Ziua Logo
  15:43, duminica, 18 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-11-11

Comentarii: 73, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

dan99
2006-11-10 23:36:29

Punct de vedere

Cititorii ziarului Ziua sint obisnuiti cu asalturi agresiv nationaliste de tipul acestui editorial. Cei care promoveaza adoptiile internationale nu sint bautori de singe romanesc. Traiesc in Statele Unite. Adoptii se fac si aici, din interior. Exista si nu putine adoptii internationale. Vecina mea are o fetita din India. Copilul meu joaca basket si doi dintre coechipierii lui au fost adoptati din Brazilia si respectiv Rusia. Toti acesti copii adoptati si multi altii au vieti fericite, mult mai bune decit cele lasate in urma. An de an, la ambasada Romaniei --care sper ca nu poate fi banuita ca e insetata de singe -- se aduna de Craciun parinti americani si copii adoptati din Romania, pentru a mentine legatura cu tara. Fireste ca exista si in Statele Unite agentii de adoptie, care faciliteaza procesele respective. Covirsitoarea lor majoritate sint legitime. Este o afacere, fie si non-profit? Sigur ca este dar faptul ca e o afacere nu inseamna ca e si criminala. Si-apoi nu intimplator in cazul semnalat de ziar, delicventul a fost prins. Procesele de adoptie, ca si alte formule de imigratie sint controlate in Statele Unite, la fel si agentiile. Este adevarat ca exista coruptie peste tot in lume si adoptiile sint expuse acestui flagel. Dar in marea majoritate a cazurilor, copiii adoptati care ajung in America au parte de familii care-i iubesc si care au grija sa mentina legaturile cu tara de origine. Nimeni nu spune ca orfanii romani trebuie adoptati in exterior, daca exista familii interesate in interiorul tarii. Dar daca nu se gasesc astfel de familii, cui foloseste sa tii un copil in orfelinat, de multe ori in conditii precare daca exista posibilitatea sa duca o viata buna, cu parinti care-l iubesc? Foloseste tarii? Foloseste copilului? Autorul editorialului spune ca copiii romani sint victimele unui joc politic planetar. In Ziua multe conspiratii planetare vizeaza Romania in mod special. Interesul copilului trebuie sa primeze. Statul roman poate asigura daca vrea si integritatea interna a procesului si un control extern. De ce sa fie copiii victimele coruptiei din Romania? Mai bine invers. Sa fie coruptia victima, cel putin in acest caz. Nu cadeti in capcana celor care-si pun nationalismele de doi bani mai presus de interesele unor copii! A propos, nu am nici o legatura cu procesele de adoptii. Iubesc insa copiii.

Nababul123
2006-11-10 23:41:04

Vezi ca-l superi pe Maestro

D-l Prof Stolnici era de parere (vezi Arhiva te rog!) ca este bine sa se liberalizeze adoptia aceasta. Este totusi frumos ca n-aveti toti la Ziua ACEEASI parere... si se mai si publica amandoua parerile, ...ceea ce la noi muritorii de rand nu prea se intampla fenomenul...

briel
2006-11-10 23:50:16

Ce mi-ai facut mai Georgica?

Iar imi vine sa scot mitraliera, si vad ca
n-am, asa ca o sa fac o criza de "bila".
Daca din 500 de cazuri de copii infiati
in strainataturi, 2 vor fi chinuiti de niste
stricati la cap, si cunosc lucrul acesta ca
se va intampla, atunci pentru cei doi i-as
tine in Romania si pe ceilalti, chiar daca nu
vor avea sansele oferite de niste parinti
occidentali. Asa este judecata Pastorului
care lasa 99 de oi si pleaca dupa cea una
ratacita.

Nu dati fratilor copiii tarii! Rahatul asta de
viata, va trece oricum, mai sarac sau mai bogat.

Vreti sa ajutati copiii din Romania, sangele neamului?
Cautati pe google Valea Plopului, parintele
Tanase, care creste multimi de copii abandonati.
Deschideti-va baierele pungii si dati milostenie.

