Ziua Logo
  03:14, duminica, 18 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-12-15

Comentarii: 46, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

katty1
2007-12-14 22:09:33

Ia uitati aici o proba de limba moldoveneasca :-))


http://www.timpul.md/Rubric.asp?idIssue=676&idRubric=6967


Tare curioasa sint cum o sa arate dictionarul acela romano-moldovenesc pe care vrea sa-l introduca Voronin. Pe mine ma ingrijoreaza nepasarea si neghiobia celor de la UE si Consiliul Europei care pot accepta limba moldoveneasca. Dar mie imi place cum procedeaza Romania, adica sa continue sa-i sprijine pe moldoveni. Poate crapa si Voronin de ciuda si scapam de el pe cale naturala. Doamne ajuta-ne !!!

katty1
2007-12-14 22:22:09

Domnule SRS,Am si eu o intrebare sa-mi fie cu suparare. Din moment ce URSS ca entitate semnatara a acelui tratat nu mai exista ca stat, de moment ce Basarabia s-a desprins din URSS si acum exista ca stat nu credeti ca inlemnirea in vechiul tratat de la Paris este o greseala? In mod normal dupa terminarea razboiului rece ce s-a incheiat cu prabusirea URSS si aparitia altor state in Europa se impunea un nou tratat de pace care sa stipuleze existenta noilor state rezultate din incheierea razboiului rece. Ca asa-i la razboi. In plus prin denuntarea pactului Ribbentropp Molotov anexarea tarilor baltice, a Basarabiei, Bucovinei si Hertei devin nule. Deci e zic ca ambasadorul roman la Chisinau nu a facut chiar o greseala atit de grava.

katty1
2007-12-14 22:52:14

Re: Ia uitati aici o proba de limba moldoveneasca :-))

cosor ion
2007-12-15 04:26:47

Re: Domnule SRS,

La 2007-12-14 22:22:09, katty1 a scris:

>
>
> Am si eu o intrebare sa-mi fie cu suparare. Din moment ce URSS ca
> entitate semnatara a acelui tratat nu mai exista ca stat, de moment ce
> Basarabia s-a desprins din URSS si acum exista ca stat nu credeti ca
> inlemnirea in vechiul tratat de la Paris este o greseala? In mod
> normal dupa terminarea razboiului rece ce s-a incheiat cu prabusirea
> URSS si aparitia altor state in Europa se impunea un nou tratat de
> pace care sa stipuleze existenta noilor state rezultate din incheierea
> razboiului rece. Ca asa-i la razboi. In plus prin denuntarea pactului
> Ribbentropp Molotov anexarea tarilor baltice, a Basarabiei, Bucovinei
> si Hertei devin nule. Deci e zic ca ambasadorul roman la Chisinau nu a
> facut chiar o greseala atit de grava.
>
nu se poate D-na,ca SRS sa greseasca,din neintelegere ca din nepricepere stie prea multe,incit omul mai si uita,sau fixul il tine-n loc

cosor ion
2007-12-15 04:28:51

Re: Ia uitati aici o proba de limba moldoveneasca :-))

La 2007-12-14 22:09:33, katty1 a scris:

>
> http://www.timpul.md/Rubric.asp?idIssue=676&idRubric=6967
>
>
> Tare curioasa sint cum o sa arate dictionarul acela
> romano-moldovenesc pe care vrea sa-l introduca Voronin. Pe mine ma
> ingrijoreaza nepasarea si neghiobia celor de la UE si Consiliul
> Europei care pot accepta limba moldoveneasca. Dar mie imi place cum
> procedeaza Romania, adica sa continue sa-i sprijine pe moldoveni.
> Poate crapa si Voronin de ciuda si scapam de el pe cale naturala.
> Doamne ajuta-ne !!!
> cu voia sau fara voia lui SRS Voronin tot va pierde odata.romanii s-au cam saturat de acest kkghebist tinut de rusi in scaunul Moldovei

ionion
2007-12-15 07:19:09

Conducerea proletarilor de la Bucuresti care habar nu au sa conduca o tara fac

tot ce este posibil pentru distrugerea Romaniei pentruca si-au vazut deja sacii in caruta, iar cu miliardele de Euros acaparati pot trai linistiti si in Guatemala.
Ministerul de Externe al Romaniei devine focarul de infectii cel mai periculos de cand aceasta instutie exista pe teritoriul Romaniei inclusiv a Principatelor Unite.
Membrii familiilor boieresti (nu am avut Contzi sau Baroni precum alte state) care se ocupau cu relatiile internationale intotdeauna se straduiau ca oamenii de pe teritoriile cnezatelor, voivodatelor sau a Principatelor Unite sau a Romaniei pana la anul Domnului 1944 sa depuna toate eforturile pentru un bun renume al tarii si pentru linistea populatiei (Hitler sub masca luptei impotriva bolsevismului a ocupat Romania - armata lui nu a sosit in Romania ca aliat dar ca ocupant - insa despre asta numei cei de la Berlin stiau).
Cel care a intrat pe poarta principala de la Cotroceni dupa asasinul Ion Iliescu nu a avut timp (ocupandu-se de intrigi este si firesc) sa consulte arhiva si sa se informeze de faptul ca asasinul Ion Iliescu a recunoscut in mod oficial Republica Moldova si a lasat pe acel document numele ROMANIA - asta inseamna ca acolo pe document este ONOAREA ROMANIEI, ori acum el (acel care sta la Cotroceni-ilegal ca prcedinte sau nu stiu cum ii zice acelei functii proletare) NU ARE DREPTUL sa se amestece in treburile interne ale unei tari suverane.
Cu Kosovo s-a dus dreacului increderea in Romania din partea aliatilor pentruca cei care se plimba in BMV si Mercedesuri si locuiesc in PALATE din banii amaratilor sunt precum la tejgheaua de la bazarul oriental : ba ie neagra , ba ie alba !

