Ziua Logo
  13:16, marti, 9 august 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-12-31
Ciprian Dimofte (...@gmail.com, IP: 193.251.44...)
2008-12-31 14:33
Nu sunt de acord

Nu sunt de acord cu acea tziganca, dar nici cu dvs.

Este pacat ca trebuie sa mergem la PARIS pentru a scrie atatea randuri FRUMOASE despre acel oras, si atatea NENOROCIRI despre romani.

Tziganii... ce sa zic... au o cultura, cersitul face parte din cultura lor. Si mai mult, calatoriile la fel. Sunt neam nomadic. Nu poti sa intrevii nicicum.

Este pacat insa ca nu facem niciodata altceva decat sa-i amenintzam, si sa-i gonim de peste tot. Pleca ei de buna voie, nu trebuie sa-i gonim noi. Iar daca vom incerca macar sa le face scurta sedere mai placuta sunt sigur ca si ei ne vor face viata mai usoara.

Din nou, sunt uimit cata ura pot prezenta unii ROMANI fatza de ROMANIA atat timp cat merg la Paris, pentru a vedea Galeriile Brancusi, si alti mari ROMANI.

Cei care vand organe... Sa fim seriosi... Nu sunt TOTI romani, Prostituatele, nu sunt TOATE romance aici la Paris.

Eu locuiesc aici de aproape 5 luni. SI am mai fost aici si cu alte ocazii. Ca programator am avut proiecte multe in Franta, sudul Frantei, si Pairs. Nu pot spune despre aceasta tzara decat ca ii lipseste FOARTE multe din bogatiile care intr-adevar se gasesc in ROMANIA.

Aici -in FRANTA- regimul comunist este la el acasa. Chiar daca nimeni nu SPUNE asta si nu recunoaste, TOTI sunt niste roboti si tuturor le este FRICA de persoana de langa ei. Niste roboti, niste CRIMINALI ai bunei dispozitii si al simtului umorului, niste tradatori ai umanitatii.

In ultimul meu stagiu la Paris, am avut marele noroc sa locuiesc si sa traiesc intr-un cartier exclusiv Indian in care mai erau si Sri Lankezi... Iata DOAR ASTFEL am putut sa razbat singur intr-un oras in care TREBUIE sa vedem partea REALA a lui si nu DOAR Champs d'Elysee, Trocadero, La Defense, LaFayette, etc. Parte reala care tzine de hotziile care se intampla si JAFUL la drumul mare, fiind personal JEFUIT in nenumarate randuri de catre cetateni exclusiv Francezi, in magazine, peste tot. Nu mai zic de fracezii care iti vand HASHISH in Faubourg Saint Denis, aproape de CENTRUL marelui oras.

Deci vorbeam de partea reala a orasului:
Daca nu ai cumparat paine pana la ora 8 PM... ai cam ramas fara noroc... Nu mai vorbesc de tzigari sau poate pe 31 Dec. de sampanie... Orasul efectiv MOARE.

Cand se vorbeste de mii de magazine in Champs d'Elysee, si Anvers, SacreCoeur, etc, uitam sa mentionam si faptul ca acele magazine NU SUNT CHIAR pentru ORICE buzunar ci DOAR pentru cei ca dvs.... cel care ati scris acel comentariu poate...

Hai sa vedem diferentele si asemanarile totusi intre Franta si Romania
Aici, la Paris sa zicem, se castiga mai bine intr-adevar, dar costul care trebuie sa-l platesti este ENORM. Poate eu spun toate astea din cauza ca, singur fiind nu mi-a fost prea ushor sa razbat aici, insa... Chiar in compania familiei, etc, lucrurile nu ar fi stat altfel. Sunt convins.
In Romania, se castiga mai putin dar macar poti sa te bucuri mereu de o vorba buna si poti sa ai oameni pe care sa-i numesti PRIETENI.

In Concluzie,
Sunt convins ca sunt locuri si OAMENI in Romania de care multi nici nu stim. Si plecam repede in PARIS sau orice alt oras "EUROPEAN" in speranta ca vom gasi ceva mai bun. Dar nu e deloc asa.

As mai avea ENORM de mult de comentant. Insa nu este nici timpul, pentru ca acum ma aflu la biroul din Noisy le Grand (Ile De France - Zona Pariziana) unde nu exista decat un singur computer cu internet si se numeste La Poste Publique, si nu avem voie sa-l utilizam decat o ora in fiecare zi. Iar ca si programator, nu beneficiez de internet "Sur Mon Poste De Travaille"...
Si cand INCERC sa fac o gluma, de orice natura si in orice fel, mi se atrage atentia ca sunt ROMAN si nu am drepturi. Si mai mult decat atat ASA este in TOATA Franta.

De altfel, sa nu mai mentionez si faptul ca in arogantza lor ignoranta, francezii nu vorbesc o alta limba decat Franceza... Si urasc efectiv pe toti cei care incearca sa-i invetze altceva.
Este asadar un popor de oameni inchisi la minte, care nu fac decat ceea ce li se spune si NICIODATA -spre deosebire de noi- NU AU DREPTUL sa GANDEASCA LIBER.

