Ziua Logo
  23:02, marti, 20 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2006-04-04

Comentarii: 174, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Dan Bostan
2006-04-03 23:18:01

Comunistii, din nou...

Inca odata se vede ce porcarii fac comunistii!
Si mai sint din cei care ii regreta...

neamtu tiganu
2006-04-03 23:22:15

O lege absurda si un scandal absurd...

Am uneori impresia ca lumea a innebunit... mai ales francezii. Atit legea cit si scandalu e absurd pt. simplu fapt ca

1. multe, f. multe firme angajeaza pe termen limitat, in Germania deja se poate vorbi de o minune cind o firma angajeaza incepatori fara termen. Deci de facto legea noua nu are obiect si deci protestele si mai putin.

2. Au aparut ca ciupercile firme de "prestatie" inclusiv pt. servicii ingineresti, firme care platesc mult mai prost decit cele consacrate si care de fapt reprezinta un fel de "proba" pt. tineri. Acestia sunt inchiriati la firmele mari si sunt selectati si retinuti numai cei mai buni, evident dupa o perioada de ca. 2 ani.

Am avut neplacerea sa fac pa sefu la o firma mica si sa fiu nevoit sa dau oameni afara, in perioadele in care nu aveam contracte. De fiecare data se punea intrebarea pe cine sa dam afara, pa unu care ie de ani de zile in firma, care eventual are familie si copii, pa unu care deja are o virsta la care nu mai are sansa sa gaseasca asa repede un job, sau pa unu tinar de abia venit, care nu are obligatii familiale si care e mobil, s-ar putea misca in alt oras sau eventuel ar putea schimba meseria?

Sorin
2006-04-03 23:43:33

Haos si onorabilitate

Peste cateva ore sunt invitat la un colocviu ce trateaza incitarea imigrantilor din tarile de est de a-si crea propria intreprindere. Voi ajunge putin in intarziere datorita grevei, adica in loc sa fac 20 de minute voi face 25. "Onorabil" este sa fiu prezent si sa-mi expun punctul de vedere. La acest colocviu, vor fi prezenti si reprezentanti a diverse organizatii, partide, sindicate, care mai de care mai "onorabile" inclusiv UMP-ul chirachian si UDF-ul de centru. Dar nu doar pentru prezenta ci pentru ca sunt parteneri financiari ai acestui proiect si anume de a ajuta emigrantii est-europeni de a crea locuri de munca, (daca nu chiar propriul lor loc de munca).
Pentru unii, tot ce e stanga e dezonorabil, pentru altii e invers. Sunt deacord. Doar ca o lume fara stanga, dreapta, centru, bashca extremele, n-ar mai fi lume, zic eu.

Sorin
2006-04-03 23:46:53

Re: O lege absurda si un scandal absurd...????

fericire
2006-04-03 23:48:26

Re: O lege absurda si un scandal absurd...

Alexandru Mihnea MOUCHA
2006-04-03 23:52:49

Re: O lege absurda si un scandal absurd...

Si in Cehia este la fel. Majoritatea contractelor, de care depind insele vizele sunt pe un an, cu innoire imediat inainte de expirarea vizei, astfel incat sa ai timp sa o faci pe cea noua. Si mie mi se pare la fel de absurda situatia. Toata stima.

