Ziua Logo
  03:15, sambata, 13 august 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-11-27

Comentarii: 252, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Amadeus
2009-11-26 21:25:10

Si nu e asa ?

Iata de exemplu cate ceva despre Sorin Ovidiu Vantu

REALITATEA TV SAU CE INTERESE ARE LA CHI?IN?U SORIN OVIDIU VANTU

http://cugetliber.wordpress.com/2009/10/21/realiatea-tv-sau-ce-interese-are-la-chisinau-sorin-ovidiu-vantu/

Arogantu'
2009-11-26 21:25:39

Protestez ! La JILAVA, nu in croaziera pe mare !

<<In fata comunistului Traian Basescu, care actioneaza tipic bolsevic, atunci cand isi lanseaza teoria conspiratiei, eu imi recunosc public vina, dar nu abjur. Dimpotriva. Declar ca ma voi intalni, evident sub supraveghere, de nenumarate ori, in nenumarate zile, cu nenumarate persoane, pentru a contribui, astfel, la expedierea pe mare a lui Traian Basescu.>>

buratino
2009-11-26 21:26:43

nea Sorinele, ca jurnalist, pardon, ex-jurnalist, esti nul

anyway, voiam sa-ti spui altceva. n-aveam de gind sa pierd 2 ore in duminica de mos Nicolae ca sa ma duc la vot la sectia din Sacramento. vazind mare porcarie de dupa primu' tur mi-am schimbat parerea. nu mor de dragu' marinelului, da' imi car toata familia la vot pe 6 decembrie numai de ambitz, ca sa vad cum o mai luati o data in freza :-)))

Davidescu vasile
2009-11-26 21:27:14

PENTRU MOGULI DEMOCRATIA SI CAPITALISMUL RAMAN SUBIECTE DE TELENOVELA(Partea I)

Oamenii bogati,capitalistul creator al unei intreprinderi este cu totul altceva decat mogului sau mai degraba oligarhul.
Capitalistul este o personalitate care lucreaza in economie ,poate avea sau nu o opinie politica dar nu face din politica principalul lor mijloc de inbogatire si nici nu foloseste puterea sa economica pentru a interveni in politica.
Oligarhul este insa o figura parazitara,un produs-deseu al capitalismului care foloseste oportunitatea politica de a se imbogati si bogatia pentru a interveni in politica.
Avem mai jos opinia unor personalitati romane de mare valoare desi isi exprima opinia din strainatate si care privind de acolo obiectiv capitalismul romanesc nu au gasit alte cuvinte decat cele exprimate in titlu:democratia si capitalismul romanesc sunt doar subiecte de telenovela.
Este vorba de dl.Gabriel Gherasim si de doamna Lavinia Stan, din Canada
Fiind vorba de doi intelectualin distinsi opinia lor este simptomatica azi,cand reformatorul principal,Traian Basescu se afla practic in pericolul unei a doua suspendari dupa cea esuata lamentabil.
Redau mai jos discutia dintre aceste doua mari personalitati.
Ion Iliescu si FSN au strigat in 1989 ,,Jos Ceausescu!,, si chiar ,,Jos Comunismul!,, (Petre Roman), dar au adus minerii in doua randuri la Bucuresti si au pastrat Securitatea (rebotezata) la putere. Cand si unde s-a terminat comunismul si a inceput post-comunismul in Romania?

Probabil atunci cand prima alternanta de putere a avut loc la sfarsitul lui 1996, in urma alegerilor pierdute de Ion Iliescu si PDSR. Intre tarile Europei de Est, Romania prezinta un caz paradoxal. Pe de o parte, a fost singura tara in care regimul comunist a cazut in urma unei revolutii sangeroase. Pe de alta parte, caderea regimului Ceausescu nu a dus, asa cum toti ne asteptam, la preluarea puterii politice de catre opozitie. Din aceasta cauza, revolutia din decembrie 1989 nu poate fi considerata drept un adevarat punct terminus al comunismului romanesc.
In ce consta responsabilitatea tarilor libere fata de perpetuarea comunismului si in ce masura SUA, Vaticanul si Vestul Europei au contribuit la caderea sa? Are aceasta o legatura cu actuala situatie din Romania cand un partid si personalitati cripto-comuniste sunt aproape gata de a prelua din nou puterea?

Factorii externi intotdeauna joaca un rol important atat in perpetuarea regimurilor nedemocratice cat si in declansarea evenimentelor ce duc la schimbarile radicale de regim. Este un fapt banuit initial, demonstrat prin dovezi arhivistice recent, ca evenimentele din 1989 au fost marcate de marile puteri ale vremii. Intalnirea de la Malta a fost decisiva din acest punct de vedere, dar razboiul rece se ducea de mult timp in vest si Papa Ioan Paul al II-lea era cunoscut ca un vehement opozant al regimurilor comuniste. Insa, din perspectiva comparativa pe care o adopt eu, factorii interni nu pot fi neglijati, fiind poate la fel de importanti.
Tocmai de aceea, revolutia romaneasca a fost atat de sangeroasa, preluarea puterii nu s-a putut realiza ca urmare a unor negocieri de tip masa rotunda si parcursul post-comunist al Romaniei a fost atat de sinuos, in timp ce progresele sale spre democratie au fost serios intarziate. Trebuie sa abandonam defetismul paternalismului guvernamental si sa realizam ca statul nu ne poate rezolva toate problemele, ca de multe ori ne putem rezolva singuri problemele comunitare mai simplu si mai necostisitor. Mai mult decat institutii si legi, de care de altfel nu duce lipsa, Romania are nevoie de o cultura politica civica, bazata pe incredere, toleranta si onestitate.

Pentru cei care am trait sub comunism, cand se termina psihoza fricii fata de guvern si cand incepe increderea si dialogul fata de acesta?

Sunt doua niveluri care trebuie avute in vedere aici. Un prim nivel ar fi cel statal, institutional. Electoratul are incredere in guvernele care - in mare - isi pastreaza promisiunile, nu se implica in coruptie masiva si folosesc serviciile secrete cu parsimonie. Numai atunci cetatenii romani vor avea incredere in guvern si in clasa politica. Din acest punct de vedere putem spune ca Romania inca mai are nevoie de ceva timp pentru a genera acea clasa politica pe care o dorim cu totii, necorupta, eficienta, preocupata de interesul public, deschisa dialogului, onesta in ce priveste trecutul sau. Consolidarea capitalului social - acele legaturi interpersonale care ne ajuta sa ne unim in asociatii voluntare pentru a ne rezolva problemele comunitare - implica un ,,leap of faith,, (salt de incredere), incredere in concetateni si guvern. Sunt oameni care nu vor avea niciodata incredere in nimeni altcineva decat membrii familiei lor imediate. Insa in democratii, oamenii in general au incredere in semenii lor. Pentru multi romani aceasta incredere trece drept naivitate, desi nici un sistem democratic nu se poate consolida in lipsa ei.

In ultimele alegeri prezidentiale, candidatul Traian Basescu, care a ajuns ulterior presedinte, a spus candid la o dezbatere televizata: ,,poporul nostru trebuie sa aleaga intre fosti comunisti si fosti comunisti. Exista comunisti buni si comunisti rai sau trebuie Comunismul condamnat unilateral?

Condamnarea individuala a fiecarui comunist implica procese in care tribunalele ar estima vina fiecarui membru al sistemului represiv comunist. Astfel de procese, similare procesului de la Nuremberg sau Tokyo, au fost puse pe rol in mai toate tarile comuniste. Acuzele nu au fost intotdeauna politice - raportul Ruli din Albania facea proces de constiinta familiei dictatorului Enver Hoxha pentru ca avusese acces la mancare, rachiu si cafea, ingrijire medicala si calatorii in strainatate intr-o tara in care cetatenii mureau de foame si de lipsa de medicamente. Insa condamnarea unilaterala - sau multilaterala, in toate aspectele sale - a fost practicata de tarile ce au optat pentru lustratie. Lustratia este un proces de marginalizare automata din procesul politic post-comunist a oficialilor comunisti. Nu pentru incalcarea drepturilor omului, nu pentru abuz de putere si nu pentru acces la produse nedisponibile populatiei largi, ci pentru simpla ocupare in prealabil a anumitor functii politice si demnitati de stat sub comunism. Deosebirea intre comunistii ,,buni,, si ,,rai,, a fost operata in Legea Ticu 187/1999, cu consecinte grave asupra deconspirarii. Din cauza ei, fosti agenti de Securitate cunoscuti de publicul larg, continua sa primeasca certificate de buna purtare de la CNSAS. Tot din cauza ei, lideri comunisti precum Ion Iliescu raman neatinsi de deconspirare.

