Ziua Logo
  16:22, marti, 25 ianuarie 2022
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-11

Comentarii: 134, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Arefu
2006-12-10 23:57:52

sos

daca religia (oricare) nu este asezata in Romania pe piedestalul respectului pe care il merita Romania risca sa dispara ca natiune si mai apoi ca tara.
Astazi pare exagerata afirmatia asta. Dar cine se uita in departarea viitorului cocotzat pe umerii (chiar firavi) a profesorasului de la Buzau va vedea ca pericolul e real. Chiar si un Rolls Royce caruia i se scoate sasiul se va prabusi .

peter pan
2006-12-11 00:21:58

curios....

Oare sa se fi trezit si ai nostri "adormitzi"....?Imi place cum gandesti "bibicule"...Am sa mai urmaresc cele scrise de tine....Succes!

Nihilescu
2006-12-11 00:45:09

Au apus vremurile, au ramas naravurile

Pai cam asa erau infierati si demascati dusmanii poporului, burjuii si chiaburii acu' cateva zeci de ani. Tristete mare monsher, si plictiseala si mai si!

CONU
2006-12-11 01:18:11

SOROS "filantropul MARIHUANEI si-al PROSTITUTIEI"...

G. SOROS, este un caz unic in istoria financiaro-mafiota.

CONU
2006-12-11 01:24:14

Re: Au apus vremurile, au ramas naravurile

La 2006-12-11 00:45:09, Nihilescu a scris:

> Pai cam asa erau infierati si demascati dusmanii poporului, burjuii si
> chiaburii acu' cateva zeci de ani. Tristete mare monsher, si
> plictiseala si mai si!
----------------------------------------------------------------------------------

Sa inteleg ca ai "subventii" Soros ? Ai grija cui ti-ai vandut sufletul si libertatea amice. Orice pact facut diavolul este de nedesfacut... supravietuire usoara.
Tuturo celor aflati in slujba lui Musiu SOROS, odata le va venii rindul sa raspunda la apel.

Conu.

Vasco da Gama
2006-12-11 01:33:10

Iarasi Soros..

Pai, maitre Victor, ca s-au scolit democratii de pe la PCR pe bani Soros, e real. Pe langa ei au fost insa si altii okay.

Valabil si vicevercea - au fost scoliti si corifei ex-partidul unic (pentru evitarea confuziilor, aici e vorba de PCR, nu PSD) de catre americani (si vesteuropeni). Contraexemplul Smarandei Enache ar putea fi, bunaoara, o fosta consiliera prezidentiala de politica externa, ex CC al PCR, scolita de americani la George Washington University. Si cati ca ea.

Sa-l condamni pe Soros pentru derapajele astora e ca si cum ai condamna guvernele statelor vesteuropene pentru matrapazlacurile cu viza facute de angajatii romani de pe la ambasade. Sau sa condamni ortodoxia pentru ce s-a intamplat Tanacu, ca sa raman in tema. Nu e el curat, dar pentru multi tineri talentati a facut mai mult decat a facut patria muma care n-a vrut sa stie de ei, asta e realitatea. Ca sa fie treaba clara, eu nu ma numar printre ei, dar stiu ca sunt si altii sorosisti in afara de cei citati care sunt oameni normali.

Cu Basarabia insa, rezon.

briel
2006-12-11 02:36:07

Victoras, iubitule,

ai scris astazi un rezumat al rezumatului al celor ce
se intampla si care de multi ani se construieste cu
migala. Nadejdea noastra, insa, nu este in scrisul
unor jurnalisti curajosi (ca tine), ci la Insusi Dumnezeu.

Tereza Popa
2006-12-11 04:27:02

Eroare de greseala

ca sa zic asa... De fapt, dl Soros n-are nici in clin nici in maneca, din pacate, cu ce fac cei care au pus mina pe urmasele a ceea ce a fost la inceputul anilor 90 fundatia condusa de Sandra Pralong... Credeti ca e singurul donator aiurit de bastinasii care cica i-ar promova principiile si filosofia de viata ? Majoritatea ONGurilor au fost de la inceput plasate in bratele unor fosti pioneri fruntasi pe ramura pioneristica si utecisti cu dosar "sanatos", un fel de "prelungiri" apartinice ale caracatitei securisto-comuniste, pretinzand ca sunt elemente active ale societatii civile (Hi, hi, care societate civila ????)

Iar activitatile respectivelor institutii se regasesc mai ales in frumoase rapoarte anuale, pe suport magnetic sau in dosare frumos spiralate si cu coperti lucioase, impanate or ba si cu imagini, ca doar hartia suporta orice, nu-i asa ? Zicem ca el (donatorul) si facem ca noi. Iar dupa noi, potopul... Cam asa cred ca gandesc marii oengisti romani... Fie din instituii pur romanesti fie din reprezentatele locale ale unor ONGuri straine (in care lucreaza tot "ai nostri". Adica ai lor)
Nu de alta, dar in teren, vedem ca NU vedem mai nimic din vagoanele de bani intrate dupa 1990 pentru sistemul ONG, fie din Europa fie din America. Dar, treaba lor, probabil ca au trebuit /trebuie sa cheltuiasca niste bani, ca sa nu para incompetenti...

Pe cand luati la purecat sistemul ? Incepand cu FDSC si toate celelalte "nationale" din domeniul neguv.

ingineru
2006-12-11 05:45:36

Re: SOROS "filantropul MARIHUANEI si-al PROSTITUTIEI"... alt admirator al "socialismului luminat"...

... cu limuzina la scara.

Capitalismul si America ii put, insa n-a avut nici o problema sa se umple de bani de pe urma lor.
Un ipocrit din aceeasi categorie cu Ted Turner (ex CNN) insa cu infinit mai multe parale...

La 2006-12-11 01:18:11, CONU a scris:

> G. SOROS, este un caz unic in istoria financiaro-mafiota.
>
>

Florinjp
2006-12-11 07:08:47

E doar inceputul.

Uite o stire, cum ca in Seattle au fost luati pomii de Craciun din aeroport...

http://us.cnn.com/2006/US/12/10/airport.christmas.trees.ap/index.html

Cica un cetatean ar fi amenintat cu tribunalul, daca nu vor fi abordate acolo si semnele religiei lui. Solutia a fost sa scoata semnele Craciunului, pt. ca si alte religii ar fi venit sa ceara semne peste semne.

Nu este vorba de a fi corect politic aici, ci este vorba de dictatura minoritatii, mai ales ca pomul de Craciun nu mai e demult un simbol al Crestinismului si nici macar nu a fost de la bun inceput.

Ii vor obliga pe Americani sa nu-si mai decoreze strazile si sa nu mai vanda brazi si decoratii si magazine? Pai si magazinele sunt o forma de spatiu public, asa ca daca vor sa vanda brazi sa-i vanda neaparat langa standul de kusher/halal si tamaie ortodoxa, ca altfel, hop la trebunal.

Astept grupul Soros cu alte initiative minunate pentru Romania precum intrezicerea functionarii restaurantelor in timpul zilei pe durata Ramadamului si in fiecare sambata de peste an, ca sa nu suparam anumite religii.

(Nu sunt de acord cu dictatura majoritati, sa fim intelesi, mai ales ca in timpul comunismului am asistat la indoparea cu salam a anui coleg adventist de catre un prof. ateu ortodox si mi-a fost suficient)

moroianu
2006-12-11 07:35:11

A fi anti-Soros, in Romania anului 2006...


... e cat se poate de "trendy"! Motivatia reala este ca:

1. Fundatia Soros a incetat de cativa ani buni sa mai acorde burse individuale si sponsorizari pentru presa si edituri.
2. Ea este deci de doua ori vinovata: o data fiidca i-a ajutat nu demult pe unii, si a doua oara fiindca in prezent a renuntat sa mai ajute persoane si institutii individuale.

"Argumentatia" celor care il demonizeaza pe Soros este mult mai incalcita si greu de urmarit - mergand de la crima de a nutri "aversiune pentru presedintele Statelor Unite, neoconservatorul George Bush" si pana la aceea ca ar vrea sa ne "fure Craciunul", asa cum pretinde titlul articolului de fata. La intrebarea: "De unde rezulta ca george Soros vrea sa ne fure Craciunul?", textul propriu zis al articolului nu da nici un raspuns clar. Trebuie sa recitesti cu mare atentie textul respectiv, pentru a observa ca Renate Weber [actuala presedinta a Fundatie Soros din Romania] este acuzata ca ar fi "trezoriera grupuscurilor [SIC!] galagioase care fac tam-tam in presa, la CNCD si MEC" - subintelegand faptul ca aceata doamna a semnat (desigur in nume propriu) pe lista personalitatilor care sprijina faimoasa cerere a profesorului buzoian de eliminare a icoanelor din scoli.