Eugenia Duta
2006-04-03 23:54:38

TOATA LUMEA ASTA BUNA

Toata lumea asta buna de aruncat la cosul de gunoi al istoriei (in care tari din Vest, in afara de Franta, mai exista partide comuniste?) refuza orice negociere si-i manipuleaza pe naivii de studenti si pe elevi ca pe niste manechine. Ii doare in cot de lege pe care nici nu au citit-o, ceea ce vor si cer ei este caderea guvernului. Sindicatele, in Franta, sunt comuniste. Cat despre tineret, comunistii stiu bine ca pe astia ii pot duce cel mai usor de nas cu "nobilele idealuri", asa ca lucreaza tare prin Universitati. Cat despre prof-ii din Universitati, multi sunt "de stanga" si dau o manuta de ajutor la punerea in scena a comediei. Promitand studentilor ca nu vor avea de suportat nici o consecinta daca fac greva si nu vin la cursuri (cursuri pe care tampitii de studenti le-au si platit!) sau vor bloca universitatile interzicand accesul celor care vor sa vina la cursuri. Si atunci, daca i s-a spus ca oricum o sa treaca examenul, de ce sa vina studentul la cursuri? Ca sa nu mai vorbesc de elevi. Nici n-au inca dreptul la vot, dar il au pe cal de a rasturna guvernul. Si-apoi, pe la manifestatii, destui care sa vina cu turma. Cam ca la noi, pe vremuri, poate "se da" ceva, ca doar de asta se si cere. Care tipa mai tare, va obtine (in detrimentul aluia de munceste ca tampitul si tace). Franta si-a omorat regii pentru a pastra sistemul privilegiilor si a monopolurilor. Care privilegii si monopoluri se obtin prin tipare, galagie, debandada si aere eroice. Revolutie-caviar-si- hotel-cinci-stele.
Oricum, comunistii mai mult sau mai putin "acoperiti" de pe forum pot sa se bucure si sa tina cateva discursuri sforaitoare despre patroni, exploatare, inechitate sociala si altele de aceeasi culoare.

muz
2006-04-04 00:09:32

Re: Ai zis bine "fapt"

La 2006-04-03 23:22:15, neamtu tiganu a scris:

ai pus punctul pe i, tigane, e un fapt ca "dreptul muncii" a fost transformat incet-incet (sau poate c-a fost intotdeauna) intr-un tirg de sclavi. insa exact asta incearca tinerii francezi sa demoleze dintr-o lovitura. faptul ca patronii au drepturi de proprietari de sclavi, din ce in ce mai bine inradacinate in legi, si ca viitorul unui tinar francez de clasa medie si mica depinde de frimiturile pe care patronii accepta sa le negocieze din cind in cind cu guvernul si sindicatele.
cistigurile marilor firme (care sint din ce in ce mai puternice si din ce in ce mai aproape de postura de monopol datorita globalizarii) sint in fiecare an mai spectaculoase, e de ajuns sa citesti raporturile publicate in ziare; in acelasi timp se vaicare ca o baba cind ii moare o gaina, atunci cind, vezi doamne, economia nationala fluctueaza, nu se baga reforme, golanii de tineri insista sa lise plateasca asigurari, pensii si alte pretentii tupeiste (cam asa mi-a zis fostul patron unde am lucrat in paris) etc.
in plus, infectii astia fascisti de la "fair (sic!) press", de unde preia ziua nemodificat informatiile despre ce se intimpla in franta o tin tot intr-un sarcasm la adresa protestatarilor si tot inceraca sa-l scoata basma curata pe villepin. acum zic ca protestele nu mai au obiect pt ca guvernul a acceptat sa modifice CPE asa cum s-a cerut. ceea ce e complet fals. nu tb decit sa asculti un radio francez si vei afla asta. principiile de baza ale CPE, adica disponibilizarea cind vrea muschii patronului (chiar daca perioada de "proba" se micsoreaza) ramine in vigoare, iar explicatiile care cica ar fi obligat patronul sa le dea cind demite, nu incalzesc angajatul cita vreme ramine pe drumuri.
ce nu prea zice nimeni e ca exista si un CNE, adica CPE pt majorii de 26 de ani. acolo argumentul tau nr.3 nu mai merge. si mai sint si alte contracte "spre folosul somerilor"
o ultima chestie: e adevarat ca toti comunistii, bolsevistii si trotskistii incearca acum sa profite, insa asta nu-i face trotskisti pe toti studentii grevisti. de fapt, majoritatea nu prea ii baga in seama pe ciudatii astia anacronici. ideea e ca nu trebuie sa fii "rosu" ca sa intelegi ca vaselina face penetrarea mai suportabila, insa nu o elimina. de-asta mor de conationalii mei care se dau atit de occidentali ( in special emigratii in america) si fac mishto de comunistii de francezi, cind ei vin dintr-o tara care nici macar prin revolutie n-a fost in stare sa scape de violatorii de cetateni in grup.

