Ziua Logo
  03:51, miercuri, 21 aprilie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-11-03

Comentarii: 6, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

sanda
2007-11-03 15:01:52

asa este!!!

ministerul e birocrat si rigid. Nu exista o ierarhie clara si nici evaluari corecte ale competentelor.

Ion Caramache
2007-11-03 15:46:18

TUPEU SI IGNORANTA

danKa
2007-11-03 17:02:05

No interes no money

Cind se ajunge la masurarea financiara a calitatii culturale nu avem etaloane de masura. Folosim etalonul interesului comunitar de unde vin banii. Dca nu aduce un aport comunitatii nu vezi banii.

(un comentariu minor - Da nu putem cere unui studiu de arheologie ca unui brevet de inventie. Arheologia e facuta de tari puternice ce au surse finanicare directionate in ce mai mare parte politic. Istoria se rescrie de invingatori - la noi nu sint fonduri pentrru ca sintem invinsi la noi acasa).

Pe cine intereseaza international astazi sa studieze pe Macedonski sau pe Calinescu - mai pe nimeni - cei de afara abia fac fata la maculatura lor, autorii romani nu sint utili nici in politica nici in economie. Editarea nu este o afacere din punctul asta de vedere. Se vede ca traiti pe o alta planeta. Daca un autor roman va scrie o "opera" de erotism mediaval sau mai stiu eu ce timpenie ar fi imediat tradus si comentat, eventual platit incit sa aiba o casa in Miami (exista un caz concret haitian)
Da un tanar ( (poate sa fie si o tinara - ca si ele sint capabile) care scrie, azi, un studiu si sa nu fie citat maine intr-o revista cotata "ISI" pentru ca nu interesaza pe nimeni. Acum se poate afisa extrem de usor informatia, nu mai sint bariere, oprelisti, nu este decit bariera interesului. Nu exista interes, nu este vizibil - asta e REGULA. Daca el a primit premiul Academiei Romane se poate si pe pile pentru ca traim in cea mai corupta tara din EU. Cu banii lui tata, sau a amantilor de la universitate poate sa tipareasca o carte de 500 de pagini cu un subiect din domeniul umanistic. Rezultatul: zero puncte pentru ca atit valoreaza atit cit sint si altii interesati de subiect. Imaginati-va ca cei din stiinele tari sa studieze ceva ce nu interesaza pe nimeni - ar fi un dezastru financiar. Dar am vazut artisti plastici "sponzorizati" si traiesc elegant cu facaturile lor fara fonduri publice

JMJ
2007-11-04 02:59:08

Oare asa se fac cotatiile si in tarile occidentale?