Arogantu'
2009-11-26 21:27:27

Conspiratia de la SINTEZA ZILEI !

Incepe in 5 minute:
http://www.antena3.ro/live.php

Davidescu vasile
2009-11-26 21:28:00

PARTEA II-A

Multi stangisti afirma in Vest ca sistemul comunist ,,n-a fost asa de rau pe cat se spune,, si ca ,,Comunismul are si partile lui bune,,. Ce le-ati spune acestor stangisti idealisti din Occident pe care Lenin ii numea ,,idioti utili,,?

I-as indemna sa isi duca viata in conformitate cu principiile lor si sa emigreze in putinele tari in care comunismul inca traieste. In acest fel ar putea sa vada cum teoria se imbina cu practica, in ce masura realitatea comunista dura corespunde maretelor lor principii. Mai periculos mi se pare cazul est-europenilor care, emigrand in tarile vestice, sunt incapabili sa rezoneze la sistemul democratic. Sau al est-europenilor care nu emigreaza niciodata insa stiu perfect si cu mare aplomb care sunt tarele ,,democratiei,, in general, prin analizarea sistemelor imperfecte inca ale propriilor lor tari. Pentru multi dintre acestia, democratia si capitalismul raman inca subiecte de telenovela.

Se poate avea o societate post-comunista adevarata fara o condamnare a sistemului comunist?

As inclina sa cred ca nu. Nu uitati ca Romania este singura tara din Europa de Est care nu a adoptat inca o lege a lustratiei. In anii &#8216;90, atata timp cat unele tari au optat pentru lustratie si altele nu, s-a crezut ca lustratia nu este o etapa absolut necesara democratizarii post-comuniste. Insa acum cand toate tarile din zona au adoptat lustratii mai radicale sau mai moderate, Romania a ramas din nou o exceptie. In lume nu exista decat un singur caz in care o tara post-autoritara a ales sa isi ,,ingroape,, trecutul si sa isi ierte fostii tortionari, iar aceasta optiune nu a impiedicat-o sa construiasca o democratie viabila. Tara aceea este Spania dupa regimul Generalului Franco. Insa modelul spaniol nu poate fi aplicat unei tari divizate precum Romania, in care fostii tortionari nu isi recunosc nici o vina si fostele victime nu vor sa uite si sa ierte. Din nefericire, Romania a pierdut acea ,,window of opportunity,, (sansa limitata) necesara implementarii lustratiei. Guvernarea actuala si Presedintele Basescu au promis lustratia in timpul campaniei electorale din 2004. Liberalii au introdus un proiect legislativ de lustratie care a intrunit suportul Senatului, insa acesta ramane blocat de mai mult de jumatate de an la Camera Deputatilor. Este putin probabil ca Parlamentul Romaniei, cunoscut pentru ineficienta sa cronica, va adopta aceasta lege in viitorul apropiat. Partidul Democrat nu a fost niciodata in favoarea marginalizarii fostilor comunisti si securisti. Cand i s-a cerut sa sprijine lustratia, Presedintele Basescu a insistat ca o asemenea masura necesita condamnarea prealabila a regimului comunist. In timp ce alte figuri politice din Europa de Est au putut condamna comunismul fara prea multa discutie prealabila, Basescu a cerut constituirea unei comisii prezidentiale care sa atesteze ,,stiintific,,, documentar, motivele pentru condamnarea vechiului regim. Timp pretios s-a pierdut cu constituirea comisiei si documentarea pentru un raport cu o concluzie cunoscuta de toti membrii sai in prealabil. Basescu a condamnat comunismul in decembrie, insa este greu de crezut ca aceasta miscare va da posibilitatea adoptarii cadrului legislativ necesar lustratiei. Odata ce Romania va intra in Uniunea Europeana, implementarea legilor lustratiei va deveni aproape imposibila, avand in vedere ca guvernul ceh a fost deja condamnat de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru lustrarea unui fost nomenclaturist. Este foarte probabil deci ca Romania, chiar daca va adopta lustratia, nu o va putea aplica. Reinoirea clasei politice romanesti va trebui realizata prin alte mijloace.

Cand parlamentarul suedez Goran Lindblad a avansat spre vot o rezolutie de condamnare a comunismului in cadrul Parlamentului European, majoritatea parlamentarilor au votat contra. Ce le-ati transmite parlamentarilor care au ferit astfel comunismul de o blamare similara cu nazismul?

Este adevarat, insa Grupul Popular a adoptat o rezolutie de condamnare a comunismului in 2004, la cativa ani dupa izbucnirea scandalului Medgyessy in Ungaria. Nu putem decat spera ca, odata cu acceptarea sa recenta ca partener al acelui grup, Partidul Democrat va urma exemplul Liberalilor si ii va pune in discutie, daca nu ii va exclude chiar, pe multii sai lideri dovediti a fi colaborat cu Securitatea. Parlamentul European ar trebui sa isi reanalizeze pozitia, insa nu o va face doar pentru ca noile state membre o doresc. Se prea poate ca o adevarata examinare a comunismului sa poata avea loc doar in cateva decenii, dupa ce generatiile care au contribuit activ la sustinerea regimului vor dispare. Se poate ca Europa de Est sa urmeze modelul Germaniei post-naziste. In afara procesului de la Nuremberg, majoritatea oficialilor nazisti au fost ,,reciclat,,. Doar mult mai tarziu acea examinare onesta a fost posibila, condusa de o generatie noua, mai tanara.

Acum putem aprecia in toata hidosenia sa afirmatia dlui Patriciu care vede in basescu,care a condamnat comunismul in Parlamentul taruu si el insasi care si-a facut averea in cardasie cu comunistul Iliescu.

Dar amestecul in politica sau folosirea politicii pentru imbogatire tine de capitalism sau de racilile postcomuniste?
Cand promitatorul Crin Antonescu dupa ce cu 24 ore inainte il facea pe Geoana demagoig si dupa 24 ore il vede pe cel care oficial a preluat stafeta de comunist de la Iliescu il vede ca un mare salvator national este oare comunism sau liberalism.

Iata la ce nu vor putea raspunde exponentii din politica si cei imbogatiti si care formeaza binecunoscutul comples politico-economic sau mai pe shleau complexul oligarhic de care se fac vinovati nu numai Vantu,Felix,Patriciu dar si Geoana,fiul de securis botezat dl.Organ,dr.Oprescu,dl.Stroe,Vosganian si toti cei din elita PNL.

Aici a ajuns Romania azi iar reformatorul Basescu se afla in fata unei a doua suspendari.


buratino
2009-11-26 21:35:44

Re: Conspiratia de la SINTEZA ZILEI !

shi ai timp sa te holbezi la antenele Motanului?

inainte strigau aia "ati mintit poporu' cu televizoru'. intre timp treaba se mai schimba nitzel. "ati indobitocit poporu' cu televizoru" - shi nici tu nu faci esceptie :-)
La 2009-11-26 21:27:27, Arogantu' a scris:

> Incepe in 5 minute:
> http://www.antena3.ro/live.php
>

Amadeus
2009-11-26 21:36:10

Si nici tu S.R.S. nu esti mai breaz

Noi cei de la Chisinau stim prea bine ce poama esti si cum l-ai facut pe Iurie Rosca aici in Romania mare "erou",dar care in realitate a distrus in Basarabia adevarati patrioti si promotori a romanismului,iar cand ai vazut ca pe 29 iulie n-a trecut nici pragul electoral si a devenit cadavru politic ,te-ai prefacut mort in ppopusoi ,ba chiar ai scrias si un articol "Iuda e Iuda " in care deja il ataci ca sa te speli nitel :)))

Amadeus
2009-11-26 21:45:14

Sorin Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea

Sorin Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1167084-stanescu-colaborat-securitatea-imi-pare-rau.htm

Sorin Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1167084-stanescu-colaborat-securitatea-imi-pare-rau.htm

Inceputurile colaborarii cu Securitatea

"M-am autopropus pentru a colabora cu Securitatea prin 1973. La sfarsitul facultatii m-am imprietenit cu un tanar care era unul din liderii organizatiei palestiniene din Romania. De la acesta am aflat ca urma sa puna la cale intr-o alta tara un atentat terorist. Mi s-a parut ceva grav si m-am dus la redactorul sef al revistei Viata Studenteasca.

El m-a pus in contact cu un ofiter care raspundea de presa de la Casa Scanteii. M-am intalnit cu acela si i-am relatat despre ce era vorba. M-a rugat daca nu vreau sa-i povestesc acelasi lucru unui coleg de la brigada antiterorista. M-am intalnit cu ofiterul de la brigada antiterorista si asa mi s-a propus sa colaborez si pe viitor.