a, sint curios, tu cum vezi impacarea nemtilor cu codul lor de munca?
> Am uneori impresia ca lumea a innebunit... mai ales francezii. Atit
> legea cit si scandalu e absurd pt. simplu fapt ca
>
> 1. multe, f. multe firme angajeaza pe termen limitat, in Germania deja
> se poate vorbi de o minune cind o firma angajeaza incepatori fara
> termen. Deci de facto legea noua nu are obiect si deci protestele si
> mai putin.
>
> 2. Au aparut ca ciupercile firme de "prestatie" inclusiv pt.
> servicii ingineresti, firme care platesc mult mai prost decit cele
> consacrate si care de fapt reprezinta un fel de "proba" pt.
> tineri. Acestia sunt inchiriati la firmele mari si sunt selectati si
> retinuti numai cei mai buni, evident dupa o perioada de ca. 2 ani.
>
> Am avut neplacerea sa fac pa sefu la o firma mica si sa fiu nevoit sa
> dau oameni afara, in perioadele in care nu aveam contracte. De
> fiecare data se punea intrebarea pe cine sa dam afara, pa unu care ie
> de ani de zile in firma, care eventual are familie si copii, pa unu
> care deja are o virsta la care nu mai are sansa sa gaseasca asa
> repede un job, sau pa unu tinar de abia venit, care nu are obligatii
> familiale si care e mobil, s-ar putea misca in alt oras sau eventuel
> ar putea schimba meseria?
>

Aberescu
2006-04-04 00:14:37

Miroase a nashpa UE !

Zau. Asa vad eu viitorul ei !

Da Doamne sa aberez ca de obicei !

Aberescu.

muz
2006-04-04 00:19:33

Re: Haos si onorabilitate

La 2006-04-03 23:43:33, Sorin a scris:

daca esti in paris, poate imi zici si mie unde e colocviul asta, sa vin si eu daca am timp. macar ca sa cunosc romani decenti.
merci
> Peste cateva ore sunt invitat la un colocviu ce trateaza incitarea
> imigrantilor din tarile de est de a-si crea propria intreprindere.
> Voi ajunge putin in intarziere datorita grevei, adica in loc sa fac
> 20 de minute voi face 25. "Onorabil" este sa fiu prezent si
> sa-mi expun punctul de vedere. La acest colocviu, vor fi prezenti si
> reprezentanti a diverse organizatii, partide, sindicate, care mai de
> care mai "onorabile" inclusiv UMP-ul chirachian si UDF-ul
> de centru. Dar nu doar pentru prezenta ci pentru ca sunt parteneri
> financiari ai acestui proiect si anume de a ajuta emigrantii
> est-europeni de a crea locuri de munca, (daca nu chiar propriul lor
> loc de munca).
> Pentru unii, tot ce e stanga e dezonorabil, pentru altii e invers.
> Sunt deacord. Doar ca o lume fara stanga, dreapta, centru, bashca
> extremele, n-ar mai fi lume, zic eu.
>
>

neamtu tiganu
2006-04-04 00:20:00

Re: O lege absurda si un scandal absurd...????

neamtu tiganu
2006-04-04 00:25:34

Re: Sorine mai bine stai acasa..

muz
2006-04-04 00:29:19

Re: TOATA LUMEA ASTA BUNA


hotaraste-te, cu care burghezi tii, cu astia de vor sa dea de lucru echitabil la puturosii si timpitii de tineri, sau cu aia de si-au omorit regii ca sa-si pastreze caviarul?
cit despre manipularea studentilor, ai fost macar la o adunare generala in vreo universitate, sau tu muncesti si n-ai timp sa vezi ceea ce te faci ca critici?


