Ziua Logo
  07:14, miercuri, 14 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-11-14
Aya din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.226.121...)
2007-11-14 21:26
SRS: CRED CA REALELE MOTIVATII TREBUIE CAUTATE IN PLANURI MAI SUBTILE!

Jurnalista voi ramane toata viata, chiar daca nu mai lucrez in presa. In presa -cea in care m-am format eu, la inceputul anilor '90 cel putin- functiona (asa era si asa a ramas, in cazul celor de caracter) un principiu: jurnalistii nu se ataca intre ei, indiferent de faptul ca, din perspectiva opiniilor personale sau ale politicii editoriale a publicatiei unde scriu, s-ar afla pe pozitii opuse.
Imi amintesc in 1990, o lectie colosala predata mie de Radu Boroianu (om de la care am invatat foarte multe). Era o conferinta de presa si, intrucat colegul care se ocupa de acea "zona" (eu eram pe Externe, deci ma ocupam de cu totul altceva) nu era in redactie, m-am oferit eu sa merg.
Vazandu-mi disponibilitatea de a "cobori in cotidianul romanesc", Radu Boroianu mi-a spus (de parca ar fi anticipat ce uremaza):" Tine minte, copilal mea iubita (asa mi-a spus totdeauna n.A.) daca se va intampla vreodata ca, la o intalnire cu presa, gazda sa dea afara reprezentantul unei publicatii, oricare ar fi aceea, te ridici si pleci, in semn de solidaritate si ii convingi si pe altii, daca poti. Suntem o breasla si, indiferent de opiniile exprimate, trebuie sa ne sprijinim intre noi".
La acea conferinta de presa (a unui partid) a fost dat afara din sala reprezentantul "Romaniei mari" (pentru ce se scrisese in revista despre partidul in cauza).
M-am ridicat si am spus ca parasesc sala in semn de solidaritate cu colegul meu de breasla. Imediat s-au ridicat (erau binisor mai in varsta ca mine, toti) cei de la "Dreptatea" si de la "Cotidianul" (pe atunci, ale PNT-CD)- cele mai atacate ziare chiar de catre Romania mare! Apoi altii.
De la Radu Boroianu mai retinusem ceva: suntem o breasla relativ vulnerabila si ceea ce astazi i se intampla unuia dintre noi maine ni se poate intampla noua, daca nu luam atitudine ferma.
Asa ca NU la jurnalistul Bogdan Chirieac ma voi referi. Ci, la "afacerea Motorola". S-a vehiculat mult subiectul afacerilor "ciudate" intre STS (dar si serviciile Armatei) si Motorola. Subiectul dateaza dinainte de 2000- cu mare "evolutie" in perioada 1998-2000!
Aparent fara legatura cu ceea ce afirm eu, Jurnalul national a facut, luni, referire la un "protocol", incheiat in 1998, intre diverse servicii si "zone" ale unor ministere-cheie, o "fratie" care functioneaza si acum impotriva oricui se doreste a fi "debarcat". Din textul prezentat de Jurnalul national LIPSESTE un singur serviciu: cel de informatii al Armatei!
Cum se traduce asta, ca mesaj PRIN presa?
"Ati facut publica afacerea noastra, sub acoperirea STS, cu Motorola- na, facem public protocolul vostru si vedeti voi ce petiti caci tot exista subiectul central
"politia politica"".
Revenind la subiectul Motorola, as intreba mai degraba CINE i-a sugerat lui Bogdan Chirieac "intrarea in firma" (in mod sigur, corecta sub aspect legal). Nu trebuie uitat ca Bogdan Chirieac vine de la Adevarul.
In actionariatul (direct sau "indirect") de la Adevarul se impleteau, la un moment dat, interese foarte ciudate (subliniez, NU ma refer la jurnalisti acum, ci la interesele care se impleteau in actionariatul decident!). Dintre care, unele, duc direct la serviciile Armatei(sau "zone din acestea"- de exemplu "celebrul" Taher).
In opinia mea, lui Bogdan Chirieac I S-A OFERIT un procetaj din firma CSR- eventual in schimbul unei parti din procentajul care i-ar fi revenit din "Adevarul". Ceea ce imi pare profitabil- si acceptabil- din perspectiva investirii banilor. In speta, ma refer la Bogdan Chirieac.
