Ziua Logo
  03:58, sambata, 13 august 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-09-05

Comentarii: 73, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

francois pignon
2007-09-04 23:06:49

Nu-l mai votez pe Base daca mai continua cu porcaria asta

La referendum am votat pentru Basescu. Care atunci se gudura pe langa Anania. Acum il la sa pe Dinescu sa-si dea aere de mare justitiar. Unde sunt securistii dintre politicieni? Episcopii au dus Romania de rapa in ultimii 18 ani, sau politicienii? De cate ori a s-a dus Dinescu la biserica, de atatea ori sa se duca si vladicii la CNSAS.

ica
2007-09-04 23:08:00

unde si cum vad afisarile comentariilor, please!!

vreau sa pot urmari comentariile dar sunt cumva absconse sau eu nu ma pricep, desi alte seri erau afisate! Oare au facut forumul secret??

Paul din Ohio
2007-09-04 23:29:01

Eu nu cred ca momentul este nepotrivit

Si nu cred nici ca inaltii prelati sint neprihaniti. Sau ca ei nu ar trebui sa fie deconspirati. Dar sint de acord ca actiunea CNSAS este o actiune Ba'securista. Adica ofiterii superiori (de la colonel in sus) NU vor fi deconspirati. Dintre acestia va fi ales noul patriarh.

Paul din Ohio
2007-09-04 23:55:19

Re: Eu nu cred ca momentul este nepotrivit. Am uitat sa spun motivul

pentru care ofiterii superiori nu vor fi deconspirati de Ba'secu. Bineinteles, din ratiuni inalte, de securitate..."nationala".La 2007-09-04 23:29:01, Paul din Ohio a scris:

> Si nu cred nici ca inaltii prelati sint neprihaniti. Sau ca ei nu ar
> trebui sa fie deconspirati. Dar sint de acord ca actiunea CNSAS este
> o actiune Ba'securista. Adica ofiterii superiori (de la colonel in
> sus) NU vor fi deconspirati. Dintre acestia va fi ales noul patriarh.
>

daniel
2007-09-04 23:57:31

Mizerabil !

Ma doare sufletul cand vad ca tara mea, pe care am parasit-o acum 21 de ani,
se scufunda tot mai mult in mocirla. Imoralitatea sta cu presedintele la masa iar boborul aplauda... Doamne cat ii mai poti rabda ?

hej
2007-09-05 00:01:37

Opriti diversiunea !

Pentru a opri toate diversiunile si toate relele din Romania- Dati-l jos pe presedinte,desfintati asa zisul actual parlament si toate structurile politice
mai jos de acesta inclusiv conducerile primariilor comunale,nationalizatitoate averile actualilor asa zis capitalisti(comunisti) si instalati in Romania o adevarata conducere care cu adevarat sa reprezinte tot timpul numai interesle poporului,numai asa Romania va putea sa se numeasca cu adevarat Romania si o tara democrata si nu in ultima instanta europeana si crestina cu adevarat .

Razvratitul
2007-09-05 00:19:06

Un fost turnator poate preda cu succes fizica nucleara,algebra moderna, chiar filosofie,

iar un prelat fost turnator poate fi un minunat calugar,dedicat rugaciunii , studiilor teologice care sa mai si raneasca la vaci si sa lege la vie .
Dar primii nu pot fi rectori,secretari de stat,ministri iar cei din urma inalti ierarhi. Si unii si ceilalti vor depinde nepermis de serviciile secrete care nu se vor sfii niciodata sa-i santajeze pentru a obtine de la ei ce vor.
Nu trebuie sa se permita serviciilor secrete sa ia ca ostatice politica, administratia, acuma pana si Biserica ! Ticalosia ar fi prea mare ! Ne intoarcem la dictatura ?

Sobru
2007-09-05 00:26:31

Re: Nu-l mai votez pe Base daca mai continua cu porcaria asta

Degeaba, n-ai nici o scuza.

Razvratitul
2007-09-05 00:26:33

Nu-i sigur ca Ba-secu e seful orchestrei ! Poate ca seful este altul iar Ba-secu este doar un

simplu membru sau cel mult sef de grupa .

Paul din Ohio
2007-09-05 00:32:59

Re: Nu-i sigur ca Ba-secu e seful orchestrei ! Poate ca seful este altul iar Ba-secu este doar un

E adevarat ce spui, dar pentru ca toate aceste secaturi care ocupa tara trebuie sa poarte un nume, noi il (ii) numim Ba'secu.La 2007-09-05 00:26:33, Razvratitul a scris:

> simplu membru sau cel mult sef de grupa .
>

Virgil Ciuca
2007-09-05 01:04:28

Nu va grabiti cu acuze indreptate spre presedinte..Un lucru este clar ! Prelatii si inaltii prelati ai bisericilor si cu precadere cea ortodoxa au colaborat cu actividstii de partid si cu securitatea . Foarte multi dintre vechii prelati au fost si securisti, turnatori si colaboratori!

Dupa revolutie majoritatea securistilor militari si civili au ingrosat randurile dreptcredinciosilor si nu numai ca simplii cuviosi ci si in pozitii de comanda ale bisericii ! Deci de ce va opuneti desconspirarii securistilor din cadrul biserici ! fie ei laici sau prelati ?

Un lucru grav pe care l-au comis capii bisericii de dupa 89 este ca au scos biserica de sub controlul legilor tarii! popimea securista si laicii securisti din sanul bisericii nici nu pot fi cercetati si nici judecati pentru participarea la crimele comunismului! Mai nou averile popilor nu pot fi controlate!
In orice tara se aplica legeile pamantene si nu legile unor dumnezei inventati!

Tot dupa revolutie in biserici s-au pripasit si spionii si tradatorii de tara!
De ce va supara oare asa de mult sa stiti cat de criminali au fost si sunt prelatii!

De ce va mira ca partidele politice se amesteca in trebuirle bisericesti cand majoritatea fostilor si actualilor, securisti, psd-isti, pd-sti, prmi-sti, udmr-isti formeaza grosul "vocal" al credinciosilor

CNSAS-ul trebuie sa scoata la iveala si dosarul lui Dumnezeu daca un astfel de dosar exista si a fost justificat.

