Ziua Logo
  09:16, duminica, 11 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-04-19

Comentarii: 292, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

GiulestiWarrior
2006-04-19 00:03:20

Ironia comunismului...

este ca desi a fost visat de Karl Marx intr-o biblioteca, s-a instalat cu cel mai mult succes in tari care in sec. al XX-lea erau predominant agrare (Rusia si China).
Adevar scrie ca: "Singura putere occidentala care a tinut in frau comunismul si l-a dezmembrat n-a fost europeana - Statele Unite." Asta se datoreaza spiritului american, care nu agreeaza la "idealuri marete" (comunismul, nazismul, fascismul, etc). SUA a respins aceste ideologii, asa ca semidoctii antiamericani trebuie sa tina minte de acest fapt de fiecare data cand scriu sau spun ceva urat impotriva acele tari.

Barzava
2006-04-19 00:17:04

Alta treaba n-ai?

Adica: "tot VOI sunteti de vina!"

Changeman
2006-04-19 00:21:43

Domnu` Ciachir, cred ca o pauza este binevenita !


Poate ca la capitolul istoria crestinismului ortodox puteti sa perorati non-stop. Dar la capitolul politica unde este vorba si de viata noastra nu umblati cu cioara vopsita si nu incercati sa vindeti castraveti in spatiul virtual !

motanul incaltat
2006-04-19 01:15:21

Re: Alta treaba n-ai? Uite ca n-are !

dq
2006-04-19 02:13:52

Ironia comunismului... (Aproape) Corect!

anonymous
2006-04-19 02:15:22

Re: Alta treaba n-ai? Uite ca n-are ! sa-si faca ...

anonymous
2006-04-19 02:23:06

Re: Ironia comunismului...

Adrian v.D.
2006-04-19 02:52:14

Domnul Ciachir a inceput bine articolul

Mi-a placut si trecerea "in revista" a unei culturi istorice, personale, vaste.
Mi se pare insa o inscenare usor disimulata,din moment ce
c o n c l u z i a nu se bazeaza pe o analiza dintre teze si antiteze(o concluzie prin s i n t e z a obiectiva)ci printr-o pierdere in neantul detaliilor.

Care ar fi "teza" , care ar fi "antiteza" si care ar putea fi concluzia data doar de o sinteza a faptelor si datelor?!Niciuna, decat ca acest proiect (condamnarea-procesul comunismului)este sortit esecului....
Cine se poate impaca cu un discurs ambiguu,pierdut in detalii istorice nerelevante aici,dar fara sa devina concret,n-are decat sa fie multumit de acest articol.

Eu sunt convins de altceva: daca victimile comunismului, cele care mai traiesc si au suportat "tumoarea societatii",pot sa articuleze toata suferinta produsa lor, societatii in care au trait,patriei lor,pe cine sa mai inteteseze faptul ca "stanga" europeana simpatizeaza de cand lumea cu ideile comuniste?!Sau ca radacinile raului sunt undeva in Occident?!Aceste detalii devin banale si superfluu.

Eu sunt mai optimist in aceasta privinta si n-as incerca sa subestimez tacerea-inca-a cetatenilor Romaniei....Si de fapt n-a fost vorba de tacere, ci de lipsa unui ecou in presa scrisa, cu o TVR pana prin 2004 aservita unor interese oculte...de prea multe experiente neclare in raport cu dictatura oribila...Dar in ultimul timp parca exista un interes major in aflarea calailor care in ultimii zeci de ani....au devastat Romania.Acest i n t e r e s trebuie incurajat.Cum?! Intreaga societate este chemata sa raspunda la aceasta intrebare si nu sa taca.Pentru ca neputinta -declarativa-n-are nici o sansa sa rezolve ceva...
Domnul Ciachir a inceput bine articolul, dar nu s-a incumetat sa ne arate caile clare ce ar incheia acest capitol.
Fara inchiderea ranilor,nu exista vindecare.Chiar daca dureaza mai mult decat au crezut la inceput optimistii....

Adrian

ingineru
2006-04-19 02:59:10

Re: Domnu` Ciachir, cred ca o pauza este binevenita !... care cioara e vopsita ?

jan dinu
2006-04-19 03:44:01

Ca intodeauna - un articol pozitiv - instructiv !

Dedesupturile comunismului inca NU pot
fi reliefate decit marginal pentru ca --TABUURILE --actuale a
mafiei mondiale - totalitare - anticrestine --- VEGHIAZA ---
ca acuzatiile de crime nemaiintilnite impotriva
umanitati sa nu vina ca un uragan - nimicitor la adresa lor !
Daca --- UNIUNEA ROSHIE --- a cazut aproape abrupt
din gloria sa ,cu siguranta si cealalta --UNIUNEA ...ca
parte a sistemului echilibru ...---UNIC --- o sa aiba parte de
dezintegrare, deja sunt evidente semne prin cumulul de
evenimente ce pot fi observate - prin manifestarea..ireversibila -
cadere care poate fi inteleasa doar de putini care
cauta adevarul ,detashati de complicatele mecanisme
manipulative actuale - gindite si afirmate fara frica
repercusiunilor prin represiune maxima !!
Doar --- PITESTUL --- a fost scoala ..si ramine si astazi ..actuala
unde occidentul i-a venit rindul ...experimentului ..
Jan Dinu

