Ziua Logo
  09:51, miercuri, 21 octombrie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Picatura chinezeasca

2009-12-29

Comentarii: 15, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

camycatze
2009-12-29 01:49:53

Romanii bugetari si romanii "particulari"

Domnule Palsu, dvs cred ca nu cunoasteti realitatea. "De ce nu plange nimeni pe umarul angajatilor de la "particulari"? Pentru ca ei fac munca de mantuiala si castiga la greu. Bugetarii sunt mai constiinciosi, isi indeplinesc atributiile cat pot mai corect dar sunt prost platiti. Si tot in ei se loveste. E un mare pacat. Nu va doresc sa ajungeti pe mana unor bugetari prost platiti, ca de exemplu in sanatate. Ce performante poti cere de la un medic care are grija zilei de maine? Ca daca nu stiati pana acum, in sanatate castiga doar sefii pentru ca fura tot, restul (cca 75% din doctori, ca sa nu mai vorbim de asistente si personal auxiliar), acestia abia isi duc zilele din salariile oferite de stat. Dar cand e vorba de critica, stiti toti, tot poporul sa criticati. Nu realizati ca este vorba despre un sistem bolnav, un sistem in care, oamenii, prin simplul fapt ca sunt mai evoluati spiritual, isi indeplinesc datoriile cu daruire si constiinta, pentru ca sun singurii dintre bugetari care mai au suflet. Si tocmai de ei va bateti joc! E inuman! Dar le doresc tuturor celor care aplica aceste legi in domeniul sanitar sa ajunga la limita dintre viata si moarte pe mana unui medic cu probleme financiare. Poate atunci veti intelege ce spun.

M_D_L
2009-12-29 06:38:50

Nu mai sunt bani pentru ca marionetele de la conducerea tarii au distrus industria si agricultura

Ne-au dat petrolul si celelalte resurse la straini. Au distrus tot in tara asta. Acum ne-au facut datori vanduti la FMI, sa jucam tontoroiul dupa cum vor evreii care conduc aceasta organizatie sinistra.

M_D_L
2009-12-29 06:40:30

Re: Romanii bugetari si romanii "particulari"

La 2009-12-29 01:49:53, camycatze a scris:

> Domnule Palsu, dvs cred ca nu cunoasteti realitatea. "De ce nu plange
> nimeni pe umarul angajatilor de la "particulari"? Pentru ca ei fac
> munca de mantuiala si castiga la greu. Bugetarii sunt mai
> constiinciosi, isi indeplinesc atributiile cat pot mai corect dar
> sunt prost platiti. Si tot in ei se loveste. E un mare pacat. Nu va
> doresc sa ajungeti pe mana unor bugetari prost platiti, ca de exemplu
> in sanatate. Ce performante poti cere de la un medic care are grija
> zilei de maine? Ca daca nu stiati pana acum, in sanatate castiga doar
> sefii pentru ca fura tot, restul (cca 75% din doctori, ca sa nu mai
> vorbim de asistente si personal auxiliar), acestia abia isi duc
> zilele din salariile oferite de stat. Dar cand e vorba de critica,
> stiti toti, tot poporul sa criticati. Nu realizati ca este vorba
> despre un sistem bolnav, un sistem in care, oamenii, prin simplul
> fapt ca sunt mai evoluati spiritual, isi indeplinesc datoriile cu
> daruire si constiinta, pentru ca sun singurii dintre bugetari care
> mai au suflet. Si tocmai de ei va bateti joc! E inuman! Dar le doresc
> tuturor celor care aplica aceste legi in domeniul sanitar sa ajunga la
> limita dintre viata si moarte pe mana unui medic cu probleme
> financiare. Poate atunci veti intelege ce spun.
>

Particularii sunt bisnitarii care umfla preturile, ca de productie nu se apuca.

naem
2009-12-29 08:13:11

lefegii

Cineva spune mai sus ca functionarii publici isi fac datoria cu cinste si corectitudine,hai sa fim seriosi ca vad zilnic cat de corecti sant lefegii de la diferitele ghisee{Vedeti o reclama la tv cu inscrierea unui autoturism}.De fiecare data cand este vorba de functionari publici aduce-ti in discutie doctorii si cadrele didacice care sant singurele categorii care isi fac treaba cu prisosinta si este usor sa te ascunzi in spatele lor.

