Ziua Logo
  15:53, joi, 6 august 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-09-30

Comentarii: 84, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Olga Khan
2006-09-29 22:58:44

Secuiesc !!!!

Daca e vorba de Tara Secuilor, atunci de ce tot accentuezi cuvinatul secuiesc in text ??? E clar ca va fi lege secuiasca pe langa reguli de condus automibil in tinutul secuiesc ca si painea sau portul popular si limba oficiala!!! Linba statelor vecine va fi totusi invatat populatiei tinere.

Traiasca noua capitala europeana, Odorheiu-Secuiesc !!!

Omul cu Picioare foarte Paroase
2006-09-29 23:28:25

Spiritul COMUNITAR european de stergerea diferentelor inter-etnice si tendinta UNITARA europeana de aEXISTA prin consens

...sant ANIHILATE

1) - de AMBITIILE NAPOLEONICE ale unui caracter dubios - de orientare NAZISTA / FASCISTA - Marco BELA - opinii extremiste la care comunitatea maghiara NU TOCMAI 100 % subscrie...

2) de atitudinea sovin / tembela a unui Guvern de asa zisa coalitie cu UDMR - un partid ilegal - deoarece este O UNIUNE CU UN CARACTER ETNIC si nu miscare politica

3) de teama "corectitudinii politice" de a lua o Decizie - a Primului-Ministru care Decizie ar putea "sa fie interpretata gresit" ... si "sa fie acuzat ca discrimineaza.." impotriva minoritatilor.. DE CINE ?

4) de starea GENERALA SE PROSTRARE si BLOCAJ MENTAL a EXECUTIVULUI, PRESEDINTIEI si a PARLAMENTULUI - in fata a CE ? a unor cowboi politici care incearca o excrocherie sentimentala ieftina...

Domnilor - EUROPA ASTEAPTA ALTCEVA DE LA ROMANIA - nu "importarea samantei de ura inter-etnica si dezbinare" semanata de Marco Bela si Laszlo Tokesh...

"Locuitorii din cele 3 judete" sant reprezentati OFICIAL si LEGAL de o CONDUCERE de tip CRIMINAL - care NU SE INTEGREAZA si NU SE ASIMILEAZA societatii moderne europene a secolului 21 - mileniul 3.

Capetele respective - incepand cu a lui Marco BELA - trebuiesc sa CADA...

roy
2006-09-29 23:32:49

Recomandatzie

O "pana" de curent pe doua zile ii va linisti.

JohnGreen1
2006-09-29 23:39:13

Secuiesc !!!

Traiasca si-nfloreasca mindra Capitala.

cosor ion
2006-09-29 23:50:04

prostia se plateste

cine a introdus in guvern o asociatie extremista?Ilici,C-tinescu,Basescu,ajutati de primii ministri.Marko in pas de tangou,doi pasi inainte si unul inapoi,adica dansul pasilor marunti a obtinut cu largul concurs al guvernelor,privilegii,ei fiind deasupra cetateanului de rind.trebuie sa fi orb sa nu vezi ca mina lunga a iredentismului maghiar de la Budapesta actioneaza in Romania.ce fel de aliat poate fi considerat Marko,un mare mincinos,cind instiga prin toate partile la dezbinare intre cetateanul roman si etnicul maghiar.acesti indivizi gen Marko cred ca nu au ce mai cauta nu numai in guvern si parlament,dar chiar in tara pe care o urasc,care sa fim sinceri i-a crescut la sin ca pe vipere,poate ne trebuiesc vreo 22 milioane de Vadimi,pentru ca pe Ceausescu nu-l mai puteti invia,iar tu Taricene si tu presedinte petrecaret ce faceti,dormiti in cisme.Tariceanu poate are un motiv,actuala sotie e de etnie maghiara,dar tu Presedinte ce faci.toti pe nelisti au sarit in sus cind la sri s-a pus un pesedist.dar presedintele nu e membru al nici unui partid si a ales pe cel mai bun,dintre cei mai buni.asta nu vor sa-ntelega pnl si poate de aici si pasivitatea acestui guvern de rahat condus de pigmei,asa ca D-le SRS ai dreptate si sper ca s-a auzit acolo unde trebuie,guvern,presidentie si parlament si masurile sa fie exemplare,pentru a le trece boala asta cu revendicari absurde si nu cele normale asa cum Romania ar trebui sa pretinda atit cimpia Tisei,Basarabia si cadrilaterul.dar bunul simt ne face sa ne respectam ce a fost semnat de idiotii timpului,mai mult sau mai putini fortati

tovmatei
2006-09-29 23:55:02

si economia ?

