Ziua Logo
  04:49, vineri, 19 august 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-05-12

Comentarii: 102, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

sorge
2009-05-11 20:58:31

Ai facut dreptul si nu sti ce este in justitia Romana ?

Este un fenomen care nu poate fi controlat .
Toti sint implicati in ceva si intre ei .Cine a intrat in sistem nu iese decit cu picioarele inainte .
Aduceti va aminte de judecatorul care s a sinucis ,sruncindu se de la etaj.
Chiar si cei care nu au fost implicati politic ,tac chitic pt salariile mari si sporuri nerusinate .
Este un cerc vicios din care Romania nu stiu cum v a iesi vreodata .
Majoritatea cpiilor celor din justitie ,au urmat tot dreptul si sint multi dintre ei judecatori si procurori la nici 30 de ani .
Iti sta in git Monica Macovei ?
Noua ne stau vreo 20.000 de justitiari .

eugen chicioreanu
2009-05-11 21:04:24

stimate domn...

se pare ca nu ai invatat nimic din viata... si e mare pacat... cam unde poti oare ajunge cu mojicia?

Alex.Pandrea
2009-05-11 21:25:52

JUSTITIA ROMANEASCA SAU CE A MAI RAMAS DIN EA

JUSTITIA ROMANEASCA SAU CE A MAI RAMAS DIN EA
O tara fara justitie este o tara rudimentara in care disconfortul copleseste omul.
Justitia romana este o prelungire a justitiei comuniste,nimic nu s-a schimbat,este politizata si mai ales mercantilizata.
Daca mai adaugam lipsa de profesionalism si dorinta de putere vom observa ca dreptatea de pe pamant a plecat,cum spunea eminescu,tocmai suus la Domnul sfant.
Este limpede ca in Romania exista o justitie pentru oamenii simpli,intransingenta si implacabila si alta pentru politicieni,bogati si grupuri mafiote.
Nastase vorbea de asa zisul lui dosar politic dar nu vedea ceea ce era mai evident,nu presupus,ca o institutie politica impiedeca de 4 ani justitia sa-si faca meseria.
Dilema vrem probe noi ca astea nu-s bune la care i se raspunde ca de unde probe daca Parlamentul ne opreste sa cercetam nu jena pe politicienii PSD,rinocenizarea celor 322 facand ca adevarul sa para minciuna si minciuna adevar.
Un nou raport privind justitia in Romania a venit sa inflameze o parte a clasei politice sau a societatii civile.
Dupa doua decenii de la ceea ce Iliescu a numit revolutia romana se constata ca Romania nu este un stat de drept,ca este o tara fara justitie.
Poate ,spunea cineva ,ca inamovibilitatea judecatorilor a venit prea devreme si are dreptate.Asa cum romanii nu stiu sa consume democratia nici judecatorii nu stiu sa utilizeze inamovibilitatea,.

Lunga odisee a dlui Nastase care ani la rand s-a luptat pentru protectia parlamentului in fata justitiei este doar simptomul cel mai grotesc.Insasi cinismul sau cand a spus ca puteti vota trimiterea mea la DNS incalcand constitutia ne arata ca acest om nu intelege nimic,desi spune ca este jurist,din ceea ce este dreptatea intr-o tara democratica.

Parlamentul,cei 322 ,de trista amintire,Chiuariu,gospodina Norica,Iliescu,Tariceanu acestia sunt aceeia care au expulzat-o pe Monica Macovei din postura de amiral al justitiei.Coruptii politicii voiau sa schimbe felul de numire a procurorilor DNA, avocatii parlamentari faceau legi pe care apoi le foloseau tot ei in procese de tip Gorbunov.
Cu cata furie si nerabdare la 7 zile de la numire Dlui-Chiuariu acesta s-a napustit contra DNA,lucru continuat apoi de alti ministri PNL.
Daca nu ar fi fost Excelenta sa Presedintele si decizia sa de a lupta pentru o justitie independenta de mult eram dati afara din UE.
Nimic dupa 1989 in Romnaia nu s-a facut fara impuls din afara.Daca eram abandonati de Occident sau nu eram primiti in UE probabil ca Belarusul era cu mult inaintea noastra in democratie.
Inapoiera in justitie ,cu tot efortul Presedintelui,Doamnei Macovei,cu multiplele interventii ale CE a ramas in stadiul in care in Romania practic nu se poate vorbi de justitie.
Faptul ca PRM,PSD si in deosebi ,PNL se opun de facto independentei justitiei si ruperii ei de sfera politica si aceasta ne dovedeste ce intentii au acesti politicieni,ce urmaresc ei de fapt prin actul de conducere a Romaniei,conducere pe care o vaneaza viguros.

Dl.Morar i-a exasperat.I-a exasperat pe toti coruptii PSD si PNL de la dl.Nastase,Dl.Pacuraru,Tariceanu,Felix,Geoana sau Iliescu.
Ei nu-l mai pot suferi.

In ce regim,cu exceptia celui al Presedintelui Basescu si a doamnei Macovei s-a mai vazut ca un parlit de procuror sa cheme sa dea socoteala politicieni de talia celor citati.

De aceea Morar trebuia sa plece.
Prea mult venin a pus la inimile partidelor care sprijina coruptia,el era sabia lui Damocles deasupra capetelor politicienilor corupti si ai oligarhilor lor.

In prezent se duce un rasboi al disperarii.Nu au reusit prin Chiuariu,prin dna.Norica dar acum considera ca a venit momentul.

Si a dovedit-o juristii PSD care iar voiau sa ceara dovezi pentru a 3-a oara,pana la infinit de la procurorul general,erijandu-se in decidenti judiciari sau folosind mijloace avocatesti de procedura pentru a-l mai salva inca odata pe nepotul matusii Tamara.
Cuvinte ca Patria,raportul CE nu au nici o semnificatie cand interesele lor pecuniare sunt in joc.
Nici isbucniri nationaliste si patriotarde de tipul celor ca ale dlui Bolcas nu-si mai au rostul.Sa spui ca UE sa-si vada de treburile ei,ca ni se incalca Constitutia sau ca este insultat parlamentul cand comisia europeana evidentiaza malignitatea unei justitii puse chiar de parlament sub influente politice este peste ceea ce democratia poate accepta.Am aderat la UE si putem sa ne retragem,dar cat suntem aici regulile europene trebuesc respectate.

Alfel am fi o tara de scavi ai oligarhilor si baronilor,cu o justitie a bunului plac,in dosul careia politicienii corupti sa jefuiasca tara,asa cum de fapt o fac.sa ne gandim doar la enormitatea de a vinde un teritoriu al Romaniei pe care nici nu-l aveam decat virtual si inca nu-l avem nici acum pana la incheierea conventiei pe care o va semna Excelenta sa Presedintele in urma vizitei pe care o va face in curand in Ucraina.

Exact cum hotii urasc lumina pentru ca ii impiedeca sa fure asa si coruptii politicii,prea mult amintiti in ultimii 20 ani, au nevoie de un stat fara justitie,un stat anomic in care cel tare sa se impuna prin forta.

Suntem ca in Evul Mediu,ca pe timpul fanariotilor si asa vrea sa ramanem PSD,PNL,PRM,PC,UDMR.

Apelul societatii civile este patetic dar el se adreseaza unor urechi surde.
Totusi merita sa sprijinim acest apel,merita sa incercam.In regimul Basescu coruptii au suferit multe esecuri.
Sa speram ca si acum se va reusi si dl.Morar va fi in visul urat al dlor Nastase,Felix si comp. pentru multi ani de acum incolo.

LILI MARLEN
2009-05-11 21:32:15

MAI,ROSCA,TU AI FACUT FACULTATEA DE DREPT..

ce naiba nu pricepi ? Dezastrul din justitie este cauzat de LIPSA RASPUNDERII JUDECATORULUI PENTRU CALITATEA ACTULUI SAU DE JUSTITIE. Doua categori de persoane nu raspund pentru ceea ce fac,este vorba de nebuni si ..judecatori.Cind nu exista raspundere exista ABUZ. Lit. "h" a art.99 din Statutul judecatorului si procurorului, care prevede ca este abatere disciplinara exercitarea cu rea credinta sau vadita incompetenta a profesionala a legii procesuale este litera moarta deoarece CSM prin Inspectia Judiciara nu da doi bani pe el.Membrii CSM si a-i insepectie judiciare trebuie sa raspunda PENAL pentru abuz in serviciu contra intereselor publice ,dar cine sa o faca.
Cit timp CSM este el o adunatura de gunoaie,poti cere ca justitia sa fie altceva ?

Octavian Dan
2009-05-11 21:32:52

Timp de judecata rezonabil

Octavian Dan
2009-05-11 21:44:15

O SOLUTIE (textul lizibil)

promaa2002
2009-05-11 21:58:10

nu te fa ca nu intelegi...sorine !

marea problema e justitia, mai precis instantele judecatoresti, ca nu se judecata marile dosare PE FOND ! procurorii, buni, rai, le trimit in instanta...si acolo...trec si 2-3 ani fara sa fie judecate pe fond !!! exemplu recent : seres, acum cateva zile cere amanare pt lipsa avocat...haha, adica el nu stia de 1 an ca e judecat si nu avea avocat...instanta a amanat ! jenant ! nastase, la fel, la primul termen...a cerut amanare pt lipsa aparare. iar amanare !!! copos la fel, dosarul e la instanta de 2 ani si tot nu s-a judecat pe fond !!! asa ca la judecatori si la proceduri e problema !

spaiu'
2009-05-11 22:07:37

Domnule, esti imposibil!

