Ziua Logo
  17:13, vineri, 23 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-08-14

Comentarii: 61, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

ionion
2006-08-13 22:11:10

Tovarashul Ion Iliescu are dreptate :

conform directivelor Congresului partidului Securitatea statului
intotdeauna a constituit fortareata numarul unu de lupta impotriva
dushmanului poporului !
Securitatea statului dinpotriva , intotdeauna a aparat interesele
clasei muncitoare si a taranimii muncitoare , singurele clase
dezinteresate material in constructia mareata s aocietatii
comuniste.
Vedeti tovarashe Ion Iliescu cum va sustin, poate mai ajungeti
iar peste plafonul de cristal si sa nu ma uitati...

cicibebe
2006-08-13 22:13:33

Rollo
2006-08-13 22:31:07

S-o punem iar de un consens national tov Iliesc?

Pai da e iar timpul mineiadelor, Tg Mures si al chestii dastea care au dus la un mult visat consens national..Care evident nu a generat decat mizerie post comunista, coruptie, mentinerea vehilor structuri comuniste, si securites, regre national, corutie morala, etc.. ce de realizari marete..
Si toate pornind de la un nincinos notoriu pe care l-am crezut cu toii itnru icneput iar apoi doar o seama care au decis pentru noi toti.
Acum se apre ca timpul isi spune cuvantul si aflam cate cea care pe tov Iliescu il derajeaza si se simte amenintat de farasul istoria unde trebuie sa ajunga de mult ideologia promovata de el.
Sa aflam toata mizeria ca mai rau dacat acum nu are cum sa fie, doar doar s-or mai cenre mizerile securosto-comuniste si poate poate s-o miai face lumina intara ca a fost bezna destul.
Ura si la gara Iliescu, trenul istorie pleaca... si romanii iti ureaza drum bun! sau noroc bun! care ti-o fi placand mai mult..... cert e ca ne-ai plcitisit si ni s-a aplecat de pologoghia ta!

niculina
2006-08-13 22:53:27

bravo ziua!

Ilici este exemplul tipic in ceea ce priveste procesul comunismului. El nu va recunoaste in veci abuzurile facute de comunisti. Perfidia ,minciuna, manipularea, diversiunea, dezinformarea sunt metode pe care Iliescu le foloseste cu dezinvoltura. El este un politician versat scolit la Moscova unde a invatat sa se foloseasca de toate procedeele diabolice in controlarea unui popor. Cum ar fi luptat el pentru unitate si armonie daca dupa 89 nu ar fi luat puterea nomenclaturistii si securitatea? Iata o intrebare al carui raspuns poate explica de ce Iliescu este atat de pornit impotriva asaziselor reminiscente totalitariste. Rezolvarea dosarelor primelor mineriade va aduce la lumina intreaga tesatura de actiuni securisto-nomenclaturiste si repercusiunile lor asupra societatii romanesti.
Bravo ziua!

mandra
2006-08-13 23:08:27

Acest Ion Ilici Iliescu este blestemul neamului nostru, blestemul luI Ceausescu

pe care el l-a impuscat. Si-a inceput "domnia" cu crime, multe crime, pana sa-i umpuste pe Ceausesti a impuscat si cateva mii bune de romani,ca sa-si legitimeze puterea, a mai tocat la noi, la mineriade, si pe din dos, cu ajutorul securitatii , si acum vine sa-si dea cu parerea. Indrazneste sa se aseze in rand cu Corneliu Coposu, si sa spuna ca nu e bine ca a inceput dosarida, care o sa dea de cap si asa zisei revolutii si mineriadelor si tuturor mizeriilor pe care lea- comis, asa, ca sa ne invatam minte si sa nu mai strigam pe strazi FARA COMUNISM, FARA COMUNISTI!
Individ mai abject cred ca nu exista. Este ata tde abject incat nici varsta sa inaintata, care ar trebui sa ma opreasca sa spun aceste vorbe grele, nu ma mai face sa am vreo jena.
Uita Iliescu ca noi nu uitam ca ne-a furat libertatea attia ani, uita ca are sange pe maini ?
Nu va scapa de judecata, asa cum nu au scapat nici alti!

voyager
2006-08-13 23:20:46

Vine sfarsitul lumii !

Dezbina-i si invrajbeste-i drace.
Pana de curand indicatiile de partid erau sa fie incriminati si vinovati de relele comunismului tocmai "membrii de jos". Ba ca au prea tacut, ba ca au vrut sa intre in partid si chiar au aplaudat si cotizat, ba ca au chiar informat.
Si care a fost bumerangul? 16 ani au trait acestia cu frica in san, ca daca pica Partidul si Securitatea, atunci va fi vai de ei, ca o sa ajunga la stalpul infamiei, a poporului dezlantuit. Au primit insa asigurari ca dosarele lor sunt bine ascunse, ca are grija de ei si ele Bunicuta sovietica.
Dar iata ca explodeaza rahatul si nimeni nu mai poate fi sigur pe "reputatia sa". Daca ramane fara postul caldut? De ce nu-l mai apara superiorii?
Si atunci incepe reactia inversa, cei de jos incep sa-i acuze pe fostii lor protectori si idoli, care pozau in imaculati..
Cine ar fi crezut ca va veni si ziua in care vom vedea asa ceva scris in ziare, ca Tartorul cel mare, Ion Iliescu, agent KGB, mare criminal al Romaniei, este aratat direct cu degetul chiar de catre apropiatii sai, ajunsi si ei pe listea neagra?
Astia chiar cred c-o sa fie dezvinovati-ti daca va fi sacrificat Ion Iliescu, precum inaintasul martir Nicolae Ceausescu?

Alcor
2006-08-13 23:41:15

Sa intelegem ca ....

...dupa ce politicieni ca Mona Musca ,in care romanii ,n'asa, au cea mai mare incredere, au fost desconspirati de legaturi cu fosta, actuala, eterna securitate s-a vehiculat ca Ei,doar Ei ofiterii de securitate sunt de vina si dintre Ei cel mai periculos este Tatuca,care din 1989 incoace i-a incalzit la pieptul de arama pe acesti pui de naparci.La acelasi piept i-a incalzit,la un moment dat, si pe Petre Roman si pe Adi Nastase,chiar si pe al nostru Traienica, care se tot lupta cu Securitatea,etc.Si mai intelegem ca anumiti politicieni ,Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca,au fost torturati sa de-a cu subsemnatul pe cand altii au facut-o de buna voie.Pentru asta tot Iliescu e de vina, bata-l... sa-l bata.Ceea ce nu vreti voi, fratilor, sa intelegeti ca toata clasa politica romaneasca este plina de vipere, ca nu sunt unii mai buni decat altii si ca ar trebui sa invatati sa fiti mai putini manipulati.

voivodu
2006-08-13 23:54:10

Este soarta meritata de noi !