JohnGreen1
2006-11-11 00:18:50

Rusine

Toti vedeti doar latura politica si financiara! La copii cine se gindeste? Numai senzationalismul ieftin are trecere? Tineti copiii "la adapost" fara parinti sub tutela unor impostori! Nimeni nu vrea sa faca un efort si sa dezvolte un cadru real bazat pe interesele copiilor (sa aiba un camin si o familie) penru adoptiuni! Citi dintre voi au fost in aceste locuri de "adapost" real? Ei bine eu am fost! Si nu ma mindresc cu ceea ce am vazut! Iar sloganul "Nu ne vindem tara/copiii" i-mi face greata! Ceea ce se intimpla este ca, crestei copiii in "casa" ca sa ajunga mai tirziu la cersit prin vest! Rusine!

gergiana
2006-11-11 00:25:39

Nimeni nu poate obliga

Legile referitoare la adoptie ar trebui sa fie fara cusur, cu posibilitatea certa de a putea verifica parintii adoptivi si de a pastra legatura cu copilul, incat daca nu se indeplinesc conditiile impuse sa se poata anula adoptia. Totul depinde de cat de bune sunt legile si cat de mult se protejeaza interesul copilului. Mai am o obiectie, nu trebuie sa fie decazuti parintii din drepturi daca copiii n-au conditii de trai, decat sa se plateasca bani pentru femei adoptive cu plata, mai bine acei bani s-ar da mamei care in mod sigur s-ar ingriji mai cu drag de copilul ei decat mama adoptiva(angajata) care oricum isi ia un copil spre adoptie pentru bani ca sa-si ingrijeasca mai bine proprii copii, sa aiba salar. Multe lucruri sunt facute fara a intra in miezul problemei. Nu vorbesc de parintii betivi sau alte categorii. Vorbesc de cei care din diferite motive au ajuns in momente grele si isi iubesc copiii, care pentru nimic in lume nu i-ar da de langa ei.

M_D_L
2006-11-11 00:53:50

Re: Punct de vedere

Romanii nu sunt impotriva adoptiilor. Vor numai garantii serioase si modalitati de verificare, ca copiii sunt bine tratati si nu ajung sa fie transati pentru transplantul de organe. Cat timp sunt la noi se poate tine o evidenta stricta a lor.
Dupa ce au fost scosi din tara se poate face orice cu ei, pentru ca practic nu au identitate si nici rude care sa se intereseze de existenta lor. Cu escrocii internationali din ziua de azi nu e de joaca. Numai idiotii se lasa dusi de nas cu usurinta. Am vazut destui occidentali imbracati bine si cu masini scumpe, care pareau niste gentlemani, dar care in realitate erau mari jigodii. Nici la ei nu umbla cainii cu covrigii in coada si pentru un trai mai bun sunt in stare de ce nu-ti trece prin cap.

lahovari
2006-11-11 01:34:27

Re: Punct de vedere

ingineru
2006-11-11 02:23:30

Re: Rusine... pana la urma e clasica poveste romaneasca, cea cu capra.

srk
2006-11-11 02:35:27

fruntasa la export

Nici o alta tara europeana nu a exportat bebelusi in ritmul in care a facut-o Romania. Nu am cifre dar de cand traiesc in America am intalnit cel putin 4-5 familii de americani, cu totul intamplator (prin universitati, apoi la serviciu), care i-au "achizitionat". Nu mai zic ce cuvinte "frumoase" aveau despre Romania si ce isi bateau joc de ea in privat (si nu numai, din moment ce am auzit si eu ecouri). Inteleg sa vindem carne sub forma de prostituate dar nu treceti si la minori! Nu este suficient ca Romania apare din nou acum publicului american sub forma unor debili (vezi filmul "Borat")? Sunt sigur ca imaginea ne va fi mai buna rezistand la presiunile unor afaceristi verosi. Cel putin asa se vede de la mine, din SUA (incerc sa sterg impresia ca romano-americanii pe care ii stiu eu ar fi ptr. reluarea adoptiilor internationale - din contra).

george nemteanu
2006-11-11 06:28:00

Re: George Damian , felicitari ! Poate totusi, finalul...

toni
2006-11-11 07:40:54

Felicitari pentru articol


Nota 10

ionion
2006-11-11 07:46:15

Pai adica cum, cam ce credeti voi ?

