Ziua Logo
  15:51, luni, 1 martie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-11-28
miticar din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.34.248...)
2009-11-27 23:50
PENTRU CEI FARA DISCERNAMANT BASESCU ESTE UN MODEL DE URMAT!

Cred ca doar cei care isi pierd discernamantul, sau care sunt legati in vreun fel de Basescu, pot sa voteze un candidat, ca el, care la confruntarea din 20 nov., in ultimul sau cuvant spunea: …”intotdeauna voi infrunta o majoritate parlamentara, daca ea nu se supune vointei poporului care a ales-o”…(dl Basescu este “seiful” in care se pastreaza vointa poporului..?) “CONCEPTIA DEMOCRATICA A DLUI BASESCU”!
Din “Marea confruntare: Antonescu-Basescu-Geoana”
(Transcript in Romania Libera)
7. GUVERNUL. Basescu: “Guvernul trebuie sa respecte vointa romanilor. Partidul cu cel mai mare numar de locuri in Parlament va da primul ministru.” 9. MODELUL PREZIDENTIAL. Basescu: “Eu!.... CCR a devinit arbitru, un participant la decizia politica. De pilda Constitutia NU OBLIGA PARTIDELE POLITICE SA VOTEZE UN GUVERN PROPUS”.
Comentariu: (7). Poate respecta Guvernul vointa romanilor daca se desemneaza un premier ce nu se bucura de majoritate absoluta in Parlament? Un partid, nu doar cu cele mai multe locuri in Parlament, dar nici chiar cu 49% sustinere parlamentara, nu poate sa dea premierul daca nu are majoritate absoluta! (Art.103(1)). Ce prevedere constitutionala ii permite dlui Basescu sa desemneze premierul de la un partid cu 35% sustinere parlamentara? (9). De ce ar trebui sa oblige Constitutia “partidele politice sa voteze un guvern propus”, atunci cand propunerea este abuziva si nu respecta nici Constitutia si nici cutuma democratica, ce presupune ca un guvern sa se constitue numai daca si-a asigurat sustinerea majoritatii absolute in Parlament! UNDE O FI INVATAT DL BASESCU DEMOCRATIA? PARE O DEMOCRATIE “VAPOREANA”! ACEASTA POATE FI VALABILA PE MARE, DAR NU SI INTR-O TARA A UNIUNII EUROPENE!
Sper ca nu doar liberalii, ci orice cetatean cu discernamantul nealterat si fara legaturi de orice fel cu dl Basescu, nu va face eroarea sa voteze un individ abuziv si fara respect fata de Constitutie si fata de cutuma democratica a majoritatii parlamentare!!!

Remi (...@ymail.com, IP: 98.253.59...)
2009-11-27 23:54
Re: majortate is democratie


Ideea unei majoritati parlamentare care nu se supune vointei natiunii nu este deloc absurda. Faptul ca un parlament este votat in 2004 sau 2008 nu ii da dreptul, sa zicem, sa se opuna unui referendum din 2009 care ii cere sa-si reduca rindurile umflate si cheltuielile enorme.

Dar dl. presedinte Basescu se va ocupa de restul problemelor implicate de situatia de mai sus dupa 6 decembrie.

Remi (...@ymail.com, IP: 98.253.59...)
2009-11-27 23:55
titlul corectat: majoritate si democratie NDC


.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.07151 sec.