Ziua Logo
  04:08, sambata, 22 ianuarie 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-13

Comentarii: 184, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

gogulescu
2006-12-12 23:13:52

Integrarea, icoanele si coparseul

Bati cimpii, coana Iulia, bati cimpii ! In plus, mai faci si bani cu notite d-astea gen bistro de gara. Pacat. Cred ca nenea Rosca a fost prea ocupat zilele astea. Sic

neamtu tiganu
2006-12-12 23:21:39

Popovice

Iar in Germania, tara foarte catolica, proprietarii de magazine au preferat anul acesta sa nu mai amenajeze scene cu Nasterea Domnului in vitrine, ca sa nu agreseze minoritatea musulmana in crestere necontrolabila.
-----------------------------------------------------
De unde le-o scoate domnsoara? la noi la firma ie un brad cit toate zilele. Avem o multime de angajati musulmani da n-am auzit ca vrunu sa refuze gratificatia de Craciun ca i-ar interzice religia!!?? Nici un musulman nu a refuzat concediu de Craciun, ieri am trecut prin Duisburg Rheinhausen, un cartier locuit de multi musulmani, la majoritatea ferestrelor iereau luminite.
In Weihnachtsmarkt, ie plin de turci, desi ... Am avut petrecere de Craciun, citiva musulmani au participat si iei. Weihnachtsmarkt ie o chestie specifica germana, organizata in toate orasele, consta din casute de lemn in care se vind tot felu de chestii traditionale de Craciun, nelispit fiind carnatii si vinu fiert. La noi in oras are un mare succes "Ivan cel Groaznic" o casuta tinuta de doi rusi care ofera bortsch si niste chestii rusesti stropite din plin cu vodca.
--------------------------------
iar boicotul unui numar considerabil de cumparatori necrestini e un risc pe care, in conditiile acerbei competitii de pe piata libera, chiar nu merita sa ti-l asumi."
--------------------------
Cum dracu vine asta, adica musulmanii ar putea boicota prin retinerea de a cumpara, da totusi cumpara desi sunt sarbatori de Craciun, da n-ar vrea sa se stie ca sunt sarbatori de Craciun. Ce motiv ar avea musulmanii sa cumpere de Craciun si nu ar putea astepta linistiti ramadamu? Va spun io multi islamici, nu toti ie adevarat, sunt "antrenati" de atmosfera de sarbatoare. Asemanator ie la carnaval.


PPI
2006-12-12 23:30:03

Ne spuse

o apostolita a unor vremuri noi.
Care mereu ne spune cat suntem de prosti, in orice, oriunde si oricand.

synd
2006-12-12 23:39:50

Doamna Voronin!

ursulamarquej
2006-12-12 23:40:55

Re: Integrarea, icoanele si coparseul

La 2006-12-12 23:13:52, gogulescu a scris:

> Bati cimpii, coana Iulia, bati cimpii ! In plus, mai faci si bani cu
> notite d-astea gen bistro de gara. Pacat. Cred ca nenea Rosca a fost
> prea ocupat zilele astea. Sic
>
TOTAL de acord. Fatuca asta derapeaza rau de tot...domnule SRS, scapati si scapati-ne de ea!

ursulamarquej
2006-12-12 23:45:15

Re: Doamna Voronin!

Sandu28
2006-12-12 23:46:35

O singura corectura!

E foarte corect ce spuneti in legatura cu laicitatea statului roman. O singura corectura as avea: Germania n-are cum sa fie "foarte catolica", fiindca nu e catolica deloc, avand majoritate protestanta.

ionutanton
2006-12-12 23:48:49

Credinta fara marturisire ? Abureala

Un diacon practicant al credintei sale, care la intrebarea "Credeti in Dumnezeu ?", raspunde NU, indiferent de context, este un bun credincios ? Este un inceput de articol amuzant, articol care de altfel continua in aceeasi nota. Amuzant pentru ca o multime de secte folosesc astfel de argumente, pentru a manipula ca membrii lor desi incalca toate regulile crestine, o fac pentru un rationament "inalt", pe care "prolii" nu trebuie sa il priceapa, ci doar sa se supuna "tele ecranului".
He he, nici Iuda si nici acest "Diacon" "Superrational si corect politic" nu sunt decat un nor de fum, pe care doar daca ai mintea in ceata propagandei internationaliste nu il observi ca e dens si miroase urat.
Sa inteleg ca dupa inmormantare, si manifestarea in spatiul public a nuntii va fi interzisa, deoarece interfereaza cu viata privata a cetatenilor ? Ca sa nu vada "prolii", uitandu-se furis pe strada, ca mai sunt "simpatizanti ai lui Goldstein" care respecta regulile crestine ? Nu aveti decat sa propuneti organizarea unei sesiuni de tipat in grup la vazul acelor imagini, in cadrul "seminarelor non-formale" de cutare organizatie internationala, dar sa incercati sa justificati ascunderea publica a unor astfel de evenimente inevitabile ale vietii oamenilor, ar fi un gest chiar mai isteric decat tipatul propriu-zis.
Iar cu marsul acela Gay cum este, pardon ?

Despre fraza cu minoritatea musulmana care se simte agresata de insemnele crestine in Germania ca motiv ca nu se mai pomeneste in magazine de traditia crestina, nu spun decat ca am fost in acest an in Istanbul, unde am putut admira icoane ortodoxe bizantine (pictate pe lemn sau tricotate) expuse la vanzare pe stradutele din Sultan-Ahmet si am participat duminica la slujba ortodoxa de la o frumoasa catedrala aproape plina, aflata in partea Nordica a Istanbulului, printre cartierele sarace locuite de musulmani, in timp ce la doar cativa km piata publica din centru era plina de musulmani care sarbatoreau Ramadam-ul.

Ati spus ca Romania de dinainte de '89 nu a fost stat ateu. Asteptam sa repetati afirmatia, si la viitoarele intalniri cu Sindicatele Cadrelor didactice din Invatamant. Stiind cati profesori isi pierdeau posturile unul cate unul, pentru ca aveau tupeul sa mearga cu copiii la Biserica.
Romania nu avea nici un rationament in '45-'89 sa fie ateu, dar a fost de-a dreptul satanic, deoarece a ascuns icoanele din spatiul public, a inchis lacasele de cult si a privat de libertate Preotii.
Ori, cum poate fi catalogata petitia aprobata de CNCD, care "recomanda" adoptarea unei legi a statului care sa interzica afisarea simbolurilor religioase in scoli, in detrimentul dreptului la exprimare religioasa si filozofica a cetatenilor ?

ursulamarquej
2006-12-12 23:53:12

mare pacat

Mai domnisoara culturalista,
prin acest editorial plini de muci pseudoelitisti le faci un mare deserviciu stimatilor tai colegi de la ziua - victor roncea, george damian, ioan grosan, adrian patrusca, etc - care au scris si au sustinut de nenumarate ori contrariul. Pacat, mare pacat de eforturile si initiativele lor. E normal, e firesc sa ai o alta parere decat majoritatea, dar nu veni cu bazaconii de genul germania catolica, musulmanii ofensati de craciun, etc. Esti total pe langa drum, fetito...

ingineru
2006-12-13 00:05:27

Re: Nici un musulman nu a refuzat concediu de Craciun... apropo de chestia asta...

... pe aici angajatii indieni (mai exact sikh) au pretins sa aiba si ei zi libera de Craciun si in Vinerea Mare a Pastelui, desi li se acordasera zile libere de sarbatorile lor religioase. Au incercat chestia cu discriminarea, da' pana la urma au lasat-o balta cand au fost pusi sa-si aleaga zilele libere intre sarbatorile lor si ale celorlati.