Logica acuzatiei se bazeaza deci pe identificarea simpla

Scoaterea icoanelor din scoli = Furtul Craciunului

precum si pe dubla identificare

George Soros = Fundatia Soros Romania = Renate Weber,

rezultatul paradoxal fiind "Mos Gerila Soros (!) vrea sa ne fure Craciunul" deoarece Renate Weber a semnat in sprijinul plangerii lui Moise la CNCD.

Ca George Soros nu poate fi facut responsabil pentru actiunile Renatei Weber, sau ca atitudinea lui fata de "presedintele Statelor Unite, neoconservatorul George Bush" nu este o chestiune de "aversiune" ci de viziune politica diametral opusa, expusa in diverse articole si carti (dintrte care cel putin una aparuta si in limba romana) nu poate stavili cu nimic elanul demascator al inchizitorilor improvizati. Dupa cum nu pare sa conteze nici faptul ca asemenea autodafeuri nu contribuie cu nimic la propagarea spiritului de obiectivitate si capacitatii de judecata independenta in randurile cititorilor creduli sau neinformati.

moroianu
2006-12-11 07:42:26

Re: Pentru coerenta discutiei: ati putea argumenta pe scurt...


1. De ce este George Soros "filantropul marijuanei si al prostitutiei"?

2. Cand s-a declarat el "admirator al socialismului luminat"?

La 2006-12-11 05:45:36, ingineru a scris:

> ... cu limuzina la scara.
>
> Capitalismul si America ii put, insa n-a avut nici o problema sa se
> umple de bani de pe urma lor.
> Un ipocrit din aceeasi categorie cu Ted Turner (ex CNN) insa cu
> infinit mai multe parale...
>
> La 2006-12-11 01:18:11, CONU a scris:
>
> > G. SOROS, este un caz unic in istoria financiaro-mafiota.
> >
> >
>
>

Davidescu vasile
2006-12-11 07:53:24

Mistificarea democratiei= FUNDATIA SOROS


Scriam mai demult maniera in care Dna prolog a respins de la finantarea publicarii a unei lucrari care era la acel moment la moda in fostele state comuniste:PSIHIATRIA SUB DICTATURA,in care se prezentau tortionarii din psihiatrie , metodele si amploarea psihiatriei politice din Romania. Consultandu-se cu dna Pipide si dand lucrarea pentru referat chiar la tortionarii descrisi in carte,notorii ca personalitati ale nomenclaturii comuniste,stimata doamna,insensibila la suferintele romanilor pe care pretindea ca ii serveste respinge cartea. Patronii din USA considera,la sesizarea noastra,ca dna prolog este singura care decide si ca nu nse poate face apel la deciziile ei oricat de aberante ar fi. Din acel moment m-am convins ca Soros isi are propriile scopuri in Romania,motiv pentru care securisti,nomenclaturisti,spagari,traficul de influenta au devenit argumentele doamnei prolog si a lui SOROS in Romania. Faptul ca acuma dispunem de liste de securisti si comunisti ajutati de dna Prolog ne arata cat de jos a ajuns aceasta conducere si ca de fapt acesta era si scopul lui Soros .Titlurile si functiile in Occident nu inlocuiesc trasaturile unui caracter malign si nici un comportament antiromanesc al doamnei si a societatii Soros. De fapt ceea ce a rezultat din activitatea acestei societati este rodul interesului pseudodemocrat al dlui Soros care crede ca cu acei bani castigati cum toti stim va face ca tarile este europene sa arate asa cum el voia. Din pacate cu sau fara contributia lui in Romania a cam reusit. Sociertatea civila creata de soros este o constructie artificiala fara impact popular ci mai ales autodeclarata. Nu poti semana neghina,nedreptate si culege recolta de grau si dreptate sociala.

alias
2006-12-11 08:51:44

Re: Victoras, iubitule,

La 2006-12-11 02:36:07, briel a scris:

> ai scris astazi un rezumat al rezumatului al celor ce
> se intampla si care de multi ani se construieste cu
> migala. Nadejdea noastra, insa, nu este in scrisul
> unor jurnalisti curajosi (ca tine), ci la Insusi Dumnezeu.
>
>
Este adevarat, dar Dumnezeu alege oameni pe care ii umple de intelepciune, de credinta si de tot felul de daruri. cum este Victoras.

( caruia un singur lucru ii mai trebuieste : dragostea de toti fratii si surorile.)

motanul incaltat
2006-12-11 08:58:55

iar esti tare, Victore !

Ca le stii...ca le mirosi...ca le ceteshti......
Cui prodest ? si mai ales...cui ...intereseaza ?!
Dar vaz ca esti pus la punt (sic !)
Tre ca citesti toata Ziua.
Si noaptea.
De "Noaptea" n-am aflat, inca. Dar se spune ca ar fi un sfetnic foarte bun....
De unde drea' stiu asta ???
Motanul

origen
2006-12-11 09:00:25

articol excelent!

Felicitari, domnule Roncea!

Ad majorem Dei gloriam.

motanul incaltat
2006-12-11 09:05:33

Re: sos. Bai ..."Sosule", dar sa ai si-o tzara de mujdei.....

La 2006-12-10 23:57:52, Arefu a scris:

> daca religia (oricare) nu este asezata in Romania pe piedestalul
> respectului pe care il merita Romania risca sa dispara ca natiune si
> mai apoi ca tara.
> Astazi pare exagerata afirmatia asta. Dar cine se uita in departarea
> viitorului cocotzat pe umerii (chiar firavi) a profesorasului de la
> Buzau va vedea ca pericolul e real. Chiar si un Rolls Royce caruia i
> se scoate sasiul se va prabusi .

Auzi tu ? Lasa shasiul lu' Aston Villa !
Nu mere (si pere) la romani !
Noi sintem prea vechi .....ca sa fi tu prea tinerel...
Nu'sh daca ma cunosti....
Mere paduretze, vericule !
Nu e nici-un pericul !
Nu fi tu...ridicul !!!
Motanulmotanul incaltat
2006-12-11 09:19:05

Re: Mistificarea democratiei. Felicitari D-le ...Dovedescu !

La 2006-12-11 07:53:24, Davidescu vasile a scris:

Patronii din USA considera,la sesizarea
> noastra,ca dna prolog este singura care decide si ca nu nse poate face
> apel la deciziile ei oricat de aberante ar fi. Din acel moment m-am
> convins ca Soros isi are propriile scopuri in Romania,motiv pentru
> care securisti,nomenclaturisti,spagari,traficul de influenta au
> devenit argumentele doamnei prolog si a lui SOROS in Romania. Faptul
> ca acuma dispunem de liste de securisti si comunisti ajutati de dna
> Prolog ne arata cat de jos a ajuns aceasta conducere si ca de fapt
> acesta era si scopul lui Soros .Titlurile si functiile in Occident nu
> inlocuiesc trasaturile unui caracter malign si nici un comportament
> antiromanesc al doamnei si a societatii Soros. De fapt ceea ce a
> rezultat din activitatea acestei societati este rodul interesului
> pseudodemocrat al dlui Soros care crede ca cu acei bani castigati cum
> toti stim va face ca tarile este europene sa arate asa cum el voia.
> Din pacate cu sau fara contributia lui in Romania a cam reusit.
> Sociertatea civila creata de soros este o constructie artificiala fara
> impact popular ci mai ales autodeclarata. Nu poti semana
> neghina,nedreptate si culege recolta de grau si dreptate sociala.


Cu scuzele de rigoare, da' nu putui sa ma abtzin !
Stii...io zgarai, dar nu pe d-ta !
Coane Davidescule, pai Soros asta e un tip foarte "ciudat".
Noi, "oltenii liberi" il urmarim cu atentie.
Asculta-ma pa mine, daca ma iubesti :
Soros asta ...este "dinamovist" !
Adica e anti-roman !
Si cu asta cred ca m-ai inteles .......
Moitanul

Isidor Livia
2006-12-11 09:46:25

Stimate domnule Roncea,

moroianu
2006-12-11 10:00:23

Re: "E doar inceputul": Spuneti-mi va rog: unde ati citit ca "grupul Soros"...


... ar fi amestecat in campania de eliminare a simbolurilor crestine din spatille publice americane?

Daca totul e doar o ipoteza a dvs, cum calificati propagarea ei drept realitate?