ionion
2007-12-15 07:54:19

Sa nu uitam un lucru insa : ca Vornin a fost ales de "moldoveni" asa ca

mortul de la groapa nu se mai intoarce.
Da-i "moldoveanului" mintea cea dupa urma !

andreifodor
2007-12-15 10:03:39

Italienii au fost foarte nemultumiti de reforma Severin-...

care i-a facut sa piarda posturi de parlamentari europeni. Poate a fost una dintre picaturi,nimeni nu a legat-o de starea de criza, dar a coincis temporal, a aparut pe primele pagini. Italia tine sa faca parte din grupul tarilor decizionale, ca populatie diferenta este de 2-3 milioane si nici cea economica nu este foarte mare, desi pe la jumatatea anilor 90 a fost depasita de Marea Britanie, in urma cu 1 an de China. Ca tara promotoare s-a simiti neindreptatita. O greseala poate mai putin vizibila, dar sigur resimtita mai adanc decat altele.
In schimb Kosovo poate deveni o problema foarte mare pentru Romania. Putin dixit si cand rusii ne-au vrut raul, l-am avut din plin.

Viorel
2007-12-15 10:06:01

ana ana
2007-12-15 10:06:43

D-le S.R.-Stanescu , prima iubire ( nu ) se uita ?!

In urma cu cativa ani , pe cand erati la Romania libera ati fost deconspirat ca si colaborator al politiei politice ceausiste .O sa spuneti ca asemeni d-nei Mona Musca (comparatia o jigneste pe d-na, o rog sa ma scuze ! ) , d-voastra erati cu strainii , patriot , biata tarisoara noastra , bla-bla-bla ! Va urmaresc si observ ca pana d-voastra este foarte sprintena cand ''interesul'' o cere . AL CUI INTERES IL SERVITI , d-le S.R.-STANESCU si LA AL CUI ORDIN VI SE FACE PANA SPRINTARA ?!

Socrate
2007-12-15 10:28:48

Domnule SRS, politica externa a Romaniei nu se face la Bucuresti.

Se trambiteaza la Bucuresti, prin trambite autohtone. Daca se facea la Bucuresti, Romania ar fi avut de la inceput alta pozitie in razboiul de secesiune din Iugoslavia.

alwis46
2007-12-15 10:49:06

Domnule Director,

Vad ca si domnia voastra faceti aceisi greseala ca aceea a unuia dintre colaboratori afirmand ca Traian Basescu este principalul responsabil cu politica externa a Romaniei.
Unde ati citit domnule director despre aceasta orincipala responsabilitate ?
Constitutia zice clar la art.91.1 ca Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern.
Cu alte cuvinte nu poate incheia tratate de nici un fel in nume propriu.
Tot Constitutia, dar la art. 102.1, spune foarte clar ca Guvernul, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament asigura realizarea politicii interner si externe a tarii.
Cu alte cuvinte, Guvernul este principalul responsabil, printr-un ministru desemnat specia, de politica externa a tarii noastre.
Alte prevederi referitoare la politica externa romaneasca nu sunt in Constitutie si dupa cum se vede, responsabilitatea ei cade exclusiv in sarcina Guvernului.
Ca Traian Basescu a sarit din nou calul si l-a luat gura pe dinainte este clar, asta se vede cam de prea multe ori in ultima vreme dar este de dorit, macar din partea Dvs, sa incercati sa nu mai faceti afirmatii care nu au suport in Constitutie cum de altfel imi doresc ca Traian Basescu sa se mai abtina sau macar sa n umere pana la 10 atunci cand mai deschide gura.
Toate cele bune !

alwis46
2007-12-15 11:53:11

Asta ce mai e ?

Vineri 14 decembrie ora 10.00.
Henry Kissinger a fost in vizita acasa la Sorin Ovidiu Vintu din strada Paris 34 si a luat masa cu Dinu Patriciu, Gabriel Popoviciu, Ion Tiriac, Ilie Nastase si Nadia Comaneci.
Asta ce mai e ?

Intreb pentru ca s-a batut un tam-tam deosebit pe vizita lui Taubman la Emil Boc si cineva spunea astazi ca seful din umbra a lui Condi este fostul secretar de stat.

Joaca americanii la chinta la doua capete cu Kissinger la liberali si cu Taubman la democrati ?

avarfreson
2007-12-15 12:09:52

tratat despre informatie (depinde ce/cum relatezi) : v i c t i m a si nu prea ....

sorin are dreptate aici , da lectii ! exista ceva care trebuie indreptat

eventual nu luam de buna zisa aceea (este boboru o victima?)

