Articolul mi-a amintit de urmatoarea reteta care se executa in 2 timpi si 3 miscari:
Componente
-un pui intreg - se gasesc la supermarkete in RO. griller, frier, dupa preferinta; inutil sa mai recomand: se spala bine, se usuca in stergar
-sare si piper, dupa gust, cu care se "maseaza" puiul dupa toaleta de mai sus;
-doua lamii intepate cel putin de douazeci de ori cu cutitul, ca sa se scurga zeama.
Mod de preparare:
Puiul preparat v. supra se umple cu cele doua lamai si se baga la cuptor, desigur intr-o tava; nu recomand cele de silicon din pricina unor experiente neplacute.
Pofta buna! sosul de lamie e absolut DELICIOS.
Desigur, nimeni nu va opreste sa umpleti puiul si cu altele, ca ciuperci, patrunjel, stuffing , sau ce va mai poftesc papilele gustative, sau gasiti prin frigider si nu va indurati sa aruncati, dar e suficient sa-l umpleti doar cu cele doua lamii (bine intepate) si va promit ca o sa ma pomeniti cu recunostinta. |