Va urma...

Cu stima,
Ciprian Dimofte
Senior Software Developer

Rollo din SUA (...@hotmail.com, IP: 192.133.192...)
2008-12-31 15:43
Re: Nu sunt de acord

Randurile de mai sus suna destul de depresiv si nostalgic in amintirea timpurilor bune de acasa.

Si poate ca are dreptate primele luni sau primii doi ani de schimbare a decorului nu sunt foarte roz. Iti vin in minte toate cele de acasa si brusc uiti de ce esti acolo si ai optat de buna voie sa fiia colo. Brusc instantaneu si dintr-o data toate nuantele de grii din romanika banana devin roz si numai amintirea carnatilor si samalelor de Craciun stoarc o lacrima.

Am inteles ca francezii nu ar vorbii o limba straina; si care ar fi limba straina ce mai potrivita? romana nu? Nu vorbesc limbi straine pt ca nu au nevoie nu au motivatiei. Daca ar avea nevoie ar vorbii.SA nu ne facem izluzii ca noi suntem mai destepti , chiar daca suntem programatori seniori.

DE obiceil apanajul inteligentei e flexibilitatea si presupune adaptarea la mediu nu incercarea de a schimba mediul.Nu pot sa nu ma intreb daca autorul comnetariului de mai sus este fluent in franceza? si asta fara rautate.

Cat despre tigani, sa fim seriosi singurul lucru de care se tem e bataia si opresiune.IN rest nu au respect pt nimic repet NIMIC. au in CODUL GENETIC MINCIUNA, FURTUL lipsa de respect pt al;tii si munca lor.Cred ca totul li se cuvine. Problema tiganilor a fost ingorata de europa si li -sa permis acestora orice in dorinta de ai scimba si de fapt tiganii au schimbat im parte europa si au asociat automat numele de roman cuc el de tigan.

alwis46 (...@yahoo.com, IP: 86.121.238...)
2008-12-31 20:01
Re: Nu sunt de acord

Toate ar fi bune si frumoase domnule Dimofte, dar ceea ce scrieti domnia voastra este numai partea vazuta a aibergului, cele noua zecimi de sub linia de plutire conteaza.
Ne indemnati pe noi romanii sa sa ne purtam frumos intre noi si in mod special cu tiganii.
Ca sa va fac sa intelegeti ce vreau sa va spun dati-mi voie sa adaug cateva idei.
Nimeni nu-i persecuta pe tigani in Romania.
Nimeni nu-i opreste pe tigani sa-si trimita copiii la scoala, ba chiar au locuri special pastrate atat la nivel liceal cat si la nivel universitar.
Nimeni nu-i opreste pe tigani sa munceasca sau sa ocupe vreun loc de munca si chiar au avut loc nenumarate targuri de job-uri pentru ei.
Din pacate, nivelul lor de prergatire este cu mult sub limita inferioara si locurile de munca sunt pe masura iar posturile repsective nu se ocupa.
Urmarea ?
datul din gura la cea mai mare tonalitate posibila ca sunt oprimati si nu sunt lasati sa munceasca.
Ca exemplu, la mine in Cartierul Militari, chiar pe strada pe care locuiesc, zi de zi vin la munca aproximativ 30-40 de femei si barbati la maturat strazile.
Sunt adusi cu un autobuz de undeva din afara Bucurestilor iar 80% dintre ei sunt tigani.
Concluzia : cine vrea sa munceasca, munceste domnule chiar si la matura.
Inca mai am si acum vie in memorie scena unei emisiuni TV in care tineri tigani declarau ca nu sunt prosti sa munceasca pentru 4-5 milioane lei lunar cand ei fac banii astia in zece minute la un smen sau la o maradoneala.
Cunosc personal zeci de exemple cu case si apartamente intrate pe mana tiganilor prin repartizare, locuinte aduse in cel mai scurt timp la stadiul de ruina avand usile si ferestrele sparte sau smulse, gramezi de gunoaie in interior si pe casa scarilor, scandaluri la orice ora si comportmant excesiv de violent cu vecinii sau cu toti cei care le atrageau atentia asupra pastrarii unui comportament civilizat.
Ca incheiere, vreau sa va mai atrag atentia asupra unui aspect care reliefeaza cel mai b ine de ce am ajuns sa fim cun oscuti toti romanii ca tigani.
De fiecare data cand asemenea specimene tiganesti sunt arestate pentru crime, violuri, trafic de persoane, trafic de droguri, sechestrare si rapire de persoane, talharie cu mana armata, furturi, smenuri, maradoneli, devalizari de case, cersetorie agresiva, vinderea propriilor copii si alte multe asemenea faradelegi stiti care este primul lucru pe care-l declara ?
"Suntem romani !"
Oare ce o fi inca in mintea acelor politisti londonezi asupra carora o tiganca si-a aruncat propriul copil sugar sau al celuilalt politist stropit de o alta tiganca cu laptele din mamela cu care tocmai isi alaptase copilul ?
Pentru asemena specimene vreti intelegere si toleranta ?
Dar pe noi romanii cine ne intelege, cine ne apara si cine ne spune cum sa ne pazim de agresivitatea tot mai accentuata a acestei etnii ramasa la nivelul de comportament al unei haite de hioene turbate si imputite ?
Ei nun sutn romani domnule, ei nu sunt rromi asa cu au pretentia sa li se pspuna tocmai pentru a crea confuzia deja inradacinata in exterior : RRom-roman- Romania, ei sunt asa cum li se spune in toate limbile pamantului si-si spun chiar ei intre ei, sunt tigani si atat.
Pe de alta parte, contrar acestei afirmatii sustinuta cu tarie in raporturile lor cu politiile europene, atunci cand acesti tigani revin in tara nu mai sunt romani, le e sila sa se mai considere asa si se declara tigani.
Fereasca sfantul sa le spui ca sunt romani...parca i-ai injura de mama.