La 2006-12-11 07:08:47, Florinjp a scris:

> Uite o stire, cum ca in Seattle au fost luati pomii de Craciun din
> aeroport...
>
> http://us.cnn.com/2006/US/12/10/airport.christmas.trees.ap/index.html
>
> Cica un cetatean ar fi amenintat cu tribunalul, daca nu vor fi
> abordate acolo si semnele religiei lui. Solutia a fost sa scoata
> semnele Craciunului, pt. ca si alte religii ar fi venit sa ceara semne
> peste semne.
>
> Nu este vorba de a fi corect politic aici, ci este vorba de dictatura
> minoritatii, mai ales ca pomul de Craciun nu mai e demult un simbol al
> Crestinismului si nici macar nu a fost de la bun inceput.
>
> Ii vor obliga pe Americani sa nu-si mai decoreze strazile si sa nu mai
> vanda brazi si decoratii si magazine? Pai si magazinele sunt o forma
> de spatiu public, asa ca daca vor sa vanda brazi sa-i vanda neaparat
> langa standul de kusher/halal si tamaie ortodoxa, ca altfel, hop la
> trebunal.
>
> Astept grupul Soros cu alte initiative minunate pentru Romania precum
> intrezicerea functionarii restaurantelor in timpul zilei pe durata
> Ramadamului si in fiecare sambata de peste an, ca sa nu suparam
> anumite religii.
>
> (Nu sunt de acord cu dictatura majoritati, sa fim intelesi, mai ales
> ca in timpul comunismului am asistat la indoparea cu salam a anui
> coleg adventist de catre un prof. ateu ortodox si mi-a fost suficient)
>

ionion
2006-12-11 10:14:50

Sa nu uitam ca Soros este de origina

partial ruseasca ! Asa ca de ce nu ni-l-ar readuce pe Mosh Moroz sau Mos Gerila !
De, ce sa va faca daca v-ati desfacut decolteul in fata lui Soros ...suportati consecintele !

VALIN
2006-12-11 10:24:21

Re: Stimate domnule Roncea,

Ghita Bizonu'
2006-12-11 10:25:04

Re: Sa nu uitam ca Soros este de origina

ungara. Nu ruseasca.

La 2006-12-11 10:14:50, ionion a scris:

> partial ruseasca ! Asa ca de ce nu ni-l-ar readuce pe Mosh Moroz sau
> Mos Gerila !
> De, ce sa va faca daca v-ati desfacut decolteul in fata lui Soros
> ...suportati consecintele !
>

Ghita Bizonu'
2006-12-11 10:29:05

Mai sunt Statele Unite crestine?!

ca parca siWalmarkt sau cum se scrie se jena anu trecut sa mai zica Craiun Fericit!
Si nu observati cum tot umbland cu nediscriminarea in gura ajungem sa discriminam majoritatea?!!
Oricm gagiilor alora din Uniunea Sovietica Ailalta le aduc aminte ca au un articol tare dragutel in constitutie. No 2. Care la o adica le garanteaza dreptul democratic de a avea o parere majoritara bine argumentata!

moroianu
2006-12-11 10:31:07

Re: "Mistificarea democratiei = FUNDATIA SOROS": Un grafoman acuza!


Cu aceesi obstinatie maniacala cu care saptamani la randul v-ati revarsat pe diverse forumuri veninul impotriva PNL, va napustiti astazi impotriva lui Soros, cu urmatoarea argumentatie ale carei lacune le-ar putea sesiza si un copil de clasa 4-a:

1. "Dna prolog [de fapt: Pralong!] a respins de la finantarea publicarii a unei lucrari [corect: "a respins de la finantare publicarea unei lucrari"!] care era la acel moment la moda (!!) in fostele state comuniste: PSIHIATRIA SUB DICTATURA. [Evident, autorul era cunoscutul psihiatru si publicist Davidescu vasile din Bicaz. D-sa se fereste sa mentioneze amanuntul ca acordarea sau neacordarea subventiei solicitate nu era aprobata de sefa fundatiei - d-na Pralong -, ci de o comisie de specialisti carora le revenea raspunderea deciziei respective.]
2. "Patronii din SUA" au refuzat sa se amestece in hotararea fundatiei Soros din Romania. [Fundatia respectiva era complet autonoma in deciziile ei, deci singurul mod in care "patronii" respectivi ar fi putut interveni era sa provoace demiterea intregii conduceri romanesti, pentru delictul de a fi refuzat publicarea unei lucrari "la moda in fostele state comuniste".]
3. "Din acel moment", v-ati convins "ca Soros isi are propriile scopuri in Romania,motiv pentru care securisti,nomenclaturisti,spagari,traficul de influenta au devenit argumentele doamnei prolog [ ! ] si a lui SOROS in Romania."
Curat murdar, d-le Davidescu!

La 2006-12-11 07:53:24, Davidescu vasile a scris:

>
> Scriam mai demult maniera in care "Dna prolog a respins de la
> finantarea publicarii a unei lucrari care era la acel moment la moda
> in fostele state comuniste:PSIHIATRIA SUB DICTATURA,in care se
> prezentau tortionarii din psihiatrie , metodele si amploarea
> psihiatriei politice din Romania. Consultandu-se cu dna Pipide si dand
> lucrarea pentru referat chiar la tortionarii descrisi in carte,notorii
> ca personalitati ale nomenclaturii comuniste,stimata
> doamna,insensibila la suferintele romanilor pe care pretindea ca ii
> serveste respinge cartea. Patronii din USA considera,la sesizarea
> noastra,ca dna prolog este singura care decide si ca nu nse poate face
> apel la deciziile ei oricat de aberante ar fi. Din acel moment m-am
> convins ca Soros isi are propriile scopuri in Romania,motiv pentru
> care securisti,nomenclaturisti,spagari,traficul de influenta au
> devenit argumentele doamnei prolog si a lui SOROS in Romania. Faptul
> ca acuma dispunem de liste de securisti si comunisti ajutati de dna
> Prolog ne arata cat de jos a ajuns aceasta conducere si ca de fapt
> acesta era si scopul lui Soros .Titlurile si functiile in Occident nu
> inlocuiesc trasaturile unui caracter malign si nici un comportament
> antiromanesc al doamnei si a societatii Soros. De fapt ceea ce a
> rezultat din activitatea acestei societati este rodul interesului
> pseudodemocrat al dlui Soros care crede ca cu acei bani castigati cum
> toti stim va face ca tarile este europene sa arate asa cum el voia.
> Din pacate cu sau fara contributia lui in Romania a cam reusit.
> Sociertatea civila creata de soros este o constructie artificiala fara
> impact popular ci mai ales autodeclarata. Nu poti semana
> neghina,nedreptate si culege recolta de grau si dreptate sociala.
>
>
>

ionion
2006-12-11 10:32:22

Re: Sa nu uitam ca Soros este de origina /pt Bizonu

Ba sa avem pardon ! cunosc in intregime arborele genealogic al acestui "caz".
Are si ceva din neamul lui Atila dar are si ramasitze rusesti din Transcarpatia.

La 2006-12-11 10:25:04, Ghita Bizonu' a scris:
> ungara. Nu ruseasca.
>
> La 2006-12-11 10:14:50, ionion a scris:
>
> > partial ruseasca ! Asa ca de ce nu ni-l-ar readuce pe Mosh Moroz sau
> > Mos Gerila !
> > De, ce sa va faca daca v-ati desfacut decolteul in fata lui Soros
> > ...suportati consecintele !

Ghita Bizonu'
2006-12-11 10:32:37

Multumesc ptr amanunte dle Roncea

Nu cunosteam biografia discriminatei etnic Smaranda lu' Enache.
Multam. Faina biografie central-ioropeana, o adevarata paradigma a societatii tzivile.

Dar de ce zici doar de Basarabia? Ce aici nu lupta din greu impotriva majoritatii romanesti intolerante, xenofobe si xenoclastice?!

Ghita Bizonu'
2006-12-11 10:38:57

Re: Moroiene

ori esti naiv ori ii consideri pe altii prosti.
De cele mai multe ori un ins cu o subdezvoltare intelctuala normala (mediocra) stie cui sa-i multumeasca ptr "intamplarile" neintamplatoare. Indiferent de prafu care i se arunca in ochi.
Dl Soros are o dubla agenda : aia de "privatizat" al unor actiuni mai ciudate si inca una ce tine de cum bine zici "de viziune politica diametral opusa, " care poa avea la baza o viziune religioasa nitel diferita. Sa stii ca intoleranta religioasa nu este (din pacate) numai apanajul crestinusmului ....