Va inflori !
Se vor exporta in tinuturile vecine unguroaice pe post de doici.
Eu si prietenii mei mai copilarosi fiind ne dorim citeva sa ne
invete iungureste !

Petrov
2006-09-30 00:11:19

Pentru Olga Kahn

Nu am ramas prea surprins de faptul ca numele d-stra figureaza ca realizatoare a poeziei "Povestea lui Ion Americanu",publicata in ziarul "Gandacul de Colorado"din Denver (si pe internet)si avand un continut defaimator la adresa romanilor veniti in America din Ardeal.Faceati acolo praf limbajul "americanizat"al romanului,dar,iata,m-am clarificat:limbajul folosit in ceea ce vreti sa spuneti e atat de stalcit,incat imi dau seama ce v-a manat sa dati drumul in eter unei jigniri!Va recomand sa cautati pe internet raspunsul la acea jignire.Raspunsul poetic poarta titlul"Raspuns la Povestea lui Ion Americanu".Redactia(daca doreste)ii pun la dispozitie ambele.

sarkizian
2006-09-30 00:18:18

CATRE ZIARUL ZIUA

Domnilor ziaristi,faceti foarte bine ca ne informati cu aceasta problema la timp, nu ca alte ziare care se pare ca o tin sub tacere,cum ar fi evenimentul zilei.
Datine si noua cititorilor o informatie.Ca sa faci asemenea activitati,miscari de hartie si populatie,vizite oficiale,trebuiesc bani.

DE UNDE AU ORGANIZATIILE MAGIARE (secuiesti) BANI PENTRU ASEMENEA ACTIUNI ?

Daca sunt subventionati de la budapesta, este ilegal,de la moscova, la fel.

Domnilor ziaristi:
Cereti politicienilor romani sa ceara acestor organizatii nota cheltuielilor si provenienta banilor. Sa nu ne trezim intr-o buna zi, ca acesti indivizi erau finantati de catre grupari teroriste care doresc dezbinarea, nu a romaniei, ci a europei.
Guvernul roman cu toate structurile care se ocupa de securitatea statului,vor fi responsabile in fata UE si a lumii intregi daca se va descoperi in final ca ati dormit in timp ce ungurii din romania, primeau finantare de la grupari teroriste.
Cand domnul marko Bela merge la UE si face loby pentru autonomie, pe banii cui merge ?
Cand acel UDMR-ist a mers pana la Vilnius (parca) si a facut referire la discriminarea rusilor din acea tara baltica, pe banii cui a mers ?
Avem dreptul sa stim realitatea,intrucat e voerba de banii nostri si de securitatea noastra.

Ciufulici
2006-09-30 00:25:34

Re: Secoiesc !!!

Ciufulici
2006-09-30 00:29:02

Re: Recomandatzie palestiniana?

mikele durul
2006-09-30 00:36:04

Deocamdata sunt numai vorbe si autoritatile statului nu au de ce sa intervina pt. ca ar fi acuzate de ..

interzicerea dreptului la opinie. In momentul cand se vor incalca legi si Constitutia ele pot actiona fara ca nimeni sa-i condamne. Care ar fi legea care ar da voie organizarii unui referendum de catre o mana de cetateni ? Care ar fi organul legal de validare a acestui referendum ? Organele statului oricare ar fi ele vor trebui sa actioneze strict conform legilor interne si de ce nu si conform celor europene care sunt mult mai stricte decat cele romanesti ( vezi miscarile recente din Franta ).

Marin Marian Gheorghe
2006-09-30 00:55:15

Politica externa a acestui stat va fi orchestrata [..] din Ditrau de la birtul satesc central ...

Politica externa a acestui stat va fi orchestrata [..] din Ditrau de la Birtul Satesc Central ...birt care va avea telefon direct cu SRI si SIE ...de unde se vor primi ordine si directive...
..de indata ce un dosar de securist major iese pe calapod...Garda Birtului va iesi la masurat granita....si amplasatul bornelor!

CV Tudor va primi zilnic palinca secuiasca si o note informativa a Guvernului Secuiesc!