Nixon
2007-12-15 12:15:07

In Romania e haos politic

Cu un lider ca Basescu in fruntea tarii e foarte putin probabil sa avem parte de stabilitate politica pana in 2009... Acest om si PD duc o politica de haos, de destabilizare.. Declaratiile lui Basescu si pozitia PD din 1996 au dus la haosul de atunci. Tot el e acelasi care face ZI DE ZI declaratii destabilizatoare la adresa guvernului tarii. Nu cred ca a trecut vreo saptamana de mandat in care sa nu fi facut scandal si declaratii care-produc-instabilitate! A incercat cu sarg sa rastoarne guvernul, si, desi nu a reusit asta, a reusit sa bruieze total activitatea guvernului, a carui activitate se pierde in mass-media printre scandaluri si demascari spectaculoase a fiecarui ministru luat milimetru cu milimetru la verificat.... DNA si procuratura, ramase in mana lui Basescu dupa iesirea PD de la guvernare si plecarea Monicai Macovei, lucreaza febril in a distruge credibilitatea Guvernului, ducand la demisia ministrilor pe rand... Politicieni verosi si afaceristi corupti ca Berceanu sau Videanu (primarul bordurilor capitalei fabricate de firma dansului de exemplu) sunt lasati in pace complet... in schimb nu e ministru, consilier, secretar de stat in Guvern, frati, rude, bunici ai membrilor guvernului despre care sa nu aflam zi de zi ca: fie sunt mega-corupti, fie sunt "colaboratori ai fostei securitati" fie sunt capi ai Mafiei Siciliene... DNA-ul livreaza zilnic portia de noroi despre fiecare membru al guvernului sau despre orice ar putea sa-l incrimineze direct sau indirect..

Iar acum... ne miram... cu totii... cum ca Romania..... nu are.... sic!... o strategie politica coherenta.... este in-cre-di-bil.... Cand aici in Bucuresti e un razboi continuu intre DNA+PD+Basecu pe de-o parte si PNL+Guvernul pe de-alta, cum sa mai asteptam noi cetatenii o politica coherenta? In acest ritm, Romania va sucomba sub povara presiunii economice a UE si sub povara presiunilor politice externe... Iar in tot acest timp, Basescu are ca unic interes distrugerea PNL... Interesul national? Stabilitatea tarii? Sunt preturi mici pentru dansul, maruntisuri...

Arogantu'
2007-12-15 12:52:45

Arogantu'
2007-12-15 13:03:30

Re: D-le S.R.-Stanescu , prima iubire ( nu ) se uita ?!

Socrate
2007-12-15 14:13:13

DA....Re: Asta ce mai e ?

La 2007-12-15 11:53:11, alwis46 a scris:

> Vineri 14 decembrie ora 10.00.
> Henry Kissinger a fost in vizita acasa la Sorin Ovidiu Vintu din
> strada Paris 34 si a luat masa cu Dinu Patriciu, Gabriel Popoviciu,
> Ion Tiriac, Ilie Nastase si Nadia Comaneci.
> Asta ce mai e ?
>
> Intreb pentru ca s-a batut un tam-tam deosebit pe vizita lui Taubman
> la Emil Boc si cineva spunea astazi ca seful din umbra a lui Condi
> este fostul secretar de stat.
>
> Joaca americanii la chinta la doua capete cu Kissinger la liberali si
> cu Taubman la democrati ?
>
>
>
De aici si uninominalul Basescu , ca sa raman doua partide mari si late. E mult mai greu sa joci chinta la mai multe capete. Americanii sunt pokerisiti buni si joaca intotdeauna chinta la doua capete.

ioanguradeaur
2007-12-15 14:21:44

APA TRECE ,PIETRELE RAMAN .!

Pisica aruncata de catre VORONIN spre AMBASADA ROMANIEI , sa oprit la "GARDUL IMPRESMUITOR ." NU TOT CE "ZBOARA" TRECE PESTE GARD .EU cred ca ,COMUNISTII "Moldoveni ", sau SPERIAT de EXODUL Romanilor de peste PRUT.Intr-o discutzie "AMICALA" intre D-ul PUTIN si VORONIN.in loc sa se puna problema TRANSNISTRIEI ,sau gandit sa se refere la "BASARABIA" asa zis MOLDOVEANA.?Vezi Doamne ROMANII ( Care in treacat vorbind ia ajutat pe "MOLDOVENI"la greu cu Energie fie ea si ELECTRICA si alte DATORII ) au "PRETENTZII de INTEGRITATE "

FB
2007-12-15 16:51:12

Re: Domnule Director,

La 2007-12-15 10:49:06, alwis46 a scris:

> Vad ca si domnia voastra faceti aceisi greseala ca aceea a unuia
> dintre colaboratori afirmand ca Traian Basescu este principalul
> responsabil cu politica externa a Romaniei.
> Unde ati citit domnule director despre aceasta orincipala
> responsabilitate ?
> Constitutia zice clar la art.91.1 ca Presedintele incheie tratate
> internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern.
> Cu alte cuvinte nu poate incheia tratate de nici un fel in nume
> propriu.
> Tot Constitutia, dar la art. 102.1, spune foarte clar ca Guvernul,
> potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament asigura
> realizarea politicii interner si externe a tarii.
> Cu alte cuvinte, Guvernul este principalul responsabil, printr-un
> ministru desemnat specia, de politica externa a tarii noastre.
> Alte prevederi referitoare la politica externa romaneasca nu sunt in
> Constitutie si dupa cum se vede, responsabilitatea ei cade exclusiv in
> sarcina Guvernului.
> Ca Traian Basescu a sarit din nou calul si l-a luat gura pe dinainte
> este clar, asta se vede cam de prea multe ori in ultima vreme dar este
> de dorit, macar din partea Dvs, sa incercati sa nu mai faceti
> afirmatii care nu au suport in Constitutie cum de altfel imi doresc ca
> Traian Basescu sa se mai abtina sau macar sa n umere pana la 10 atunci
> cand mai deschide gura.
> Toate cele bune !
>
S-o fi gandit d,nul Stanescu sa-i gaseasca ceva de lucru si d,nului Presedinte.Inafara de a se razboi mereu cu guvernul.Problemele in cauza sunt mult prea importante pentru a fi lasate la mana unui Cioroian.
Iar daca un Presedinte scoate mereu perle ,asta este foarte grav. Cu Tariceanu ,mai treaca mearga.Alta educatie si nu-i raspunde .Dar cand o faci in ce priveste relatiile internationale ale Romaniei ,e altceva.