NO
2009-12-29 08:17:26

RE camycatze

Pai, sa le numaram, coane Fanica:

- Vrei nu vrei, privatii tin bugetul (ba, mai nou si pensionarii), ei fiind singurii care produc ceva si platesc impozite; nu stiu sa mai fi ramas vreo ramura economica neprivatizata, evident pe shpagi grase luate de inalti functionari publici. Privatii lenesi si/sau cei care nu dau shpaga bugetarilor, dau faliment si dispar.

- Suntem tara cu cel mai mare numar de bugetari care, in imensa lor majoritate, taie frunza la caini (chiul, solitaire si free cell, Google si e-mail), isi adauga la salarii tot felul de sporuri mirobolante si iau shpaga la greu. Nu doresc nici dusmanilor sa ajunga la mana vreunui contopist nesimtit de la primarie, prefectura, minister sau alta institutie publica!
Am suferit recent o interventie chirurgicala extrem de complicata si riscanta, asa ca sunt la curent cu "problemele financiare" ale personalului medical. Mai aveam putin si deschideam o casierie in spital... Asta nu inseamna ca-mi pare rau dupa bani, cunosc salariile de mizerie din sanatate...

- Cat despre diasporenii care, asa cum imi spun inalti guvernanti (fosti bisnitari cu videouri, blugi si rapiri din serai), m-au tinut in spate prin banisorii trimisi in tzarishoara, o (mare?) parte din bani provin din jafuri, furturi, prostitutie, cersetorie, droguri, spargeri de bancomate etc; niciun eurocent din acestia nu intra la buget ci sunt investiti in casoaie de neam prost sau in conturile bancilor straine cu sediul in Romania.

M_D_L
2009-12-29 09:49:18

Re: RE camycatze

La 2009-12-29 08:17:26, NO a scris:


> - Vrei nu vrei, privatii tin bugetul (ba, mai nou si pensionarii), ei
> fiind singurii care produc ceva .............

Pai tocmai de aici vine beleaua, ca nu produc mai nimic. Majoritatea firmelor particulare se tin de bisnitareli (diverse variante de comert si specula). Afacerile lor se bazeaza pe valuta adusa in tara de capsunari si de ceilalti romani care muncesc in strainatate. Sunt ca viermii care se hranesc din cadavrul unui bivol gras. Nu se produc bunuri materiale care sa mearga la export sau pe piata interna. De asta balanta de plati a Romaniei este deficitara.

ostap bender
2009-12-29 10:33:49

pe linie ...

de citeva luni bune, cam de pe cind haiducul prim ministru in functie s-a pornit sa vitupereze impotriva salariilor nesimtite practicate in sectorul bugetar, hocus-pocus a luat nastere o intreaga maculatura, pardon, literatura " pe linie", dedicata subjectului. la care, cu parere de rau, s-a aliniat si domnul cu mustata, fata de care, in general, nutrim o buna impresie ...

draga domnule palsu, iti propun sa aminam desbaterea cu aportul salariatilor statului vs sectorul privat (contributii sub forma de impozite datorate de firme si salariatii sectorului), pina dupa aprobarea legii bugetului de stat pe anul 2010.

in fiecare lege bugetara anuala, exista doua capitole mari, unul de venituri, si unul de cheltuieli. privind la capitolul venituri, veti vedea ca o pondere semnificativa, chiar depasind 50% din constructia bugetara revine impozitelor pe salarii si alte forme de prelevare impuse persoanelor fizice (gen TVA, impozite si taxe locale, etc, etc) pe de alta parte, analizind si partea de cheltuieli, veti vedea ca o buna parte a acestora, depasind multisor partea de cheltuieli de personal pentru salariatii statului, se intorc la firmele private, sub forma de scutiri de impozite, subventionari, etc, etc. ceea ce am schitat doar reprezinta reteta normala privind constructia bugetului intr-un stat civilizat, care se respecta.

ca sint locuri destule unde se taie frunza la ciini in sectorul public, este deasupra oricarei discutii; dar identificarea si eliminarea acestora trebuie facute cu inteligenta si in cunostinta de cauza ... ma opresc, caci scopul interventiei era doar acela de a va atrage atentia ca e pacat sa va bagati impozanta mustata in locuri unde nu va pricepeti, si e pacat de Dumnezeu si de imaginea relativ competenta ce o transmiteti publicului cititeur.

altfel, un an nou linistit!

green day
2009-12-29 11:17:01

Solutia: numarul magic 300 !