Un jurnalist (si inca unul bine plasat in peisajul analistilor din Romania) e o interfata de exceptie. Managementul nu-i apartine (a scris pana si Ev. zilei, ziarul care a lansat, in mod peniobil si deturnant, subiectul).
Scandalul Motorola a fost foarte greu tinut sub obroc in 2000, in special (dar si inainte). Totul a fost "acoperit"- au aparut alte scandaluri, alte zgomote care au distras atentia.
Mai observ ca "Gandul" a fost facut cu banii (ma rog, asa apare) celor care, dupa moartea lui Tinu (foarte ciudata- daca am retinut bine, urma sa fie deshumat in data de 14, pentru reluarea anchetei privimd imprejurarile mortii sale) s-au situat de partea fiicei acestuia (fiica din casatorie) si advers APARENT intereselor fiului sau din afara casatoriei, facut cu Emilia Iucinu.
Mai observ ca Teher era "de partea" Anei Maria, fiica lui Tinu din casatorie.
Ca "unii" si "altii" au negat ca sunt actionari la Adevarul (nu din redatie, nu la cei de acolo ma refer) e ceva care nu poate "prosti" pe nimeni.
Iata ca datele care atesta prezenta lui Bogdan Chirieac in fiirma CSR (care "face" afacerea Motorola in Romania- in "combinatie" cu STS, y compris cu serviciile armatei) sunt din 2005.
Sa ne amintim de cand a aparut ziarul "Gandul" si sa vedem care e posibilitatea "trasferului" de fonduri (repet, absolut legal si profitabil- viza fireasca in orice afacere) odata cu aparitia "segmentului" mass media la care m-am referit!
Remarc o "coincidenta": Petrisor Periu (cu mari "fire" care duc la afacerile cu Motorola) a ajuns vicepresedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine, in a doua parte a anului 2004, IMPUS de Talpes (in perioada in care acesta, la randul sau, fusese IMPUS la Palatul Victoria). Or, Talpes este cel PRIN care, inca din prima parte a anilor '90, serviciile Armatei au penetrat spionajul romanesc (SIE) impunandu-si omul (fost membru in Directia Politica a Armatei) la conducerea acestui serviciu. Talpes si altii impusi de el nu au facut decat sa "infiltreze" celelalte servicii cu oameni bine controlati (de el si de "apropiatii" sai) de numele lui legandu-se sustinerea unor indivizi amesrtecati de-a dreptul sordid in afaceri mizere- unele soldandu-se cu falimente rasunatoare pe plan national, precum Rafo-Carom, altele fiind legate de spalari transfrontaliere de bani negri columbieni- de exemplu Matser-Tender.
Cei care nu au auzit de relatia Talpes- Taher (directa dar si indirecta) aud acum!
Asa ca, "sacrificarea" jurnalistului Bogdan Chirieac trebuie privita din doua directii: zgomotul pentru a acoperi pe de o parte deziinformarea a carei tinta e Romania (care are si o componenta economica foarte puternica!) si, pe de alta parte, aruncarea in derizoriu (prin distragerea atentiei) a subictului "deshumarea lui Dumitru Tinu si reluarea anchetei asupra mortii sale".
In dimineata in care s-a produs accidentul (extrem de suspect) Tinu se oprise la Mariott si VORBISE CU CINEVA in hol. Cu un barbat.
Niciodata nu s-a "studiat cu atentie" acea caseta (desi e clar ca holul e supravegheat video). Or, unul dintre actionarii foarte interesanti acolo era Taher (care era legat si de Adevarul si inca foarte solid). Si nu numai Teher era "interesant".
Unii acrediteaza ideea (inca de atunci, din 2003 a aparut!) ca acea persoana cu care a vorbit Tinu (se pare ca a parasit hotelul odata cu Tinu) e un personaj adanc implicat in afaceri cu fier vechi.
Cum totul se leaga cu totul- iar problematica mortii lui Tinu e foarte "ciudata"- s-a dat "pe piata" afacerea Motorola via Bogdan Chirieac. Care, nici macar in management nu amestecat dar, fiind un personaj cu mare vizibilitate, urmau sa se puna, cu efect, "tunurile mediatice" pe el. Deci, firele duc in alte parti! Promit sa ma ocup de demistificarea adevarului!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00765 sec.