Ziua Logo
  06:40, duminica, 18 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-10-26
Davidescu vasile din Bicaz (...@k.ro, IP: 86.107.252...)
2006-10-25 23:08
INTELEPTII.................LA SOPON?

INTELEPTII....LA SOPON?

Inca nu s-a terminat discutia privind miraculoasa cedare a lui Stolojan,care a oferit candidatura sa la presedentie Dlui.Basescu.
O generozitate atat de mare rar se mai intalneste azi in Romania si cu greu poate fi conceputa,in timp ce detractorii,din pacate,nici nu pot intelege asemenea gesturi.

Stolojan parca ar veni de pe alta planeta,pentru politicianul roman mediocru asemenea lucru nu poate exista.
Dar Dl.Stolojan este un intelept si asta este cel mai modest omagiu care i se poate aduce pentru gestul de a ceda,in momentul cand si-a dat seama ca procentajul sau in alegeri nu mai poate creste.

Sa cedezi candidatura la presedentie cand vezi ca cineva are mai multe sanse,sa incerci a promova un tanar la presedentia PNL si ca premier (este vorba de dl.Tariceanu) sunt lucruri pe care un politician roman nu este in stare nici sa gandeasca si cu atata mai putin sa inteleaga.

Sa nu uitam ca tot Stolojan a fost chemat in calitate de prim-ministru tehnocrat in unul dintre cele mai grele momente din epoca postdecembrista.

Acuma,ca orice intelept care striga "nebunilor incotro va duceti" din nou se ofera sa salveze PNL apucat pe calea grupului de interese,denuntand grupul de oligarhi,care injosesc un nobil partid,asa cum este PNL.

Va rasuna glasul lui in desert.

Nu este el generalul roman care s-a intors la coarnele plugului si pe care l-a lasat doar la rugamintea senatului de a apara patria,iar dupa ce a invins ,s-a reintors la coarnele plugului.
In momentul de fata el doreste sa salveze PNL,sa-l scoata de sub influenta grupurilor oligarhice,sa faca din nou din PNL un partid competitiv electoral si in ultima instanta sa salveze gandirea liberala si dreapta romaneasca pentru prosperitatea tarii.

Ferice de epoca in care avem acest politician intelept dar singur si neinteles.

Fostul ambasador al Marii Britanii care ne era prieten si nu se implica in politica interna a Romaniei,a simtit totusi nevoia sa spuna:.

- Cabinetul Tariceanu cu o echipa divizata de fotbal, care ar putea sa-si dea autogol in momentele decisive, daca nu va face un efort colectiv pentru finalizarea integrarii-.

Intr-un alt articol cineva folosea concepte din -Psihologia animala-in care vorbea de masculul alfa si masculul beta
Tot acolo se vorbeste de –PUTEREA LIBERALA- un fel de PAX ROMANA a Romaniei.

Am asistat la nemultumiri si incriminari la care nimeni nu s-ar fi asteptat la Conferinta PNL pe Bucuresti din care a fost exclus chiar omul care a adus PNL la putere-dl.Stolojan.

Guvernul este slab si cel slab este asaltat:sindicate,cereri de mariri de salarii,legi de favorizare a nationalitatilor conlocuitoare,verdicte nefavorabie la Curtea Europeana,reforme avortate sau blocate,absenteism ostentativ in parlament tocmai a deputatilor puterii ,si pentru a pune capac,pretentia PC de a initia o motiune de cenzura impotriva unui guvern din care face parte etc.

Simplismul lui Hasoti,Norica Nicolae,Antonescu sau Orban este desarmant-dusmanul de clasa-Basescu si in subsidiar PD care asculta de Basescu.

Nici o analiza serioasa.

In zadar dl.Stoica,Dna Musca,Dl.Stolojan insasi si multi altii vorbesc de o conducere ilegitima,de ingamfarea puterii,grupul conductei de petrol,merge ca orbul in fata prapastiei.

Am subliniat,dupa puterea mea de cetatean ca in PNL puterea de decizie este luata de un grup liberal primitiv,infatuat pe care l-am numit CINTEZISM dupa numele ideologului sau si mai ales dupa probarea practica ,in sanatate a dezastrului conceptiei cinteziste.

Am subliniat ca acest tip de liberalism primitiv,de tipul sec.19 ,cand liberalismul era in ascensiune,nu corespunde realitatilor unei tari sarace fara o clasa mijlocie substantiala.