Deci daca schimbam constitutia si facem o singura camera cu fix 300 de parlamentari ( asta e un numar magic gindit de Basescu cu geniul sau politic economic si financiar) atunci totul se rezolva. Dar atentie sa nu fie 299 sau 301 ca s-a dus naibii totul. Acum ca stiti prioritatea numero uno nu e cazul sa mai fiti ingrijorati de criza, job-uri sau salarii.

green day
2009-12-29 11:23:59

Boc Resapat zisasi? Simt o usoare nemultumire cumva ?

Da ce credeai Mihaitza ca o sa aduca Basescu un prim ministru din Germania?

NO
2009-12-29 12:44:26

Raspuns la tot cartieru' (de bugetari)...

Cu respect si regrete eterne, va reamintesc ca, de la industria grea la paznicii cazarmilor (!!!), toti cei ce platesc dari la buget din munca lor, indiferent ca fac suruburi sau vand jeliboane, sunt privati. Sper sa reusiti sa-mi dati un singur exemplu de activitate productiva care sa nu fie privatizata. Bugetarii platesc impozite tot din banii statului, luand un salariu (si prea multe sporuri), din care returneaza niste procente. Cat despre capsunari si banii lor, hai sa stam stramb si sa judecam drept; banii multi care vin de afara provin din activitati ilegale, nu dintr-o leafa de capsunar, zugrav etc.
Recunosc si ca sunt multi privati care castiga bani necurati facand comert (???) sau si mai rau, furand banul public prin licitatii trucate si castigate cu valori de 10 ori mai mari decat normal; acestia sunt clientela politica si cei ce stiu cui, cat si cand sa dea shpaga. Asa se face ca avem functionari publici care in 10 - 20 ani au acumulat averi pentru care intr-o tara normala ar fi nevoie de 200 ani. Ma refer aici in special la justitie, la politie, la "organe" si la cei mai inalti functionari publici pe care ii stiti foarte bine...

Teoddora
2009-12-29 13:49:18

Re: Raspuns la tot cartieru' (de bugetari)...

La 2009-12-29 12:44:26, NO a scris:

> Cu respect si regrete eterne, va reamintesc ca, de la industria grea
> la paznicii cazarmilor (!!!), toti cei ce platesc dari la buget din
> munca lor, indiferent ca fac suruburi sau vand jeliboane, sunt
> privati. Sper sa reusiti sa-mi dati un singur exemplu de activitate
> productiva care sa nu fie privatizata. Bugetarii platesc impozite tot
> din banii statului, luand un salariu (si prea multe sporuri), din care
> returneaza niste procente. Cat despre capsunari si banii lor, hai sa
> stam stramb si sa judecam drept; banii multi care vin de afara provin
> din activitati ilegale, nu dintr-o leafa de capsunar, zugrav etc.
> Recunosc si ca sunt multi privati care castiga bani necurati facand
> comert (???) sau si mai rau, furand banul public prin licitatii
> trucate si castigate cu valori de 10 ori mai mari decat normal;
> acestia sunt clientela politica si cei ce stiu cui, cat si cand sa
> dea shpaga. Asa se face ca avem functionari publici care in 10 - 20
> ani au acumulat averi pentru care intr-o tara normala ar fi nevoie de
> 200 ani. Ma refer aici in special la justitie, la politie, la "organe"
> si la cei mai inalti functionari publici pe care ii stiti foarte
> bine...
>

Nu le cam faci talmes balmes? Paznicii de la cazarmi nu sunt tot bugetari? Poate stii tu o firma privata de paznici, dar in rest? Poate se vor privatiza si penitenciarele si atunci sa vezi venituri la bugetul de stat, din statul in conditii de 5 stele pentru borfasi. Mai lasati mania asta proletara impotriva bugetarilor. E nevoie de fiecare. Daca nu, desfiintati odata bugetarii si puneti clasa muncitoare "chinuita" , in spitale, scoli, ca de primarii etc nu mai poate fi vorba, ca se privatizeaza si vor fi echidistanti. Privatizati si Parlamentul si Presedentia si gata. E totul plin de privati adevarati, harnici, constiinciosi, care muncesc de transpira.

