|
|
2008-11-07 07:56 |
mirosul de busuioc
| |
Farmecul mujdeiului, numai daca si nefestei ii place ! Pe vrene de iarna folosim
mult usturoi, uneori am impresia ca si pielea imi miroase chiar si dupa un dus.
Si daca unii nu suporta mirosul ?
Mujdei la peste gras si salata de castraveti !
Mirosul de busuioc numai atunci cand am fost la biserica in copilarie cu Buna !
Avea la chetoare (ciucurii de la camasa taraneasca ) busuioc. Nu stiu cum se
asociaza busuiocul cu "mort", pentru Olga. Poate mirosul cosciugului dus la
groapa .
Thalia, multam de noroc, dar asta am luat de la italieni.
Puiul la cuptor eu il umplu cu doua mere mai acre.
| |
| |
Thalia din Big Apple (...@aol.com, IP: 205.188.117...) 2008-11-07 17:25 |
Re: mirosul de busuioc
| |
La 2008-11-07 07:56:32, Viorica Ianc a scris:
>
> Farmecul mujdeiului, numai daca si nefestei ii place ! Pe vrene de
> iarna folosim
> mult usturoi, uneori am impresia ca si pielea imi miroase chiar si
> dupa un dus.
Din pacate nu e doar o impresie. Mirosurile puternice ies si prin piele. Bucataria indo-pakistaneza cere mult curry, de aceea, in fine...
> Avea la chetoare (ciucurii de la camasa taraneasca ) busuioc. Nu stiu
> cum se
> asociaza busuiocul cu "mort", pentru Olga. Poate mirosul cosciugului
> dus la
> groapa .
Prin sinestezie, cine stie ce amintiri ii trezeste busuiocul?
Eu pot sa mananc si o tona de piscoturi madeline, ca nu-mi evoca copilaria.
> Thalia, multam de noroc, dar asta am luat de la italieni.
>
> Puiul la cuptor eu il umplu cu doua mere mai acre.
Multumesc, abia astept sa-l fac.
>
>
| |
| |
Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 24.255.40...) 2008-11-07 18:54 |
Re: mirosul de busuioc
| |
La 2008-11-07 07:56:32, Viorica Ianc a scris:
"Nu stiu cum se asociaza busuiocul cu "mort", pentru Olga"
Viorica, cred ca fiecare din noi percepem mirosurile si gusturile altfel.
Eu sint foarte sensibila la foarte multe mirosuri din bucatarie si acele alimente nu pot sa le maninc. Mirosul laptelui in fierbere!!!!!!!!!!!! ma baga in groapa,
ceaiul negru, cumin oriental, carnea de porc are gust de manura pentru mine,
crizantema si crinul ... lesin. Am vazut in Elvetia o frunza folosita pe carne de culoare argintie si foarte paroasa, nu-i stiu numele, seamana cu urechea iepurelui, dar este folosit cu rozmaring pe fripturi .... de unde eu vin aceasta planta se foloseste exclusiv pe morminte!!!!
| |
| |
« Rezultatele cautarii
« Comentariu anterior Ultimul comentariu »
« Toate comentariile
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|
|
|
| |
|
|
|