Ziua Logo
  12:11, luni, 16 mai 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-06
Maxim din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.12...)
2006-12-06 09:59
materialismul

Foarte corect din punct de vedere politic ceea ce sustin ValVerde si Daniel Smith. Logica fara cusur, sunt pur si simplu inatacabili.
As merge mai departe, spunand ca daca oamenii nu s-ar informa deloc, atunci religiile, care vorbesc de niste realitati care transcend materia, ar disparea complet ( "Credinta vine din auzire" - a zis Apostolul Pavel). Toti oamenii si-ar da seama de adevarul ca nu exista spirit, totul este materie. Acum cand scriu aceste randuri, tot ceea ce se intampla sunt niste reactii biochimice in creierul meu care comanda mainile. Atat si nimic mai mult. s.a.m.d.

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2006-12-06 14:13
Re: materialismul

La 2006-12-06 09:59:11, Maxim a scris:

Acum cand scriu aceste randuri, tot ceea ce se intampla sunt niste reactii biochimice in creierul meu care comanda mainile. Atat si nimic mai mult. s.a.m.d.

_____


Am avut o ruda de-a mea, o tinara de vreo douzeci shi patru de ani care a murit sarmana de cancer. In prima zi a venit preotul sa-i citeasca evangheliile sau stilpii cum se mai numesc in traditzia noastra ortodoxa. Cind a venit parintele, sarmana era in sicriu de parca dormea, asha era de naturala. N-ai fi zis ca e moarta. A doua zi, cind a venit din nou preotul se galbejise putzin. A treia zi, s-a ofilit de tot. Vedeai cum materia (aia a ta) se retragea spre locul de unde venise. Shi acum, domnule materialist, vin eu shi te intreb pe dumneata : CE-I TZINEA STRUCTURA ACELUI TRUP ? Curentzii shi reactziile tale biochimice ? Sarmane ! SUFLETUL ! Asta ii tzinea structura, iar moartea ce a facut ?, a produs disolutzia ceea ce a facut ca trupul sa se intoarca inapoi din materia din care a fost plamadit iar sufletul sa se duca acolo de unde a fost trimis.

Ce inseamna gindul ? Biocurentzi shi reactzii biochimice ? Ce le energizeaza pe aceste reactzii biochimice ? Ce le da viatza ? Ce inseamna materie vie ? De unde vine aceasta stare a materiei de a fi vie ? Aud ? Din conshtiintza, din ratziune. Ratziune, acest cuvint in greceshte se traduce prin LOGOS. Dumnezeu e Logos, el da ratziune materiei shi ea devine vie. Procese chimice sunt peste tot in lume. Oriunde te duci calci, miroshi, atingi procese chimice. Dar, conduc aceste procese spre conshtiintza ? Spre gindire ? Pina shi cei mai acerbi materialishti sunt de acord ca exista ,,ceva" de-asupra materiei, ceva care da viatza materiei. Sarmanii de voi ! Ce grea va va fi trezirea !

Vedasharma (...@acasa.ro, IP: 84.223.86...)
2006-12-06 18:14
Re: materialismul


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00626 sec.