Am acceptat si am semnat un angajament avand doua nume conspirative. Am avut succesiv numele de cod H15 si Deleanu. Am primit si bani, dar ca decont pentru deplasarile facute", si-a descris Sorin Rosca Stanescu inceputurile colaborarii sale cu Securitatea.

Directorul Ziua spune ca la inceput credea ca face un lucru bun si ca-si serveste tara. Abia ulterior, dupa ce a vazut colaborarea Securitatii cu cel mai temut terorist international, Carlos Sacalul, si-a dat seama ca a facut un lucru rau.

Densitatea de turnatori din presa era mare

SR Stanescu crede ca toti ziaristii care au iesit din tara inainte de '89 au facut rapoarte care ajungeau in final la Securitate. Densitatea de turnatori din presa comunista a fost una foarte mare. E foarte posibil ca multi dintre cei care au turnat atunci sa fi fost reactivati dupa '89. Stanescu aduce drept argument propriul sau caz.

Desi colaborarea sa incetase dupa '86, au fost incercari de a-l reactiva, dar s-a renuntat in final, fiind considerat incontrolabil.

A fost denuntat si santajat de Magureanu

Sorin Rosca Stanescu recunoaste ca nu a avut puterea sa se autodenunte dupa '90 ca fost colaborator al Securitatii, ci ca a fost denuntat de Virgil Magureanu. Acesta ar fi inceput sa-l santajeze cu scoaterea dosarului dupa ce SR Stanescu ajunsese in fruntea Asociatiei Ziaristilor din Romania, care l-a mandatat sa-i ceara demisia lui Magureanu.

La inceput a fost santajat prin intermediul unui fotoreporter, Agarici, si apoi in mod direct de Magureanu. Contactat de Realitatea TV, Virgil Magureanu a negat episodul relatat de Rosca Stanescu.

Tocmai fiindca el nu a avut curajul sa se autodenunte si a fost supus santajului, SR Stanescu le cere ziaristilor care au fost colaboratori ai Securitatii sa se autodenunte.

Amadeus
2009-11-26 21:47:24

Re: Sorin Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea

P.S. De asta nu te speli niciodata caine securist ce esti.

La 2009-11-26 21:45:14, Amadeus a scris:

> Sorin Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea
>
> http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1167084-stanescu-colaborat-securitatea-imi-pare-rau.htm
>

Amadeus
2009-11-26 21:49:24

Re: Sorin Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea

"Este adevarat, sunt "H15". Acesta a fost, pentru cea mai lunga perioada, numele meu de cod. E adevarat, la inceput imi alesesem altul. "Deleanu". Am fost un colaborator atipic al securitatii. In primul rand, pentru ca nu am fost recrutat. Am ajuns acolo pe un traseu special".
Sursa: http://sroscas.ro/site/?page_id=912La 2009-11-26 21:47:24, Amadeus a scris:

> P.S. De asta nu te speli niciodata caine securist ce esti.
>
> La 2009-11-26 21:45:14, Amadeus a scris:
>
> > Sorin Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea
> >
> > http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1167084-stanescu-colaborat-securitatea-imi-pare-rau.htm
> >
>
>

Amadeus
2009-11-26 21:53:19

Re: Sorin Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea

"Sorin Rosca Stanescu, poreclit si "Nasul", este unul dintre cei mai vizibili jurnalisti romani. Nascut pe 8 septembrie 1949 la Brasov, Rosca Stanescu a debutat in 1968 la revista "Amfiteatru" si a lucrat, pana in 1989, la "Informatia Bucurestiului".
Dupa Revolutie a publicat in "Libertatea", "Romania libera", "Evenimentul zilei" si "Ultimul Cuvant", iar in 1993 a infiintat cotidianul "Ziua", pe care-l conduce si in prezent. Sorin Rosca Stanescu a recunoscut in 1992 ca a colaborat cu Securitatea, sub numele conspirative "Deleanu" si "H15", dar a afirmat ca a facut-o in scop antiterorist, dand informatii doar Brigazii Antiteroriste a Securitatii".

Sursa: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/467912/Dinu-Patriciu-nas-pentru-copilul-quotNasuluiquot/


La 2009-11-26 21:49:24, Amadeus a scris:

> "Este adevarat, sunt "H15". Acesta a fost, pentru
> cea mai lunga perioada, numele meu de cod. E adevarat, la inceput imi
> alesesem altul. "Deleanu". Am fost un colaborator atipic
> al securitatii. In primul rand, pentru ca nu am fost recrutat. Am
> ajuns acolo pe un traseu special".
> Sursa: http://sroscas.ro/site/?page_id=912

Marius Adrian Porojnicu
2009-11-26 22:01:14

Da SRS : conspiratie se pare ca e !

Cum zic frantzujii? "Cin' se scuza se acuza !" E prea tarziu si-i inutil sa mai insisti ! Sti bine ca-n media apar momente pe care - chiar daca ai dreptate,nu le mai poti contesta ! Asta e media si{'mi vine sa rad : te-a anatemizat pe tine, unu' din launtru ei !} este un monstru, dar....un monstru necesar !
Dincolo de asta, ramane-insa- problema ta,ce trebuie justificata{daca poate fi justificata coerent !} intr-o carte : eu -unul- as lectura-o cu mare placere{as incerca chiar sa-mi fac timp sa ajung la lansare si ti-as solicita chiar un autograf !}
Dealtfel-cred ca ai observat- dezbaterile de la articolele tale nici nu se mai refera la subiectul din articolul tau, ci se discuta orice altceva..........Sa nu-mi porti ranchiura : eu spun cinstit ce gandesc, altii gandesc asta , dar.....

Arogantu'
2009-11-26 22:11:19

Re: Conspiratia de la SINTEZA ZILEI ! - Ai o problema cu asta ? E problema ta !

Tu, in schimb, esti dobitoc pur, nealterat de televiziuni !

La 2009-11-26 21:35:44, buratino a scris:

> shi ai timp sa te holbezi la antenele Motanului?
>
> inainte strigau aia "ati mintit poporu' cu televizoru'. intre timp
> treaba se mai schimba nitzel. "ati indobitocit poporu' cu televizoru"
> - shi nici tu nu faci esceptie :-)
>
>
>
>
> La 2009-11-26 21:27:27, Arogantu' a scris:
>
> > Incepe in 5 minute:
> > http://www.antena3.ro/live.php
> >
>
>

buratino
2009-11-26 22:13:18

cenzura duduie

uschirati rapid articolu' ala din Deutsche Welle :-)

buratino
2009-11-26 22:14:39

Re: Conspiratia de la SINTEZA ZILEI ! - Ai o problema cu asta ? E problema ta !

Almanahe, tu esti? te recunoscui dupa modu' de esprimare :-)La 2009-11-26 22:11:19, Arogantu' a scris:

> Tu, in schimb, esti dobitoc pur, nealterat de televiziuni !
>
> La 2009-11-26 21:35:44, buratino a scris:
>
> > shi ai timp sa te holbezi la antenele Motanului?
> >
> > inainte strigau aia "ati mintit poporu' cu televizoru'. intre timp
> > treaba se mai schimba nitzel. "ati indobitocit poporu' cu televizoru"
> > - shi nici tu nu faci esceptie :-)
> >
> >
> >
> >
> > La 2009-11-26 21:27:27, Arogantu' a scris:
> >
> > > Incepe in 5 minute:
> > > http://www.antena3.ro/live.php
> > >
> >
> >
>
>

passadena_ro
2009-11-26 22:30:11

Base e cel mai tare! Geoana-Voiculescu-Vantu-Patriciu sa taca!

Base e cel mai tare! Geoana-Voiculescu-Vantu-Patriciu sa taca, ca au facut mult rau poporului acestei tari prin saracirea oamenilor.Romanii si-au dat seama de sforariiile din jurul lui Geoana si vor vota cu Traian Basescu!

buratino
2009-11-26 22:40:29

io-te un articol al unuia care nu scrie la comanda

Amadeus
2009-11-26 22:40:51

In Romania se bat cap in cap doua culturi

In Romania se bat cap in cap doua culturi. Una dintre ele, promovata de Traian Basescu, propune un discurs radical pro-reformist. Pozitia diametral opusa e sustinuta de "alianta anti", in frunte cu Mircea Geoana, conducerea PNL si trusturile lor de presa.