La 2006-04-03 23:54:38, Eugenia Duta a scris:

> Toata lumea asta buna de aruncat la cosul de gunoi al istoriei (in
> care tari din Vest, in afara de Franta, mai exista partide
> comuniste?) refuza orice negociere si-i manipuleaza pe naivii de
> studenti si pe elevi ca pe niste manechine. Ii doare in cot de lege
> pe care nici nu au citit-o, ceea ce vor si cer ei este caderea
> guvernului. Sindicatele, in Franta, sunt comuniste. Cat despre
> tineret, comunistii stiu bine ca pe astia ii pot duce cel mai usor de
> nas cu "nobilele idealuri", asa ca lucreaza tare prin
> Universitati. Cat despre prof-ii din Universitati, multi sunt
> "de stanga" si dau o manuta de ajutor la punerea in scena a
> comediei. Promitand studentilor ca nu vor avea de suportat nici o
> consecinta daca fac greva si nu vin la cursuri (cursuri pe care
> tampitii de studenti le-au si platit!) sau vor bloca universitatile
> interzicand accesul celor care vor sa vina la cursuri. Si atunci,
> daca i s-a spus ca oricum o sa treaca examenul, de ce sa vina
> studentul la cursuri? Ca sa nu mai vorbesc de elevi. Nici n-au inca
> dreptul la vot, dar il au pe cal de a rasturna guvernul. Si-apoi, pe
> la manifestatii, destui care sa vina cu turma. Cam ca la noi, pe
> vremuri, poate "se da" ceva, ca doar de asta se si cere.
> Care tipa mai tare, va obtine (in detrimentul aluia de munceste ca
> tampitul si tace). Franta si-a omorat regii pentru a pastra sistemul
> privilegiilor si a monopolurilor. Care privilegii si monopoluri se
> obtin prin tipare, galagie, debandada si aere eroice.
> Revolutie-caviar-si- hotel-cinci-stele.
> Oricum, comunistii mai mult sau mai putin "acoperiti" de pe
> forum pot sa se bucure si sa tina cateva discursuri sforaitoare
> despre patroni, exploatare, inechitate sociala si altele de aceeasi
> culoare.
>

indel
2006-04-04 00:34:23

Re: Miroase a nashpa UE !

La 2006-04-04 00:14:37, Aberescu a scris:

> Zau. Asa vad eu viitorul ei !
>
Fi bun si tradu-mi si mie titlul. Ce inseamna nashpa?

neamtu tiganu
2006-04-04 00:54:06

Despre firme..

Citeva cifre, PIB-u in Germania e in proportie de 70% dat de firme mici si mijlocii, si restu de marile concerne.

E o mare deosebire intre cultura, angajamentu si politica acestor firme.

O firma mica are de regula contracte mici, cu un orizont de timp de citeva luni in cel mai bun caz, traieste cu mina-n gura cum se zice si are mari probleme sa-si planifice dezvoltarea personalului pe termen lung. Pt. acestea ar fi un mare avantaj o anumita flexibilizare a pietii muncii, sa angajeze atunci cind are mult de lucru si sa se curete atunci cind e o perioada mai nasoala. De asemenea la aceste firme se formeaza un fel de familie mai toti angajatii stiu in ce ape se scalda si de multe ori inteleg anumite masuri drastice sau invers in perioade de inflorire sunt de regula stimulati baneste.

Concernele insa sunt impersonale, nu au nici o ambitie patriotica, sunt gata sa se delocalizeze in tari ieftine cu scopu de a cistiga. Pe de alta parte acestea au o mai mare stabilizare economica, au contracte pe termen lung, pot influenta piata prin produsele create si pot planifica personal pe timp indelungat. De asemenea la acestea din urma influenta sindicatului e mai puternica.

Multi patrioti de stinga "vad" rosu in ochii tulburi NUMAI aceste concerne, care cum spuneam reprezinta numai 30% si de fapt "pedepsesc" si firmele mici care duc greu.. Dorinta mea cea mai mare ar fi ca acesti oameni de bine de "stinga" sa fie numai citeva luni patroni sa inteleaga cum functioneaza sistemu.. Altfel ie f. usor ca iesi pe strada si ca ceri dar atunci cind intelegi cum vin acesti bani se de unde ie cu totu altceva..

