Ziua Logo
  03:13, sambata, 13 august 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-05-24

Comentarii: 33, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Arcturus
2007-05-24 00:40:58

Nu poate fi acuzat de nici o infractiune

Specialistii in Drept sustin ca presedintele nu poate fi acuzat de nicio infractiune, dupa ce i-a "confiscat" telefonul mobil unui reporter al postului Antena 1.

Specialistii in Drept sustin ca presedintele Traian Basescu nu poate fi acuzat de comiterea vreunei infractiuni dupa ce, sambata, i-a confiscat telefonul mobil unui reporter al postului de televiziune Antena 1. Si asta intrucat faptele sale nu indeplinesc toate criteriile pentru a fi incriminate de Codul Penal romanesc.

Ana Diculescu: "Nu poate fi acuzat de nicio infractiune"

Mai mult, Ana Diculescu-Sova - considerata de marea majoritate a magistratilor cel mai bun avocat din Romania - sustine ca Traian Basescu nu poate fi pus sub invinuire de nicio fapta incriminata de legea penala sau civila.

"Legile contin extrem de multe elemente de bun-simt. Nu putem bagateliza prevederile Codului Penal. (...) Articolul 208 sanctioneaza furtul ca pe o fapta grava, comisa cu un scop precis: insusirea pe nedrept a bunului luat din posesia sau detentia altuia. A se intelege ca iei un bun pentru a-l pastra si a te folosi de el sau pentru a-l vinde", a precizat Sova.

Mai mult, potrivit acesteia, in cadrul unei anchete, organele judiciare trebuie sa ia in calcul si circumstantele in care a fost comisa o anume fapta.

"Cred ca un om are dreptul de a-si alege interlocutorul. In acel moment, Traian Basescu nu indeplinea calitatea de presedinte, ci era omul Traian Basescu, cu sotia sa, la cumparaturi. Cred ca trebuie respectata reactia sa, pentru ca intrebarile nu erau puse intr-un cadru oficial. Pe de alta parte, cred ca se accentueaza un fapt regretabil comis de presedinte, dar care face parte dintr-o discutie privata, pe care acesta a avut-o cu sotia sa. Cred ca este o intamplare careia i se dau conotatii exagerate", a mai adaugat avocatul.

Ana Diculescu-Sova a concluzionat ca, pentru ceea ce a spus, presedintele si-a asumat o raspundere morala, mai ales ca i-a cerut scuze public reporterului.

"Inteleg din tacerea doamnei ziarist, adica a victimei, fie ca a inteles ca este vorba despre o exagerare a evenimentului, fie ca a primit satisfactia morala prin scuzele care i-au fost adresate", a incheiat avocatul.

"Nu sunt indeplinite elementele infractiunii"

Avocatul este sustinut si de judiciaristi. Mai mult, intreaga argumentatie se regaseste in cursul de Drept Penal - partea speciala, predat studentilor Facultatii de Drept aflati in anul II de studiu.

"Orice fapta penala are doua laturi: latura obiectiva si latura subiectiva. Neavand scopul insusirii pe nedrept a unui bun, nu avem latura subiectiva, deci nu avem infractiune de furt. Pe de alta parte, talharia presupune un furt comis prin violenta. Deci, daca nu avem furt, nu avem nici talharie", a precizat procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General.

"In cursul de Drept Penal, Partea Speciala, se precizeaza ca articolul 208 din Codul Penal (care incrimineaza furtul - n.r.) sanctioneaza doar diminuarile ireversibile, definitive ale patrimoniului unei persoane, care nu au alt scop decat insusirea fara drept", a precizat comisarul-sef Mihai Pitulescu, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Capitalei.

Asadar, pentru ca infractiunea sa existe, dupa ce au constatat intentia, anchetatorii trebuie sa lamureasca scopul luarii bunului.
"Daca bunul este luat pentru a fi insusit pe nedrept inseamna ca a fost luat definitiv, faptuitorul urmarind sau acceptand pagubirea ireversibila a partii vatamate. (...) Ori de cate ori bunul nu a fost luat pentru a fi insusit, ci pentru orice altceva, fapta nu mai poate fi infractiune", a mai aratat acesta.

"Or, presedintele nu poate fi acuzat ca a intentionat sa-si insuseasca telefonul reporterului atata vreme cat i l-a returnat", completeaza judiciaristii.

classa conducatoare
2007-05-24 00:46:50

SA LUAM EXEMPLU DE LA ELEGANTA DOMNULUI ILIESCU care nu are faliment, dansul i-ar fi zambit

I-ar fi zambit larg si ruga un miner sa o indrume pentru un interviu in toata regula, nu asa pe furate

Radu Dragan
2007-05-24 01:25:19

Cautare de zazanie

De parca asta e de facut ocolo unde criminalii lunetisti se plimba in libertate cu pensii
de lucratiru MAI.
Inkulpatul Iliesku pregateste o noua suspendare, a celor ce vor numai adevarul.
Taricenu vrea sa-si vanda masinile.
Nastase nu mai vrea procesele de coruptie in care e implicat ca organizotor si intziator al mafiei guvernamentale.

Golanul
2007-05-24 02:26:17

Oameni buni, hai sa fim corecti...

Basescu stie ca este o figura publica, stie ca paparazzi vor sari pe el cind iese din casa, i s-a mai intimplat. Este o situatie in care vedetele se gasesc de cite ori apar in public. Pentru un om politic, presedinte, etc. este inadmisibil sa se comporte ca un mahalagiu, indiferent de ce a facut sau a zis papa-ratza respectiva.

Frica imi este ca tot circul a fost de pomana. Iata ca acum PD intinde covorul rosu pentru pesede. Basescu a pozat in novator, si-a atras voturile golanesti, dupa care da tzara inapoi pe mina feseneilor.

E totusi mai bine asa, fiindca stabilimentul a suferit o zguduiala. Dar trebuie primenita oferta politica; ajunge cu bolsevicii, trinebunii, mahala-marinarii, odraslele de nomenklaturisti, etc. Cum naiba facem sa gasim alde Bratianu, P.P. Carp, Take Ionescu, Maniu, Coposu, etc.? Au pierit oamenii de calitate din tzara noastra?

Sobru
2007-05-24 03:23:09

Re: Oameni buni, hai sa fim corecti...

Incepi sa iti revii? Tot e ceva...

calator
2007-05-24 03:31:16

Re: Nu poate fi acuzat de nici o infractiune ...Deja titlul comentariului dumitale...