Gargantua
2009-12-29 14:38:51

Oare, de ce...?!

Majoritatea comentatorilor care il injura pe Basescu pe acest forum se identifica suspect de mult cu interesele bugetarilor, cu exceptia celor care sunt idealisti si vor un presedinte din carti: bun, politicos, iertator si marinimos, dar si eficient cu cei corupti si ticalosi. Se vede ca teama multor bugetari care fac stagii grele pe Internet fata de reducerile de personal care se anunta s-a transformat intr-o ura viscerala, de animal incoltit, impotriva guvernantilor si a presedintelui.
Discriminarea intre bugetari si angajatii de la "privat" apartine mai ales coalitiei PNL-PSD, care-si bazeaza sprijinul in special pe angajatii de la stat. Fiind partide guvernamentale fiecare un numar de ani, si-au constituit o solida clientela politica pe spinarea bugetului Romaniei, angajand nenumarati bugetari, infiintand agentii guvernamentale "cu dedicatie" si marind, uneori imprudent, pensiile. Nu e de mirare ca aceasta coalitie respinge acordul cu FMI, care le pericliteaza tocmai baza electorala.
In schimb, PDL pare mult mai angajat de partea sectorului privat, incercand cel putin din gura sa reduca aparatul administrativ si inechitatile din sistemul bugetar, cele mai bune exemple fiind chiar legile salarizarii unitare si restructurarii agentiilor guvernamentale. Ramane greaua sarcina a concedierii din aparatul administrativ, care va trebui facuta cu multa chibzuinta, ceea ce m-ar cam mira, la gradul de incompetenta din politica noastra.

NO
2009-12-29 16:22:49

Re: Raspuns la tot cartieru' (de bugetari)...

La 2009-12-29 13:49:18, Teoddora a scris:

> La 2009-12-29 12:44:26, NO a scris:
>
> > Cu respect si regrete eterne, va reamintesc ca, de la industria grea
> > la paznicii cazarmilor (!!!), toti cei ce platesc dari la buget din
> > munca lor, indiferent ca fac suruburi sau vand jeliboane, sunt
> > privati. Sper sa reusiti sa-mi dati un singur exemplu de activitate
> > productiva care sa nu fie privatizata. Bugetarii platesc impozite tot
> > din banii statului, luand un salariu (si prea multe sporuri), din care
> > returneaza niste procente. Cat despre capsunari si banii lor, hai sa
> > stam stramb si sa judecam drept; banii multi care vin de afara provin
> > din activitati ilegale, nu dintr-o leafa de capsunar, zugrav etc.
> > Recunosc si ca sunt multi privati care castiga bani necurati facand
> > comert (???) sau si mai rau, furand banul public prin licitatii
> > trucate si castigate cu valori de 10 ori mai mari decat normal;
> > acestia sunt clientela politica si cei ce stiu cui, cat si cand sa
> > dea shpaga. Asa se face ca avem functionari publici care in 10 - 20
> > ani au acumulat averi pentru care intr-o tara normala ar fi nevoie de
> > 200 ani. Ma refer aici in special la justitie, la politie, la "organe"
> > si la cei mai inalti functionari publici pe care ii stiti foarte
> > bine...
> >
>
> Nu le cam faci talmes balmes? Paznicii de la cazarmi nu sunt tot
> bugetari? Poate stii tu o firma privata de paznici, dar in rest?
> Poate se vor privatiza si penitenciarele si atunci sa vezi venituri
> la bugetul de stat, din statul in conditii de 5 stele pentru borfasi.
> Mai lasati mania asta proletara impotriva bugetarilor. E nevoie de
> fiecare. Daca nu, desfiintati odata bugetarii si puneti clasa
> muncitoare "chinuita" , in spitale, scoli, ca de primarii etc nu mai
> poate fi vorba, ca se privatizeaza si vor fi echidistanti.
> Privatizati si Parlamentul si Presedentia si gata. E totul plin de
> privati adevarati, harnici, constiinciosi, care muncesc de transpira.Cucoana, de la prea mult solitaire pe computerul de la serviciul tau de bugetara ai o varza in cap, ti-ar fi prins bine un curs scurt la Stefan Gheorghiu; de la pretin'tu Marx incoace, mania proletariatului este indreptata exclusiv impotriva privatilor ,"exploatatori" ai lefegiilor. Acum, dupa ce ca traiti bine din banii altora - platitori de impozite, ai vrea ca aia sa va mai si iubeasca?!? Pe scurt, mania mea impotriva bugetarilor este data de cheltuirea cu maxima nesimtire a banului public provenit si din impozitele mele si din imprumuturi pe care le voi plati tot eu, copii si nepotii mei...
Spitale si scoli private exista si sunt cele mai bune, dar acolo platesti taxe, nu shpagi. Despre primarii mi-e realmente greata sa mai vorbesc, cazarmi pazite de body guarzi am vazut la tv; parlamentarii sunt toti proveniti din mediu privat, intrucat functionarii publici nu au voie sa desfasoare activitati politice; cat despre un presedinte privat care sa traiasca, el si tot neamul lui, din munca sa nu a altora, nici macar eu nu indraznesc sa visez!