Am ales sa traim asa.

Aupillon
2006-08-14 00:09:54

De ce nu uitam astea si nu ne punem ...

De ce se traieste iarasi in trecut, in loc sa ne vedem de treaba ?
Ce importanta mai are Iliescu asta, acum?

mandra
2006-08-14 00:11:32

Ref,vine sfarsitul lumii:

da domnule, vine sfarsitul lumii vechi, mucegaite, care ne-a umplut plamanii de praf rosu, sufletul de deisperare. Galeria cu ultimii sobolani rosii a inceput sa se prabuseasca, se aude huruitul deja. Si cand se prabuseste o galerie, sobolanii, cum stiti, fug in toate partile, sa scape, nu se ajuta unul pe altul

mafalda
2006-08-14 00:16:07

Bancul cu COCOSUL ROSU.

Daca Partidul si Securitatea ar fi avut constiinta ca va veni o zi in care totusi vor fi luati putin la intrebari, ar mai fi facut crimele de sute de mii de morti pana in 1962 impotriva romanilor?
Intrebarea nr1. pt.tov Iliescu: Ce a fost mai intai, OUL, GAINA sau COCOSUL ROSU?
Intrebarea nr 2.De ce ati avut mai multe mame, inclusiv Mama Rusia si de toate v-ati cam lepadat cu rusine?
Si tare imi vine sa prezic ca daca veti fi bine incoltit veti striga ca de vina este cine v-a facut si educat. Mergand si mai sus, in negurile istoriei si genezei, trecand de la Stalin si Lenin la Marx, IL veti acuza chiar pe CREATOR. Halal raspundere, halal liber cugetator, absolut niciodata vinovat, un robotel fara gandire si constiinta.

"""El a precizat ca ce s-a intamplat in ultima vreme in viata publica este o dovada de "ura si incrancenare"""
Dar pana acum, cand erai matale nene Iliescule tare si mare, de ce ai facut ceea ce ai facut?. Ai lui matale au facut crime, noi macar am ramas cu ura si incrancenarea, ca atata ne-a mai ramas. Sau nu e voie nici atata? Trebuie sa-ti zambim si sa-ti multumim "mai draga criminalule"?
Sa incepem de jos in sus sau de sus in jos, cum trebuie tras stiintific in teapa?

Vasile Bleaga
2006-08-14 00:35:03

Mona Musca dixit: Ion Iliescu, turnator de omenie! Ilici dixit: Mona Musca, turnator de omenie!

ce bine se inteleg cei doi, comunistul si turnatorul! Domniile sale, sunt ca doi porumbei!

John
2006-08-14 00:37:45

Sanatate d-lui Iliescu!

Eu ii doresc lui Ion Iliescu pe care nu l-am votat NICIODATA, multa sanatate si curaj!

Asta ca sa nu invoce ca il doare una sau alta, ca nu poate suferi regimul de detentie.

De asemenea viata lunga si o batranete ocupata cu procese, declaratii in calitate de martor, de invinuit si de inculpat.

Un sfarsit lent, chinuitor si umilitor.

Peste toate, sa fie uitat de generatiile urmatoare...

As mai vrea ca cei ce l-ati votat macar o singura data sa va abtineti sa-l scuipati. Sa intoarceti capul cu rusine in alta parte, fiindca era evident inca de la inceputul anului '90 ce fel de sobolan urca impetuos spre putere. Dar l-ati vrut, fiindca undeva, in adancul sufletului vostru intinat de bolsevism, nu erati prea diferiti...

Costescu
2006-08-14 00:41:34

Cit vor mai ierta romanii?

De ce nici dupa 17 de ani de la lovitura de stat din dec.89 romanii nu se trezesc si arunca in inchisoare pe acest criminal comunist care a distrus viitorul Romaniei dupa caderea Zidului Berlinului?
De ce va este frica sa priviti adevarul in fata?Cine credeti ca va veni din exterior sa va salveze tara?
Desteptati-va romani pina nu va fi prea tirziu si condamnati pe viata pe acest netrebnic!

Virgil Ciuca
2006-08-14 01:54:36

Desconspirarea

Desconspirarea o doresc toti cei care au avut de suferit de pe urma comunismului si a abuzurilor si crimele securitatii care au fost ajutati in actiunile lor de colaboratori , informatori si rezidenti dintre care majoritatea , surprinzator erau membrii PCR.
Din dosarul meu urmarie de catre securitate de 800 de pagini deduc ca dintre cei peste 25 de turnatori majoritatea erau membrii de partid ! Securitatea nu avea voie sa urmareasca membrii de partid decat cu aprobarea partidului dar utiliza membrii de partid pentru actiuni de informare si colaborare.
Secuirtatea in realitate a fost organul represiv al partidului ! Iar Iliescu prin pozitiile sucesive avute in partid se face vinovat de crimele securitatii!
Iliescu se mai face vinovat si de tradare de tara! A invitat rusii sa intre in tara pentru a suprima revolutia.
Desconspirare o doresc nu numai cei care direct sau indirect au avut de suferit de pe urma abuzurilor ci si cei care au perceput securitatea, comunismul, cu colaboratorii si sustinatorii lui ca un sistem opresiv si nu vor ca in diferite etape de istorie sa fie si ei victime ale totalitarismului.
Iliescu trevbuie judecat ,condamnat, si executat nu numai pentru mineriada , nu numai pentru modul in care a fost judecat Ceausescu ci si pentru faptul ca el direct a cmandat actiunile securitatii deci nu se putea ca el sa aiba dosar la secuitate ! Poate doar cand a existat suspiciunea lui Ceausescu ca el Iliescu este agent KGB !