La 2006-12-11 10:00:23, moroianu a scris:

>
> ... ar fi amestecat in campania de eliminare a simbolurilor
> crestine din spatille publice americane?
>
> Daca totul e doar o ipoteza a dvs, cum calificati propagarea ei
> drept realitate?
>
> La 2006-12-11 07:08:47, Florinjp a scris:
>
> > Uite o stire, cum ca in Seattle au fost luati pomii de Craciun din
> > aeroport...
> >
> > http://us.cnn.com/2006/US/12/10/airport.christmas.trees.ap/index.html
> >
> > Cica un cetatean ar fi amenintat cu tribunalul, daca nu vor fi
> > abordate acolo si semnele religiei lui. Solutia a fost sa scoata
> > semnele Craciunului, pt. ca si alte religii ar fi venit sa ceara semne
> > peste semne.
> >
> > Nu este vorba de a fi corect politic aici, ci este vorba de dictatura
> > minoritatii, mai ales ca pomul de Craciun nu mai e demult un simbol al
> > Crestinismului si nici macar nu a fost de la bun inceput.
> >
> > Ii vor obliga pe Americani sa nu-si mai decoreze strazile si sa nu mai
> > vanda brazi si decoratii si magazine? Pai si magazinele sunt o forma
> > de spatiu public, asa ca daca vor sa vanda brazi sa-i vanda neaparat
> > langa standul de kusher/halal si tamaie ortodoxa, ca altfel, hop la
> > trebunal.
> >
> > Astept grupul Soros cu alte initiative minunate pentru Romania precum
> > intrezicerea functionarii restaurantelor in timpul zilei pe durata
> > Ramadamului si in fiecare sambata de peste an, ca sa nu suparam
> > anumite religii.
> >
> > (Nu sunt de acord cu dictatura majoritati, sa fim intelesi, mai ales
> > ca in timpul comunismului am asistat la indoparea cu salam a anui
> > coleg adventist de catre un prof. ateu ortodox si mi-a fost suficient)
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2006-12-11 10:40:39

Re: Sa nu uitam ca Soros este de origina /pt Bizonu

De unde din Transcarpatia ?

La 2006-12-11 10:32:22, ionion a scris:

> Ba sa avem pardon ! cunosc in intregime arborele genealogic al acestui
> "caz".
> Are si ceva din neamul lui Atila dar are si ramasitze rusesti din
> Transcarpatia.
>
> La 2006-12-11 10:25:04, Ghita Bizonu' a scris:
> > ungara. Nu ruseasca.
> >
> > La 2006-12-11 10:14:50, ionion a scris:
> >
> > > partial ruseasca ! Asa ca de ce nu ni-l-ar readuce pe Mosh Moroz sau
> > > Mos Gerila !
> > > De, ce sa va faca daca v-ati desfacut decolteul in fata lui Soros
> > > ...suportati consecintele !
>
>

autentic
2006-12-11 10:49:08

Felicitari!

Felicitari, domnule Roncea! Dumneata dai dovada de onestitate si curaj prin acest articol. Este foarte bine ca oamenii sa stie ce hram poarta cei care s-au erijat in aparatori ai drepturilor omului si in reprezentanti ai opiniei publice. Sau in unici reprezentanti ai ideilor democratice. Iti doresc succes si puterea de a rezista in fata agresivitatii acestor impostori!

DanBruma
2006-12-11 11:06:20

Re: Mai sunt Statele Unite crestine?!

Da, se pare ca mai sint!
http://fr.wikipedia.org/wiki/Religion_aux_%C3%89tats-Unis

La 2006-12-11 10:29:05, Ghita Bizonu' a scris:

> ca parca siWalmarkt sau cum se scrie se jena anu trecut sa mai zica
> Craiun Fericit!
> Si nu observati cum tot umbland cu nediscriminarea in gura ajungem sa
> discriminam majoritatea?!!
> Oricm gagiilor alora din Uniunea Sovietica Ailalta le aduc aminte ca
> au un articol tare dragutel in constitutie. No 2. Care la o adica le
> garanteaza dreptul democratic de a avea o parere majoritara bine
> argumentata!
>
>

DanBruma
2006-12-11 11:10:44

Re: Stimate domnule Roncea,

moroianu
2006-12-11 11:11:30

Re: Cum e posibil, d-le Ionion...


... ca un om cu cunostintelele dvs antropologice sa insiste exclusiv asupra "ramasitelor rusesti din Transcarpatia" care greveaza arborele genealogic al lui Soros, fara sa mentioneze si originea complet neariana a controversatului miliardar?
Daca (asa cum ne avertizati pe buna dreptate), cea dintai ar fi de natura sa ni-l readuca pe "Mosh Moroz sau Mos Gerila", din partea celei de a doua la ce ne putem astepta?
Spuneti-ne o data tot adevarul, ca se ne putem pregati sa infruntam realitatea asa cum e!


La 2006-12-11 10:32:22, ionion a scris:

> Ba sa avem pardon ! cunosc in intregime arborele genealogic al acestui
> "caz".
> Are si ceva din neamul lui Atila dar are si ramasitze rusesti din
> Transcarpatia.
>
> La 2006-12-11 10:25:04, Ghita Bizonu' a scris:
> > ungara. Nu ruseasca.
> >
> > La 2006-12-11 10:14:50, ionion a scris:
> >
> > > partial ruseasca ! Asa ca de ce nu ni-l-ar readuce pe Mosh Moroz sau
> > > Mos Gerila !
> > > De, ce sa va faca daca v-ati desfacut decolteul in fata lui Soros
> > > ...suportati consecintele !
>
>

Robin
2006-12-11 11:13:12

Re: Pentru coerenta discutiei: ati putea argumenta pe scurt... - Try this:

La 2006-12-11 07:42:26, moroianu a scris:

> 2. Cand s-a declarat el "admirator al socialismului luminat"?


http://www.amazon.com/gp/product/customer-reviews/1586480197/ref=cm_cr_dp_2_1/103-7598355-1278251?ie=UTF8&customer-reviews.sort%5Fby=-SubmissionDate&n=283155

Reforming Global Capitalism

Ai 29 de Customer Reviews din care sa te documentezi - asta daca cartea n-o fi aparut si prin Romania. Daca e dupa subiect, nu m-as mira prea tare.

Here's a good one:

One of Soros' most compelling arguments comes out of his experiences during the 90's- mostly during the Clinton years- that the Open Society should take an active role in becoming a strong advocate for creating nascent Open societies in areas of political and economic strife. He berates America (as the leader of the free world) for not taking an active role in promoting stable and fair markets in Russia, and not doing enough to prevent the tragedies in the Balkans. He even goes as far as to say that America should step up and become the "policeman of the world".

Then again... isnt that exactly what he's spent the years after this book was authored trying to stop in his attacks on the campaign of George W Bush? Soros is fascinating in the sense that he feels perfectly comfortable documenting his complete ineptitude at coming up with theories about world politics. He even deconstructs his earlier writings, pointing out his flaws, suggesting that the fact that he can be falsified reinforces his self-title as thoretician.

Soros makes the bold claim that if you can get people to agree with you, you can make money off them on the upside, and then make money off them on the downside as long as you don't continue believing your own guff past the sell-by date. He defends this as moral, because it is playing by the rules. He trumpets his years of philanthropy as the justification for a life spent in raiding the economies of the world.

This is a book well-worth reading, and attempting to understand, because he makes/confirms his own point about the evils of market fundamentalism in autobiography. It is an expose on the evils of self-deception and over-reliance on the rules of the game to create morality. Laws and civility, like economics, do not construct good morals and ethics. He leaves himself lost, essentially falling into recourse to a higher power (of a more perfect UN or WTO or IMF, rather than a deity), but calling upon a higher power nonetheless to check the excesses of which has been his daily bread and butter for fifty years.

moroianu
2006-12-11 11:17:01

Re: Bizoane!


Eu am pus o intrebare precisa. Daca poti sa-mi raspunzi - bine; daca nu, de ce vii cu insinuari si supozitii care pot eventual incita la linsharea unei persoane, dar nu dovedesc absolut nimic?
PS Ai citit vreo carte a lui Soros?

