Ziua Logo
  17:24, marti, 19 ianuarie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2008-11-25

Comentarii: 20, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Conan___the___Barbarian
2008-11-24 23:01:52

Ghita Bizonu'
2008-11-25 09:44:10

In cazul Somaliei, Afganistanului si Congo

expicatiille se gasesc mia degraba din lipsa de interes fata de aceste zone.
Faptul ca o tara cu resursele Congo este prada anarhiei de atratia ani arata ca Africa este pusa "la pastrare" si ca cererea de produse miniere ori s-a micsorat ori este satisfacuta de alti furnizori.
Idem vedeti cazul uitat al Liberiei. Azi Liberia este doar o amintire si o aparenta de stat .... de peste 2 decenii. Insa acu 50 de ani de se intampla ceva prin Liberia si portul Monrove nu mai functiona 2 sapatamani pronto debarca o divie de Marines ... azi ? Monrovia ? Ei si ?!!

Marius Adrian Porojnicu
2008-11-25 10:57:40

Criza mondiala

Pentru a putea vorbi de o noua ordine mondiala,era nevoie de o criza financiara mondiala ! Asta sa fie explicatia acestei crize? E posibil,asa cum e posibil sa fie vorba doar de partea intai a unei crize mult mai dure !
Cu certitudine, stapanii actuali ai acestei lumi,asa cum e ea impartita,intra in conflict direct cu ideea de mondializare ! Nimeni nu renunta de buna voie la gramada lui de bani.....
Deci, am avea,pe de o parte, incercari de reparatie a sistemului avariat, iar pe de alta parte incercari de demolare al actualului sistem de valori ! Actiunea simultana a celor doua tendinte, ar consuma mult timp,deci ar putea antrena foarte multe evenimente care ar deturna de la scopul initial ambele tabere !!!! Nu, scenariul nu e viabil ! Distrugerea actualei ordini mondiale si inlocuirea ei cu o noua ordine mondiala, se poate produce doar fulgerator, dintr-odata : altfel ambele tabere pot fi inlocuite de o a treia,fara ideologie, cu scopul de jaf mondial !

evreu mandru din israel
2008-11-25 11:06:24

Re: Dar ce...

Liliac
2008-11-25 11:10:14

enzo
2008-11-25 11:16:31

chiar asa ???????

Ca aspect important de forma, nu sunt de acord cu termenul "teorii majore ale conspiratiei" pe care l-ati utilizat. La recenta aniversare a unei crime, va aduc aminte dle Unteanu ca, presedintele Kennedy a fost asasinat ca urmare a unei CONSPIRATII reale, nu printr-o "teorie majora a conspiratiei", la fel cu alte evenimente indelung mediatizate. Abordarea termenului de "teorie" ma duce la gandul ca doriti sa sugerati (ca multi altii) cititorului ca, fiind vorba de o teorie, ea trebuie mai intai demonstrata in practica, pentru a deveni o realitate, ceea ce este fals si totodata va deconspira.
Daca ati fi vrut sa tratati subiectul articolului dvs dintr-un unghi mai realist, ar fi trebuit sa porniti de la intrebarea: cine a generat actuala criza mondiala si apoi sa aratati cititorului ca, toate crizele majore au plecat din acelasi punct geografic.
Practic, si dvs doriti sa ne aratati inca o data ca, shmecherii care conduc planeta (in numele cui ???????), nu mai sunt multumiti de actualul sistem (creat de ei), deoarece a aparut un "factor de rupere", introdus tot de ei (ca doar n-am fost si eu la Malta pe portavionul acela, in 1989).
Ideea fundamentala este ca, DUMNEZEU are planurile LUI, care nu coincid cu ale noastre, dle Unteanu si, mai mult ca sigur ca acestor shmecheri nu le va iesi pronosportul.