Una din frumusetile sistemului capitalist e ca orice "sclav" angajat poate deveni patron la rindul lui.

ingineru
2006-04-04 01:03:38

Re: O lege absurda si un scandal absurd... legea e buna. Si daca au ajuns frantujii la ea...

neamtu tiganu
2006-04-04 01:25:09

Io propun ca capsunarii sa aiba contract nelimitat...

sa munceasca si atunci cind sunt capsuni si cind nu sunt, de asemena chelnerii la mare sa fie angajati si platiti tot timpu anului, sa se secere griu si iarna, sa aiba tractoristii de munca tot timpu.

Mie mi se pare absurd ca tocmai romanii care saracii de iei sunt obligati sa accepte cele mai vitrege conditii sunt primii care sunt de partea saracilor studenti francezi.. poate in speranta ca vor avea si iei o bucatica.. de prajitura.

Parerea mea e ca nu trebe sa-i plingeti pe studentii francezi, poate ca nu sunt cei mai buni din lume, cert e insa ca cei buni isi gasesc locuri de munca la care un roman cel putin la fel de bun nici nu viseaza..

Problema Frantei si a Germaniei nu e problema studentilor buni cu meserii cautate, marea problema e a tineretului fara meserie, fara studii, uneori analfabeti, a studentilor care au trecut ca gisca prin apa.. si aceasta problema nu se rezolva printro lege aruncata din fuga metroului..

Pinkie
2006-04-04 01:26:33

Pinkie
2006-04-04 01:36:41

Re: Despre firme..

Shadow
2006-04-04 01:47:52

Shadow
2006-04-04 01:49:50

Re: Io propun ca capsunarii sa aiba contract nelimitat...neamtule

muz
2006-04-04 01:55:16

Re: Despre firme..

imi pare bine ca ai scris ultima fraza. as adauga: orice firma mica viseaza sa devina mare, chiar concern.
acum poti ghici si care e "uritenia" sistemului capitalist: e drept ca tot sclavul poate deveni patron la rindul lui (afirmatia e usor exagerata, sint multi saraci cronici pe lumea asta, insa sa zicem ca asa e), dar e la fel de drept ca nu pot fi TOTI patroni in acelasi timp.
si acum intreaba-te daca toti oamenii traiesc doar ca sa ajunga patron. daca e intr-adevar frumoasa o viata de sclav ca sa ajungi la 50 de ani sa penetrezi si tu pe altu. nu uita ca demult, pe vremea lui herodot de ex, comertul si negustorii erau doar o componenta a societatii... nu-mi raspunde c-am evoluat:)
e interesant oricum ce spui despre nemti, imi place sa cred ca intr-adevar firmele mici sint ca niste familii. asta ar fi cu adevarat un alt "nivel de trai".

La 2006-04-04 00:54:06, neamtu tiganu a scris:

> Citeva cifre, PIB-u in Germania e in proportie de 70% dat de firme
> mici si mijlocii, si restu de marile concerne.
>
> E o mare deosebire intre cultura, angajamentu si politica acestor
> firme.
>
> O firma mica are de regula contracte mici, cu un orizont de timp de
> citeva luni in cel mai bun caz, traieste cu mina-n gura cum se zice
> si are mari probleme sa-si planifice dezvoltarea personalului pe
> termen lung. Pt. acestea ar fi un mare avantaj o anumita
> flexibilizare a pietii muncii, sa angajeze atunci cind are mult de
> lucru si sa se curete atunci cind e o perioada mai nasoala. De
> asemenea la aceste firme se formeaza un fel de familie mai toti
> angajatii stiu in ce ape se scalda si de multe ori inteleg anumite
> masuri drastice sau invers in perioade de inflorire sunt de regula
> stimulati baneste.
>
> Concernele insa sunt impersonale, nu au nici o ambitie patriotica,
> sunt gata sa se delocalizeze in tari ieftine cu scopu de a cistiga.
> Pe de alta parte acestea au o mai mare stabilizare economica, au
> contracte pe termen lung, pot influenta piata prin produsele create
> si pot planifica personal pe timp indelungat. De asemenea la acestea
> din urma influenta sindicatului e mai puternica.
>
> Multi patrioti de stinga "vad" rosu in ochii tulburi NUMAI
> aceste concerne, care cum spuneam reprezinta numai 30% si de fapt
> "pedepsesc" si firmele mici care duc greu.. Dorinta mea cea
> mai mare ar fi ca acesti oameni de bine de "stinga" sa fie
> numai citeva luni patroni sa inteleaga cum functioneaza sistemu..
> Altfel ie f. usor ca iesi pe strada si ca ceri dar atunci cind
> intelegi cum vin acesti bani se de unde ie cu totu altceva..
>
> Una din frumusetile sistemului capitalist e ca orice "sclav"
> angajat poate deveni patron la rindul lui.
>