Orice pretext e bun pentru a arunca cu noroi in ceilalti si a ridica in slavi PDL? pai,ntreaba-te care au fost marile realizari ale PDL pe timpul Monicai (chiar daca in acea vreme primul ministru era PNL-ist). Una din chifle ti-o aduc eu aminte: In timp ce ziarele erau pline de shmenurile de pe vremea guvernarii Nastase, singura infractiune pe care justitia macoveica a gasit-o a fost proprietatea unor termopane!
Acu', nu stiu cine e mai penibil: Justitia ori cel ce o lauda!

Hokusai san
2009-05-11 22:50:11

Re: MAI,ROSCA,TU AI FACUT FACULTATEA DE DREPT../ Foarte trist, dar foarte interesant!!!!!!!!!!!!!

La 2009-05-11 21:32:15, LILI MARLEN a scris:

> ce naiba nu pricepi ? Dezastrul din justitie este cauzat de LIPSA
> RASPUNDERII JUDECATORULUI PENTRU CALITATEA ACTULUI SAU DE JUSTITIE.
> Doua categori de persoane nu raspund pentru ceea ce fac,este vorba de
> nebuni si ..judecatori.Cind nu exista raspundere exista ABUZ. Lit. "h"
> a art.99 din Statutul judecatorului si procurorului, care prevede ca
> este abatere disciplinara exercitarea cu rea credinta sau vadita
> incompetenta a profesionala a legii procesuale este litera moarta
> deoarece CSM prin Inspectia Judiciara nu da doi bani pe el.Membrii
> CSM si a-i insepectie judiciare trebuie sa raspunda PENAL pentru abuz
> in serviciu contra intereselor publice ,dar cine sa o faca.
> Cit timp CSM este el o adunatura de gunoaie,poti cere ca justitia sa
> fie altceva ?
>

Atamild
2009-05-11 23:41:45

Traian Basescu si-a asumat in mod direct.. avantajul privilegiat de control asupra procurorilor.

Am schimbat un cuvant cu doua ;-) sa inteleaga persoanele care citesc, mai bine. Eu.. tot cautand despre treaba cu anticoruptia, sa aflu cum se face ea, si daca se face, :-) si propunandu-mi sa nu mai citesc 'nic, am dat peste o comedie scurta si cu talent, care imita foarte lent..
www.youtube.com/watch?v=s47Rzv2W-XQ
Matilda

vida clara
2009-05-12 05:05:53

Pe nimeni sa nu-l judeci dupa conjunctura in care s-a nascut...

...nici dupa conjunctura in care a crescut,nici dupa conjunctura in care traieste ci dupa conjunctura pe care tinde sa o creeze (vida clara,filozofie proprietate personala.)

vida clara
2009-05-12 05:22:05

Fac(a)tura pentru Justitie.

De sorin rosca stanescu

FB
2009-05-12 05:45:42

De cativa ani

Basescu controleaza Justitia.Sa ne amintim cum s-a straduit Tariceanu sa numeasca ministru la Justitie .Ultimul exemplu Norica Nicolai .Nu mai stiu cine a fost numit ,Poate Predoiu asta ,pulica franaru ,ginere de securist asta a fost *pereferatu *.Si Basescu *curios * cum l=a pastrat.
Asa ca oare cine e de vina pentru problemele din Justitie ? Cine a transformat Justitia intr-o sluga (inclusiv ministrii ???) ca sa n-o numesc neaparat pe d,na *breton * ?

soviet CCCP
2009-05-12 05:49:53

JUSTITIA SI DEFICITUL SUNT DOAR PARAVANUL , CAUZA ESTE ALTA

problema blocarii fondurilor UE pentru Romania a fost ridicata in Parlamentul german de catre Comisia pentru drepturile omului. Motivatia justitie si deficit este un paravan al unei probleme prea sensibile pentru Germania :
Romania si-a exportat tiganii in toata Europa , iar cand este trasa la raspundere se raspunde cu obraznicie : au dreptul la libera circulatie. Pentru tarile westice asta este o problema mai mare decat coruptia din Romania ce este defapt in toate tarile din Europa si mai ales cazurile din Germania de la Kool pana la VW si Siemens.

mikele durul
2009-05-12 07:39:15

Daca noi insine afirmam ca suntem extrem de corupti, nu putem avea pretentia ca ceilalti sa ne cread

CORECT. Vorba proverbului ce-si face omul cumana lui nici dumnezeu ( si UE) nu desface. Asa ne trebuie !

attius.navius
2009-05-12 07:43:49

Stimate domnule Sorin Rosca Stanescu,

Ma uit la domnia voastra si mi-aduc aminte cu cata mandrie ne spuneati ca ati absolvit o facultate de drept, rememorez activitatea dumneavoastra informationala pe linie de combatere a terorismului arab, am inca vii pe retina randurile cu care incercati acum cativa ani de zile sa combateti banditismul mafioto-politic care a sugrumat si sugruma inca Romania.
Ce a ramas insa insa din toate acestea ?
Un fel de baiguiala incoerenta in care amestecati lucrurile, fiindca, asa cum spune romanul, sanchi, sa pareti impartial in asa-zisele analize pe care le lansati.

Stimate domnule Sorin Rosca Stanescu, dincolo de chestiile alea cu Monica Macovei si cu minciunile ei la adresa justitiei romanesti nu-i asa ca acest segment al institutiilor statului este unul pur si simplu putrefact ?
Nu-i asa stimate domn ca aceasta duhoarea a justitiei romanesti a inceput sa imputa atmosfera pana si in celelalte cancelarii europene ?
Nu-i asa ca avand ajutorul neprecupetit al justitiei romanesti marii talhari si banditi, devalizatorii economiei, industriei si finantelor romanesti sunt liberi, unii dintre ei vajnici parlamentari, stabi si sefi prin fel de fel de partide, oameni de faceri care mai de care mai milionar in euro in loc ca ei sa fie priponiti zeci de ani in puscariile care ar fi trebuit sa le fie camin ?
Acum va vaitati ?
In loc sa-i dati la cap acum lui Basescu de parca individul asta este vinovat de mizeria inimaginabila din justitie trebuia sa luati atitudine zilnic in ultimii 20 de ani fata de imputiciunea din justitie si sa combateti cu manie democrata pe cei care ne-au adus in toti acesti ani, nu numai in ultimii cinci, in rahatul in care suntem acum.
Si pentru mizeria asta cine o sa raspunda domnule Stanescu ?
Cumva vinovatii ?
Haida de, jigodiile astea sunt atat de nesimtite incat sunt in stare sa puna de o greva doar pentru ca s-a scris asa ceva la adresa lor.

Oricum, domnia voastra doar faceti putina agitatie intr-un pahar cu apa si un pic de manevra cu intoxicare.
Nu puteti nici sa va ganditi macar sa scrieti ceva cu adevarat demolator la adresa imputitei justitii romanesti, pentru ca, din cate stiu, aveti coada prinsa in niste chestii nu tocmai curate si inca in faza de cercetare legate de afaceri cu terenuri, cu casute postale prin Cipru cu manevre de sute de mii de euro...deci pana la urma, acest articol este un fel de gargara pentru reglat corzile vocale ale unui membru al corului celor facuti scapati de justitie.

mikele durul
2009-05-12 07:49:38

Re: nu te fa ca nu intelegi...promaa2002.

La 2009-05-11 21:58:10, promaa2002 a scris:

> marea problema e justitia, mai precis instantele judecatoresti, ca nu
> se judecata marile dosare PE FOND ! procurorii, buni, rai, le trimit
> in instanta...si acolo...trec si 2-3 ani fara sa fie judecate pe fond
> !!! exemplu recent : seres, acum cateva zile cere amanare pt lipsa
> avocat...haha, adica el nu stia de 1 an ca e judecat si nu avea
> avocat...instanta a amanat ! jenant ! nastase, la fel, la primul
> termen...a cerut amanare pt lipsa aparare. iar amanare !!! copos la
> fel, dosarul e la instanta de 2 ani si tot nu s-a judecat pe fond !!!
> asa ca la judecatori si la proceduri e problema !
>

uiti sau nu ai interes s-o spui ca procurorii sunt cei mai putin pregatiti "juristi", numai fosti MILITIENI , SECURISTI cu studii la fara frecventa, sau urmasii lor cu studii cumparate la diferite universitati particulare. Ce poate sa faca judecatorii in fata unor asemenea CATASTROFE ?

cosor ion
2009-05-12 08:00:28

SRS

mi-e greata cind iti citesc timpeniile,incit sunt nevoit sa-mi cumpar lamai

Hantzy
2009-05-12 08:13:35

Interventia dumitale este pertinenta!

Uiti insa un lucru: la sedintele CSM Basescu a facut-o adesea pe durul, s-a zborsit la unul sau la altul, dar in plan general a apreciat activitatea CSM. In diferite ocazii, Basescu a incercat sa-si atraga simpatia membrilor Consiliului, s-a erijat in primul <justitiar> al Romaniei, dandu-le indicatii ... dar a uitat sa atraga atentia tocmai asupra acestui fapt, mentionat de dumneata!