Liliac
2008-11-25 11:17:09

Sunt deschis la noi oferte de guvernare

E important sa ne gandim pe plan micro-economic sau, in alte cuvine, chiar la noi. Daca unii care se pricep mult mai bine ca poporu' votant, degraba mancator de mici electorali, lasati-i pe ei sa stabileasca noua ordine mondiala. Ce veniti cu teorii de conspiratie?
Parca nu s-a mai intamplat de o suta de ori inainte. Inainte de Adolf, nu prea era cooperare, nu existau acorduri, era anti-semitismul mare, ignoranta cat zgarie-norii si tot asa. Inainte de primul razboi mondial, erau imperii in Europa, erau toti impartiti in clase si nu putea oricine macar sa termine 8 clase. Daramite sa aiba sanse egale la o angajare.
Nu cred ca vreun politician de acum s-a esprimat ca sistemul e perfect. Chiar inainte de criza. E normal sa se adune toti si sa se gandeeasca cum sa scapam din golul in care suntem.
Sa nu va mai aud cu masoneria, cu lojile, cu alea alea. Sunt si aia oameni. Lasati-o cu conspiratia si platiti-va creditele la banca.

Ghita Bizonu'
2008-11-25 12:51:42

Re: are ca-i bogat , Extrem. Sau ma rog familia

silviana
2008-11-25 12:53:56

cu toate ca,bine e automat/subinteles frumos,sensul pare sa fie contrariul axiomei,

iar ce era bine/frumos si producea efecte asemanatoare,pare ca ar fi la originea crizei de sistem,cind adevarul e ca noii actori,cei cu pretentii de mari democratii,au inchis in nas usa lor 1.de primire,binelui/frumosului ca nu cumva sa le exfolieze spoiala democratica a ridicarii lor de dupa cadere,a acelorasi vechi antidemocrati,pe cea a 2.iesirii au deschis'o larg exportind in democratii ce aveau ei,si politic,si economic mai...ca ei,rau/prost/urit,schimburile reale,cu foarte putine exceptii,facindu'se prin usa 3.intrari/iesiri est/vest societate mafiota de contrafaceri si produse finite,srl/vest/sistem/est.cine sa fie la originea crizei?!?,occidentul/capitalismul ca sistem coordonator,inclusiv in organizatiile internationale,in nici un caz,el nici nu a intrat de fapt acolo unde a fost invitat,dar a fost afectat de actiunile nondemocratiilor,mari uriasi cu picioare/sisteme de lut spoite in democratii ce'ar vrea sa schimbe lumea,nu,lumea nu mai poate fi spoita fiindca s'ar darima in scur timp,va fi a democratiilor sau nu va mai dura mult marea minciuna/spoiala/aparenta/iluzia/alunecarea in adevarul devastator,cine trebuie respectat?!? adevarul sau minciuna?!?din ce parte si de cine trebuie constientizat ca fara adevar,dar cu pretentii de,nu se poate continua,ca sa se poata merge mai departe de acum incolo,lumea fiind de fapt,in fata unui mare prag al adevarului,de trecut sau a unei mari prapastii sapate de minciuna?!

kkkk5
2008-11-25 15:57:16

eu zic ca

exista conspiratie nu este doar o teorie,precum si aceasta criza a fost indusa de niste baieti care vot sa preia puterea financiara a lumii,sa vedeti ca peste cateva luni vor aparea niste baieti pe ecrane care or sa spuna ca au gasit solutii de remediere,mi e teama ca sa nu fie prea tarziu vazand ratele de somaj si problemele care vor aparea cauzate de acestea.

alwis46
2008-11-25 16:47:30

S-ar putea ca...

...pe parcursul urmatoarelor episoade, domnul Unteanu sa ne dezvaluie cate ceva despre guvernarea din umbra, despre acea elita ascunsa care, dupa unii autori sau analisti, guverneaza destinele lumii fara ca sa-i stim la fata pe acestia sau sa le stim numele.
Preambulul a fost publicat astazi si tare ma tem ca pana la urma domnul Unteanu ne va scrie cate ceva sub influenta volumului lui Pierre Andre Taguieff "ILUMINATII".
Asa cum zice un proverd chinez, este greu sa prinzi o pisica negra intr-o camera intunecata mai ales daca acea pisica nu se afla acolo.
Si ca sa inchei : este limpede, invizibilul nu este pe cale de a ne parasi.

flery99
2008-11-25 17:14:05

Interesant de pe alte surse

Interesant, de pe alte surse,ca d-l Unteanu este responsabil pe politica externa la Marii Loji Regulare din Romania.

Marius Adrian Porojnicu
2008-11-25 17:56:15

Re: Interesant de pe alte surse

E clar ,ca nu oricine ar deschide acest subiect !Nu cred ca asta e problema reala, mai ales acum, cand am vazut prabusindu-se economia mondiala, fulgerator ! Nu trebuie sa refuzam realitatea : sistemul actual de valori va fi schimbat ! Omenirea a schimbat multe sisteme de valori pana acum, toate fiind intelese ca progres{sau nu ?} !