Mircea Popescu
2006-04-19 05:07:01

Sprijiniti LEGEA LUSTRATIEI

http://www.petitiononline.com/lustrat/

padure
2006-04-19 05:17:32

confuzii: liberte, egalite, fraternite

domnul ciachir face niste confuzii, ca majoritatea forumistilor de altfel. europa occidentala n-are nici o legatura cu comunismul de tip sovietic.faptul ca anumite cercuri sau clase sociale voteaza stinga este firesc si n-are legatura nici cu comunismul, nici cu ceausismul.e dreptul fiecaruia sa creada orice despre experimentul comunist est-european. e absurd sa vii sa spui ca sartre sau picasso sau nu mai stiu cine are vreo vina despre ce se intimpla prin alte tari.asa cum e normal ca sa existe oameni care sa urasca america fiindca a dat bomba atomica in japonia sau a ucis milioane de oameni in coreea sau vietnam.in numele anticomunismului, desigur.
stinga va exista intotdeauna intr-o societate democratica(la americani sint democratii), e firesc ca oamenii sa se sature de guvernari care derapeaza mult spre dreapta si care produc saracie si somaj.america tinde sa devine acum lumea a treia, 25% din populatie e sub pragul de saracie.deci: stinga democrata si comunismul leninist sint 2 lucruri diferita. ca exista o anumita afinitate, asta e cu totul altceva.nu trebuie bagati toti la gramada.de-aia si procesul comunismului e, in fond, o absurditate.dar nu e absurditate sa se faca procesul celor ce au comis crime sau ilegalitati in perioada comunista.si nu e absurda nici o lege a lustratiei, desi, la 16 ani de la meciul dinamo-steaua, e cam tardiva. ilici oricum nu mai candideaza,nu? sau poate nu?

calif la gilistic
2006-04-19 05:53:57

Re: Ca intodeauna - un articol pozitiv - instructiv !

paraipan
2006-04-19 06:05:11

unde occidentul i-a venit rindul ...experimentului ..

ionion
2006-04-19 06:24:45

Hai terminati cu prostiile !

ce proces , al cui , cu cine ????
Aiurea...nu aveti cu ce va ocupa si incepeti sa folositi "procesul
comunismului" ca paravan precum "sariiiiti , ungurii ne ocupa tara" !
S-a terminat cu capitolul respectiv , precum ieri cu articolul
"rushinea nationala" ...
hi hi hi hi

Hiperborea
2006-04-19 06:29:34

Comunismul ca extensie a crestinismului

Isus a propovaduit egalitatea intre oameni si ca dovada dupa moartea lui, ma rog, dupa plecarea pe alte taramuri, discipolii lui au format primele comune ( vezi sf. Bibliei ).
Evreii au fost tot timpul divizati intre egalitarism si elitism. Desigur intr-un fel suntem toti egali. Intre nastere si moarte exista doar o perioada iluzorie in care oamenii alearga ca bezmeticii.
Daca va uitati la toti parintii comunismului si marii teoreticieni ai capitalismului toti sunt evrei. Sunt ei vinovati de ceva ?, n-as zice, fiind o rasa mult chinuita si alergata, singura lor sansa a fost educatia si prin asta au reusit sa domine societatile in care au fost primiti.

Cred ca de condamnat ar fi si clasa conducatoare pre-comunista din Rusia, China si Romania s.a.. Atitudinea lor fata de cei saraci a fost mizerabila si inumana, cand li s-a oferit ocazia impilatilor acestia s-au razbunat.

Rascoalele lui Hora Closca si Crisan, Gh. Doja , 1907 si altele au fost rezultatul nesimtirii si cruzimii ne-crestine a celor care apucasera sa stapaneasca. Comunismul de mai tarziu a fost doar o forma organizata de revolta. Intre timp milioane au murit nevinovati.

ingineru
2006-04-19 06:30:31

Re: sa-si faca ... ai vorbit cand puteai sa taci...

paraipan
2006-04-19 07:07:14

Re: confuzii: liberte, egalite, fraternite

Ca sa incepem cu titlul, faci INTENTZIONAT o confuzie. Pentru ca in realitate nu a fost: liberte, egalite, fraternite ... ci Liberte, egalite, fraternite, .. OU LA MORT. Care cam schimba un pic sloganu dumitale de discoteca Comunista, si-i da o alta amploare.

"europa occidentala n-are nici o legatura cu comunismul de tip sovietic"
Ei sa fie! Bag sama ca matale crezi ca numa' copii pina'n 30 de primaveri zboara prin cel cyberspace. Ca doar nu io l-am finantzat si dat trupe si trenuri lu' papasha Lienina. Si nu Kaizeru' si Francmasonii de peste balta Atlanticului prin Nea Trotsky (cu banii lu' Baruch)? Si nu Armand Hammer l'a salvat le Lenin in Razboiul Civil cind i-a cumparat griul si petrolul? Ca altfel il mincau Petliura si Denikin.