Shadow
2006-04-04 01:57:12

Re: Haos si onorabilitate Sorine

Shadow
2006-04-04 02:01:10

Re: O lege absurda si un scandal absurd...neamtule

Pinkie
2006-04-04 02:38:14

Re: Shadow :

Tassie
2006-04-04 02:45:08

Franta isi merita soarta

Au ramas intepeniti in mentalitati vechi.A trecut timpul degeaba pe lanaga ei si nu au invatat nimic de la vecinii anglo-saxoni.Deh,asa e cand ai egoul mare!

Pinkie
2006-04-04 02:47:37

Re: Shadow PS :In UK dupa 3 luni daca nu ti-ai gasit de lucru
in domeniul tau esti obligat sa accepti ce-ti da agentia de somaj,
daca nu, nu mai primesti ajutorul, asa au scazut ei la 4%,
dar cine vrei sa ia masura asta cu 1 an inainte de alegeri ?


Personal pt moment su de stinga.

Cind voi fi mai bogata , o sa trec la drepta.... :-))...:-p

Mos Grigore
2006-04-04 02:51:57

Dela fiecare DUPA LENEA LUI, LA FIECARE DUPA BURTA LUI, NU-ASA AMICE COMMIE?

Mos Grigore
2006-04-04 03:08:52

Ia uite ce se intimpla cu si industria de capsuni nemtezeasca:

Sobru
2006-04-04 03:13:40

Adevarul e ca legea e proasta. Toti trebuie sa poata fi dati afara nu doar tinerii. Angajarea este un contract si ca orice contract trebuie sa poata fi reziliat la dorinta de oricare dintre parti, in conditiile specificate in el.
De fapt angajarea este o reminiscenta sclavagista ce ar trebui desfiintata. Fiecare persoana fizica trebuie considerata intr-o relatie contractuala cu o firma, sa primeasca toti banii specificati in contract, urmand sa-si plateasca din ei impozitele si sa-si faca asigurarile unde vrea si daca vrea.

Roxana
2006-04-04 03:26:31

Teatrul de marionete...

Radu Dragan
2006-04-04 03:43:42

dupa ce sfartecat estul......virusul "K"....

Virusul sifilisul comunismului "K", al lenei si manipularii a inceput de ceva timp cu asa zisa democrtie culturala a lumii!
Ce vrea comunistul si ce vrea francezul e identic! Un furtun la gura si unul la partea cealalta!

Visele astea au avut rezultatul care l-au avut! Daca lumea uita asa de repede, mai incercati
virusul "K" inca o data! Pentru acest virus vor murii din nou oameni, vor disparea antreprenorii, va aparea un nou satrap ca lenin, ceausescu, mao, .....
Oricum e bine ca tara unde s-a nascut virusul socialismul sa dispara prima, tocmai din cauza lui!
Intre timp lenea, comoditatea, sexul, avorturile au ajuns idealurii europene!
Cu feregeaua pe fata si cu minaretul rugaciunilor catre un nou Alah Fratuzit, lucrurile vor sa se indrepte intr-o cu totul alta directie!

canaris
2006-04-04 03:52:02

Re: Inginere, in mare iti dau dreptate, dar...