FB
2007-12-15 17:05:28

CAUTISANU GEORGE
2007-12-15 18:54:46

Valoarea si competenta


Cand Cioroianu a fost numit la externe mi-am exprimat dezacordul in mod vehement motivand ca omul n-are valoare.Rezultatele se vad si din pacate ele demonstreaza ca am avut dreptate.Cand un ministru de externe,sau oricare dintre cei care lucreaza acolo gafeaza nu mai astepti sa aiba prilejul sa mai gafeze odata.Il dai afara imediat.Cum acest lucru nu s-a facut am asistat la un sir de gafe si ele vor continua.

alwis46
2007-12-15 20:03:13

Re: Conducerea proletarilor de la Bucuresti care habar nu au sa conduca o tara fac

Ioane, mai cauta nitel si ai sa vezi ca am avut si conti si baroni.
Unul din colegii mei de la institut era baron Flondor, cavaler de Dolenga, si a plecat din tara inainte de 1989.
Poate nu stii, dar actorul Serban Cantacuzino era nitel print dupa inaintasi.
Pe plaiurile moldave, pe la Comanesti si Darmanesti era stapan peste multe pamanturi si paduri d-acolo un conte.
Astea sunt doar trei exemple din imediata mea vecinatate, un coleg de birou, un print cunostinta personala si un conte mai apropiat familiei mele decat iti poti inchipui.
Mai cautam ?

La 2007-12-15 07:19:09, ionion a scris:

> tot ce este posibil pentru distrugerea Romaniei pentruca si-au vazut
> deja sacii in caruta, iar cu miliardele de Euros acaparati pot trai
> linistiti si in Guatemala.
> Ministerul de Externe al Romaniei devine focarul de infectii cel mai
> periculos de cand aceasta instutie exista pe teritoriul Romaniei
> inclusiv a Principatelor Unite.
> Membrii familiilor boieresti (nu am avut Contzi sau Baroni precum alte
> state) care se ocupau cu relatiile internationale intotdeauna se
> straduiau ca oamenii de pe teritoriile cnezatelor, voivodatelor sau a
> Principatelor Unite sau a Romaniei pana la anul Domnului 1944 sa
> depuna toate eforturile pentru un bun renume al tarii si pentru
> linistea populatiei (Hitler sub masca luptei impotriva bolsevismului a
> ocupat Romania - armata lui nu a sosit in Romania ca aliat dar ca
> ocupant - insa despre asta numei cei de la Berlin stiau).
> Cel care a intrat pe poarta principala de la Cotroceni dupa asasinul
> Ion Iliescu nu a avut timp (ocupandu-se de intrigi este si firesc) sa
> consulte arhiva si sa se informeze de faptul ca asasinul Ion Iliescu a
> recunoscut in mod oficial Republica Moldova si a lasat pe acel
> document numele ROMANIA - asta inseamna ca acolo pe document este
> ONOAREA ROMANIEI, ori acum el (acel care sta la Cotroceni-ilegal ca
> prcedinte sau nu stiu cum ii zice acelei functii proletare) NU ARE
> DREPTUL sa se amestece in treburile interne ale unei tari suverane.
> Cu Kosovo s-a dus dreacului increderea in Romania din partea aliatilor
> pentruca cei care se plimba in BMV si Mercedesuri si locuiesc in
> PALATE din banii amaratilor sunt precum la tejgheaua de la bazarul
> oriental : ba ie neagra , ba ie alba !
>
>

alwis46
2007-12-15 20:12:38

alwis46
2007-12-15 20:17:07

CID
2007-12-15 21:19:19

Re: Asta ce mai e ?

Ha ha ha ha ha! Ce nebun! Ce legatura are vizita unui Kissinger cu actiunile unui ambasador in functie? Cata prostie!

Drept sa spun n-am auzit decat ca s-ar fi intalnit cu SOV in particular. Nu m-as mira ca halvaua sa bage din top restul listei, asta-i in stare de orice.

johnson
2007-12-15 22:55:38

Basescu-si cauta un alt Popor

Daca Poporul Roman i-a dat cu flit la Referendum ce s-a gandit el ? Oare sa incerc si cu Moldovenii ? Poate aia sint mai creduli,mai estici....De fapt el asta tot face,isi cauta segmente de electorat...Pe intelectualii rozalii cu picatele ii tine Liiceanu in lesa insa mai sint atatea categorii,telenovelistii,manelistii,pe astia trebuie sa-i pastreze singur in captivitate...De ce nu s-ar antrena in acest scop si pe populatia moldovenilor de la Chisinau incercati de sentimente proromanesti ? Saracii oameni,poate ca vor cadea in capcana intinsa de acest triseur si-si vor lega sperantele de numele lui.Ar fi foarte trist pentru ei sa se intample asa ceva.

cosor ion
2007-12-15 23:32:52

antena 3 face o comparatie imposibila

ungurii si asa vin si fac cam ce doresc.Vadim a latrat dar nu a facut nimic in comparatie cu Voiculescu.cit priveste pe tov.Putin-Voronin,vreti sa ne cerem si scuze,cind desi tratatul prin care au furat teritorii care nu le-au apartinut ,in loc sa cedeze ce au furat,mai vreti sa le cerem si scuze ?,cui? la niste hoti?asta ne invata SRS?cred ca atitudinea guvernului si a presedentiei a fost una normala.ajunge cit ne-am ploconit in fata unor hoti.cineva spunea ca Voronin a fost ales de moldoveni,care moldoveni?cei adusi de pe Volga,in timp ce adevaratii moldoveni si-au pierdut viata prin Siberia.