Ma opresc aici desi am cu siguranta mult mai multe de spus.
Vreau doar sa intelegeti ca eu ca roman ma simt discriminat in raport cu drepturile tiganilor care in fata legii, vezi chestia cu locurile libere la scoala, sunt mult mai egali .
Toate cele bune !


La 2008-12-31 14:33:37, Ciprian Dimofte a scris:

> Nu sunt de acord cu acea tziganca, dar nici cu dvs.

>
> Este pacat insa ca nu facem niciodata altceva decat sa-i amenintzam,
> si sa-i gonim de peste tot. Pleca ei de buna voie, nu trebuie sa-i
> gonim noi. Iar daca vom incerca macar sa le face scurta sedere mai
> placuta sunt sigur ca si ei ne vor face viata mai usoara.
>
> Din nou, sunt uimit cata ura pot prezenta unii ROMANI fatza de ROMANIA
> atat timp cat merg la Paris, pentru a vedea Galeriile Brancusi, si
> alti mari ROMANI.
>
> Aici -in FRANTA- regimul comunist este la el acasa. Chiar daca nimeni
> nu SPUNE asta si nu recunoaste, TOTI sunt niste roboti si tuturor le
> este FRICA de persoana de langa ei. Niste roboti, niste CRIMINALI ai
> bunei dispozitii si al simtului umorului, niste tradatori ai
> umanitatii.
>
> In ultimul meu stagiu la Paris, am avut marele noroc sa locuiesc si sa
> traiesc intr-un cartier exclusiv Indian in care mai erau si Sri
> Lankezi... Iata DOAR ASTFEL am putut sa razbat singur intr-un oras in
> care TREBUIE sa vedem partea REALA a lui si nu DOAR Champs d'Elysee,
> Trocadero, La Defense, LaFayette, etc. Parte reala care tzine de
> hotziile care se intampla si JAFUL la drumul mare, fiind personal
> JEFUIT in nenumarate randuri de catre cetateni exclusiv Francezi, in
> magazine, peste tot. Nu mai zic de fracezii care iti vand HASHISH in
> Faubourg Saint Denis, aproape de CENTRUL marelui oras.
>

> Hai sa vedem diferentele si asemanarile totusi intre Franta si
> Romania
> Aici, la Paris sa zicem, se castiga mai bine intr-adevar, dar costul
> care trebuie sa-l platesti este ENORM. Poate eu spun toate astea din
> cauza ca, singur fiind nu mi-a fost prea ushor sa razbat aici,
> insa... Chiar in compania familiei, etc, lucrurile nu ar fi stat
> altfel. Sunt convins.
> In Romania, se castiga mai putin dar macar poti sa te bucuri mereu de
> o vorba buna si poti sa ai oameni pe care sa-i numesti PRIETENI.
>
> In Concluzie,
> Sunt convins ca sunt locuri si OAMENI in Romania de care multi nici nu
> stim. Si plecam repede in PARIS sau orice alt oras "EUROPEAN" in
> speranta ca vom gasi ceva mai bun. Dar nu e deloc asa.
>
> As mai avea ENORM de mult de comentant. Insa nu este nici timpul,
> pentru ca acum ma aflu la biroul din Noisy le Grand (Ile De France -
> Zona Pariziana) unde nu exista decat un singur computer cu internet
> si se numeste La Poste Publique, si nu avem voie sa-l utilizam decat
> o ora in fiecare zi. Iar ca si programator, nu beneficiez de internet
> "Sur Mon Poste De Travaille"...
> Si cand INCERC sa fac o gluma, de orice natura si in orice fel, mi se
> atrage atentia ca sunt ROMAN si nu am drepturi. Si mai mult decat
> atat ASA este in TOATA Franta.
>
> De altfel, sa nu mai mentionez si faptul ca in arogantza lor
> ignoranta, francezii nu vorbesc o alta limba decat Franceza... Si
> urasc efectiv pe toti cei care incearca sa-i invetze altceva.
> Este asadar un popor de oameni inchisi la minte, care nu fac decat
> ceea ce li se spune si NICIODATA -spre deosebire de noi- NU AU
> DREPTUL sa GANDEASCA LIBER.
>
> Va urma...
>
> Cu stima,
> Ciprian Dimofte
> Senior Software Developer
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00766 sec.