La 2009-05-11 21:32:15, LILI MARLEN a scris:

> ce naiba nu pricepi ? Dezastrul din justitie este cauzat de LIPSA
> RASPUNDERII JUDECATORULUI PENTRU CALITATEA ACTULUI SAU DE JUSTITIE.
> Doua categori de persoane nu raspund pentru ceea ce fac,este vorba de
> nebuni si ..judecatori.Cind nu exista raspundere exista ABUZ. Lit. "h"
> a art.99 din Statutul judecatorului si procurorului, care prevede ca
> este abatere disciplinara exercitarea cu rea credinta sau vadita
> incompetenta a profesionala a legii procesuale este litera moarta
> deoarece CSM prin Inspectia Judiciara nu da doi bani pe el.Membrii
> CSM si a-i insepectie judiciare trebuie sa raspunda PENAL pentru abuz
> in serviciu contra intereselor publice ,dar cine sa o faca.
> Cit timp CSM este el o adunatura de gunoaie,poti cere ca justitia sa
> fie altceva ?
>

nime.n.lume
2009-05-12 08:32:07

si tu ai dreptate!

ca in povestea cu judecata rabinica: toti (ma rog, aproape toti :)) avem dreptate.
Santem romani, deci tari in suete, discutii, analize, talmaciri si rastalmaciri.
Dar nu am vazut nici o propunere concreta.
Eu am propus sa-i jupuim pe vinovatii Monica M si Traian B.
Dar credeti ca asta o sa indrepte justitia?
O sa fie curata, eficienta si asa mai departe?
A fost asa pana nu a fost Baselu Presidelu si Monica Ministru?
Hah! (Asta e un hah a la Al Pacino!!)
Hai sa lasam vrajala domnilor si doamnelor si lasati si pe ziarist sa-si scrie ideile inoculate sau transcendente iar noi sa nu-l mai citim, sa nu il mai comentam (caci altfel nu se opreste) si sa ne vedem toti de sapa si, care puteti, de facut politicieni cinstiti (Nu poate fi si asta un oximoron. Never!), si procurori educati si inteligenti (nu militieni reshapati), si judecatori integri (Shut up goanga! Ce, acum toate&#8217;s oximorons?) . Poate asa o sa avem un viitor luminos! (Ti-am zis goanga: shut-up! E de lemn, dar asta o pricepem toti!)
Traiasca prietenia romano-sovietica si Happy Memorial Day!

Alex.Pandrea
2009-05-12 09:37:58

Re: SRS:a fost un mare ziarist chiar daca acuma isi vinde talentul

La 2009-05-12 08:00:28, cosor ion a scris:

> mi-e greata cind iti citesc timpeniile,incit sunt nevoit sa-mi cumpar
> lamai
>
Cine nu cunoaste evolutia acestui ziarist poate afirma acuma ceea ce afirma dl.Cosor.

SRS a fost o constiinta.Tanar,la Viata studenteasca lupta in perioada comunista pentru dreptul unor tineri loviti de nedreptatile comuniste,de nepotism.Si o facea fara frica,motiv pentru care a si pierdut postul de la Viata Studenteasca.

Apoi marele lui talent l-a facut ceea ce era sa devina un mare ziarist si mult timp dupa 1989 a fost o mare constiinta.

sacrificiul de sine nu a durat mult si au intervenit banii,un oligarh l-a facut bogat.

A inceput sa sufere de sindromul centaurului considerand sau exagerand puterea presei.A inceput a scrie la comanda,a inceput sa faca campanii ilogice pentru anumite idei si mai ales pentru anumiti bogati.
Treptat a devenit el insasi un fel de mic oligarh,cu o avere respectabila.

Din acest moment ziaristul adevarat a murit,a inceput a-si precupeti talentul si treptat a ajuns bogat dar nimeni nu-l mai respecta.
face campanii contra celor pe care cel care l-a imbogatit i-l indica.Nu ca gandeste asa dar scrie,isi foloseste talentul mercantil.

Acuma Cosor are dreptate.
dar eu nu pot sa uit cine a fost si ce a facut slabiciunile omenesti din acest mare talent si ziarist.
Si binele care l-a facut societatii si oamenilor ramane.

De unde putem spune ca si un gram de bine este mai mare decat o tona de rautate si slugareala la oligarh.

Bogatia cum spune Biblia este atacata de molii si rugina,binele facut este nemuritor.
Si eu regret ce a fost si ce a ajuns dl.SRS.

Ghita Bizonu'
2009-05-12 10:05:16

Re: si procurorii de la DNA si Codruta, floarea cea vestita a Dreptului clujean?

La 2009-05-11 21:58:10, promaa2002 a scris:

> marea problema e justitia, mai precis instantele judecatoresti, ca nu
> se judecata marile dosare PE FOND ! procurorii, buni, rai, le trimit
> in instanta...si acolo...trec si 2-3 ani fara sa fie judecate pe fond
> !!! exemplu recent : seres, acum cateva zile cere amanare pt lipsa
> avocat...haha, adica el nu stia de 1 an ca e judecat si nu avea
> avocat...instanta a amanat ! jenant ! nastase, la fel, la primul
> termen...a cerut amanare pt lipsa aparare. iar amanare !!! copos la
> fel, dosarul e la instanta de 2 ani si tot nu s-a judecat pe fond !!!
> asa ca la judecatori si la proceduri e problema !
>

Ghita Bizonu'
2009-05-12 10:17:49

Inainte sa va dati in barci jubiland ca se pierd cazuri la Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Hantzy
2009-05-12 10:18:15

Un exemplu SF

Imi amintesc o nuvela a lui Asimov, in care doi matematicieni isi disputau paternitatea asupra unei teze specifice. Cei doi aveau drept purtatori de cuvant doi roboti de acelasi model, desi generatii diferite. Cum era de asteptat, robotii dadeau raspunsuri identice la intrebarile detectivului insarcinat cu cazul, desi era evident ca unul dintre roboti mintea. Pe baza insa a celor patru legi ale roboticii, detectivul reuseste sa creeze asimetria intre raspunsuri: in momentul cand detectivul sugerase fiecaruia dintre roboti ca stapanul sau ar avea mai putin de pierdut decat adversarul, in cazul pierderii cauzei, unul dintre roboti ramane in staza. Motivul era unul profund uman: dupa ce ai mintit, stiind ca n-ai dreptate, e mai usor sa revii spunand adevarul, insa daca ti-ai sustinut punctul de vedere, tocmai pentru ca stiai ca e adevarat, e posibil sa faci un soc atunci cand trebuie sa minti.

Tot asa si Basescu: daca vreun ministru al justitiei atrage atentia Consiliului Europei cu privire la activitatea indolenta a DNA, constatata de catre CSM insusi, atunci inseamna ca respectivul e tanar mafiot, iar daca un alt ministru tranteste patru minciuni in plen, atunci trebuie recompensat cu un loc pe listele europarlamentare. Edificator, nu?!

Ghita Bizonu'
2009-05-12 10:21:59

Re: JUSTITIA ROMANEASCA SAU CE A MAI RAMAS DIN EA este o basina trasa de mOrar in cinstea lu matrozu

La 2009-05-11 21:25:52, Alex.Pandrea a scris:

> JUSTITIA ROMANEASCA SAU CE A MAI RAMAS DIN EA
> O tara fara justitie este o tara rudimentara in care disconfortul
> copleseste omul.
> Justitia romana este o prelungire a justitiei comuniste,nimic nu s-a
> schimbat,este politizata si mai ales mercantilizata.
> Daca mai adaugam lipsa de profesionalism si dorinta de putere vom
> observa ca dreptatea de pe pamant a plecat,cum spunea eminescu,tocmai
> suus la Domnul sfant.
> Este limpede ca in Romania exista o justitie pentru oamenii
> simpli,intransingenta si implacabila si alta pentru
> politicieni,bogati si grupuri mafiote.
> Nastase vorbea de asa zisul lui dosar politic dar nu vedea ceea ce era
> mai evident,nu presupus,ca o institutie politica impiedeca de 4 ani
> justitia sa-si faca meseria.
> Dilema vrem probe noi ca astea nu-s bune la care i se raspunde ca de
> unde probe daca Parlamentul ne opreste sa cercetam nu jena pe
> politicienii PSD,rinocenizarea celor 322 facand ca adevarul sa para
> minciuna si minciuna adevar.
> Un nou raport privind justitia in Romania a venit sa inflameze o parte
> a clasei politice sau a societatii civile.
> Dupa doua decenii de la ceea ce Iliescu a numit revolutia romana se
> constata ca Romania nu este un stat de drept,ca este o tara fara
> justitie.
> Poate ,spunea cineva ,ca inamovibilitatea judecatorilor a venit prea
> devreme si are dreptate.Asa cum romanii nu stiu sa consume democratia
> nici judecatorii nu stiu sa utilizeze inamovibilitatea,.
>
> Lunga odisee a dlui Nastase care ani la rand s-a luptat pentru
> protectia parlamentului in fata justitiei este doar simptomul cel mai
> grotesc.Insasi cinismul sau cand a spus ca puteti vota trimiterea mea
> la DNS incalcand constitutia ne arata ca acest om nu intelege
> nimic,desi spune ca este jurist,din ceea ce este dreptatea intr-o
> tara democratica.
>
> Parlamentul,cei 322 ,de trista amintire,Chiuariu,gospodina
> Norica,Iliescu,Tariceanu acestia sunt aceeia care au expulzat-o pe
> Monica Macovei din postura de amiral al justitiei.Coruptii politicii
> voiau sa schimbe felul de numire a procurorilor DNA, avocatii
> parlamentari faceau legi pe care apoi le foloseau tot ei in procese
> de tip Gorbunov.
> Cu cata furie si nerabdare la 7 zile de la numire Dlui-Chiuariu acesta
> s-a napustit contra DNA,lucru continuat apoi de alti ministri PNL.
> Daca nu ar fi fost Excelenta sa Presedintele si decizia sa de a lupta
> pentru o justitie independenta de mult eram dati afara din UE.
> Nimic dupa 1989 in Romnaia nu s-a facut fara impuls din afara.Daca
> eram abandonati de Occident sau nu eram primiti in UE probabil ca
> Belarusul era cu mult inaintea noastra in democratie.
> Inapoiera in justitie ,cu tot efortul Presedintelui,Doamnei Macovei,cu
> multiplele interventii ale CE a ramas in stadiul in care in Romania
> practic nu se poate vorbi de justitie.
> Faptul ca PRM,PSD si in deosebi ,PNL se opun de facto independentei
> justitiei si ruperii ei de sfera politica si aceasta ne dovedeste ce
> intentii au acesti politicieni,ce urmaresc ei de fapt prin actul de
> conducere a Romaniei,conducere pe care o vaneaza viguros.
>
> Dl.Morar i-a exasperat.I-a exasperat pe toti coruptii PSD si PNL de la
> dl.Nastase,Dl.Pacuraru,Tariceanu,Felix,Geoana sau Iliescu.
> Ei nu-l mai pot suferi.
>
> In ce regim,cu exceptia celui al Presedintelui Basescu si a doamnei
> Macovei s-a mai vazut ca un parlit de procuror sa cheme sa dea
> socoteala politicieni de talia celor citati.
>
> De aceea Morar trebuia sa plece.
> Prea mult venin a pus la inimile partidelor care sprijina coruptia,el
> era sabia lui Damocles deasupra capetelor politicienilor corupti si
> ai oligarhilor lor.
>
> In prezent se duce un rasboi al disperarii.Nu au reusit prin
> Chiuariu,prin dna.Norica dar acum considera ca a venit momentul.
>
> Si a dovedit-o juristii PSD care iar voiau sa ceara dovezi pentru a
> 3-a oara,pana la infinit de la procurorul general,erijandu-se in
> decidenti judiciari sau folosind mijloace avocatesti de procedura
> pentru a-l mai salva inca odata pe nepotul matusii Tamara.
> Cuvinte ca Patria,raportul CE nu au nici o semnificatie cand
> interesele lor pecuniare sunt in joc.
> Nici isbucniri nationaliste si patriotarde de tipul celor ca ale dlui
> Bolcas nu-si mai au rostul.Sa spui ca UE sa-si vada de treburile
> ei,ca ni se incalca Constitutia sau ca este insultat parlamentul cand
> comisia europeana evidentiaza malignitatea unei justitii puse chiar de
> parlament sub influente politice este peste ceea ce democratia poate
> accepta.Am aderat la UE si putem sa ne retragem,dar cat suntem aici
> regulile europene trebuesc respectate.
>
> Alfel am fi o tara de scavi ai oligarhilor si baronilor,cu o justitie
> a bunului plac,in dosul careia politicienii corupti sa jefuiasca
> tara,asa cum de fapt o fac.sa ne gandim doar la enormitatea de a
> vinde un teritoriu al Romaniei pe care nici nu-l aveam decat virtual
> si inca nu-l avem nici acum pana la incheierea conventiei pe care o
> va semna Excelenta sa Presedintele in urma vizitei pe care o va face
> in curand in Ucraina.
>
> Exact cum hotii urasc lumina pentru ca ii impiedeca sa fure asa si
> coruptii politicii,prea mult amintiti in ultimii 20 ani, au nevoie de
> un stat fara justitie,un stat anomic in care cel tare sa se impuna
> prin forta.
>
> Suntem ca in Evul Mediu,ca pe timpul fanariotilor si asa vrea sa
> ramanem PSD,PNL,PRM,PC,UDMR.
>
> Apelul societatii civile este patetic dar el se adreseaza unor urechi
> surde.
> Totusi merita sa sprijinim acest apel,merita sa incercam.In regimul
> Basescu coruptii au suferit multe esecuri.
> Sa speram ca si acum se va reusi si dl.Morar va fi in visul urat al
> dlor Nastase,Felix si comp. pentru multi ani de acum incolo.
>
>

Ghita Bizonu'
2009-05-12 10:23:52

Re: Un exemplu SF. Care poestire coane ? Unde? Ca mie mi-a scapat asta

La 2009-05-12 10:18:15, Hantzy a scris:

> Imi amintesc o nuvela a lui Asimov, in care doi matematicieni isi
> disputau paternitatea asupra unei teze specifice. Cei doi aveau drept
> purtatori de cuvant doi roboti de acelasi model, desi generatii
> diferite. Cum era de asteptat, robotii dadeau raspunsuri identice la
> intrebarile detectivului insarcinat cu cazul, desi era evident ca
> unul dintre roboti mintea. Pe baza insa a celor patru legi ale
> roboticii, detectivul reuseste sa creeze asimetria intre raspunsuri:
> in momentul cand detectivul sugerase fiecaruia dintre roboti ca
> stapanul sau ar avea mai putin de pierdut decat adversarul, in cazul
> pierderii cauzei, unul dintre roboti ramane in staza. Motivul era
> unul profund uman: dupa ce ai mintit, stiind ca n-ai dreptate, e mai
> usor sa revii spunand adevarul, insa daca ti-ai sustinut punctul de
> vedere, tocmai pentru ca stiai ca e adevarat, e posibil sa faci un
> soc atunci cand trebuie sa minti.
>
> Tot asa si Basescu: daca vreun ministru al justitiei atrage atentia
> Consiliului Europei cu privire la activitatea indolenta a DNA,
> constatata de catre CSM insusi, atunci inseamna ca respectivul e
> tanar mafiot, iar daca un alt ministru tranteste patru minciuni in
> plen, atunci trebuie recompensat cu un loc pe listele
> europarlamentare. Edificator, nu?!
>
>

Hantzy
2009-05-12 10:25:25

Re: Un exemplu SF. Care poestire coane ? Unde? Ca mie mi-a scapat asta

Nu-i retin numele, am citit-o demult, dar voi cauta pe net poate gasesc ceva informatii.

La 2009-05-12 10:23:52, Ghita Bizonu' a scris:

> La 2009-05-12 10:18:15, Hantzy a scris:
>
> > Imi amintesc o nuvela a lui Asimov, in care doi matematicieni isi
> > disputau paternitatea asupra unei teze specifice. Cei doi aveau drept
> > purtatori de cuvant doi roboti de acelasi model, desi generatii
> > diferite. Cum era de asteptat, robotii dadeau raspunsuri identice la
> > intrebarile detectivului insarcinat cu cazul, desi era evident ca
> > unul dintre roboti mintea. Pe baza insa a celor patru legi ale
> > roboticii, detectivul reuseste sa creeze asimetria intre raspunsuri:
> > in momentul cand detectivul sugerase fiecaruia dintre roboti ca
> > stapanul sau ar avea mai putin de pierdut decat adversarul, in cazul
> > pierderii cauzei, unul dintre roboti ramane in staza. Motivul era
> > unul profund uman: dupa ce ai mintit, stiind ca n-ai dreptate, e mai
> > usor sa revii spunand adevarul, insa daca ti-ai sustinut punctul de
> > vedere, tocmai pentru ca stiai ca e adevarat, e posibil sa faci un
> > soc atunci cand trebuie sa minti.
> >
> > Tot asa si Basescu: daca vreun ministru al justitiei atrage atentia
> > Consiliului Europei cu privire la activitatea indolenta a DNA,
> > constatata de catre CSM insusi, atunci inseamna ca respectivul e
> > tanar mafiot, iar daca un alt ministru tranteste patru minciuni in
> > plen, atunci trebuie recompensat cu un loc pe listele
> > europarlamentare. Edificator, nu?!
> >
> >
>
>

Sorin975
2009-05-12 11:00:17

Monica Macovei a fost numita femeia europeana a anului in 2008

Si tot dansa a fost tot timpul laudata de catre cei din UE la fel ca si
procurorul DNA dl Morar, tot al lui Basescu. Acum dl. Stanescu ne explica ca exact ei sunt cei vinovati. Eu raman la parerea ca d-na Macovei a fost printre cei mai incisivi ministrii de justitie dupe 89.
Da nu pot sa uit ca totusi e fiica de general de securitate, la fel
ca dl Bogdan Olteanu sau dl. primar Oprescu. Bsescu nu o fi ajuns si
el sa lucreze la Anveres pe timpul comunistilor fara sa fi avut sprijinul securitatii, ginerii dl-ui Dinca sunt prosperi oameni de afaceri (Badea si
Popoviciu). Ce ar mai fi de facut atunci.... Punctul 8 de la Timisoara,
da aplicat si fiilor si fiicelor de snapani securisto-comunisti.

terzi_p
2009-05-12 11:03:22

Iata drumul! Ai curajul d-le SRS sa militezi pentru el in ce scriii ???