Ambasada Romaniei in republica Secuiasca amplasata vis a vis de Birtul Satesc Central si va avea montate pe gardul exterior 8 difuzoare de 400 W fiecare din care se va auzi cantecul: Noi Suntem Romani...

Luptele de strada vor fi organizate de 2 ori pe zi intre orele 7:30 si 11:45
iar dupa pauza de masa se vor relua intre orele14:45 si 22:30.
Cheltuielile vor fi acoperite de SRI si SIE!

Dim partea UDMR vor fi 8 raniti spitalizati grav in fiecare zi (se va turna din belsug vopsea rosie pe tample si peste obraji!)

Din partea Vetrei Romanesti vor fi 12 raniti grav si spitalizati zilnic!

Nota: Sa nu se incurce borcanele cu vopsea!

In incheiere la orele 22:45 se v-a audia discursul presedintelui Basescu care in finalul disertatiei va inchina un pahar de palinca si va ura somn bun pentru ca a doua zi se va repeta actiunea!


Noroc si La Mai Mare si la grade mai Mari!

pentru noii ofiteri SIE si SRI!

Gheorghe

Olga Khan
2006-09-30 01:01:08

Re: Pentru Petrov de la Olga Khan

mikele durul
2006-09-30 04:03:47

Re: Spiritul COMUNITAR european de stergerea diferentelor inter-etnice si tendinta UNITARA europeana de aEXISTA prin consens

radurradu
2006-09-30 04:35:28

don'soarei Olga Khan

asta sa fie satisfactia dumneavoastra. sa visati autonomie putin timp, maxim 3 luni, pana cand aberatia de vis va lua sfarsit. dupa cum spunea si incriminatul Marko, dupa integrare, acest obiectiv va fi aproape imposibil de atins. credeti ca in 3 luni, cu toata debandada politica se vor organiza politicienii si vor vota pozitiv un referendum neconstitutional similar celui din Transnistria?

din cate stiu, roman fiind, secuii sunt oameni seriosi si de incredere, nepreocupati de mici razmerite sortite doar esecului. tematica unor politicieni in declin se axeaza pe praf in ochi aruncat propriului electorat, pentru prelungirea unei agonii politice. ati fost pacalita din nou, si daca veti vota cu politicianul in cauza din nou, inseamna ca minciuna lui a prins din nou la dumneavoastra, un personaj slab de caracter, influentabil, sensibilizat la probleme nationaliste caracterizat de lipsa fondului in forme.

va prezint un scenariu:
1. un tinut secuiesc, independent, in care nici un cetatean declarat de alta etnie decat cea romana nu primeste viza de intrare in romania;
2. spatiul aerian roman va fi rezervat tuturor natiilor acceptate si acum, cu exceptia celor secuiesti;
3. energia electrica va fi vanduta preferential cu preturi de 2-3 ori mai mari, lipsite fiind de subventiile aferente;
4. exportul tinutului secuiesc va fi practic inexistent pentru sustinerea unui corp bugetar viabil;
5. importurile cerute de firmele "secuiesti" vor fi impozitate exemplar.

Veti face un tunel pana la Budapesta? va spun eu, pentru asta trebuie sa cereti aprobari la autoritatile romane, pentru ca va veti intersecta cu conducte de gaze. incalcarea acestor reguli se poate solda cu inchisoarea.

p.s. "reguli de condus automobil" ar trebui scris "reguli de condus automobilul" - invatati romaneste inainte sa scrieti defaimari asupra populatiei romanesti. romanii v-au hranit, v-au platit scolarizare, bani mamei dumneavoastra cat timp erati intre 0 si 2 ani, somaj daca a fost cazul, drept la libera expresie si toleranta. foarte multa toleranta.

Olga Khan
2006-09-30 08:11:18

Re: Politica externa a acestui stat va fi orchestrata [..] din Ditrau de la birtul satesc central ...

zokibis
2006-09-30 08:29:28

Re: CATRE ZIARUL ZIUA

Ti-am mai zis si ieri ca exista suficienti maghiari bogati in Romania care sa sponzorizeze aceste activitati ... numai eu cunosc doi milionari si probabil sunt mult mai multi. In plus donatiile de bani din strainatate pot fi facute spre persoane fizice cetateni romani si apoi aceste persoane fizice le doneaza organizatiilor respective!

Davidescu vasile
2006-09-30 08:31:54

Politicieni,opriti joaca celor care ameninta suveranitatea Romaniei


Jocul maghiarilor,asa numiti secui,a ajuns prea departe si trebuie luat in seama de catre autoritatile alese de noi si care nu se jeneaza de incalcarea constitutiei tarii.