Virgil Ciuca

cosor ion
2007-09-05 01:18:52

SRS

cred ca ai dreptate cu cnsas.nu isi mai are rostul si asa nu a facut decit ce a vrut sau la comanda politica.atita timp cit in cnsas exista un algoritm politic,institutia nu are increderea necesara pentru a continua.va trebui gasita o forma nepolitizata,cu oameni competenti,iar verdictele sa fie bazate pe date certe si nu pe presupuneri si inca ceva,trebuie definita notiunea de politie politica.dar ce ar fi daca o lege a lustratiei ar impiedica accesul la functii de conducere si decizie,tuturor fostilor activisti,nomenclaturisti,securisti,militieni ,pe cel putin 25 ani.mai este necesar sa vedem cum unii din fostii activisti,securisti etc,au ajunsi mari milionari in euro.Ilescu pentru asi ascunde crimele si a fi sustinut pentru 3 mandate a lasat aceasta gloata de reptile sa spulbere tot,sa fure tot,sub lozinca nu ne vindem tara.el va trebui sa fie judecat nu cum a facut el cu predecesorii sai,ceusistii

crux
2007-09-05 01:23:56

da' de unde

ce fel de diversiune moncher? Diversiunea e aia ca turnatorii lor n-au fost inca facuti cunoscuti pana acum. Comparatia cu vremea lu Stalin e doar o fumigena care nu mai poate aburi lumea. Las' ca nu le taie nimenea capu si nici la racoare nu-i baga, asta ca sa stabilim perspectiva corecta.

FB
2007-09-05 02:19:16

Ma da'crizati mai sunteti !

Mereti si beti o bere .Sa va mai linistiti. Situatia nu e in Romania nici pe departe asa de catastrofala precum scrieti.
Mai bine mergeti macar odata in viata la Man .Nicula de langa Gherla ,jud .Cluj.Pupati Icoana facatoare de minuni.Reculegeti-va.
Ascultati Predica Sf. Bartolomeu Anania.
Poate va schimbati ideile.
Amin .

marin2
2007-09-05 02:27:53

Eu nu inteleg?

Domnule Stanescu ma surprinde-ti mult. Pe vremea comunistilor biserica sa fi avut 10 mii preoti, dar cum au fost 50 ani de dominatie comunista sigur au fost doua generatii. Deci nu ma astept sa fie usor ,mai ales ca arhivele securitatii trebuie sa cuprinda multe alte dosare care nu au nimic cu fetele bisericesti. Desconspirarea preotilor rai de cei buni a intarzaiat sa inceapa 17 ani ,si cineva sigur a facut efort ca acest lucru sa se blocheze.Si trebuie spus cine a blocat acest lucru, doar am facut o revolutie anti-comunista. Eu sunt un devorator de stiri ca majoritatea cititorilor de aici , si inca nu am clar cine a fost in randul clerului amicul securitatii, doi trei care s-au auto denuntat si dumneavoastra deja supuneti ca desconspirarea desconspiratorilor a ajuns prea departe.In rest totul este o perdea de fum. Ma intreb ce pricep milioane de tarani care nu au net?
Ca ziarist ar fi normal sa fiti interesat sa ne dati adevarul, cati preoti au colaborat 10-100-1000? Ce sunt ei acum , pensionari, sau au rang inalt? Pe cine au denuntat? amici, pe alti preoti, frati, credinciosi? Datorita colaborarii au urcat in grad?

Sobru
2007-09-05 02:41:28

diversiunea

Faptul ca Basescu isi vara coada in toata treaba asta nu e de mirare, insa asta nu-i motiv de a condamna un demers in principiu corect. Nu scuza nimic faptul ca o multime de popi au colaborat cu Securitatea sau erau chiar securisti.
Diversiunea lui Basescu e una, de condamnat, deconspirarea insa e un lucru de laudat. Tocmai de mentinerea unor situatii neclare s-au folosit si se folosesc serviciile cu Basescu in frunte. Trebuie dati toti in gat, si cu asta basta.

pcr-istu
2007-09-05 03:11:04

Mai oameni buni,

Uite ,eu ca un om citu-si decit periceput ,de foarte multe ORI v-am spus ca;COMUNISMUL nu se DARIMA CU COMUNISTI,ajutatzi de "ciinii"lor de paza "securistii"plus voluntarii (turnatorii).
T.BASESCU este produsul lui ILIESCU si al lui SAUL BRUKNER(tradus in romana Silviu Brucan),el nu ii reprezinta pe ROMANI, ci numai NOMENCLATURA pcr_isto-securista.CU bine (0%)

Mache
2007-09-05 03:45:07

Trebuie dati in gat!

Diversiune, nediversiune, nu are importanta. Trebuie scosi cu totii la iveala ca iepurii din joben. Nu conteaza ocazia ci numarul ciripitorilor dezvaluiti.

Toata magaria asta nesfarsita pleaca de la faptul ca nu s-a inceput publicarea gospodareste pe net, a ciochistilor cu poza, nom de guerre si opere complete (cu numele victimelor sterse). Nu era mai simplu asa? Acum nu mai avea nimeni bataie de cap.

Cat despre chemarea tocmai acum a prelatilor la spovedanie, e adevarat ca e cel putin ciudat, dar ar fi de-a dreptul oneros daca urmatorul Patriarh ar fi o sluga a organelor.

Mache
2007-09-05 04:19:24

Re: Eu nu cred ca momentul este nepotrivit

Asa-i Paule, viata-i cruda. Iar se apucara astia sa va faca pe voi plotonerii carne de tun, si sa va dea in gat.

Altfel de acord cu tine, trebuie dati si coloneii in gat, dar nu vad de ce ar fi iertata plevusca....

La 2007-09-04 23:29:01, Paul din Ohio a scris:

> Si nu cred nici ca inaltii prelati sint neprihaniti. Sau ca ei nu ar
> trebui sa fie deconspirati. Dar sint de acord ca actiunea CNSAS este
> o actiune Ba'securista. Adica ofiterii superiori (de la colonel in
> sus) NU vor fi deconspirati. Dintre acestia va fi ales noul patriarh.
>

mcollan
2007-09-05 04:56:38

Parafrazandul pe Simon Perez

De ce nu vrea nimeni sa inteleaga si sa lase Biserica asa cum s-a nascut ea de la inceput, sa serveasca interesele puterii, indiferent ce guvern este la putere.
Pana in prezent Biserica si-a facut datoria, chiar si asa cum a fost ea divizata in biserici, bisericute, secte, etc., dar a venit timpul sa o imbunatatim si sa creem o singura religie care sa serveasca un singur guvern mondial, care sa serveasca omul care a decazut sub instinctul care deserveste animalul mai bine decat educatia, cultura, stinta si credinta omului. Pentru SRS si toti cei care se confrunta pe acest site, va spun numai atat: aveti putina rabdare si va veti convinge cum ati servit si ultimii ani ai unei societati bolnave.