Virgil Ciuca


--------------------------------------------------------------------------------
Want to be your

padure
2006-08-14 02:05:42

mona,ilici si dosarele

iliescu nu mai are nici un cuvint de spus in romania.ar trebui sa taca si sa-si dea la iveala dosarul de agent kgb.e motivul pentru care ceausescu "nu-si permitea" sa-l termine. e drept ca multe dosare au fost "terminate", dar informatii asupra numelor exista.ce a facut mona e un mizilic.cucoana noastra insa trebuie sa-si dea demisia.e absolut mioritic ca un informator sa vrea sa para "curat". ceea ce face ea acum e curata porcarie. desi ce i se intimpla e rezultatul unor rafuieli politice, problema nu se schimba.dosarele politicienilor trebuie facute publice.unii vor scapa, "cu voie sau fara voie", dar poate asa cel putin juma din parlament va fi unul "nou".

hej
2006-08-14 03:10:00

Tartorii politici

Apropo de tartori politici , poate sa tot fie vreo doua luni de cind ziarele
din Romania se dadeau cu fundul de pamint precum ca primul tartore
al Romaniei "democrate"de dupa 21 decembrie 1989 este vinovat de
cel putin mineriada din 1990 si ca peste o saptamina,apoi ca peste doua
Iliescu v-a fii judecat pentru cele intimplate in 1990,dar nici vorba dupa
aceea de asa ceva .Toti au tacut,tac si vor tacea pina Iliescu moare ca si alde Nikolski si altii . De ce ? Fiindca Iliescu le-a dat tuturor o piine calda
incepind cu presedintele tarii si terminind cu ultimul primar de comuna
cu toate neamurile lor .Si atunci sa tai tita de la care o supt toti acestia ?

Bambinuta
2006-08-14 03:48:57

Iliescu trebuie sa fie judecat !

Iliescu nu va putea avea o hotarare judecatoreasca dreapta pana ce generatia noastra de 50-80 ani nu va fi in intregime moarta. Acesta este din pacate adevarul ! Si ultimul din aceasta generatie, care a avut un cat de mic privilegiu in comunism va fi alaturi de Iliescu. El stie asta si de aceea este atat de obraznic dand sfaturi de concordie.
Va imaginati cati tineri provenind din clasa muncitoare si taranime ( caci ceilalti aveau dosarul patat) au intrat la facultati dand examene separat de copii intelectualilor( anii 1958-1970), asa zisii bursieri, care aveau subiecte de doi lei si intrau daca raspundeau cate un cuvant( era suficient sa devina studenti !). Toti acestia au fost votantii Iliescu, toti acestia sunt si azi cu el, chiar daca sunt in partide diferite. Ei sunt intelectualii nostrii de doi lei de azi ajunsi in functii politice si in administratie.
In 1960, in anul I al facultatii pe care am absolvit-o, 13 studenti erau asa zisii generalisti( copii de intelectuali) restul pana la 200 erau fii de muncitori si tarani- bursieri. Noi cei 13 am reusit la examen la concurenta de 15 pe un loc si ei bursierii aveau fiecare locul lui. Ce discriminare comunista ordinara ! Ce gust amar am avut vazand nedretatea facuta! Nu-mi mai trebuia nici o securitate sau PCR sa ma convinga ca regimul era ticalos.

Pe vremea aceea Iliescu era Sectear general UTC, nu stia de aceasta marsavie aplicata tinerilor care, desi stiau carte nu aveau acces fie ca aveau dosar prost , fie ca le-au luat locurile BURSIERII ???!!! Hai ne lasi Iliescule cu indemnul la concordie! Nu iti este rusine ? Nu ai avut nici apartament nici masina proprietate pentru ca te lafaiai in bunurile comuniste. Erai un nomenclaturist SADEA si acum ne inviti sa ne impacam cu cei de teapa ta? NICIODATA !!!

Cineva de pe forum te-a condamnat sa fi judecat cu.... taraita...adica sa te lupti pana mori sa dovedesti ca n-ai fost ce ai fost !!!!
Asta va fi judecatat ta! Oprobiul public !

Romeo
2006-08-14 03:56:07

Chiar si in ceasul al 12-lea: "Procesul comunismului"!

Criminalii si tortionarii stau inca linistiti. Ei au pe constiinta (daca o mai au) sute de mii de crime! Din cauza lor viata a milioane de romani a devenit un calvar! E tot mai necesar un Partid cu adevarat de dreapta cum a fost cel dintre cele 2 razboaie. Si va fii! E timpul sa plateasca! Cu ajutorul UE putem incepe cu adevarat Procesul comunismului. Fara mila!
Ei trebuie sa-si petreaca ultimii ani din viata in puscarie!

cicibebe
2006-08-14 05:54:49

luckyflora
2006-08-14 07:01:59

Re: Acest Ion Ilici Iliescu este blestemul neamului nostru, blestemul luI Ceausescu

Asa este !
O guvernare abuziva instalata prin crima !Si asta exact cind alte tari de aceeasi parte a Cortinei de Fier(numiat de Churchill!)se asezau in faza opusa comunismului.
La noi insa s-au repezit sacalii comunisti sa isi asigure beneficiile mai mari in dauna aceluias popor obidit de 2 generatii, sfidind orice conduiota morala, nesocotind Tara si Pamantul Romanesc!
Sa se aduca la drepta judecata toti ..jumatate de tara sau mai mult..Doar dupa ce se va spala sangele crimelor se va indrepta tara pe o cale normala..Pina atunci:zbaterea hydrei!
(-semnez:a2a generatie de sacrificu ! scarbita si exilata-)

doctorul
2006-08-14 07:10:29

Tartorii politici

Ma abtin dela orice comentariu,deoareca,evit sa intru-n vorba cu Remus Opris. George Calalb

ionion
2006-08-14 08:13:18

Sustin punctul de vedere al tovarashului Ion Iliescu pentruca este identic

cu cel al mult iubitei fiice a clasei muncitoare , Elena Ceausescu,
asasinata de gloantele dushmanului in lupta pentru edificarea
societatii comuniste, multilateral dezvoltate.
Tovarashul Ion Iliescu este chezashia neamului romanesc.
Eh, cand imi amintesc cum mergeam dimineata la Baneasa...
Ce zile...

ionion
2006-08-14 08:19:56

Cu Ion ILiescu noi romanii vom trai mai urish de bine decat traim acuma -


dupa realegerea sa in functia de prim-secretar...nu nu, de Prishidinti al
Romaniei se vor intampla urmatoarele lucruri :

* somajul va dispare absolut
* vom avea de sute de mii de forte de munca din strainatate
(in primul rand vor sosi din Franta si Germania somerii lor)
* preturile vor fi reduse cu mai bine de 40 la suta la toate produsele
* salariile se vor mari cu 200 la suta
* asistenta medicala, medicamentele si invatamantul vor fi cu
desvarsire gratuit
si multe altele
restul vor fi surprize...