Aladin
2007-05-24 03:54:11

Political corect ?

Cel mai pervers abuz al societatii actuale "democrate" ( my foot ! )
Putini ani in urma un comic pe nume Bill Maher a avut pt cativa ani buni o emisiune de glume numita "Political Incorect". Emisiunea a avut un succes collosal ! cu toate ca era la ora 12 1/2 noaptea ,nu mi-a lipsit. Cand nu rezistam o inregistram pe video sa o vad a 2-a zi !! Bineinteles ca oligarhia locala (USA ) nu a suportat si in frunte cu carmaciul ce s-a "innecat' cu un pretzel,au presat ca TV-ul respectiv sa suspende emisiunea. Bineinteles ca si grupurile "minoritare au fost activate in aceasta lupta,culmea ca comicul face parte si el din cel putin 2 grupuri care nu le convene emisiunea.Lucru care nu la impiedicat sa arate ridicolul acestui "political corect " Acolo intronati o democratie adevarata si pe urma umblati dupa fata morgana. Tot bruhahaul care este acum acolo e pt ca se vrea atentia publicului sa fie abatuta de la adevarata problema CORUPTIA si abuzul de putere a comunistilor imprastiati in toate partidele.
Parlamentul,Basescu sau oricine altii sunt la fel de nocivi daca nu rezolva asta . Desfiintati parlamentul , alegeri uninominale. Nici un fost comunist cu drept de a fi ales deci si Basescu !

Ratacitul
2007-05-24 05:38:37

Justitia stabileste lipsa intentiei. L-ai vazut cumva pe Basescu in fata Justitiei?

1) Justitia stabileste lipsa intentiei. L-ai vazut cumva pe Basescu in fata Justitiei?
2) Spunei militianului ala, Pitulescu parca (ce nume potrivit!) ca-i jusrist facut la apelul bocancilor. Uite de ce:

" "In cursul de Drept Penal, Partea Speciala, se precizeaza ca articolul 208 din Codul Penal (care incrimineaza furtul - n.r.) sanctioneaza doar diminuarile ireversibile, definitive ale patrimoniului unei persoane, care nu au alt scop decat insusirea fara drept", a precizat comisarul-sef Mihai Pitulescu, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Capitalei."

"sanctioneaza doar diminuarile ireversibile, definitive ale patrimoniului unei persoane ...sanctioneaza doar diminuarile ireversibile, definitive ale patrimoniului unei persoane ...sanctioneaza doar diminuarile ireversibile, definitive ale patrimoniului unei persoane ...sanctioneaza doar diminuarile ireversibile, definitive ale patrimoniului unei persoane ..."

Comentariul mai lung s-a pierdut; n-am chef sa-l refac.


> La 2007-05-24 00:40:58, Arcturus a scris:
>
> > Specialistii in Drept sustin ca presedintele nu poate fi acuzat de
> > nicio infractiune, dupa ce i-a "confiscat" telefonul mobil unui
> > reporter al postului Antena 1.
> >
> > Specialistii in Drept sustin ca presedintele Traian Basescu nu poate
> > fi acuzat de comiterea vreunei infractiuni dupa ce, sambata, i-a
> > confiscat telefonul mobil unui reporter al postului de televiziune
> > Antena 1. Si asta intrucat faptele sale nu indeplinesc toate
> > criteriile pentru a fi incriminate de Codul Penal romanesc.
> >
> > Ana Diculescu: "Nu poate fi acuzat de nicio infractiune"
> >
> > Mai mult, Ana Diculescu-Sova - considerata de marea majoritate a
> > magistratilor cel mai bun avocat din Romania - sustine ca Traian
> > Basescu nu poate fi pus sub invinuire de nicio fapta incriminata de
> > legea penala sau civila.
> >
> > "Legile contin extrem de multe elemente de bun-simt. Nu putem
> > bagateliza prevederile Codului Penal. (...) Articolul 208 sanctioneaza
> > furtul ca pe o fapta grava, comisa cu un scop precis: insusirea pe
> > nedrept a bunului luat din posesia sau detentia altuia. A se intelege
> > ca iei un bun pentru a-l pastra si a te folosi de el sau pentru a-l
> > vinde", a precizat Sova.
> >
> > Mai mult, potrivit acesteia, in cadrul unei anchete, organele
> > judiciare trebuie sa ia in calcul si circumstantele in care a fost
> > comisa o anume fapta.
> >
> > "Cred ca un om are dreptul de a-si alege interlocutorul. In acel
> > moment, Traian Basescu nu indeplinea calitatea de presedinte, ci era
> > omul Traian Basescu, cu sotia sa, la cumparaturi. Cred ca trebuie
> > respectata reactia sa, pentru ca intrebarile nu erau puse intr-un
> > cadru oficial. Pe de alta parte, cred ca se accentueaza un fapt
> > regretabil comis de presedinte, dar care face parte dintr-o discutie
> > privata, pe care acesta a avut-o cu sotia sa. Cred ca este o
> > intamplare careia i se dau conotatii exagerate", a mai adaugat
> > avocatul.
> >
> > Ana Diculescu-Sova a concluzionat ca, pentru ceea ce a spus,
> > presedintele si-a asumat o raspundere morala, mai ales ca i-a cerut
> > scuze public reporterului.
> >
> > "Inteleg din tacerea doamnei ziarist, adica a victimei, fie ca a
> > inteles ca este vorba despre o exagerare a evenimentului, fie ca a
> > primit satisfactia morala prin scuzele care i-au fost adresate",
> > a incheiat avocatul.
> >
> > "Nu sunt indeplinite elementele infractiunii"
> >
> > Avocatul este sustinut si de judiciaristi. Mai mult, intreaga
> > argumentatie se regaseste in cursul de Drept Penal - partea speciala,
> > predat studentilor Facultatii de Drept aflati in anul II de studiu.
> >
> > "Orice fapta penala are doua laturi: latura obiectiva si latura
> > subiectiva. Neavand scopul insusirii pe nedrept a unui bun, nu avem
> > latura subiectiva, deci nu avem infractiune de furt. Pe de alta parte,
> > talharia presupune un furt comis prin violenta. Deci, daca nu avem
> > furt, nu avem nici talharie", a precizat procurorul Marius
> > Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din
> > Parchetul General.
> >
> > "In cursul de Drept Penal, Partea Speciala, se precizeaza ca
> > articolul 208 din Codul Penal (care incrimineaza furtul - n.r.)
> > sanctioneaza doar diminuarile ireversibile, definitive ale
> > patrimoniului unei persoane, care nu au alt scop decat insusirea fara
> > drept", a precizat comisarul-sef Mihai Pitulescu, seful
> > Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Capitalei.
> >
> > Asadar, pentru ca infractiunea sa existe, dupa ce au constatat
> > intentia, anchetatorii trebuie sa lamureasca scopul luarii bunului.
> > "Daca bunul este luat pentru a fi insusit pe nedrept inseamna ca
> > a fost luat definitiv, faptuitorul urmarind sau acceptand pagubirea
> > ireversibila a partii vatamate. (...) Ori de cate ori bunul nu a fost
> > luat pentru a fi insusit, ci pentru orice altceva, fapta nu mai poate
> > fi infractiune", a mai aratat acesta.
> >
> > "Or, presedintele nu poate fi acuzat ca a intentionat sa-si
> > insuseasca telefonul reporterului atata vreme cat i l-a
> > returnat", completeaza judiciaristii.
> >
>
>