Cat despre simboluri, de curand s-au gasit niste destepti de administratori ai aeroportului din Seattle care sa scoata toti brazii de Craciun din terminal pt. ca un rabin le-a cerut sa puna undeva si un menorah pt. a celebra si sarbatoarea de Hanukkah a evreilor. Imediat multi angajati si firme private au inceput sa-si puna brazi proprii pe oriunde aveau ocazia (birouri, ghisee). In doar 2 zile a iesit un scandal atat de mare, cu televiziune si tot tacamul, incat baietii au decis ca-i mai bine sa puna brazii "oficiali" la loc. A fost chiar distractiv, cu asta (re-instalarea brazilor) au inceput stirile locale de aseara :-)

La 2006-12-12 23:21:39, neamtu tiganu a scris:

> Iar in Germania, tara foarte catolica, proprietarii de magazine au
> preferat anul acesta sa nu mai amenajeze scene cu Nasterea Domnului in
> vitrine, ca sa nu agreseze minoritatea musulmana in crestere
> necontrolabila.
> -----------------------------------------------------
> De unde le-o scoate domnsoara? la noi la firma ie un brad cit toate
> zilele. Avem o multime de angajati musulmani da n-am auzit ca vrunu sa
> refuze gratificatia de Craciun ca i-ar interzice religia!!?? Nici un
> musulman nu a refuzat concediu de Craciun, ieri am trecut prin
> Duisburg Rheinhausen, un cartier locuit de multi musulmani, la
> majoritatea ferestrelor iereau luminite.
> In Weihnachtsmarkt, ie plin de turci, desi ... Am avut petrecere de
> Craciun, citiva musulmani au participat si iei. Weihnachtsmarkt ie o
> chestie specifica germana, organizata in toate orasele, consta din
> casute de lemn in care se vind tot felu de chestii traditionale de
> Craciun, nelispit fiind carnatii si vinu fiert. La noi in oras are un
> mare succes "Ivan cel Groaznic" o casuta tinuta de doi rusi care ofera
> bortsch si niste chestii rusesti stropite din plin cu vodca.
> --------------------------------
> iar boicotul unui numar considerabil de cumparatori necrestini e un
> risc pe care, in conditiile acerbei competitii de pe piata libera,
> chiar nu merita sa ti-l asumi."
> --------------------------
> Cum dracu vine asta, adica musulmanii ar putea boicota prin retinerea
> de a cumpara, da totusi cumpara desi sunt sarbatori de Craciun, da
> n-ar vrea sa se stie ca sunt sarbatori de Craciun. Ce motiv ar avea
> musulmanii sa cumpere de Craciun si nu ar putea astepta linistiti
> ramadamu? Va spun io multi islamici, nu toti ie adevarat, sunt
> "antrenati" de atmosfera de sarbatoare. Asemanator ie la carnaval.
>
>
>
>

Oriana
2006-12-13 00:07:36

Popovici, se vede ca citeste blogurile germane, tu NU !


http://europenews.blogg.de/

http://www.myblog.de/kewil

http://politicallyincorrect.de/

und so weiter...


La 2006-12-12 23:21:39, neamtu tiganu a scris:

> De unde le-o scoate domnsoara?


Oriana
2006-12-13 00:16:51

Brazii de la aeroportul din Seattle si rabinul !

synd
2006-12-13 00:18:00

Nici un pacat...

La 2006-12-12 23:53:12, ursulamarquej a scris:

> Mai domnisoara culturalista,
> prin acest editorial plini de muci pseudoelitisti le faci un mare
> deserviciu stimatilor tai colegi de la ziua - victor roncea, george
> damian, ioan grosan, adrian patrusca, etc - care au scris si au
> sustinut de nenumarate ori contrariul. Pacat, mare pacat de eforturile
> si initiativele lor. E normal, e firesc sa ai o alta parere decat
> majoritatea, dar nu veni cu bazaconii de genul germania catolica,
> musulmanii ofensati de craciun, etc. Esti total pe langa drum,
> fetito...
>


Doamna,

Regret, dar nu pot fi de acord cu Dvs. Punctul de vedere diametral opus, chiar daca acuza serioase deficiente de fond si forma, ar fi meritat sa fie sustinut onorabil de catre oameni competenti. Aceasta intreaga "pleiada de activisti" iconoclasti a fost lamentabila. Diferentele rezulta doar prin comparatie.

neamtu tiganu
2006-12-13 00:19:24

Re: Ing.

La 2006-12-13 00:05:27, ingineru a scris:

> ... pe aici angajatii indieni (mai exact sikh) au pretins sa aiba si
> ei zi libera de Craciun si in Vinerea Mare a Pastelui, desi li se
> acordasera zile libere de sarbatorile lor religioase. Au incercat
> chestia cu discriminarea, da' pana la urma au lasat-o balta cand au
> fost pusi sa-si aleaga zilele libere intre sarbatorile lor si ale
> celorlati.
>
---------------------------
A fost duminica la mine un preten american si l-am dus in Weihnachtsmarkt, a fost innebunit zicea ca asa ceva nu-i in America. A trebuit sa-l frinez ca ierea-n stare sa cumpere toti ingerasii din lemn, criptele cu nasterea lu Isus..

Inginerule, Ieuropa asa batrina cum ie ia ie f. traditionalista si nu-i scoti din cap cu una cu doua Craciunu.

P.S repet, n-am auzit de nici un musulman sa refuze gratificatia de Craciun, care se numeste Weihnachtsgeld. Io am luat 2700 de Euroi brutto, voi cit luati?

ValVerde
2006-12-13 00:26:57

Felicitari

Felicitari autoarei articolului si ziarului Ziua care l-a publicat (desi ziarul se aliniaza cu procentajele oficiale de credinciosi-necredinciosi si publica cam un articol impotriva icoanelor la fiecare patru articole sustinatoare de simboluri religioase in spatiul public)

E recomfortant sa afli ca ratiunea nu a murit definitiv si irevocabil in Romania.

Domnilor/Doamnelor majoritari ortodocsi, desi va e greu sa intelegeti, exista opinii diferite de ale dumneavoastra care vin de la romani care se supun si asteapta sa fie protejati de aceleasi legi laice ale tarii ca si d-vs
D-na ziarista, asteptati-va sa fiti discreditata ca fosta comunista, ignoranta, denigratoare a idealurilor romanesti, admiratoare a lui Hitler si multe, multe altele.
Bravii nostri forumisti au si inceput.
Nu va asteptati insa la un dialog deschis sau la argumente logice.
Cind ratiunea nu face fata, opozitorii dumneavoastra vor adopta credinta oarba
si puterea pe care le-o da numarul lor. (Desi aici cred ca isi supraestimeaza puterea; sint foarte multi romani care desi sint credinciosi, prefera sa-si tina credinta departe de bilciul public)
In rest, atita timp cit Romania mai are o Costitutie democratica, nu vom obosi in a ne apara punctul de vedere si principiile

ursulamarquej
2006-12-13 00:42:58

Re: Felicitari

da, desigur, felicitari. Asa ne-am obisnuit din alte vremuri sa felicitam tot ce e fals, tot ce e de proasta calitate, tot ce denigreaza ortodoxia si mai nou, conform ultimelor tendinte, felicitam numai ca sa felicitam si pentru a iesi in evidenta, vezi doamne, cu parerile noastre contrare celor ale majoritatii.
Bine, asta e valabil in cazul in care autoarea nu si-a scris singura mesajul de felicitare.

Arcturus
2006-12-13 00:43:59

Re: Felicitari

ce sa-i faci, vor si ei sa vanda un ziar ... is ajusteaza opiniile in functie de ce cere piata. Mai scapa din cand in cand un articol care pune altfel problema. Inca nu este totul pierdut.
La 2006-12-13 00:26:57, ValVerde a scris:

> Felicitari autoarei articolului si ziarului Ziua care l-a publicat
> (desi ziarul se aliniaza cu procentajele oficiale de
> credinciosi-necredinciosi si publica cam un articol impotriva
> icoanelor la fiecare patru articole sustinatoare de simboluri
> religioase in spatiul public)
>
> E recomfortant sa afli ca ratiunea nu a murit definitiv si irevocabil
> in Romania.
>
> Domnilor/Doamnelor majoritari ortodocsi, desi va e greu sa intelegeti,
> exista opinii diferite de ale dumneavoastra care vin de la romani care
> se supun si asteapta sa fie protejati de aceleasi legi laice ale tarii
> ca si d-vs
> D-na ziarista, asteptati-va sa fiti discreditata ca fosta comunista,
> ignoranta, denigratoare a idealurilor romanesti, admiratoare a lui
> Hitler si multe, multe altele.
> Bravii nostri forumisti au si inceput.
> Nu va asteptati insa la un dialog deschis sau la argumente logice.
> Cind ratiunea nu face fata, opozitorii dumneavoastra vor adopta
> credinta oarba
> si puterea pe care le-o da numarul lor. (Desi aici cred ca isi
> supraestimeaza puterea; sint foarte multi romani care desi sint
> credinciosi, prefera sa-si tina credinta departe de bilciul public)
> In rest, atita timp cit Romania mai are o Costitutie democratica, nu
> vom obosi in a ne apara punctul de vedere si principiile
>

california
2006-12-13 00:47:35

Este adevarat,

ca in Ro se vand cosciuge second-hand?