Paul din Ohio
2007-09-05 04:58:26

Re: Eu nu cred ca momentul este nepotrivit. Ai dreptate Mache

Si plevusca trebuie data in gat. Numai ca voi, ofiterii NU veti fi dati in gat. Un exemplu: seful vostru, Ba'secu.
P.S. Diversiunea cu "plevusca" nu este rea in sine (acesti colaboratori trebuie dati afara din "sfantul sinod" ). Dar Ba'securitatea vrea sa creeze impresia ca "sistemul ticalosit" din BOR a fost "rezolvat", cand de fapt, la putere vor veni unii care au facut si mai mari ticalosii si chiar acte de tradare.La 2007-09-05 04:19:24, Mache a scris:

> Asa-i Paule, viata-i cruda. Iar se apucara astia sa va faca pe voi
> plotonerii carne de tun, si sa va dea in gat.
>
> Altfel de acord cu tine, trebuie dati si coloneii in gat, dar nu vad
> de ce ar fi iertata plevusca....
>
> La 2007-09-04 23:29:01, Paul din Ohio a scris:
>
> > Si nu cred nici ca inaltii prelati sint neprihaniti. Sau ca ei nu ar
> > trebui sa fie deconspirati. Dar sint de acord ca actiunea CNSAS este
> > o actiune Ba'securista. Adica ofiterii superiori (de la colonel in
> > sus) NU vor fi deconspirati. Dintre acestia va fi ales noul patriarh.
> >
>
>

Raquel
2007-09-05 06:45:55

Musiu Mache, desi ai ajuns in Illinois, ai tot un limbaj de mahala

si o mentalitate asemenea, dar felul in care te exprimi despre preoti - desi intr-un jargon arhaic, daca putem spune asa - denota clar ca nu prea pui piciorul intr-o biserica a lui Cristos !

Vasco da Gama
2007-09-05 07:32:46

Re: SRS

va trebui gasita o forma nepolitizata,cu oameni
> competenti,iar verdictele sa fie bazate pe date certe si nu pe
> presupuneri

Pai, asta e o problema. Competenta tehnica mai gasesti, ce nu o sa gasesti va fi macar o personalitate a carei moralitate sa fie mai presus de orice banuiala, acceptata de societate in ansamblu, nu de segmente sau indivizi, care sa gireze corectitudinea si impartialitatea procesului. Singurul care s-a apropiat, si dintre putinii care ar fi meritat, a fost Coposu. Asa ceva nu - mai - are Romania la ora actuala.


La 2007-09-05 01:18:52, cosor ion a scris:

> cred ca ai dreptate cu cnsas.nu isi mai are rostul si asa nu a facut
> decit ce a vrut sau la comanda politica.atita timp cit in cnsas exista
> un algoritm politic,institutia nu are increderea necesara pentru a
> continua.va trebui gasita o forma nepolitizata,cu oameni
> competenti,iar verdictele sa fie bazate pe date certe si nu pe
> presupuneri si inca ceva,trebuie definita notiunea de politie
> politica.dar ce ar fi daca o lege a lustratiei ar impiedica accesul la
> functii de conducere si decizie,tuturor fostilor
> activisti,nomenclaturisti,securisti,militieni ,pe cel putin 25 ani.mai
> este necesar sa vedem cum unii din fostii activisti,securisti etc,au
> ajunsi mari milionari in euro.Ilescu pentru asi ascunde crimele si a
> fi sustinut pentru 3 mandate a lasat aceasta gloata de reptile sa
> spulbere tot,sa fure tot,sub lozinca nu ne vindem tara.el va trebui sa
> fie judecat nu cum a facut el cu predecesorii sai,ceusistii
>

ionion
2007-09-05 08:02:38

In Bulgaria azi primii 140 de turnatori pe lista - pe cand in Romania ? Este adevarat ca fratii

Camataru i-au interzis lui Tismaneanu sa publice lista cu turnatorii ?
Eu intreb nu dau cu parul !

Liliac
2007-09-05 08:28:54

Confisca scaunul CU CARE CANDIDAT?

Asta vreau eu sa spuna SRS, adica sa isi continua ideea. Restul e 'perdea de fum', dupa cum a spus si el.

gazebo
2007-09-05 09:14:42

ierarhi securisti

Este de netagaduit faptul ca securitatea si-a varat nasul in BOR pana la a controla absolut orice numire a cuiva. Dupa 1948, cand celelalte biserici au fost INTERZISE de comunisti, biserica ortodoxa fiind tolerata de comunisti, a inceput prigoana impotriva acelor preoti care chiar il slujeau pe Dumnezeu. Preotii care au semnat pactul cu diavolul, semnand angajamente de colaborare cu securitatea, au avut cale deschisa spre avansare. Acesti ,,preoti'' au facut cel mai mare pacat posibil: AU INCALCAT TAINA SPOVEDANIEI! Acesti ticalosi s-au folosit de credinta oamenilor, de increderea oamenilor in slujitorii lui Dumnezeu, pentru a turna la securitate toate secretele oamenilor. Acestia nu mai sunt oameni, sunt DIAVOLI.
Cea mai usoara pedeapsa ar consta in indepartarea lor din BOR si punerea lor la stalpul infamiei. Este absolut necesara deconspirarea tuturor inaltilor ierarhi securisti sau colaboratori (turnatori), aceasta fiind singura sansa de reabilitare a bisericii. Cei ce se opun acestei ecologizari a clerului sunt exact cei patati, cei ce au pacatuit grav si nu suporta adevarul. Ei continua si acum sa predice in numele Domnului, cu tupeul specific unor securisti.
Autorul greseste foarte mult atunci cand afirma ca CNSAS abuzeaza atunci cand ii cheama pe ierarhi la explicatii. Dimpotriva, singura speranta sta in ei, singura cale de a afla adevarul despre acei ierarhi sta in anchetele lor, bazate pe probe. Nu stiu ce interese l-au determinat sa acuze CNSAS, as vrea sa cred ca n-are vreo legatura cu trecutul lui de colaborator al securitatii. Sunt convins ca ierarhii care sunt cu constiinta curata se vor prezenta la audieri, ceilalti se vor prevala de faptul ca prezenta lor nu este obligatorie. Degeaba se ascund ei, adevarul iese la iveala intotdeauna, mai devreme sau mai tarziu. Spre disperarea securistilor si a celor care au colaborat cu ei.