stan patitu
2009-12-29 21:01:35

De ce nu plange nimeni pe umarul angajatilor de la "particulari"?

se intreaba autorul articolului... De ce? Simplu: noi romanii nu am inteles dupa 20 de ani ca traim in capitalism.

stan patitu
2009-12-29 21:07:24

Re: Oare, de ce...?!

La 2009-12-29 14:38:51, Gargantua a scris:

> Majoritatea comentatorilor care il injura pe Basescu pe acest forum se
> identifica suspect de mult cu interesele bugetarilor, cu exceptia
> celor care sunt idealisti si vor un presedinte din carti: bun,
> politicos, iertator si marinimos, dar si eficient cu cei corupti si
> ticalosi. Se vede ca teama multor bugetari care fac stagii grele pe
> Internet fata de reducerile de personal care se anunta s-a
> transformat intr-o ura viscerala, de animal incoltit, impotriva
> guvernantilor si a presedintelui.
> Discriminarea intre bugetari si angajatii de la "privat" apartine mai
> ales coalitiei PNL-PSD, care-si bazeaza sprijinul in special pe
> angajatii de la stat. Fiind partide guvernamentale fiecare un numar
> de ani, si-au constituit o solida clientela politica pe spinarea
> bugetului Romaniei, angajand nenumarati bugetari, infiintand agentii
> guvernamentale "cu dedicatie" si marind, uneori imprudent, pensiile.
> Nu e de mirare ca aceasta coalitie respinge acordul cu FMI, care le
> pericliteaza tocmai baza electorala.
> In schimb, PDL pare mult mai angajat de partea sectorului privat,
> incercand cel putin din gura sa reduca aparatul administrativ si
> inechitatile din sistemul bugetar, cele mai bune exemple fiind chiar
> legile salarizarii unitare si restructurarii agentiilor
> guvernamentale. Ramane greaua sarcina a concedierii din aparatul
> administrativ, care va trebui facuta cu multa chibzuinta, ceea ce
> m-ar cam mira, la gradul de incompetenta din politica noastra.
>
DOMNULE GARGANTUA ESTE VICEVERSA !!!
LA ACTUALELE ALEGERI TUTUROR, DAR TUTUROR BUGETARILOR LE-AU TREMURAT NADRAGII DE SPAIMA CA NU VA IESI BASESCU. SE PARE CA AU TREMURAT DEGEABA DE DOUA ORI:
1.A IESIT BASESCU .
2.DEGEABA, DE CE LE ERA FRICA NU SCAPA !
AM IMPRESIA CA MAI MULT VREI SA TE IMBETI CU APA RECE PENTRU CA AI VOTAT BASESCU....


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.