Ziua Logo
  06:06, miercuri, 21 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-03
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2007-11-04 02:59
Oare asa se fac cotatiile si in tarile occidentale?

Banuiesc ca asta e o ramasita a vechiului sistem in care totul era dirijat, planificat si platit de la centru. Dar asta duce la ramaneri in urma fata de celelalte tari intrucat raman domenii ce nu prezinta interes dar in care alti cercetatori pasionati au descoperit lucruri fantastice pt civilizatie.
Intr-o societate materialista lumea e interesata in general de bani, sex, alimente, bauturi si alte astfel de necesitati ale corpului; intelectualii dau mai mare importanta culturii deasupra altor domenii;
insa o alta parte a societatii este interesata si de partea religioasa, iar in SUA exista multe institute ce cerceteaza intrepatruderea dintre spiritual si material, in sensul ca materialul depinde de evolutia si practica spirituala. Si cred ca astfel de cercetari vor fi de viitor.
Ca un exemplu ar fi importanta rugaciunii si meditatiei, ce se obtine din asta?
Harry Glover, membu al Asociatiei pt Cercetare si luminare (ARE - Virginia Beach) autorul cartii Meditatie, Lumina din interior, scrie ca prin asta se obtine o mai mare acuitate a simturilor si extinderea constiintei, o memorie mai buna si o mai buna rezolvare a problemelor, somn mai bun si relaxare, un control psihologic mai bun (mintea - spiritul din noi podseda mari puteri de vindecare, desi putini din noi sunt educati si disciplinati sa-si controleze aceste puteri); un echilibru in viata; o mai mare energie si putere; mai mare toleranta de sine si fata de altii; intarirea vointei pt a ne abtine de la lucrurile daunatoare, etc.
Mai scrie ca in timpul meditatiei in grup se onbtien caldura si au observat in mai multe ocazii ca s-a ridicat temperatura in incapere cu un grad sau doua, la un grup de 15 sau mai mult persoane. Asta este cea mai buna dovada a expresiei Energiei Divine ce circula in organism in timpul meditatiei.
Citind asta am facut legatura cu povestirea unui catolic ucrainian, care prin anii '80 a fost arestat pt credinta si pus intr-o camera ce avea numai un bec aprins pe un ger ingrozitor. L-au tinut acolo mai multe ore asteptandu-se sa-l gaseasca congelat intrucat era numai in maieu. Se vede ca recita Rozariul ca zice ca i-a aparut Fecioara Maria si i-a spus sa nu-i fie teama si alte profetii pe care le-a transmis apoi in Canada si SUA. Si el zicea la Tv ca a simtit atunci o caldura ce s-a raspandit in camera, astfel ca gardienii s-au mirat sa-l gaseasca in viata si au zis ca trebuie ca a facut meditatie yoga.
Din cate citesc tot in aceasta carte, se vede ca organismul acestuia supus la stres, a produs o puternica energie datorita rugaciunilor, prin glandele adrenale, situate deaupra rinichilor si reprezentand a treia chakra. Zice ca este glanda noastra "fight or flight" ( lupta sau zboara), asociata cu plexul solar, care poate face o batrannica de 85 de ani sa ridice un automobil daca nepotelul ei se afla imobilizat acolo, sau cum am auzit de o femeie ce si-a scapt copilul in lupta cu un rechin. Si in cartea despre Mother Angelica , povesteste cum in adolescenta traversand strada nu a obervat automobilul ce venea in viteza si era gata se dea peste ea, insa lumea a vazut cum parca a fost luata pe sus de ceva nevazut si dintr-un salt a ajuns pe trotoar.
Asa se vede ca a ajuns si Sf Rita da Cascia, purtata de ingeri in timpul noptii in manastirea incuiata in care refuzau sa o primeasca pt ca fusese maritata si era vaduva. deci prin rugaciunile rozariului si meditatie (sau adoratia lui Iisus la catolici) , glandele adrenale se curata de impuritati si se ajunge la zbor sau alte puteri supranaturale.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00657 sec.