Ziua Logo
  23:28, sambata, 17 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-06-18

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Danny
2008-06-18 01:47:41

Prima lovitura psd-ista

La adresa "prietenilor" PNL. restul urmeaza

Socrate
2008-06-18 09:35:59

Una din cele mai proaste idei ale PSD-ului.

Baronii locali PSD nu doresc decat puterea absoluta, pentru ei ( puterea de a roade pana la os ciolanul puterii ). Ca vor aparea efecte negative la nivelul intregii tari, putin le pasa. Aceiasi baroni locali sunt cei care l-au santajat pe Geoana, obtinand introducerea in legea uninominalului - ca nuca in perete - alegerea presedintilor CJ prin vot uninominal, o alta imensa stupizenie. Baronilor PSD li se vor alatura si baronii locali de alta coloratura politica.

Un Agricultor
2008-06-18 09:45:51

Ideea in sine nu este noua

Ea fost propusa de PD in legislatura 2001-2004, dar cu alta abordare: institutiile descentralizate sa ramana numai in subordinea institutiilor centrale guvernamentale de care apartin administrativ, deci sa nu fie si in subordinea prefectului, iar institutia prefectului sa aiba o singura atributie: avizarea legalitatii hotararilor consiliilor locale si a consiliului judetean.

silviana
2008-06-18 16:12:43

daca abia acum au primit legitimitate presedintii cj,

inseamna ca pina acum au functionat ilegitim,anormal cu puterile avute cu tot,in comparatie cu prefectii,deci s'ar spune ca anormalul normalizat de i/legitimitatea psd,de pina acum,vrea sa confiste atributiile guvernului in teritoriu,suspendindu'l,facind din el un guvern de paie,gluga de coceni a psd&comp. care se pregatete sa guverneze prin consilieri!?,insasi notiunii,consilier!!,deturnindu'i'se sensul!!,substituindu'l pe cel pe care il secondeaza de fapt,pe cel pe care are rolul de a'l consilia doar!!,nu de a se substitui celui care decide in urma consilierii,institutia decizionara fiind prefect,primar,presedinte de stat,guvern,parlament si atributiile fiecaruia in politica la un momentdat,intr'un segment de timp,la nivel national si local.deci consilierii nu au primit niciodata alta legitimitate decit cea de a consilia!!,iar un presedinte nu are rolul decit de a aduce la un numitor comun consilierea ce se dezbate in consiliu,prezentind'o pe cea optima!! instituiei decizionare!! pentru care functioneaza!!,el facind legatura!! dintre consiliu si decizionar,pe problemele de aplicare a unei politici,sarcina institutiilor decizionare legitime pentru toata lumea,nu si pentru psd&comp.specialisti in substuiri si deturnari de sens,de atributii,de puteri,de orice inseamna normal in anormalul instalat in tara din '89,de ei,ultimii pe lista legitimitatii,consiliati tot timpul de securitatea lor!! neopolitica.

Omul din Himalaya
2008-06-18 17:43:04

Acu' nu stiu daca tre' sa le dam in cap si pentru asta

Ar fi in sensul descentralizarii si intaririi puterii locale, chestie pe care o cere o gramada de lume de ceva timp.
Daca reactionam pavlovian: tot ce propune PSD-ul e automat rau, nu stiu daca ajungem prea departe. Un acelasi enunt nu poate fi adevarat venind din gura cuiva si fals venind din gura altuia. Poate doar daca dovedesti ca primul e sincer in ceea ce spun, iar al doilea vrea sa mascheze o alta intentie, eventual opusa. Stiti insa ce se intampla cand o luam pe calea lui "daca" si "parca".

PAZ
2008-06-18 20:49:34

Re: Ideea in sine nu este noua

La 2008-06-18 09:45:51, Un Agricultor a scris:

> Ea fost propusa de PD in legislatura 2001-2004, dar cu alta abordare:
> institutiile descentralizate sa ramana numai in subordinea
> institutiilor centrale guvernamentale de care apartin administrativ,
> deci sa nu fie si in subordinea prefectului, iar institutia
> prefectului sa aiba o singura atributie: avizarea legalitatii
> hotararilor consiliilor locale si a consiliului judetean.
>
Eu cred ca aceasta propunere va fi adoptata intr-o forma sau alta, fiindca este un pas catre descentralizare, de care tara are mare nevoie. Deciziile care le privesc locuitorii unui judet (sau regiune de dezvoltare, daca se va infaptui ceea ce a propus Presedintele) trebuiesc luate pe plan local si nu in Capitala. Probabil ca propunerea PD ca prefectul sa aiba o singura atributiune:avizarea legalitatii consiliilor locale, va fi inclusa in proiectul de lege al PDS.

Aici trebuie sa fiu de acord cu Omul din Himalaya; doar pentru ca o propunere vine din partea unui anumit partid, nu trebuie demisa din start. Sa vedem care sant partile bune si cele rele, cum putem sa ne aparam de efectele negative si sa gasim un compromis acceptabil pentru o majoritate.

Socrate
2008-06-18 21:12:39

@Yeti Re: Acu' nu stiu daca tre' sa le dam in cap si pentru asta

Citeste mai jos postarea autonomistului PAZ. Scaderea atributiilor prefectului a fost ceruta de dl. Raduly, la Tg. Mures, imediat dupa alegerile locale. Pentru autonomisti, este inca un pas spre autonomie. Pentru PSD, inca un motiv ca ardelenii sa nu-i voteze. Baronii locali nu au de fapt culoare politica, cu exceptia cazului in care culoarea lor este etnica.


La 2008-06-18 17:43:04, Omul din Himalaya a scris:

> Ar fi in sensul descentralizarii si intaririi puterii locale, chestie
> pe care o cere o gramada de lume de ceva timp.
> Daca reactionam pavlovian: tot ce propune PSD-ul e automat rau, nu
> stiu daca ajungem prea departe. Un acelasi enunt nu poate fi adevarat
> venind din gura cuiva si fals venind din gura altuia. Poate doar daca
> dovedesti ca primul e sincer in ceea ce spun, iar al doilea vrea sa
> mascheze o alta intentie, eventual opusa. Stiti insa ce se intampla
> cand o luam pe calea lui "daca" si "parca".
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00583 sec.