Tzepelica
2006-08-14 08:30:56

In sfarsit, Ziua ataca miezul problemei !

Este evident ca prin implicarea numelor lui Coposu si Paleologu, marsavul personaj ("emanatul") incearca, inca o data, o diversiune mai veche, verificata : amestecarea tuturor in aceeasi oala.
Incercand sa evite fenomenul amorsat, de decantare a responsabilitatilor.
Nu este decat un gest disperat, o incercare de amanare a raspunderii pt. tot ce a facut inainte si, mai ales, dupa `89.
Reactia lui Iliescu este cea a unui animal incoltit, care isi da seama ca nu mai are scapare.
In rest, toata lumea stia ca tartorii, de care asculta toata lumea inainte de `89, erau activistii de frunte ai PCR, primii secretari.
Ei dictau, ei "traduceau in practica politica partidului" la nivel localsi tot ei raportau "maretele realizari" care gadilau orgoliul lui Pingelica.
Prin intermediul secu/militiei, ei reprimau orice tentativa de opozitie fata de aberatiile unui sistem dictatorial.
Acum, tot ei au tupeul sa ne dea lectii de democratie !

March
2006-08-14 09:27:33

Uitati-va bine la poza. Nu-i asa ca CTP i-a zis bine " Batranul Diavol Bolsevic" in editorialul...

... ce i l-a dedicat atunci cand ex-Cotrocelu' l-a eliberat pe sest pe tovarasul lui infractor Cozma ?!?

ursu livia
2006-08-14 09:38:46

EXCEPTIONAL ARTICOLUL,REZUMAND REZULTA CA ILIESCU ION ESTE CEL MAI MARE DUSMAN AL ROMANIEI.

Analizand la rece cele declarate de criminalul comunist iliescu ion rezulta:
1.Recunoaste ca a fost KGB-ist,astfel nu ar fi putut fi "urmarit de securitatea romaneasca, nu cea politica ,aflata in slujba sa si de cea de contrainformatii,cea care exista in interesul teriotrial si national.
2.Iliescu ion incearca prin aceleiasi mijloace securisto-comuniste de politie politica sa - i compromita pe toti acvei care s-au opus ciumei comuniste,nu-i scapa nici Seniorul,care de dincolo de mormant nu se mai poate apara.Politia politica falsifica orice ,destine,semnaturi ,inscrisuri,politia politica iliisto-comunista distrugea tot ce era real romanesc.

Citat:
"Iliescu s-a folosit de securisti pentru a obtine puterea in timpul Revolutiei si pentru a mentine puterea dupa 1990"

Rezulta din acest citat ca iliiescu ion a condus dupa 1990 securitatea comunista ,ca metodele de politie politica au fost aplicate in cele doua mineriade,rezulta ca iliescu ion a ucis ,decimat si distrus idealul romanilor cu buna stiinta si din interes crimanal.
Atat FSN cat si ulterior PSD-ul sunt conglomerate de tip mafiot care nu au nimic in comun cu pluralismul politic.
Iliescu ion doar a mimat exercitiul democratic el a adus "pluralismul politic "intr-un singur partid ,PCR-ul de care l-a disipat in mai multe partide a caror lideri sunt si-n acest moment iliisto-comunisti.
securitii nu au mai urmarit nici pe taranisti nici pe liberali ci s-au infiltrat in aceste partide distrugandu-le din interior.

De caeea este absolut necesara desconspirarea arhivelor PCR dinainte si de dupa 1989,de aceea parxchetele trebuie sa finaliozeze dosarele in care sunt probe la vedere impotriva criminalului comunist iliescu ion ,iar acesta sa fie condamnat urgent pentru faptele sale.
Prezenta lui pe scena politica a tarii,prezenta lui pe posturi de televiziune
sau in ziare este o dovada ca politia politica iliisto-comunista exista inca in Romania,ca oamenii sunt in continuare terorizati de acest criminal comunist,iar tot spectacolul CNSAS este inca o forma de activitate securisto-comunista de distrugere a oricarei sperante in libertate a romanilor.
In CNSAS trebuie acceptati ca observatori permanenti urmasi ai luptatorilor anticomunisti si ai victimelor crimei comuniste, iar CNSAS-ul sa fie curatat de toti membrii PCR.

ionion
2006-08-14 09:43:18

tovarashul Ion Iliescu intotdeauna are dreptate !

ionion
2006-08-14 10:00:39

Si sa mai stiti tovarase Ion Iliescu ca armata este de partea dumneavostra si

deasemenea securitatea , de jandarmerie nici nu se mai pune la indoiala, tot poporul intr-un cuvant este de partea dumneavoastra.

Bumerang
2006-08-14 10:31:59

Ciudata(?) reactie a forumistilor...

...care la o asemenea tema si evenimente, se pare ca sunt in consens deplin. Nici o contrazicere. Toti monologheaza, cu o singura exceptie, pana acum. Nici macar Racela nu se baga sa-l justifice pe Ilici.
Oare inteleg romanii, acum, in sfarsit, ca "elita" de ieri trebuie scoasa fara exceptii pe linie moarta? Ori se vor complace, ca pe vremea impuscatului, si vor cere, plictisiti si scarbiti, incetarea vanatorii de vrajitoare?
Vor reusii romanii sa iasa cu forta proprie din acest canibalism politic intern, in care de-a lungul istoriei, cu mici exceptii, s-au tot aflat, ori au nevoie de un nou Hohenzoller, in forma UE? Un profesor de Limba Romana, si el emigrat aici in Germania, fiind casatorit cu o nemtoaica din Carei, mi-a povestit despre un istoric sau scriitor strain, parca grec, care ar fi spus, "daca vrei sa-i distrugi pe romani, lasa-i sa se conduca singuri"! Daca a minit el, mint si eu. Insa evenimentele, nu numai cele actuale, dau dreptate textului.
Va fi epoca informatiei veriga slaba a acestui trecut, bazat pe dezinformare si manipulare istoric-propagandista, care va fi rupta de generatiile care urmeaza? Sper...

rongo23
2006-08-14 10:34:06

Re: Sa intelegem ca ....