bm
2007-09-05 09:16:01

apropo

politicienii nu au gasit ce sa faca cu banii publici! si au hotarat sa sponsorizezecatedrala neamului, o constructie megalomanica care nu-si are rostul. sunt o gramada de biserici , la fiecare colt de strada. credinta nu sta in astfel de constructii, credinta e in suflet; credinta o sa ramana chiar de nu ar exista popi, care pana la urma sunt tot oameni; ca doar nu au semnat si parafat contract cu Dumnezeu

ursu livia
2007-09-05 09:25:11

Actuala BOR in malaxorul marsaviei securisto-comunisto-PSD-te.

Actuala,BOR suporta in acest moment complicitatea de peste 60 de ani cu crima securist-comunista.
Nu este nici o diversiune daca toti"inaltii prelati"turnatori ai securitatii sunt adusi in fata crestinilor din tara si de pretutindeni,asa cum sunt ei,confracti cu crima securist-comunist -iliista.
Daca Traian Basescu,cel care dupa 2004 a facut compromisuri rusinoase cu PSD-ul mafiot, are deschiderea pentru curatirea BOR de turnatorii securisti,este o fapta pozitivia,fapta care ii va aduce ,din nefericire ,din nou voturile electoratului roman,debusolat de lupta crancena pentru putere dusa de toti criminalii securisto-comunisti.
In ceea ce-ii priveste pe "naltii"prelati,care isi fac mea culpa in fata crestinilor romani, nu inseamna atac la BOR ,ci inseamna primul pas spre adevar si lumina crestineasca,inseamna eliberarea de marea vina a colaborationismului cu crima comunista.
Cei care vor decide marea IERTARE sunt crestinii din tara.Suntem un popor civilizat ,crestin care stie cand si pe cine sa ierte.
Important este ca toti "inaltii prealati"turnatori la securitate sa se poate ierta ei insisi pe ei insisi.Propria constiinta este neiertatoare.

silviana
2007-09-05 09:29:56

ce inseamna biserica?de fapt??,independenta ei fata de societate???,

clamata de ierarhi inconstienti care au ajuns sa nu'si mai constientizeze rostul!!!,o altfel de diversiune!!!care trebuie oprita intr'adevar.sa fie ales prin vot direct,capul bisericii,[pina cind rominii vor constientiza ca au si ei cap cu care sa gindeasca!]de toti menbrii bisericii!citi ortodocsi are romania?ei toti sa alega pe baza biografiei fiecarui candidat la preafericire!fiindca toti ortodocsii inseamna biserica si ei toti au dreptul! sa'si aleaga capul!?!!!,in cunostinta de cauza!,viata fiecaruia fiind facuta publica! pentru a fi ales in mod direct si crestin!!!,pe baza adevarului!!!

moroianu
2007-09-05 09:31:38

Re: Eu nu cred ca momentul este nepotrivit // Paul

La 2007-09-04 23:29:01, Paul din Ohio a scris:

> Si nu cred nici ca inaltii prelati sint neprihaniti. Sau ca ei nu ar
> trebui sa fie deconspirati. Dar sint de acord ca actiunea CNSAS este
> o actiune Ba'securista. Adica ofiterii superiori (de la colonel in
> sus) NU vor fi deconspirati. Dintre acestia va fi ales noul patriarh.
==================================
N-am fost pe faza: CAND SI CINE a anuntat nedeconspirarea colegilor lui Mache?

moroianu
2007-09-05 09:34:05

Re: In sectiunea "Toate comentariile", alegeti optiunea "Listare separata"!

La 2007-09-04 23:08:00, ica a scris:

> vreau sa pot urmari comentariile dar sunt cumva absconse sau eu nu ma
> pricep, desi alte seri erau afisate! Oare au facut forumul secret??
>

Huhu extraterestrul
2007-09-05 09:49:24

Re: apropo / Subscru.

La 2007-09-05 09:16:01, bm a scris:

> politicienii nu au gasit ce sa faca cu banii publici! si au hotarat sa
> sponsorizezecatedrala neamului, o constructie megalomanica care nu-si
> are rostul. sunt o gramada de biserici , la fiecare colt de strada.
> credinta nu sta in astfel de constructii, credinta e in suflet;
> credinta o sa ramana chiar de nu ar exista popi, care pana la urma
> sunt tot oameni; ca doar nu au semnat si parafat contract cu Dumnezeu
>

Huhu extraterestrul
2007-09-05 09:52:32

Re: Trebuie dati in gat si ciripitorii dar si ofiterii de securitate la care dinsii ciripira!

La 2007-09-05 03:45:07, Mache a scris:

> Diversiune, nediversiune, nu are importanta. Trebuie scosi cu totii la
> iveala ca iepurii din joben. Nu conteaza ocazia ci numarul
> ciripitorilor dezvaluiti.
>
> Toata magaria asta nesfarsita pleaca de la faptul ca nu s-a inceput
> publicarea gospodareste pe net, a ciochistilor cu poza, nom de guerre
> si opere complete (cu numele victimelor sterse). Nu era mai simplu
> asa? Acum nu mai avea nimeni bataie de cap.
>
> Cat despre chemarea tocmai acum a prelatilor la spovedanie, e adevarat
> ca e cel putin ciudat, dar ar fi de-a dreptul oneros daca urmatorul
> Patriarh ar fi o sluga a organelor.
>

moroianu
2007-09-05 09:54:09

Re: Este intr-adevar tragic...


...sa constati ca toate eforturile pe cae le-ai facut in cei 21 de ani n-au reusit sa evite nenorocirile care au cazut in acest interval pe capul tzarisoarei atat de prezente in sufletul tau.

Sincura solutie este sa perseverezi. (Si sa te gandesti in continuare la noi.)