La 2006-12-11 10:38:57, Ghita Bizonu' a scris:

> ori esti naiv ori ii consideri pe altii prosti.
> De cele mai multe ori un ins cu o subdezvoltare intelctuala normala
> (mediocra) stie cui sa-i multumeasca ptr "intamplarile"
> neintamplatoare. Indiferent de prafu care i se arunca in ochi.
> Dl Soros are o dubla agenda : aia de "privatizat" al unor actiuni mai
> ciudate si inca una ce tine de cum bine zici "de viziune politica
> diametral opusa, " care poa avea la baza o viziune religioasa nitel
> diferita. Sa stii ca intoleranta religioasa nu este (din pacate) numai
> apanajul crestinusmului ....
>
> La 2006-12-11 10:00:23, moroianu a scris:
>
> >
> > ... ar fi amestecat in campania de eliminare a simbolurilor
> > crestine din spatille publice americane?
> >
> > Daca totul e doar o ipoteza a dvs, cum calificati propagarea ei
> > drept realitate?
> >
> > La 2006-12-11 07:08:47, Florinjp a scris:
> >
> > > Uite o stire, cum ca in Seattle au fost luati pomii de Craciun din
> > > aeroport...
> > >
> > > http://us.cnn.com/2006/US/12/10/airport.christmas.trees.ap/index.html
> > >
> > > Cica un cetatean ar fi amenintat cu tribunalul, daca nu vor fi
> > > abordate acolo si semnele religiei lui. Solutia a fost sa scoata
> > > semnele Craciunului, pt. ca si alte religii ar fi venit sa ceara semne
> > > peste semne.
> > >
> > > Nu este vorba de a fi corect politic aici, ci este vorba de dictatura
> > > minoritatii, mai ales ca pomul de Craciun nu mai e demult un simbol al
> > > Crestinismului si nici macar nu a fost de la bun inceput.
> > >
> > > Ii vor obliga pe Americani sa nu-si mai decoreze strazile si sa nu mai
> > > vanda brazi si decoratii si magazine? Pai si magazinele sunt o forma
> > > de spatiu public, asa ca daca vor sa vanda brazi sa-i vanda neaparat
> > > langa standul de kusher/halal si tamaie ortodoxa, ca altfel, hop la
> > > trebunal.
> > >
> > > Astept grupul Soros cu alte initiative minunate pentru Romania precum
> > > intrezicerea functionarii restaurantelor in timpul zilei pe durata
> > > Ramadamului si in fiecare sambata de peste an, ca sa nu suparam
> > > anumite religii.
> > >
> > > (Nu sunt de acord cu dictatura majoritati, sa fim intelesi, mai ales
> > > ca in timpul comunismului am asistat la indoparea cu salam a anui
> > > coleg adventist de catre un prof. ateu ortodox si mi-a fost suficient)
> > >
> >
> >
>
>

moroianu
2006-12-11 11:25:16

Re: Robin: M-ai facut sa-mi pierd cel putin 5 minute...


... citind un "customer review" rauvoitor si confuz, in care termenul "socialism" (ca sa nu mai vorbim de "socialism luminat") nu aparea
nici o singura data!
Iar asta dupa ce incepeai prin a-mi cita intrebarea care NU-ti era adresata.
De ce-ai simtit nevoia sa-mi demonstrezi inca o data ca esti un om profund incorect?

La 2006-12-11 11:13:12, Robin a scris:

> La 2006-12-11 07:42:26, moroianu a scris:
>
> > 2. Cand s-a declarat el "admirator al socialismului luminat"?
>
>
> http://www.amazon.com/gp/product/customer-reviews/1586480197/ref=cm_cr_dp_2_1/103-7598355-1278251?ie=UTF8&customer-reviews.sort%5Fby=-SubmissionDate&n=283155
>
> Reforming Global Capitalism
>
> Ai 29 de Customer Reviews din care sa te documentezi - asta daca
> cartea n-o fi aparut si prin Romania. Daca e dupa subiect, nu m-as
> mira prea tare.
>
> Here's a good one:
>
> One of Soros' most compelling arguments comes out of his experiences
> during the 90's- mostly during the Clinton years- that the Open
> Society should take an active role in becoming a strong advocate for
> creating nascent Open societies in areas of political and economic
> strife. He berates America (as the leader of the free world) for not
> taking an active role in promoting stable and fair markets in Russia,
> and not doing enough to prevent the tragedies in the Balkans. He even
> goes as far as to say that America should step up and become the
> "policeman of the world".
>
> Then again... isnt that exactly what he's spent the years after this
> book was authored trying to stop in his attacks on the campaign of
> George W Bush? Soros is fascinating in the sense that he feels
> perfectly comfortable documenting his complete ineptitude at coming up
> with theories about world politics. He even deconstructs his earlier
> writings, pointing out his flaws, suggesting that the fact that he can
> be falsified reinforces his self-title as thoretician.
>
> Soros makes the bold claim that if you can get people to agree with
> you, you can make money off them on the upside, and then make money
> off them on the downside as long as you don't continue believing your
> own guff past the sell-by date. He defends this as moral, because it
> is playing by the rules. He trumpets his years of philanthropy as the
> justification for a life spent in raiding the economies of the world.
>
>
> This is a book well-worth reading, and attempting to understand,
> because he makes/confirms his own point about the evils of market
> fundamentalism in autobiography. It is an expose on the evils of
> self-deception and over-reliance on the rules of the game to create
> morality. Laws and civility, like economics, do not construct good
> morals and ethics. He leaves himself lost, essentially falling into
> recourse to a higher power (of a more perfect UN or WTO or IMF, rather
> than a deity), but calling upon a higher power nonetheless to check
> the excesses of which has been his daily bread and butter for fifty
> years.
>
>

DanBruma
2006-12-11 11:27:24

Dle Roncea, vino-ti in fire ...

respira profund si calmeaza-te. Daca vrei sa intri la benedictini sau sa urmezi exemplul sfantului Augustin sau al sfantului Francesco d'Assisi sau al vreunui sfant de pe la noi, n-ai decat, dar nu incerca sa transformi Romania intr-o manastire in care sa ne rugam toti la ora fixa si sa cerem binecuvantarea unui preot de fiecare data cand facem vreo treaba fie ea si elementara. Eu iti zic basta, dle Roncea! Opreste-te! Nu-ti fura nimeni icoanele, pentru ca ar insemna sa te lase cu nimic! Dle Roncea, daca ai ceva documente despre cei de care aduci aminte in articol, da-i pe mana CNSAS-ului, dar nu ne mai bate la cap cu icoanele!

DanBruma
2006-12-11 11:30:36

Re: A fi anti-Soros, in Romania anului 2006...

Moroiene, religia poate intuneca mintile in loc sa le lumineze! Romania bigota si spagara, Moroiene! Poti argumenta matale pana maine, ca e degeaba! Stai intai sa mai faca oamenii o matanie si apoi iti vor spune daca ai dreptate sau nu!

La 2006-12-11 07:35:11, moroianu a scris:

>
> ... e cat se poate de "trendy"! Motivatia reala este ca:
>
> 1. Fundatia Soros a incetat de cativa ani buni sa mai acorde
> burse individuale si sponsorizari pentru presa si edituri.
> 2. Ea este deci de doua ori vinovata: o data fiidca i-a
> ajutat nu demult pe unii, si a doua oara fiindca in prezent a renuntat
> sa mai ajute persoane si institutii individuale.
>
> "Argumentatia" celor care il demonizeaza pe Soros este mult
> mai incalcita si greu de urmarit - mergand de la crima de a nutri
> "aversiune pentru presedintele Statelor Unite, neoconservatorul George
> Bush" si pana la aceea ca ar vrea sa ne "fure Craciunul", asa cum
> pretinde titlul articolului de fata. La intrebarea: "De unde rezulta
> ca george Soros vrea sa ne fure Craciunul?", textul propriu zis al
> articolului nu da nici un raspuns clar. Trebuie sa recitesti cu mare
> atentie textul respectiv, pentru a observa ca Renate Weber [actuala
> presedinta a Fundatie Soros din Romania] este acuzata ca ar fi
> "trezoriera grupuscurilor [SIC!] galagioase care fac tam-tam in presa,
> la CNCD si MEC" - subintelegand faptul ca aceata doamna a semnat
> (desigur in nume propriu) pe lista personalitatilor care sprijina
> faimoasa cerere a profesorului buzoian de eliminare a icoanelor din
> scoli.
>
> Logica acuzatiei se bazeaza deci pe identificarea simpla
>
> Scoaterea icoanelor din scoli = Furtul
> Craciunului
>
> precum si pe dubla identificare
>
> George Soros = Fundatia Soros Romania = Renate
> Weber,
>
> rezultatul paradoxal fiind "Mos Gerila Soros (!) vrea sa ne fure
> Craciunul" deoarece Renate Weber a semnat in sprijinul plangerii lui
> Moise la CNCD.
>
> Ca George Soros nu poate fi facut responsabil pentru actiunile
> Renatei Weber, sau ca atitudinea lui fata de "presedintele Statelor
> Unite, neoconservatorul George Bush" nu este o chestiune de
> "aversiune" ci de viziune politica diametral opusa, expusa in diverse
> articole si carti (dintrte care cel putin una aparuta si in limba
> romana) nu poate stavili cu nimic elanul demascator al inchizitorilor
> improvizati. Dupa cum nu pare sa conteze nici faptul ca asemenea
> autodafeuri nu contribuie cu nimic la propagarea spiritului de
> obiectivitate si capacitatii de judecata independenta in randurile
> cititorilor creduli sau neinformati.
>
>

vladimirescu t.
2006-12-11 11:30:48

Hai sa recapitulam !!!