vreti in EU ? vreti _! vreti autostrade finantate de EU ? vreti !
vreti diguri aparatoare contra inundatiilor de la EU finantate ? vreti !
vreti combustibili fara conditiile moscaliilor ? vreti !
Pai bine draga, vreti toate alea si voi sa nu dat nimic ?
Cam cum vine asta ?
Asta este logica "westului" !
Atunci la ce s-au gandit ? ia sa le luam copii prin "adoptii"
ca in Belgia sunt o multime care "au nevoie" de copii ...
Pai nu ?
Simpaticul redactor sef - le zice mai cu perdea si mai pe ocolite
dar eu vi le spun de-a dreptul dragalashilor !

Socrate
2006-11-11 09:31:33

Export masiv in viu

Romania exporta masiv romani, sub diferite forme : embrioni, bebelusi, copii, femei (carne vie ), femei si barbati ( forta de munca ). Fara comentarii

roy
2006-11-11 10:03:45

Cine va hotara

Adrian v.D.
2006-11-11 11:03:51

Stopati adoptiile internationale

E normal sa vezi copii adoptati de familii din Occident.De obicei exista familii care nu pot avea copii.Aceste perechi se duc in asa-zisa "Lume a treia" si cauta un copil.Sau crede cineva ca se duc prin Belgia sa caute copii?Este o problema si de <imagine>...a unei tari.Exista familii de crestini,care adopta copii din tarile sarace,chiar daca au copiii lor.

De ce exista atatia copii abandonati?
De ce exista atatea avorturi in Romania(mai multe decat in Germania,o tara care are o populatie de patru ori mai mare)?Ce au avorturile cu acesti copii abandonati?Morala ...inexistenta,in anumite cazuri.
Si cum combate statul aceasta saracie,care este dubla:morala si materiala..?
De ce exista in tara o mare nepasare fata de copiii abandonati?
De ce se fac <afaceri>cu acesti copii,incat a aparut o clasa de avocati,etc.,care <traiesc bine> din aceste <afaceri>?
De ce nu exista exemple ale unor parlamentari,bogatasi romani,care adopta acesti copii?(un singur ex.:magazinele Billa din Romania angajeaza cu predilectie copii din Casele de copii.Bravo lor!Cate firme romanesti fac acest gest nobil?)
Pana cand avem si raspunsurile la aceste intrebari,opriti adoptiile internationale!

Adrian D.

ingineru
2006-11-11 11:12:49

Re: Cine va hotara... fii linistit, romanii sunt obisnuiti.

CHIORU
2006-11-11 11:54:13

plin de grija pt sarmanii copii citesc acest articol si

plin de grija pt sarmanii copii citesc acest articol si ma chinui sa pricep ce anume ii pasa ro de acesti copii ?
oare milioanele de expatriati din ro nu sunt tot copiii romaniei ??
cui ii pasa de ei ?
daca nu ma insel ei sunt priviti numai ca potentiali trimitatori de valuta forte in "tara".
hai sa lasam ipocrizia la o parte - e vorba de o afacere - un businnes sau o bisnita - nimic altceva.
daca ro ar vrea cu adevarat sa opreasca aceasta stare de lucruri nici o forta din lume nu s ar putea opune.

ursu livia
2006-11-11 12:38:41

REALITATI ROMANESTI

citat:

"un ciopor de organizatii neguvernamentale, care chipurile se ocupau de protectia copiilor abandonati. Mii de astfel de ONG-uri de apartament au actionat in Romania pana in 2001, cand au disparut odata cu suspendarea exportului de copii. Si au disparut cu tot cu arhiva lor (pe care conform legii trebuiau s-o incredinteze Arhivelor Statului sau s-o pastreze cel putin intacta) facand astfel si mai dificil procesul de urmarire a copiilor adoptati"

