Ziua Logo
  17:29, vineri, 23 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Life Style

2008-11-27
CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 70.230.187...)
2008-11-27 16:44

Exista o sumedenie de explicatii pentru aceeasi sumedenie de cupluri diferite. Unele explicatii sunt facile, voit frivole, altele vin din intelegerea mai profunda a resorturilor care conduc la astfel de alegeri. Dupa cum exista si o multime de diferente intre o femeie imatura si una matura, care sunt pana la urma determinante in cazurile in care longevitatea unei astfel de relatii ajunge sa spulbere teorii false intemeiate pe prejudecati.


___________


Nu stiu daca "echidistanta jurnalistica" se invata in facultate, sau e o moda, sau e un ideal, dar un lucru e sigur : succesul in jurnalistica se cladeste pe echidistanta. Jurnalistii celebri prin asta s-au facut remarcati, prin echidistanta.

Acum, ce este echidistanta si cu ce se maninca ?

Nu trebuie sa deshidem DEX-ul ca sa intelegem cuvintul echidistanta ci trebuie sa apelam la simtamintul nostru, simtamint care da alta conotatie cuvintului decit o face litera seaca a dictionarului. Echidistanta se doreste a fi o modalitate prin care cineva sta deoparte, sta inafara realitatii, nu participa la ea, nu se implica dar o observa, o relateaza, o descrie, o reveleaza incercind sa sublinieze, sa reliefeze, sa extraga acele situatii care par a fi mai interesante sau de interes general, pentru ca aceste situatii sa fie prezentate dezbaterii publicului. Jurnalistul echidistant se doreste a fi prezent numai ca "revelator" al realitatii fara sa se implice in ea. El, echidistantul, propune, restul se cearta, adica dezbate.

Mihaela se doreste a fi o echidistanta. Daca ii reuseste ?, cit ii reuseste ?, ramine de discutat cu alta ocazie. Acum, la editorialul de fata, Mihaela ne aduce pe tapet o situatie : relatiile conjugale dintre parteneri cu diferente mari de virsta. Buuun ! Motivatiile pe care le expune Mihaela nu sunt ale ei ci, aceste motivatii, sunt "evidenta" ca aceste relatii exista, se desfasoara, "palpita". Deci ?, hai sa le extragem esenta si sa le propunem spre dezbatere. Frumos ar fi daca nu ar fi si "pericoloso sporgersi" !

Echidistanta nu este nu numai un deziderat, dar este si un curaj, o ofranda, o aureola care trebuie aparata, ingrijita, lustruita. Aicie-aici. Mihaela are multe ezitari in a-si pastra echidistanta, si asta nu datorita opiniilor ei (ea nu are opinii, ea doar releveaza situatii), ci a perceptiilor celor care "o" citesc. Daca la piata, o precupeata zbiara din tot bojocii ei pentru ca clientii sa-i cumpere leusteanul, perceptia celor care o aud si privesc este ca precupeata or e nebuna, or e disperata, or amindoua, desi, sarmana de ea, nu doreste decit sa-si vinda marfa. Perceptia poate rani grav echidistanta. Mihaela are probleme in a avansa "propuneri" in asa fel, ca perceptiile sa nu fie agitate ci doar sa mocneasca. Perceptiile cind explodeaza nasc conflicte, iar subiectul propus spre dezbatere devine "lava", motiv de razboi, transformind bunele intentii in : "unde dai si unde crapa !"

Citindu-mi aceste rinduri, Mihaela - si pe buna dreptate -, s-ar intreba : Bun, domnule, si unde vrei s-ajungi ? Ce vrei sa spui cu asta ?

Draga Mihaela, dupa aceasta introducere, acum pot, de-abia, sa incep.

Cazul Demi Moore nu are relevanta. Cazul ei si a celorlalte si a celorlalti ca ea sunt accidente, boli, disfunctii, deranjamente, deviatii de la normal . "Buuun !', ai zice, "defineste-mi, atunci, normalul !" N-o voi face pentru ca sti si tu si stiu si ceilalti care vor citi aceste rinduri care este baza, normalul, evidenta pe care o mostenim "genetic" si pe care o urmam, pentru ca normalul face parte din constiinta noastra, din codul nostru sufletesc; il simtim si il traim la fel.

Alta peroratie :

Draga Mihaela, Dumnezeu a creat universul cu un singur sens : echilibrul. Echilibru e in toate. Nimic nu sta in afara lui. Toate deviatiile sunt actiuni antidumnezeiesti. Cazul Demi reprezinta o deviatie de la echilibru. Privita in aparitiile ei mondene si depasind mirajul flshurilor fotografilor, Demi nu e fericita, desi mimeaza fericirea. On om care zimbeste nu este neaparat si fericit, or Demi, stie sa rida nu pentru ca e fericita ci pentru ca e actrita si poate sa rida la comanda ascunzindu-si de fapt nefericirea, nefericirile. O femeie matura, care a trecut printr-o casatorie, care a dat nastere la trei copii, care si-a creat de-a lungul timpului "un culcus" al ei, nu poate, nu poate, nu poate, nu poate sa dea cu piciorul la tot ce-a realizat in numele unei asa-zise iubiri ... si cu cine, cu un pushtan care putea sa-i fie chiar copil ! Nu se poate. Nu e firesc, nu e normal. Exista o limita a bunului simt peste care nimeni nu poate sa treaca, iar cei care forteaza limitele bunului simt sunt bolnavi. Demi e bolnava de ea insasi ! Ea e bolnava de implcabil, de faptul ca nu poate ramine asa cum ar dori ea, ca nu mai poate fi "competitiva" ca nu mai are cum sa faca parte din "lumea" care a rejectat-o si in care ea nu mai poate sa joace nici un rol : tineretea. Toate fufele Hollyood-ului traiesc tragedia mooreasca si trag cu dintii de clipele in care cred ca mai sunt pe scena tineretii; aceste eforturi le transforma in "iele", in matracuci, in hoashte. Pentru mine, toata protipendada hollyood-iana nu este altceva decit o gramada de precupete care urla din tot bojocii lor, dar nu vind nimic.