Bai, desteptilor, daca Basescu ar fi cum zice gura voastra, securist, ce interes ar avea sa deconspire tocmai securitatea?! Nu va e rusine?

simiondan
2006-08-14 10:34:32

se clatina sandramaua

dintotdeauna iliescu cu al lui nas acvilin a mirosit doua trei mutari in fata
pai daca baza se clatina sau mai bine zis se zguduie ce se intampla mai departe? in jos miscarea nu se transmite sau daca se transmite e pentru cei care nu mai sunt. iliescu nu mai are puterea de-a face echilibristica . e abil si incearca s-o domoleasca, s-o deturneze .
mai sunt doua trei etaje si vibratiile ajung la varf. oare cine-i la varf?
nu de jos pleaca cutremurele? oare nu cei de sus sunt cei mai expusi cand porneste ? iliescu aplica metoda lui bula - incearca sa fuga pe scara richter . magnitudine 9 tovarase ! nu scapi !

alwis46
2006-08-14 10:39:16

Re: Ciudata(?) reactie a forumistilor...

Nu e consens mai Bumerang. este pentru ca flacaii cu lipiciul si foarfeca de la Ziua nu lasa sa treaca scrisele unora dintre cei care dau mai tare in tovarasii bolsevici al caror reprezentant de seama a fost, este si va fi Ion Iliescu.

La 2006-08-14 10:31:59, Bumerang a scris:

> ...care la o asemenea tema si evenimente, se pare ca sunt in consens
> deplin. Nici o contrazicere. Toti monologheaza, cu o singura
> exceptie, pana acum. Nici macar Racela nu se baga sa-l justifice pe
> Ilici.
> Oare inteleg romanii, acum, in sfarsit, ca "elita" de ieri
> trebuie scoasa fara exceptii pe linie moarta? Ori se vor complace, ca
> pe vremea impuscatului, si vor cere, plictisiti si scarbiti, incetarea
> vanatorii de vrajitoare?
> Vor reusii romanii sa iasa cu forta proprie din acest canibalism
> politic intern, in care de-a lungul istoriei, cu mici exceptii, s-au
> tot aflat, ori au nevoie de un nou Hohenzoller, in forma UE? Un
> profesor de Limba Romana, si el emigrat aici in Germania, fiind
> casatorit cu o nemtoaica din Carei, mi-a povestit despre un istoric
> sau scriitor strain, parca grec, care ar fi spus, "daca vrei
> sa-i distrugi pe romani, lasa-i sa se conduca singuri"! Daca a
> minit el, mint si eu. Insa evenimentele, nu numai cele actuale, dau
> dreptate textului.
> Va fi epoca informatiei veriga slaba a acestui trecut, bazat pe
> dezinformare si manipulare istoric-propagandista, care va fi rupta de
> generatiile care urmeaza? Sper...
>

Tzepelica
2006-08-14 10:43:13

Re: Ilici este un cal mort, pe care nu mai pariaza nimeni, nici macar Raseluta

danidacila
2006-08-14 10:51:54

gunoiul!!!

ce rost mai au alte cuvinte?

March
2006-08-14 11:15:20

Iliescu si "hidosul imperialism american" - SI CE SERi ERAU LA MAAA-SKAAA-VAAAA !!

http://www.ziua.net/display.php?id=202271&data=2006-06-24

"Tinerete revolutionara"

Ion Iliescu la Moscova

Adolescentul Ion Iliescu a cunoscut o evolutie absolut uimitoare in structurile politice - imediat dupa august 1944 - odata cu ocuparea Romaniei de catre trupele sovietice. Aceasta evolutie s-a atenuat in 1958, odata cu retragerea Armatei Rosii. Pentru a fi reluata la fel de spectaculos, in 1965, cand Iliescu a devenit principalul favorit al lui Ceausescu, fiind promovat de acesta (in doar cinci ani!) pana la functia de secretar al CC al PCR cu probleme de propaganda. Adica al doilea om in partid!Recomandarea 10.975, din 22 iulie 1955, a CC a PMR - prin care Ion Iliescu era propulsat in structura Uniunii Internationale a Studentilor (UIS), organizatie de front a KGB-ului sovietic, cu sediul la Praga - puncteaza cateva din momentele acestei surprinzatoare evolutii, pe care astazi Ion Iliescu incearca de zor sa o cosmetizeze, pentru a fi compatibil cu NATO si cu UE.