Cinteza a ideologizat superioritatea liberala in contrast cu,ceea ce Lenin numea PAPUSHNIKII,adica niste tovarasi vremelnici de drum-este vorba de PD- si de masa de supusi care sunt de la natura pusi sa suporte toate greutatile,ba daca s-ar putea sa-i si admire pe liberali.Am numit aceasta tendinta darwinism social liberal pentru a nu face apel la ideologia fascista.

Nu am vrut sa am dreptate,am iubit partidele istorice,nu sunt membru unui partid acum dar dezastrul spre care duce tara grupul oligarhic din petrol nu poate sa ma lase indiferent.
Situatia absurda a dlui.Atanasiu,cotat in NATO si UE ca cel mai slab ministru al apararii din ultimii 16 ani,ne arata ca gratie oligarhiei si legilor ei dictatoriale,in actualul PNL nu mai exista o reglare,prin feed-back,motiv pentru care dezasterele apar la tot pasul.
Si electoratul taxeaza aceasta politica a infatuarii,arogantei si a lipsei simtului realitatii.
Iata dece gruparile anti-tariceanu se multiplica in maniera tumultoasa in toata tara.In zadar inteleptul Stolojan striga ca reforma trebuie sa se faca in interiorul PNL,oligarhii imping spre divizarea PNL ca si cum nu ar vedea ca isi semneaza propria excludere din viata politica.

Chiar pana unde pot merge acesti oameni care nu cunosc cuvantul demisie de onoare ci cu agresivitatea primitiva a lui Orban ataca….si nu vad ca soarta PNL se pecetlueste zi de zi.

Oare pe cine vor da vina?
Principiul mediocritatilor din PNL-INTELEPTII ….…LA SOPON- nu poate duce decat la esecul unei respectabile ideologii,care a avut todeauna ca scop prosperitatea tarii.


costy din Germania (...@yahoo.de, IP: 84.168.98...)
2006-10-26 00:38
Re: INTELEPTII.................LA SOPON?

Nababul din Frunze (...@imapmail.org, IP: 213.171.218...)
2006-10-26 01:43
Re: INTELEPTII.................LA SOPON?

mikele durul din Franta (...@yahoo.com, IP: 80.12.150...)
2006-10-26 01:55
Re: INTELEPTII.................LA SOPON?-O generozitate atat de mare = vinzarea PNL catre PD

mikele durul din Franta (...@yahoo.com, IP: 80.12.150...)
2006-10-26 01:59
Re: INTELEPTII......LA SOPON? " In momentul de fata el doreste sa salveze PNL" subordonandu-l Marinelului ?

mikele durul din Franta (...@yahoo.com, IP: 80.12.150...)
2006-10-26 02:06
Re: INTELEPTII...........LA SOPON? - "Guvernul este slab " , dar ne-a dus in UE !

mikele durul din Franta (...@yahoo.com, IP: 80.12.150...)
2006-10-26 02:10
Re: INTELEPTII.................LA SOPON? - " Sa nu uitam ca tot Stolojan a fost chemat in calitate de prim-ministru "...

mikele durul din Franta (...@yahoo.com, IP: 80.12.150...)
2006-10-26 02:14
Re: INTELEPTII.................LA SOPON? - " ferice de .........

mikele durul din Franta (...@yahoo.com, IP: 80.12.150...)
2006-10-26 02:19
Re: INTELEPTII.................LA SOPON? - " vorbesc de o conducere ilegitima "

mikele durul din Franta (...@yahoo.com, IP: 80.12.150...)
2006-10-26 02:30
Re: INTELEPTII.................LA SOPON? - " Am subliniat ........

mikele durul din Franta (...@yahoo.com, IP: 80.12.150...)
2006-10-26 02:35
Re: INTELEPTII.................LA SOPON?

Arogantu' din (EX ?!)Celula lui Ciufulici (...@k.ro, IP: 82.78.83...)
2006-10-26 05:29
"Intelepciunea" si "clarviziunea" lui Stolojan l-au promovat pe Tariceanu !

Dar calculele - care aratau un personaj "maleabil" ce poate fi manevrat cu usurinta - au fost fundamental eronate:!
Acum - "inteleptul" si "clarvazatorul" n-au decit sa "plinga risul de-asta vara" ! Unul pe umerii celuilalt ...