"Intre timp, in Romania noastra cea de pe toate ecranele s-au raspandit vesti dramatice: Uniunea Europeana nu ne mai lasa sa ne tinem mortii trei zile in casa, in sicriu deschis, si nici sa-i plimbam la pas de acasa pana la cimitir"

Eh? Un nou biznis la orizont, nu? Ma intreb cate firme din Ro si-au pus la obiectul de activitate si serviciile mortuare?

In alta ordine de idei, cucoana asta, Popovici, se hazardeaza dincolo de orice limita a bunului simt cand compara Romania cu Iranul. Sigur ca imbecilii gasesc scuza pentru orice, o sa spuna ca s-a hazardat tocmai pentru a soca si a trezi, astfel, atentia.

neamtu tiganu
2006-12-13 00:58:44

Re: Este adevarat,

La 2006-12-13 00:47:35, california a scris:

> ca in Ro se vand cosciuge second-hand?
>
> "Intre timp, in Romania noastra cea de pe toate ecranele s-au
> raspandit vesti dramatice: Uniunea Europeana nu ne mai lasa sa ne
> tinem mortii trei zile in casa, in sicriu deschis, si nici sa-i
> plimbam la pas de acasa pana la cimitir"
>
> Eh? Un nou biznis la orizont, nu? Ma intreb cate firme din Ro si-au
> pus la obiectul de activitate si serviciile mortuare?
---------------------------------------
Un comentariu care te caracterizeaza
----------------------------------------
>
> In alta ordine de idei, cucoana asta, Popovici, se hazardeaza dincolo
> de orice limita a bunului simt cand compara Romania cu Iranul. Sigur
> ca imbecilii gasesc scuza pentru orice, o sa spuna ca s-a hazardat
> tocmai pentru a soca si a trezi, astfel, atentia.
------------------------------------
Aici iti dau dreptate...

ValVerde
2006-12-13 01:01:40

Re: Felicitari

M-ati desconspirat!!!! Eu, ValVerde sint femeie si am scris articolul de mai sus.
Dar daca tot sintem la momentul adevarului, Calugarul e Dan Ciachir!!!
Dane, nu mai pretinde ca esti in USA
La 2006-12-13 00:42:58, ursulamarquej a scris:

> da, desigur, felicitari. Asa ne-am obisnuit din alte vremuri sa
> felicitam tot ce e fals, tot ce e de proasta calitate, tot ce
> denigreaza ortodoxia si mai nou, conform ultimelor tendinte, felicitam
> numai ca sa felicitam si pentru a iesi in evidenta, vezi doamne, cu
> parerile noastre contrare celor ale majoritatii.
> Bine, asta e valabil in cazul in care autoarea nu si-a scris singura
> mesajul de felicitare.
>

Oriana
2006-12-13 01:02:33

"Este adevarat, ca in Ro se vand cosciuge second-hand?"

Pe asta chiar n-o mai stiu, nici nu mi se pare plauzibil, pt. ca orice roman, cat o fi el de necajit, are pregatit de toate, cand stie ca i se apropie ceasul - ma refer la batrani.

Cat despre trasnaia UE, te asigur ca de ex. in Ita si Elvetia, preponderant catolici, 3 zile au fost, si 3 zile raman, acoperit.

In plus, a luat mare amploare moda cu cremarea (incenerimento), se stie de pilda de germani care fac coada la granitele cehe, ca sa-si incenereze defunctii, chestie motivata mai degraba de costul elevat al functiilor funerarie, decat din preterxte ideologice. Aici, inca nu e, cum s-ar spune "en vogue".

Cat despre paralela cu Iranul, eh... e cam deplasata, daca nu, paralela. Doar se stiu bine obiceiurile musulmanilor, in cazul defunctilor.


La 2006-12-13 00:47:35, california a scris:

ca in Ro se vand cosciuge second-hand?

"Intre timp, in Romania noastra cea de pe toate ecranele s-au raspandit vesti dramatice: Uniunea Europeana nu ne mai lasa sa ne tinem mortii trei zile in casa, in sicriu deschis, si nici sa-i plimbam la pas de acasa pana la cimitir"

Eh? Un nou biznis la orizont, nu? Ma intreb cate firme din Ro si-au pus la obiectul de activitate si serviciile mortuare?

In alta ordine de idei, cucoana asta, Popovici, se hazardeaza dincolo de orice limita a bunului simt cand compara Romania cu Iranul. Sigur ca imbecilii gasesc scuza pentru orice, o sa spuna ca s-a hazardat tocmai pentru a soca si a trezi, astfel, atentia.


Nihilescu
2006-12-13 01:03:35

Gremania si catolicismul

Desigur, Germania nu este "foarte catolica", asa cum scrie autoarea articolului, dar nici foarte protestanta nu este, asa cum pretind o multime de forumisti. A nu se uita ca actualul Papa este totusi german (si catolic! :o).
Ca sa va lamuriti cum sta treaba cu religia la nemti:

Religion
Main article: Religion in Germany
Martin Luther, Father of the Protestant Reformation and reformer of the German language, 1529Germany is the home of the Reformation, began by Martin Luther in the early 16th century. Today, Protestants (concentrated in the north and east) comprise about 31% of the population and Roman Catholics (concentrated in the south and west) also 31%. The current Roman Catholic Pope, Benedict XVI, was born in Bavaria. In total, more than 55 million people officially belong to a Christian denomination.

Non-religious people (including atheists and agnostics (especially in the former GDR)), amount to a total of 28.5% of the population (23.5 million).[40]

Approximately three million Muslims[41] (predominantly from Turkey and some from the former Yugoslavia) live in Germany. Most are Sunnis and Alevites from Turkey but there are a small number of Shiites.[42] (See also: Islam in Germany)

Today's Germany has Western Europe's third-largest Jewish population.[43] In 2004, twice as many Jews from former Soviet republics settled in Germany as in Israel, bringing the total Jewish population to more than 200,000, compared to 30,000 prior to German reunification. Jews have a strong voice in German public life through the Zentralrat der Juden in Deutschland (Central Council of Jews in Germany). Important cities with significant Jewish populations include Berlin, Frankfurt and Munich.

lahovari
2006-12-13 01:09:47

Re: O singura corectura!

si BAWARIA ,jumatate di HESSEN,ce este hotentota sunt catolici si in restul Germaniei,asta numai daca te intereseaza.La 2006-12-12 23:46:35, Sandu28 a scris:

> E foarte corect ce spuneti in legatura cu laicitatea statului roman. O
> singura corectura as avea: Germania n-are cum sa fie "foarte
> catolica", fiindca nu e catolica deloc, avand majoritate protestanta.
>

ingineru
2006-12-13 01:12:35

Re: Ing... Ieuropa asa batrina cum ie ia ie f. traditionalista... asta-i f. bine !

Pe aici apar cu regularitate tot felul de capete patrate care explica in mod destept ca societatea moderna implica renuntarea la aia ori la cealalta, in functie de moda zilei. Sunt deosebit de agasanti cu prostiile lor, culmea e ca unii "spectatori" se gasesc sa puna si botul la aiureli de genul asta si dupa aia se supara cand rade lumea de ei in public.

Prima de Craciun nu-i chiar asa de automata, depinde de companie si de rezultatele anuale. Daca totul merge bine poti sa ai o chenzina in plus, daca nu, nu. De asta m-a distrat intotdeauna notiunea celui de-al "13-lea salar" negociat in contractele colective de munca (din Ro).