Toate ONG-le au fost create sub "protectia"unor legi date de un Parlament comunist doar in scop comercial .S-au dezvoltat in tara mii de programe de protectie a copiilor abandonati pe bani PHARE,bani care in realitate au servit lacamiei unor indivizi subumani.
Toate DGPC din Romania sunt inca conduse de fosti comunisti sau de fosti militieni.Situatia din casele de plasament este departe de-a respecta drepturi elementare ale copiilor.
In toata perioada regimului iliescu s-au facut afaceri banoase cu adoptiile internationale,copiii fiind trimisi in locatii de care romanii nu stiau nimic,IMPORTANT ERA SA OBTINA CAT MAI MULTI BANI.
Concomitent cu aceasta in tara saracia si dezumanizarea imbraca forme din cele mai degradante,"productia "de copii-marfa pentru adoptii fiind in continua crestere cu incalcarea celor mai elementare drepturi ale omului.
Va pot spune ca asistenti sociali care nu reprezentau "incredere"pentru comerciantii de copiii si-au abandonat meseria.

Nu stiu daca adoptiile internationale pe care le cer liberalii europeni nu sunt ca o prima forma de necesitate si de punere la adapost a tuturor copiilor abandonati din tara,tinuti in foame,in mizerie si-n frig ,aceasta pana cand se vor indeplini toate conditiile ca si-n Romania nivelul de trai sa atinda macar nivelul minim al tarilor din UE.

Ziua de ce nu incercati sa -i informati pe cititorii d-tra care sunt limitele legale ale unei piete a fortei de munca ,care este limita minima a nivelului de trai(pe care statul este obligat sa o asigure celor in nevoi reale)in tarile membre ale UE?(art.25 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului)
Care sunt obligatiile cetatenesti din p.d.v. ale normelor de comportament si moralitate ca si de respectare a principiilor unui stat de drept asa cum va trebui sa fie si Romania dupa ian.2007?

roy
2006-11-11 13:08:13

Re: Stopati adoptiile internationale

Oriana
2006-11-11 13:12:21

Am citit nu de mult un excelent eseu al lui Fjordman ...

simiondan
2006-11-11 14:27:56

atat cei care cumpara

cat si cei care vand, sunt demni de dispret. indiferent de unde sunt , ce sunt samd. facand un calcul sumar, dupa 89 romania a exportat aproape 20000 de copii. inmultind cu o medie 50000 euro pentru fiecare copil avem o afacere de 1mld euro!
adoptii internationale pe bani grei - un targ de oameni -o batjocura pentru umanitate.
sunt cazuri exceptionale- copii orfani sau cu parinti aflati in imposibilitatea de-ai creste din cauza unor boli grave. se gasesc rude , se gasesc in primul rand romani care ar dori sa-i adopte. asa cum au stat lucrurile pana acum si se doresc sa fie in continuare - e josnic pentru toti.
a face 10 copii stiind ca nu esti in stare sa-i cresti e iresponsabilitate.
a te duce la iresponsabil si a-i oferi bani pentru a fi fericitul posesor
al unuia sau mai multi copii e tot iresponsabilitate.
bineinteles ca pana la urma numai romanii sunt vinovati si innapoiati.
cei care dau bani grei pentru copiii rin romania, n-au nici o vina. ei platesc .neoameni si unii si altii.

Pacuraras
2006-11-11 14:28:54

Haraci, sugiuc, caldaram politic..

Mai inainte de toate, o lamurire in legatura cu expresia ''Birul de sange'' din titlul articolului...Nu este vorba ca cineva vrea sa ne bea sangele la modul propriu..
''Birul de sange'', ''tributul de sange'' sau ''haraciul de sange'' este vechea denumire pentru obligatia de a plati Inaltei Porti - pe langa aur si alte cele - si copii destinati corpului ienicerilor.
Si ca veni vorba despre beutul de sange si haraciul de sange, gandul ma duce catre Vlad Tepes...

Pai, cand i-a cerut Mehmet II ca, pe langa haraciul randuit la 10000 de galbeni, Kara Iflac sa plateasca pe deasupra si ''haraci de sange'' 500 de copii, Tepes a acceptat sa plateasca banii dar a refuzat sa plateasca haraciul de sange..Asa cum ar trebui sa raspunda Ro. si astazi: acceptam sa platim banii conveniti pt. aderare, nu acceptam sa dam copiii..

Putem banui ca insistenta Sultanului asupra haraciului de sange l-a facut foarte nervos pe Tepes din moment ce pana la urma le-a tintuit cu piroane turbanele pe cap solilor turci.