Huhu extraterestrul
2007-05-24 07:56:02

Re: Oameni buni, hai sa fim corecti.../ Corect, Golanul se ratacise rau in ultimul timp!

La 2007-05-24 03:23:09, Sobru a scris:

> Incepi sa iti revii? Tot e ceva...
>

ionion
2007-05-24 08:02:51

Traiasca aliantza de nezdruncinat dintre "clasa muncitoare (PD) " si "taranimea muncitoare(PSD)"

Proletari din toata mahalaua unitzi-va - a zis Maxy !

DanBruma
2007-05-24 08:56:44

Re: Oameni buni, hai sa fim corecti...

Nu, nu au pierit oamenii de calitate din tara noastra, ei pot ajunge la vedere daca, spre un exemplu, raspunzi DA atunci cand esti chemat la referendum si intrebat: "vrei ca Basescu sa fie demis din functia de presedinte?". E simplu!

La 2007-05-24 02:26:17, Golanul a scris:

> Au pierit oamenii de calitate din tzara noastra?

DanBruma
2007-05-24 09:01:30

Re: Nu poate fi acuzat de nici o infractiune

Si nici tu nu poti fi acuzat de impartialitate! Dar de rasism poate fi acuzat? Da! De fapt a si primit un avertisment!

La 2007-05-24 00:40:58, Arcturus a scris:

traian lazar
2007-05-24 09:56:36

Excelent d-le Lefter

Insa va rog sa le amintiti mereu acestor domni pe cine sustin fara conditii, pentru ca au dezamagit multi oameni.

Arcturus
2007-05-24 10:03:45

Re: Nu poate fi acuzat de nici o infractiune

Nu poate fi acuzat nici de rasism, pentru ca vorba respectiva era folosita pe post de injuratura. Faptele lui Basescu in ceea ce priveste comunitatea rroma nu il arata a fi un rasism. Decizia CNCD este exagerata.

Singurul lucru de care poate fi acuzat Basescu este mitocania. Insa nu e reglemantata prin lege, il va sanctiona fiecare cum doreste la alegerile urmatoare.La 2007-05-24 09:01:30, DanBruma a scris:

> Si nici tu nu poti fi acuzat de impartialitate! Dar de rasism poate fi
> acuzat? Da! De fapt a si primit un avertisment!
>
> La 2007-05-24 00:40:58, Arcturus a scris:
>
>
>

DanBruma
2007-05-24 10:35:07

Re: Nu poate fi acuzat de nici o infractiune

Hahaha! Eu cred ca nu-ti dai seama despre cine vorbesti si despre ce vorbesti! Si totusi, sa zicem ca e injuratura, asa cum sustii! In cazul asta nu e injuratura de rasa?

La 2007-05-24 09:01:30, DanBruma a scris:

> Si nici tu nu poti fi acuzat de impartialitate! Dar de rasism poate fi
> acuzat? Da! De fapt a si primit un avertisment!
>
> La 2007-05-24 00:40:58, Arcturus a scris:
>
>
>

Dan Ottiger Dumitrescu
2007-05-24 11:58:43

Re: Political corect ?

La 2007-05-24 03:54:11, Aladin a scris:

> Cel mai pervers abuz al societatii actuale "democrate" ( my foot ! )
> Putini ani in urma un comic pe nume Bill Maher a avut pt cativa ani
> buni o emisiune de glume numita "Political Incorect". Emisiunea a
> avut un succes collosal ! cu toate ca era la ora 12 1/2 noaptea ,nu
> mi-a lipsit. Cand nu rezistam o inregistram pe video sa o vad a 2-a zi
> !! Bineinteles ca oligarhia locala (USA ) nu a suportat si in frunte
> cu carmaciul ce s-a "innecat' cu un pretzel,au presat ca TV-ul
> respectiv sa suspende emisiunea. Bineinteles ca si grupurile
> "minoritare au fost activate in aceasta lupta,culmea ca comicul face
> parte si el din cel putin 2 grupuri care nu le convene emisiunea.Lucru
> care nu la impiedicat sa arate ridicolul acestui "political corect "
> Acolo intronati o democratie adevarata si pe urma umblati dupa fata
> morgana. Tot bruhahaul care este acum acolo e pt ca se vrea atentia
> publicului sa fie abatuta de la adevarata problema CORUPTIA si abuzul
> de putere a comunistilor imprastiati in toate partidele.
> Parlamentul,Basescu sau oricine altii sunt la fel de nocivi daca nu
> rezolva asta . Desfiintati parlamentul , alegeri uninominale. Nici un
> fost comunist cu drept de a fi ales deci si Basescu !
>
In limba engleza, sintagma respectiva pare sa fie: Politically correct ; pentru cea de "political corect", mai trebuie facute niste...sapaturi!

Ghita Bizonu'
2007-05-24 12:04:53

Legea da liber la confiscat telefonul

asa titreaza oficiosul.
Unii o iau adliteram .
Dar asta mai arata ceva : ca unii - inclus aia de-au legat cateaua - incep sa-l considere pe presedinte drept Pater Patriae care are dreptul de a confisca jucarelele copiilor neascultatori. Se mai subintelege ca ziarista in cauza este considerata ca fiind capitis diminutio fata de presedinte din moment ce el are dreptul de a confisca. dat fiindca este totusi majora trag concluzia ca i s-a confiscat telefonul fiindca este *sau este considerata) tiganca.
Acu stau si ma-ntreb ce alte drepturi mai are presedintele?