ZIUA - EVENIMENT - Miercuri, 28 iunie 2006Reteaua George Soros in Romania

...............................................................................................................................................................................................................................................................................................
Metoda preferata a lui Soros: atragerea establishmentului comunist prin burse. \"In fiecare tara identificam un grup de oameni - unii dintre ei chiar din aparatul de conducere, altii mai putin cunoscuti - care impartaseau ideile mele\", afirma Soros despre metoda sa de a castiga increderea \"establishmentului\" comunist de atunci. Metoda lui Soros de a atrage, in primul rand, oameni nemultumiti ai sistemului - pe cei din interiorul grupului de conducere comunist mai ales - care cunosteau foarte bine atat sistemul, cat si punctele sale slabe, a facut ca, in curand, \"Open Society\" sa numere in randurile sale oameni politici, sefi ai armatei si serviciilor secrete, economisti, finantisti si juristi, oameni din media, penetrand astfel \"coloana vertebrala\" a sistemului comunist. Metodele lui Soros sunt dezvaluite in \"Washington Post\" din 22 septembrie 1991 (vezi \"The New World of Apyless Corps\"), precum si in \"East and Central Europe Program\" (www.newschool. edu/centers). O lucrare interesanta este si Dan Seligman: \"The Life and Times of a Messianic Billionaire\", sau Theodore Spencer: Investors of the Century\" (Fortune, decembrie1999).

Penetrarea prin burse si manuale

Prima tara comunista tintita a fost, cum era de asteptat, Ungaria natala. Soros a oferit mai intai, burse \"establishmentului\" comunist maghiar si a castigat astfel incredere si influenta politica la Budapesta. A promovat apoi celebrele sale manuale. Studenti, cercetatori, scriitori, artisti, tineri activisti de partid maghiari au devenit astfel sensibili la ideile si la proiectele \"societatii deschise\".
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................

Soros i-a creat o fundatie lui Gorbaciov, cu sediul in SUA. Ca si lui Dalai Lama, la Presidio (California).

...............................................................................................................................................


\"Societatea deschisa\" in Romania

Oficial, Soros a infiintat la Bucuresti, in 1990, fundatia care ii purta numele: \"Fundatia Soros\". Ulterior, numele a fost schimbat: \"Fundatia pentru o Societate Deschisa\" (FSD). A fost printre primele ONG-uri infiintate in Romania.

In realitate, era vorba de o adevarata retea: \"Soros Open Network Romania\" (Reteau Deschisa Soros din Romania). In cadrul acestei retele functioneaza o mare varietate de organizatii, asociatii, institutii, cluburi etc.

Personalitatile de varf ale retelei \"Soros Open Network Romania\": Renate Weber, Alina Mungiu, Monica Macovei, Cristian Parvulescu, Razvan Ungureanu, Adrian Cioroianu etc. In cadrul retelei \"Soros Open Network Romania\" sunt grupate ONG-uri cunoscute, si unele mai putin cunoscute.

.............................................................................................................................................

Mihai Razvan Ungureanu este doar un exemplu pentru oportunitatile oferite de FSD si George Soros tinerilor romani. Acelasi lucru se poate spune despre multi altii dintre cei citati mai sus. Cele mai cunoscute ONG-uri din cadrul lui \"Soros Open Network Romania\" (SON) sunt:

\"ASOCIATIA PRO DEMOCRATIA\" (APD). Infiintata in august 1990, de Adrian Moruzi, la Brasov. A fost finantata, mai intai, de \"National Democratic Institute\", dupa care a intrat in piramida SON. Are 30 de filiale in intreaga tara si peste 1000 de membri. Specializare: supravegherea alegerilor, numaratoarea paralela a voturilor etc. Organizeaza in fiecare an \"Universitatea de vara de la Balvanyos\" (Covasna), alaturi de \"Liga Pro-Europa\", si \"Uniunea Tineretului Maghiar\" precum si de FIDESZ. \"Pro-Democratia\" este finantata pe langa SON (mai exact de FSD) si de: \"National Democratic Institute\", \"Freedom House\", \"USAID\" (United States Agency for International Development) si \"Westminster Foudation for Democracy\". Din 1999, \"Pro-Democratia\" il are in frunte pe Cristian Parvulescu, care a analizat finantarea partidelor in ultima campanie electorala. Rezultatul: nici un partid nu a respectat legea la acest capitol! Cu o exceptie: Partidul Democrat!

\"SOCIETATEA ACADEMICA ROMANA\" (SAR). Societate recent infiintata, condusa de Alina Mungiu. La ultimele alegeri a venit cu ideea aliantei \"DA\" - dintre Partidul Democrat si Partidul National Liberal - care le-a si castigat.

Finantarea vine de la \"Open Society Institute\", precum si de la \"Banca Mondiala\", \"Freedom House\" (James Woolsey), si \"Marshall Fund\".

\"ASOCIATIA PENTRU APARAREA DREPTURILOR OMULUI IN ROMANIA-COMITETUL HELSINKI\" (APADOR-CH). Condusa la inceput de Renate Weber, apoi din 1996 de Monica Macovei. Trebuie precizat ca \"APADOR-CH\" este, probabil singurul ONG apolitic din Romania, care corespunde criteriilor pretinse acestor oranizatii non-guvernamentale.

\"GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL\" (GDS). Infiintat cu mult zgomot in 1990, in prezenta lui Ion Iliescu, la \"Hotelul Intercontinental\", GDS-ul s-a dovedit ulterior a fi principala pepiniera a FSD. Condus actualmente de Radu Filipescu, GDS-ul numara intelectuali importanti ai Romaniei de azi: Gabriela Adamesteanu, Mariana Celac, Andrei Cornea, Andrei Oisteanu, Adrian Cioroianu etc.
............................................................................................................................................


Articolul intreg la :

Vladimir ALEXE
Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=202504&data=2006-06-28

Adrian v.D.
2006-12-11 11:41:05

Re: Stimate domnule Roncea,/Valin

Robin
2006-12-11 11:55:21

Iar te dai lovit in haripa...

La 2006-12-11 11:25:16, moroianu a scris:

>
> ... citind un "customer review" rauvoitor si confuz, in care
> termenul "socialism" (ca sa nu mai vorbim de "socialism luminat") nu
> aparea
> nici o singura data!
> Iar asta dupa ce incepeai prin a-mi cita intrebarea care NU-ti
> era adresata.
> De ce-ai simtit nevoia sa-mi demonstrezi inca o data ca esti
> un om profund incorect?


Nu ti-am raspuns tie, draga, ci cititorilor. Cineva si-a exprimat o opinie, iar tu te-ai prezentat prompt sa sadesti un simbure de indoiala in inimile lor sensibile. Cum persoana respectiva nu era momentan de fata, am considerat ca e corect sa vin si eu cu my 2 cents. Nu-sh dac-ai observat, da' asa merg treburile pe aici.

Cit priveste "socialismul luminat", nu mai era nevoie sa-mi demonstrezi ca ai tot atita umor cit o scrumbie. Omul (Soros) vrea control guvernamental al economiei (nici macar nationale, ci mondiale!). Daca asta nu e socialism luminat, atunci ce e?

tomi01_2000
2006-12-11 11:59:29

catre Peter Pan


Nu s-a trezit nimeni ...
E doar o scoatere de cap inainte de alegeri ... Dupa - asa cum am mai vazut - vor manca linistiti din mana care strange firimituri pentru vrabioiii

Si linistiti de alegeri - nu vom mai citi niciodata despre romanii care fac foamea in tara si platesc totusi impozite .... nici despre cei muncesc inca si speriati ca nu vor mai avea loc de munca - vor trebui sa plece ... si despre multe alte nimicuri omenesti cum ar fi salariul romanesc din care traiesti 5 zile pe luna, si legea aplicata discretionar in Institutiile Romanesti

moroianu
2006-12-11 12:14:06

Re: D-le Bruma


Icoanele vor ramane la locul lor, fiind dorite de imensa majoritate a romanilor (printre care ma numar si eu).
Important mi se pare sa evitam ca gafa comisa de adeptii fanatici(din fericire putin numerosi) ai corectitudinii politice sa fie folosita de ultra-nationalistii si -xenofobii locali drept pretext pentru diverse rafuieli si demascari cum este cea a lui George Soros tras la raspundere pentru plangerea profesorasului buzoian.
Cel mai regretabil ar fi daca o anumita parte a publicului bine intentionat ar ramane cu impresia ca a fi pentru pastrarea icoanelor si a identitatii romanesti inseamna a impartasi vederile agresive si mioape ale neoconservatorilor americani, adica exact ceea ce autorul articolului pare ca vrea sa ne sugerezeprin discursul de tip maniheist pe care-l foloseste.
Ar fi ca si cum am pusi sa alegem intre holera si ciuma...