La 2006-12-13 00:19:24, neamtu tiganu a scris:

> La 2006-12-13 00:05:27, ingineru a scris:
>
> > ... pe aici angajatii indieni (mai exact sikh) au pretins sa aiba si
> > ei zi libera de Craciun si in Vinerea Mare a Pastelui, desi li se
> > acordasera zile libere de sarbatorile lor religioase. Au incercat
> > chestia cu discriminarea, da' pana la urma au lasat-o balta cand au
> > fost pusi sa-si aleaga zilele libere intre sarbatorile lor si ale
> > celorlati.
> >
> ---------------------------
> A fost duminica la mine un preten american si l-am dus in
> Weihnachtsmarkt, a fost innebunit zicea ca asa ceva nu-i in America. A
> trebuit sa-l frinez ca ierea-n stare sa cumpere toti ingerasii din
> lemn, criptele cu nasterea lu Isus..
>
> Inginerule, Ieuropa asa batrina cum ie ia ie f. traditionalista si
> nu-i scoti din cap cu una cu doua Craciunu.
>
> P.S repet, n-am auzit de nici un musulman sa refuze gratificatia de
> Craciun, care se numeste Weihnachtsgeld. Io am luat 2700 de Euroi
> brutto, voi cit luati?
>

Arcturus
2006-12-13 01:14:20

Re: Este adevarat,

La 2006-12-13 00:47:35, california a scris:
> In alta ordine de idei, cucoana asta, Popovici, se hazardeaza dincolo
> de orice limita a bunului simt cand compara Romania cu Iranul. Sigur
> ca imbecilii gasesc scuza pentru orice, o sa spuna ca s-a hazardat
> tocmai pentru a soca si a trezi, astfel, atentia.
>

Nu se compara Romania cu Iranul, ci o posibila Romanie teocratica. Am vazut multi aici care militau pentru o mai mare prezenta a popilor in viata sociala, prin scoli si in politica. Nu avem nevoie de o societate teocratica, se vede bine monstru creeaza o asemenea societate.

Vrancean
2006-12-13 01:20:22

Inflamatorii

Instructive blogurile, dar mai bine erau si engleza. Le as fi putut recomanda si unor prieteni americani.
Cine inflameaza lumea.
Cit de mult i-a fost de frica directorului aeroportului din Seatle de un rabin, ca sa dispuna scoaterea pomilor de Craciun! Un rabin a terorizat un aeroport.
Si asta cind sub 6% din populatia US sint de religie mozaica.
Opinii din US
Grinch, care a furat Craciunul,
de Burt Prelutsky

Nu credeam ca o sa traiesc ziua in care Craciunul sa devina un cuvant obscen. Credeti ca nu-i asa? Atunci de ce li se interzice oamenilor sa-l pronunte in societatea civilizata, de teama ca ar putea sa ofenseze? Scolile sunt obligate sa inlocuiasca in programele lor tiparite :vacanta de Craciun cu pauza de iarna. La Macy’s cuvantul este interzis, cu toate ca firma a facut milioane de dolari de pe urma portretizarii ei favorabile din clasicul film de Craciun, Miracol pe Strada 34. Colindele, chiar si in versiunile instrumentale, sunt interzise in anumite locuri. Iar un important serviciu de curierat nu numai ca le-a cerut soferilor angajati sa-si scoata caciulile de Mos Craciun , dar le-a si ordonat sa nu-si decoreze camioanele cu coroane de Craciun. Cineva ar putea sa se intrebe cum de se intampla asa ceva intr-o natiune crestina? Si daca aveti obiectii in privinta folosirii acestei denumiri, veti nega oare ca India este o tara hindusa, ca Pakistanul este musulman, ca Polonia este catolica? Nu inseamna ca aceste natiuni sunt teocratii. Dar cand majoritatea covarsitoare a populatiei unei tari apartine unei religii si aproape 90 la suta dintre americani se intampla sa fie intr-un fel sau altul crestini, numai un nebun ar nega evidenta. Nu cu mult timp in urma, desi pare ca a trecut mai mult de-atunci, oamenii care veneau aici din alte parti ale lumii faceau tot posibilul sa se adapteze. Asimilarea nu era o amenintare pentru nimeni; era ceea ce reprezenta Statuia Libertatii. E pluribus unum, unul dintre cei multi, era motoul nostru. Creuzetul lumii era porecla noastra. Asta nu insemna ca fiecare grup de oameni trebuia sa-si prezinte la control obiceiurile, cultura sau specificul culinar. Insemna ca ei, si mai ales copiii lor, invatau limba engleza si invatau sa traiasca si sa lase si pe altii sa traiasca. Probabil ati observat ca lucrurile s-au schimbat. Si pentru asta dau vina pe tovarasii mei evrei. Cand vine vorba de promovarea agendei multiculturale, anticrestine, veti gasi in prima linie judecatori evrei, jurnalisti evrei si Uniunea Americana pentru Drepturi Civile (ACLU). Trebuie sa declar ca, fiind la randul meu evreu, in familia mea nu s-a sarbatorit niciodata Craciunul. Dar ce putea sa nu-ti placa la aceasta sarbatoare? In primul rand, oferea o binevenita pauza de scoala de doua saptamani. Brazii impodobiti aratau frumos, iluminatia era minunata, It’s a Wonderful Life a fost un film grozav si chiar unele dintre cele mai frumoase colinde au fost compuse de evrei. Dar micul secret murdar din America este ca antisemitismul nu mai reprezinta o problema in societate; el a fost inlocuit cu un anticrestinism furibund. Spre exemplu, ura proiectata impotriva lui George W. Bush are mult mai putin de-a face cu deciziile lui politice, decat cu religia lui. Evreii nu-si exprima ingrijorarea atunci cand un Bill Clinton sau un John Kerry au aparitii intens mediatizate in bisericile baptiste ale negrilor sau cand pozeaza alaturi de reverendul Jesse Jackson, pentru ca toti isi dau seama ca asta-i doar politica. Ei nu protesteaza decat atunci cand politicienii merg la biserica din motive religioase. Tovarasii mei evrei, care pun deseori in fruntea prioritatilor supravietuirea Israelului atunci cand e vorba de alegerea unui presedinte, i-au acordat lui Bush numai 26 la suta din voturile lor, desi acesta este cu siguranta cel mai proisraelian presedinte din cati au trecut prin Biroul Oval. Organizatia care conduce ofensiva impotriva crestinismului in America este ACLU, care este in proportie covarsitoare evreiasca in ceea ce priveste membrii si fondurile. Ei sunt cei care i-au pacalit pe multi ca expresia "separarea dintre biserica si stat" chiar ar exista pe undeva prin Constitutie. Poate ati observat totusi ca aceeasi ACLU este extrem de selectiva cand vine vorba de intoleranta religioasa. Acelasi grup de escroci ipocriti care la prima urare de "Craciun fericit" iti si trantesc o actiune in justitie vor lupta pentru dreptul unui indian american de a se droga cu peyote sau al unei femei musulmane de a-si acoperi fata in fotografia de pe permisul de conducere. Intamplator, dispretuiesc oamenii agresivi si bigoti. Ma enerveaza atunci cand reprezinta majoritatea, dar tot atat de mult atunci cand reprezinta o minoritate infima, asa cum sunt evreii in America. Am impresia ca foarte multi evrei nu vor fi fericiti pana cand nu vor reusi sa impuna propria lor versiune despre Inchizitia spaniola, fortandu-i pe crestini fie sa-si renege credinta si sa se converteasca la agnosticism, fie sa suporte consecintele. Trebuie sa subliniez ca multi dintre acesti oameni detesta iudaismul tot atat de mult cat detesta crestinismul. Ei se comporta ca si cum ateismul ar fi o vocatie. Ei o iau razna daca cineva spune "In God we trust " (Credem in Dumnezeu) sau mentioneaza ca Declaratia de Independenta face referire la un Creator cu C mare. Deja sunt surprins ca nu au inceput o campanie de eliminare a duminicii ca zi de odihna. La urma urmei, doar din ratiuni religioase - ratiuni crestine - a fost desemnata duminica, si nu martea sau miercurea, zi de odihna. Asta e o natiune crestina, prieteni. Si toti suntem norocosi ca este asa si ca atat de multi americani au ales sa traiasca dupa cele mai inalte precepte ale religiei lor. Ca membru al unui grup minoritar - si inca al unuia dintre cele mai mici -, spun ca se cade ca aceia dintre noi care nu-l accepta pe Iisus Hristos ca mantuitorul nostru sa fie recunoscatori fata de cei care o fac si sa incepem sa respectam valorile si traditiile majoritatii covarsitoare a concetatenilor nostri, asa cum si noi insistam ca ei sa ni le respecte pe ale noastre. Craciun fericit!