PS Cit despre restul elucubratiilor - am incetat demult sa le iau in serios.

doru321 din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.120.137...)
2006-10-26 07:34
Re: INTELEPTII.................LA SOPON?

Mikele draga, ce-ai patiti? Ai dat 9 raspunsuri la acelasi comentariu, in care n-ai scris de fapt nimic, puteai sa-ti expui "ideea" simplu, intr-un rind si ne scuteai sa cautam prin spam-urile tale. La mai multe.
Pentru Arogantu: NDC

gheorghe vlasceanu din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 83.103.192...)
2006-10-26 09:03
Logica e la mijloc, fratilor

Tara e in deriva. Firmele sufera de bani si habar nu aveti ce inginerii financiare fac firmele pentru a mai putea exista. Iar cind statul vrea sa faca PIB e de factura liberala e drept ca nu mai vrea prosperitatea tari. In conditile acestui capitalism haotic, da haotic, IMM-urile trebuie ajutate. Simplu, pentru ca ele au preluat greul economic, ele construiesc si produc ceva. Restul, oligarhii baga bani in consum si nu in investitii. Marea avere verde a tarii, padurea, e furata si regia asta nationala a padurilor nu face un ban din asta. Nea, Basescule, trimite garda, curtea de conturi, parchetul, ceva acolo sa se vada cine ia lemnul tari din padure ! Senatori, deputati, alesi locali, etc in cirdasie cu Ocoalele, pentru ei si familiile lor iau cu japca si exploatarile fiorestiere nu fac un ban.
Liberalii de azi nu sunt liberali. Clar. Cota unica i-a imbogatit peste noapte pe bogati dar nu a imbogatit tara. Lumea pleaca din tara. De ce mai, liberalilor, lui PESTE? Pentru ca nu investiti bani in tara, pentru ca va doare in dos de o Romanie spoliata. D-aia. Duceti-va si luati-i de mina si pe PDS-isti si plimbati-va o zi prin farmacii, circiumi si piete si veti vedea ce spun oamenii despre cum traiesc. Sa traiti bine, e pentru romani minciuna secolului.
Solutia? Alegeri, ma, baieti si veti avea o mare surpriza. Iar BASESCU va pierde la mustata alegerile pentru ca va fi sapat si dinauntru si din afara tot de oameni lui.
Trebuie alta politica.

Arogantu' din (EX ?!)Celula lui Ciufulici (...@k.ro, IP: 82.78.83...)
2006-10-26 20:06
Pentru Arogantu: NDC ?! - Ai vrut tu sa zici ceva - dar n-am priceput; mi-am uitat pricepatorul acasa ! NDC

La 2006-10-26 07:34:18, doru321 a scris:

> Mikele draga, ce-ai patiti? Ai dat 9 raspunsuri la acelasi comentariu,
> in care n-ai scris de fapt nimic, puteai sa-ti expui "ideea"
> simplu, intr-un rind si ne scuteai sa cautam prin spam-urile tale. La
> mai multe.
> Pentru Arogantu: NDC
>

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2006-10-26 21:15
Re: Logica e la mijloc, fratilor foarte scurt ca ma distrez prea tare si iar il supar pe costy

1. Cedarea lui stolo:

Io stiam ca el a "cedat" pt ca era bolnav. Cf a ceea ce sustine nea vasile nu e asa. Ne-a "pacalit" pe "tontzi". Mare om mare caracter deh. Generos din cale afara si mai les "putin marunt". Putin "anxioasa" maruntenia tuturor celor care nu gandesc ca dvs dl. vasile. Poate imi spuneti cum se numeste in termeni de specialitate.
Inteleg din plin deci "intelepeciunea" lui stolo o inteleg mai putin (nu ca e o problema) pe cea a "aplaudacului de serviciu" dl vasile. Nu de alta dar "da in imaginea" marelui stolo.

2. Pe cine a facut om stolo? Binenteles pe tariceanu un tanar oarecare din pnl care intamplator dar absolut intamplator il urma in functiile de partid. Nu uitam insa ca el l-a omenit si pe presedinte dupa "spusele" de mai sus.

3. Brizbrizul salvarii pnl prin extinctie si "absorbtie" de mare "miscare populara initiata de pd" insuficient liberala si de dreapta. Dar e "dreapta lor" ce vreti cu ea? Asta este "gogoritza" propagandei davidesciene.