La 20 de ani de la caderea comunismului, Geoana si ai sai ne cheama insistent sa revenim la unirea in cuget si simtiri, sub stindardul unui partid postcomunist nereformat, care sa ne scape de Basescu si sa ne re-daruiasca o liniste iliescista.
Ce-ar fi sa dam crezare acestui din urma discurs? Cum ar putea arata viitorul luminos al Romaniei, daca majoritatea alegatorilor va opta in favoarea acestui discurs?
Inca inaintea scrutinului, transformarea tarii intr-un soi de republica bananiera de tip Absurdistan aflata sub "dictatura" lui Traian Basescu a facut regrese importante pe sticla televiziunilor "mogulilor". Cu ajutorul lor alianta anti-Basescu s-a format, oficializat si ne-a asigurat ca va uni tara. Fara Basescu.
In componenta aliantei, afirmasera, in replica, "gurile rele", au intrat in corpore ingredientele &#8211; mutual incompatibile &#8211; ale tuturor cosmarurilor postcomuniste.
Intr-adevar, n-au lipsit de la apel si de pe frontul marii lupte nici tovarasii Iliescu, Hrebenciuc, Vanghelie, nici magnati gen Dinu Patriciu et. comp., reprezentati de un lider PNL care ar fi votat si cu Vadim sau Becali spre a impiedica un nou mandat al presedintelui.
N-au absentat nemotivat nici "prietenii" lui Vadim din UDMR, care s-au repezit si ei sa participe, alaturi de PRM, la proiectul de "modernizare" politica a Romaniei prin balcanizarea ei definitiva sub girul unui PSD incapabil de reforma, dar foarte dornic "sa construim altceva". Altceva decat Basescu.
Programatic, alianta s-a dovedit, ce-i drept, goala ca imparatul din poveste. Fiindca, dincolo de "jos Basescu", nu s-a stiut multa vreme daca propusul cabinet Johannis va proceda la reduceri fiscale sau dimpotriva la cresterea impozitelor intru sporirea protectiei sociale. Cu toate acestea, alianta "anti" s-a vadit a fi de o stabilitate iesita din comun.
La multele greseli comise de Basescu se adaugase una deosebit de grava: subestimarea liantului puternic al ciolanului.
Programul aliantei anti, de revenire la o "presedintie pentru linistea noastra" promisese sa-l plaseze in frunte pe Mircea Geoana. Pentru cazul in care, de prea mult efort, ar risca pe viitor sa-si piarda suflul, multiple sfori din culise ii garantasera liderului PSD un minim de spatiu de manevra si o oarecare capacitate de miscare, fie ea si sacadata.
Pus in scena, alaturi de un imponderabil Klaus Johannis, utilizat ca pion de sacrificiu, lui Geoana i s-a dat astfel sansa de a le oferi sponsorilor sai din umbra si prietenilor rusi posibilitatea de a se infrupta in lege, alti 4 ani, fara vreo teama de procurorii anticoruptie.
Linistiti au rasuflat si toti fostii securisti si nomenclaturisti cu tot cu uriasele lor pensii speciale si alte privilegii made in PCR, in epoca de aur si in cea de platina ce i-a urmat sub Ion Iliescu.
In plus, tuturor "acestor Gica contra" din clasa procurorilor, "provocatorilor" investigand senatori "saraci dar cinstiti" si "scandalagiilor" din DNA precum si tuturor celor ce s-au incapatanat sa dea cu tifla majoritatii parlamentare si liderilor CSM li s-a pregatit disparitia brusca din magistratura. O magistratura chinuita, sarmana, ca hotii de cai, in ultimii ani de catre "rau-voitorii", "coruptii" si "tiranicii" basescieni.
In ce priveste presa "democratica", si ea s-ar linisti si ar putea in fine refuza sa permita propagandei "anti" a liderilor extremisti sa se lateasca fara replica pe sticla televiziunilor de stiri "independente".
Nu se vor mai gasi multi ziaristi care sa poata puna intrebari "impertinente" dupa cum s-a exprimat jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, dupa ce a fost chestionat de gazetari in legatura cu intalnirea sa, la Dinu Patriciu, cu Sorin Ovidiu Vantu, Adrian Nastase si Theodor Melescanu.
Ramane doar o intrebare. Se va potrivi oare socoteala de acasa de la Dinu cu cea din targul romanesc? La 6 decembrie alegatorii isi vor putea spune cuvantul. Dar in linistea mormantala ce-ar putea urma, li se va mai permite oare si pe viitor sa si-l afirme?
Autor: Petre M. Iancu
Redactor: Robert Schwartz

sursa : http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4931037,00.html

buratino
2009-11-26 22:42:01

Re: Base e cel mai tare! Geoana-Voiculescu-Vantu-Patriciu sa taca!

nu e, bre, cel mai tare, da' e mult superior Prostanacului.

are shi marinelu' bubele lui, dar nu e asa de rapciugos ca Gioana cu hrebenciucii lui :-)


La 2009-11-26 22:30:11, passadena_ro a scris:

> Base e cel mai tare! Geoana-Voiculescu-Vantu-Patriciu sa taca, ca au
> facut mult rau poporului acestei tari prin saracirea
> oamenilor.Romanii si-au dat seama de sforariiile din jurul lui Geoana
> si vor vota cu Traian Basescu!
>

Amadeus
2009-11-26 22:43:06

Re: io-te un articol al unuia care nu scrie la comanda

buratino
2009-11-26 22:43:41

Re: In Romania se bat cap in cap doua culturi

ha, ha, ha! danke!
shi tu postashi acelasi articol.
mi l-au sters astia de 3 ori :-) deh, se abate de la linia trasata de barosanu' cu lozu" :-)))


La 2009-11-26 22:40:51, Amadeus a scris:

> In Romania se bat cap in cap doua culturi. Una dintre ele, promovata
> de Traian Basescu, propune un discurs radical pro-reformist. Pozitia
> diametral opusa e sustinuta de "alianta anti", in frunte
> cu Mircea Geoana, conducerea PNL si trusturile lor de presa.
>
> La 20 de ani de la caderea comunismului, Geoana si ai sai ne cheama
> insistent sa revenim la unirea in cuget si simtiri, sub stindardul
> unui partid postcomunist nereformat, care sa ne scape de Basescu si
> sa ne re-daruiasca o liniste iliescista.
> Ce-ar fi sa dam crezare acestui din urma discurs? Cum ar putea arata
> viitorul luminos al Romaniei, daca majoritatea alegatorilor va opta
> in favoarea acestui discurs?
> Inca inaintea scrutinului, transformarea tarii intr-un soi de
> republica bananiera de tip Absurdistan aflata sub
> "dictatura" lui Traian Basescu a facut regrese importante
> pe sticla televiziunilor "mogulilor". Cu ajutorul lor
> alianta anti-Basescu s-a format, oficializat si ne-a asigurat ca va
> uni tara. Fara Basescu.
> In componenta aliantei, afirmasera, in replica, "gurile rele", au
> intrat in corpore ingredientele &#8211; mutual incompatibile &#8211;
> ale tuturor cosmarurilor postcomuniste.
> Intr-adevar, n-au lipsit de la apel si de pe frontul marii lupte nici
> tovarasii Iliescu, Hrebenciuc, Vanghelie, nici magnati gen Dinu
> Patriciu et. comp., reprezentati de un lider PNL care ar fi votat si
> cu Vadim sau Becali spre a impiedica un nou mandat al presedintelui.
> N-au absentat nemotivat nici "prietenii" lui Vadim din
> UDMR, care s-au repezit si ei sa participe, alaturi de PRM, la
> proiectul de "modernizare" politica a Romaniei prin
> balcanizarea ei definitiva sub girul unui PSD incapabil de reforma,
> dar foarte dornic "sa construim altceva". Altceva decat
> Basescu.
> Programatic, alianta s-a dovedit, ce-i drept, goala ca imparatul din
> poveste. Fiindca, dincolo de "jos Basescu", nu s-a stiut
> multa vreme daca propusul cabinet Johannis va proceda la reduceri
> fiscale sau dimpotriva la cresterea impozitelor intru sporirea
> protectiei sociale. Cu toate acestea, alianta "anti" s-a
> vadit a fi de o stabilitate iesita din comun.
> La multele greseli comise de Basescu se adaugase una deosebit de
> grava: subestimarea liantului puternic al ciolanului.
> Programul aliantei anti, de revenire la o "presedintie pentru
> linistea noastra" promisese sa-l plaseze in frunte pe Mircea
> Geoana. Pentru cazul in care, de prea mult efort, ar risca pe viitor
> sa-si piarda suflul, multiple sfori din culise ii garantasera
> liderului PSD un minim de spatiu de manevra si o oarecare capacitate
> de miscare, fie ea si sacadata.
> Pus in scena, alaturi de un imponderabil Klaus Johannis, utilizat ca
> pion de sacrificiu, lui Geoana i s-a dat astfel sansa de a le oferi
> sponsorilor sai din umbra si prietenilor rusi posibilitatea de a se
> infrupta in lege, alti 4 ani, fara vreo teama de procurorii
> anticoruptie.
> Linistiti au rasuflat si toti fostii securisti si nomenclaturisti cu
> tot cu uriasele lor pensii speciale si alte privilegii made in PCR,
> in epoca de aur si in cea de platina ce i-a urmat sub Ion Iliescu.
> In plus, tuturor "acestor Gica contra" din clasa
> procurorilor, "provocatorilor" investigand senatori
> "saraci dar cinstiti" si "scandalagiilor" din
> DNA precum si tuturor celor ce s-au incapatanat sa dea cu tifla
> majoritatii parlamentare si liderilor CSM li s-a pregatit disparitia
> brusca din magistratura. O magistratura chinuita, sarmana, ca hotii
> de cai, in ultimii ani de catre "rau-voitorii",
> "coruptii" si "tiranicii" basescieni.
> In ce priveste presa "democratica", si ea s-ar linisti si
> ar putea in fine refuza sa permita propagandei "anti" a
> liderilor extremisti sa se lateasca fara replica pe sticla
> televiziunilor de stiri "independente".
> Nu se vor mai gasi multi ziaristi care sa poata puna intrebari
> "impertinente" dupa cum s-a exprimat jurnalistul Sorin
> Rosca Stanescu, dupa ce a fost chestionat de gazetari in legatura cu
> intalnirea sa, la Dinu Patriciu, cu Sorin Ovidiu Vantu, Adrian
> Nastase si Theodor Melescanu.
> Ramane doar o intrebare. Se va potrivi oare socoteala de acasa de la
> Dinu cu cea din targul romanesc? La 6 decembrie alegatorii isi vor
> putea spune cuvantul. Dar in linistea mormantala ce-ar putea urma, li
> se va mai permite oare si pe viitor sa si-l afirme?
> Autor: Petre M. Iancu
> Redactor: Robert Schwartz
>
> sursa : http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4931037,00.html
>