Seherezada
2007-05-24 12:05:09

nu aveti de ce sa va legati, cuvintul ``tigan`` nu mai exista in dictionar !


Ca Presedintele Romaniei este ``slobod la gura`` se stie DEJA de mult, s-a scris chiar si in ``Canard enchene`` (un ziar satiric fratzuzesec)
NU este unicul presedinte cu astfel de meteahna.

UNDE sint ``bodyguards``, care se prevad pentru toti presedintii din lume, pentru a se preintimpina astfel de comportamente ``paparatzii``, care il fotografiaza fara ``autorizatie``, si care se comporta cu o scandaloasa lipsa de respect fatza de presedintele tzarii.

Oare nu e evident ca s-a urmarit enervarea lui, tocmai pentru a-i stimula ``slobozirea`` la gura ? Insa in acest caz a dat dovada de stapinire de sine in ``public``.

NU a furat, ci a ``smuls`` un aparat `photo`` care il fotografia ``fara autorizatie``.
NU a dat dovada de rasism, ci de prostie, ca nu a inchis microfonul-telefonul (au patit-o si alti presedinti).

Injuraturile romanesti sint cele mai frumoase, poetice, simbolico-creative, hazoase DIN lume !
De ce faceti pe ``fecioarele``, care dintre voi nu a injurat intre 4 pereti, sau intre 4 ochi ??
Huhu cumva ? ala cu sictiru` ?
Raquel ?
Arogantu ?

PS. pt Arogantu`: nu sint o mare aparatoare a lui Basescu, insa :

NU tin cu cei care considera ca e OKey ca doar vreo 3 Mil. din populatie sa se afle pe linia de plutire (din care citeva mii, extrem de bogatani,), iar restul de 19 Mil. (oameni de calitate, intelectuali, tarani ) sa fie lasati in plata d-lui, in saracie,

NU tin cu o clica care fiind la putere, isi urmareste propriile interese si lasa balta economia tzarii, indraznesc prin metode haiducesti sa ``suspende``, sa ``demita``, sa dispretzuiasca populatia de rind (iata ca nu le-a mers),

astept sa vad ca ROmania intra in rindul tarilor ``normale``, fara mofturi speciale.
Ati ales prin vot ? da, de vreo citeva ori !
NU va place ? da, de fiecare data !

Asta e ! in toate tarile democratice , aceste mofturi se rezolva in cadrul alegerilor ulterioare, nu prin `` hey roop!`` si alte bilciuri haiducesti, care provoaca lipsa de incredere cu privire la stabilitatea economica a tarii pentru investitorii internationali.

Ghita Bizonu'
2007-05-24 12:05:50

Re:si daca nu este injuratura? Daca asta

este motivul "confiscarii" ?!

La 2007-05-24 10:35:07, DanBruma a scris:

> Hahaha! Eu cred ca nu-ti dai seama despre cine vorbesti si despre ce
> vorbesti! Si totusi, sa zicem ca e injuratura, asa cum sustii! In
> cazul asta nu e injuratura de rasa?
>
> La 2007-05-24 09:01:30, DanBruma a scris:
>
> > Si nici tu nu poti fi acuzat de impartialitate! Dar de rasism poate fi
> > acuzat? Da! De fapt a si primit un avertisment!
> >
> > La 2007-05-24 00:40:58, Arcturus a scris:
> >
> >
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2007-05-24 13:10:43

Re: da ala cu "J" exista?!

u f....
1) bodyguarzii aia pesemne primisera ordin sa lase masele sa se apropie. Sa se vada mai bine pe stical ce sot model e presu.
2) daca se enerva o injura si basta! Dar nu s-a enervat (vazut scena in care s-a enervat pe un reporter de-a lu vantu). Era calm. Sim daca s-a urmarit enervarea lui ce sa zicem de ilici?!
3) daca ti se smulge ceva din mana asta nu e firt?
4)oamenii publici sunt fotografiati fara autorizatie. V si printu Harry, si ma-sa si tat'su samd.
5) daca as traduce "peuple juif" cu cuvatul cu J ce ai zice despre mine?!
6) in materie de injuraturi vezi alea in ungureste !!! Extraordinare !!!! un sogor (pe bune , eram "cumnati") mi-a recitat cateva catrene ce pareau lirice si elegiace in limba-mas-si. Si apoi traducerea .... de nereprodus. Si a concluzionat cu ceva de genul " injuratura este o arta vulgara pe care unii o confunda cu obscenitatea".


La 2007-05-24 12:05:09, Seherezada a scris:

>
> Ca Presedintele Romaniei este ``slobod la gura`` se stie DEJA de
> mult, s-a scris chiar si in ``Canard enchene`` (un ziar satiric
> fratzuzesec)
> NU este unicul presedinte cu astfel de meteahna.
>
> UNDE sint ``bodyguards``, care se prevad pentru toti presedintii din
> lume, pentru a se preintimpina astfel de comportamente ``paparatzii``,
> care il fotografiaza fara ``autorizatie``, si care se comporta cu o
> scandaloasa lipsa de respect fatza de presedintele tzarii.
>
> Oare nu e evident ca s-a urmarit enervarea lui, tocmai pentru a-i
> stimula ``slobozirea`` la gura ? Insa in acest caz a dat dovada de
> stapinire de sine in ``public``.
>
> NU a furat, ci a ``smuls`` un aparat `photo`` care il fotografia
> ``fara autorizatie``.
> NU a dat dovada de rasism, ci de prostie, ca nu a inchis
> microfonul-telefonul (au patit-o si alti presedinti).
>
> Injuraturile romanesti sint cele mai frumoase, poetice,
> simbolico-creative, hazoase DIN lume !
> De ce faceti pe ``fecioarele``, care dintre voi nu a injurat intre 4
> pereti, sau intre 4 ochi ??
> Huhu cumva ? ala cu sictiru` ?
> Raquel ?
> Arogantu ?
>
> PS. pt Arogantu`: nu sint o mare aparatoare a lui Basescu, insa :
>
> NU tin cu cei care considera ca e OKey ca doar vreo 3 Mil. din
> populatie sa se afle pe linia de plutire (din care citeva mii, extrem
> de bogatani,), iar restul de 19 Mil. (oameni de calitate,
> intelectuali, tarani ) sa fie lasati in plata d-lui, in saracie,
>
> NU tin cu o clica care fiind la putere, isi urmareste propriile
> interese si lasa balta economia tzarii, indraznesc prin metode
> haiducesti sa ``suspende``, sa ``demita``, sa dispretzuiasca populatia
> de rind (iata ca nu le-a mers),
>
> astept sa vad ca ROmania intra in rindul tarilor ``normale``, fara
> mofturi speciale.
> Ati ales prin vot ? da, de vreo citeva ori !
> NU va place ? da, de fiecare data !
>
> Asta e ! in toate tarile democratice , aceste mofturi se rezolva in
> cadrul alegerilor ulterioare, nu prin `` hey roop!`` si alte bilciuri
> haiducesti, care provoaca lipsa de incredere cu privire la
> stabilitatea economica a tarii pentru investitorii internationali.
>
>
>