4. Stolojan ca prim ministru cica in momente "grele". Ce a realizat? Enorm.
a). In afara de o inflatie galopanta. Intr-un an imi scazuse salariul raportat la dolar de vreo 3 ori a avut grija sa mai imi "dramuiasca" si putinii dolari pe care ii cumparam(limita 100 pe an cu pasaportul, noroc cu pasaportu lui tata, mama si a a unei matusi, am scos la cati am putut pasaport ca sa pot sa schimb) cu vreo 20% cu nationalizarea lui. Ca doar ii tineam la banca deh. Generozitatea lui stolojan ma va "binedispune" mereu.
b). A reusit sa faca cele mai "scurte credite" (ca termen nu ca dobanzi) fapt care a reusit aproape sa bage in cofa BNR si pe CDR un pic mai tarziu. Si asta pt a "intretine" colosi industriali care produceau pierderi sau "produceau pe stoc". Noroc ca productivitatea muncii era "mare". Un adevarat liberal, de mic copil.

5 Stolojan neintelesul
E fals cred ca e foarte bine inteles de catre toata lumea. Nu ideile liberale il mana pe el in lupta ci "postul" de la liberali si prietenia cu adversarii liberali. Cum "segmentul" la dreapta al politicii romanesti este "destul de liber" e in plina desfasurare mascarada "partidelor fara ideologie" de "pozitionare" cica la dreapta. Meteahna veche urmasa a "migratiei" politice. Numai "migram cu omul" migram cu partidul.

6.Nici o analiza serioasa
Bunaaa! Chiar si pacatosul mai graieste adevaruri.

7. Psihologia animala
Noul "castravete".

8. CINTEZISMul

Vechi castravete si
"Impotenta personala" de a se realiza. Nu inteleg exact ce nu l-a lasat cinteza pe dl doctor sa faca? Daca doreati sa fiti capitalist deveneati fara "ajutor de la stat". Ce sa faca statul? Sa va ordoneze "coada de pacienti"? Sa ii oblige sa "se caute"? Aveti toate atuurile sa va realizati nu mai asteptati "covrigii in coada" de la stat.

9. maniera tumultoasa (in fiecare zi e alt termen le colectionez deja) a reusitei lui stolo cu cele 20 de foi de mare program si nu oricum ci taman liberal(sa vb de ce nu cunoastem). Din moment ce reusita e asa de mare inseamna ca tot raul este spre bine. O sa ia stolo si gasca lui de trepadusi locul pnl si totul va fi ok.


10. Darwinism social si ideologie fascista(congruente). + liberalism primitiv
Inventii sublime. Autoritarismul l-am explicat "ieri". Tot atunci si neoliberalismul. Nu sunt acelasi lucru. Autoritarismul este imposibil pt un prim ministru (mai ales fara mare sustinere in parlament) in Romania e mult mai la indemana presedintelui. Deci propun sa dam numele "veriga de legatura" inventatorului acestui "darwinism"(struto - camila).

11 Patetismul si democratia(prost inteleasa)
Recunoastem ca nu suntem mebri de partid liberal dar cerem cu "manie proletara"(are legatura cu democratia dlui vasile) demisia unor membri liberali.

12. Pe cine dam vina?

Fiecare pasare pe limba ei piere. Cad liberali asta e, au cazut si altii. Nimeni nu-si va mai pune problema "cine e de vina"? O sa avem niste "superbe" exemple liberale in alte partide aflate la "dreapta"(prost inteleasa) a spectrului. Atunci sa te tii "ideologie". Nu cad? Atunci da va puteti pune problema dle vasile "cine e de vina"?

PS. 1. Si pt ca stiu ca ii place dlui vasile sa se joace cu unele "cuvinte" o sa numesc ceea ce ati scris si azi "SANTA MEDIOCRIDAD".
2. Costy astept cu mare interes parerile dtale vizavi de bunul meu simtz. le colectionez. Hai fi si matale "consecvent" ca nea vasile ca acum ti-am dat eu "subiectul"

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2006-10-26 21:22
Re: INTELEPTII.................LA SOPON? doru

costy din Germania (...@yahoo.de, IP: 84.168.103...)
2006-10-26 21:54
Re: Pentru Arogantu: NDC ?! - Ai vrut tu sa zici ceva - dar n-am priceput; mi-am uitat pricepatorul acasa ! NDC


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00890 sec.