"e absurd sa vii sa spui ca sartre sau picasso sau nu mai stiu cine are vreo vina despre ce se intimpla prin alte tari."

Cum zici matale! Ca nici Sartre (cu capitals) si ni Picasso (tot cu capitals, c'asa'i frumos si corect gramatical), nu trasera cu pusca'n Albi. Nici ghetele nu si le-au murdarit de noroaie. Nici n'au simtzit duhoarea ranilor cangrenate (ca nu era penicilina pe la '20-'45). Nici n-au vazut oameni amputatzi murind. Nici macar de foame.
Ei ... creeau. Foarte frumos. Numa ca tot humankindu' e la fel de bun sau de rau, si cu si fara creeatziile lor. Da' Sartre a stat 6 luni in cel URSS prin '56, s-a ghiftuit, n-a plecat urechea la nici una din soaptele celor disidentzi (Pasternak in special), iar la intoarcere preamarea .. stim noi ce. Picassoi'ul se dadea de stinga, vezi Doamne .. Espagniol, Republican, Guernica. Ma rog .. era de bon ton, la vremea aia. A trebuit Yves Montand, dupa '68 sa dea tonul, ca altfel toata intelectualitatea Franco-Germana parca era prinsa de .. inghetz in Comunism. Fara sa traiasca macar o singura secunda acolo.

"25% din populatie e sub pragul de saracie"
Stii bine (ca si mine), ca depinde cum definesti pragul saraciei. Exista un prag de saracie in Sudan, unul in China, unul in RO, unul in Suedia. Probabil ca 10% din saracii Americani sint mai saraci ca saracii Suedezi. Probabil ca asta'i vrut sa spui. Te rog confirma, sa nu'intzelega copiii altceva.

"de-aia si procesul comunismului e, in fond, o absurditate"

Am bunici .. asasinati. Pentru mine, nu-i o absurditate, e o NECESITATE. Si daca nu se va face'n my lifetime, ..well, maestre, ... copiii mei STIU deja. It will be up to them. And I'm sure, they will make it.

Adio

the paraipan

PS Sa mai stii ca oamenii nu-s egali. E scris. In ... Genom.gili
2006-04-19 07:18:59

Sa filosoficim filosoficii ...

Iote domne si io care credeam ca doar dom Jiji se mai stringe asa la o filisofeala cu dom prezident pina tirziu spre dimineata cind o pun si de un spritz ca de , bautura nevorbita n-are niciun farmec , n'asa?
Da acuma vaz ca si talica domnule Ciachir ti-ai adunat notitele si mai asa din coltul mesei vii cu precizari si tragi concluziile sprea abureala generala ca nu-i cazu si nu face obiectu ...
Pai onorabile , vaz ca in spiritul glorioasei noastre militii populare cam incerci sa muti mortul din Edgard Quinet pe Calea Victoriei .
Ba ne mai si tragi de atentie ca iote ne treziram numa noi romanii sa fim mai cu mot cind ... de la Rim ne tragem si la Rim baietii ar cam fi in piine , n'asa?
Adica cum sa ne apucam acuma sa-i cautam ouale clocite lui al'de Iliescu cind iote ca si Picasso asta a varuit la seceri si ciocane ?
In paranteza fie spus , n-as fi avut nimic cu nenica daca s-ar fi limitat si dinsul sa varuiasca seceri si ciocane pe gardurile Oltenitei , numa ca ne-a cam virit secera pe git si ne-a dat si cu ciocanu in cap , ceea ce ma rog frumos ie cu totul altceva , n-asa ?
Si daca tot n-avem ce face in lungile nopti de betie de ce n-am lua-o la mina cu analiza de dinainte de Napoleon , chit ca si pe la noi prin curte zburda la prezent un Napulion de Dimbovita creat nu in laboratoarele occidentale , ci in cele autohtone , parca Vadim il cheama , n'asa?
Daca totusi suntem caposi si ne virtosam , atunci ai cam fi talica de acord de un aranjament asa teatral la scena deschisa da numa cu Ghita Dej, toarsa Ana si eventual Nifolski , il amestecam si pa Sadoveanu ca da bine , dar ...dar musai sa fie morti ... in rest...
Dar , asa de saminta , unu mai viu ceva n-ai ?
Domnule Ciachir de ce-mi sopteste mie o pasarea ca talica ai fi antemergatorul comitiei Tismaneanu pe care onorabilul prezident a pus-o la cale pentru spalarea viilor si ingroparea definitiva a mortilor in cazul in cazul comunismului ?

PS

Si zici ca-l scoate si pe Preafericitu la inaintare ?

Raquel
2006-04-19 07:28:24

Asta-i subiect pentru Saptamana Mare ?!

Jalnic, pentru un preacredincios intelectual ! Daca va ghidati dupa invataturile Vechiului Testament(dinte pentru dinte...) acum, cand Invierea Domnului bate la usa, inseamna ca nu ati acumulat nimic din invatatura LUI si ati trecut prin Cartea Sfanta precum gasca prin apa ; si ati ajuns la fel de zgomotos ca aceasta pasare, fara insa sa aveti scuza ca salvati vreun Capitoliu...

Stecyk Roman
2006-04-19 08:19:48

comunism

Cu reusita comunismului in China cum ramane?