Inginere, in mare iti dau dreptate. E perfect adevarat ca o companie nu e un organism de caritate si ca trebuie sa-si vada in primul rand de profituri. Totusi, am o obiectie. De ex. sunt situatii in care patronii nu asigura minimul necesar, si nu ma refer la asigurari, contributii la fonduri de pensii etc, ci de CONDITII DE MUNCA! De ex. am lucrat la o firma unde exista o sala de mese cu 5 locuri (inghesuite) pentru 30 de angajati (si multi care nu voiau sa manance la fast-food erau obligati sa manance in picioare pe hol), unde toti isi puneau hainele pe unde apucau pt ca garderoba avea cam 1 m lungime, iar locker-ul era ceva mai mare decat o lada de bere (un locker la doua persoane !!!) si altele de genul asta. Iar daca deschideai gura ti se arata pisica… La alta companie nu se respectau pauzele si erai obligat sa muncesti mai mult pe aceeasi suma. Avea dreptate cineva mai devreme : patronul are si obligatii, nu numai drepturi. Muncitorul nu-i o carpa cu care te stergi pe picioare si apoi o arunci la gunoi. Stiu ca multi gandesc din perspectiva specialistului care pleaca atunci cand nu-i convine si gaseste destule oferte, insa majoritatea oamenilor nu-s in situatia de a emite pretentii. Si multi sunt foarte buni in domeniul lor, insa nu lucreaza in domenii « de varf ». De pilda stiu un quebecos care a lucrat 10 ani intr-o imprimerie si era foarte bun. La un moment dat omul cere o marire de salariu ; i se raspunde ca nu se poate, are o discutie ceva mai dura cu seful si in ziua urmatoare e dat afara. Asa gandesc majoritatea patronilor : « Da-l in ma-sa, ca pocnesc din degete si imi vin 50 la interviu !!! » Repet, nu toti lucreaza ca ingineri la aerospatiale sau in cercetare biomedicala, ca sa-si « bage picioarele » cand vor si sa caute alt job cu siguranta ca-si vor gasi urgent… Si asta nu pentru ca n-ar fi buni in domeniul lor. Nu crezi ?

padure
2006-04-04 05:23:42

inginere: ai ramas inginer...

ingineru
2006-04-04 05:25:41

Re: Inginere, in mare iti dau dreptate, dar... pt. situatii de genul asta exista o legislatie a muncii...

fericire
2006-04-04 05:32:26

Re: Haos si onorabilitate

folclorist
2006-04-04 05:34:00

fericire
2006-04-04 05:35:45

Re: Franta isi merita soarta

folclorist
2006-04-04 05:39:37

Umbra !

Pinkie
2006-04-04 05:47:56

Re: Sobru , sa vorbim vorbe ...

Pinkie
2006-04-04 05:52:05

Re: ... legea e buna. Si daca au ajuns frantujii la ea...

ingineru
2006-04-04 06:35:56

Re: inginere: ai ramas inginer... bine shmekere! Atunci fa tu niste locuri de munca...

addara
2006-04-04 07:47:38

Re: Teatrul de marionete...

Sorin
2006-04-04 08:38:03

Pt Muz

CONU
2006-04-04 08:40:33

Care zicea ca frantujilor le e rusine de munca ...?

Am avut unul...la NY,...si dupa trei luni ainceput vaicareala,....munca multa ! Si,...si-a luat talpasita-napoi in tara muma....

Fara alte comentarii,...

muz
2006-04-04 09:42:34

Re: Pt Muz

muz
2006-04-04 09:54:00

Re: Teatrul de marionete...

Cristiana
2006-04-04 10:11:07

Acum citeva saptamini ne spunea ca suntem o natie de hoti....

Cristiana
2006-04-04 10:30:28

Adrian Cioroianu, un tinar parlamentar la Strasbourg, despre Parisul revoltei..

Eugenia Duta
2006-04-04 10:35:22

Re: TOATA LUMEA ASTA BUNA

     Pagina  din 4      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03042 sec.