La 2006-12-11 11:30:36, DanBruma a scris:

> Moroiene, religia poate intuneca mintile in loc sa le lumineze!
> Romania bigota si spagara, Moroiene! Poti argumenta matale pana maine,
> ca e degeaba! Stai intai sa mai faca oamenii o matanie si apoi iti vor
> spune daca ai dreptate sau nu!
>
> La 2006-12-11 07:35:11, moroianu a scris:
>
> >
> > ... e cat se poate de "trendy"! Motivatia reala este ca:
> >
> > 1. Fundatia Soros a incetat de cativa ani buni sa mai acorde
> > burse individuale si sponsorizari pentru presa si edituri.
> > 2. Ea este deci de doua ori vinovata: o data fiidca i-a
> > ajutat nu demult pe unii, si a doua oara fiindca in prezent a renuntat
> > sa mai ajute persoane si institutii individuale.
> >
> > "Argumentatia" celor care il demonizeaza pe Soros este mult
> > mai incalcita si greu de urmarit - mergand de la crima de a nutri
> > "aversiune pentru presedintele Statelor Unite, neoconservatorul George
> > Bush" si pana la aceea ca ar vrea sa ne "fure Craciunul", asa cum
> > pretinde titlul articolului de fata. La intrebarea: "De unde rezulta
> > ca george Soros vrea sa ne fure Craciunul?", textul propriu zis al
> > articolului nu da nici un raspuns clar. Trebuie sa recitesti cu mare
> > atentie textul respectiv, pentru a observa ca Renate Weber [actuala
> > presedinta a Fundatie Soros din Romania] este acuzata ca ar fi
> > "trezoriera grupuscurilor [SIC!] galagioase care fac tam-tam in presa,
> > la CNCD si MEC" - subintelegand faptul ca aceata doamna a semnat
> > (desigur in nume propriu) pe lista personalitatilor care sprijina
> > faimoasa cerere a profesorului buzoian de eliminare a icoanelor din
> > scoli.
> >
> > Logica acuzatiei se bazeaza deci pe identificarea simpla
> >
> > Scoaterea icoanelor din scoli = Furtul
> > Craciunului
> >
> > precum si pe dubla identificare
> >
> > George Soros = Fundatia Soros Romania = Renate
> > Weber,
> >
> > rezultatul paradoxal fiind "Mos Gerila Soros (!) vrea sa ne fure
> > Craciunul" deoarece Renate Weber a semnat in sprijinul plangerii lui
> > Moise la CNCD.
> >
> > Ca George Soros nu poate fi facut responsabil pentru actiunile
> > Renatei Weber, sau ca atitudinea lui fata de "presedintele Statelor
> > Unite, neoconservatorul George Bush" nu este o chestiune de
> > "aversiune" ci de viziune politica diametral opusa, expusa in diverse
> > articole si carti (dintrte care cel putin una aparuta si in limba
> > romana) nu poate stavili cu nimic elanul demascator al inchizitorilor
> > improvizati. Dupa cum nu pare sa conteze nici faptul ca asemenea
> > autodafeuri nu contribuie cu nimic la propagarea spiritului de
> > obiectivitate si capacitatii de judecata independenta in randurile
> > cititorilor creduli sau neinformati.
> >
> >
>
>

moroianu
2006-12-11 12:19:58

Re: Iarasi Soros..


Argumentul Dvs ar trebui sa le dea putin de gandit tuturor criticilor de buna credinta care-i reproseaza lui Soros personal comportarea personalului indigen al fundatiei cu acelasi nume!
(Din pacate, vehementa oarba si placerea improscarii cu noroi sunt mult mai raspandite decat buna credinta.)

La 2006-12-11 01:33:10, Vasco da Gama a scris:

> Sa-l condamni pe Soros pentru derapajele astora e ca si cum ai
> condamna guvernele statelor vesteuropene pentru matrapazlacurile cu
> viza facute de angajatii romani de pe la ambasade. Sau sa condamni
> ortodoxia pentru ce s-a intamplat Tanacu, ca sa raman in tema.

DanBruma
2006-12-11 12:27:55

Re: D-le Bruma

Ce nevoie ai matale de icoane in scoli e treaba matale si daca vor romanii icoane in scoli iar e treaba lor! Dar, dupa cum vezi, mintea romanului tare e tulburata de politica si de religie si capetele religioase si politice profita de aceasta tulburare! Romanul, ca sa se regaseasca, mai are multe de indurat, pentru ca romanul nu accepta discutia, pentru el icoanele trebuie sa ramana in scoli si cu asta basta, asta da argumentatie! Singura, icoana nu te fereste de rau, trebuie si omul el insusi sa se fereasca de rau si asta nu poate sa o faca decat rationand!

La 2006-12-11 12:14:06, moroianu a scris:
> Icoanele vor ramane la locul lor, fiind dorite de imensa
> majoritate a romanilor (printre care ma numar si eu).
> Important mi se pare sa evitam ca gafa comisa de adeptii
> fanatici(din fericire putin numerosi) ai corectitudinii politice sa
> fie folosita de ultra-nationalistii si -xenofobii locali drept pretext
> pentru diverse rafuieli si demascari cum este cea a lui George Soros
> tras la raspundere pentru plangerea profesorasului buzoian.
> Cel mai regretabil ar fi daca o anumita parte a publicului bine
> intentionat ar ramane cu impresia ca a fi pentru pastrarea icoanelor
> si a identitatii romanesti inseamna a impartasi vederile agresive si
> mioape ale neoconservatorilor americani, adica exact ceea ce autorul
> articolului pare ca vrea sa ne sugerezeprin discursul de tip maniheist
> pe care-l foloseste.
> Ar fi ca si cum am pusi sa alegem intre holera si ciuma...
>
> La 2006-12-11 11:30:36, DanBruma a scris:
>
> > Moroiene, religia poate intuneca mintile in loc sa le lumineze!
> > Romania bigota si spagara, Moroiene! Poti argumenta matale pana maine,
> > ca e degeaba! Stai intai sa mai faca oamenii o matanie si apoi iti vor
> > spune daca ai dreptate sau nu!
> >
> > La 2006-12-11 07:35:11, moroianu a scris:
> >
> > >
> > > ... e cat se poate de "trendy"! Motivatia reala este ca:
> > >
> > > 1. Fundatia Soros a incetat de cativa ani buni sa mai acorde
> > > burse individuale si sponsorizari pentru presa si edituri.
> > > 2. Ea este deci de doua ori vinovata: o data fiidca i-a
> > > ajutat nu demult pe unii, si a doua oara fiindca in prezent a renuntat
> > > sa mai ajute persoane si institutii individuale.
> > >
> > > "Argumentatia" celor care il demonizeaza pe Soros este mult
> > > mai incalcita si greu de urmarit - mergand de la crima de a nutri
> > > "aversiune pentru presedintele Statelor Unite, neoconservatorul George
> > > Bush" si pana la aceea ca ar vrea sa ne "fure Craciunul", asa cum
> > > pretinde titlul articolului de fata. La intrebarea: "De unde rezulta
> > > ca george Soros vrea sa ne fure Craciunul?", textul propriu zis al
> > > articolului nu da nici un raspuns clar. Trebuie sa recitesti cu mare
> > > atentie textul respectiv, pentru a observa ca Renate Weber [actuala
> > > presedinta a Fundatie Soros din Romania] este acuzata ca ar fi
> > > "trezoriera grupuscurilor [SIC!] galagioase care fac tam-tam in presa,
> > > la CNCD si MEC" - subintelegand faptul ca aceata doamna a semnat
> > > (desigur in nume propriu) pe lista personalitatilor care sprijina
> > > faimoasa cerere a profesorului buzoian de eliminare a icoanelor din
> > > scoli.
> > >
> > > Logica acuzatiei se bazeaza deci pe identificarea simpla
> > >
> > > Scoaterea icoanelor din scoli = Furtul
> > > Craciunului
> > >
> > > precum si pe dubla identificare
> > >
> > > George Soros = Fundatia Soros Romania = Renate
> > > Weber,
> > >
> > > rezultatul paradoxal fiind "Mos Gerila Soros (!) vrea sa ne fure
> > > Craciunul" deoarece Renate Weber a semnat in sprijinul plangerii lui
> > > Moise la CNCD.
> > >
> > > Ca George Soros nu poate fi facut responsabil pentru actiunile
> > > Renatei Weber, sau ca atitudinea lui fata de "presedintele Statelor
> > > Unite, neoconservatorul George Bush" nu este o chestiune de
> > > "aversiune" ci de viziune politica diametral opusa, expusa in diverse
> > > articole si carti (dintrte care cel putin una aparuta si in limba
> > > romana) nu poate stavili cu nimic elanul demascator al inchizitorilor
> > > improvizati. Dupa cum nu pare sa conteze nici faptul ca asemenea
> > > autodafeuri nu contribuie cu nimic la propagarea spiritului de
> > > obiectivitate si capacitatii de judecata independenta in randurile
> > > cititorilor creduli sau neinformati.
> > >
> > >
> >
> >
>
>

DanBruma
2006-12-11 12:30:30

Re: Victoras, iubitule,

Foarte interesant, ti-a spus El asta?