ursu livia
2006-08-14 11:20:41

lucid
2006-08-14 11:31:45

concret la subiect si pentru Sherezada de sambata cand cu Ana Pauker

Deoarece, in pur stil dambovitzean, marea majoritate doar vorbeste si nu face nimic concret (valabil si la forumistii Ziua), o sa va povestesc cam ce se intampla cand incerci sa faci ceva in directia cunoasterii adevarului despre securitate.
Eu am initiat doua actiuni:
1.Acum un an am cerut acreditarea ca cercetator in arhivele CNSAS pentru problema "Institutul de Fizica Atomica" - facand toate demersurile legale. Dupa vreo 8 luni, in primavara am fost anuntat ca cererea mea a fost transmisa in sfarsit Colegiului asta nou (Ticu, Dinescu et co) care imi va da un raspuns. Il astept si azi.
2. La sfarsitul lui mai, am cerut conform noii ordonante de urgenta verificarea membrilor Sectiei de Fizica a Academiei, persoanele sub 75 de ani, caci sunt si unii peste 90 si demersul devenea ridicol, in total vreo 12 persoane. Aici CNSAS s-a miscat mai repede si m-au contactat rapid, am parcurs procedeul formal de discutie preliminara cu ei asupra eventualelor indicii pe care le am, au fost invitati la CNSAS primii trei academicieni la mijlocul lui iulie ca sa li se anunte verificarea (procedeul le permite sa se "spovedesaca" si astfel ancheta sa se anuleze daca ei isi fac mea culpa), dupa care treaba a cam inghetzat, poate ca a venit puhoiul zecilor de mii de cereri, poate din alte motive, vom vedea.
Intre timp, pe "piatza" ideilor, ofcourse, s-a lansat o foarte interesanta teorie, cea a anticomunismului ca generator de antisemitism. A fost intai spectaculosul gest al binecunoscutului prieten al poporului roman Wiesel care la Sighet, cand cu deschiderea muzeului personal in casa natala si cu acordarea titlui de cetatean de onoare si ulterior de mare ofiter al celui mai inalt ordin romanesc "Steaua Romaniei", dupa ce pronuntase memorabila sentinta "Romania a ucis! a ucis! a ucis!", a refuzat sa viziteze cumplita inchisoare dintr-al sau Marmarosssziget pentru ca acolo au fost detinuti "fascisti romani". I-a preluat ideea un oarecare Tony Judt care in 2005 a afirmat in marea presa americana ca Memorialul de la Sighet se ocupa cu spalarea pentru reabilitare a "criminalilor fascisti romani". Anul acesta au intrat in lupta baiatul lui Zigu Ornea, Liviu, "elevul" lui Tismaneanu Dragos Petrescu si grupul de la "22" care atrag vigilenti atentia ca sub pretextul demascarii crimelor securitatii se ascunde .... antisemitismul.
In aceste conditii, eu cred ca o sa astept mult si bine sa am acces la dosarul IFA. De ce? Mos Grigore, care inteleg ca a trait perioada de dinainte de 70 a institutului (eu nu o stiu decat din povestiri) poate sa confirme ca cel care raspundea pe linie de partid si de stat de IFA, personal din partea tovarasului Dej, era "spaniolul" Gaston Marin, cuscrul lui Cajal si colaborator foarte apreciat al lui Ghitza Dej. Asta nu ar fi mare lucru, dar cum si Mos Grigire stie, perioada respectiva a fost marcata de o neintrerupta lupta pentru putere intre gruparea "nationala" a lui Hulubei - Agarbiceanu, Tzitzeica - si gruparea "moscovita", a unor fizicieni tot asa de buni ca si "nationalii" care isi facusera studiile imediat dupa razboi in mareatza Uniune si care vroiau painea si cutzitul in IFA. Nu au reusit, caci Hulubei, desi fusese rectorul Universitatii pe timpul lui Antonescu, si-a jucat cu inteligentza atu-urile de mason, amic cu Joliot Curie si, foarte interesant, de straniu prieten - ca intre moldoveni - cu Ghitza Dej. L-a salvat si pe Serban Tzitzeica in acest mod, care era vanat atat pentru legaturile cu Germania dar mai ales pentru ca fratele sau Radu era in puscarie ca legionar notoriu. Aceasta lupta se reflecta in toata mizeria ei (reclamatii, fitile, shoparle etc etc) in dosarele baietzilor condusi pe atunci de semi-analfabeti gen colonelul Gluvacov. Va fi "deconspirata" cloaca acelor vremuri, in care nici o parte nu era alba sau neagra, ci amesteca culorile la greu? Nu cred.
Dar vine cazul de dupa 70, cand ar trebui ca lucrurile sa fie mai accesibile. Aiurea, la IFA intervine problema know-how-ului legat de energia nucleara, despre care scrie si Pacepa, cand baietzii au trimis in vest ca refugiati politici, ofcourse, o gramada de fizicieni cu misiunea de a ciuguli tot ce pot. Acolo sunt si azi si unii dintre ei sunt si acum activi pe frontul antisecurist, poate si pe forumuri ca acesta. Pot fi utili la o adica asa ca de ce sa ii deranjam. Astept insa si sunt curios ce vor "da" pana la urma, pe cine ii vor livra, caci nu pot face zid sa ii apere pe totzi. Plevusca, sigur, dar tot ar fi un pas.
Cat priveste academicienii cred ca o sa astept mult si bine, vorba unuia dintre ei, amic al lui Coposu si cederist cu functie inalta, care m-a apostrofat in iulie ca ponegresc elita stiintei romanesti.
Cat despre Ana Pauker de sambata, Sheherezada, am vazut volumele dar sunt cam piparate la pretz, asa ca astept vreo "oferta". Am citit despre ea cartea lui Robert Levy si cartea - mai mica - a lui Marius Mircu. Inca nu am aflat clar ce a facut tovarasa Ana in nordul Moldovei din martie 44 - cand ajungea la Botosani cu armata roshie eliberatoare pana in iulie acelasi an. Aici e sigur cheia relatiilor sale cu Beria, NKVD, GRU si SMERSH. Si apropos, Sheherezada, nu ti se pare straniu ca o condamnau atat de aspru tocmai Sencovici, Gaston Marin, Moisescu si Anutza Grossman - Toma ? Ce sherparie!

catalin_mattei
2006-08-14 11:47:24

Re: bravo ziua!

si totusi iliescu are dreptate in anumite aspecte. este normal ca pina la urma sa isi doreasca conservarea locului detinut la fel cum e la indemina alegatorilor este sa il inlature: dupa cum s-a vazut iliescu inca beneficiaza de un suport popular destul de mare.. aici incepe o intreaga discutie.. este oare democratia raspunsul?.. ceea ce foarte multi dintre forumistii anti-iliescu propun este o imagine rasturnata a comunismului.. un raspuns la fel de agresiv precum a fost si actiunea regimului totalitar. limbajul folosit depaseste cu mult cadrul democratic si singurul lucru care ramine in vigoare este libertatea de exprimare.. sunt sigur ca voi fi extrem de criticat dar in lipsa unei abordari inteligente si argumentate a ideilor totul pare sa se transforme intr-un razboi al surzilor. este adevarat ca la fel cum pe vremuri clasa muncitoare infiera cu minie proletara burghezo-mosierimea astazi se infiereaza alte categorii de persoane.. totul facut pe baza impulsurilor subiective> acest tip de abordare ucide orice posibilitate de dialog.

si inca ceva!!! se doreste un CNSAS impartial dar ma intreb cum se poate realiza acest lucru in cazul prezentei unor oameni extrem de colerici. Nu poti sa ii ceri lui Dinescu echidistanta caci nu este el construit astfel.. dinescu este dincolo de echilibru.. este superb in modul de abordare al realitatii socio-politice dar nu se potriveste cu situatia in care a fost adus...

alwis46
2006-08-14 11:49:12

Intrebare pentru Ziua ?