Ghita Bizonu'
2007-05-24 13:12:55

Re: Nu poate fi acuzat de nici o infractiune FFINDCA este presedinte din partea PD

ca altfel ...
Si cestia cu specialistii este o facatura nerusinata.
N-are roist sa ne miram ca starea justitiei este cea stiuta cu asa specialisti.La 2007-05-24 00:40:58, Arcturus a scris:

> Specialistii in Drept sustin ca presedintele nu poate fi acuzat de
> nicio infractiune, dupa ce i-a "confiscat" telefonul mobil unui
> reporter al postului Antena 1.
>
> Specialistii in Drept sustin ca presedintele Traian Basescu nu poate
> fi acuzat de comiterea vreunei infractiuni dupa ce, sambata, i-a
> confiscat telefonul mobil unui reporter al postului de televiziune
> Antena 1. Si asta intrucat faptele sale nu indeplinesc toate
> criteriile pentru a fi incriminate de Codul Penal romanesc.
>
> Ana Diculescu: "Nu poate fi acuzat de nicio infractiune"
>
> Mai mult, Ana Diculescu-Sova - considerata de marea majoritate a
> magistratilor cel mai bun avocat din Romania - sustine ca Traian
> Basescu nu poate fi pus sub invinuire de nicio fapta incriminata de
> legea penala sau civila.
>
> "Legile contin extrem de multe elemente de bun-simt. Nu putem
> bagateliza prevederile Codului Penal. (...) Articolul 208 sanctioneaza
> furtul ca pe o fapta grava, comisa cu un scop precis: insusirea pe
> nedrept a bunului luat din posesia sau detentia altuia. A se intelege
> ca iei un bun pentru a-l pastra si a te folosi de el sau pentru a-l
> vinde", a precizat Sova.
>
> Mai mult, potrivit acesteia, in cadrul unei anchete, organele
> judiciare trebuie sa ia in calcul si circumstantele in care a fost
> comisa o anume fapta.
>
> "Cred ca un om are dreptul de a-si alege interlocutorul. In acel
> moment, Traian Basescu nu indeplinea calitatea de presedinte, ci era
> omul Traian Basescu, cu sotia sa, la cumparaturi. Cred ca trebuie
> respectata reactia sa, pentru ca intrebarile nu erau puse intr-un
> cadru oficial. Pe de alta parte, cred ca se accentueaza un fapt
> regretabil comis de presedinte, dar care face parte dintr-o discutie
> privata, pe care acesta a avut-o cu sotia sa. Cred ca este o
> intamplare careia i se dau conotatii exagerate", a mai adaugat
> avocatul.
>
> Ana Diculescu-Sova a concluzionat ca, pentru ceea ce a spus,
> presedintele si-a asumat o raspundere morala, mai ales ca i-a cerut
> scuze public reporterului.
>
> "Inteleg din tacerea doamnei ziarist, adica a victimei, fie ca a
> inteles ca este vorba despre o exagerare a evenimentului, fie ca a
> primit satisfactia morala prin scuzele care i-au fost adresate",
> a incheiat avocatul.
>
> "Nu sunt indeplinite elementele infractiunii"
>
> Avocatul este sustinut si de judiciaristi. Mai mult, intreaga
> argumentatie se regaseste in cursul de Drept Penal - partea speciala,
> predat studentilor Facultatii de Drept aflati in anul II de studiu.
>
> "Orice fapta penala are doua laturi: latura obiectiva si latura
> subiectiva. Neavand scopul insusirii pe nedrept a unui bun, nu avem
> latura subiectiva, deci nu avem infractiune de furt. Pe de alta parte,
> talharia presupune un furt comis prin violenta. Deci, daca nu avem
> furt, nu avem nici talharie", a precizat procurorul Marius
> Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din
> Parchetul General.
>
> "In cursul de Drept Penal, Partea Speciala, se precizeaza ca
> articolul 208 din Codul Penal (care incrimineaza furtul - n.r.)
> sanctioneaza doar diminuarile ireversibile, definitive ale
> patrimoniului unei persoane, care nu au alt scop decat insusirea fara
> drept", a precizat comisarul-sef Mihai Pitulescu, seful
> Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Capitalei.
>
> Asadar, pentru ca infractiunea sa existe, dupa ce au constatat
> intentia, anchetatorii trebuie sa lamureasca scopul luarii bunului.
> "Daca bunul este luat pentru a fi insusit pe nedrept inseamna ca
> a fost luat definitiv, faptuitorul urmarind sau acceptand pagubirea
> ireversibila a partii vatamate. (...) Ori de cate ori bunul nu a fost
> luat pentru a fi insusit, ci pentru orice altceva, fapta nu mai poate
> fi infractiune", a mai aratat acesta.
>
> "Or, presedintele nu poate fi acuzat ca a intentionat sa-si
> insuseasca telefonul reporterului atata vreme cat i l-a
> returnat", completeaza judiciaristii.
>

barabula
2007-05-24 13:48:19

Paradoxul presei romane

ce inteleg eu este ca sunteti in stare sa faceti orice sa-l dati jos pe basescu, indiferent de ce face zice sau gandeste. este exact ce nu inteleg eu si probabil multi altii ca mine (ex. aia de se duc la vot): ce anume va indeamna sa va inversunati atat?
este evident ca toti astia care il acuza acum pe basescu sunt inzecit mai rasisti si mai hoti si mai mitocani decat el. cate nu mi-au citit ochii in presa din romania impotriva rromilor, a maghiarilor dar mai ales a evreilor. asta este chiar culmea: cine sare cu gura? cei mai rasisti (care isi spun patrioti nationalisti). nu sunteti voi aceeasi care il acuzati acum pe basescu care sariti pe evrei, maghiari si rromi de cate ori aveti ocazia? (ce mai faci ketty?)
suntem o natie de ipocriti caci de crestini nici nu mai poate fi vorba.

