Ziua Logo
  10:57, marti, 13 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-09-30
haritina (...@yahoo.com, IP: 86.127.80...)
2006-09-30 08:39
Legaturi periculoase PSD+PD=FSN

Privind acum in urma, la ce s-a intamplat in 2004, pentru mine este evident ca PD a dorit Alianta "DA" pentru a avea un presedinte al Romaniei. "Cedarea " de catre domnul Stolojan a permis acest lucru, iar PNL , de buna credinta, a gresit cand i-a crezut pe PD-isti.
Originile PD in FSN trebuia sa le dea de gandit liberalilor, mai ales cand exista zicala"lupul isi schimba parul dar naravul ba!".
In teritoiu legaturile de interese dintre membrii PSD si PD nu au incetat, desi in public aparent au facut declaratii unii impotriva celorlati, si toti in "interesul cetatenilor".In realitate, cetatenii Romaniei vad in zilele acestea cum se pune bazele refacerii FSN si , din punct de vedere politic, ne intoarcem in timp cu 16 ani. Se urmareaste instalarea alternantei la guvernarea Romaniei a FSN-ului, un deziderat mai vechi. Dupa 2007 acest lucru ar fi cel mai periculos care s-ar putea intampla romanilor.
Sper ca PNL sa reziste iar electoratul sa-si dea seama ca singura greseala a acestui partid in 2004 a fost ca a lasat culoarul liber pentru PD.
In ceea ce priveste Guvernarea, uitati-va cu atentie care ministere apartine PD-ului si ce s-a realizat concret. "Rezultatele" sunt la vedere iar PD nu poate sa nu si le asume(mai ales gropile din asfalt unde sunt banii dumneavoastra).

doru321 din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.35.78...)
2006-09-30 10:32
Re: Legaturi periculoase PSD+PD=FSN

La 2006-09-30 08:39:50, haritina a scris:

> Privind acum in urma, la ce s-a intamplat in 2004, pentru mine este
> evident ca PD a dorit Alianta "DA" pentru a avea un
> presedinte al Romaniei. "Cedarea " de catre domnul Stolojan
> a permis acest lucru, iar PNL , de buna credinta, a gresit cand i-a
> crezut pe PD-isti.
> Originile PD in FSN trebuia sa le dea de gandit liberalilor, mai ales
> cand exista zicala"lupul isi schimba parul dar naravul
> ba!".
> In teritoiu legaturile de interese dintre membrii PSD si PD nu au
> incetat, desi in public aparent au facut declaratii unii impotriva
> celorlati, si toti in "interesul cetatenilor".In realitate,
> cetatenii Romaniei vad in zilele acestea cum se pune bazele refacerii
> FSN si , din punct de vedere politic, ne intoarcem in timp cu 16 ani.
> Se urmareaste instalarea alternantei la guvernarea Romaniei a
> FSN-ului, un deziderat mai vechi. Dupa 2007 acest lucru ar fi cel mai
> periculos care s-ar putea intampla romanilor.
> Sper ca PNL sa reziste iar electoratul sa-si dea seama ca singura
> greseala a acestui partid in 2004 a fost ca a lasat culoarul liber
> pentru PD.
> In ceea ce priveste Guvernarea, uitati-va cu atentie care ministere
> apartine PD-ului si ce s-a realizat concret. "Rezultatele"
> sunt la vedere iar PD nu poate sa nu si le asume(mai ales gropile din
> asfalt unde sunt banii dumneavoastra).
>

Ma-m gindit daca sa-ti raspund sau nu. Comentariul tau este extrem de tendentios si nu prea are legatura cu realitatea. Ne povestesti despre multe lucru care se intimpla numai in imaginatia ta. Iar ultima fraza, garnisita cu vechi sabloane, denota faptul ca nu vrei sa crezi nici macar ceea ce vezi la televizor. Poate am fost cam rau in exprimare, dar un pic de obiectivitate nu ti-ar strica, mai ales ca aici nu sustinem echipe de fotbal, cu vorba, pumnul si parul, ci incercam sa vedem ce e bun (foarte putin) si ce e rau (restul) in politica romaneasca.

haritina (, IP: 86.127.80...)
2006-09-30 13:46
Re: Legaturi periculoase PSD+PD=FSN

doru321 din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.35.78...)
2006-09-30 16:03
Re: Legaturi periculoase PSD+PD=FSN

Pentru inceput scuze pentru folosirea singularului, dar in general pe forumuri multi dintre noi am renuntat la plural, fara a insemna ca prin aceasta ne desconsideram interlocutorul. Asadar sa le luam pe rind:

Stimate domn,
sunt obiectiva si remarc ca la randul dumneavoastra sunteti obiectiv cand sustineti ca in politica romaneasca este "bun" foarte putin. Daca sunteti obiectiv in general, atunci trebuie la randul dumneavoastra sa recunoasteti ce este corect si in mesajul meu anterior:
-PD provine din FSN,

Re: absolut corect. FSN provine la rindul sau din PCR. In PCR au fost cam 4 milioane de cetateni, probabil ca imensa majoritate cu voia lor. Parte din acesti fosti tovarasi se gasesc acum probabil disipati prin toate partidele politice, inclusiv prin PNL, PD. PNT, PRM si pe la JIJI, din pacate nu i-a filtrat nimeni.