* Burt Prelutsky este unul dintre cei mai gustati comentatori americani. A fost ziarist umorist la Los Angeles Times, critic de film la Los Angeles Magazine, iar, ca freelancer, a publicat in TV Guide, Modern Maturity, New York Times si Sports Illustrated. A scris, de asemenea, scenarii pentru seriale de televiziune ca MASH, Mary Tyler Moore Show, Dr. Quinn, Diagnosis Murder. Cea mai recenta carte a sa: Conservatives Are From Mars, Liberals Are From San Francisco (Conservatorii sunt de pe Marte, liberalii sunt din San FranciscoGrinch, mentionat in titlul articolului, este un spiridus, personajul principal, interpretat de Jim Carrey, al comediei fantastice Cum a furat Grinch Craciunul (regia, Ron Howard).

Arcturus
2006-12-13 01:21:27

Re: Gremania si catolicismul

unii au rezultate putin diferite:


Norris and Inglehart (2004) found that 31% of West Germans do not believe in God.

According to Greeley (2003), 35% of West Germans do not believe in God, but only 11% self-identify as "atheist."

According to Froese (2001), 35% of West Germans are either atheist or agnostic.

According to Greeley (2003), 75% of East Germans do not believe in God, with 51% self-identifying as "atheist."

According to Pollack (2002), 74% of East Germans and 38% of West Germans do not believe in God.

According to Shand (1998), 42% of West Germans and 72% of East Germans are either atheist or agnostic.http://www.pitzer.edu/academics/faculty/zuckerman/atheism.htmlLa 2006-12-13 01:03:35, Nihilescu a scris:

> Desigur, Germania nu este "foarte catolica", asa cum scrie autoarea
> articolului, dar nici foarte protestanta nu este, asa cum pretind o
> multime de forumisti. A nu se uita ca actualul Papa este totusi german
> (si catolic! :o).
> Ca sa va lamuriti cum sta treaba cu religia la nemti:
>
> Religion
> Main article: Religion in Germany
> Martin Luther, Father of the Protestant Reformation and reformer of
> the German language, 1529Germany is the home of the Reformation, began
> by Martin Luther in the early 16th century. Today, Protestants
> (concentrated in the north and east) comprise about 31% of the
> population and Roman Catholics (concentrated in the south and west)
> also 31%. The current Roman Catholic Pope, Benedict XVI, was born in
> Bavaria. In total, more than 55 million people officially belong to a
> Christian denomination.
>
> Non-religious people (including atheists and agnostics (especially in
> the former GDR)), amount to a total of 28.5% of the population (23.5
> million).[40]
>
> Approximately three million Muslims[41] (predominantly from Turkey and
> some from the former Yugoslavia) live in Germany. Most are Sunnis and
> Alevites from Turkey but there are a small number of Shiites.[42] (See
> also: Islam in Germany)
>
> Today's Germany has Western Europe's third-largest Jewish
> population.[43] In 2004, twice as many Jews from former Soviet
> republics settled in Germany as in Israel, bringing the total Jewish
> population to more than 200,000, compared to 30,000 prior to German
> reunification. Jews have a strong voice in German public life through
> the Zentralrat der Juden in Deutschland (Central Council of Jews in
> Germany). Important cities with significant Jewish populations include
> Berlin, Frankfurt and Munich.
>
>
>

california
2006-12-13 01:23:35

Gandesti cu arcul turului?

Multi vad, putini pricep.

La 2006-12-13 01:14:20, Arcturus a scris:

Vrancean
2006-12-13 01:26:45

Re: Este adevarat,

Da, ai dreptate sa nu ajungem ca ei. Si Iranul si Israelul sint deopotriva tari teocratice

Degringoladeanu
2006-12-13 01:27:35

Re: Gremania si catolicismul

Da, ar fi bine ca, in numele ortodoxismului, "unii" sa se mai documenteze inainte de a tranti cu mucii-n fasole, nu de alta, dar daca tot ii trantesc, macar s-o faca cu eleganta si in cunostinta de cauza...La 2006-12-13 01:03:35, Nihilescu a scris:

> Desigur, Germania nu este "foarte catolica", asa cum scrie autoarea
> articolului, dar nici foarte protestanta nu este, asa cum pretind o
> multime de forumisti. A nu se uita ca actualul Papa este totusi german
> (si catolic! :o).
> Ca sa va lamuriti cum sta treaba cu religia la nemti:
>
> Religion
> Main article: Religion in Germany
> Martin Luther, Father of the Protestant Reformation and reformer of
> the German language, 1529Germany is the home of the Reformation, began
> by Martin Luther in the early 16th century. Today, Protestants
> (concentrated in the north and east) comprise about 31% of the
> population and Roman Catholics (concentrated in the south and west)
> also 31%. The current Roman Catholic Pope, Benedict XVI, was born in
> Bavaria. In total, more than 55 million people officially belong to a
> Christian denomination.
>
> Non-religious people (including atheists and agnostics (especially in
> the former GDR)), amount to a total of 28.5% of the population (23.5
> million).[40]
>
> Approximately three million Muslims[41] (predominantly from Turkey and
> some from the former Yugoslavia) live in Germany. Most are Sunnis and
> Alevites from Turkey but there are a small number of Shiites.[42] (See
> also: Islam in Germany)
>
> Today's Germany has Western Europe's third-largest Jewish
> population.[43] In 2004, twice as many Jews from former Soviet
> republics settled in Germany as in Israel, bringing the total Jewish
> population to more than 200,000, compared to 30,000 prior to German
> reunification. Jews have a strong voice in German public life through
> the Zentralrat der Juden in Deutschland (Central Council of Jews in
> Germany). Important cities with significant Jewish populations include
> Berlin, Frankfurt and Munich.
>
>
>

neamtu tiganu
2006-12-13 01:28:54

Re: Ing... Ieuropa asa batrina cum ie ia ie f. traditionalista... asta-i f. bine !

La 2006-12-13 01:12:35, ingineru a scris:

>
> Prima de Craciun nu-i chiar asa de automata, depinde de companie si de
> rezultatele anuale.
---------------------------------------
Asa ie si aici, depinde de firma si de rezultate. Noi mai primim si-n ianuarie Gewinnbeteiligung, o suma functie de cistigu firmei. Functie de valoarea la bursa mai putem cumpara si un nr. de actiuni ale firmei cu mare reducere. Frumos ie ca la asta se mai adauga si gratificatia de concediu, si luind o parte din concediu in aceasta perioada se aduna o suma frumusica. Nu se mai mira nimeni de ce sunt magazinele luate cu asalt in aceasta perioada.

ingineru
2006-12-13 01:36:53

Re: Si Iranul si Israelul sint deopotriva tari teocratice... bine, stai jos.

Ai vrut neaparat sa te oferi de exemplu pt. cazul cu "multi vad, putini pricep" ?
Bravo, ai reusit ! :-)

La 2006-12-13 01:26:45, Vrancean a scris:

> Da, ai dreptate sa nu ajungem ca ei. Si Iranul si Israelul sint
> deopotriva tari teocratice
>

Arefu
2006-12-13 01:38:16

forma si fondul

de ce nu-i dati dreptate lui SYND ca spune exact ce trebuie. Cat despre Val Verde este un fanatik si nu merita sa fie bagat in seama. In fond care e miezul problemei: icoane in scoli sau ba?
1. Cine le pune? Statul? Directiuinea ? Nu, Nu. Le pun chiar elevii cu asentimentul profesorilor pentru ca sa simt ei . 2. Icoana NU emana constrangere ci dimpotriva. Dimpotriva pentru ca e un strigat de eliberare contrsa anilor de prigoana neagra comunista in care dl VAl VErde (nu stiu, zic poate ) era vre-un responsabil cu indobitocirea politica cu cretinismul comunist. 3. Statul sau vreo cenecedea nu are ce sa se amestece in treaba asta, Sovieticii pentru o iconita mica de metal gasita la vama erau in stare sa te dea jos din tren. LE era frica. Va e frica si dvs domnilor? Cu cine sunteti dvs, cu ursul sau cu...IAr simpatica dna scriitoare confirma vorba ca ziaristele chiar bune, NU POT fi constatnte. Ca asa e de cand lumea. Trebuie sa i-o trecem cu vederea. Data viitoare o sa scrie mai bine.Nu-i asa?