Arogantu'
2006-04-19 08:30:30

Re: Alta treaba n-ai? Uite ca n-are !/ anonymous

Le cam amesteci ! Exista idei bune, idei proaste.
Sigur ca o idee nu poate face rau. Dar faptul ca nu se cunoaste un exemplu in care, aplicata de oameni, sa nu fi facut rau - dovedeste ca este o idee PROASTA !
Ceea ce nu este cazul exemplului ales de tine !
Cit priveste acceptarea vinei de catre cei care au ajutat la construirea comunismului romanesc - ce-ar fi sa sugerezi o cale prin care pot fi determinati s-o faca ?! Singuri nu se prea inghesuie - au luat CEDO in brate si tipa ca din gura de sarpe.

La 2006-04-19 02:15:22, anonymous a scris:

> Oare cand ne vom accepta vina? Comunismul este o idee, care nu poate
> face rau in sine. Ea devine ceva rau atunci cand este pusa in
> aplicare de oameni. Cine a pus in aplicare ideea? noi romanii!! Asa
> ca live with it, sunteti toti de vina, voi romanii, cei care ati
> ajutat la construirea comunismului.
>
> Ce ar fi sa condamnam ideea de crestinism pentru toate crimele
> savarsite in numele ei, inchizitie, cruciade samd. Iisus a fost cel
> care a adus aceasta napasta asupra americilor. Ei, cum suna?
>
>
>
> La 2006-04-19 01:15:21, motanul incaltat a scris:
>
> > La 2006-04-19 00:17:04, Barzava a scris:
> >
> > > Adica: "tot VOI sunteti de vina!"
> >
> >
> >
> > ia ui' ia ! Pai sigur ca VOI !! Pai dar altfel cum ?!
> > Ca parca Marx ar fi fost de fabricatie romaneasca....
> >
> > Motanul
> >
>
>

Arogantu'
2006-04-19 08:51:06

Re: Comunismul ca extensie a crestinismului/ Hiperborea

"Comunismul ca extensie a crestinismului" ?!
Mai mare blasfemie nici ca puteai comite !
Si asta - chiar in SAPTAMINA PATIMILOR! ...
Sa-ti fie - asa, macar putin - RUSINE !!!

La 2006-04-19 06:29:34, Hiperborea a scris:

> Isus a propovaduit egalitatea intre oameni si ca dovada dupa moartea
> lui, ma rog, dupa plecarea pe alte taramuri, discipolii lui au format
> primele comune ( vezi sf. Bibliei ).
> Evreii au fost tot timpul divizati intre egalitarism si elitism.
> Desigur intr-un fel suntem toti egali. Intre nastere si moarte exista
> doar o perioada iluzorie in care oamenii alearga ca bezmeticii.
> Daca va uitati la toti parintii comunismului si marii teoreticieni ai
> capitalismului toti sunt evrei. Sunt ei vinovati de ceva ?, n-as
> zice, fiind o rasa mult chinuita si alergata, singura lor sansa a
> fost educatia si prin asta au reusit sa domine societatile in care
> au fost primiti.
>
> Cred ca de condamnat ar fi si clasa conducatoare pre-comunista din
> Rusia, China si Romania s.a.. Atitudinea lor fata de cei saraci a
> fost mizerabila si inumana, cand li s-a oferit ocazia impilatilor
> acestia s-au razbunat.
>
> Rascoalele lui Hora Closca si Crisan, Gh. Doja , 1907 si altele au
> fost rezultatul nesimtirii si cruzimii ne-crestine a celor care
> apucasera sa stapaneasca. Comunismul de mai tarziu a fost doar o
> forma organizata de revolta. Intre timp milioane au murit
> nevinovati.
>

Arogantu'
2006-04-19 09:06:24

Re: comunism - Despre care "reusita" vorbesti ?!

Aia a implementarii si desfasurarii comunismului in China - care "a costat" multe milioane de vieti omenesti?!
Sau de "reusita" demolarii, in curs de executie ?! Asta are un singur merit: ca virfurile comuniste si-au acceptat infringerea si au demarat ei insisi schimbarea, fara sa mai astepte sa-i puna la zid vreun refulat gen Ilici.

La 2006-04-19 08:19:48, Stecyk Roman a scris:

> Cu reusita comunismului in China cum ramane?
>

gili
2006-04-19 10:02:25

Re: Comunismul ca extensie a crestinismului

La 2006-04-19 06:29:34, Hiperborea a scris:

> Isus a propovaduit egalitatea intre oameni si ca dovada dupa moartea
> lui, ma rog, dupa plecarea pe alte taramuri, discipolii lui au format
> primele comune ( vezi sf. Bibliei ).
> Evreii au fost tot timpul divizati intre egalitarism si elitism.
> Desigur intr-un fel suntem toti egali. Intre nastere si moarte exista
> doar o perioada iluzorie in care oamenii alearga ca bezmeticii.
> Daca va uitati la toti parintii comunismului si marii teoreticieni ai
> capitalismului toti sunt evrei. Sunt ei vinovati de ceva ?, n-as
> zice, fiind o rasa mult chinuita si alergata, singura lor sansa a
> fost educatia si prin asta au reusit sa domine societatile in care
> au fost primiti.
>
> Cred ca de condamnat ar fi si clasa conducatoare pre-comunista din
> Rusia, China si Romania s.a.. Atitudinea lor fata de cei saraci a
> fost mizerabila si inumana, cand li s-a oferit ocazia impilatilor
> acestia s-au razbunat.
>
> Rascoalele lui Hora Closca si Crisan, Gh. Doja , 1907 si altele au
> fost rezultatul nesimtirii si cruzimii ne-crestine a celor care
> apucasera sa stapaneasca. Comunismul de mai tarziu a fost doar o
> forma organizata de revolta. Intre timp milioane au murit
> nevinovati.
>

Pornind analiza de la faptul ca o anumita parte a evreimii este implicata in facerea comunismului , vazind ca si Cristos n-a prea fost din Dorohoi si nici apostolii Sai te pui taman in preajma Pastelui sa te tavalesti prin concluzii .
Acuma sa-mi fie cu iertare da sa zici ca n-a avut alta treaba in marsul lui pe Pamint Cristos decit sa propavaduiasca egalitatea intre oameni mi se pare o nerozie .
O fi propovaduit-o , dar in fata lui Dumnezeu , ceea ce ma rog frumos ie cam altceva .
Zic asta pentru ca iata , daca asa pricepi lucrurile , repejor tragi de concluzie cum ca comunismul asta-i prelungirea crestinismului si nici nu vreu sa ma gindesc cam ce concluzii ar putea sa traga de aci copilasul Octaaa de un par ezamplu , n'asa?
Trag nadejde sa nu umble si azi la calculator ca daca o face , precis uita sa mai traga mita ceea de coada si o sa ne fericeasca cu tot felul de trasnai .
Si la final mai tragi si capacul pe oala din care se zbat sa iasa sufletele celor milioane de morti... intimplator zici .
Pesemne ceva de genul celor care cascau gura cind tragea Iliescu in aer la revulutie si tragind si ei aer s-au procopsit cu oarece plumbi prin plamini , n'asa ?
Ca sa nu mai zic ca daca tot o tii pe logica de la care ai pornit , treci cu vina pe la cei exploatatori plecind de pa la 907 , ajungi la Spatacus si te opresti tot la Cristos , nu de alta , dar ca sa se inchiza cercul , n'asa?
Iote la chestia asta poti sa-i zici blasfemie chit ca ie numa prostie .

gili
2006-04-19 10:05:11

Re: Asta-i subiect pentru Saptamana Mare ?!

La 2006-04-19 07:28:24, Raquel a scris:

> Jalnic, pentru un preacredincios intelectual ! Daca va ghidati dupa
> invataturile Vechiului Testament(dinte pentru dinte...) acum, cand
> Invierea Domnului bate la usa, inseamna ca nu ati acumulat nimic din
> invatatura LUI si ati trecut prin Cartea Sfanta precum gasca prin apa
> ; si ati ajuns la fel de zgomotos ca aceasta pasare, fara insa sa
> aveti scuza ca salvati vreun Capitoliu...
>
Pai daca-i sarcina cu placere , n'asa?
Vorba lu folosofu Jiji , ai ce-i face , n-ai ce-i face !

gili
2006-04-19 10:10:05

Re: comunism

La 2006-04-19 08:19:48, Stecyk Roman a scris:

> Cu reusita comunismului in China cum ramane?
>
Asteapta pe vine o tira neica sa vina Octaaa de la scoala si sa va luati de minute dupa care va invit sa dati o fuguta amindoi prin China , da vezi sa nu fie prin piata aia de umbla zurbagii aia cu tancurili .
De venit inapoi sa veniti cind o sa ma auziti de acolo ca va chem io .

Bumerang
2006-04-19 10:27:17

confuzii

Ma distreaza de minune faptul ca se discuta asa de "profund" despre comunism, nazism, fascism, incercand o combatere ideologica a acestora. Cel putin in cazul comunismului acest lucru nu e posibil, caci din punct de vedere teoretic el este bun.

Eu cred ca ar trebuii se se discute despre TOTALITARISM la modul general, si nu despre formele lui de existenta, amintite mai sus, dar la care as mai adauga si monarhia.

Deci, stimati forumsiti, si D-le Ciachir, nu faceti greseala sa impartiti lumea in bun si rau, stanga si dreapta, caci nu are nici un sens! Fiecare nazist feroce ar fi putut fi un comunist impecabil si invers! D-le Ciachir, D-voastra incercati sa scuzati totalitarismul monarhic sau chiar feudal, ba chiar sa-l slaviti ca forma ideala a unei societati. Toate formele totalitariste au auvut un lucru in comun. Lipsa democratiei, a liberei exprimari. Evident ca trebuie si comunismul "judecat", ca forma a totalitarismului. Acel Act I, de care vorbiti D-le Ciachir, care se refera la protestantism, la revolutia franceza, care sunt chipurile leaganul comunismului, este o prostie feroce. Protestantismul si revolutia franceza au fost revolte impotriva totalitarismuli cleric si monarhic.
Nu mai incercati asemenea figuri de stil, ca nu prea prinde, cel putin aici pe forum!