Acuma io nu zic c-ar trebui sa le tintuim cu piroane turbanele pe cap celor ce vor sa ne impuna azi sa le dam copiii..
In primul rand ca nu-i crestineste..In al doilea rand ca astazi cei care cer haraci de sange nu mai poarta turbane..In al treilea rand, nu-i prost cine cere, e nemernic cel care da..

Si apoi, nu cred ca niste piroane tintuite in capetele oamenilor politici romani ce vor accepta sa plateasca haraciul de sange ar ajuta la ceva..In mod sigur nu i-ar face mai destepti..Si de fapt, nu desteptaciunea e problema lor...Problema nu-i la cap ci la coloana vertebrala..

Io crez ca pana la urma Romania va ceda triumfal..Chioru are dreptate..Este vorba despre o practica politica sistematica in randul clasei politice romanesti..Decat sa rezolvi problemele, mai bine sa ti le rezolve altii..Sau si mai bine este ca problema sa dispara la modul fizic..

Exista somaj? Solutia cea mai simpla nu e sa te concentrezi asupra economiei ci sa faci sa dispara somerii...afara din tara..
Exista o problema cu pensiile si cu sistemul medical? Pai cel mai simplu e sa fie lasati sa dispara batranii si betegii..
Exista o problema cu orfanii? Pai cel mai lejer e sa dispara si astia..

Adevarul este ca intelighentia si clasa politica din Ro. poarta pe umeri o povara de nesuportat..Of, of, of..Cine sa-i ajute, cine sa le ia povara deciziei de pe umeri? Of, de s-ar putea ca altii sa ia deciziile si sa-si asume si responsabilitatile...
De aia o seama de oameni politici cauta cu infrigurare o instanta ce ar putea sa le accepte demisiile morale...Se dau anunturi la mica publicitate a micului trafic moral: catel ud cu limba catifelata si buze reci, caut dulau..

De-o pilda - dupa ce Mihai Razvan Ungureanu dadu cu mucii-n fasolea cu landul austriac - iata o intamplare petrecuta pe 16 octombrie a.c..
In asta mareata zi, prefectul de Suceava per numele glorios de Orest Onofrei, slujbas al Statului Roman, tinu o mica cuvantare pe un santier..
Este un santier al viitoarelor fabrici de cherestea si placi fibro lemnoase ale firmelor austriece Egger si Schweighofer..

In acea zi memorabila, prefectul judetului cu cele mai multe paduri, Orest Onofrei, in fata unui auditoriu pestritz - la matze - ii dezorienta geografic cu totul pe austriecii de la cele 2 firme spunandu-le ca ''se pot simti ca acasa fiindca Bucovina se afla in Ducatul Oriental al Austriei''...

Sau uite alt exemplu..Adrian Cioroianu - istoric, parlamentar liberal, observator la Parlamentul European de la Bruxelles - intr-un harticol din Dilema, secreta urmatoara juisare morala:

''Aceasta e Romania second-hard: pentru a doua oara in
istoria acestor pamanturi, se petrece un eveniment cu implicatii adanci. La 1900 de ani de la cucerirea romana (ce avea sa aduca, treptat, latinitate, crestinism, Lumini etc), Romania va fi invadata de un alt mega-imperiu european. In ciuda penibilelor tanguieli ale unora ce viseaza in limba daca, mie mi se pare ca prima invazie ne-a prins bine. Drept care mizez, deschis si cu speranta, si pe cea de-a doua.''

Pai sigur ca da, ce nu face omul pentru o caftanire...
Io unu visez in limba romana, da' daca l-as intalni acuma pe-o carare, i-as aduce aminte istoricului Cioroianu - care este prea mare pentru un popor asa de mic si prea mic pentru o lume asa mare - despre cum 'cea Eutropius, ca Dacia fu secatuita de barbati..
Pai istoria se repeta..Asta se intampla si azi cu Romania..E secatuita de barbati nu doar la modul propriu, din moment ce barbatii politici ai Romaniei se comporta in cel mai bun caz ca niste primadone si in cel mai rau ca niste dame de consumatie gata de a fi ''invadate''..

roy
2006-11-11 14:29:53

Re: REALITATI ROMANESTI

basarab
2006-11-11 15:03:18

Romanii vor sa infieze, dar nu au loc de "export"

Tariceanu: nu sunt copii pentru adoptii internationale
Adevarul Online

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat, ieri, ca Romania poate avea grija de copiii orfani, iar legislatia actuala este mai degraba restrictiva in acest domeniu.