Nimic nu este mai presus de unitatea tarii,nici UE,nici NATO,nici diplomatia fata de Ungaria.

Jocul secuilor tinteste departe,tinteste la ciuntirea Romaniei.Marii fauritori de tara,printre care lberalii sunt primii,se invart in morminte cand vad ce fac urmasii lor care isi zic tot liberali.dar nu numai liberalii ci intreg spectrul politic pare in adormire,in stare de transa,parca nu realizeaza ca incalcarea constitutiei se intampla chiar in tara pe care pretind ca o conduc.

Gata cu UDMR ,cu cedarile la galagia nationalista,cu democratia care seamana in acest caz cu prostitutia.

ori luati masuri ori dam conducerea lui vadim care cel putin din acest punct de vedere este decis sa ia masuri

ionion
2006-09-30 08:42:57

Intre dictatura si democratie trebuiesc gasite noi valori !

Timp de 65 de ani am excelat in dictatura, fara importanta daca
a fost de tip fascist sau comunist, iar dupa 2005 incepem sa excelem
in democratie, care ne fuge de sub picioare si nu stim sa ne gasim
punctul fix.
Prin incercarile de conturare ale unor drepturi in cadrul democratiei
apar din umbra si nevoiele existentei si a unor obligatii care sunt
tot in cadrul democratiei, dar de masa mare sunt inregistrate ca
incercari dictatoriale.
Carma nu s-a pierdut dar s-a pierdut echilibrul care trebuie sa
existe intre dictatura si democratie.
Altfel articol irelevant, fara nici un nivel ...statul oierilor ? de unde
le iei domnule asemenea idei ? Nici Lenin nu a scris asemenea gugumanii ...cu toate ca a excelat in vulgaritati.

gheorghe vlasceanu
2006-09-30 08:48:16

O MIZERIE ORCHESTRATA DE MAI marii LUMII

Spuneti ca nu e asa ! Basescule, arata-ti muschiul dedicat stim noi cui, ca altfel te paste Parchetul.

roy
2006-09-30 09:03:49

Re: Radu

Raquel
2006-09-30 09:48:08

Este doar o TENTATIVA de dezmembrare a statului unitar roman si asa va ramane,

doar o tentativa esuata, asa cum au fost toate de pana acum.
Cine spera altceva, este inconstient si zanatic !!

Bumerang
2006-09-30 09:51:20

Domnule Rosca-Stanescu


Daca ar fi vorba de un stat national modern, ati avea dreptate. Nu este insa cazul. Romanii au invata de zeci de ani ca ei sunt majoritatea covarsitoare si ca practic nu exista alte nationalitati conlocuitoare, si daca unele totusi nu pot fi ignorate si asimilate usor, datorita numarului mare, ele trebuie sa zica merci ca au dreptul sa traiasca in Romania! Ar trebuii, ca jurnalist, sa spuneti mai des, ca Romania este un stat multinational. O stiti prea bine. Doar politica de asimilare brutala dusa din 1920 pana astazi, dar cu precadere dupa 45, au facut romanii sa creada, ca Romania este un stat al romanilor, si aici nu ma refer la cetatenie, ci la etnia romana!
In acest context, nu va mirati ca o comunitate incearca sa ajunga la o autonomie. De ce numai una? Veti spune. Pentru ca numai ea a rezista asimilarii fortate. Sasii au fost vanduti la bucata, restul au fost prea mici sa tina piet.

Tara Bascilor, Tirolul de Sud, Corsica, nu ar avea nici azi un statut special, daca s-ar fi facut un referendum!
Modul in care s-a desfasurat "referendumul" de la ALba Iulia in 1918, il stiti prea bine.
Ceeace priveste Tara lui Papura Voda, subscriu celor scrise de Dumneavoastra in totalitate.

Cu stima.