George-Felix
2006-04-19 10:46:10

exceptional articolCu singura mentiune ca socialismul nu este in mod necesar antecamera comunismului (ca poate deveni asta e altceva caci poate si sa nu devina).

In rest are teribil de multa dreptate. Aici in Germania vezi peste tot strazi pe care le cheama Engels, sau Marx, si case memoriale ale acelorasi criminali. Iar prezentarea revolutiei franceze, facuta de un prof. neamt (in cadrul unui curs scurt de cultura germana pentru straini) putea fi semnata fara probleme de responsabilul cu propaganda de la un liceu romanesc din anii '80.

Iar cretinismul cu "comunismul prost aplicat" il aud de la oameni altfel tare inteligenti.

Cat despre Italia (pacat ca dl. Ciachir a uitat de Franta moderna) .., numai de bine.


Felix


George-Felix
2006-04-19 10:47:26

Re: Asta-i subiect pentru Saptamana Mare ?!

George-Felix
2006-04-19 10:50:16

Re: confuzii: liberte, egalite, fraternite

George-Felix
2006-04-19 10:51:34

Re: comunism

Tzepelica
2006-04-19 10:53:13

Re: Doar oportunism ? Cu siguranta, da!

simiondan
2006-04-19 10:53:40

lansat in vest, exportat si aplicat in rusia impus si judecat in romania

cam asta spune d-l ciachir si cred ca nu greseste . <utopie sau pura ironie> mai spune dansul fata de acest proces si chiar daca nu-mi convine iar trebuie sa-i dau dreptate . < spatiul si prostia umana sunt infinite , la spatiu am rezerve > spunea parca einstein . eu cred ca si toleranta noastra a romanilor este infinita fata de acest fenomen . fortati sa-l acceptam l-am tolerat (comunismul) fara sa credem in el si am incercat sa traim . nu ne-a facut nici un bine , am iesit daca am iesit din acest cosmar o natie bolnava si saraca. am avut ignoranta sa mai credem ca oameni formati si proveniti din sistemul asta nenorocit sunt capabili de schimbari, de data asta fara sa ne forteze nimeni. si am ajuns la punct mort. cine-i de vina ? pe cine procesam? imnul nostru national incepe cu desteapta-te ! destepta-te are si intelesul de-a te trezi din somn de moarte cum spune imnul dar si de-a fi mai destepti ! Dumnezeu sa ne ajute!

Raquel
2006-04-19 10:54:15

Re: Asta-i subiect pentru Saptamana Mare ?!

Si nu avea timp alte 358 de zile in an sa scrie despre ele ?!

Raquel
2006-04-19 10:55:49

Re: confuzii

Na, ca aici iti dau dreptate, desi la articolul cu batranii m-ai enervat foarte rau.

G.B.
2006-04-19 10:57:43

Re: comunism

Iancu Motu
2006-04-19 11:06:41

Re: confuzii

Iancu Motu
2006-04-19 11:07:06

Re: comunism

gili
2006-04-19 11:11:25

Re: confuzii

La 2006-04-19 10:27:17, Bumerang a scris:

> Ma distreaza de minune faptul ca se discuta asa de "profund"
> despre comunism, nazism, fascism, incercand o combatere ideologica a
> acestora. Cel putin in cazul comunismului acest lucru nu e posibil,
> caci din punct de vedere teoretic el este bun.
>
> Eu cred ca ar trebuii se se discute despre TOTALITARISM la modul
> general, si nu despre formele lui de existenta, amintite mai sus, dar
> la care as mai adauga si monarhia.
>
> Deci, stimati forumsiti, si D-le Ciachir, nu faceti greseala sa
> impartiti lumea in bun si rau, stanga si dreapta, caci nu are nici un
> sens! Fiecare nazist feroce ar fi putut fi un comunist impecabil si
> invers! D-le Ciachir, D-voastra incercati sa scuzati totalitarismul
> monarhic sau chiar feudal, ba chiar sa-l slaviti ca forma ideala a
> unei societati. Toate formele totalitariste au auvut un lucru in
> comun. Lipsa democratiei, a liberei exprimari. Evident ca trebuie si
> comunismul "judecat", ca forma a totalitarismului. Acel Act
> I, de care vorbiti D-le Ciachir, care se refera la protestantism, la
> revolutia franceza, care sunt chipurile leaganul comunismului, este
> o prostie feroce. Protestantismul si revolutia franceza au fost
> revolte impotriva totalitarismuli cleric si monarhic.
> Nu mai incercati asemenea figuri de stil, ca nu prea prinde, cel putin
> aici pe forum!