buratino
2009-11-26 22:45:20

Re: io-te un articol al unuia care nu scrie la comanda

sorge
2009-11-26 22:49:41

Revolutie si contrarevolutie !!!

La tanc ai zis o.
Sfirsit de februarie 1990 .
Mazilu se urca pe tanc si striga :vreti sa interzicem comunismul ?
In acele momente s a creat un puternic nucleu ,care era sa l dea pe Iliescu jos si sa se duca dracu ,lovitura de stat din Romania .
Atunci au fost chemati cei de la IMGB si alte mari intreprinderi din Bucuresti ,cu bite si lanturi sa fie contrarevolutionari .Desigur au fost chemati de sleatca lui Iliescu .
Aceiasi situatie in oglida ,o avem acuma .
Numai ca ai inversat numele .
Dle Rosca esti intr o companie onorabila ,desi ei cred ca se cam dezic de dumneata .
Mi am adus aminte de Dupa 20 de ani [Dumas ] ,cind D'Artagnan dupa ce il rapeste pe Monk si reuseste in buna parte restaurarea lui Carol II lea ,astepta intr un fel sa fie si el rasplatit .In fine ,la un moment dat Carol II ii ofera fel de fel de functii ,pe care nu le putea accepta . Prietenul lui Athos ii spune linistit :aghiazma la curte ,D'Artagnan .Un fel de parfum pe la nas si atit !
La asta m am gindit ,cind ai riscat atita si ti ai pus pielea la murat iar peste o saptamina ,cind se va termina totul [daca este cazul ] ,nu ai sa primesti nici un telefon de multumire si nici vreo reparatie morala .
Oricum ,daca Geoana iese Presedinte ,nu ar sti ca ar putea sa ti dea Meritul Cultural ,Meritul pt Servicii Speciale .

Amadeus
2009-11-26 22:51:25

Re: io-te un articol al unuia care nu scrie la comanda

Amadeus
2009-11-26 22:52:46

Lectia de istorie: 13-15 iunie 1990


http://tinyurl.com/6d9fva

GHIA
2009-11-26 22:58:12

PENTRU DAVIDERSCU SI AI LUI

Diferetna dintre averile mogulilor si cele ale membrilor familiei Basescu este ca primii au facut averea ca afacerisiti, mai mult sau mai putin cinstiti, iar Basescu este acum inca presedintele Romaniei, ( p mic intentionat) si a fost numai slujbas la stat, inclusiv cand era nomenclaturist. Pentru nestiutori, a fi nomenclaturist inseamna ca te aflai pe o anume lista, numita Nomenclator, care continea listata tuturor functiilor care erau aprobate de un anumit organ de partid. De ex. Nomenclatorul Comitetului Judetean PCR, sau al Comisiei de cadre al CC al PCR, sau al Comitetului Politic Executiv al CC al PCR. Or functia lui Basescu se afla in nomenclatorul Comisiei de Cadre al CC al PCR, condusa de mult iubita si stimata Academician dr. ing. Tov. Elena Ceausescu. Asa ca la-so mai moale cu lupta anticomunista a individului, deoarece prin acesta lupta nu face decat sa-si ascunda propriu sau trecut comunist de prim rang. Caci nu era de ici de colo sa fi aprobat in functie de cea mai iubita fica apoporului roman, ca si ea se considera astfel, ca si tartorul tau. Acest individ care din nefericire este inca presedintele Romaniei, are o comportare de derbedeu, care acum se va revarsa si asupra tarii.

buratino
2009-11-26 23:08:33

Re: io-te un articol al unuia care nu scrie la comanda

buratino
2009-11-26 23:13:30

Re: PENTRU DAVIDERSCU SI AI LUI

ha, ha, ha! ce incerci tu sa ne esplici aici este ca mogulii aia sint niste hoti mai cinstiti decit "hotul" de Basescu :-)
aia sint niste hoti mai "cinstiti" shi mai eficienti daca e sa luam in considerare cantitatea furata :-))) ai idee cam cind au facut ei majoritatea averii? ai ghicit, pe vremea tovarasului Iliescu.
pai tu compari averea marinelului cu cea a lu' Paturiciu? avuseshi bani investiti la FNI? fratele meu avu shi e "bucuros" ca a contribuit la bunastarea lu' Vintu :-)


La 2009-11-26 22:58:12, GHIA a scris:

> Diferetna dintre averile mogulilor si cele ale membrilor familiei
> Basescu este ca primii au facut averea ca afacerisiti, mai mult sau
> mai putin cinstiti, iar Basescu este acum inca presedintele Romaniei,
> ( p mic intentionat) si a fost numai slujbas la stat, inclusiv cand
> era nomenclaturist. Pentru nestiutori, a fi nomenclaturist inseamna
> ca te aflai pe o anume lista, numita Nomenclator, care continea
> listata tuturor functiilor care erau aprobate de un anumit organ de
> partid. De ex. Nomenclatorul Comitetului Judetean PCR, sau al
> Comisiei de cadre al CC al PCR, sau al Comitetului Politic Executiv
> al CC al PCR. Or functia lui Basescu se afla in nomenclatorul
> Comisiei de Cadre al CC al PCR, condusa de mult iubita si stimata
> Academician dr. ing. Tov. Elena Ceausescu. Asa ca la-so mai moale cu
> lupta anticomunista a individului, deoarece prin acesta lupta nu face
> decat sa-si ascunda propriu sau trecut comunist de prim rang. Caci nu
> era de ici de colo sa fi aprobat in functie de cea mai iubita fica
> apoporului roman, ca si ea se considera astfel, ca si tartorul tau.
> Acest individ care din nefericire este inca presedintele Romaniei,
> are o comportare de derbedeu, care acum se va revarsa si asupra
> tarii.
>

Amadeus
2009-11-26 23:18:37

Re: io-te un articol al unuia care nu scrie la comanda

Vin bun avem cu toanele ,un ocean intreg.Din 87 pana acuma s-au schimbat foarte multe ,mai ales Chisinaul.Vinul asta de care scrii,"Trandafir Moldovenesc " se face la Milestii Mici,o localitate de langa Chisinau,nu la Cricova :),e un vin foarte bun din traminer roz si alb .

La 2009-11-26 23:08:33, buratino a scris:

> sper sa ajung si pe acolo in mai. aveau un vin desert excelent,
> Trandafirul Moldovei. ultima data fusei pe acolo in '87.sint alte
> crame prin Chisinau unde se fac degustari?