-amintiti-va guvernarea CDR si actiunile de atunci ale PD- care s-a opus retrocedarii proprietatilor- asemeni FSN-ului din care provenea,

Re: din punct de vedere istoric, corect.

-gropile din asfalt sunt o realitate, refacerea autostradei Bucuresti-Pitesti de asemenea,. iar sloganul "aici sunt banii dumneavoastra" a fost afisat.

Re: daca ati fi mers prin tara de curind ati fi putut remarca oarece imbunatatiri. Nu suntem inca la nivel de autobahn, Doamne fereste, probabil nu vom fi nici in viitorul cincinal, dar cred ca sunteti de acord cu mine ca nu va mai rupeti masina ca pe vremea CDR-ului pe soselele patriei, cind ministrul transporturilor era actualul presedinte. Deci sa nu fim rai, cite ceva s-a facut si mai ales sa nu justificam totul prin referire la trecut. Sa incercam sa vedem in primul rind prezentul.

In ceea ce priveste reflectarea realitatii la televizor: am mai avut o "revolutie in direct", si credeti-ma sunt un om puternic ancorat in realitatile vietii cotidiene-le vad cu proprii ochi, de mult nu mai cred ce vad la televizor. De multe ori am avut probe cum am fost mintiti cu "televizorul". Nu cred ca doriti indivizi "leguma" care sa nu aiba propria perceptie despre realitatile inconjuratoare? sau da?!

Re: da, in general pot fi de acord, televiziunea, presa in general prezinta de multe ori realitatea patronatului (sper sa nu se supere webmaster-ul), nu realitatea obiectiva. Dar daca vedeti la tv cum oficiali europeni spun ca in domeniul justitiei si al administratiei am realizat lucruri cit de cit bune, am anulat si ceva stegulete rosii, domenii pastorite de ministri ai (sau sustinuti de) PD, afirmatia exclusiva //"Rezultatele" sunt la vedere iar PD nu poate sa nu si le asume(mai ales gropile din asfalt unde sunt banii dumneavoastra)// imi pare cel putin de rea credinta. Mai ales ca iarasi raportam totul la trecut, haideti sa facem un efort si sa incercam sa judecam pe cineva, inclusiv un partid, dupa ceea ce face acum, nu dupa trecutul sau. Acest unic criteriu de valoare raportarii la trecut devine de-a dreptul periculos si ne apropie ca gindire de anii 50.

Si ca sa vedeti ca sunt obiectiva pana la capat si logica in ceea ce comentez(nu am fantezii cum insinuati cand vorbiti de imaginatia mea):
daca recunoasteti ca ceea ce este bun in politica este putin si ce este rau reprezinta restul sa inteleg ca aceia care detin in sondaje cele mai mici (putine)procente de notorietate, credibilitate, intentie de vot reprezinta"bun", iar aceia care detin procentele cele mai mari (printre care , de exemplu si PD de care vorbim) reprezinta raul (restul )?!

Re: nimeni nu detine adevarul absolut, nici eu si nici dvs. Tot la fel, putinul bun se imparte mai mult sau mai putin egal la toti, inclusiv la Vadim si la Jiji, probabil au si ei partile lor bune; am afirmat ca restul e din pacate rau in politica noastra neaosa, n-am spus nici o secunda ca raul e al PNL in totalitate sau al PD sau al altuia. La fel, fiecare are partea sa de vina, important e sa vedem cine a calcat in strachini mai rau si mai ales sa nu absolutizam. Logica dvs dupa care cine e mai mic in sondaje detine ceea ce este mai bun ma face sa zimbesc, fara rautate. Ar insemna ca partidul pe care il voi crea miine, la ora 12, cu 0,0000001 la suta, va detine crema. Sa fim totusi seriosi.

Eu personal cred ca PD nu reprezinta ce este mai "rau " din politica romaneasca dar legatura cu PSD este periculoasa.

Re: Prefer un PSD reformat decit un PNL pecerizat. Daca PSD se va reforma, ceea ce personal nu cred, atunci va deveni un partid modern. Este opinia mea. Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit pina acum si webmaster-ului pentru aceeasi rabdare.

haritina (, IP: 86.127.80...)
2006-09-30 17:54
Re: Legaturi periculoase PSD+PD=FSN

Giculica zbanghiul-turbat din Lumea de Apoi, acolo unde merg sufletele dupa moartea trupului. (...@yahoo.com, IP: 81.180.13...)
2006-09-30 20:48
Re: Legaturi periculoase PSD+PD=FSN / Haritina asa este cum scrisesi colea!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00704 sec.