A amesteca formele de totalitarism in stilul in care-l faci talica mi se pare o tira cam anapoda , dar poate sa si miroasa a diversiune chestia .
A , noooo , numa asa pe ici pe colea prin punctele esentiale , n'asa?
Talica dai cu bumerangul cela far de frica ca se poate intoarce indarat .
Acuma dreptu-i ca daca-si loveste tinta nu se ma intoarce , numa ca ...
Numa ca pe ici pe forum nu prea am la cunostinta sa umble multi cu gura cascata si sa calce in pelteaua care le amesteca pe toate , doar , doar o dispare din duhoarea bolsevismului , n'asa?
Daca onorabilul Ciachir ne trimite cu cele judecati oareum inainte de Napoleon , careva mai inainte cea ca n-ar strica sa-l catam o leaca chiar si pe Cristos , iote ca talica dai cu bumerangul cam pe la facerea Lumii , n'asa?
Acuma intreb si io ca prostu daca , in conformitate cu ceea ce zici , ... daca unii dintre regi au fost scurtati de cap pentru totalitarismul afisat , ai lui Hitler nu mai spun ca si acuma sunt pusi pe vatrai chiar daca atunci cind ii descopera sunt trecuti bine de nouaj de ani tot pentru totalitarismul cela , noi de ce n-am trage la raspundere pe baiatii care ne-au procopsit cu bolsevismul , care si el tot totalitarism , n'asa?

Arogantu'
2006-04-19 11:18:46

Re: Asta-i subiect pentru Saptamana Mare ?!/ Raquel

Eh, daca mai scazi oarece sarbatori si zile libere din cele 358 - ai sa te miri cit de putine ramin !...
Sa ma ierti - dar taman asta-i momentu' potrivit !
Autorul nu indeamna la razbunare - ci la dreapta cumpanire; ceea ce nu prea seamana a razbunare ... Mai degraba - ne-am astepta ca pitecantropii comunisti sa mai verse o lacrima ipocrita pe la cele cruci pe unde au obiceiul sa se perinde din an in Paste ! Daca e vreo televiziune prin zona, desigur ...


La 2006-04-19 10:54:15, Raquel a scris:

> Si nu avea timp alte 358 de zile in an sa scrie despre ele ?!
>

Arogantu'
2006-04-19 11:20:49

Re: comunism - Pai zicea ca e calea OCOLITA, n-ai ciulit urechea ?! NDC

La 2006-04-19 10:57:43, G.B. a scris:

> La 2006-04-19 10:51:34, George-Felix a scris:
>
> > La 2006-04-19 08:19:48, Stecyk Roman a scris:
> >
> > > Cu reusita comunismului in China cum ramane?
> > >
> >
> >
> > Comunismul e calea ocolita si violenta, pentru trecerea de la
> > feudalism la capitalism!
> >
> >
> > Felix
> >
> > :)))))))))))
> Sa-nteleg ca pan' la urma a fost si este necesar si de neevitat.
> >
> >
> >
>
>

Raquel
2006-04-19 11:27:22

Tzepelica, iar minti !

Iliescu nu a fost vazut niciodata facand cruce in public, mai ales ca a declarat ca este liber-cugetator. Asa ca schimba placa, sau subiectul criticilor tale obsesive.

Cristiana
2006-04-19 11:37:04

Re: confuzii

La 2006-04-19 10:27:17, Bumerang a scris:

> Ma distreaza de minune faptul ca se discuta asa de "profund"
> despre comunism, nazism, fascism, incercand o combatere ideologica a
> acestora. Cel putin in cazul comunismului acest lucru nu e posibil,
> caci din punct de vedere teoretic el este bun.
>
> Eu cred ca ar trebuii se se discute despre TOTALITARISM la modul
> general, si nu despre formele lui de existenta, amintite mai sus, dar
> la care as mai adauga si monarhia.
>
> Deci, stimati forumsiti, si D-le Ciachir, nu faceti greseala sa
> impartiti lumea in bun si rau, stanga si dreapta, caci nu are nici un
> sens! Fiecare nazist feroce ar fi putut fi un comunist impecabil si
> invers! D-le Ciachir, D-voastra incercati sa scuzati totalitarismul
> monarhic sau chiar feudal, ba chiar sa-l slaviti ca forma ideala a
> unei societati. Toate formele totalitariste au auvut un lucru in
> comun. Lipsa democratiei, a liberei exprimari. Evident ca trebuie si
> comunismul "judecat", ca forma a totalitarismului. Acel Act
> I, de care vorbiti D-le Ciachir, care se refera la protestantism, la
> revolutia franceza, care sunt chipurile leaganul comunismului, este
> o prostie feroce. Protestantismul si revolutia franceza au fost
> revolte impotriva totalitarismuli cleric si monarhic.
> Nu mai incercati asemenea figuri de stil, ca nu prea prinde, cel putin
> aici pe forum!
>
Excelent comentariu, Dl. Bumerang!

"Fiecare nazist feroce ar fi putut fi un comunist impecabil si
> invers! "

Si majoritatea "comunistilor" din pricina carora sistemul a intrat in istorie in chip de pata neagra ce se cere azi spalata, sunt inflacarati libermarketisti acum, neoliberali bushisti, neoimbogatiti dispretuitori ai celor slabi, sprijinitori ai razboaielor care sa asigure dominatia arbitrara a unei puteri mondiale, sprijinitori ai torturii si ilegalitatilor de orice fel care au ca scop ultim asigurarea puterii dominante si nedemocrate a unei tari. Comunismul va fi judecat numai cind se va compara activitatea criminala si totalitara a slujbasilor sai in perioada comunista cu activitatea lor de astazi. Se va descoperi cu siguranta ca si atunci, ca si acum, acesti oameni isi urmareau interesul lor personal si executau tot ce era necesar pentru ca acest interes sa le fie satisfacut. Ca rezultau victime nu conta nici atunci cum nu conteaza astazi. De ce unii se incapatineaza a pune etichete de dreapta sau stinga unui astfel de comportament uman e simplu. Poti face toate ororile pe care le-au facut comunistii trecutului caci nu ele conteaza, daca le faci in numele neoliberalismului de azi si daca lingusesti alt analfabet tiran si fara judecata, esti OK. Si nu te mai intreaba nimeni sub ce patronaj lucrai in trecut.