Va citez din "Dovezi ale existemtei lui D-zeu" - autor Richard Warmbrand-Editura Stefanus-1995.
"Odata Confucius a fost intrebat ce REFORMA ar promova mai intai daca ar ficonducatorul unei tari;
- As imbunatati limbajul !
- Asta nu are nici-o legatura cu intrebarea! - au replicat cei prezenti;
Confucius a replicat:
-Daca limbajul nu este evoluat si este confuz,nu se reuseste sa se transmita ceeace s-a intentionat sa se transmita:
Daca ceeace se spune, nu coincide cu ceeace se gandeste sau ceece s-a intentionat sa se transmita, atunci lucrarile nu se fac in mod corespunzator.
Daca ceeace se face, nu se face cum trebuie, arta si principiile morale nu se dezvolta.
Daca simtul moral si arta nu prospera, NU AVEM JUSTITIE !
Fara Justitie, natiunea nu stie incotro sa paseasca !
De aceea nu ar trebui tolerate vorbele in doi peri. De asta depinde totul !"

Tot ce se intampa acum in justitia romana se datoreaza si Decretului-Lege, semnat de Ion Iliescu in 1990, prin care toti absolventii de la "Stefan Gheorghiu", care au facut cursuri de Drept Civil, au primit permisiunea sa-si dea diferentele de examene pentru a putea primi diploma de absolvent al facultatilor de drept.
In acest fel toti activistii si asimilatii acestora din securitare armata si alte structuri ale regimului bolsevic al lui Ceausescu, ramasi someri dupa revolutie, au putut deveni "juristi", invadand justitia romana. Colac peste pupaza a fost o perioada cand s-a intrat in magistratura fara concurs ! Astfel baietii"capabili de orice", specialisti in "a se orienta si descurca", autori ale raportarilor, ai maretelor realizari ale "epocii de aur", au inceput sa faca regulile in justitia romana. S-au angajat in schimb sa nu-l judece pe Iliescu si acolitii lui, si culmea pana acum s-au tinut de promisiune ! Cu asa magistrati in justitia romana nu se mai poate continua !
Ei sunt cei care au scos din codul penal bancruta fraudolasa, si s-a jefuit la vedere avutia nationala, aducand romanii in pozitia de clacasi ai tarilor europene, si au determinat prin santaj obtinerea unor salarii nerusinate.
Jos justitia bolsevica !!! Numai asta poate fi solutia de reforma in Justitia romana !! Doamne ajuta-ne !!!
Astept un articol in care sa combati in sensul lui Confucuis !

Alex.Pandrea
2009-05-12 11:03:44

Re: Bizoane,asa se vorbeste in familia ta sau numai cand scrii pe un forum public.NDC

La 2009-05-12 10:21:59, Ghita Bizonu' a scris:

> La 2009-05-11 21:25:52, Alex.Pandrea a scris:
>
> > JUSTITIA ROMANEASCA SAU CE A MAI RAMAS DIN EA
> > O tara fara justitie este o tara rudimentara in care disconfortul
> > copleseste omul.
> > Justitia romana este o prelungire a justitiei comuniste,nimic nu s-a
> > schimbat,este politizata si mai ales mercantilizata.
> > Daca mai adaugam lipsa de profesionalism si dorinta de putere vom
> > observa ca dreptatea de pe pamant a plecat,cum spunea eminescu,tocmai
> > suus la Domnul sfant.
> > Este limpede ca in Romania exista o justitie pentru oamenii
> > simpli,intransingenta si implacabila si alta pentru
> > politicieni,bogati si grupuri mafiote.
> > Nastase vorbea de asa zisul lui dosar politic dar nu vedea ceea ce era
> > mai evident,nu presupus,ca o institutie politica impiedeca de 4 ani
> > justitia sa-si faca meseria.
> > Dilema vrem probe noi ca astea nu-s bune la care i se raspunde ca de
> > unde probe daca Parlamentul ne opreste sa cercetam nu jena pe
> > politicienii PSD,rinocenizarea celor 322 facand ca adevarul sa para
> > minciuna si minciuna adevar.
> > Un nou raport privind justitia in Romania a venit sa inflameze o parte
> > a clasei politice sau a societatii civile.
> > Dupa doua decenii de la ceea ce Iliescu a numit revolutia romana se
> > constata ca Romania nu este un stat de drept,ca este o tara fara
> > justitie.
> > Poate ,spunea cineva ,ca inamovibilitatea judecatorilor a venit prea
> > devreme si are dreptate.Asa cum romanii nu stiu sa consume democratia
> > nici judecatorii nu stiu sa utilizeze inamovibilitatea,.
> >
> > Lunga odisee a dlui Nastase care ani la rand s-a luptat pentru
> > protectia parlamentului in fata justitiei este doar simptomul cel mai
> > grotesc.Insasi cinismul sau cand a spus ca puteti vota trimiterea mea
> > la DNS incalcand constitutia ne arata ca acest om nu intelege
> > nimic,desi spune ca este jurist,din ceea ce este dreptatea intr-o
> > tara democratica.
> >
> > Parlamentul,cei 322 ,de trista amintire,Chiuariu,gospodina
> > Norica,Iliescu,Tariceanu acestia sunt aceeia care au expulzat-o pe
> > Monica Macovei din postura de amiral al justitiei.Coruptii politicii
> > voiau sa schimbe felul de numire a procurorilor DNA, avocatii
> > parlamentari faceau legi pe care apoi le foloseau tot ei in procese
> > de tip Gorbunov.
> > Cu cata furie si nerabdare la 7 zile de la numire Dlui-Chiuariu acesta
> > s-a napustit contra DNA,lucru continuat apoi de alti ministri PNL.
> > Daca nu ar fi fost Excelenta sa Presedintele si decizia sa de a lupta
> > pentru o justitie independenta de mult eram dati afara din UE.
> > Nimic dupa 1989 in Romnaia nu s-a facut fara impuls din afara.Daca
> > eram abandonati de Occident sau nu eram primiti in UE probabil ca
> > Belarusul era cu mult inaintea noastra in democratie.
> > Inapoiera in justitie ,cu tot efortul Presedintelui,Doamnei Macovei,cu
> > multiplele interventii ale CE a ramas in stadiul in care in Romania
> > practic nu se poate vorbi de justitie.
> > Faptul ca PRM,PSD si in deosebi ,PNL se opun de facto independentei
> > justitiei si ruperii ei de sfera politica si aceasta ne dovedeste ce
> > intentii au acesti politicieni,ce urmaresc ei de fapt prin actul de
> > conducere a Romaniei,conducere pe care o vaneaza viguros.
> >
> > Dl.Morar i-a exasperat.I-a exasperat pe toti coruptii PSD si PNL de la
> > dl.Nastase,Dl.Pacuraru,Tariceanu,Felix,Geoana sau Iliescu.
> > Ei nu-l mai pot suferi.
> >
> > In ce regim,cu exceptia celui al Presedintelui Basescu si a doamnei
> > Macovei s-a mai vazut ca un parlit de procuror sa cheme sa dea
> > socoteala politicieni de talia celor citati.
> >
> > De aceea Morar trebuia sa plece.
> > Prea mult venin a pus la inimile partidelor care sprijina coruptia,el
> > era sabia lui Damocles deasupra capetelor politicienilor corupti si
> > ai oligarhilor lor.
> >
> > In prezent se duce un rasboi al disperarii.Nu au reusit prin
> > Chiuariu,prin dna.Norica dar acum considera ca a venit momentul.
> >
> > Si a dovedit-o juristii PSD care iar voiau sa ceara dovezi pentru a
> > 3-a oara,pana la infinit de la procurorul general,erijandu-se in
> > decidenti judiciari sau folosind mijloace avocatesti de procedura
> > pentru a-l mai salva inca odata pe nepotul matusii Tamara.
> > Cuvinte ca Patria,raportul CE nu au nici o semnificatie cand
> > interesele lor pecuniare sunt in joc.
> > Nici isbucniri nationaliste si patriotarde de tipul celor ca ale dlui
> > Bolcas nu-si mai au rostul.Sa spui ca UE sa-si vada de treburile
> > ei,ca ni se incalca Constitutia sau ca este insultat parlamentul cand
> > comisia europeana evidentiaza malignitatea unei justitii puse chiar de
> > parlament sub influente politice este peste ceea ce democratia poate
> > accepta.Am aderat la UE si putem sa ne retragem,dar cat suntem aici
> > regulile europene trebuesc respectate.
> >
> > Alfel am fi o tara de scavi ai oligarhilor si baronilor,cu o justitie
> > a bunului plac,in dosul careia politicienii corupti sa jefuiasca
> > tara,asa cum de fapt o fac.sa ne gandim doar la enormitatea de a
> > vinde un teritoriu al Romaniei pe care nici nu-l aveam decat virtual
> > si inca nu-l avem nici acum pana la incheierea conventiei pe care o
> > va semna Excelenta sa Presedintele in urma vizitei pe care o va face
> > in curand in Ucraina.
> >
> > Exact cum hotii urasc lumina pentru ca ii impiedeca sa fure asa si
> > coruptii politicii,prea mult amintiti in ultimii 20 ani, au nevoie de
> > un stat fara justitie,un stat anomic in care cel tare sa se impuna
> > prin forta.
> >
> > Suntem ca in Evul Mediu,ca pe timpul fanariotilor si asa vrea sa
> > ramanem PSD,PNL,PRM,PC,UDMR.
> >
> > Apelul societatii civile este patetic dar el se adreseaza unor urechi
> > surde.
> > Totusi merita sa sprijinim acest apel,merita sa incercam.In regimul
> > Basescu coruptii au suferit multe esecuri.
> > Sa speram ca si acum se va reusi si dl.Morar va fi in visul urat al
> > dlor Nastase,Felix si comp. pentru multi ani de acum incolo.
> >
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2009-05-12 11:41:13

Re: pasarica asa vorbesc cand urmez exeplu primului Om al tarii ..... zi mersi ca nu confisc

diferite electronice !!