El considera ca noile prevederi normative nu trebuie "sa creeze sperante" familiilor straine care au facut cereri de adoptii.

Tariceanu a precizat ca in acest moment, fata de aproximativ 450 de copii care pot fi adoptati, exista peste 1.300 de cereri de la familiile din Romania


care si-au exprimat intentia de a adopta un copil.

Anticomie
2006-11-11 16:32:26

Re: Haraci, sugiuc, caldaram politic../comparaison n'est pas raison

Mos Grigore
2006-11-11 17:30:43

Patetic IEFTIN! Mai ai 2 Incercari!

Mos Grigore
2006-11-11 17:33:12

Stopati adoptiile internationale, si productia industriala (de AUROLAC) a RO se va tripla!

Pacuraras
2006-11-11 17:36:17

Re: Haraci, sugiuc, caldaram politic../comparaison n'est pas raison

roy
2006-11-11 17:39:31

Re: Haraci, sugiuc, caldaram politic

Parerile se cam repeta (vezi Adrian v.D. + Roy).

In Israel, cand este un proces de divortz, infiere, sau ceva asemanator, curtea stabileste la cine ramane copilul in functzie de binele copilului. Nu este o treaba usoara, dar curtea primeste hotararea in mod logic, pe baza datelor existente la timpul hotararii si a istoriei cunoscute a cazurilor asemanatoare.

In cazul adoptziei binele copilului este sa gaseasca dragoste si familie care sa-

roy
2006-11-11 17:45:27

Re: Haraci, sugiuc, caldaram politic...

spaiu'
2006-11-11 18:25:01

Re: Cu parere de rau...

...pentru comunitatea romana din tara (din care fac si eu parte), trebuie sa va dau dreptate, dragi colegi de forum. Am ales niste fanarioti locali, a caror singura grija este plecarea capului la orice tampenie, nu importa cat de mare, cu conditia sa vina de la Bruxelles ori de la Washington. Nu exista nici un pic de personalitate, numai pupincuristi... Poate ca ar trebui sa schimbam criteriile dupa care ne promovam politicienii. Asta, insa, nu se va intampla pana ce nu se va trece la vot uninominal. Pana una, alta, facem figura de turma de oi, cretine de zaduf, manati de un cioban beat spre gura lupului socialist ( a se citi UE), fara ca acesta sa mai ia in considerare ca s-ar putea sa nu mai aiba ce mulge...
In alta ordine de idei, a rasuflat o alta magarie a parlamentarilor romani, care pregatesc, pe sest, votarea legii ce ar permite casatoriile homosexuale, ca si a poligamiei. Maine, Biserica Ortodoxa incepe strangerea de semnaturi pentru blocarea acestui proiect. Chiar daca nu sunt de fel bisericos, maine voi merge la cea mai apropiata biserica, cu CNP-ul in mana. Si invit pe toti concetatenii ce agreeaza procesul tehnologic de inmultire a speciei umane sa faca la fel!

toni
2006-11-11 18:27:45

Daca Uniunea Europeana iubeste copiii atunci sa interzica avorturile


Altfel gija ostentativ afisata fata de copii nu e decat o imensa ipocrizie . Cum poti sa spui ca iubesti copiii si te ingrijesti de ei daca accepti sa fie macelariti in burta mamei si apoi sa denumesti chestia sta , pompos , drepturile omului . Astea nu sunt drepturile omului , ci dereglarile omului.


Golanul
2006-11-11 18:35:43

Re: Haraci, sugiuc, caldaram politic../comparaison n'est pas raison - absolutement!

spaiu'
2006-11-11 18:36:36

Re: Haraci, sugiuc, caldaram politic..