Shadow
2006-04-19 11:39:21

Re: Tzepelica, iar minti ! tu minti rachel

Arogantu'
2006-04-19 11:48:51

Re: confuzii/ Bumerang

La 2006-04-19 10:27:17, Bumerang a scris:

> Ma distreaza de minune faptul ca se discuta asa de "profund"
> despre comunism, nazism, fascism, incercand o combatere ideologica a
> acestora. Cel putin in cazul comunismului acest lucru nu e posibil,
> caci din punct de vedere teoretic el este bun.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Multumesc, tovarase Iliescu !
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
> Eu cred ca ar trebuii se se discute despre TOTALITARISM la modul
> general, si nu despre formele lui de existenta, amintite mai sus, dar
> la care as mai adauga si monarhia.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pai sigur - ca de-aia ne pierdem timpul pe-aici: hai sa vorbim discutii ...
Multumesc, tovarase Iliescu - pentru atitudinea consecvent revolutionara in "problema" monarhiei !
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
> Deci, stimati forumsiti, si D-le Ciachir, nu faceti greseala sa
> impartiti lumea in bun si rau, stanga si dreapta, caci nu are nici un
> sens! Fiecare nazist feroce ar fi putut fi un comunist impecabil si
> invers! D-le Ciachir, D-voastra incercati sa scuzati totalitarismul
> monarhic sau chiar feudal, ba chiar sa-l slaviti ca forma ideala a
> unei societati. Toate formele totalitariste au auvut un lucru in
> comun. Lipsa democratiei, a liberei exprimari. Evident ca trebuie si
> comunismul "judecat", ca forma a totalitarismului. Acel Act
> I, de care vorbiti D-le Ciachir, care se refera la protestantism, la
> revolutia franceza, care sunt chipurile leaganul comunismului, este
> o prostie feroce. Protestantismul si revolutia franceza au fost
> revolte impotriva totalitarismuli cleric si monarhic.
> Nu mai incercati asemenea figuri de stil, ca nu prea prinde, cel putin
> aici pe forum!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Si, dupa ce ai "rezolvat" cu monarhiile - aruncindu-le de-a valma in categoria "dictaturilor" ca sa-ti iasa schema cu "totalitarismul", vii si ne spui ca "evident ca trebuie si comunismul <judecat>".
"si" ?!
Si, ma rog, care ar fi precedentul pe baza caruia sa "judecam" SI comunismul ?!
Prin amploarea crimelor comise - comunismul nu are egal in istoria cunoscuta a omenirii !
In numele acestei ideologii s-au comis fapte a caror cruzime nu a fost mai prejos de cele naziste. Ba, pe alocuri, le-a intrecut ! Vezi "spalarea creierelor" executata la scara intregii societati" !
In lagarele naziste - victimele erau asasinate si se stergeau urmele; in lagarul comunist - victimele erau sistematic torturate (nu doar prin infometare) si, in perioada "dictaturii proletariatului", exterminate.
"Experimentul Pitesti" nu inseamna nimic ?! Tratarea ca "nebuni" a celor care se impotriveau sistemului criminal - nu va oripileaza ?!

Criminalii nazisti au fost judecati, dar nu stiu sa fi avut loc un "proces al nazismului". Cu toate astea - de voie, de nevoie - propaganda nazista este interzisa.
Pe cind o interdictie propagarii comunismului ?!
============================================================
>
>
>

Arogantu'
2006-04-19 11:51:09

Re: Tzepelica, iar minti !/ Raquel - Sigur, ca de Sf. Paraschiva trimitea pe Suca ! NDC

La 2006-04-19 11:27:22, Raquel a scris:

> Iliescu nu a fost vazut niciodata facand cruce in public, mai ales ca
> a declarat ca este liber-cugetator. Asa ca schimba placa, sau
> subiectul criticilor tale obsesive.
>

Raquel
2006-04-19 11:59:03

Eu nu am pretins ca nu participa la slujbe,

ca doar nu putea sa refuze invitatii oficiale, dar nu l-am vazut niciodata facand cruce. Voi sigur, mari crestini ortodocsi, considerati ca doar cei care-si fac cruce merita numiti adevarati crestini, pe cand cultele protestante si neo-protestante, care nu adora crucea, ar trebui declarati eretici.

Tzepelica
2006-04-19 12:02:47

Re: Raquel, nu e cazul sa te enervezi, toata lumea l-a vazut la TV...

Cristiana
2006-04-19 12:15:40

Re: confuzii/ Bumerang

     Pagina  din 6      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03589 sec.