"n Romania nu avem numai secui. Avem si romi. Sunt comunitati intregi de conationali cu ochi negri sau albastri, bruneti sau blonzi si care ar putea, de ce nu, dupa modelul patentat la Ditrau sa decida, cu sau fara un referendum, sa-si creeze o republica proprie. Tot astfel ma gandesc, si de ce nu as face-o, ca si locuitorii Deltei Dunarii ar putea sa-si intemeieze o republica. Republica Lipova. Dar turcii? Nu au si ei acest drept? Sau tatarii? Ba bine ca nu. Ca sa nu mai vorbim de machedoni. De ce, in definitiv, nu si-ar intemeia si ei un stat? Statul Pipera. Si mai nou avem si chinezi. Oare nu au si ei dreptul la autodeterminare? "

"Pana de curand, stiam ca o Constitutie a unui stat democratic nu poate fi schimbata decat prin referendum. Asa am invatat la scoala. Dar iata ca doctrina a fost facuta praf. Tara Secuilor poate fi creata printr-o simpla proclamatie."

simiondan
2006-09-30 10:02:57

Re: Radu-roy

Socrate
2006-09-30 10:05:28

Republica Autonooma Secuiasca

Domnule SRS, mai curand " Republica Autonooma Secuiasca " in loc de " Tara Secuilor".
Dupa cum observati, societatatea civila, ca si puterea, tace.
Asteptam cu totii o fulminanta scrisoare deschisa a domnului Liiceanu ( mare specialist in apeluri si scrisori ).
Care o fi pozitia GDS-ului in problema autonomiei ? Mister, groaza si lapte batut, vorba lui Mircea Crisan.

Zaharia2
2006-09-30 10:06:55

Tonka
2006-09-30 10:23:20

Tara secuilor ???

Ce urmeaza ? Tara pokemonilor, a piticilor rosii, a barbatilor (sau femeilor) cu mustata si cioc ? Daca eu si inca cativa prieteni am proclama tara fotbalistilor amatori, ne-ar lua cineva in serios ? Cred ca da, cu o singura conditie: unul dintre noi sa fie viceprim-ministru al Romaniei. Cel mai tare ma supara faptul ca o infima parte din salariul acestui "oficial roman" e platit chiar de mine.

susu
2006-09-30 16:21:15

Olga Khakan este o inventie a ziarului ziua, care sa incite...

cititorii si pe cei 5 % din comentatori care nu sunt platiti din strainatate !

Atamild
2006-09-30 16:25:03

Re: Tara secuilor ??? Mititei, cei mai simpatici, dintre zei..

Paul din Ohio
2006-09-30 16:47:59

Re: Bumerang, exista o mare diferenta intre

frinaru
2006-09-30 16:59:15

Multe din raspunsuri gasitzi in ;(ZIUA 30/09/2006)

DOSARE ULTRASECRETE - Sambata, 30 septembrie 2006

Radiografia unei imposturi

Tom Lantos - portret neretusat

Aflat recent intr-o vizita particulara la Bucuresti, pentru a explora cum ar putea fi stimulate investitiile americane in Romania, congresmenul democrat american Tom Lantos a emis cu ocazia unei conferinte de presa cateva afirmatii discutabile de genul: "Daca SUA si aliatii nostri nu ar fi actionat ferm in cadrul NATO, Romania ar fi fost, in continuare, un satelit al URSS si ar fi fost condusa de Ceausescu". Declarandu-se incantat de progresul economic al tarii noastre, cel care la inceputul anilor 90 s-a opus vehement acordarii de catre SUA a clauzei natiunii celei mai favorizate pentru Romania, a reluat mai vechea sa marota a "extirparii unor cancere vechi cum ar fi ura de rasa si religioasa". Ele ar afecta partea de Europa in care se afla Romania - tara pe care a apreciat-o pentru modul in care gestioneaza relatiile interetnice, "in ciuda reminiscentelor unor forte politice negative" - si Ungaria, pe care a acuzat-o de tolerarea unor atitudini antisemite.

"In nume personal", Tom Lantos a invitat Romania sa participe cu trupe in Liban, la prevenirea reinarmarii Hezbollah, in contextul in care ea este deja prezenta pe teatrele de operatiuni militare din Afganistan si Irak. Congresmanul democrat a mai afirmat ca se asteapta ca "prietenii din Europa" sa participe la lupta impotriva inamicului comun care este fanatismul religios. In ultima perioada, Lantos a criticat Franta, Germania si Belgia pentru ca ele nu au ales sa imbratiseze politica americana si sa urmeze exemplele Marii Britanii si Australiei, sustinand ca este "dezamagit si dezgustat de intransigenta oarba a unora dintre aliatii SUA in NATO".