gheorghe vlasceanu
2007-12-15 23:37:00

Ca pe maidan

Gascar, irational, voluntar pina la extremism, mojic si fara de Dumnezeu. Un fariseu politic si incult. Mai vreti si alte motive prin care diplomatia scortoasa este inaccesibila lui Base? Sunt treburi atit de simple in rationalul politic. Toata lumea stie ca Basarabia este romaneasca. Nu exista o limba MOLDOVENEASCA. Tot ce spune Basescu ar trebui sa fie sofism. Daca ar avea ceva normal de spus. Dar Base, nu numai ca nu ignora un tembel ca Voronin, pus de Putin la un santaj destept cu Romania, ci devine un agresiv coleric si fara de ratiune., incalcind regulile unei diplomatii de rasa. Base nu are scoala, nu are consilieri destepti, iar cei pe care ii are sunt niste oameni de paie, fara coloana sau cultura. Ce vrem de la Basarabia?Nu stim inca. Nu stim pentru ca vrem Unirea, idee prosteasca acum.Suntem refulati de neputinta de a da o replica pe masura sau a pune la cale un plan european, valoros, care pe diferite cai, in final, sa duca la Unire. Cine ar faceasta? BASE? Nu, in nici-un caz. Nu poate, iar limitarile lui, sunt aberatii fara de control. Morbid pe dinauntru, gaunos la capitolul bun simt, un individ pe care poporul l-a confirmat in functie ca pe o gogoasa sentimentala votind paternal si aparind o victima, saracul de el. Vrem Unirea? Aici este raspunsul. Daca vrem, trebuie sa stim daca si moldovenii vor asta. Daca nu vor, de ce sa ne mai complicam in replici care nu au nici-o noima. Dar nu putem. Suntem sifonati de un Voronin, mult mai destept decit Basescu. Asta e!

Arogantu'
2007-12-15 23:37:33

cosor ion
2007-12-15 23:43:44

Re: In Romania e haos politic

La 2007-12-15 12:15:07, Nixon a scris:

> Cu un lider ca Basescu in fruntea tarii e foarte putin probabil sa
> avem parte de stabilitate politica pana in 2009... Acest om si PD duc
> o politica de haos, de destabilizare.. Declaratiile lui Basescu si
> pozitia PD din 1996 au dus la haosul de atunci. Tot el e acelasi care
> face ZI DE ZI declaratii destabilizatoare la adresa guvernului tarii.
> Nu cred ca a trecut vreo saptamana de mandat in care sa nu fi facut
> scandal si declaratii care-produc-instabilitate! A incercat cu sarg sa
> rastoarne guvernul, si, desi nu a reusit asta, a reusit sa bruieze
> total activitatea guvernului, a carui activitate se pierde in
> mass-media printre scandaluri si demascari spectaculoase a fiecarui
> ministru luat milimetru cu milimetru la verificat.... DNA si
> procuratura, ramase in mana lui Basescu dupa iesirea PD de la
> guvernare si plecarea Monicai Macovei, lucreaza febril in a distruge
> credibilitatea Guvernului, ducand la demisia ministrilor pe rand...
> Politicieni verosi si afaceristi corupti ca Berceanu sau Videanu
> (primarul bordurilor capitalei fabricate de firma dansului de exemplu)
> sunt lasati in pace complet... in schimb nu e ministru, consilier,
> secretar de stat in Guvern, frati, rude, bunici ai membrilor
> guvernului despre care sa nu aflam zi de zi ca: fie sunt mega-corupti,
> fie sunt "colaboratori ai fostei securitati" fie sunt capi ai Mafiei
> Siciliene... DNA-ul livreaza zilnic portia de noroi despre fiecare
> membru al guvernului sau despre orice ar putea sa-l incrimineze direct
> sau indirect..
>
> Iar acum... ne miram... cu totii... cum ca Romania..... nu are....
> sic!... o strategie politica coherenta.... este in-cre-di-bil.... Cand
> aici in Bucuresti e un razboi continuu intre DNA+PD+Basecu pe de-o
> parte si PNL+Guvernul pe de-alta, cum sa mai asteptam noi cetatenii o
> politica coherenta? In acest ritm, Romania va sucomba sub povara
> presiunii economice a UE si sub povara presiunilor politice externe...
> Iar in tot acest timp, Basescu are ca unic interes distrugerea PNL...
> Interesul national? Stabilitatea tarii? Sunt preturi mici pentru
> dansul, maruntisuri...
>
pacat ca ti-ai ales un asmenea pseudonim.Nixon era destept,era om politic,nu surogat de Dimbovita

CID
2007-12-15 23:47:05

Re: Basescu-si cauta un alt Popor

Mai bine i-am cumpara bucata aia de desert in Egipt.

cantemir
2007-12-16 01:21:46

Domnului Alwis

Presedintele Romaniei trebuie sa raspunda pentruca el nu tine seama deloc in politica externa ca are un ministru si un guvern/.Lac rusesc,Axa,politica petrolului,politica cu privire la Moldova,la fostele tari din CCCP in cate sprijina intodeauna opozitia,orocare ar fi ea,nu e facuta de guvern.Nenorocirea e ca chiar daca spunem sa raspunda presedintele,tot dvs.eu,si oamenii ca noi tragem ponoasele.Strigam la Cioroianu ca a ridicat un deget,si a spus Yes Yes,dar el nu a facut greseli majore.sau care ne afecteaza.

cantemir
2007-12-16 01:29:24

LuiKatty1 chiar si altora.