Oriana
2006-12-13 01:41:15

Si Iranul si Israelul sint deopotriva tari teocratice ???

Vranceanule, esti mai cutremurat decat Vrancea, mai baiete, sa scoti asa o "perla" ! Tu macar stii ce e aia o teocratie, or dai si tu din buze ca iepurele ?

Pai, dupa mintea ta, si Italia cu Vaticanul ar fi tot o teocratie, n-asha ?

ingineru
2006-12-13 01:41:37

Re: Gremania si catolicismul... totdeauna m-am intrebat ce-o fi in capul alora...

... care spun ca nu cred in Dumnezeu (de nici un fel), dar nu se considera nici atei. Probabil ca nu mare lucru... :-)

Cat priveste statisticile unora sau altora, foarte interesante !
Se vede bine influenta socialismului victorios, acolo unde a fost cazul... :-)

La 2006-12-13 01:03:35, Nihilescu a scris:

> Desigur, Germania nu este "foarte catolica", asa cum scrie autoarea
> articolului, dar nici foarte protestanta nu este, asa cum pretind o
> multime de forumisti. A nu se uita ca actualul Papa este totusi german
> (si catolic! :o).
> Ca sa va lamuriti cum sta treaba cu religia la nemti:
>
> Religion
> Main article: Religion in Germany
> Martin Luther, Father of the Protestant Reformation and reformer of
> the German language, 1529Germany is the home of the Reformation, began
> by Martin Luther in the early 16th century. Today, Protestants
> (concentrated in the north and east) comprise about 31% of the
> population and Roman Catholics (concentrated in the south and west)
> also 31%. The current Roman Catholic Pope, Benedict XVI, was born in
> Bavaria. In total, more than 55 million people officially belong to a
> Christian denomination.
>
> Non-religious people (including atheists and agnostics (especially in
> the former GDR)), amount to a total of 28.5% of the population (23.5
> million).[40]
>
> Approximately three million Muslims[41] (predominantly from Turkey and
> some from the former Yugoslavia) live in Germany. Most are Sunnis and
> Alevites from Turkey but there are a small number of Shiites.[42] (See
> also: Islam in Germany)
>
> Today's Germany has Western Europe's third-largest Jewish
> population.[43] In 2004, twice as many Jews from former Soviet
> republics settled in Germany as in Israel, bringing the total Jewish
> population to more than 200,000, compared to 30,000 prior to German
> reunification. Jews have a strong voice in German public life through
> the Zentralrat der Juden in Deutschland (Central Council of Jews in
> Germany). Important cities with significant Jewish populations include
> Berlin, Frankfurt and Munich.
>
>
>

neamtu tiganu
2006-12-13 01:46:56

Re: Acturus..

La 2006-12-13 01:21:27, Arcturus a scris:

> unii au rezultate putin diferite:
>
>
> Norris and Inglehart (2004) found that 31% of West Germans do not
> believe in God.
>
--------------------------------
Io cred numai in statisticile pe care le-am masluit singur... da dincolo de statistici si de credinta in Dumnezeu, sarbatoarea de Craciun ie tinuta si de multi atei.

Craciunu si-a pierdut un pic din semnificatia religioasa ( de fapt daca am inteles de la specialisti ie tare incurcata treaba cu data nasterii lu Isus si mai ales cu Mos Craciun, respectiv sau/si Mos Niculaie) si ie o sarbatoare a familiei, a impacarii, a copiilor. Multi musulmani au probleme sa le explice copiilor de ce iei nu primesc cadouri cum primesc ceilalti colegi, de ce iei (copii musulmani) nu se pot bucura de un brad impodobit, de ce nu participa la multimea de serbari cu subiect Craciun.

neamtu tiganu
2006-12-13 01:49:17

Re: Italia nu-i teocratie..

La 2006-12-13 01:41:15, Oriana a scris:


> Pai, dupa mintea ta, si Italia cu Vaticanul ar fi tot o teocratie,
> n-asha ?
>
-----------------------
Italia ie o mare pizzerie...

Golanul
2006-12-13 01:57:28

Oare nu-si a dat nimeni seama...

De o anomalie in inceputul articolului? As fi recunoscator dnei Popovici daca ne-ar dezvalui identitatea acelui brav om al bisericii care nu se sfiieshte sa incalce porunca si minte cui tupeu doar fiindca <<nu vrea sa discute>>. In primul rind, de cind discutia unor probleme, filozofii, notziuni importante pentru viatza oamenilor este ceva urit? In al doilea rind unde era discutzia, fiindca trebuia doar sa raspunda la intrebare?

As crede mai repede ca diaconul respectiv, in cel mai bun caz , n0avea timp si chef sa intre in vorba cu cersetorul (ca multi dintre noi de altfel) si a cautat o solutie simpla de a-l expedia, fara grija pentru respectarea poruncilor. In acest caz, calitatea lui de om sfint este cam dubioasa...

Despre icoane si simboluri religioase, dna Popovici face iarashi niste confuzii. Stat laic inseamna ca legislatia, justitia, constitutia se bazeaza pe coduri si principii civile, nu religioase. Dar nu inseamna ca trebuie interzise simbolurile religioase atunci cind ele sint dorite de comunitate. Oriunde ar fi puse: scoli, garduri, etc.

Iar in ce priveste separatia intre biserica si stat, nu strica sa reamintim ca acest principiu a fost impus de necesitatea protejarii bisericii de abuzurile statului, care constient de puterea acesteia a incercat intotdeauna sa o subjuge si sa o transforme in institutie dependenta. Si nu de interzicerea icoanelor si crucilor.

california
2006-12-13 02:01:23

Du-te la culcare!

Ca ai inceput sa visezi pizze cu ochii deschisi.

La 2006-12-13 01:49:17, neamtu tiganu a scris:

> Italia ie o mare pizzerie...
>

Oriana
2006-12-13 02:11:50

"dar mai bine erau si engleza."

lahovari
2006-12-13 02:14:49

Re: Inflamatorii

tu chiar crezi ce spui sau bati apa in piua ca sa te afli in treaba,cine a facut gafa cu aeroportul din Seattle a fost sefa aeroportului care timp de 2 saptamani nu a vrut sa instaleze o menorah langa pomul de craciun ,nici de cum acest rabin care nu a cerut nici o data ca pomurile sa fie scoase daca scri ceva scrie adevarul sau lasate balta ,nimeni nu e interesat sa auda minciuni ma-i traiesc si alti in america care cunosc cazul.


La 2006-12-13 01:20:22, Vrancean a scris:

> Instructive blogurile, dar mai bine erau si engleza. Le as fi putut
> recomanda si unor prieteni americani.
> Cine inflameaza lumea.
> Cit de mult i-a fost de frica directorului aeroportului din Seatle de
> un rabin, ca sa dispuna scoaterea pomilor de Craciun! Un rabin a
> terorizat un aeroport.
> Si asta cind sub 6% din populatia US sint de religie mozaica.
> Opinii din US
> Grinch, care a furat Craciunul,
> de Burt Prelutsky
>
> Nu credeam ca o sa traiesc ziua in care Craciunul sa devina un cuvant
> obscen. Credeti ca nu-i asa? Atunci de ce li se interzice oamenilor
> sa-l pronunte in societatea civilizata, de teama ca ar putea sa
> ofenseze? Scolile sunt obligate sa inlocuiasca in programele lor
> tiparite :vacanta de Craciun cu pauza de iarna. La Macy&#8217;s
> cuvantul este interzis, cu toate ca firma a facut milioane de dolari
> de pe urma portretizarii ei favorabile din clasicul film de Craciun,
> Miracol pe Strada 34. Colindele, chiar si in versiunile instrumentale,
> sunt interzise in anumite locuri. Iar un important serviciu de
> curierat nu numai ca le-a cerut soferilor angajati sa-si scoata
> caciulile de Mos Craciun , dar le-a si ordonat sa nu-si decoreze
> camioanele cu coroane de Craciun. Cineva ar putea sa se intrebe cum de
> se intampla asa ceva intr-o natiune crestina? Si daca aveti obiectii
> in privinta folosirii acestei denumiri, veti nega oare ca India este o
> tara hindusa, ca Pakistanul este musulman, ca Polonia este catolica?
> Nu inseamna ca aceste natiuni sunt teocratii. Dar cand majoritatea
> covarsitoare a populatiei unei tari apartine unei religii si aproape
> 90 la suta dintre americani se intampla sa fie intr-un fel sau altul
> crestini, numai un nebun ar nega evidenta. Nu cu mult timp in urma,
> desi pare ca a trecut mai mult de-atunci, oamenii care veneau aici din
> alte parti ale lumii faceau tot posibilul sa se adapteze. Asimilarea
> nu era o amenintare pentru nimeni; era ceea ce reprezenta Statuia
> Libertatii. E pluribus unum, unul dintre cei multi, era motoul nostru.
> Creuzetul lumii era porecla noastra. Asta nu insemna ca fiecare grup
> de oameni trebuia sa-si prezinte la control obiceiurile, cultura sau
> specificul culinar. Insemna ca ei, si mai ales copiii lor, invatau
> limba engleza si invatau sa traiasca si sa lase si pe altii sa
> traiasca. Probabil ati observat ca lucrurile s-au schimbat. Si pentru
> asta dau vina pe tovarasii mei evrei. Cand vine vorba de promovarea
> agendei multiculturale, anticrestine, veti gasi in prima linie
> judecatori evrei, jurnalisti evrei si Uniunea Americana pentru
> Drepturi Civile (ACLU). Trebuie sa declar ca, fiind la randul meu
> evreu, in familia mea nu s-a sarbatorit niciodata Craciunul. Dar ce
> putea sa nu-ti placa la aceasta sarbatoare? In primul rand, oferea o
> binevenita pauza de scoala de doua saptamani. Brazii impodobiti aratau
> frumos, iluminatia era minunata, It&#8217;s a Wonderful Life a fost un
> film grozav si chiar unele dintre cele mai frumoase colinde au fost
> compuse de evrei. Dar micul secret murdar din America este ca
> antisemitismul nu mai reprezinta o problema in societate; el a fost
> inlocuit cu un anticrestinism furibund. Spre exemplu, ura proiectata
> impotriva lui George W. Bush are mult mai putin de-a face cu deciziile
> lui politice, decat cu religia lui. Evreii nu-si exprima ingrijorarea
> atunci cand un Bill Clinton sau un John Kerry au aparitii intens
> mediatizate in bisericile baptiste ale negrilor sau cand pozeaza
> alaturi de reverendul Jesse Jackson, pentru ca toti isi dau seama ca
> asta-i doar politica. Ei nu protesteaza decat atunci cand politicienii
> merg la biserica din motive religioase. Tovarasii mei evrei, care pun
> deseori in fruntea prioritatilor supravietuirea Israelului atunci cand
> e vorba de alegerea unui presedinte, i-au acordat lui Bush numai 26 la
> suta din voturile lor, desi acesta este cu siguranta cel mai
> proisraelian presedinte din cati au trecut prin Biroul Oval.
> Organizatia care conduce ofensiva impotriva crestinismului in America
> este ACLU, care este in proportie covarsitoare evreiasca in ceea ce
> priveste membrii si fondurile. Ei sunt cei care i-au pacalit pe multi
> ca expresia "separarea dintre biserica si stat" chiar ar
> exista pe undeva prin Constitutie. Poate ati observat totusi ca
> aceeasi ACLU este extrem de selectiva cand vine vorba de intoleranta
> religioasa. Acelasi grup de escroci ipocriti care la prima urare de
> "Craciun fericit" iti si trantesc o actiune in justitie
> vor lupta pentru dreptul unui indian american de a se droga cu peyote
> sau al unei femei musulmane de a-si acoperi fata in fotografia de pe
> permisul de conducere. Intamplator, dispretuiesc oamenii agresivi si
> bigoti. Ma enerveaza atunci cand reprezinta majoritatea, dar tot atat
> de mult atunci cand reprezinta o minoritate infima, asa cum sunt
> evreii in America. Am impresia ca foarte multi evrei nu vor fi
> fericiti pana cand nu vor reusi sa impuna propria lor versiune despre
> Inchizitia spaniola, fortandu-i pe crestini fie sa-si renege credinta
> si sa se converteasca la agnosticism, fie sa suporte consecintele.
> Trebuie sa subliniez ca multi dintre acesti oameni detesta iudaismul
> tot atat de mult cat detesta crestinismul. Ei se comporta ca si cum
> ateismul ar fi o vocatie. Ei o iau razna daca cineva spune "In
> God we trust " (Credem in Dumnezeu) sau mentioneaza ca
> Declaratia de Independenta face referire la un Creator cu C mare. Deja
> sunt surprins ca nu au inceput o campanie de eliminare a duminicii ca
> zi de odihna. La urma urmei, doar din ratiuni religioase - ratiuni
> crestine - a fost desemnata duminica, si nu martea sau miercurea, zi
> de odihna. Asta e o natiune crestina, prieteni. Si toti suntem
> norocosi ca este asa si ca atat de multi americani au ales sa traiasca
> dupa cele mai inalte precepte ale religiei lor. Ca membru al unui grup
> minoritar - si inca al unuia dintre cele mai mici -, spun ca se cade
> ca aceia dintre noi care nu-l accepta pe Iisus Hristos ca mantuitorul
> nostru sa fie recunoscatori fata de cei care o fac si sa incepem sa
> respectam valorile si traditiile majoritatii covarsitoare a
> concetatenilor nostri, asa cum si noi insistam ca ei sa ni le respecte
> pe ale noastre. Craciun fericit!
>
> * Burt Prelutsky este unul dintre cei mai gustati comentatori
> americani. A fost ziarist umorist la Los Angeles Times, critic de film
> la Los Angeles Magazine, iar, ca freelancer, a publicat in TV Guide,
> Modern Maturity, New York Times si Sports Illustrated. A scris, de
> asemenea, scenarii pentru seriale de televiziune ca MASH, Mary Tyler
> Moore Show, Dr. Quinn, Diagnosis Murder. Cea mai recenta carte a sa:
> Conservatives Are From Mars, Liberals Are From San Francisco
> (Conservatorii sunt de pe Marte, liberalii sunt din San
> FranciscoGrinch, mentionat in titlul articolului, este un spiridus,
> personajul principal, interpretat de Jim Carrey, al comediei
> fantastice Cum a furat Grinch Craciunul (regia, Ron Howard).
>
>
>

Oriana
2006-12-13 02:16:02

Italia nu-i teocratie..

La 2006-12-13 01:49:17, neamtu tiganu a scris:

> La 2006-12-13 01:41:15, Oriana a scris:

Pai, dupa mintea ta, si Italia cu Vaticanul ar fi tot o teocratie, n-asha ?
-----------------------
> Italia ie o mare pizzerie...

CE BUNA E PIZZA, pe langa Wurstel si Krauten, bleah ! Tu esti un amarat, nici neamt nici roman, nici tu nu stii ce esti, ca germanii ce-i cunosc eu, isi ling degetele cand vin in Italia si pleaca incarcati cu pachete din boutiques si gastronomii italiene. Tu, esti la marginea lor, n-ai nici un drept sa te pronunti tu despre Italia, pt. ca nu-ti permiti sa vii tu in Italia, la banii tai !

Ca tu esti ein Ferkel, asta nu ma constrange sa torn laturi peste Germania, pt. ca nu-s o mirla ca tine.

Oriana
2006-12-13 02:19:56

Du-te la culcare!

La 2006-12-13 02:01:23, california a scris:

> Ca ai inceput sa visezi pizze cu ochii deschisi.
La 2006-12-13 01:49:17, neamtu tiganu a scris:

Italia ie o mare pizzerie...
-------------

I-as da eu lu ' asta niste "pizze" (trad. dupaci) peste bot, sa-i sara colbacu' de pe urechi ! E sucarit pe italieni, de cand a auzit ca nefasta-sa isi facea vacantele pe la Rimini, de asta !...