Ion Ninel
2007-05-24 14:10:33

In loc de concluzie

Este foarte clar ca grupul de intelectuali, in frunte cu G.Liiceanu, considera ca a fi gaozar, pasarica/cocosel sau tiganca imputita nu sunt invective si insulte ci dulci alintari prezidentiale la adresa masei de stupizi ai Romaniei, masa ajunsa la 75% tocmai prin integrarea grupului de intelectuali pro basesti.
Avea dreptate raposatul Brucan: in 20 de ani nu mai ramane nimic din intelectualitatea Romaniei pentru ca aceasta va degenera catre stupiditatea naturala a romanului.
Putinii care am mai ramas nu putem face decat constatari ca cele din articolele din ZIUA si din cateva comentarii pline de amaraciune disimulata fie in expresii panfletare fie in vorbe aspre.

Shadow
2007-05-24 14:24:45

Re: Oameni buni, hai sa fim corecti...Golane

> Frica imi este ca tot circul a fost de pomana. Iata ca acum PD intinde
> covorul rosu pentru pesede. Basescu a pozat in novator, si-a atras
> voturile golanesti, dupa care da tzara inapoi pe mina feseneilor.

Golane circul nu este niciodata facut de pomana. Initial el servea contra "foamei" (citeste "incapacitatii" liderilor de a "gestiona" repartitia hranei, bunurilor, etc) in zilele noastre circul serveste unui scop echivalent. Sa mascheze "incompetenta". Circul si demagogia asta fac. Si de astea doua sunt responsabile intreaga clasa politica cu basescu "motz".

Cand vrei sa "joci" si nu sti "jocul" te apuci sa inveti initial jocul nu te arunci cu capul inainte "in joc". Jocul lui basescu a insemnat inceperea jocului pt toti "jucatorii" de pe tabla si asta a dat "circul". Cu intrarea in UE pe "burta", cu reforme mincinoase sau lipsa, cu restructurare asiderea, cu zeci de precedente "'in afara jocului" pt ca toti jucatorii sa-si "permita larghetea" actuala cu o gramada de minciuni si o "aplecare" periculoasa doar spre demagogie si lipsa de probe si minciuna. Si asa institutiile statului erau "firave" in independenta si cunoasterea competentelor lor. Acum "nu mai misca" ca "cine stie maine" vine alalalt. Exemplul l-a dat CC iar ceilalti l-au preluat. O sa vezi raspunsurile la fel de ambigue pe care le vor da institutiile independente de acum inainte. Sa nu "supere pe nimeni".

> E totusi mai bine asa, fiindca stabilimentul a suferit o zguduiala.
> Dar trebuie primenita oferta politica; ajunge cu bolsevicii,
> trinebunii, mahala-marinarii, odraslele de nomenklaturisti, etc. Cum
> naiba facem sa gasim alde Bratianu, P.P. Carp, Take Ionescu, Maniu,
> Coposu, etc.? Au pierit oamenii de calitate din tzara noastra?

"Stabilimentul" nu a suferit de nici o zguduiala dimpotriva e pe "cai mari" are "loc de joc" mai mare si "reguli" mai putine. In plus "derogari"(citeste precedente) din ce in ce mai dese.

Nu au pierit ci au plecat/s-au plictisit/s-au lasat. Sunt jocuri pe care cei din lista ta de mai sus nu ar fi putut vreodata sa le joace. Roman contra roman nu facea parte din programul lor politic. Asta a fost parte integranta a politicii lui dej si a lui ceasca.

Ghita Bizonu'
2007-05-24 15:30:23

Re: tocmai dai dovada de rasism

antiraomanesc.
Ca d'aia si telectualii aia de-i pomensti tac. Ca e vorba doar de romani.

La 2007-05-24 14:10:33, Ion Ninel a scris:

> Este foarte clar ca grupul de intelectuali, in frunte cu G.Liiceanu,
> considera ca a fi gaozar, pasarica/cocosel sau tiganca imputita nu
> sunt invective si insulte ci dulci alintari prezidentiale la adresa
> masei de stupizi ai Romaniei, masa ajunsa la 75% tocmai prin
> integrarea grupului de intelectuali pro basesti.
> Avea dreptate raposatul Brucan: in 20 de ani nu mai ramane nimic din
> intelectualitatea Romaniei pentru ca aceasta va degenera catre
> stupiditatea naturala a romanului.
> Putinii care am mai ramas nu putem face decat constatari ca cele din
> articolele din ZIUA si din cateva comentarii pline de amaraciune
> disimulata fie in expresii panfletare fie in vorbe aspre.
>

Sobru
2007-05-24 15:57:27

Re: Oameni buni, hai sa fim corecti...Golane

Basescu incearca sa preia tot sistemul. "Stabilimentul" s-a zgaltait, din cauza acestei lovituri de preluare prin forta a sefiei, de la vechii capi. Se incearca doar punerea lui pe alte baze, si mai solide, iar "marea victorie" a lui Basescu in referendum ajuta exact la acest lucru. Deci un momentul prielnic s-ar putea sa fi fost ratat, manevra de derutare a "golanilor" prin metodele securiste de manipulare, aratandu-si eficienta.
Eu ma indoiesc ca Basescu va arata pe fata afinitatile cu PSD-ul, tocmai pentru a nu pierde categoria de "golani" debusolati, care i-au crezut minciunile. Si nici in realitate Basescu nu vrea o alianta cu PSD-ul ci doar sa-l preia.
Cum va arata discursul acestui demagog, dupa ce va fi tras de partea lui, sectorul pesedist al celor "322"? Pentru cei care nu pricep, asta oricum nu va conta.

simiondan
2007-05-24 16:15:15

domnule lefter

prostia, prostul gust, umorul indoielnic, proasta crestere nu sunt ilegale. n-au fost niciodata. politica corecta , nu face decat sa ascunda gunoiul sub pres.
incorectitudinea politica e ceea ce am scris mai sus. de politica reala ati auzit?
cine pe cine tot minte, spunand ceea ce nu gandeste?