Ghita Bizonu'
2009-05-12 11:44:07

Re: poti sa demo9nstreziu (minimal) ce sustii ? De exemplu

cestyia cu intelkegrea sa nu judece pe ilic. Psesmen ptr rasturnarea oranduirii sociale socialiste , nu?
La 2009-05-12 11:03:22, terzi_p a scris:

> Va citez din "Dovezi ale existemtei lui D-zeu" - autor Richard
> Warmbrand-Editura Stefanus-1995.
> "Odata Confucius a fost intrebat ce REFORMA ar promova mai intai daca
> ar ficonducatorul unei tari;
> - As imbunatati limbajul !
> - Asta nu are nici-o legatura cu intrebarea! - au replicat cei
> prezenti;
> Confucius a replicat:
> -Daca limbajul nu este evoluat si este confuz,nu se reuseste sa
> se transmita ceeace s-a intentionat sa se transmita:
> Daca ceeace se spune, nu coincide cu ceeace se gandeste sau ceece s-a
> intentionat sa se transmita, atunci lucrarile nu se fac in mod
> corespunzator.
> Daca ceeace se face, nu se face cum trebuie, arta si principiile
> morale nu se dezvolta.
> Daca simtul moral si arta nu prospera, NU AVEM JUSTITIE !
> Fara Justitie, natiunea nu stie incotro sa paseasca !
> De aceea nu ar trebui tolerate vorbele in doi peri. De asta depinde
> totul !"
>
> Tot ce se intampa acum in justitia romana se datoreaza si
> Decretului-Lege, semnat de Ion Iliescu in 1990, prin care toti
> absolventii de la "Stefan Gheorghiu", care au facut cursuri de Drept
> Civil, au primit permisiunea sa-si dea diferentele de examene pentru
> a putea primi diploma de absolvent al facultatilor de drept.
> In acest fel toti activistii si asimilatii acestora din securitare
> armata si alte structuri ale regimului bolsevic al lui Ceausescu,
> ramasi someri dupa revolutie, au putut deveni "juristi", invadand
> justitia romana. Colac peste pupaza a fost o perioada cand s-a intrat
> in magistratura fara concurs ! Astfel baietii"capabili de orice",
> specialisti in "a se orienta si descurca", autori ale raportarilor,
> ai maretelor realizari ale "epocii de aur", au inceput sa faca
> regulile in justitia romana. S-au angajat in schimb sa nu-l judece pe
> Iliescu si acolitii lui, si culmea pana acum s-au tinut de promisiune
> ! Cu asa magistrati in justitia romana nu se mai poate continua !
> Ei sunt cei care au scos din codul penal bancruta fraudolasa, si s-a
> jefuit la vedere avutia nationala, aducand romanii in pozitia de
> clacasi ai tarilor europene, si au determinat prin santaj obtinerea
> unor salarii nerusinate.
> Jos justitia bolsevica !!! Numai asta poate fi solutia de reforma in
> Justitia romana !! Doamne ajuta-ne !!!
> Astept un articol in care sa combati in sensul lui Confucuis !
>

Nicolescu
2009-05-12 12:17:51

Ce a facut Justitia cu PNTCD? Neamul prost, oricate robe ar purta, tot neam prost ramane!

CE A FACUT JUSTITIA cu cel mai demn partid istoric? Inc-o data l-a batjocorit prin favorizarea unor derbedei politici de pripas care sa-i poarte sigla! Asa s-a distrus O SPERANTA si s-a aruncat demnitatea taranista la cheremul unor venetici lipsiti de scrupule! Istoria nu va uita si nici nu cred ca va ierta vreodata nemernicia super-magistratilor-rosii! Daca ati avut oarecare intentie de Justitie in PNTCD si inca nu intelegeti sau nu sunteti capabili SA INVATATI ISTORIA, macar vedeti filmul celui mai demn Congres care a avut loc vreodata la PNTCD, pe 24 august,2009 si, oricum, sa va fie rusine! Neamul prost, oricate robe ar purta in Justitie, tot neam prost ramane!

Hantzy
2009-05-12 12:28:58

Re: Pentru realizarile ei din 2005!!!!!!!

Le-a trebuit popolarilor europeni trei ani sa ia decizia. Faptul ca e laudata de majoritarii din UE nu rezulta ca ar fi neprihanita. Aaaa! E a lui basescu?! Pai atunci de ce neaga unii ca Basescu s-ar numara printre vinovatii de dezastrul justitiei romane?! N-o faceau si atunci cand Iacobov flutura bratarile de inox ... atunci Basescu era singurul cu Justitia in mana, iar Monica o tinea intre incisivi.

Cat despre lustratie, nu o consider necesara, atat timp cat populatia are la indemana votul. Lustratia ar putea incapea in labe false si ar deveni doar un instrument de prefiltrare politica, supus doleantelor anumitor potentati ai zilei.
****************

La 2009-05-12 11:00:17, Sorin975 a scris:

> Si tot dansa a fost tot timpul laudata de catre cei din UE la fel ca
> si
> procurorul DNA dl Morar, tot al lui Basescu. Acum dl. Stanescu ne
> explica ca exact ei sunt cei vinovati. Eu raman la parerea ca d-na
> Macovei a fost printre cei mai incisivi ministrii de justitie dupe
> 89.
> Da nu pot sa uit ca totusi e fiica de general de securitate, la fel
> ca dl Bogdan Olteanu sau dl. primar Oprescu. Bsescu nu o fi ajuns si
> el sa lucreze la Anveres pe timpul comunistilor fara sa fi avut
> sprijinul securitatii, ginerii dl-ui Dinca sunt prosperi oameni de
> afaceri (Badea si
> Popoviciu). Ce ar mai fi de facut atunci.... Punctul 8 de la
> Timisoara,
> da aplicat si fiilor si fiicelor de snapani securisto-comunisti.
>

AVP
2009-05-12 12:30:49

Daca nu esti drept si obiectiv...

...n-o sa te mai asculte nimeni... In era internetului (cand orice informatie poate fi imediat verificata din mai multe surse (accesibile oricui, si nu doar secretomanilor), pur si simplu nu-i mai poti minti sau vraji decat pe prostii prostilor sau pe cei care chiar asta vor s-auda de la tine...

Asadar, cele 4 minciuni grave ale Monicai Macovei nu prea erau, mey : mai precis, toate egzistau doar in capu lu Frunda, daca vrei...

Ia uite colea:

http://www.cotidianul.ro/gy_rgy_frunda_a_defaimat_o_pe_monica_macovei-78873.html

Hai pa

invizibil
2009-05-12 12:33:45

de cand am vazut titlul articolului

am stiu ca Basescu e vinovat.
nu am stat sa citesc vreun cuvant din articolo. Doar cautam printre randuri cuvantul Basescu. si l-am gasit.

cine putea sa fie vinovat pt ultimii trei ani de guvernare PNL (sustinuti de PSD pe de ascuns) daca nu Basescu si Macovei .

pot "neuronii tonomati" a lui Rosca Stanescu sa debiteze alceva ?

mateea
2009-05-12 12:52:53

Intunericul de la capatul tunelului

Lista deciziilor gresite si a incompetentei pare sa fie lasata deschisa de catre decidenti, iar lipsa solutiilor ar trebui sa reprezinte un semnal clar de alarma pentru societatea romaneasca. Insa din pacate, aceasta inca mai crede in solutii salvatoare livrate la minut si in vorbaria populista.

---gandeste ca nu doare---
>>G A N D E S T E .ORG<<

rosu ovidiu
2009-05-12 13:02:15

JUSTITIA STALINISTA ROMANEASCA ATACA EUROPA OCCIDENTALA.

Sa nu-si imagineze nimeni ca Uniunea Europeana a devenit hipersensibilia fata de stalinismul omniprezent in justitia romaneasca de dragul romanilor.
Nu. Justitia romaneasca asa cum este ea in prezent este un real pericol pentru intreaga Europa occidentala tocmai datorita ramanerii in libertate a infractorilor corupti securisto-comunisti din PSD-PDL-PC-PNL....
Hipersensibilitatea Uniunii Europene se face simtita mai ales dupa 30 nov. 2008 ,odata cu revenirea, penala, la putere (art.303CP/2005, inca valabil)a PSD-lui iliisto-ceausist si adunarea acestuia alaturi de securistii din PDL, acest fapt fiind extrem de grav pentru orice speranta de reformare a justitiei romanesti.Dovada stau codurile asa zis juridice care urmeaza ca odata intrate in vigoare sa distruga orice tentativa de reforma in justitia romaneasca , Coduri care vor duce la legalitazarea dezumanizarii ceausiste impotriva romanilor.
Acum mai mult ca niciodata oficialii Uniunii Europene au inteles ca justitia romana nu va putea fi reformata cu magistrati stalinisti scoliti astfel incat sa faca sluj in fata stapanilor lor politici ceausisto-comunisti aflati la putere in Romania.Justitia actuala romaneasca comunista nu are ce mai deconta ,ea insasi trebuie deconata in fata istoriei,a statului de drept romanesc dar si a intregii uUniuni Europene, iar decontarea justitiei stalinIste romanesti trebuie facuta de un Tribunal Penal International.Cum se numesc magistratii stalinisti romani care au contribuit din tribunale si parchete la institutionalizarea coruptiei PSD-te in tara?