La 2008-11-25 17:14:05, flery99 a scris:

> Interesant, de pe alte surse,ca d-l Unteanu este responsabil pe
> politica externa la Marii Loji Regulare din Romania.
>

Europeanul
2008-11-25 18:01:55

Re: S-ar putea ca...

La 2008-11-25 16:47:30, alwis46 a scris:

> ...pe parcursul urmatoarelor episoade, domnul Unteanu sa ne dezvaluie
> cate ceva despre guvernarea din umbra, despre acea elita ascunsa
> care, dupa unii autori sau analisti, guverneaza destinele lumii
> fara ca sa-i stim la fata pe acestia sau sa le stim numele.
> Preambulul a fost publicat astazi si tare ma tem ca pana la urma
> domnul Unteanu ne va scrie cate ceva sub influenta volumului lui
> Pierre Andre Taguieff "ILUMINATII".


Eu mai degraba cred ca domnul Unteanu ne va scrie in continuare despre cauzele crizei (criza actuala constituind doar unul din primele semne ale crizei ce ne asteapta), despre importanta noilor actori pe scena internationala, despre insuficienta si incompetenta fostului centru (de gravitatie) , despre transferul "puterii" si mutarea centrului de gravitatie (inspre noii actori;)Europeanul
2008-11-25 18:27:02

Pentru enzo

La 2008-11-25 11:16:31, enzo a scris:

> Ideea fundamentala este ca, DUMNEZEU are planurile LUI, care nu
> coincid cu ale noastre,


Judecata morala presupune evaluarea (si cel mai des autoevaluarea) unor comportamente si situatii prin raportarea lor la cerintele morale impuse de ambianta social-istorica a individului. Ea se formeaza prin invatarea sociala si insusirea critica a modelelor de conduita promovate de societate. Dezvoltarea morala este un proces activ de organizare a experientei in structuri cu semnificatie crescanda, prin care valorile morale sunt vazute dintr-o noua perspectiva.


http://de.youtube.com/watch?v=v3JR9QSB2Xo

Zenn
2008-11-25 19:26:20

Bre nea Conan, pe Rothschilds cui ii lasi? Ca astia-s crema clanului de distrugere a omenirii?

NormanFinkel5
2008-11-25 19:55:46

Re: Dar ce... / Jewish task-force, unii se ocupa cu un segment altzii cu altul... Asta-i cu BANII

Parca ai intreba " Ce are Sinn-Fein -aripa politica cu Sinn-Fein-aripa militara? "
Ca parca conteaza daca tigru-i alb sau baltzat cand te strange de beregata.

Dar undeva-ti dau si dreptate:
Daca escrocul asta de David ar da Israelului anual NUMAI 1% din ce invarte camarilla lui pe la Wall-Street si la FED, n-ar trebui sa va schieunatzi in fiecare an dupa 9-10 miliarde pe la "tzarili criminele" si sa inventati 400.000 omorati de Romania (de exemplu). N-are Tsahalul 35 de miliarde de US$ ptr inlocuirea armamentului din anii '80 (haubitze cu care Sharon tragea-n Beirut in anii '80) ... si astia ai tai din USA baga un bailout de vreo 1500 de miliarde de US$ (ca vine si credit-card- tsunami)_ bailout provocat de PROSTIA LOR in gestionarea banilor USA:

http://www.informationclearinghouse.info/article18205.htm

Cred ca doar Papua Noua-Guinee si USA au scapat fara un proces al Holoca$hului pana acum. Primii ca n-ai habar unde-s pe harta si ultimii ca i-atzi ruinat si-asa cu AIPACul.


La 2008-11-25 11:06:24, evreu mandru din israel a scris:
> are David Rockefeller cu sionistii?!
>
> La 2008-11-24 23:01:52, Conan___the___Barbarian a scris:
> > ...Pai da, "a mai buna aparare e atacu' ", nu-i asa dom ... arhitect Unteanu? ...

NormanFinkel5
2008-11-25 20:41:13

Re: Aaaa de aia.../ a aparut Flery aka Silviana _ "Paris Hilton a locantei" aka Liliac

NormanFinkel5
2008-11-25 20:53:46

Europeanul
2008-11-25 21:16:23

Vizionare placuta...


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00790 sec.