Aladin
2007-05-24 17:44:18

Ia wohl, herr Ottiger.

Care e problema d-voastra? ca nu am observat-o !
Nici dumneata nu observi ca am scris in limba ROMANA ! pt. cititori de aceasta limba. Vrei sa te arati erudit ? Numele de Dumitrescu l-ati obtinut prin casatorie ? Poate folositi efortul intelectual pentru a ne spune ceva.
Cele bune pt. toti .

Ghita Bizonu'
2007-05-24 17:55:56

Re: Golane

poate oameni de calitate or mai fi.
Dar cine sa se uite la ei in golania actuala?!
Si acu pe bune . Tu ti-ai pus ghilimele. Da cand zis-a ilici vorba aia piata era ocupata de Dinca Gogosaru (facea gogosi) si a lui ceata - max 8 clase in 10 ani si nu-sh cata specializare in drept la Zuhaus.

Smekerezada
2007-05-24 19:35:59

nu-mi spune ca s-a scos si ``J`` din dictionar (correction: ``enchaine``)

La 2007-05-24 13:10:43, Ghita Bizonu' a scris:

> u f.... !
> 3) daca ti se smulge ceva din mana asta nu e firt?
> 4)oamenii publici sunt fotografiati fara autorizatie. V si printu
> Harry, si ma-sa si tat'su samd.
---------------
3) tu chiar zici ca in cazul asta a fost ``furt``?? NU E furt, iti va spune orice juriu.
4) daca esti atit de generos, atunci are dreptul si persoana publica la o ``contra-actiune`` (nu dau exemple de ce au facut altii)
---------------

> 5) daca as traduce "peuple juif" cu cuvatul cu J ce ai zice despre
> mine?!
----------
intre 4 ochi, cu nevasta-ta ?
esti sigur ca nu ai facut-o deja de vreo citeva ori ??
parca te si aud.
------

> 6) in materie de injuraturi vezi alea in ungureste !!! Extraordinare
> !!!! un sogor (pe bune , eram "cumnati") mi-a recitat cateva catrene
> ce pareau lirice si elegiace in limba-mas-si. Si apoi traducerea ....
> de nereprodus. Si a concluzionat cu ceva de genul " injuratura este o
> arta vulgara pe care unii o confunda cu obscenitatea".
-------------
am auzit si eu de suprematia ungurilor in domeniu, TOTUSI, eu continui sa cred ca le romanilor sint mai lipsite de rautate si violenta, au mult umor si creativitate hazlie ...
NU CEDEZ locul Intii !

doctorul
2007-05-24 21:53:01

Intelectualii....

.....aduceti-va aminte de cei din 44-48,care pe langa pipernicitii de azi,erau,unii din ei,giganti.Si s-au prostituat si ei,mai ceva ! George Calalb

ingineru
2007-05-24 21:54:30

Re: Oameni buni, hai sa fim corecti... in spiritul celor comentate de tine...

... imi voi permite sa dezvolt putin ideile enuntate cu o interpretare strict personala... ;-)

Daca e sa fim corecti, Basescu poate fi teribil de marlan la o adica. Intamplator la faza respectiva n-a fost singurul marlan, da' nu asta importa (decat tangential, si evident nu-i o scuza). Important este faptul ca marinerul este extrem de reprezentativ pt. o majoritate covarsitoare a celor ce alcatuiesc poporul roman. Si din cauza asta este si atat de popular. Foarte multi romani se regasesc in stilul sau ciobanesc dar deschis, si nici un fel de efort din partea presei, ONG-urilor, diplomatilor straini, ori diversilor forumisti amatori ori mai profesionisti, nu va schimba aceasta stare de fapt anytime soon. Poti sa fii sau nu de acord cu afirmatia asta, dar in lipsa unor greseli politice majore, Basescu are asigurat al doilea mandat... :-)

Un alt exemplu de personaj pe care romanii l-au imbratisat deplin cu TOATE PACATELE SALE (de care erau cat se poate de constienti, de la bun inceput) este Ion Iiescu. Nimeni si nimic nu l-a putu clinti pe Iliescu din fruntea Romaniei pana expirarea completa a celor doua mandate ale sale (care, in realitate au fost trei, insa nici asta n-a contat daca poporul l-a vrut). Si asta in ciuda faptului ca energiile depuse pt. inlaturarea lui Iliescu (de politicieni, mass-media, ONG-uri, straini, etc.) au rivalizat probabil cu productia Centralei de la Cernavoda pe anii respectivi. Deci popularitatea lui Basescu (recent confirmata) printre alegatorii romani este o realitate aproape la fel de sigura ca si valoarea acceleratiei gravitationale. Take it or leave it, it doesn't matter !

In situatia asta, orice combinatie intre PD-Basescu si PSD ar fi o uriasa eroare politica. Probabil singurul tip de eveniment care ar putea compromite sansele unui al doilea mandat al marinerului. Iar pt. PD, asta ar fi greseala fatala care ar prabusi probabil scorul electoral al acestui partid de la valorile stratosferice din zilele referendumului la valori nemaiatinse de pe vremea lui Petre Roman. Si asta pt. ce ? Pt. o guvernare comuna, si in care nimeni nu va face nimic practic, de vreun an si ceva ? Nu zic ca nu-i posibil (din partea politicienilor romani poti sa te astepti la orice), doar extrem de improbabil.
Boc a scos si el o pasarica pe gura (probabil la ordinul sefului din Cotroceni) si toata lumea s-a reprezit sa calculeze cum va arata viitoarea guvernare PD-PSD. Give me a break ! Cel mai probabil, marinerul a vrut sa-si mai bata joc putin de Geoana... iar asta a-nghiti-o cu pluta cu tot, cum zic pescarii.
Pana una-alta, liberalii nu pleaca nicaieri de la guvernare. Cel mult ii pot coopta direct pe pesedisti (desi, pt. acestia ar fi o prostie, da' Geoana s-a dovedit deja ca nu-i chiar cel mai stralucitor bec din PSD). Altfel, vor fi necesare alegeri anticipate, pe care nimeni (cu notabila exceptie a PD-ului) nu le vrea.
In concluzie la alianta PD-PSD, am s-o cred cand am s-o vad !
Personal, cred ca nevinovatele apropouri ale lui Boc referitoare la PSD au sters deja cateva procente bune din scorul record al PD-ului, ceea ce e un lucru bun... :-)

