Ziua Logo
  10:57, luni, 12 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-11-17
Atanasie Popescu din Isanti, Minnesota, SUA (...@aol.com, IP: 205.188.117...)
2009-11-16 23:41
Romania ar trebui sa sustina o astfel de propunere!

Propunerea ca Palestina sa fie recunoscuta ca stat in limitele geografice de dinainte de razboiul din 1967, se bazeaza de fapt pe rezolutii anterioare ale ONU ce recomandau Israelului sa se retraga de pe teritoriile ocupate.
Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei ar trebui sa se implice in recunoasterea statului Palestina, in ciuda lobiului puternic al Israelului.

Mache din Illinois (...@gmail.com, IP: 12.2.142...)
2009-11-17 01:18
Re: Romania ar trebui sa sustina o astfel de propunere! - De ce?

La 2009-11-16 23:41:24, Atanasie Popescu a scris:

> Propunerea ca Palestina sa fie recunoscuta ca stat in limitele
> geografice de dinainte de razboiul din 1967, se bazeaza de fapt pe
> rezolutii anterioare ale ONU ce recomandau Israelului sa se retraga
> de pe teritoriile ocupate.

Aceleasi rezolutii cereau si statelor arabe sa recunoasca dreptul la existenta al Israelului. Dupa cate stiu eu tarile arabe in general si palestinienii in particular nu s-au inghesuit sa respecte acele rezolutii. Deci sunt kit.

Daca ONU recunoaste un stat palestinian in exteriorul frontierelor Israelului din 1967 insemna ca recompenseaza refuzul respectarii propriilor rezolutii de catre arabi. Sarind peste faptul ca ONU n-are nici un fel de mijloce practice sa impuna o astfel de rezolutie, mai recompenseaza pe deasupra si agresiunea. Pentru ca Cisiordania+ Ierusalimul de Est au fost pierdute de arabi in urma atacului prostesc al Iordaniei impotriva Israelului din 1967...

> Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei ar trebui sa se implice in
> recunoasterea statului Palestina, in ciuda lobiului puternic al
> Israelului.
>

Ministrul de Externe al Romaniei n-are nici cel mai mic interes sa se amestece in povestea aia (sau in orice caz nu de partea arabilor), pentru simplul motiv ca impunerea frontierelor statului palestinian arab ar consacra recompensarea teritoriala a agresorului si separatismul arbitrar.

In plus cei ce recunoasc acel stat in conditiile dorite de arabi sunt si responsabili macar moral in a-l sustine. Cred ca marea prietenie a lui Ceausescu cu Arafat si arabetii in general au produs suficiente pagube si cheltuieli inutile Romaniei ca sa mai simta cineva nevoia de a se mai amesteca in vermina aia.

Cine are chef sa deschida punga de dragul arabilor palestinieni n-are decat sa o faca. Sunt destule tari arabe bogate, care insa n-o sa miste nici un deget, preferand sa lase cheltuielile pe seama fraierilor.


« Rezultatele cautarii

     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00589 sec.