La 2007-09-04 23:57:31, daniel a scris:

> Ma doare sufletul cand vad ca tara mea, pe care am parasit-o acum 21
> de ani,
> se scufunda tot mai mult in mocirla. Imoralitatea sta cu presedintele
> la masa iar boborul aplauda... Doamne cat ii mai poti rabda ?
>

Huhu extraterestrul
2007-09-05 09:55:38

Re: ierarhi securisti / Corect, preotii care au turnat la Securitate, continutul spovedaniilor

credinciosilor, nu sint oameni SINT DIAVOLI!La 2007-09-05 09:14:42, gazebo a scris:

> Este de netagaduit faptul ca securitatea si-a varat nasul in BOR pana
> la a controla absolut orice numire a cuiva. Dupa 1948, cand celelalte
> biserici au fost INTERZISE de comunisti, biserica ortodoxa fiind
> tolerata de comunisti, a inceput prigoana impotriva acelor preoti care
> chiar il slujeau pe Dumnezeu. Preotii care au semnat pactul cu
> diavolul, semnand angajamente de colaborare cu securitatea, au avut
> cale deschisa spre avansare. Acesti ,,preoti'' au facut cel mai mare
> pacat posibil: AU INCALCAT TAINA SPOVEDANIEI! Acesti ticalosi s-au
> folosit de credinta oamenilor, de increderea oamenilor in slujitorii
> lui Dumnezeu, pentru a turna la securitate toate secretele oamenilor.
> Acestia nu mai sunt oameni, sunt DIAVOLI.
> Cea mai usoara pedeapsa ar consta in indepartarea lor din BOR si
> punerea lor la stalpul infamiei. Este absolut necesara deconspirarea
> tuturor inaltilor ierarhi securisti sau colaboratori (turnatori),
> aceasta fiind singura sansa de reabilitare a bisericii. Cei ce se opun
> acestei ecologizari a clerului sunt exact cei patati, cei ce au
> pacatuit grav si nu suporta adevarul. Ei continua si acum sa predice
> in numele Domnului, cu tupeul specific unor securisti.
> Autorul greseste foarte mult atunci cand afirma ca CNSAS abuzeaza
> atunci cand ii cheama pe ierarhi la explicatii. Dimpotriva, singura
> speranta sta in ei, singura cale de a afla adevarul despre acei
> ierarhi sta in anchetele lor, bazate pe probe. Nu stiu ce interese
> l-au determinat sa acuze CNSAS, as vrea sa cred ca n-are vreo legatura
> cu trecutul lui de colaborator al securitatii. Sunt convins ca
> ierarhii care sunt cu constiinta curata se vor prezenta la audieri,
> ceilalti se vor prevala de faptul ca prezenta lor nu este obligatorie.
> Degeaba se ascund ei, adevarul iese la iveala intotdeauna, mai devreme
> sau mai tarziu. Spre disperarea securistilor si a celor care au
> colaborat cu ei.
>

moga
2007-09-05 09:55:38

Biserica

Nu am nimic cu religia,cu ortodoxismul,dar la noi popii...nu mai comentez si nici nu generalizez,sa aiba bunul simt sa se dea deoparte cei care se simt cu musca pe caciula,valabil si pentru celelalte specii de pe la noi,care nici usturoi nu au mancat si nici gura nu le miroase.

Adrian v.D.
2007-09-05 10:08:22

Re: apropo

La 2007-09-05 09:16:01, bm a scris:

> politicienii nu au gasit ce sa faca cu banii publici! si au hotarat sa
> sponsorizezecatedrala neamului, o constructie megalomanica care nu-si
> are rostul. sunt o gramada de biserici , la fiecare colt de strada.
> credinta nu sta in astfel de constructii, credinta e in suflet;
> credinta o sa ramana chiar de nu ar exista popi, care pana la urma
> sunt tot oameni; ca doar nu au semnat si parafat contract cu Dumnezeu
-------------------------------------
La problema <atinsa>de dumneata,eu am vazut rezolvarea la fata locului:in fata Bisericii Armeneasca din Bucuresti a aparut un turn inalt de 80 de m.In fata Catedralei Catolice se ridica un turn inalt de 80 de m..De altfel,ateistii comunisti au <ascuns >zeci de Biserici dupa blocuri staliniste,sau,daca n-au putut sa le <mute>,sau sa le ascunda,le-au daramat,ceea ce reprezinta un sacrilegiu fata de enoriasi,nu credeti?!Acum vorbesc alte interese,economice.....
Ceea ce ma deruteaza este Catedrala Neamului,pe care n-am putut s-o localizez in capitala.Unde se afla?
Adrian
>

Ghita Bizonu'
2007-09-05 10:13:36

Re:ti-ar sa-ti fie prezidentu tau care a dat si el cu pixu la sicoritate

da mai bine zi de unde stii tu atat de bine ca "Foarte multi dintre vechii prelati au fost si securisti, turnatori si colaboratori! ". Cumva securist ?


La 2007-09-05 01:04:28, Virgil Ciuca a scris:

>
>
> Un lucru este clar ! Prelatii si inaltii prelati ai bisericilor si cu
> precadere cea ortodoxa au colaborat cu actividstii de partid si cu
> securitatea . Foarte multi dintre vechii prelati au fost si securisti,
> turnatori si colaboratori!
>
> Dupa revolutie majoritatea securistilor militari si civili au ingrosat
> randurile dreptcredinciosilor si nu numai ca simplii cuviosi ci si in
> pozitii de comanda ale bisericii ! Deci de ce va opuneti
> desconspirarii securistilor din cadrul biserici ! fie ei laici sau
> prelati ?
>
> Un lucru grav pe care l-au comis capii bisericii de dupa 89 este ca au
> scos biserica de sub controlul legilor tarii! popimea securista si
> laicii securisti din sanul bisericii nici nu pot fi cercetati si nici
> judecati pentru participarea la crimele comunismului! Mai nou averile
> popilor nu pot fi controlate!
> In orice tara se aplica legeile pamantene si nu legile unor dumnezei
> inventati!
>
> Tot dupa revolutie in biserici s-au pripasit si spionii si tradatorii
> de tara!
> De ce va supara oare asa de mult sa stiti cat de criminali au fost si
> sunt prelatii!
>
> De ce va mira ca partidele politice se amesteca in trebuirle
> bisericesti cand majoritatea fostilor si actualilor, securisti,
> psd-isti, pd-sti, prmi-sti, udmr-isti formeaza grosul "vocal" al
> credinciosilor
>
> CNSAS-ul trebuie sa scoata la iveala si dosarul lui Dumnezeu daca un
> astfel de dosar exista si a fost justificat.
>
> Virgil Ciuca
>

Ghita Bizonu'
2007-09-05 10:14:49

Re: cacaia societatea silvano?