Sa nu va mire limba"Moldoveneasca.De fapt sa nu va mai mire nimic.In Canada exista emisiunea Allo Moldova "sau asa ceva,destinata "moldovenilor" Ea se transmite in limba rusa,singurele cuvinte romanesti sunt Ia liubliu SARMALE i MITITEI.Dl.Rogers,care nu e nici rus nici KGBist sustine ca moldovenii sunt rusi romanizati.

katty1
2007-12-16 01:43:28

Re: Ca pe maidan

La 2007-12-15 23:37:00, gheorghe vlasceanu a scris:

> Gascar, irational, voluntar pina la extremism, mojic si fara de
> Dumnezeu. Un fariseu politic si incult. Mai vreti si alte motive prin
> care diplomatia scortoasa este inaccesibila lui Base? Sunt treburi
> atit de simple in rationalul politic. Toata lumea stie ca Basarabia
> este romaneasca. Nu exista o limba MOLDOVENEASCA. Tot ce spune Basescu
> ar trebui sa fie sofism. Daca ar avea ceva normal de spus. Dar Base,
> nu numai ca nu ignora un tembel ca Voronin, pus de Putin la un santaj
> destept cu Romania, ci devine un agresiv coleric si fara de ratiune.,
> incalcind regulile unei diplomatii de rasa. Base nu are scoala, nu are
> consilieri destepti, iar cei pe care ii are sunt niste oameni de paie,
> fara coloana sau cultura. Ce vrem de la Basarabia?Nu stim inca. Nu
> stim pentru ca vrem Unirea, idee prosteasca acum.Suntem refulati de
> neputinta de a da o replica pe masura sau a pune la cale un plan
> european, valoros, care pe diferite cai, in final, sa duca la Unire.
> Cine ar faceasta? BASE? Nu, in nici-un caz. Nu poate, iar limitarile
> lui, sunt aberatii fara de control. Morbid pe dinauntru, gaunos la
> capitolul bun simt, un individ pe care poporul l-a confirmat in
> functie ca pe o gogoasa sentimentala votind paternal si aparind o
> victima, saracul de el. Vrem Unirea? Aici este raspunsul. Daca vrem,
> trebuie sa stim daca si moldovenii vor asta. Daca nu vor, de ce sa ne
> mai complicam in replici care nu au nici-o noima. Dar nu putem. Suntem
> sifonati de un Voronin, mult mai destept decit Basescu. Asta e!
>


Las ca vedem la viitoarele alegeri in ce ape se scalda moldovenii. OK, esti pacalit o data dar nu si a doua oara de acelasi om.

Shadow
2007-12-16 03:10:35

Re: Domnule Director, alwis

> Vad ca si domnia voastra faceti aceisi greseala ca aceea a unuia
> dintre colaboratori afirmand ca Traian Basescu este principalul
> responsabil cu politica externa a Romaniei.
> Unde ati citit domnule director despre aceasta orincipala
> responsabilitate ?
> Constitutia zice clar la art.91.1 ca Presedintele incheie tratate
> internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern.
> Cu alte cuvinte nu poate incheia tratate de nici un fel in nume
> propriu.
> Tot Constitutia, dar la art. 102.1, spune foarte clar ca Guvernul,
> potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament asigura
> realizarea politicii interner si externe a tarii.
> Cu alte cuvinte, Guvernul este principalul responsabil, printr-un
> ministru desemnat specia, de politica externa a tarii noastre.
> Alte prevederi referitoare la politica externa romaneasca nu sunt in
> Constitutie si dupa cum se vede, responsabilitatea ei cade exclusiv in
> sarcina Guvernului.
> Ca Traian Basescu a sarit din nou calul si l-a luat gura pe dinainte
> este clar, asta se vede cam de prea multe ori in ultima vreme dar este
> de dorit, macar din partea Dvs, sa incercati sa nu mai faceti
> afirmatii care nu au suport in Constitutie cum de altfel imi doresc ca
> Traian Basescu sa se mai abtina sau macar sa n umere pana la 10 atunci
> cand mai deschide gura.
> Toate cele bune !

Cu toata Constitutia Romaniei presedintele este autorul "marii negre lac rusesc" si a "axelor" sau a prietenie sale cu voronin sau cu ucraineanul. Luarile sale de pozitie nu au fost nici discutate in vreo sedinta de guvern iar guvernul a fost pus in fata unui "fapt implinit". Poate recunosti ca a incalcat Constitutia. Glumeam nu poti recunoaste asta.
Tot la "bilele sale negre" se pot adauga perioadele de "interimat" al unor functii precum cea de ministru de externe.