Cat priveste primenirea "ofertei politice", cred ca mai ai de asteptat inca vreo generatie. Batranii nu pleaca nicaieri (vezi Iliescu), iar tinerii nu par sariti foarte departe de trunchiul tata (vezi exemplele lui Ponta, Ungureanu, Olteanu, Gusa, etc.).
Asa ca Basescu n-are contra-candidat (sau poate ca ala exista da' e foarte bine ascuns si inca nu l-a vazut nimeni) iar "oferta" e de genul "what you see is what you get". Nashpa, da' asta-i viata... :-)

Si sa nu exageram cu meritele "stramosilor", nimeni n-a fost chiar asa de sfant LA VREMEA RESPECTIVA.
Bratienii (Ion C., dar si Ionel, ceva mai tarziu) au fost o majora bataie de cap pt. Carol I, probabil cel mai bune rege pe care Romania l-a avut vreodata.
P.P Carp a participat activ la inlaturarea lui A.I. Cuza, dupa care s-a jucat de-a separarea-unificarea cu partidul conservator, punand si el mana (alaturi de Take Ionescu) la disparitia acestuia.
Take Ionescu a avut si el partea sa de traseism politic (conservator, conservator democrat, apoi liberal) fiind probabil cel caruia i se datoreaza in primul rand disparitia partidului conservator.
In fine Iuliu Maniu, a votat contra (si n-a recunoscut niciodata) constitutiei din 1923 (aia, cea mai "democratica" din istoria Romaniei), a boicotat incoronarea lui Ferdinand I (pe locul 2 si fara contra-candidat in clasamentul celor mai buni regi ai Romaniei) si a reusit performanta de a fi de 3 (trei) ori prim-ministrul Romaniei in perioada celei mai crunte crize economice din istoria Romaniei, avand de fiecare data o prestatie variind intre "mediocra" si "catastrofala".

E bine sa pastram totusi proportiile si atunci cand vorbim despre "fosti", nu doar despre cei prezenti... :-)


La 2007-05-24 02:26:17, Golanul a scris:

> Basescu stie ca este o figura publica, stie ca paparazzi vor sari pe
> el cind iese din casa, i s-a mai intimplat. Este o situatie in care
> vedetele se gasesc de cite ori apar in public. Pentru un om politic,
> presedinte, etc. este inadmisibil sa se comporte ca un mahalagiu,
> indiferent de ce a facut sau a zis papa-ratza respectiva.
>
> Frica imi este ca tot circul a fost de pomana. Iata ca acum PD intinde
> covorul rosu pentru pesede. Basescu a pozat in novator, si-a atras
> voturile golanesti, dupa care da tzara inapoi pe mina feseneilor.
>
> E totusi mai bine asa, fiindca stabilimentul a suferit o zguduiala.
> Dar trebuie primenita oferta politica; ajunge cu bolsevicii,
> trinebunii, mahala-marinarii, odraslele de nomenklaturisti, etc. Cum
> naiba facem sa gasim alde Bratianu, P.P. Carp, Take Ionescu, Maniu,
> Coposu, etc.? Au pierit oamenii de calitate din tzara noastra?
>

ingineru
2007-05-24 22:04:27

Re: ...cuvintul ``tigan`` nu mai exista in dictionar !... asta nu-i un argument :-)

S-ar putea ca in dictionarul ala in care ai cautat tu sa nu existe destule cuvinte pe care vromanii le folosesc cu entuziasm zi de zi (hint: majoritatea incep cu litera p, dar mai sunt si exceptii... :-)

In plus nici nu-i foarte adevarat. Cauta la dexonline.ro (toate sursele) si-ai sa gasesti tot ce doresti... :-)

La 2007-05-24 12:05:09, Seherezada a scris:

>
> Ca Presedintele Romaniei este ``slobod la gura`` se stie DEJA de
> mult, s-a scris chiar si in ``Canard enchene`` (un ziar satiric
> fratzuzesec)
> NU este unicul presedinte cu astfel de meteahna.
>
> UNDE sint ``bodyguards``, care se prevad pentru toti presedintii din
> lume, pentru a se preintimpina astfel de comportamente ``paparatzii``,
> care il fotografiaza fara ``autorizatie``, si care se comporta cu o
> scandaloasa lipsa de respect fatza de presedintele tzarii.
>
> Oare nu e evident ca s-a urmarit enervarea lui, tocmai pentru a-i
> stimula ``slobozirea`` la gura ? Insa in acest caz a dat dovada de
> stapinire de sine in ``public``.
>
> NU a furat, ci a ``smuls`` un aparat `photo`` care il fotografia
> ``fara autorizatie``.
> NU a dat dovada de rasism, ci de prostie, ca nu a inchis
> microfonul-telefonul (au patit-o si alti presedinti).
>
> Injuraturile romanesti sint cele mai frumoase, poetice,
> simbolico-creative, hazoase DIN lume !
> De ce faceti pe ``fecioarele``, care dintre voi nu a injurat intre 4
> pereti, sau intre 4 ochi ??
> Huhu cumva ? ala cu sictiru` ?
> Raquel ?
> Arogantu ?
>
> PS. pt Arogantu`: nu sint o mare aparatoare a lui Basescu, insa :
>
> NU tin cu cei care considera ca e OKey ca doar vreo 3 Mil. din
> populatie sa se afle pe linia de plutire (din care citeva mii, extrem
> de bogatani,), iar restul de 19 Mil. (oameni de calitate,
> intelectuali, tarani ) sa fie lasati in plata d-lui, in saracie,
>
> NU tin cu o clica care fiind la putere, isi urmareste propriile
> interese si lasa balta economia tzarii, indraznesc prin metode
> haiducesti sa ``suspende``, sa ``demita``, sa dispretzuiasca populatia
> de rind (iata ca nu le-a mers),
>
> astept sa vad ca ROmania intra in rindul tarilor ``normale``, fara
> mofturi speciale.
> Ati ales prin vot ? da, de vreo citeva ori !
> NU va place ? da, de fiecare data !
>
> Asta e ! in toate tarile democratice , aceste mofturi se rezolva in
> cadrul alegerilor ulterioare, nu prin `` hey roop!`` si alte bilciuri
> haiducesti, care provoaca lipsa de incredere cu privire la
> stabilitatea economica a tarii pentru investitorii internationali.
>
>
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02952 sec.