rosu ovidiu
2009-05-12 13:07:14

Re: JUSTITIA ROMANEASCA SAU CE A MAI RAMAS DIN EA

pandrea, d-ta cine esti ,un amarat de politruc sau propagandist securist?
Ce a fost dupa mintea d-tale justitia ceausista?
D-ta stii ce judecau magistratii ceausisti?iI JUDECAU SI-II CONDAMNAU LA MOARTE SAU INCHISOARE PE VIATA PE TOTI ROMANII CURAJOSI CARE AVEAU DEMNITATEA SA SE RIDICE IMPOTRIVA CALAILOR SECURISTO-COMUNISTI.
ACESTI COMPLICI LA CRIMELE CEAUSIST-ILIISTE VREI D-TA SA REFORMEZE JUSTTIA ROMANA?HAI SA FIM SERIOSI.La 2009-05-11 21:25:52, Alex.Pandrea a scris:

> JUSTITIA ROMANEASCA SAU CE A MAI RAMAS DIN EA
> O tara fara justitie este o tara rudimentara in care disconfortul
> copleseste omul.
> Justitia romana este o prelungire a justitiei comuniste,nimic nu s-a
> schimbat,este politizata si mai ales mercantilizata.
> Daca mai adaugam lipsa de profesionalism si dorinta de putere vom
> observa ca dreptatea de pe pamant a plecat,cum spunea eminescu,tocmai
> suus la Domnul sfant.
> Este limpede ca in Romania exista o justitie pentru oamenii
> simpli,intransingenta si implacabila si alta pentru
> politicieni,bogati si grupuri mafiote.
> Nastase vorbea de asa zisul lui dosar politic dar nu vedea ceea ce era
> mai evident,nu presupus,ca o institutie politica impiedeca de 4 ani
> justitia sa-si faca meseria.
> Dilema vrem probe noi ca astea nu-s bune la care i se raspunde ca de
> unde probe daca Parlamentul ne opreste sa cercetam nu jena pe
> politicienii PSD,rinocenizarea celor 322 facand ca adevarul sa para
> minciuna si minciuna adevar.
> Un nou raport privind justitia in Romania a venit sa inflameze o parte
> a clasei politice sau a societatii civile.
> Dupa doua decenii de la ceea ce Iliescu a numit revolutia romana se
> constata ca Romania nu este un stat de drept,ca este o tara fara
> justitie.
> Poate ,spunea cineva ,ca inamovibilitatea judecatorilor a venit prea
> devreme si are dreptate.Asa cum romanii nu stiu sa consume democratia
> nici judecatorii nu stiu sa utilizeze inamovibilitatea,.
>
> Lunga odisee a dlui Nastase care ani la rand s-a luptat pentru
> protectia parlamentului in fata justitiei este doar simptomul cel mai
> grotesc.Insasi cinismul sau cand a spus ca puteti vota trimiterea mea
> la DNS incalcand constitutia ne arata ca acest om nu intelege
> nimic,desi spune ca este jurist,din ceea ce este dreptatea intr-o
> tara democratica.
>
> Parlamentul,cei 322 ,de trista amintire,Chiuariu,gospodina
> Norica,Iliescu,Tariceanu acestia sunt aceeia care au expulzat-o pe
> Monica Macovei din postura de amiral al justitiei.Coruptii politicii
> voiau sa schimbe felul de numire a procurorilor DNA, avocatii
> parlamentari faceau legi pe care apoi le foloseau tot ei in procese
> de tip Gorbunov.
> Cu cata furie si nerabdare la 7 zile de la numire Dlui-Chiuariu acesta
> s-a napustit contra DNA,lucru continuat apoi de alti ministri PNL.
> Daca nu ar fi fost Excelenta sa Presedintele si decizia sa de a lupta
> pentru o justitie independenta de mult eram dati afara din UE.
> Nimic dupa 1989 in Romnaia nu s-a facut fara impuls din afara.Daca
> eram abandonati de Occident sau nu eram primiti in UE probabil ca
> Belarusul era cu mult inaintea noastra in democratie.
> Inapoiera in justitie ,cu tot efortul Presedintelui,Doamnei Macovei,cu
> multiplele interventii ale CE a ramas in stadiul in care in Romania
> practic nu se poate vorbi de justitie.
> Faptul ca PRM,PSD si in deosebi ,PNL se opun de facto independentei
> justitiei si ruperii ei de sfera politica si aceasta ne dovedeste ce
> intentii au acesti politicieni,ce urmaresc ei de fapt prin actul de
> conducere a Romaniei,conducere pe care o vaneaza viguros.
>
> Dl.Morar i-a exasperat.I-a exasperat pe toti coruptii PSD si PNL de la
> dl.Nastase,Dl.Pacuraru,Tariceanu,Felix,Geoana sau Iliescu.
> Ei nu-l mai pot suferi.
>
> In ce regim,cu exceptia celui al Presedintelui Basescu si a doamnei
> Macovei s-a mai vazut ca un parlit de procuror sa cheme sa dea
> socoteala politicieni de talia celor citati.
>
> De aceea Morar trebuia sa plece.
> Prea mult venin a pus la inimile partidelor care sprijina coruptia,el
> era sabia lui Damocles deasupra capetelor politicienilor corupti si
> ai oligarhilor lor.
>
> In prezent se duce un rasboi al disperarii.Nu au reusit prin
> Chiuariu,prin dna.Norica dar acum considera ca a venit momentul.
>
> Si a dovedit-o juristii PSD care iar voiau sa ceara dovezi pentru a
> 3-a oara,pana la infinit de la procurorul general,erijandu-se in
> decidenti judiciari sau folosind mijloace avocatesti de procedura
> pentru a-l mai salva inca odata pe nepotul matusii Tamara.
> Cuvinte ca Patria,raportul CE nu au nici o semnificatie cand
> interesele lor pecuniare sunt in joc.
> Nici isbucniri nationaliste si patriotarde de tipul celor ca ale dlui
> Bolcas nu-si mai au rostul.Sa spui ca UE sa-si vada de treburile
> ei,ca ni se incalca Constitutia sau ca este insultat parlamentul cand
> comisia europeana evidentiaza malignitatea unei justitii puse chiar de
> parlament sub influente politice este peste ceea ce democratia poate
> accepta.Am aderat la UE si putem sa ne retragem,dar cat suntem aici
> regulile europene trebuesc respectate.
>
> Alfel am fi o tara de scavi ai oligarhilor si baronilor,cu o justitie
> a bunului plac,in dosul careia politicienii corupti sa jefuiasca
> tara,asa cum de fapt o fac.sa ne gandim doar la enormitatea de a
> vinde un teritoriu al Romaniei pe care nici nu-l aveam decat virtual
> si inca nu-l avem nici acum pana la incheierea conventiei pe care o
> va semna Excelenta sa Presedintele in urma vizitei pe care o va face
> in curand in Ucraina.
>
> Exact cum hotii urasc lumina pentru ca ii impiedeca sa fure asa si
> coruptii politicii,prea mult amintiti in ultimii 20 ani, au nevoie de
> un stat fara justitie,un stat anomic in care cel tare sa se impuna
> prin forta.
>
> Suntem ca in Evul Mediu,ca pe timpul fanariotilor si asa vrea sa
> ramanem PSD,PNL,PRM,PC,UDMR.
>
> Apelul societatii civile este patetic dar el se adreseaza unor urechi
> surde.
> Totusi merita sa sprijinim acest apel,merita sa incercam.In regimul
> Basescu coruptii au suferit multe esecuri.
> Sa speram ca si acum se va reusi si dl.Morar va fi in visul urat al
> dlor Nastase,Felix si comp. pentru multi ani de acum incolo.
>
>

muresanu
2009-05-12 13:38:29

Chiar asa. Unde e anticoruptia sub noul guvern?

Dupa investire. Tacere. Toate bune si frumoase. Ceva circuletz cu fotbalisti si
tziganime. Plus mascatii de rigoare. Sa vada prostimea ca merge justitia.
Dupa aia, liberare frate!
Se vede bine ca absolut totul a luat-o razna rau. Si nu numai Basescu e de vina!
Totzi cei care ii canta in struna, sunt direct interesati in ,si de dezastru.
Si ce e si mai rau, ca nu ne intereseaza ASOLUT nimic de perceptia Lumii despre noi. Ma refer la cea de peste granitza. Parca am fi buricul Pamantului!
Din pacate, matraseala asta va continua. Nu avem guvern, avem un Guru in
lipsa de Idei. O legislatie ce se schimba dupa cum bate vantul, fara nimic stabil!
Acum cand redresare a economiei este vizibila, intarirea Monedei este clara.
In afara de BNR nu mai gasesc NICI 1 persoana responsabila din carpa ce-si spune Guvern, sa gandeasca limpede!
Curat Dambovitza. Ca la Noi, la nimenea.
Si cand s-or trezi din Mahmureala, va fi mult prea tarziu.....

Hantzy
2009-05-12 13:39:49

Re: Daca nu esti drept si obiectiv... acuma si tu, bre AVP!!!