Golanul
2006-11-11 18:39:22

Re:Asta ati inteles dv.? Este exact pe dos...

toni
2006-11-11 18:39:32

roy

Anticomie
2006-11-11 18:45:41

Gandirea stereotipica a d-lui Pacuraras

Anticomie
2006-11-11 19:09:09

Interesul copilului si etosul romanesc

roy
2006-11-11 19:49:17

Re: roy

toni
2006-11-11 20:42:33

Si ar mai putea sa-si manifeste iubirea si grija intr-un fel


UE ar putea sa dea fonduri pentru ca acei copii sa creasca in Romania in conditii la standarde europene , fondurile sa mearga fie la parintii adoptivi , romani , fie la orfelinate .

Daca nu le convine asa , e clar ca nu ii intereseaza soarta copiilor ci doresc o sursa de adoptii suplimentara pentru propriul lor electorat din occident .


Sobru
2006-11-11 21:07:15

Re: Daca Uniunea Europeana iubeste copiii atunci sa interzica avorturile

Nu se poate face rau unui om drept razbunare, iar asta sa fie considerata "dreptate". Femeia care face avort are o problema cu Dumnezeu, iar societatea nu poate sa-i faca rau(adica s-o "pedepseasca") pentru nu reprezinta un pericol pentru societate.
In probleme de genul asta, asa cum este spre exemplu si legitima aparare in care poti ucide, nu este vorba de a fi de acord cu crima, ci este vorba din punct de vedere legal de o "dezincriminare".
Pentru cune are minte sa priceapa.

Ratacitul
2006-11-11 22:06:35

Cateva opinii

Sunt dezamagit de reactiile unor conforumisti la acest topic. Mi se pare ca in loc de a se incerca o viziune privind rezolvarea problemei, s-a dat un nou prilej de exprimare a utopiilor/frustrarilor personale. Fiecare ia partea de adevar care-i convine si construieste rationamente.
De ce sa nu privim ansamblul?
Dupa mine, ansamblul pare sa fie urmatorul: statul roman are o problema cu copii fara familie; copiii respectivi au o problema prin neglijenta uneori criminala a statului. Tot parte a problemei este si faptul ca in Romania sunt mai multe cereri de adoptie decat copii abandonati in grija statului, si deasemenea ca exista presiuni internationale de un sens sau altul
Plecand de aici si de la un principiu enuntat anterior de un conforumist, cred ca solutia nu o reprezinta nici una dintre cele doua extreme cu care s-a lucrat anterior, respectiv "vanzarea" cvasi-necontrolata de copii romani sau interzicerea totala a doptiilor internationale.
Asadar, solutia pare sa fie: acceptarea adoptiilor internationale numai dupa epuizarea solutiilor interne si numai in cadrul unor garantii solide, palpabile si controlabile privind mai binele "international" oferit copiilor.
Putem fi de acord ca cetatenii straini care doresc adoptia unui copil roman trebuie sa indeplineasca doua conditii fundamentale: sa accepte toate conditiile prealabile ale statului roman (iar aici ideea unei garantii materiale consistente pe care a introdus-o un conforumist mi se pare excelenta) dar sa si accepte CONTROLUL posterioor adoptiei exercitat de statul roman, renuntand de buna voie la o parte din drepturile oferite de cetatenia sa.
Iar un mecanism, ce-i drept, foarte complex, de genul asta se poate gasi/ inventa. Bineinteles ca acest mecanism poate fi importat (daca exista pe undeva) dar cei care intr-adevar au o experienta privind problema trebuie sa se implice pentru adaptarea lui.
Iar daca acest mecanism se pune in functiune numai dupa ce in Romania nu s-a gasit o solutie acceptabila pentru un copil, inseamna ca lucrurile se indreapta spre normalitate.
Sa nu uit: toate etapele trebuie insotite de proceduri clare, fara interpretari, documentate pe masura si sanctiuni dure pentru cei ce le incalca. Iar pentru ca e vorba de multi bani, latura materiala a sanctiunilor nu trebuie sa lipseasca, altfel toti nemernicii iar se aleg doar cu o mustrare la gazeta de perete.

Ratacitul
2006-11-11 22:13:09

Re: Si ar mai putea sa-si manifeste iubirea si grija intr-un fel

Nu acolo gasesti raspunsul. Europenii, americanii, isi vad de interesul lor. Romanii trebuie sa stie sa-i cearna si sa-i dea la o parte pe cei al caror interes nu este in consens cu interesul copiilor romani.

