Ziua Logo
  04:38, vineri, 19 august 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-11-19
ionescu (...@yahoo.com, IP: 74.132.146...)
2007-11-19 01:48
Aliati si licurici latrans

Realitatea politica este trista in Romania de acum.

Postcomunistii, fosti comunisti, isi dau in petec, care mai de care, dela mic la mare, dela vladica la opinca, facand gafe peste gafe, in expresii unele mai pitoresti decat altele, ca niste oameni in stare de ebrietate (care insa ar avea o scuza; vezi cetateanul turmentat), dar care denota nivelul intelectual scoborat al respectivilor.

Cauzele sunt lipsa de educatie capatata de acasa si cea obtinuta in timpul ceausismului si dece nu si lipsa de inteligenta.

Multi postcomunisti activisti, de regula de mana doua, s-au strecurat in clasa politica dupa 1989, deoarece nu erau buni de munca. Pe timpul lui Ceausescu, stateau pe margine, nu munceau si criticau pentru greseli inventate pe cei ce muncesc, dar care munceau sa scoata si salariul lor.

Asta este ipocrizie si ironia soartei, ca aceeasi "paduci" sociali (sau urmasii lor) sa aiba grija de destinele tarii dupa 1989. Nu au nici cea mai mica idee a ridicolului, dar mite taria sa dimisioneze, sa lase locul altora mai buni si mai cinstiti. Multi scriitori au facut o colectie de "expresii tari" ale politicienilor actuali, care frizeaza chiar vorbele "bulibasesti" utilizate la chiohanuri cu manele.

Cazul Olteanu nu este izolat. Sunt foarte numeroase cazuri de utilizare a unor termeni "necuser", de ex. chiar de Presedintele tarii, care este privit probabil ca model. Aparitiile sale si a altor fost activisti sunt asteptate cu nerabdare de poporul dornic de "circ"

Sunt multi oameni capabili, multe valori in Romania,care ar putea sa ajute la imbunatatirea situatiei precare actuale in toate compartimentele economiei si politicului dar ele sunt impedicate de a se valorifica, si rezultatul este ca nu numai ca au prins scarba, dar nici nu vor sa-si mai piarda timp din viata luptandu-se cu "morile de vant."

Sa va dau un exemplu trait . Acum cativa ani am vrut sa vin in Romania sa contribui la dezvoltarea sectorului economiei in care eram specialist cunoscut, cu experienta. Dupa ce mi s-au cerut recomandari la toate nivelurile, incat dosaul meu luase ca volum proportia unuia din dosarele "deochiate" dela fosta Securitate, acest dosar "gras" a ajuns dupa catva timp in mana unui Presedinte a unui Oficiu national de specialitate, care (bineintele nu avea cunostintele necesare postului pe care-l ocupa, ba din contra, era capabil de gafe economice perdante pentru tara) l-a trimis la Ministerul de resort -la Secretariatul de stat- (deci mai jos, am considerat eu), unde un Director de cabinet scolit si instrainatate, dar frustrat, a avut curajul si mi-a deschis ochii- ca este o pierdere de timp ceea ce vreau sa fac deoarece la ei "totul este in regula, nimic nu se face", exact ca pe timpul lui Ceausescu!

Nu cred ca Romania nu are nevoie de specialisti cu experienta apuseana, dar probabil ca "muritul caprei vecinului", inca lucreaza in tara, ca pe timpul, sau poate mai rau decat pe timpul lui Ceausescu. De aici si blocajul actual in politica. Cand unul zice "hais", celalalt zice "cea". Si in fond toti sunt o apa si un pamant. Vorbesc de mare majoritate. Desigur mai sunt si "pasari rare" dar acestea sunt retrase, nu se manifesta "latrans" ca cei cu gafe, care se gandesc numai numai cum sa "prosteasca" mai bine votantii.

Din aceste motive, cu durere chiar spun, numarul de gafe ale majoritatii postcomunistilor sunt enorme si stridente, cu urmari nefaste pentru imaginea Romaniei. Oare toti romanii sa fie asa? Oare n-au mai ramas dupa "defrisarea "Ceausista si Postceausista oameni buni?

Mai periculos este ca ei nu au capacitatea nici dorinta sa spuna ca au gresit si sa se corecteze ci persista in gresala. Ei sustin ca sunt infailibili, ca sunt perfecti, ca Dumnezeu, ca stiu totul, ca nu le trebue sfaturi dela nimeni si ca nu mai au ceva de invatat.

Oare nu este aici si mana diabolica de dezorientare a lui Secu - present la datorie in toate Partidele Postcomuniste?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00699 sec.