Ziua Logo
  01:17, sambata, 6 martie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-10-09
Pacuraras (, IP: 85.120.2...)
2006-10-09 16:29
Mai vechi, mai noi....

Mie chestia cu fundatia Romania-Rusia imi aduce aminte de o intamplare mai veche..

Povestea, care se petrece la sfarsitul anilor '60, il are ca erou pe un anume Ilie Georgescu, fost Gogoashe..Omul nostru, printre alte insarcinari, avea si o oarecare functie de raspundere in Asociatia de prietenie romano-sovietica..Ca fapt secundar,Georgescu-Gogoase era si secretar I la Ambasada Romaniei de la Moscova..

Uzand de acoperirea de membru al Asociatiei de prietenie romano-sovietice, omul nostru se intalnea frecvent cu Iura Vorontzov, cunoscut de DIE ca si colonel de informatii sovietic..

Si iata ce spune un raport DIE :
''In 1968, in timpul evenimentelor din Cehoslovacia, Ilie Georgescu (Gogoase) a incercat sa intoxice conducerea de partid si de stat de la Bucuresti, furnizand DIE date false primite de la Iura Vorontov, in scop de intimidare si de creare in Romania a unei situatii operative convenabile partii sovietice''

Mai apoi, Georgescu, pilotat de Iura Vorontov, intra in relatii apropiate cu Harry Garrison, secretar I al Ambasadei americane de la Moscova, angajandu-l intr-un schimb de informatii in beneficiul KGB.
Practic Georgescu facea schimb de informatii cu diplomatul american la modul urmator: furniza lui Garrison extrase din telegramele primite din centrala de la Bucuresti iar informatiile primite la schimb de la american le dadea KGB-ului..
Chestia asta a fost confirmata, pe langa interceptari, si de o perchezitie secreta efectuata la domiciliul lui Georgescu de la Moscova de catre serviciul de contraspionaj al ambasadei..

Uite o forma extrem de subtila de maskirovka..Schimb de informatii-marfa in beneciuciul rusilor..Agentii rusilor din Ro. dadeau serviciilor occidentale informatii despre Ro. iar informatiile primite la schimb erau sifonate la rusi..Desigur ca aia de le dadeau americanilor informatii erau eroi anticeausisti..

In urma rapoartelor despre activitatile anticeausiste :) ale lui Georgescu-Gogoase, conducerea DIE - recte Doicaru si Pacepa - nu face nimic..in afara de a-l propulsa pe omul nostru de la Moscova intr-o functie superioara, aceea de consul la Zagreb..De unde Georgescu va continua contactele cu sovieticii pe modelul cunoscut...

Si acuma sa revenim mai aproape de prezent..Si sa spunem un lucru mai putin cunoscut..Anume ca ruptura intre Cosmin Gusa si Basescu a survenit in momentul in care a devenit clar ca Gusa nu va obtine o inalta functie in Comunitatea nationala de informatii..
Cosmin Gusa - si probabil si cei ce-l piloteaza - viza propulsarea sa fie in functia de consilier prezidential pentru aparare si securitate nationala fie in functia de director al SIE...Asta drept recompensa pentru furnizarea stenogramelor PSD...
Se poate presupune ca Gusa a fost infiltrat in PSD pentru a obtine date si informatii care sa poata fi traficate si care sa-i aduca numirea de catre Traian Basescu intr-una din cele 2 functii amintite mai sus..Cand tinta a fost ratata, Gusa a devenit cel mai al dracu' adversar al lui Basescu..

Mie chestia asta cu orientarea pan-slavista prin instrumentarea politica a ortodoxiei imi aduce aminte de ceea ce propovaduia Marian Munteanu - un alt protejat de-al lui Magureanu - in revista Miscarea, la inceputul anilor '90.Nu e altceva decat o matriosca ruseasca..Se folosesc de religie in scopul mentinerii si extinderii hegemoniei imperiale..Asa cum se folosesc de religie in teritoriile ocupate pentru a-i deznationaliza si mancurtiza pe romanii care au mai ramas..
De fapt, asta-i cel mai perfid atac impotriva religiei noastre: de a fi deturnata si folosita in scopuri politice..

Si imi aduc aminte de asemenea si de o emisiune de la TV in care Magureanu povestea despre cum l-a invitat - incognito - la Opera din Bucale, pe Evgheni Primakov - fost sef al KGB - si despre ce impresie puternica i-a facut prezenta umana calda degajata de acesta..

Si pentru ca veni vorba despre prezente umane calde si seducatoare, iata niste fragmente din depozitia generalului tradator Ioan Serb:

''Simteam nevoia de a-l informa, simteam o nevoie nebuneasca.S-a produs aceasta decadere, dupa ce am fost prins, sa spun, intr-o capcana, si parca tot timpul ma chema, ma indemna si trebuia sa ma duc la el sa-i dau aceste date''
''Toate intalnirile au fost asa: respectiv eu am dat telefon, nu m-a cautat el pe mine''
'' Nici nu pot sa explic ce-a fost cu mine.Nu-mi explic decat ca a fost o boala, asa, draceasca, nu vad altceva.''

Cel care-l sedusese pe Ioan Serb pana intr-acolo incat acesta sa simta o nevoie imperioasa de a-l informa era generalul sovietic Romanov..

Prin intermediul acestuia generalul Serb a transmis rusilor informatii complete privind infiintarea pe sest a 2 mari unitati de mecanizate pe care
guvernul comunist de atunci al Ro. voia sa le escamoteze de la subordonarea Tratatului de la Varsovia...In urma intalnirii in care a furnizat rusilor aceste infromatii, generalul Serb a primit o sticla de coniac din caucaz..

In cursul altor intalniri, Ioan Serb a mai turnat generalului Romanov informatii privind intrebuintarea impotriva unei eventuale invazii rusesti a diviziilor 9 si 10 din Dobrogea si Baragan, informatii privitoare la podurile ce urmau a fi distruse in caz de atac sovietic, situatia centralizatoare a inspectiilor si alte chestii..
Pentru transmiterea situatiei centralizatoare a inspectiilor, Ioan Serb a primit un radio cu tranzistori..
Deasemenea generalul Romanov, asa cum declara Ioan Serb ''si-a manifestat dorinta sa ma vada ministru, ca ar dori sa ma vada ministru''...

''Si-a manifestat dorinta sa ma vada ministru, ca ar dori sa ma vada ministru''...Hmmm...Cosmin Gusa...


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00694 sec.