Nu este cazul sa-mi postati aceste randuri, vreau doar sa va intreb de ce mi-ati oprit postarea referitoare la Ion Iliescu si bolsevicii romani ? Deranjeraza adevarul ? Doar nu am jignit pe nimeni, nu am facut comentarii anti-semite, nu am fost xenofob, nu am propagat lozinci rasiste, am expus un adevar istoric.
De ce ar fi comunistii mai presus de lege in cazul crimelor contra umanitatii pe care le-au savarsit ? Numai pentru faptul ca noi am fost o tara comunista si i-am avut in frunte pe bolsevici ? Pai atunci, daca ar fi sa facem o extrapolare, si nazismul si nazistii ar trebui sa beneficieze de aceleasi circumstante pentru ca si ei au fost in fruntea Germaniei. de ce folositi doua masuri ? Sora geamana a doctrinei naziste este doctrina comunist-bolsevica
Aparati niste criminali care au luat viata atator sute de mii de romani Zilierilor ?
Va simtiti bine in aceasta ipostaza de aparatori ai acestor criminali ?

catalin_mattei
2006-08-14 11:54:25

super tare!!!

ma uit la comentariile de mai sus si ma ingrozesc.. iata ce modalitate de penetrare a urii comuniste s-a instalat in noi.. negam dar se pare ca securitatea comunista ne-a invins cu totul.. caci a reusit sa inoculeze in noi gindirea agresiva dupa care se ghida...
Iliescu poate fi cel mai nenorocit om de pe acest pamint dar totusi sa nu uitam ca a fost sustinut in frunte nu prin crima, nu prin furt ci prin alegeri.. alegeri ce au fost legitimate de observatori internationali ca fiind democratice .. si stiti stimabililor care a fost cauza?.. acest mod de a gindi a unora care urlau ca numai incultii il voteaza.. asa de inteligente crase au fost ei incit i-au aruncat in bratele lui iliescu pe cei pe care CDR il considera prea inculti pt a fi votantii lor... acelasi cdr care a falimentat penibil dupa 4 ani de guvernare.. si vom aduce iar pe iliescu si psd la putere caci cu o ultima sclipire de viata s-a crezut ca ce naste din fsn este altfel. (aici e vorba de pd-ul basescian)...

catalin_mattei
2006-08-14 12:02:17

Livia!!!

modul asta de a gindi politica nu va ridica cu nimic deasupra lui iliescu sau a inaintasilor lui comunisti... vreti sa puneti in loc o dictatura a democratiei voastre???.. vorbesti despre cererea de dizolvare a psd-ului... aceasta cerere se face in fata urnelor iar povesti din astea cu fraudarea alegerilor chiar nu tin mai departe de electoratul dur al partidelor...
eliminarea lui iliescu de pe scena politica se face cu ajutorul argumentelor nu cu interpretari subiective a unorlitere de lege.. stiti ce reusiti (tu si cei care sustineti aceasta modalitate de a face politica)?.. sa impartiti atit de mult populatia in pro si anti iliescu incit nu veti scap[a de batrinul comunist nici peste 20 de ani... ori veti reusi sa fiti mai inteligent ca el (deocamdata nu ati reusit) ori asteptati in liniste sa moara... ca altceva nu prea aveti ce face daca nu veti invata sa actionati bazindu-va pe mijloace democratice

Tzepelica
2006-08-14 12:25:46

Iliescu, scena balconului si teroristii

Va amintiti cum, in 22 dec.`89, in momentul in care Ilici a aparut in balconul CC, multimea a strigat "fara comunisti!" ?
Si cum au aparut, dupa aceea, "teroristii care trageau din toate pozitiile" ?
Romanii iesiti in strada, preocupati de aceasta momeala, au uitat sa mai verifice ce hram purta Iliescu inainte de `89, alegatorii lasandu-se pacaliti de povestea in care "la revolutie, Iliescu a stat cu pieptul in fata gloantelor".
E cazul sa aflam cum a fost cu teroristii si de ce au fost macelariti atatia oameni, desi Pingelica era arestat.
Cine a pus la punct criminala diversiune si in ce scop.

ionion
2006-08-14 13:58:13

Daca nu ar fi fost asasinat Kenedy , azi Romania era

in continuare pe drumul comunismului - ne apropiam de apogeu,
dar soarta a fost cruda cu noi si in special cu eroii neamului,
sotii Ceausescu, care s-au jertfit pentru noi........

Nituc
2006-08-14 14:21:18

FORUMISTII CU MISIUNI, IN HAITA

octaaa
2006-08-14 14:23:35

De ce are nevoie Romania? de securisti? de hoti? de politicieni profitori?

Impartasesc aceasi parere cu presedintele Iliescu in legatura cu deconspirarea Securitatii, dar mai ales cu legea lustratiei, care meste o lege stalinista, nedemocratica.
Vreau sa va intreb totusi cu ce a gresit un om daca a lucrat la securitate? Este ilegal? este imoral? Puteti zice acelasi lucru si despre o persoana care astazi lucreaza la SRI? Puteti sa generalizati?
Dar despre hoti si corupti ce parere aveti? Dar despre politicienii incapabili si dezinteresati de soarta poporului ce parere aveti? Nu-i asa ca ei trebuie demascati? Adica hotii, trantorii si incapabilii?
Un Becali, Vanghelie sau Tariceanu par usa de biserica, caci nu au fost securisti. Si penttru asta li se uita averile dubioase, incapacitatea de a conduce tara, legaturile cu lumea interlopa, etc, caci doar nu au fost securisti. In scchimb, Mona Musca este cea mai nenorocita femeie politician caci nu sunt suspiciuni de furt, de coruptie, este un politician cu bun simt. Dar a raportat niste incidente la Securitate.

PANTAGRUEL
2006-08-14 14:31:30

La autoflagelare, tovarasi.

