Ziua Logo
  08:20, miercuri, 21 octombrie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2007-11-03

Comentarii: 4, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

paraipan
2007-11-03 07:01:39

Pai asta-i procedura "recall" din FPTP

Fara recall sistemul uninominal este castrat. In democratiile Anglo-Saxone, parlamentarii care nu performeaza pot fi schimbatzi in timpul mandatului. Nu insa prin referendum, ci prin alegeri partiale anticipate in yardul / circumscriptzia respectiva. Asta la cererea (se string semnaturi) a 25,000 electori (in ON). Nu stiu in alte provincii.

paraipan


soferulamator
2007-11-03 10:56:51

destituirea parlamentarilor

da e buna legea dar ar mai trebui si un articol care sa prevada ca daca parlamentarul dintr-un partid pleaca la alt partid sa poat fi exclus din parlament. pt ca alegatorii au votat un parlamentar si pt apartenenta sa la un partid. pe care l-a parasit. sa paraseasca si parlamentul asa ar fi normal. Nu azi esti de exemplu taranist, te voteaza taranistii sa intri in parlament si cand colo tu pleci de ex. al liberali sau la PD etc. si iti schimbi optiunile politice in functie de ce iti ofera alte partidele la putere.

nicoleta
2007-11-03 17:25:26

initiative inutile

buna initiativa....pacat ca vine din partea unei formatiuni politice care functioneaza in parlament cu deputati independenti........oricum nu se voteaza asa ca nu ne mai facem iluzii.partidele mari nu sunt de acord!

Rollo
2007-11-03 23:50:00

O initiativa de bun simt!

De ce ar fi parlamentarii vesnici? ma rog pe durata mandatului sau intangibili, se pot ascunde multe murdarii sub un mandat de parlamentar.
Mi se pare firesc ca la pierderea increderii. electoratul sa poata demite pe parlamentar .Daca presedintele poate fi demis de ce nu si parlamentarii ???
Pana acum parlamentarii putea sa calce pe bec nevoie mare si se asundeau in spatele imunitatii parlamentare.....stiti bancul cu corbul si vulpea care incepuse sa umbe cu spatele inainte pana cand o pateste cu ursuk care o prinde in offside.......iar corbul de sus ai spune aici sus e democratia la voi jos e "frecusul"...
Speram ca asta o sa-i mai responsabilizeze pe parlamentari.....
Relatez uncaz intamplat la o nunta in zona Clujului: se strange darul miresei si printre nuntasi sin un parlamentar fost profesor de Istorie - nu dau nume- se strange darul si parlamentarul se otaraste ca de ce nu a fost anuntat ca darul e de la domnul deputat -se folosise titlu de profesor- la care cel din orchestra care adunase darul miresei il intreaba :ce trebuia sa spun domnul deputat care are doua case in Dej?la care el raspunde.. nu doua case......trei , ca tocmai am cumparat-o si pe a treia!...............


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00539 sec.