Banuiesc ca asta e o ramasita a vechiului sistem in care totul era dirijat, planificat si platit de la centru. Dar asta duce la ramaneri in urma fata de celelalte tari intrucat raman domenii ce nu prezinta interes dar in care alti cercetatori pasionati au descoperit lucruri fantastice pt civilizatie.
Intr-o societate materialista lumea e interesata in general de bani, sex, alimente, bauturi si alte astfel de necesitati ale corpului; intelectualii dau mai mare importanta culturii deasupra altor domenii;
insa o alta parte a societatii este interesata si de partea religioasa, iar in SUA exista multe institute ce cerceteaza intrepatruderea dintre spiritual si material, in sensul ca materialul depinde de evolutia si practica spirituala. Si cred ca astfel de cercetari vor fi de viitor.
Ca un exemplu ar fi importanta rugaciunii si meditatiei, ce se obtine din asta?
Harry Glover, membu al Asociatiei pt Cercetare si luminare (ARE - Virginia Beach) autorul cartii Meditatie, Lumina din interior, scrie ca prin asta se obtine o mai mare acuitate a simturilor si extinderea constiintei, o memorie mai buna si o mai buna rezolvare a problemelor, somn mai bun si relaxare, un control psihologic mai bun (mintea - spiritul din noi podseda mari puteri de vindecare, desi putini din noi sunt educati si disciplinati sa-si controleze aceste puteri); un echilibru in viata; o mai mare energie si putere; mai mare toleranta de sine si fata de altii; intarirea vointei pt a ne abtine de la lucrurile daunatoare, etc.
Mai scrie ca in timpul meditatiei in grup se onbtien caldura si au observat in mai multe ocazii ca s-a ridicat temperatura in incapere cu un grad sau doua, la un grup de 15 sau mai mult persoane. Asta este cea mai buna dovada a expresiei Energiei Divine ce circula in organism in timpul meditatiei.
Citind asta am facut legatura cu povestirea unui catolic ucrainian, care prin anii '80 a fost arestat pt credinta si pus intr-o camera ce avea numai un bec aprins pe un ger ingrozitor. L-au tinut acolo mai multe ore asteptandu-se sa-l gaseasca congelat intrucat era numai in maieu. Se vede ca recita Rozariul ca zice ca i-a aparut Fecioara Maria si i-a spus sa nu-i fie teama si alte profetii pe care le-a transmis apoi in Canada si SUA. Si el zicea la Tv ca a simtit atunci o caldura ce s-a raspandit in camera, astfel ca gardienii s-au mirat sa-l gaseasca in viata si au zis ca trebuie ca a facut meditatie yoga.
Din cate citesc tot in aceasta carte, se vede ca organismul acestuia supus la stres, a produs o puternica energie datorita rugaciunilor, prin glandele adrenale, situate deaupra rinichilor si reprezentand a treia chakra. Zice ca este glanda noastra "fight or flight" ( lupta sau zboara), asociata cu plexul solar, care poate face o batrannica de 85 de ani sa ridice un automobil daca nepotelul ei se afla imobilizat acolo, sau cum am auzit de o femeie ce si-a scapt copilul in lupta cu un rechin. Si in cartea despre Mother Angelica , povesteste cum in adolescenta traversand strada nu a obervat automobilul ce venea in viteza si era gata se dea peste ea, insa lumea a vazut cum parca a fost luata pe sus de ceva nevazut si dintr-un salt a ajuns pe trotoar.
Asa se vede ca a ajuns si Sf Rita da Cascia, purtata de ingeri in timpul noptii in manastirea incuiata in care refuzau sa o primeasca pt ca fusese maritata si era vaduva. deci prin rugaciunile rozariului si meditatie (sau adoratia lui Iisus la catolici) , glandele adrenale se curata de impuritati si se ajunge la zbor sau alte puteri supranaturale.

JMJ
2007-11-04 03:17:08

Un studiu interesant...

ar mai putea fi facut prividn legatura dintre numele persoanelor si destinul sau evolutia lor in viata.
Ideea mi-a venit citind versetele biblice de astazim in engleza, pe Ewtn:
Now he told a parable to those who were invited, when he marked how they chose the places of honor, saying to them,
"When you are invited by any one to a marriage feast, do not sit down in a place of honor, lest a more eminent man than you be invited by him; (Luca 14: 7 - 11)
Ma gandeam la eminent - Eminescu;
honor - Honore de Balzac
Nu stiu despre Balzac, dar Eminescu chiar a fost modest, asa cum recomanda Iisus, si nu si-a luat singur locul de onoare, insa a fost asezat in frunte de posteritate pt ca era eminent.
7. Si luand seama cum isi alegeau la masa cele dintai locuri, a spus celor chemati o pilda, zicand intre ei:
8. Cand vei fi chemat de cineva la nunta, nu te aseza in locul cel dintai, ca nu cumva sa fie chemat de el altul mai de cinste decat tine.
9. Si venind cel care te-a chemat pe tine si pe el, iti va zice: Da acestuia locul. Si atunci, cu rusine, te vei duce sa te asezi pe locul cel mai de pe urma.
10. Ci, cand vei fi chemat, mergand aseaza-te in cel din urma loc, ca atunci cand va veni cel ce te-a chemat, el sa-ti zica: Prietene, muta-te mai sus. Atunci vei avea cinstea in fata tuturor celor care vor sedea impreuna cu tine.
11. Caci, oricine se inalta pe sine se va smeri, iar cel ce se smereste pe sine se va inalta.