... eu nu zic ca Frunda ar avea dreptate, si nici ca Macovei ar fi <grav> mintit. La data respectiva chiar m-am mirat de acuzatiile ungurului europarlamentar, si le-am banuit exagerate. Asa ca am urmarit chestia si am dat si de articolul din Cotidianul, preluat si de hotnews sau newsreport.
Nasol e ca declaratia exacta a d-nei Macovei nu este data in intregime nicaieri, ci doar trunchiata, pasajele respective dand doar impresia ca la ele s-ar fi referit udemeristul. Parerea mea e ca Macovei a dorit clar sa arunce o umbra nefavorabila asupra Justitiei din Romania, lasand sa se inteleaga ca cele afirmate de domnul Frunda ar exista intr-adevar, insa doar exprimarea binevoitoare ar impiedica-o sa spuna lucrurilor pe nume. Ca Frunda-bacsi a cotit-o exact la 180 de grade e alta treaba, si merita desconsiderat exact la fel de mult ca Macovei.

De ex: <Astazi e el, maine unul dintre noi> a spus Macovei, dand deja impresia ca parlamentarii s-ar apara intre ei. Mai conteza ca a adaugat o chestie care se bat cap in cap cu prima <unora li s-a ridicat imunitatea, altora nu>?!


La 2009-05-12 12:30:49, AVP a scris:

> ...n-o sa te mai asculte nimeni... In era internetului (cand orice
> informatie poate fi imediat verificata din mai multe surse
> (accesibile oricui, si nu doar secretomanilor), pur si simplu nu-i
> mai poti minti sau vraji decat pe prostii prostilor sau pe cei care
> chiar asta vor s-auda de la tine...
>
> Asadar, cele 4 minciuni grave ale Monicai Macovei nu prea erau, mey :
> mai precis, toate egzistau doar in capu lu Frunda, daca vrei...
>
> Ia uite colea:
>
> http://www.cotidianul.ro/gy_rgy_frunda_a_defaimat_o_pe_monica_macovei-78873.html
>
> Hai pa
>

danie1
2009-05-12 13:42:08

Re: JUSTITIA SI DEFICITUL SUNT DOAR PARAVANUL , CAUZA ESTE ALTA

La 2009-05-12 05:49:53, soviet CCCP a scris:

> problema blocarii fondurilor UE pentru Romania a fost ridicata in
> Parlamentul german de catre Comisia pentru drepturile omului.
> Motivatia justitie si deficit este un paravan al unei probleme prea
> sensibile pentru Germania :
> Romania si-a exportat tiganii in toata Europa , iar cand este trasa la
> raspundere se raspunde cu obraznicie : au dreptul la libera
> circulatie. Pentru tarile westice asta este o problema mai mare decat
> coruptia din Romania ce este defapt in toate tarile din Europa si mai
> ales cazurile din Germania de la Kool pana la VW si Siemens.
>
nu dle,emigrantii din europa nu sunt doar tiganii din romania ci din toate tarile asa ca argumentul nu sta in picioare.cine ne-a oprit sa facem justitia sa mearga ca lumea si atunci alta a r fi fost situatia .este f clar si pt noi ca asta nu este justitie .este o bataie de joc la adresa ceateanului cinstit.sevede de la o posta.

Ghita Bizonu'
2009-05-12 13:47:13

Re: , CAUZA ESTE ALTA imbecilitatea si rasismul eruorpean

daca erau retinuti in tara atunci ati fi guitat ca ii disciminam.
Asa ca ori ne arati cum va descurcati cu ei in mod european ori ii bagati in lagare. la alegere

La 2009-05-12 05:49:53, soviet CCCP a scris:

> problema blocarii fondurilor UE pentru Romania a fost ridicata in
> Parlamentul german de catre Comisia pentru drepturile omului.
> Motivatia justitie si deficit este un paravan al unei probleme prea
> sensibile pentru Germania :
> Romania si-a exportat tiganii in toata Europa , iar cand este trasa la
> raspundere se raspunde cu obraznicie : au dreptul la libera
> circulatie. Pentru tarile westice asta este o problema mai mare decat
> coruptia din Romania ce este defapt in toate tarile din Europa si mai
> ales cazurile din Germania de la Kool pana la VW si Siemens.
>

Ghita Bizonu'
2009-05-12 13:49:44

Re: Daca nu esti drept si obiectiv... ai ercunoaste ca internetul este chair cea mai buna

netioda de a manipula adevarul....
Insa iar repet cerea - doresc sa anexez (indicandu-ti numele samd) Apelul catre Europa intr-un material pe care poate o sa-l termin.
Esti de acord sau pun doar adresa de link ?!

La 2009-05-12 12:30:49, AVP a scris:

> ...n-o sa te mai asculte nimeni... In era internetului (cand orice
> informatie poate fi imediat verificata din mai multe surse
> (accesibile oricui, si nu doar secretomanilor), pur si simplu nu-i
> mai poti minti sau vraji decat pe prostii prostilor sau pe cei care
> chiar asta vor s-auda de la tine...
>
> Asadar, cele 4 minciuni grave ale Monicai Macovei nu prea erau, mey :
> mai precis, toate egzistau doar in capu lu Frunda, daca vrei...
>
> Ia uite colea:
>
> http://www.cotidianul.ro/gy_rgy_frunda_a_defaimat_o_pe_monica_macovei-78873.html
>
> Hai pa
>

Socrate
2009-05-12 14:03:03

Bibliografie : Un document european desspre justitia din Romania.

Documentul a fost citat aseara de SRS la Sinteza Zilei.
http://www.qmagazine.ro/articole/3224/EXCLUSIV--Ultimul-raport-al-CESP-Romania-la-fel-de-corupta.html
Fisierul in engleza poate fi deschis si download-at

Codurile si parlamentul sunt cele mai mici probleme, desi Basescu, Geoana, Macovei, insista pe ele.

Socrate
2009-05-12 14:04:04

Nu e tunel, e putz. * Re: Intunericul de la capatul tunelului

La 2009-05-12 12:52:53, mateea a scris:

> Lista deciziilor gresite si a incompetentei pare sa fie lasata
> deschisa de catre decidenti, iar lipsa solutiilor ar trebui sa
> reprezinte un semnal clar de alarma pentru societatea romaneasca.
> Insa din pacate, aceasta inca mai crede in solutii salvatoare livrate
> la minut si in vorbaria populista.
>
> ---gandeste ca nu doare---
> >>G A N D E S T E .ORG<<
>

Ghita Bizonu'
2009-05-12 14:19:10

Re: ba cat de cretin poti sa fii ? Stii ce este la 303 CP ? Bigamia !! Si cat de cretin trebe

sa fii sa nu stii ca in 2005 nu a intrat in viogoare nici un nou cod penal.

Hokusai san
2009-05-12 14:22:26

Re: JUSTITIA STALINISTA ROMANEASCA ATACA EUROPA OCCIDENTALA. / Foarte bine zisesi, STALINISTA 100%!

La 2009-05-12 13:02:15, rosu ovidiu a scris:

> Sa nu-si imagineze nimeni ca Uniunea Europeana a devenit
> hipersensibilia fata de stalinismul omniprezent in justitia
> romaneasca de dragul romanilor.
> Nu. Justitia romaneasca asa cum este ea in prezent este un real
> pericol pentru intreaga Europa occidentala tocmai datorita ramanerii
> in libertate a infractorilor corupti securisto-comunisti din
> PSD-PDL-PC-PNL....
> Hipersensibilitatea Uniunii Europene se face simtita mai ales dupa 30
> nov. 2008 ,odata cu revenirea, penala, la putere (art.303CP/2005,
> inca valabil)a PSD-lui iliisto-ceausist si adunarea acestuia alaturi
> de securistii din PDL, acest fapt fiind extrem de grav pentru orice
> speranta de reformare a justitiei romanesti.Dovada stau codurile asa
> zis juridice care urmeaza ca odata intrate in vigoare sa distruga
> orice tentativa de reforma in justitia romaneasca , Coduri care vor
> duce la legalitazarea dezumanizarii ceausiste impotriva romanilor.
> Acum mai mult ca niciodata oficialii Uniunii Europene au inteles ca
> justitia romana nu va putea fi reformata cu magistrati stalinisti
> scoliti astfel incat sa faca sluj in fata stapanilor lor politici
> ceausisto-comunisti aflati la putere in Romania.Justitia actuala
> romaneasca comunista nu are ce mai deconta ,ea insasi trebuie
> deconata in fata istoriei,a statului de drept romanesc dar si a
> intregii uUniuni Europene, iar decontarea justitiei stalinIste
> romanesti trebuie facuta de un Tribunal Penal International.Cum se
> numesc magistratii stalinisti romani care au contribuit din tribunale
> si parchete la institutionalizarea coruptiei PSD-te in tara?
>

AVP
2009-05-12 14:23:57

Re: Daca nu esti drept si obiectiv...

@ Hantzy, ca sa fiu drept, ai si tu dreptate...; oricum, ma bucur ca-ti reformulasi pozitia net-contra Macovei, pe care vad ca o etalasi mai de dimineatza...

@ Bizony - poti sa folosesti orice date doresti, cu conditia sa mentionezi sursa. Poti sa ma si injuri, daca atata te duce mintea... :)

emigrstul
2009-05-12 14:27:46

In calitate de simplu cetatean

MI-am permis sa afirm ca nu e suficienta aplicarea clauzei de salvgardare pe justitie pentru a se face reformele ,ci vor trebui presiuni suplimentare din partea UE.Deasemeni ca nu se poate construi o legislatie teafara pe o constitutie gaunoasa.Si de catre oameni cu gindirea inca BOLNAVA..

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03234 sec.