Shadow
2007-12-16 03:14:27

alwis

Din cate stiu Serban Cantacuzino era fratele cel mic. Cel caruia i s-a datorat si "poprirea" bibliei la granita cand au vrut sa o scoata "hoteste". Era el print dar proprietatile Cantacuzino si "biblia cantacuzinilor" apartinea lui fratesau George. El ar fi primit acolo "o chestie" sa nu moara de foame si ar fi trebuit sa faca un mariaj atent pt mai mult.

ionion
2007-12-16 07:34:09

pt alwis46

esti atat de amabil sa desecretizezi si numele celor care le-a acordat titlul de Print
Familiei Cantacuzino (care era de religie ortodoxa ?!) sau baron Flondor (un crestin ortodox!? renumit ....care avea f. bune relatii ?! cu Patriarhia Romaniei...) sau daca nu te
superi "am si eu o mare rugaminte" (formula de adresare tipica romaneasca nefolosibila la alte natiuni !) este posibil sa-ti aduci aminte de numele acelui "Print" care precum ne aduci la cunostinta "Pe plaiurile moldave, pe la Comanesti si Darmanesti era stapan peste multe pamanturi si paduri d-acolo un conte. ".
Sunt lucruri noi pentru mine sa aflu ca Patriarhia Romaniei impreuna cu MS Regele sa fi semnat acordarea de titlul de PRINT.
Cunosc o singura exceptie pe care CASA REGALA DE ROMANIA a acceptat-o :
este vorba de Alteta Sa Regala Printul Radu, Print de Hohenzollern-Veringen.
Din alt punct de vedere nu neg respectul pe care il am fata de familia Cantacuzino - membrii acestei familii au jucat un rol deosebit in intarirea prestigiului Regatului Romaniei in lume.
Numele Baron Flondor , recunosc, imi este absolut necunoscut.
Acordarea de titluri aristocrate stiam ca este traditia Vaticanului sau bineinteles a Bisericii Anglicane, in acord deplin cu Imparatul sau Regele acelei tari tari care a a depus acordarea titlului, dar ca Bisericile Ortodoxe Independente au acordat aceste titluri nu-mi este cunoscut.

ionion
2007-12-16 07:38:42

Gradul de insuficienta intelectuala a actualilor guvernanti "din popor" din Romania este la apogeu!

Preferabil ar fi sa-si inchida (guvernantii) geamurile si usile ermetic si sa ramana in cladirile respective sau o alta solutie ar fi sa inceteze comunicarea verbala sau scrisa cu alte tari
pe o perioada - pana cand lumea diplomatica internationala partial va uita numele actualilor guvernanti.

ionion
2007-12-16 07:43:48

"LuiKatty1" ? Katty - Ecaterina, Catherine etc este parca nume feminin iar la DATIV : LUI se


foloseste numai pentru numele de gen masculin.
Nu se spune LUI MARIA dar Mariei, nu se poate spune LUI GHERGHINA , dar GHERGHINEI.
Ca strain ce esti, insa trebuie sa recunosc ca scrii incantator in limba romana (ma refer la partea lingvistica - nu la continutul filozofic)La 2007-12-16 01:29:24, cantemir a scris:

> Sa nu va mire limba"Moldoveneasca.De fapt sa nu va mai mire nimic.In
> Canada exista emisiunea Allo Moldova "sau asa ceva,destinata
> "moldovenilor" Ea se transmite in limba rusa,singurele cuvinte
> romanesti sunt Ia liubliu SARMALE i MITITEI.Dl.Rogers,care nu e nici
> rus nici KGBist sustine ca moldovenii sunt rusi romanizati.
>

ionion
2007-12-16 07:50:33

In legatura cu cunostintele "specialistilor" canadieni in subiectul EUROPA

avem parerea noastra care insa din motive de etica si de cenzura a Cotidianului ZIUA
nu-mi pot permite sa le "etalez" aici .
Daca am o clipa de tristete atunci imediat incep sa ascult Radio Canada in l. "francanadiana"
si devin vesel, asisderea cu limba "moldoveneasca" sau cu limba "flamanda", "luxemburgheza", "elvetiana" sau "bavareza" sau par excellence limba "alsaciana" !!!!!!!!!

ionion
2007-12-16 08:00:21

Probabil la Bruxelles Presedintele Comisiei de Lingvistica care a recunoscut limba "moldovineasca"

este o persoana care vorbeste curat si "literar" limba "luxemburgeheza" iar vicepresedintele comisiei este o persoana care vorbeste limba "flamanda" foarte corect.
Normal ar fi fost sa se acorde acelasi statut si limbei "bucovinene", a limbei "macedone", a limbei "rusnace" din regiunea Ujgorodului etc etc - ah, uitasem de limba aromana.
ESTE MULTE SPECILISTI LA BRUCSEL CARE ISI VARA PARALE PE CARTICELELE DIN CARTON DIN BANII NARODULUI....NAROD.
(observatie : cuvantul narodului a se citi cu a din a pentruca din pacata caciula pe a nu o am pe claviatura mea)

alwis46
2007-12-16 09:25:23

Re: Ca pe maidan

Zici matale :
"Suntem sifonati de un Voronin, mult mai destept decit Basescu. Asta e!"


Ce sa-i faci, s-ar putea ca diferenta sa o faca pana la urma gradul.
Voronin general locotenent de militie, Basescu ofiter acoperit, cel mult maior, al Directiei a IV de informatii/contrainformatii militare din cadrul Securitatii.