La 2007-09-05 09:29:56, silviana a scris:

> clamata de ierarhi inconstienti care au ajuns sa nu'si mai
> constientizeze rostul!!!,o altfel de diversiune!!!care trebuie oprita
> intr'adevar.sa fie ales prin vot direct,capul bisericii,[pina cind
> rominii vor constientiza ca au si ei cap cu care sa gindeasca!]de toti
> menbrii bisericii!citi ortodocsi are romania?ei toti sa alega pe baza
> biografiei fiecarui candidat la preafericire!fiindca toti ortodocsii
> inseamna biserica si ei toti au dreptul! sa'si aleaga capul!?!!!,in
> cunostinta de cauza!,viata fiecaruia fiind facuta publica! pentru a fi
> ales in mod direct si crestin!!!,pe baza adevarului!!!
>

Adrian v.D.
2007-09-05 10:29:17

Re: Actuala BOR in malaxorul marsaviei securisto-comunisto-PSD-te.

La 2007-09-05 09:25:11, ursu livia a scris:

> Actuala,BOR suporta in acest moment complicitatea de peste 60 de ani
> cu crima securist-comunista.
> Nu este nici o diversiune daca toti"inaltii prelati"turnatori ai
> securitatii sunt adusi in fata crestinilor din tara si de
> pretutindeni,asa cum sunt ei,confracti cu crima securist-comunist
> -iliista.
> Daca Traian Basescu,cel care dupa 2004 a facut compromisuri rusinoase
> cu PSD-ul mafiot, are deschiderea pentru curatirea BOR de turnatorii
> securisti,este o fapta pozitivia,fapta care ii va aduce ,din
> nefericire ,din nou voturile electoratului roman,debusolat de lupta
> crancena pentru putere dusa de toti criminalii securisto-comunisti.
> In ceea ce-ii priveste pe "naltii"prelati,care isi fac mea culpa in
> fata crestinilor romani, nu inseamna atac la BOR ,ci inseamna primul
> pas spre adevar si lumina crestineasca,inseamna eliberarea de marea
> vina a colaborationismului cu crima comunista.
> Cei care vor decide marea IERTARE sunt crestinii din tara.Suntem un
> popor civilizat ,crestin care stie cand si pe cine sa ierte.
> Important este ca toti "inaltii prealati"turnatori la securitate sa se
> poate ierta ei insisi pe ei insisi.Propria constiinta este
> neiertatoare.
--------------------------------
Va impartasesc ispita de a cere dreptate.Insa gasesc putin naiv sa apelez la constiinta de om a unor indivizi care au facut pact cu diavolul rosu.Pentruca pretul oferit de unii dintre reprezentantii BOR-ului a fost tradarea fata de enoriasi,nu vad cum putem vorbi de o constiinta treaza(viata nu este "Crima si pedeapsa"!)Este o problema care nu-i cuprinde doar pe unii preoti sau unii politicieni.Este o problema a unei intregi societati,care genereaza eclipsa totala a constiintei.Iar tragedia trece prin mijlocul a milioane de familii din Romania....Unii au <ciripit>,altii au fost <ciripitii>....In ultima instanta,nu ne ramane decat dragostea crestina si iertarea.(constient fiind de ilaritatea gesturilor crestine in ochii intelectualului marxist-v. si "Ispita comunista si orbirea utopica"-de Vladimir Tismaneanu!- autor "cenzurat" -nu intamplator!-de acest ziar..Cititi va rog si Idei in Dialog-in nr. din iulie,mai multe despre marxism dupa ...marxism!-acolo scriu o pleada de mari intelectuali ai momentului-toti pusi pe indexul acestui ziar!)
Numai de bine!
Adrian
>

reluc
2007-09-05 10:29:35

biserica

cred ca autorul confunda biserica cu acesti ipocriti ierarhi . nu-mi place basescu dar pt aceasta actiune merita nota 10 . nu este posibil ca niste inati ierarhi bisericesti sa fi facut politie politica si apoi sa predici in fata " prostimii"
asta danota ce acesti ierarhi sunt din cea mai de jos speta umana , toata viata lor au trait in minciuna . cred ca ar trebui bagati in cusca , plimbati din oras in oras si expusi in in piata publica. unui securist i se poate ierta totul daca dupa 89 se deconspira si apoi se retragea din viata publica .

dbutnaru
2007-09-05 10:44:05

Si totusi ce vrea sa spuna articolul ?

Am citit de doua ori articolul si nu am reusit sa aflu ce doreste de fapt sa spuna. S-ar deduce ideea ca se doreste oprirea deconspirarii candidatilor la functia de patriarh dar nu se spune de ce. Adica de ce ar trebuie sa ne deranjeze pe noi credinciosii de rind ca vom avea un patriarh care sa nu fi fost securist ?
Sa-l luam atunci direct dintre cadrele SRI ? Mie personal mi se pare normal ca macar pentru cea mai inalta functie din BOR sa fie ales un om departe de orice suspiciuni. Care e problema daca acesti oameni sunt chemati la o institutie a statului? Ei nu sunt cetateni romani? S-a mai acuzat faptul ca sunt chemati la ora fixa.Pai altfel cum sa-i cheme? Am inteles ca la CNSAS vor fi audiati de o comisie.Ar trebui ca acea comisie sa se reuneasca numai cind are chef unul sau altul dintre candidati? Eu zic ca e foarte bine ca sa fie audiati de catre CNSAS in conditiile date, nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni.

Hanul
2007-09-05 10:53:28

Toti ierarhii au colaborat FRUCTUOS cu SECURITATEA si PCR-ul

Toti ierarhii au colaborat fructuos cu organele de SECURITATE interna sau externa ale regimului comunist. Daca nu colaborau nu aveau avizul Secretariatului de Stat pentru Culte pentru promovare si recunoastere cu decret semnat de Dej, Ceausescu etc.. Iliescu, Constantinescu. Unii insa ca si Corneanu, Bartolomeu, Teodosie au fost EXEMPLE ale Munci Socialiste de turnare a preotilor. Bartolomeu Anania a fost seful reeducarii de la Aiud si general DIE si DIM in strainatate.<br /> Todosie cu fostul nume PORCU are semnate cele mai multe note. Episcopi lca Justinian Chira au Calinic, Gherasim au bagat preoti in puscarii. Toti acesti ofiteri si agenti de influenta au la eparhii o liota de securisti infilitrati in administratia BOR. Acestia si-au batut joc de Biserica si de preotii cu vocatie. Pe cei ce i deranjau ii trimiteau la canal sau ii detasau disciplinar. BOR trebuia sa devina o forma fara continut numai buna de propovaduit societatea multilateral dezvoltata. Sunt foarte multe dosare ale ierarhilor arse. Si asta nu doar pestru cei din BOR ci din toate cultele.<br /> Dumnezeu sa le dea vreme de pocainta!