Era o scena frumoasa intr-un film frumusel, American pie. Era acolo un tip care se apropia de 50 de ani si care este "dorit" de o pustoaica de vreo 17 ani, prietena de scoala a fiicei lui. Cum-ne-cum, acestia doi ajung la pat. In momentul cind, dezbracati fiind, tipul se pregatea s-o penetreze, acesta, intr-o fractiune de secunda se opreste si buimac, spune : "something is wrong ! Is very wrong ! I can't do it !", dupa care el se ridica si paraseste scena, buimac, dar trezit din euforia diavoleasca a pacatului depavarii, a nefirescului.

Demi Moore este un accident, un virus, o boala si nicidecum un model, un exemplu.

Firescul.

Ce este firescu ? Firescul este sufletul echilibrului. Nu e firesc, draga Mihaela, si voi dragelor mele de forumiste, ca un pushtan sa se culce cu o "mamica", sau un batrinel sa se culce cu o pustoaica, indiferent daca "posibilitatile" o permit. Accidentele de tip Moore sunt infectii ale societatii si nu reprezinta cai de urmat. Toate aceste boli sociale trebuiesc eradicate intr-un fel sau altul. Nu e firesc ca un organism sa fie bolnav. Ce face cineva care este diagnosticat cu cancer ? Asteapta sa moara ? Nu ! Se duce la medic sau la popa cautind "cu dintii" sa scape de boala. Noi ce facem cu cancerul acesta social al relatiilor nefiresti, cu homosexialitatea sau cu avorturile ?, le lasam sa musteasca, sa se desfasoare in "legea lor", sau cautam sa ne vindecam de ele ? Azi, mass-media face din aceste cancere motivatii pe baza carora cistiga engross bani peste bani, asmutind perceptiile, asmutind si energizind armatele de pro si contra, in loc sa ia atitudine, sa scoata in relief "puroiul", infectia, tumoarea si sa caute s-o videce. Voi trebuie sa scoateti in relief bunatatea, firescul, valoarea echilibrului, si nu sa agitati spiritele in reliefarea accidentelor, a bolilor, de pe urma carora va aureolati in "jurnalisti echidistanti", a caror valoare consta in faptul ca a reusit sa reliefeze tumoarea si s-o propuna spre dezbatere, fara ca ei sa se implice cu ceva. Modelul nostru nu trebuie sa fie Demi, ci Hristos, Maica Domnului, si de ce nu Maria Magdala; in El si in ele trebuie sa vedem "doctoria" acestor deviatii si deviatonisti. Propuneti bunatatea, valoare, echilibrul, si nu "acceptarea", acomodarea, adaptarea, resemnarea.

Am zis !


:-))))))

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2008-11-27 18:37
Bai calugare..


> Am zis !
>
----------------------
Ba da multe mai zici, pai daca se apuca Mihaela sa citeasca romanu tau fluviu i se ard sarmalele.

P.S Oare de ce nu auzi niciodata de o batrina sarca sa fie luata e un tinar bogat`? sau invers.. pa mine insa Mihaela m-a convins, am p-aici o vecina care trece cu bastonu la biserica si se uita la mine tare gales.

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 91.180.217...)
2008-11-27 18:47

La 2008-11-27 16:44:31, CALUGARU a scris:

<<Era o scena frumoasa intr-un film frumusel, American pie. Era acolo un tip care se apropia de 50 de ani si care este "dorit" de o pustoaica de vreo 17 ani, prietena de scoala a fiicei lui. Cum-ne-cum, acestia doi ajung la pat...>>
---------
filmul se numea ``American Beauty`` ... asa ca nu ai inteles nimica ...
Happy Thanksgiving ... si un apple pie !

Thalia din Big Apple (...@aol.com, IP: 64.12.117...)
2008-11-27 19:10
Re: Bre tataye

La 2008-11-27 18:37:50, neamtu tiganu a scris:

>
> P.S Oare de ce nu auzi niciodata de o batrina sarca sa fie luata e un
> tinar bogat`? sau invers.. pa mine insa Mihaela m-a convins, am
> p-aici o vecina care trece cu bastonu la biserica si se uita la mine
> tare gales.

Am inteles, o tinerica bogata si sprintara care defileaza cu bastonul de majorette... numai ca tre' sa-ti operezi urgent cataracta: privirea galesa e de fapt duiosie cum compatimire, ca-i amintesti de raposatu-i strabunic.

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2008-11-27 20:24
Bravo Thalia

La 2008-11-27 19:10:41, Thalia a scris:

> Am inteles, o tinerica bogata si sprintara care defileaza cu bastonul
> de majorette... numai ca tre' sa-ti operezi urgent cataracta:
> privirea galesa e de fapt duiosie cum compatimire, ca-i amintesti de
> raposatu-i strabunic.
>
---------------------
Uite asa te vreau, spirit viu, glumet si adinc, cu tine ma simt ca acasa in Ferentari.

P.S mai incearca stiu a poti!

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 205.188.116...)
2008-11-27 20:33

La 2008-11-27 16:44:31, CALUGARU a scris:

> Am zis !
>
>
> :-))))))
>
Calugare, ai zis-o bine !


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00788 sec.