Vina este mult mai generala si mai adinca.Ipocrizia continua.Mi-este greu de crezut ca, desi sunt cateva exceptii,majoritatea celor care pretind moralitate si dau cu bita pe Forum si aiurea ar fi rezistat si deci refuzat colaborarea cu securitatea. sistemul era implacabil, frica instinctiva.Romania era un stat condus de politia secreta. Nimeni nu indraznea.Lupta se dadea pentru un kil de carne , nu pentru idei.Cu ce este mai putin vinovat membrul PCR, care ovationa Ceausescul si platea cotizatia, devenind el insusi astfel partas la marea crima comisa de partidul Comunist asupra poporului roman. De ce e mai putin vinovat cel care inchidea gura asupra marii minciuni a Epocii de Aur decat cel acre ciripea despre amicul G, care spunea bancuri Cu ceausescu.Trebuie inteles ca Seciuritate era in primul rand o uriasa birocratie. Ca in orice sistem artificial umflat locotenentul Y si maiorul X trebuiai sa-si justifice fisa postului cu racolari, cu obiectul muncii...Abia odata cu disparitia in pensii sau neant a tituror fostilor membri PCR (Basescu,Paler, Tudor, Nastase etc,etc) aceasta tara va putea renaste.

toma
2006-08-14 14:38:33

Eu zic sa-i pupam pe crestet si sa le dam si un premiu

Ca sunt baieti buni..... (sic)

Poate mai face un "turneu" Iliescu prin Canada ca sa isi aduca aminte cum era cu Securitatea , o sa aiba parte de o primire pe cinste.

Bumerang
2006-08-14 14:43:42

Re: Iliescu, scena balconului si teroristii

Pai kgb-isti au cam gresit socoteala, crezand ca pot face o revolutie de catifea cu titlul "jos Ceausescu, sus comunismul". Nu s-au asteptat la o asa dezlantuirea impotriva comunismului. Si fiindca evenimentele de la Timisoara le-au dat un pic planul peste cap, ei au trebuit sa actioneze spontant, stiind ca daca nu o fac, sistemul ceusist va inabusii revolutia de la Timisoara, si va depista si miscarea lor! Nepregatiti fiind deci, au inceput sa inventeze "teroristii" care aveau scopul de a crea panica, si de a trimite lumea, care se pronuntase foarte clar impotriva sistemului comunist si a nomenclaturii, acasa! Caci daca nu apareau acesti teroristi, revolutia continua, pana la decapitarea "fostilor". Desi deal-ul politic a fost facut cu vestul, kgb-istii nu au crezut ca adversarii(CIA &Co) le vor baga asa strambe! De aici a aparut si criza din inca existenta URSS, de a-l dobari pe Gorbaciov, acuzat de catre mai marii kgb ca ar duce la destramarea si pierdere a puterii. Si au avut dreptate, din fericire!
Toate actiunile din 89 pana prin 94, erau facute intr-un context politic de apropiere de URSS si mai apoi CSI (vezi tretatele semnate "bunicuta", apelativ grotesc a unei asemenea lichele!). Astfel trucurile imbecile cu balconul si mineriadele, erau considerate masuri excelente si suficiente, FSN-istii neluand in considerare ca cineva vreodata i-i va lua la bani marunti pe tema asta. Daca le reusea jocul, astazi Iliescu era un fel de Voronin, Ianukovic sau chiar Lukashenko!

La 2006-08-14 12:25:46, Tzepelica a scris:

> Va amintiti cum, in 22 dec.`89, in momentul in care Ilici a aparut in
> balconul CC, multimea a strigat "fara comunisti!" ?
> Si cum au aparut, dupa aceea, "teroristii care trageau din toate
> pozitiile" ?
> Romanii iesiti in strada, preocupati de aceasta momeala, au uitat sa
> mai verifice ce hram purta Iliescu inainte de `89, alegatorii
> lasandu-se pacaliti de povestea in care "la revolutie, Iliescu a
> stat cu pieptul in fata gloantelor".
> E cazul sa aflam cum a fost cu teroristii si de ce au fost macelariti
> atatia oameni, desi Pingelica era arestat.
> Cine a pus la punct criminala diversiune si in ce scop.
>

Bumerang
2006-08-14 14:44:11

Re: Iliescu, scena balconului si teroristii

Pai kgb-isti au cam gresit socoteala, crezand ca pot face o revolutie de catifea cu titlul "jos Ceausescu, sus comunismul". Nu s-au asteptat la o asa dezlantuirea impotriva comunismului. Si fiindca evenimentele de la Timisoara le-au dat un pic planul peste cap, ei au trebuit sa actioneze spontant, stiind ca daca nu o fac, sistemul ceusist va inabusii revolutia de la Timisoara, si va depista si miscarea lor! Nepregatiti fiind deci, au inceput sa inventeze "teroristii" care aveau scopul de a crea panica, si de a trimite lumea, care se pronuntase foarte clar impotriva sistemului comunist si a nomenclaturii, acasa! Caci daca nu apareau acesti teroristi, revolutia continua, pana la decapitarea "fostilor". Desi deal-ul politic a fost facut cu vestul, kgb-istii nu au crezut ca adversarii(CIA &Co) le vor baga asa strambe! De aici a aparut si criza din inca existenta URSS, de a-l dobari pe Gorbaciov, acuzat de catre mai marii kgb ca ar duce la destramarea si pierdere a puterii. Si au avut dreptate, din fericire!
Toate actiunile din 89 pana prin 94, erau facute intr-un context politic de apropiere de URSS si mai apoi CSI (vezi tretatele semnate "bunicuta", apelativ grotesc a unei asemenea lichele!). Astfel trucurile imbecile cu balconul si mineriadele, erau considerate masuri excelente si suficiente, FSN-istii neluand in considerare ca cineva vreodata i-i va lua la bani marunti pe tema asta. Daca le reusea jocul, astazi Iliescu era un fel de Voronin, Ianukovic sau chiar Lukashenko!La 2006-08-14 12:25:46, Tzepelica a scris:

> Va amintiti cum, in 22 dec.`89, in momentul in care Ilici a aparut in
> balconul CC, multimea a strigat "fara comunisti!" ?
> Si cum au aparut, dupa aceea, "teroristii care trageau din toate
> pozitiile" ?
> Romanii iesiti in strada, preocupati de aceasta momeala, au uitat sa
> mai verifice ce hram purta Iliescu inainte de `89, alegatorii
> lasandu-se pacaliti de povestea in care "la revolutie, Iliescu a
> stat cu pieptul in fata gloantelor".
> E cazul sa aflam cum a fost cu teroristii si de ce au fost macelariti
> atatia oameni, desi Pingelica era arestat.
> Cine a pus la punct criminala diversiune si in ce scop.
>

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00955 sec.