La 2006-12-11 02:36:07, briel a scris:
> Nadejdea noastra, insa, nu este in scrisul
> unor jurnalisti curajosi (ca tine), ci la Insusi Dumnezeu.

Serlan Dinus
2006-12-11 12:31:25

Re: sos

La 2006-12-10 23:57:52, Arefu a scris:

> daca religia (oricare) nu este asezata in Romania pe piedestalul
> respectului pe care il merita Romania risca sa dispara ca natiune si
> mai apoi ca tara.
> Astazi pare exagerata afirmatia asta. Dar cine se uita in departarea
> viitorului cocotzat pe umerii (chiar firavi) a profesorasului de la
> Buzau va vedea ca pericolul e real. Chiar si un Rolls Royce caruia i
> se scoate sasiul se va prabusi .
>
Arefule , in Frantza exista biserici dar nu exista preotzi suficienti , ce parere avetzi acum de liftele antiromanesti care se afla in tot felul de asociatii care au in titlu fie minoritatea, fie majoritatea? Acest profesor, care ne obliga prin tot felul de consilii nealese de electorat sa obligam electoratul sa suporte regulile sale din familie , este un individ care nu a inteles ca suntem creatzi dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu si ca de aceea avem disponibil liberul arbitru al constiintei . Exagerarea abc-istului se datoreaza si acelora care l-au facut profesor , adica la filozofie si pedagogie cum a fost trecut unul care poate provoca dezordine in randul minorilor scapatzi de sub tutela parintzilor ocupatzi cu painea cea de toate zilele. Ministerul Educatiei si Inspectoratele scolare de ce nu angajeaza si profesori de chimie pentru fabricarea de droguri , sau profesori de religie satanista daca tot exista copii needucatzi cum a fost si acest Moise?. Ce rost mai au institutiile astea care fac educatie cu persoane intolerante , mai trebuie si profesori care sa probage fascismul sau superioritatea unei rase care trebuie sa primeasca de la romani bani , favoruri si alte drepturi pt simplul fapt ca nu sunt ca romani ?!

synd
2006-12-11 12:32:55

Re: Dle Roncea, vino-ti in fire ...

La 2006-12-11 11:27:24, DanBruma a scris:

> respira profund si calmeaza-te. Daca vrei sa intri la benedictini sau
> sa urmezi exemplul sfantului Augustin sau al sfantului Francesco
> d'Assisi sau al vreunui sfant de pe la noi, n-ai decat, dar nu incerca
> sa transformi Romania intr-o manastire in care sa ne rugam toti la ora
> fixa si sa cerem binecuvantarea unui preot de fiecare data cand facem
> vreo treaba fie ea si elementara. Eu iti zic basta, dle Roncea!
> Opreste-te! Nu-ti fura nimeni icoanele, pentru ca ar insemna sa te
> lase cu nimic! Dle Roncea, daca ai ceva documente despre cei de care
> aduci aminte in articol, da-i pe mana CNSAS-ului, dar nu ne mai bate
> la cap cu icoanele!
>Iar trunchezi si falsifici, domnule Bruma. V. Roncea nici macar nu insinueaza ceeace dumneata ii reprosezi. El contesta doar dreptul unei minoritati ideologice, de factura neocomunista, de a-si impune vointa in fata majoritatii populatiei tarii. Atat si nimic mai mult.

Linisteste-te, nu te obliga nimeni sa te rogi!

DanBruma
2006-12-11 12:35:31

Re: Au apus vremurile, au ramas naravurile

Conule, e bine sa citesti articolul asta din Ziua "Traficul cu copii romani sperie Londra", ca sa vezi ce face Romania ortodoxa, asta ca sa nu mai bati campii!

La 2006-12-11 01:24:14, CONU a scris:

> La 2006-12-11 00:45:09, Nihilescu a scris:
>
> > Pai cam asa erau infierati si demascati dusmanii poporului, burjuii si
> > chiaburii acu' cateva zeci de ani. Tristete mare monsher, si
> > plictiseala si mai si!
> ----------------------------------------------------------------------------------
>
> Sa inteleg ca ai "subventii" Soros ? Ai grija cui ti-ai vandut
> sufletul si libertatea amice. Orice pact facut diavolul este de
> nedesfacut... supravietuire usoara.
> Tuturo celor aflati in slujba lui Musiu SOROS, odata le va venii
> rindul sa raspunda la apel.
>
> Conu.
>
>

DanBruma
2006-12-11 12:45:03

Re: Bizoane!

Moroiene, asta cu cetitul nu e pentru romani, ei sint inca la epoca aia cu rugatul din Evul Mediu! Revino mai tarziu cu intrebarea asta cu cetitul, peste cateva secole!
La 2006-12-11 11:17:01, moroianu a scris:

>
> Eu am pus o intrebare precisa. Daca poti sa-mi raspunzi -
> bine; daca nu, de ce vii cu insinuari si supozitii care pot eventual
> incita la linsharea unei persoane, dar nu dovedesc absolut nimic?
> PS Ai citit vreo carte a lui Soros?
>
> La 2006-12-11 10:38:57, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > ori esti naiv ori ii consideri pe altii prosti.
> > De cele mai multe ori un ins cu o subdezvoltare intelctuala normala
> > (mediocra) stie cui sa-i multumeasca ptr "intamplarile"
> > neintamplatoare. Indiferent de prafu care i se arunca in ochi.
> > Dl Soros are o dubla agenda : aia de "privatizat" al unor actiuni mai
> > ciudate si inca una ce tine de cum bine zici "de viziune politica
> > diametral opusa, " care poa avea la baza o viziune religioasa nitel
> > diferita. Sa stii ca intoleranta religioasa nu este (din pacate) numai
> > apanajul crestinusmului ....
> >
> > La 2006-12-11 10:00:23, moroianu a scris:
> >
> > >
> > > ... ar fi amestecat in campania de eliminare a simbolurilor
> > > crestine din spatille publice americane?
> > >
> > > Daca totul e doar o ipoteza a dvs, cum calificati propagarea ei
> > > drept realitate?
> > >
> > > La 2006-12-11 07:08:47, Florinjp a scris:
> > >
> > > > Uite o stire, cum ca in Seattle au fost luati pomii de Craciun din
> > > > aeroport...
> > > >
> > > > http://us.cnn.com/2006/US/12/10/airport.christmas.trees.ap/index.html
> > > >
> > > > Cica un cetatean ar fi amenintat cu tribunalul, daca nu vor fi
> > > > abordate acolo si semnele religiei lui. Solutia a fost sa scoata
> > > > semnele Craciunului, pt. ca si alte religii ar fi venit sa ceara semne
> > > > peste semne.
> > > >
> > > > Nu este vorba de a fi corect politic aici, ci este vorba de dictatura
> > > > minoritatii, mai ales ca pomul de Craciun nu mai e demult un simbol al
> > > > Crestinismului si nici macar nu a fost de la bun inceput.
> > > >
> > > > Ii vor obliga pe Americani sa nu-si mai decoreze strazile si sa nu mai
> > > > vanda brazi si decoratii si magazine? Pai si magazinele sunt o forma
> > > > de spatiu public, asa ca daca vor sa vanda brazi sa-i vanda neaparat
> > > > langa standul de kusher/halal si tamaie ortodoxa, ca altfel, hop la
> > > > trebunal.
> > > >
> > > > Astept grupul Soros cu alte initiative minunate pentru Romania precum
> > > > intrezicerea functionarii restaurantelor in timpul zilei pe durata
> > > > Ramadamului si in fiecare sambata de peste an, ca sa nu suparam
> > > > anumite religii.
> > > >
> > > > (Nu sunt de acord cu dictatura majoritati, sa fim intelesi, mai ales
> > > > ca in timpul comunismului am asistat la indoparea cu salam a anui
> > > > coleg adventist de catre un prof. ateu ortodox si mi-a fost suficient)
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2022 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01205 sec.