PS: Nu vad cum se rezolva problema copiilor abandonati prin interzicerea avortului. Mi se pare ca relatia e inversa; numarul copiilor abandonati creste odata cu interzicerea artificiala a avortului. Daca numarul avorturilor este o problema, atunci ea trebuie atacata ca atare, nu pusa intr-o relatie fortata cu alte probleme ca sa putem spune ca "e atat de complexa incat nici nu merita sa incercam o rezolvare, poate dispare de la sine".

La 2006-11-11 20:42:33, toni a scris:

>
> UE ar putea sa dea fonduri pentru ca acei copii sa creasca in Romania
> in conditii la standarde europene , fondurile sa mearga fie la
> parintii adoptivi , romani , fie la orfelinate .
>
> Daca nu le convine asa , e clar ca nu ii intereseaza soarta copiilor
> ci doresc o sursa de adoptii suplimentara pentru propriul lor
> electorat din occident .
>
>
>
>

PANTAGRUEL
2006-11-11 22:35:28

Domnilor, astia vor sa salveze copiii de Dracula

ca cica bintuie prin Transilvanoromania.

Anticomie
2006-11-12 01:57:00

Re: roy /copii si batrani

La 2006-11-11 19:49:17, roy a scris:

> Raspuns: ZERO. Nu exista asa ceva in Israel. Pana si copii mongoloizi [cei cu Down syndrom?]
> sant adoptatzi.


Foarte laudabil.


> Nu exista camine de copii orfani.

Exista insa multe camine de batrani (si de lux!) unde copiii isi
parcheaza parintii neproductivi. Comparativ, mi se pare mult mai pragmatica atitudinea din Israel fata de copii, viitorul tarii, preferati batranilor.

In RO (inca) membrii familiei ingrijesc un muribund; poate din saracie, ca nu-si permit sa angajeze "help", dar si din mentalitate, ca multora li s-ar parea imoral sa nu-si ingrijeasca personal parintii bolnavi. Marturisesc ca ma numar printre cei cu mentalitate "invechita".
Din cate stiu, in RO nu au aparut (inca) camine de lux ptr. batrani.


> Pentru orice copil despre care se
> anuntza la TV ca a fost parasit la spital, sant zeci de cereri
> imediate de adoptzie.
>
> Cererea este mai mare decat oferta. Israelienii merg pana in Siberia
> si Brazilia ca sa adopteze copii.

Iar adoptatii sunt convertiti automat la judaism, sau trebuie sa treaca prin procesul convertirii?


>
> Dar daca situatzia nu ar fi asa, as fi de acord ca copiii sa fie
> plasatzi si in familii de alta religie, pentru binele lor.

Situatia e pur ipotetica, din moment ce ziceti ca nu exista cazuri de evrei care sa-si abandoneze copiii, asa ca nu stiti cum ati simti la concret.

> O religie
> sau un stat care nu-si pazesc pruncii, ce drepturi au asupra lor? Sa-i
> nenoroceasca?

Nu cred ca exista vreo religie care sa-si indemne enoriasii sa-si abandoneze copiii. Chiar si religiile care-si mutileaza genital copiii, cum ar fi Islamul, nu o fac cu intentia "sa-i nenoroceasca", desi se cunosc cazuri de nenorociri in performarea circumciziei.

lil
2006-11-12 02:21:15

Re: Toni

lil
2006-11-12 02:27:59

Re: roy /copii si batrani

george nemteanu
2006-11-12 07:00:20

Re: Ratacitule, ai pus punctul pe "i",iar ultimele 4 randuri sunt cele mai importante

roy
2006-11-12 09:29:52

Re: anticomie /copii si batrani

motanul incaltat
2006-11-12 09:53:47

"E impartita omenirea"

" In cei ce vor si cei ce stiu.
In cei dintai traieste firea,
Ceilalti o cumpanesc si-o scriu.
Cind unii tzes haina vremii,
Ceilalti....a vremii coji aduna !"
..............................

Motanul

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00943 sec.