Ziua Logo
  04:11, joi, 19 mai 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-21
toni din Bucuresti (...@rol.ro, IP: 194.50.7...)
2006-12-21 09:07
De ce 53% din romani considera ca ideologia comunista n-a fost o idee atat de rea ?Mai intai comunismul a beneficiat de o propaganda asidua timp de 50 de ani , la TV , la radio , pe strada , la locul de munca , in scoli si universitati , propaganda mincinoasa care prezenta intr-o lumina pozitiva realizarile sale si intr-o lumina negativa realizarile romanesti dinainte de 1945 . Aceasta propaganda nu a fost demontata printr-o corecta informare a romanilor dupa 1989 . Televiziunile romanesti de dupa 1989 n-au facut decat sa indoape telespectatorul cu divertisment ieftin si scandaluri politice , si au facut asta in goana dupa rating sau la ordinul patronilor care aveau si ei ceva interese politice .
Una peste alta romanul a ramas cu propaganda comunista de 50 de ani .

Al doilea motiv este asa zisa democratie "originala" din Romania care n-a insemnat decat bataie de joc fata de alegator si jaf din avutia nationala , jaf poreclit "privatizari de succes" , "licitatii dupa criterii stabilite dupa o corecta analiza" , "afaceri de succes" ,etc.
Pe vremea comunismului nu erau in Bucuresti oameni dati afara din case si care locuiau in adaposturi improvizate si acoperite cu plastic , asa cum se intampla azi .

Giculica zbanghiul-turbat din Lumea de Apoi, acolo unde merg sufletele dupa moartea trupului. (...@yahoo.com, IP: 213.157.178...)
2006-12-21 10:11
Re: De ce 53% din romani considera ca ideologia comunista n-a fost o idee atat de rea ? / Asa-i!

La 2006-12-21 09:07:30, toni a scris:

>
>
> Mai intai comunismul a beneficiat de o propaganda asidua timp de 50 de
> ani , la TV , la radio , pe strada , la locul de munca , in scoli si
> universitati , propaganda mincinoasa care prezenta intr-o lumina
> pozitiva realizarile sale si intr-o lumina negativa realizarile
> romanesti dinainte de 1945 . Aceasta propaganda nu a fost demontata
> printr-o corecta informare a romanilor dupa 1989 . Televiziunile
> romanesti de dupa 1989 n-au facut decat sa indoape telespectatorul cu
> divertisment ieftin si scandaluri politice , si au facut asta in goana
> dupa rating sau la ordinul patronilor care aveau si ei ceva interese
> politice .
> Una peste alta romanul a ramas cu propaganda comunista de 50 de ani .
>
>
> Al doilea motiv este asa zisa democratie "originala" din Romania care
> n-a insemnat decat bataie de joc fata de alegator si jaf din avutia
> nationala , jaf poreclit "privatizari de succes" , "licitatii dupa
> criterii stabilite dupa o corecta analiza" , "afaceri de succes" ,etc.
>
> Pe vremea comunismului nu erau in Bucuresti oameni dati afara din case
> si care locuiau in adaposturi improvizate si acoperite cu plastic ,
> asa cum se intampla azi .
>
>
>

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 141.85.96...)
2006-12-21 18:43
Re: De ce 53% din romani considera ca ideologia comunista n-a fost o idee atat de rea ?

Eu vad lucrurile altfel ... In primul rand nu putem judeca televiziunile pentru goana lor dupa rating. Daca vrei sa vezi adevarul si apoi sa judeci pe cineva va trebuie sa-i iei pe cei care au facut acel rating adica undeva in jur la cel putin 15 milioane de romani ! Daca insa cei din spatele televiziunilor sunt dupa cum se tot spune fosti securisti atunci se mai schimba treaba. Oricum romanul este asa acum este (imi amintesc de scena aceea din filmul "Balanta" lui Pintilie cand politistul interpretat de Bindea spune ca "Romanu-i om bland dom'le ..." si imediat ii intra unul prin parbrizul masinii de politie !). Reactioneaza absolut previzibil (ca pe asta se si bazeaza toata mascarada de dupa 1989), munceste numai cand i se arata "biciul" si are o frica teribila in oase indusa evident de comunism. As aduce aici un exemplu de mare actualitate si cred eu interesant. Ati vazut farsa care i s -a facut lui Gainusa de la emisiunea "Carcotasii " ? Ati vazut cum a reactionat ? El care vorbeste despre toti si ii ia pe toti la bascalie ? Nu conteaza ca cel care il ameninta reprezenta un "racket" din zilele noastre ci conteaza frica reala a lui Gainusa ! O are in oase ca noi toti. Oare noi cum am fi reactionat ? Cati s-ar fi bagat intr-o astfel de situatie ? Va spun eu: foarte putini sau foarte inconstienti (ca sa nu zic de-a dreptul bolnavi !). Vedeti bine cum sunt educati inca copii din ziua de astazi in anul de gratie al Domnului 2006. Stai cuminte in banca ta ! Nu spune nimic ! Nu gandi nimic ! Iar cand isi iau in sfarsit inima in dinti si intra in viata de adult ajung sa spuna si sa faca numai tampenii ... Sunt de fapt ca niste caini care latra de fapt ca le este frica ! Numai cand vom reusi sa indreptam aceasta mentalitate, cand vom deveni in sfarsit oameni, atunci vom scapa si de comunism si de securisti !

P.S. Orice s-ar intampla cei care au stiut bine ca stau in casa altora ar fi trebuit ca pana acum sa faca ceva. Nu se poate sa stai intr-o casa care stii ca nu este a ta mai ales ca ti-au dat-o comunistii !!! Ce Dumnezeu este atat de greu de inteles ?

spaiu' (...@k.ro, IP: 85.186.3...)
2006-12-21 22:04
Re: De ce 53% din romani considera ca ideologia comunista n-a fost o idee atat de rea ?

Egzista o iecsplicatie!
Nu neaparat principiile enuntate de comunism erau eronate, ci, ca orice lege bolsevica, aplicarea lor le transforma in dezastre. Democratia exista teoretic si in constitutia comunista. Aplicarea ei ducea insa la partidul unic, un nonsens in ceea ce priveste esenta notiunii de democratie. E numai un exemplu.
Concluzia, sustinuta de multe alte exemple, este ca ideologia comunista nu era decat o justificare a unui crancen feudalism industrial, avand in varf niste capsomani fara prea mare legatura cu activitatea economica (in paranteza fie spus, e ceea ce vedem si in actualul peisaj economic romanesc). Cum erau ei pusi in acele pozitii de varf? Simplu: pe unicul criteriu al obedientei, ceea ce servea perfect Kominternului, scutindu-l a-si cauta prea multi oameni care sa-l ajute a controla statele satelit . Unul singur, in varf, tinut bine de zgarda, era suficient.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00704 sec.