Da' ce vin de proasta calitatea bea bulibashu' de la miezul noptii e beat critza, se stie ca un vin select nu da la cap, cre' ca bea cu damigeana vinuri -zoaie.


Arcturus
2006-12-13 02:25:39

Re: Acturus..

La 2006-12-13 01:46:56, neamtu tiganu a scris:
> --------------------------------
> Io cred numai in statisticile pe care le-am masluit singur... da
> dincolo de statistici si de credinta in Dumnezeu, sarbatoarea de
> Craciun ie tinuta si de multi atei.

O fi. Si ce daca? Cui nu ii convine un concediu si niste bani in plus la sfarsit de an?

>
> Craciunu si-a pierdut un pic din semnificatia religioasa ( de fapt
> daca am inteles de la specialisti ie tare incurcata treaba cu data
> nasterii lu Isus si mai ales cu Mos Craciun, respectiv sau/si Mos
> Niculaie) si ie o sarbatoare a familiei, a impacarii, a copiilor.
> Multi musulmani au probleme sa le explice copiilor de ce iei nu
> primesc cadouri cum primesc ceilalti colegi, de ce iei (copii
> musulmani) nu se pot bucura de un brad impodobit, de ce nu participa
> la multimea de serbari cu subiect Craciun.
>

Io ce sa le fac daca is grei de cap si nu sunt in stare sa le explice copiilor ce se intampla? Asta nu inseamna absolut nimic. Evreii sarbatoresc altceva in perioada asta, unii sarbatoresc sfarsitul anului, faptul ca toata lumea are concediu in acelasi timp si se pot reuni familiile. Plus ca mos Craciun si bradul impodobit nu prea au nimic de-a face cu crestinismul si nasterea lui Iisus ...

briel
2006-12-13 02:29:09

Vrancene, dati-ar Dumnezeu sanatate !

Se vede ca nu traiesti la New York, acolo ganditul nu are
asa o cumsecadenie. Zici ca sunt doar doua tabere in
minoritatea mozaica din America? Deh, oameni sunt si ei,
cateodata mai buni, cateodata mai rai.

indel
2006-12-13 03:11:21

Re: Italia nu-i teocratie..

La 2006-12-13 02:16:02, Oriana a scris:

> -----------------------
> > Italia ie o mare pizzerie...
>
> CE BUNA E PIZZA

Tot tziganu' isi lauda ciocanu (no offense NT). Ce bucata de carton unsa cu bulion am indurat la Venetia! Nu mai vorbesc de pret. Asa ca astia (astea) de prin tara-cizma s-o lase mai moale cu lauda, nu tine decit la ne-calatori.
Acum NT, vreo opsh'pce ani in urma, cind venii primashi data in Ioropa, m-am uitat si in Alemania si in Frankreich in giornale dupe slujbe. Nu multe, dar plata erea cu cel putin 1/3 mai mica decit in state. Tinind cont si de preturile care ereau tot cu cel putin 1/3 mai mari, o sa vezi ca si fara al 13 -lea salariu tot iesheam mai bine acilea. La fel a ramas si-n celelalte dati cind am fost. Despre cumpararea de actiuni, putine companii ofera avantaje (in special cele mici). Cele barosane, doar daca le introduci in planul de pensie. Io, fiind my own boss, sint mai darnic sau mai zgircit, dupa cum e incasarile. Anul asta am cam zburdat cu cheltuielile de Craciun dar anu' trecut, Motanul a m-a reclamat la ACLU pen'ca am tras mitza de coada....

emi grant
2006-12-13 03:19:05

Mama,cum ne da "Ziua"drumu sa zicem ceva la,religie,cum se umple sala de clasa.

Vroiam sa zic,ca shi pe mine cand ma-ntreaba cineva al cui sunt, zic ca al Romaniei,iar cand ma intreaba de religie,nici nu trebuie sa mai casc eu gura ca se stie ca Romania "este"ortodoxa.Ce nu-mi mai aduc aminte,ca eram cam neatent,nu stiu unde naiba ma uitam, poate la poze,ca nu mi-aduc aminte daca tata popa ma-ntrebat ceva,daca sa intru in religia lui sau al celorlalti cati or fi fost, de la religiile concurente.Ori,nici n-oi fi avut de-ales,nu mai stiu.Cred insa,ca de greseam tzinta si aterizam mai spre SE sau mai spre vest,nu cred ca fugeam la ortodoxi,dac-apucau sa ma-nregistreze,mahomedan,catolic sau cine stie ce dantzuiam prin jurul vreunui foc,prin vreo amazonie,daca-mi sufla vantu(Sorin?)prin parasuta(era sa zic "buzunare")
Acu,inainte de a-l baga rpd(articolul),dac-o mai incapea,intreb si eu,pe cine-o vrea sa-mi raspunda:cand statea romanu,la el in transee si turcu,intr-ale lui,shi zicea fiecare pre limba lui "doamne-ajuta"cum facea Dumnezeu sa-l ajute si pe ala si pe ala?Hai sa zici ca aici,ori nu-ntelegea atunci turceste,ori romaneste,da cand se bat intre ei doi boxeri(de aceeasi religie)si amandoi cer acelasi ajutor,nu produce niste-ncurcaturi?Sau,inaintea derby-ului natzional de fotbal,cand,de la conducatorul clubului si pana la portarul (al) echipei,dupa micul dejun dau o raita si pe la o manastire,cum de pana la urma castiga una(ca rar am vazut,remiza).Pana la urma,sunt mai multi,sau e doar unu?Ca daca fiecare om zice ca "e doar al nostru",atunci sunt peste 6 miliarde.Apoi,daca mai socotim si icoanele,cum le "bagam"in scoli?

Aladin
2006-12-13 04:01:37

Pomul de Craciun nu e simbol religios. Menora DA!

Daca se punea pretentia ca sa fie o expunere alaturi de scena nativitatii
avea logica. Altfel a fost un abuz.
Nimic neobisnuit pt acesti stapani de facto a acestei tari.
Faptul ca sarbatorile se numesc de sezon,ca sunt pocite prin acel X-mas
de parca ar fi porno, numai o medie puternica poate impune.
Si acelasi grup dusmanos e proprietar de medie.
Pozitiv la interzicerea simbolurilor religioase e reactia crestina a celor cu proprietati care transforma aceasta sarbatoare in una a luminii.
Toate spatiile de iarba si copaci ( particulari) sunt impodobiti cu lumini
si scene religioase. America e totusi o tara Crestina !
Acum ceva ani Regan a trebuit sa-si ceara scuze la asa afirmatie,in urma agresiunii acestor political corectnes . Eu nu-s politician si traiesc in o tara libera ,INCA.

Oriana
2006-12-13 04:34:48

CE BUNA E PIZZA, "Tot tziganu' isi lauda ciocanu"

La 2006-12-13 03:11:21, indel a scris:

> La 2006-12-13 02:16:02, Oriana a scris:
CE BUNA E PIZZA

Tot tziganu' isi lauda ciocanu. Ce bucata de carton unsa cu bulion am indurat la Venetia! Nu mai vorbesc de pret. Asa ca astia (astea) de prin tara-cizma s-o lase mai moale cu lauda, nu tine decit la ne-calatori.
======

Iaca avem sh'un spezialist gurmand ! No, eu zic s-o lasi tu mai moale cu scornelile, in primis, la Venezia se stie care-s preturile, iar daca tu ca sa economisesti de-ai dus la un tablagiu, in loc de o pizzerrie ca lumea, asta e doar vina ta. Carton uns cu bulion ? Sa n-o mananci, mananca mamaliga cu branza, cin' te opreste ?!

De alde tine ca turisti, vin vagoane pe aici, asta nu inseramna ca sunt si apreciati, hai capito ? Sa nu mai vii, du-te un' te tine buzunaru' , de ex. in Deutschland, infunda-te cu Wurstel, cu Krauten, cu Kartoffeln, si shaurma ... porca miseria ce bunatati...

De fapt, tu ce vroiai de la mine, mai exact, ca prafurile tale aveau cu totul alt scop...


Oriana
2006-12-13 04:40:17

Pomul de Craciun e o TRADITIE europeana, seculara

     Pagina  din 4      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01198 sec.