JMJ
2007-11-04 21:54:11

Re: Un studiu interesant...

La 2007-11-04 03:17:08, JMJ a scris:

> ar mai putea fi facut prividn legatura dintre numele persoanelor si
> destinul sau evolutia lor in viata.
> Ideea mi-a venit citind versetele biblice de astazim in engleza, pe
> Ewtn:
> Now he told a parable to those who were invited, when he marked how
> they chose the places of honor, saying to them,
> "When you are invited by any one to a marriage feast, do not sit down
> in a place of honor, lest a more eminent man than you be invited by
> him; (Luca 14: 7 - 11)
> Ma gandeam la eminent - Eminescu;
> honor - Honore de Balzac
> Nu stiu despre Balzac, dar Eminescu chiar a fost modest, asa cum
> recomanda Iisus, si nu si-a luat singur locul de onoare, insa a fost
> asezat in frunte de posteritate pt ca era eminent.
Dimineata ma intrebam de unde vine numele de Eminescu. Stiu ca escu inseamna "al lui", dar ce sa fie emin, care-i si radacina de la eminent?
Mi-a trecut prin minte ca ar putea veni de la "amin", si cred ca asa este intrucat dupa amiaza l-am auzit pe pastorul Joel Osteen vorbind despre principiile biblice cum "How to become a Better You" (Cum sa devii mai bun), si enunta si semnificatia cuvantului "Amin", care inseamna "asa sa fie la mine".; adica esti de acord cu invataturile biblice si zici ca asta sa fie si in viata ta.
Or eminentul ce este decat unul ascultator si silitor la invatatura, de acord cu Dumnezeu, cu parintii si respectuos cu profesorii?!
Toate invataturile trebuie sa derive din invataturile biblice pt ca Dumnezeu tine lumea in existenta, Amin!
Uite un alt ex unde stiinta se intalneste cu religia:
Stiinta explica aurora boreala, furtunile solare si efectele lor asupra climei si oamenilor - intre care si accentuarea conflictelor si producerea de razboaie.
Teologii spun si ei ca razboaiele reprezinta pedeapsa lui Dumnezeu pt neascultarea oamenilor.
Fecioara Maria a avertizat in aparitia de la Fatima, 1917, ca daca lumea nu asculta sa se intoarca cu credinta la Dumnezeu, se va produce un razboi mai mare decat primul RM, si ca semnul de inceperea razboiului va fi "o noapte luminata de o lumina neobisnuita deasupra Europei".
Datorita unei futuni solare, s-a produs aurora boreala desupra multor tari europene, cu sase luni inainte ca Hitler sa atace.
Astea ar trebui sa ne fie de invatatura si oamenii de stiinta sa trateze cu toata seriozitatea intrucat si acum vedem sa s-au intetit neintelegerile si conflictele. In loc sa tot discutam motivele politice mai bine am discuta invataturile religioase pt ca toata lumea sa se intoarca la Dumnezeu intrucat numai asa se vor potoli focurile de toate felurile.


> 7. Si luand seama cum isi alegeau la masa cele dintai locuri, a spus
> celor chemati o pilda, zicand intre ei:
> 8. Cand vei fi chemat de cineva la nunta, nu te aseza in locul cel
> dintai, ca nu cumva sa fie chemat de el altul mai de cinste decat
> tine.
> 9. Si venind cel care te-a chemat pe tine si pe el, iti va zice: Da
> acestuia locul. Si atunci, cu rusine, te vei duce sa te asezi pe locul
> cel mai de pe urma.
> 10. Ci, cand vei fi chemat, mergand aseaza-te in cel din urma loc, ca
> atunci cand va veni cel ce te-a chemat, el sa-ti zica: Prietene,
> muta-te mai sus. Atunci vei avea cinstea in fata tuturor celor care
> vor sedea impreuna cu tine.
> 11. Caci, oricine se inalta pe sine se va smeri, iar cel ce se
> smereste pe sine se va inalta.
>
>
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00617 sec.