Ghita Bizonu'
2007-09-05 11:12:42

Re: apropo se zice atei nu ateisti

La 2007-09-05 10:08:22, Adrian v.D. a scris:

> La 2007-09-05 09:16:01, bm a scris:
>
> > politicienii nu au gasit ce sa faca cu banii publici! si au hotarat sa
> > sponsorizezecatedrala neamului, o constructie megalomanica care nu-si
> > are rostul. sunt o gramada de biserici , la fiecare colt de strada.
> > credinta nu sta in astfel de constructii, credinta e in suflet;
> > credinta o sa ramana chiar de nu ar exista popi, care pana la urma
> > sunt tot oameni; ca doar nu au semnat si parafat contract cu Dumnezeu
> -------------------------------------
> La problema <atinsa>de dumneata,eu am vazut rezolvarea la fata
> locului:in fata Bisericii Armeneasca din Bucuresti a aparut un turn
> inalt de 80 de m.In fata Catedralei Catolice se ridica un turn inalt
> de 80 de m..De altfel,ateistii comunisti au <ascuns >zeci de Biserici
> dupa blocuri staliniste,sau,daca n-au putut sa le <mute>,sau sa le
> ascunda,le-au daramat,ceea ce reprezinta un sacrilegiu fata de
> enoriasi,nu credeti?!Acum vorbesc alte interese,economice.....
> Ceea ce ma deruteaza este Catedrala Neamului,pe care n-am putut s-o
> localizez in capitala.Unde se afla?
> Adrian
> >
>
>

Ellenna
2007-09-05 11:50:24

Ingerii

Daca memebrii cnsas sunt niste ingeri care pot sa judece pe oricine si oricand ,atunci cand doresc si cum doresc sa ne-o spuna si noua si sa ia acolo cu ei si cei doi reprezentanti ai domnului trimisi aici in Romania ,ii stiti nu, Gigi si Traian.propunerea e facuta de cineva care n-a fost si nu este securist si nici o mare sustinatoare a bisericii.Am adaugat acestea pentru cei ce vor vrea sa ma catalogheze astfel.

Ghita Bizonu'
2007-09-05 11:59:46

Re: si Tismaneanu in care ctgrie intra?

nu cumva la marxisti?

La 2007-09-05 10:29:17, Adrian v.D. a scris:

> La 2007-09-05 09:25:11, ursu livia a scris:
>
> > Actuala,BOR suporta in acest moment complicitatea de peste 60 de ani
> > cu crima securist-comunista.
> > Nu este nici o diversiune daca toti"inaltii prelati"turnatori ai
> > securitatii sunt adusi in fata crestinilor din tara si de
> > pretutindeni,asa cum sunt ei,confracti cu crima securist-comunist
> > -iliista.
> > Daca Traian Basescu,cel care dupa 2004 a facut compromisuri rusinoase
> > cu PSD-ul mafiot, are deschiderea pentru curatirea BOR de turnatorii
> > securisti,este o fapta pozitivia,fapta care ii va aduce ,din
> > nefericire ,din nou voturile electoratului roman,debusolat de lupta
> > crancena pentru putere dusa de toti criminalii securisto-comunisti.
> > In ceea ce-ii priveste pe "naltii"prelati,care isi fac mea culpa in
> > fata crestinilor romani, nu inseamna atac la BOR ,ci inseamna primul
> > pas spre adevar si lumina crestineasca,inseamna eliberarea de marea
> > vina a colaborationismului cu crima comunista.
> > Cei care vor decide marea IERTARE sunt crestinii din tara.Suntem un
> > popor civilizat ,crestin care stie cand si pe cine sa ierte.
> > Important este ca toti "inaltii prealati"turnatori la securitate sa se
> > poate ierta ei insisi pe ei insisi.Propria constiinta este
> > neiertatoare.
> --------------------------------
> Va impartasesc ispita de a cere dreptate.Insa gasesc putin naiv sa
> apelez la constiinta de om a unor indivizi care au facut pact cu
> diavolul rosu.Pentruca pretul oferit de unii dintre reprezentantii
> BOR-ului a fost tradarea fata de enoriasi,nu vad cum putem vorbi de o
> constiinta treaza(viata nu este "Crima si pedeapsa"!)Este o problema
> care nu-i cuprinde doar pe unii preoti sau unii politicieni.Este o
> problema a unei intregi societati,care genereaza eclipsa totala a
> constiintei.Iar tragedia trece prin mijlocul a milioane de familii din
> Romania....Unii au <ciripit>,altii au fost <ciripitii>....In ultima
> instanta,nu ne ramane decat dragostea crestina si iertarea.(constient
> fiind de ilaritatea gesturilor crestine in ochii intelectualului
> marxist-v. si "Ispita comunista si orbirea utopica"-de Vladimir
> Tismaneanu!- autor "cenzurat" -nu intamplator!-de acest ziar..Cititi
> va rog si Idei in Dialog-in nr. din iulie,mai multe despre marxism
> dupa ...marxism!-acolo scriu o pleada de mari intelectuali ai
> momentului-toti pusi pe indexul acestui ziar!)
> Numai de bine!
> Adrian
> >
>
>

Shadow
2007-09-05 12:09:13

Ghici ghicitoarea mea

Care este institutia aia care detine cele mai multe "procente" de incredere la romani dar care nu candideaza si in general nu deranjeaza pe nimeni(vorba vine)? Si daca ati ghicit aceasta "manastire intr-un picior" a carei "sustinere"(goange cu laicitatea) e cautata de politicienii actuali o sa va prindeti si de ce pe post de patriarh trebuie "sa iasa" cine trebuie.