Atamild
2009-11-26 23:26:17

Stiti? Noua ne place si Hip Hop.. si stiti ca se potriveste.. nu numai cu titlul..

www.youtube.com/watch?v=NK3XSR_G3mg
Si sa nu uitati! Sa priviti cerul, cu bine!..

buratino
2009-11-26 23:32:57

Re: io-te un articol al unuia care nu scrie la comanda

aha. l-am gustat in crama fostului hotel Intourist. nu ma omor dupa vinuri dulci, dar ala era deosebit. au importat shi pe aci vinuri modovenesti, dar nu sint cine stie ce. am baut un Kagor bun.La 2009-11-26 23:18:37, Amadeus a scris:

> Vin bun avem cu toanele ,un ocean intreg.Din 87 pana acuma s-au
> schimbat foarte multe ,mai ales Chisinaul.Vinul asta de care
> scrii,"Trandafir Moldovenesc " se face la Milestii Mici,o localitate
> de langa Chisinau,nu la Cricova :),e un vin foarte bun din traminer
> roz si alb .
>
> La 2009-11-26 23:08:33, buratino a scris:
>
> > sper sa ajung si pe acolo in mai. aveau un vin desert excelent,
> > Trandafirul Moldovei. ultima data fusei pe acolo in '87.sint alte
> > crame prin Chisinau unde se fac degustari?
>
>
>

Nicolescu
2009-11-26 23:44:18

Zilnic suntem martorii agresiunii pesediste supervizate de GRIVCO & Co. Ce ne mai asteapta, minerii?

Zilnic suntem martorii agresiunii pesediste supervizate de GRIVCO & Co. Ce ne mai asteapta, minerii?
La ce putem sa ne mai asteptam de la VANTU-"speculantul"(cum s-a autodefinit), VOICULESCU - Felix securistul (cum s-a dovedit la CNSAT), ILIESCU - ateistul (cum sa autoproclamat), NASTASE - cel "curat" *al matusii Tamara), HREBENCIUC - strategul (arhicunoscut), VANGHELIE - manelistul politic (cu scoala din "almanahe"), la care s-au mai adaugat CRIN - servitorul lui PATRICIU - pentru amanarea inca o data a datoriei de 600 milioane dolari catre stat si IOHANNIS - cel intarziat si la propriu si la figurat!
Au inceput agresiunile si fata de mama si fetita mea pentru ca nu au vrut sa primeasca niste ziare ordinare de la derbedeii cu sepci rosii - "Ia bre sa vezi cine e Basescu!"... Ce ne mai asteapta, minerii ?

Ghita Bizonu'
2009-11-27 00:09:11

Re:un cvap in gura de la prexidel ... cer lpatceva mai vrei ?

La 2009-11-26 23:44:18, Nicolescu a scris:

> Zilnic suntem martorii agresiunii pesediste supervizate de GRIVCO &
> Co. Ce ne mai asteapta, minerii?
> La ce putem sa ne mai asteptam de la VANTU-"speculantul"(cum s-a
> autodefinit), VOICULESCU - Felix securistul (cum s-a dovedit la
> CNSAT), ILIESCU - ateistul (cum sa autoproclamat), NASTASE - cel
> "curat" *al matusii Tamara), HREBENCIUC - strategul (arhicunoscut),
> VANGHELIE - manelistul politic (cu scoala din "almanahe"), la care
> s-au mai adaugat CRIN - servitorul lui PATRICIU - pentru amanarea
> inca o data a datoriei de 600 milioane dolari catre stat si IOHANNIS
> - cel intarziat si la propriu si la figurat!
> Au inceput agresiunile si fata de mama si fetita mea pentru ca nu au
> vrut sa primeasca niste ziare ordinare de la derbedeii cu sepci rosii
> - "Ia bre sa vezi cine e Basescu!"... Ce ne mai asteapta, minerii ?
>
>

Ghita Bizonu'
2009-11-27 00:10:26

Re:sdati ba cuminte ...asta e veche de 18 ani ... se stie !!

La 2009-11-26 21:45:14, Amadeus a scris:

> Sorin Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea
>
> http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1167084-stanescu-colaborat-securitatea-imi-pare-rau.htm
>
> Sorin Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea
>
> http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1167084-stanescu-colaborat-securitatea-imi-pare-rau.htm
>
> Inceputurile colaborarii cu Securitatea
>
> "M-am autopropus pentru a colabora cu Securitatea prin 1973. La
> sfarsitul facultatii m-am imprietenit cu un tanar care era unul din
> liderii organizatiei palestiniene din Romania. De la acesta am aflat
> ca urma sa puna la cale intr-o alta tara un atentat terorist. Mi s-a
> parut ceva grav si m-am dus la redactorul sef al revistei Viata
> Studenteasca.
>
> El m-a pus in contact cu un ofiter care raspundea de presa de la Casa
> Scanteii. M-am intalnit cu acela si i-am relatat despre ce era vorba.
> M-a rugat daca nu vreau sa-i povestesc acelasi lucru unui coleg de la
> brigada antiterorista. M-am intalnit cu ofiterul de la brigada
> antiterorista si asa mi s-a propus sa colaborez si pe viitor.
>
> Am acceptat si am semnat un angajament avand doua nume conspirative.
> Am avut succesiv numele de cod H15 si Deleanu. Am primit si bani, dar
> ca decont pentru deplasarile facute", si-a descris Sorin Rosca
> Stanescu inceputurile colaborarii sale cu Securitatea.
>
> Directorul Ziua spune ca la inceput credea ca face un lucru bun si
> ca-si serveste tara. Abia ulterior, dupa ce a vazut colaborarea
> Securitatii cu cel mai temut terorist international, Carlos Sacalul,
> si-a dat seama ca a facut un lucru rau.
>
> Densitatea de turnatori din presa era mare
>
> SR Stanescu crede ca toti ziaristii care au iesit din tara inainte de
> '89 au facut rapoarte care ajungeau in final la Securitate.
> Densitatea de turnatori din presa comunista a fost una foarte mare. E
> foarte posibil ca multi dintre cei care au turnat atunci sa fi fost
> reactivati dupa '89. Stanescu aduce drept argument propriul sau caz.
>
> Desi colaborarea sa incetase dupa '86, au fost incercari de a-l
> reactiva, dar s-a renuntat in final, fiind considerat incontrolabil.
>
> A fost denuntat si santajat de Magureanu
>
> Sorin Rosca Stanescu recunoaste ca nu a avut puterea sa se autodenunte
> dupa '90 ca fost colaborator al Securitatii, ci ca a fost denuntat de
> Virgil Magureanu. Acesta ar fi inceput sa-l santajeze cu scoaterea
> dosarului dupa ce SR Stanescu ajunsese in fruntea Asociatiei
> Ziaristilor din Romania, care l-a mandatat sa-i ceara demisia lui
> Magureanu.
>
> La inceput a fost santajat prin intermediul unui fotoreporter,
> Agarici, si apoi in mod direct de Magureanu. Contactat de Realitatea
> TV, Virgil Magureanu a negat episodul relatat de Rosca Stanescu.
>
> Tocmai fiindca el nu a avut curajul sa se autodenunte si a fost supus
> santajului, SR Stanescu le cere ziaristilor care au fost colaboratori
> ai Securitatii sa se autodenunte.
>

Ghita Bizonu'
2009-11-27 00:12:51

Re: esti de-a dreptu cretin . Un mogul este faza cea mai de sus a capitalistului tovule !!

La 2009-11-26 21:27:14, Davidescu vasile a scris:

> Oamenii bogati,capitalistul creator al unei intreprinderi este cu
> totul altceva decat mogului sau mai degraba oligarhul.
> Capitalistul este o personalitate care lucreaza in economie ,poate
> avea sau nu o opinie politica dar nu face din politica principalul
> lor mijloc de inbogatire si nici nu foloseste puterea sa economica
> pentru a interveni in politica.
> Oligarhul este insa o figura parazitara,un produs-deseu al
> capitalismului care foloseste oportunitatea politica de a se imbogati
> si bogatia pentru a interveni in politica.
> Avem mai jos opinia unor personalitati romane de mare valoare desi isi
> exprima opinia din strainatate si care privind de acolo obiectiv
> capitalismul romanesc nu au gasit alte cuvinte decat cele exprimate
> in titlu:democratia si capitalismul romanesc sunt doar subiecte de
> telenovela.
> Este vorba de dl.Gabriel Gherasim si de doamna Lavinia Stan, din
> Canada
> Fiind vorba de doi intelectualin distinsi opinia lor este simptomatica
> azi,cand reformatorul principal,Traian Basescu se afla practic in
> pericolul unei a doua suspendari dupa cea esuata lamentabil.
> Redau mai jos discutia dintre aceste doua mari personalitati.
> Ion Iliescu si FSN au strigat in 1989 ,,Jos Ceausescu!,, si chiar
> ,,Jos Comunismul!,, (Petre Roman), dar au adus minerii in doua
> randuri la Bucuresti si au pastrat Securitatea (rebotezata) la
> putere. Cand si unde s-a terminat comunismul si a inceput
> post-comunismul in Romania?
>
> Probabil atunci cand prima alternanta de putere a avut loc la
> sfarsitul lui 1996, in urma alegerilor pierdute de Ion Iliescu si
> PDSR. Intre tarile Europei de Est, Romania prezinta un caz paradoxal.
> Pe de o parte, a fost singura tara in care regimul comunist a cazut in
> urma unei revolutii sangeroase. Pe de alta parte, caderea regimului
> Ceausescu nu a dus, asa cum toti ne asteptam, la preluarea puterii
> politice de catre opozitie. Din aceasta cauza, revolutia din
> decembrie 1989 nu poate fi considerata drept un adevarat punct
> terminus al comunismului romanesc.
> In ce consta responsabilitatea tarilor libere fata de perpetuarea
> comunismului si in ce masura SUA, Vaticanul si Vestul Europei au
> contribuit la caderea sa? Are aceasta o legatura cu actuala situatie
> din Romania cand un partid si personalitati cripto-comuniste sunt
> aproape gata de a prelua din nou puterea?
>
> Factorii externi intotdeauna joaca un rol important atat in
> perpetuarea regimurilor nedemocratice cat si in declansarea
> evenimentelor ce duc la schimbarile radicale de regim. Este un fapt
> banuit initial, demonstrat prin dovezi arhivistice recent, ca
> evenimentele din 1989 au fost marcate de marile puteri ale vremii.
> Intalnirea de la Malta a fost decisiva din acest punct de vedere, dar
> razboiul rece se ducea de mult timp in vest si Papa Ioan Paul al
> II-lea era cunoscut ca un vehement opozant al regimurilor comuniste.
> Insa, din perspectiva comparativa pe care o adopt eu, factorii
> interni nu pot fi neglijati, fiind poate la fel de importanti.
> Tocmai de aceea, revolutia romaneasca a fost atat de sangeroasa,
> preluarea puterii nu s-a putut realiza ca urmare a unor negocieri de
> tip masa rotunda si parcursul post-comunist al Romaniei a fost atat
> de sinuos, in timp ce progresele sale spre democratie au fost serios
> intarziate. Trebuie sa abandonam defetismul paternalismului
> guvernamental si sa realizam ca statul nu ne poate rezolva toate
> problemele, ca de multe ori ne putem rezolva singuri problemele
> comunitare mai simplu si mai necostisitor. Mai mult decat institutii
> si legi, de care de altfel nu duce lipsa, Romania are nevoie de o
> cultura politica civica, bazata pe incredere, toleranta si
> onestitate.
>
> Pentru cei care am trait sub comunism, cand se termina psihoza fricii
> fata de guvern si cand incepe increderea si dialogul fata de acesta?
>
> Sunt doua niveluri care trebuie avute in vedere aici. Un prim nivel ar
> fi cel statal, institutional. Electoratul are incredere in guvernele
> care - in mare - isi pastreaza promisiunile, nu se implica in
> coruptie masiva si folosesc serviciile secrete cu parsimonie. Numai
> atunci cetatenii romani vor avea incredere in guvern si in clasa
> politica. Din acest punct de vedere putem spune ca Romania inca mai
> are nevoie de ceva timp pentru a genera acea clasa politica pe care o
> dorim cu totii, necorupta, eficienta, preocupata de interesul public,
> deschisa dialogului, onesta in ce priveste trecutul sau. Consolidarea
> capitalului social - acele legaturi interpersonale care ne ajuta sa ne
> unim in asociatii voluntare pentru a ne rezolva problemele comunitare
> - implica un ,,leap of faith,, (salt de incredere), incredere in
> concetateni si guvern. Sunt oameni care nu vor avea niciodata
> incredere in nimeni altcineva decat membrii familiei lor imediate.
> Insa in democratii, oamenii in general au incredere in semenii lor.
> Pentru multi romani aceasta incredere trece drept naivitate, desi
> nici un sistem democratic nu se poate consolida in lipsa ei.
>
> In ultimele alegeri prezidentiale, candidatul Traian Basescu, care a
> ajuns ulterior presedinte, a spus candid la o dezbatere televizata:
> ,,poporul nostru trebuie sa aleaga intre fosti comunisti si fosti
> comunisti. Exista comunisti buni si comunisti rai sau trebuie
> Comunismul condamnat unilateral?
>
> Condamnarea individuala a fiecarui comunist implica procese in care
> tribunalele ar estima vina fiecarui membru al sistemului represiv
> comunist. Astfel de procese, similare procesului de la Nuremberg sau
> Tokyo, au fost puse pe rol in mai toate tarile comuniste. Acuzele nu
> au fost intotdeauna politice - raportul Ruli din Albania facea proces
> de constiinta familiei dictatorului Enver Hoxha pentru ca avusese
> acces la mancare, rachiu si cafea, ingrijire medicala si calatorii in
> strainatate intr-o tara in care cetatenii mureau de foame si de lipsa
> de medicamente. Insa condamnarea unilaterala - sau multilaterala, in
> toate aspectele sale - a fost practicata de tarile ce au optat pentru
> lustratie. Lustratia este un proces de marginalizare automata din
> procesul politic post-comunist a oficialilor comunisti. Nu pentru
> incalcarea drepturilor omului, nu pentru abuz de putere si nu pentru
> acces la produse nedisponibile populatiei largi, ci pentru simpla
> ocupare in prealabil a anumitor functii politice si demnitati de stat
> sub comunism. Deosebirea intre comunistii ,,buni,, si ,,rai,, a fost
> operata in Legea Ticu 187/1999, cu consecinte grave asupra
> deconspirarii. Din cauza ei, fosti agenti de Securitate cunoscuti de
> publicul larg, continua sa primeasca certificate de buna purtare de
> la CNSAS. Tot din cauza ei, lideri comunisti precum Ion Iliescu raman
> neatinsi de deconspirare.
>
>
>
>
>
>
>

Ghita Bizonu'
2009-11-27 00:15:22

Re: ma Buratino poa iti da si tie Nutzy un scun electric ... a unu american !!

La 2009-11-26 21:27:27, Arogantu' a scris:

> Incepe in 5 minute:
> http://www.antena3.ro/live.php
>

Amadeus
2009-11-27 00:15:31

Cum a fost pus in scena scandalul "Basescu a lovit un copil"

Cum a fost pus in scena scandalul "Basescu a lovit un copil": excelenta conlucrare dintre trusturile mediatice

http://www.hotnews.ro/stiri-media_in_campanie-6569303-cum-fost-pus-scena-scandalul-basescu-lovit-copil-excelenta-conlucrare-dintre-trusturile-mediatice.htm

cercetas
2009-11-27 00:22:57

CATRE CAL-OGARUL - Degeaba te dai marsupial, ramai tot prietenul cel mai bun al Omului

bate ceasu ora 6 (decembrie) omu negru n-a venit

the
2009-11-27 00:27:47

domnu SRS

sunt foarte trist ca nu va asculta nimenea pasurile ...
aiuritii astia au iesit de la alt film si discuta in holu' de la cine-m-a-ul dumitale ...
O adevarata bataie de joc !

cercetas
2009-11-27 00:33:02

BASELNITZA - Sf. Petru il cerceteaza pe Basescu: Ai facut Binele? Cine marturiseste pt tine?

- De trei ori trei ori m-au ales presedite
- Cum se poate? Era tampiti?
- Da, prima si al doua s-au otravit cu lozinci
- Si al treia?
- M-am ales singur
- Cum asta?
- N-a mai ramas nimic de tara.

cercetas
2009-11-27 00:53:57

DUPA PIERDEREA INSULEI SERPILOR nimic nu mai conteaza. Vipera e pus tara pe butuci

guvern nu e
bani nu e
democratie nu e
transparenta nu e
flota nu e
hayssam nu e
atunci, ce zdamasii e?

Arcturus
2009-11-27 01:01:02

Deleanule de ce nu ne povestesti de facatura cu filmul?

De ce nu ne spui cum ai coordonat cu Patriciu episodul de la Realitatea si Gardianul? Doar de asta v-ati intalnit recent ...

Voi chiar credeti ca prostiti o tara intreaga cu asemenea mizerii trucate?

Rusine bai, rusine !!!

cercetas
2009-11-27 01:04:31

Da, Basescu i-a tras un pumn in gura copilului, dar... PENTRU CA ACELA VANDUSE FLOTA !!!

