au dus pe inalte culmi!) la care s-au adaugat in ultimii ani, in majoritate, cativa mai putin legati fizic de "regimul ceausist" dar legati "sufleteste" de ceea ce a reprezentat el. CE stiu cei mai multi dintre parlamentari despre democratie? O au ei in singe? Se pot face cat de cat legaturi cu parlamentarii din tarile democratice? Cred ca NU! Alesi pe "liste", fara raspundere directa fata de votanti au dus la "demonizarea" Parlamentului ca institutie!
Presedintele? Indiferent cum s-a numit, a fost "vizibil" si a "platit" de fiecare data! Spre deosebire de parlamentari: cum ai platit Adriane declaratiile facute despre nu stiu ce lista (nu are importanta in acest contest ce continea ea!)? Iliescu v-a fost aproape, Constantinescu nu s-a bagat, Basescu a reusit sa starneasca ...

Din pacate nu imi amintesc exact ce spunea un "raspopit" de al vostru (ma refer la Brucan): ideea era ca voiati "libertate pentru voi" si nu pentru noi, cei care nu eram prinsi "in structuri" . Cata dreptate a avut!
Asa ca intre o Republica Prezidentiala si una Parlamentara, cred ca cel mai bine este, deocamdata - pana o sa treaca generatia ta si a celor educati de ea, este de preferat Republica Prezidentiala si nu CAP-ul Parlamentului.

Sunt curios: de unde ai dumneata stiinta despre acet "mecanism atat de sofisticat "? Oare doar in ceea ce spui este sofisticat? Sau se refera si la partea Parlamentara pe care putin o inteleg? (si din pacate parlamentarii, cei mai multi, "inteleg" asta asa cum au fost invatati, ceea ce nu prea are nlegatura cu parlamentarismul). Asa ca analiza ta este principiala dar Romaniei nu i se potriveste! Un pic de rabdare: sa cada si Basescu si (asa cum am mai spus) parlamentarii actuali. Sa vina noua generatie (mai ales cea politica!) "educata" in Europa si crescuta in aceasta lume, sa treaca acesti "comunisti de omenie" care au crezut, totusi, in ceea ce spuneau: capitalismul inseamna "exploatarea omului de catre om" si aplica astazi.
Numai bine,
Emil


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00670 sec.