La 2007-12-15 23:37:00, gheorghe vlasceanu a scris:

> Gascar, irational, voluntar pina la extremism, mojic si fara de
> Dumnezeu. Un fariseu politic si incult. Mai vreti si alte motive prin
> care diplomatia scortoasa este inaccesibila lui Base? Sunt treburi
> atit de simple in rationalul politic. Toata lumea stie ca Basarabia
> este romaneasca. Nu exista o limba MOLDOVENEASCA. Tot ce spune Basescu
> ar trebui sa fie sofism. Daca ar avea ceva normal de spus. Dar Base,
> nu numai ca nu ignora un tembel ca Voronin, pus de Putin la un santaj
> destept cu Romania, ci devine un agresiv coleric si fara de ratiune.,
> incalcind regulile unei diplomatii de rasa. Base nu are scoala, nu are
> consilieri destepti, iar cei pe care ii are sunt niste oameni de paie,
> fara coloana sau cultura. Ce vrem de la Basarabia?Nu stim inca. Nu
> stim pentru ca vrem Unirea, idee prosteasca acum.Suntem refulati de
> neputinta de a da o replica pe masura sau a pune la cale un plan
> european, valoros, care pe diferite cai, in final, sa duca la Unire.
> Cine ar faceasta? BASE? Nu, in nici-un caz. Nu poate, iar limitarile
> lui, sunt aberatii fara de control. Morbid pe dinauntru, gaunos la
> capitolul bun simt, un individ pe care poporul l-a confirmat in
> functie ca pe o gogoasa sentimentala votind paternal si aparind o
> victima, saracul de el. Vrem Unirea? Aici este raspunsul. Daca vrem,
> trebuie sa stim daca si moldovenii vor asta. Daca nu vor, de ce sa ne
> mai complicam in replici care nu au nici-o noima. Dar nu putem. Suntem
> sifonati de un Voronin, mult mai destept decit Basescu. Asta e!
>

alwis46
2007-12-16 09:31:42

Re: Domnule Director, alwis

Te legi de amanunte, esentialul consta in faptul ca am avut grade nobiliare, lucru de care dublu ion inca n-a aflat.
Macar auzise si el de printesa Briana Caragea si de printul Barbu Stirbei care traiesc sau vin acum prin Romania si ale caror grade nobiliare coboara in negura vremurilor si nu sunt aduse de casa Sigmaringen-Hohenzollern.
Eu atat am vrut sa arat.
A propos, Serban Cantacuzino ce mai face pe acolo pe pamant frantuzit ?


La 2007-12-16 03:10:35, Shadow a scris:

> > Vad ca si domnia voastra faceti aceisi greseala ca aceea a unuia
> > dintre colaboratori afirmand ca Traian Basescu este principalul
> > responsabil cu politica externa a Romaniei.
> > Unde ati citit domnule director despre aceasta orincipala
> > responsabilitate ?
> > Constitutia zice clar la art.91.1 ca Presedintele incheie tratate
> > internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern.
> > Cu alte cuvinte nu poate incheia tratate de nici un fel in nume
> > propriu.
> > Tot Constitutia, dar la art. 102.1, spune foarte clar ca Guvernul,
> > potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament asigura
> > realizarea politicii interner si externe a tarii.
> > Cu alte cuvinte, Guvernul este principalul responsabil, printr-un
> > ministru desemnat specia, de politica externa a tarii noastre.
> > Alte prevederi referitoare la politica externa romaneasca nu sunt in
> > Constitutie si dupa cum se vede, responsabilitatea ei cade exclusiv in
> > sarcina Guvernului.
> > Ca Traian Basescu a sarit din nou calul si l-a luat gura pe dinainte
> > este clar, asta se vede cam de prea multe ori in ultima vreme dar este
> > de dorit, macar din partea Dvs, sa incercati sa nu mai faceti
> > afirmatii care nu au suport in Constitutie cum de altfel imi doresc ca
> > Traian Basescu sa se mai abtina sau macar sa n umere pana la 10 atunci
> > cand mai deschide gura.
> > Toate cele bune !
>
> Cu toata Constitutia Romaniei presedintele este autorul "marii negre
> lac rusesc" si a "axelor" sau a prietenie sale cu voronin sau cu
> ucraineanul. Luarile sale de pozitie nu au fost nici discutate in vreo
> sedinta de guvern iar guvernul a fost pus in fata unui "fapt
> implinit". Poate recunosti ca a incalcat Constitutia. Glumeam nu poti
> recunoaste asta.
> Tot la "bilele sale negre" se pot adauga perioadele de "interimat" al
> unor functii precum cea de ministru de externe.
>
>

Shadow
2007-12-16 14:06:09

Alwis

>Te legi de amanunte, esentialul consta in faptul ca am avut grade nobiliare, lucru >de care dublu ion inca n-a aflat.
>Macar auzise si el de printesa Briana Caragea si de printul Barbu Stirbei care >traiesc sau vin acum prin Romania si ale caror grade nobiliare coboara in negura >vremurilor si nu sunt aduse de casa Sigmaringen-Hohenzollern.
>Eu atat am vrut sa arat.
>A propos, Serban Cantacuzino ce mai face pe acolo pe pamant frantuzit ?

Ma gandesc ca ai "gresit" threadul de discutie :-). Nu e grav. Nu stiu ce face Serban mai ma conversez insa din cand in cand cu cumnata-sa. Pot sa o intreb.
Esentialul in discutia despre printul Serban Cantacuzino este ca a facut ca familia sa sa "piarda" o comoara "inestimabila". Respectiv Biblia Cantacuzina confiscata. Si asta doar pt ca vroia sa o "vanda" afara durandu-l drept in "graur" de familia lui. Ti-am mai spus ca mostenitorul mosiilor si a Bibliei nu era el.

silviana
2007-12-16 21:53:04

declaratii,actiuni si contraactiuni iresponsabile de ambele parti

sub patronajul ue.nu ar mira pe nimeni ipoteza ca ultima actiune de expulzare sa fie raspunsul la actiunea bor,de unde se vede ca nici una din parti nu aure vre'un respect pentru realitate si traiesc in trecut,dorind cu orice pret! sa'l reinvie,intrerpretind adevarul dupa plac,de la stefan cel mare pina la mihai viteazul,prezentul,pauza.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00936 sec.