La 2009-11-27 01:01:02, Arcturus a scris:

> De ce nu ne spui cum ai coordonat cu Patriciu episodul de la
> Realitatea si Gardianul? Doar de asta v-ati intalnit recent ...
>
> Voi chiar credeti ca prostiti o tara intreaga cu asemenea mizerii
> trucate?
>
> Rusine bai, rusine !!!
>

cercetas
2009-11-27 01:05:42

Re: Da, i-a tras un pumn in gura, dar... PENTRU CA ACELA VANDUSE FLOTA !!!

La 2009-11-27 00:15:31, Amadeus a scris:

> Cum a fost pus in scena scandalul "Basescu a lovit un copil":
> excelenta conlucrare dintre trusturile mediatice
>
> http://www.hotnews.ro/stiri-media_in_campanie-6569303-cum-fost-pus-scena-scandalul-basescu-lovit-copil-excelenta-conlucrare-dintre-trusturile-mediatice.htm
>

cercetas
2009-11-27 01:09:54

.... doua culturi- cultura vitei de vie, si a Cotroceniului ...ANTAGONISTE, MIE IMI SPUI?

Nu pot face atata uischi cat poate bea capcaunul?
interesant, de deal tin amandoua
vitza creste mai bine pe deal, capcaunul tot pe deal la cotroceni e

La 2009-11-26 22:40:51, Amadeus a scris:

> In Romania se bat cap in cap doua culturi. Una dintre ele, promovata
> de Traian Basescu, propune un discurs radical pro-reformist. Pozitia
> diametral opusa e sustinuta de "alianta anti", in frunte
> cu Mircea Geoana, conducerea PNL si trusturile lor de presa.
>
> La 20 de ani de la caderea comunismului, Geoana si ai sai ne cheama
> insistent sa revenim la unirea in cuget si simtiri, sub stindardul
> unui partid postcomunist nereformat, care sa ne scape de Basescu si
> sa ne re-daruiasca o liniste iliescista.
> Ce-ar fi sa dam crezare acestui din urma discurs? Cum ar putea arata
> viitorul luminos al Romaniei, daca majoritatea alegatorilor va opta
> in favoarea acestui discurs?
> Inca inaintea scrutinului, transformarea tarii intr-un soi de
> republica bananiera de tip Absurdistan aflata sub
> "dictatura" lui Traian Basescu a facut regrese importante
> pe sticla televiziunilor "mogulilor". Cu ajutorul lor
> alianta anti-Basescu s-a format, oficializat si ne-a asigurat ca va
> uni tara. Fara Basescu.
> In componenta aliantei, afirmasera, in replica, "gurile rele", au
> intrat in corpore ingredientele &#8211; mutual incompatibile &#8211;
> ale tuturor cosmarurilor postcomuniste.
> Intr-adevar, n-au lipsit de la apel si de pe frontul marii lupte nici
> tovarasii Iliescu, Hrebenciuc, Vanghelie, nici magnati gen Dinu
> Patriciu et. comp., reprezentati de un lider PNL care ar fi votat si
> cu Vadim sau Becali spre a impiedica un nou mandat al presedintelui.
> N-au absentat nemotivat nici "prietenii" lui Vadim din
> UDMR, care s-au repezit si ei sa participe, alaturi de PRM, la
> proiectul de "modernizare" politica a Romaniei prin
> balcanizarea ei definitiva sub girul unui PSD incapabil de reforma,
> dar foarte dornic "sa construim altceva". Altceva decat
> Basescu.
> Programatic, alianta s-a dovedit, ce-i drept, goala ca imparatul din
> poveste. Fiindca, dincolo de "jos Basescu", nu s-a stiut
> multa vreme daca propusul cabinet Johannis va proceda la reduceri
> fiscale sau dimpotriva la cresterea impozitelor intru sporirea
> protectiei sociale. Cu toate acestea, alianta "anti" s-a
> vadit a fi de o stabilitate iesita din comun.
> La multele greseli comise de Basescu se adaugase una deosebit de
> grava: subestimarea liantului puternic al ciolanului.
> Programul aliantei anti, de revenire la o "presedintie pentru
> linistea noastra" promisese sa-l plaseze in frunte pe Mircea
> Geoana. Pentru cazul in care, de prea mult efort, ar risca pe viitor
> sa-si piarda suflul, multiple sfori din culise ii garantasera
> liderului PSD un minim de spatiu de manevra si o oarecare capacitate
> de miscare, fie ea si sacadata.
> Pus in scena, alaturi de un imponderabil Klaus Johannis, utilizat ca
> pion de sacrificiu, lui Geoana i s-a dat astfel sansa de a le oferi
> sponsorilor sai din umbra si prietenilor rusi posibilitatea de a se
> infrupta in lege, alti 4 ani, fara vreo teama de procurorii
> anticoruptie.
> Linistiti au rasuflat si toti fostii securisti si nomenclaturisti cu
> tot cu uriasele lor pensii speciale si alte privilegii made in PCR,
> in epoca de aur si in cea de platina ce i-a urmat sub Ion Iliescu.
> In plus, tuturor "acestor Gica contra" din clasa
> procurorilor, "provocatorilor" investigand senatori
> "saraci dar cinstiti" si "scandalagiilor" din
> DNA precum si tuturor celor ce s-au incapatanat sa dea cu tifla
> majoritatii parlamentare si liderilor CSM li s-a pregatit disparitia
> brusca din magistratura. O magistratura chinuita, sarmana, ca hotii
> de cai, in ultimii ani de catre "rau-voitorii",
> "coruptii" si "tiranicii" basescieni.
> In ce priveste presa "democratica", si ea s-ar linisti si
> ar putea in fine refuza sa permita propagandei "anti" a
> liderilor extremisti sa se lateasca fara replica pe sticla
> televiziunilor de stiri "independente".
> Nu se vor mai gasi multi ziaristi care sa poata puna intrebari
> "impertinente" dupa cum s-a exprimat jurnalistul Sorin
> Rosca Stanescu, dupa ce a fost chestionat de gazetari in legatura cu
> intalnirea sa, la Dinu Patriciu, cu Sorin Ovidiu Vantu, Adrian
> Nastase si Theodor Melescanu.
> Ramane doar o intrebare. Se va potrivi oare socoteala de acasa de la
> Dinu cu cea din targul romanesc? La 6 decembrie alegatorii isi vor
> putea spune cuvantul. Dar in linistea mormantala ce-ar putea urma, li
> se va mai permite oare si pe viitor sa si-l afirme?
> Autor: Petre M. Iancu
> Redactor: Robert Schwartz
>
> sursa : http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4931037,00.html
>

cercetas
2009-11-27 01:20:37

La operatie de scoaterea licuricilor din cap - Doctorul: IAR EXCRESCENTA ASTA E GLANDA MUIEI

- Taiem?
- Da, taiem. Anestezie!
- De-a noastra sau de import?
- De import!
- De import s-a terminat.
- Atunci de-a noastra!
- Nani, nani...

Nituc
2009-11-27 01:59:39

Caft!

Ce ziceti de presedintele, comandant suprem, care bate copiii? Il mai votati, pedeleilor? Excelenta emisiunea lui Dumitrescu de pe postul REALITATEA! Imi cer scuze ca uneori il botezam iRealitatea! Va dati seama ce a batut-o pe aia mica, numai in cap, de are numai "succesuri"? Ati vazut cum se castiga "cu DREAPTA", ca in porturi si in cartierele rau famate din jurul lor? Oare ce zic Liiceanu, Patapievici, ca Plesu s-a lamurit!

Argus

FB
2009-11-27 03:12:53

Re: Sorin Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea

La 2009-11-26 21:47:24, Amadeus a scris:

> P.S. De asta nu te speli niciodata caine securist ce esti.
Prefer unul care a * colaborat * cu Securitatea ca SRS decat o lepra bolshevica cum esti tu ma jigodie !

> La 2009-11-26 21:45:14, Amadeus a scris:
>
> > Sorin Rosca Stanescu a colaborat cu Securitatea
> >
> > http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1167084-stanescu-colaborat-securitatea-imi-pare-rau.htm
> >
>
>

neapifache
2009-11-27 03:51:46

Ne intalnim in 6 decembrie , seara ...

Sa va povestesc despre plecarea matrozului si cum beau eu o cupa de sampanie in "cinstea" lui...
Am vazut un Basescu speriat de moarte , care musca in dreapta si in stanga , oriunde apuca , crezand ca-l mai crede cineva sau ca mai poate sa pacaleasca pe cine va ...Gata , pana aici i-a fost si odata cu el se vor duce si pupincuristii care au poluat cu prostii totate forumurile si blogurile din tara asta ,Gata , pa !
Apropo de puritatea de diamant a caracterului unui pretendent la functia suprema in stat ....Mai bati copiii mai gunoiule ...?????

     Pagina  din 6      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01237 sec.