Pe cat pariati voi ca odata cu alegerea patriarhului marea institutie CNSAS se va opri din "cercetarile bisericesti" pe care le intreprinde la "cererea" si uneori la actiunea unor fundatii "speciale" ale asa zisei societati in civil. Nu conteaza nici macar ca nu au reusit sa "termine" controlul parlamentarilor(care trebuia facut inaintea alegerilor si au trecut doi ani deja) sau a politicienilor care ocupa sau au ocupat posturi cheie. Ceea ce e important este ca patriarhul sa fie "fara prihana" dar musai "inregimentat politic". Ca doar are "puteri in stat". Ca doar suntem "stat religios".

Si in timpul asta "acoperitii" cunoscuti(precum antohi) si necunoscuti ai CNSAS pe motive de "amicitie" cu unii membri ai acestei comisii sau "pozitie curata" fata de axa isi pot rade linistiti in barba si de ce nu pot continua sa "profeseze".

Bumerang
2007-09-05 12:12:06

Politica vs Biserica

am un singura comentariu, la acest articolul foarte bun.

Confiscarea Bisericii de catre politic dateaza de mai mult timp. Din pacate, insasi Constantin, sanctificat ulterior de <politruci>, a fost primul care a confiscat Biserica. Dupa parerea mea, el a confiscat insasi religia crstina, fiind cel care, de fapt,a instituit Biserica Crestina aservita politicului, dandusi seama de puterea credintei crestine asupra oamenilor. Faptul ca bolsevicii au crezut ca pot inlocuii credinta cu ideologia marxist-leninista, nu inseamna ca Biserica nu a fost inainte aservita politicului. Ei au dorit asadar sa distruga Biserica din motive foarte practice, si mai putin strict ideologice. La baza monarhiei, oranduire impotriva careia s-a indreptat <revolutia> din Oktombrie, fiind insasi Biserica. Dandu-si seama ca au subestimat puterea Bisericii, de fapt a credintei, noul politic, comunismul, a infiltrat ulterior Biserica si si-a insusit-o. Intampinand o nu prea mare rezistenta, dup acum se vede. Fara sa exclud ca unii, poate chiar destul de multi, clerici, nu au fost de accord cu acesta schimbare de stapan. Nu vreu in nici un caz sa pun pe acelasi calapod monarhia si sistemul communist. Insa ambele au fost politicul, care a stapanit Biserica.

Bumerang
2007-09-05 12:23:27

Re: Si totusi ce vrea sa spuna articolul ?

Instinctual, sunt de parere cu tine. Si eu <gandesc> asa, la prima vedere. Insa experienta celor 18 ani de <democratie>, ma face sa cred ca, securitatea insasi, e cea care da verdicte, asupra persoanelor care aui fost sau nu aservite regimului comunist. Daca ar fi fost altfel, am fi asistat in ultima vreme la demitarei si retrageri in masa, a multor politiceni si persoane din administratiile publice cu functii de conducere. N-a fost insa asa. Faptul ca mai fiecare om a avut dosar la securitate, este deja de notorietate. De aceea ma mira faptul ca, de exemplu, un fost comandant de nava, cu misiuni pe <taramul celalat> nu are dosar!! Dupa WWII, multi nazisti au primt acel bilte de necolaboartionist, numit Persil-Schein, nume provenit de la firma de detergenti cu acelasi nume, dat de catre autoritatile de ocupatie, care s-au bazat pe acete dar si persoane din randurile fostului regim.
Una peste alta, este foarte greu sa-ti dai seama, in contextual actual, cine a fost victima si cine acolaborat benevol cu securitatea. Sunt totusi de parere ca trebuie lasate toate informatiile la lumina, care ar trebuii filtrate si prelucrate de catre jurnalisti, asa cum face Domnul Rosca Stanescu
La 2007-09-05 10:44:05, dbutnaru a scris:

> Am citit de doua ori articolul si nu am reusit sa aflu ce doreste de
> fapt sa spuna. S-ar deduce ideea ca se doreste oprirea deconspirarii
> candidatilor la functia de patriarh dar nu se spune de ce. Adica de ce
> ar trebuie sa ne deranjeze pe noi credinciosii de rind ca vom avea un
> patriarh care sa nu fi fost securist ?
> Sa-l luam atunci direct dintre cadrele SRI ? Mie personal mi se pare
> normal ca macar pentru cea mai inalta functie din BOR sa fie ales un
> om departe de orice suspiciuni. Care e problema daca acesti oameni
> sunt chemati la o institutie a statului? Ei nu sunt cetateni romani?
> S-a mai acuzat faptul ca sunt chemati la ora fixa.Pai altfel cum sa-i
> cheme? Am inteles ca la CNSAS vor fi audiati de o comisie.Ar trebui ca
> acea comisie sa se reuneasca numai cind are chef unul sau altul dintre
> candidati? Eu zic ca e foarte bine ca sa fie audiati de catre CNSAS in
> conditiile date, nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni.
>

Ghita Bizonu'
2007-09-05 12:47:46

Re: ceva dovezi in afra de palavre?!

La 2007-09-05 10:53:28, Hanul a scris:

> Toti ierarhii au colaborat fructuos cu organele de SECURITATE interna
> sau externa ale regimului comunist. Daca nu colaborau nu aveau avizul
> Secretariatului de Stat pentru Culte pentru promovare si recunoastere
> cu decret semnat de Dej, Ceausescu etc.. Iliescu, Constantinescu. Unii
> insa ca si Corneanu, Bartolomeu, Teodosie au fost EXEMPLE ale Munci
> Socialiste de turnare a preotilor. Bartolomeu Anania a fost seful
> reeducarii de la Aiud si general DIE si DIM in strainatate.<br />
> Todosie cu fostul nume PORCU are semnate cele mai multe note. Episcopi
> lca Justinian Chira au Calinic, Gherasim au bagat preoti in puscarii.
> Toti acesti ofiteri si agenti de influenta au la eparhii o liota de
> securisti infilitrati in administratia BOR. Acestia si-au batut joc de
> Biserica si de preotii cu vocatie. Pe cei ce i deranjau ii trimiteau
> la canal sau ii detasau disciplinar. BOR trebuia sa devina o forma
> fara continut numai buna de propovaduit societatea multilateral
> dezvoltata. Sunt foarte multe dosare ale ierarhilor arse. Si asta nu
> doar pestru cei din BOR ci din toate cultele.<br /> Dumnezeu sa le dea
> vreme de pocainta!
>

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01009 sec.