Ziua Logo
  03:40, marti, 13 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-12-31
Irina Loghin din Ploiesti (...@hushmail.com, IP: 67.159.23...)
2009-01-04 09:25
Analiza lui Doranescu

Un recent sondaj Rasmussen Reports - primul destinat sa evalueze opinia publica americana in privinta atacului israelian impotrica Gazei, evidentiaza discrepanta dintre opinia publica americana in privinta politicii US fata de Israel si consensul liderilor politici, care par sa sustina ideea ca "the Muslim world only understands brute force".

Americanii sint divizati in ceea ce priveste actiunea Israelului (44% pentru, 41% contra, 15% indecisi), iar votantii democrati sint covirsitor impotriva ofensivei Israeliene (by a 24-point margin). Prin contrast, republicanii sprijina campania israeliana (62% pentru, 27% contra). Ramine interesanta preferinta evreilor americani, cind vine vorba de vot, pentru Partidul Democrat (bizara chiar, avind in vedere ca e vorba de o minoritate relativ educata, s-ar putea spune chiar inzestrata cu ratiune) cu ai carui membri, dupa cum se vede, sint in totala opozitie ori de cite ori vine vorba despre Israel.

Nu e deloc surprinzator ca liderii republicani exprima opinia majoritatii votantilor lor, e in logica eticii crestine. Interesant e insa ca liderii democrati (including Harry Reid and Nancy Pelosi) sint de acord cu atacul israelian fara sa se sinchiseasca de opinia alegatorilor lor. In spiritul propriu eticii stingii progresiste, desigur, care iti permite ca una sa vorbesti si alta sa fumezi.

In acelasi timp, cea mai mare parte a restului lumii - Europa, America de Sud, Asia, Middle East, ONU - condamna atacul.

Ramine sa constatam ca americanii republicani (americanii crestini) constituie singurul grup care sprijina masiv Israelul, iar americanii democrati (atei, agnostici, socialisti, progresisti, feministi, multiculturalisti, elita intelectuala etc.) plus restul lumii (socialistii plus musulmanii) sint covirsitor impotriva Israelului.

Pentru cine e interesat, opinia lui VD Hanson despre Surreal Gaza:
http://www.victorhanson.com/articles/hanson010209.html

Ion Doranescu
analist de ocazie

california din http://ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.com, IP: 24.251.168...)
2009-01-04 16:55
Re: Mesaj catre Doranescu

La 2009-01-04 09:25:08, Irina Loghin a scris:

> Prin contrast, republicanii sprijina campania israeliana (62%
> pentru, 27% contra). Ramine interesanta preferinta evreilor
> americani, cind vine vorba de vot, pentru Partidul Democrat (bizara
> chiar, avind in vedere ca e vorba de o minoritate relativ educata,
> s-ar putea spune chiar inzestrata cu ratiune) cu ai carui membri,
> dupa cum se vede, sint in totala opozitie ori de cite ori vine vorba
> despre Israel.

Da, pare bizara preferinta evreilor americani pentru Partidul Democrat, insa am citit, nu demult, acum cateva luni, in timpul campaniei prezidentiale din America, un articol in World Jewish Digest, o scrisoare catre editor, ca sa fiu mai precisa, de la un cititor evreu.
Scria el acolo ca evreii din America trebuie sa-si vada de interesul lor, acolo unde isi duc ei traiul, adica in America, nu in Israel. Ca Israelul nu e "problema" lor si interesele Israelului nu coincid intocmai si intotdeauna cu cele ale evreilor din America, sau invers.

Iar in legatura cu teama ta, Irina, ca Doranescu ar fi in pericol sa devina antisemit din pricina motivelor pe care le-ai insiruit mai devreme, sa stii ca teama este absolut nejustificata.
Lista este reala, sunt "facts", cum se zice pe aici, si nu-ti fie teama, ca Doranescu nu confunda lichele ca Schakowsky, Madoff sau Soros cu Israelul. Acestia enumerati sunt doar cativa din evreii americani de care vorbeam mai devreme, ei fac parte din cei 78% din evreii americani care voteaza consistent ideile socialiste ale Partidului Democrat American, ei sunt cei care au modificat una din cele zece porunci: "Thou shalt not steal." in :"Thou shalt not steal, except by majority vote."

Si mai spune-i lui Doranescu sa fie pe faza, ca in vreo doua saptamani, trei, nu stiu precis, apare o noua carte a lui Ann Coulter (a true sweet sweetheart indeed!).:-)

CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 99.17.38...)
2009-01-04 21:10
Re: Mesaj catre Doranescu

La 2009-01-04 16:55:40, california a scris:
Si mai spune-i lui Doranescu sa fie pe faza, ca in vreo doua saptamani, trei, nu stiu precis, apare o noua carte a lui Ann Coulter (a true sweet sweetheart indeed!).:-)


__________


,,Mareee, mi-i-nu-neee s'-arata,
La foruu-meaa-a asta data,
Pe ingeri si pe pastori,
Califo-rnia-a-aaa la oi !"

Ann Coulter ! Cu privirea ei de broasca in calduri !, isi mai scrie o carte ... probabil intr-un tiraj de masa : 1000 de exemplare, platite de la partidu' conservator prin donatia lui Rush Limbaugh, hubba hubba, doctor of democracy !

Tehnica californiceasca este recunoscuta si mirshava in multe puncte de vedere. Madam apare ca sharpele biblic, asaaaa, nevinovata si la o forumizda la fel de inocenta si abracadabrizanta ca si ea. Abia dupa aia o sa ne invadeze cu si din ,,putzul gindirii" ei maidaneze.

Bine-ai revenit, mdamo ! Iti lipsea forumeaua, M ? Ti-ai refacut munitia ? M ? Iti mai mentii prostia cu ,,Go, get'em tiger ?" M ? Cum te simti acu' cind moftangiul tau a fost trimis la seminte ? De ce nu ai mai aparut imediat dupa alegeri sa ne mai alamaresti cu comediile tale ? :-)))) Va-a-ai de capul tau de aiurita !


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00654 sec.