Fragmentele de text care urmeaza fac parte din cartea "Istorii secrete: Romania si razboaiele de imagine", in curs de aparitie. Ele dau o idee despre forta malefica a actiunilor de manipulare a publicului si a liderilor politici, prin dezinformare si intoxicare. Intertitlurile apartin redactiei.

roy
2006-09-30 17:37:32

Re: Olga Khan este o inventie a ziarului ziua, care sa incite...

Giculica zbanghiul-turbat
2006-09-30 18:15:34

Re: Olga Khakan este o inventie a ziarului ziua, care sa incite.../ Nu e o inventie a Ziua, am vazut postarile ei si pe

Raquel
2006-09-30 18:28:02

De ce imi cenzurati postarile ? Inseamna ca Susu are dreptate...

Bumerang
2006-09-30 18:30:36

Re: Bumerang, exista o mare diferenta intre

La 2006-09-30 16:47:59, Paul din Ohio a scris:

> Alba Iulia 1918 si Ditrau 2006.
> 1.In 2006 Europa se uneste pe cind in 1918 se razboia.

Si care era cauza razboiului? Dorinta unor putine natiuni, de a asimila altele si de a crea un stat national, in sensul etnic. Tocmai asta a fost greseala. Definitia unui stat prin etnia majoritatii. Acum, majoritatea europenilor au inteles ca acest lucru a fost gresit. De aceea se incearca depasirea acestei forme politice, si anume statul etnic. In UE el va pierde treptat din atributii si din semnificatie. In locul lui vor trece regiunile economice bazate pe traditiile zonale. O sa dureze, dar asta este drumul. In speranta ca nu se gasesc destui nostalgici, care sa planga dupa o nu stiu care "grand nation", sau Romanie Mare!, si de ce nu Ungarie mare.

> Alba Iulia 1918
> a fost doar o expresie a bucuriei romanilor pentru o hotarire DEJA
> luata.

Exact! Hotarere luata la masa unde s-au impartit teritorii, in urma unui razboi. Razboi in care unii au castigat si altii au pierdut. Vezi mai sus! Pe langa asta, s-au stabilit si anumite conditii care trebuiau respectate de tarile care au castigat teritorii. Ca sa se evite exact ceeace a dus la razboi! Si anume extinderea unor imperii, si incercarea asimilarii altor grupe etnice. Conditii, care nu au fost respectate! Si pe de-asupra, au fost inventate alte motive care chipurile au dus la Unire. Si anume un "referendum" de la Alba Julia. Caci asta au invatat romanii in scoala. Ca unirea a fost un act legitim, nu urmare a razboiului! Ca in Ardeal majoritatea covarsitoare era formata din romani. Lucru fals! Chiar daca ei au fost grupul etnic cu numarul cel mai mare, pana la o majoritate covarsitoare, asa cum fals se invata si acuma la scoli, e diferenta mare. Mai exact Ardealul, dealtfel de cele mai multe ori un principat independent de-a lungul istoriei, era un stat multietnic. In care nationalitatile conlocuitoare, in general, sau cel putin pana in sec XIX, se intelegeau de minune. De abia sec. XIX cel al statelor nationale, a pus capat, treptat acestei convieturi pasnice.


> 2.In 1918 era vorba despre un fost PRINCIPAT recunoscut in Europa si
> care din vremuri imemoriale era locuit majoritar de romani.La
> 2006-09-30 09:51:20, Bumerang a scris:

roy
2006-09-30 19:45:52

Re: De ce imi cenzurati postarile ? Inseamna ca Susu are dreptate...

alwis46
2006-09-30 19:53:22

Marko Bela, tradator de tara.

Afirm asta cu tarie, bazandu-ma pe urmatoarele prevederi constitutionale :
Rog stimatii forumisti, doamnele si domnii sa citeasca urmatoarele extrase din Actul suprem al tarii.

Constitutia Romaniei

Art. 2, Suveranitatea
Alin. 2. Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu.

Art. 3, Teritoriul
Alin. 1. Teritoriul Romaniei este inalienabil.

Art. 4, Unitatea poporului si egalitatea cetatenilor
Alin. 2. Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere, sau de origine sociala.

Art. 6, Dreptul la identitate
Alin. 1. Statul recunoaste si garanteaza persoanelor apartinand minoritatilor nationale dreptul la pastrarea, la dezvoltarea si la exprimarea identitatii lor etnice, culturale, lingvistice si religioase.
Alin. 2. Masurile de protectie luate de stat pentru pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii persoanelor apartinand minoritatilor nationale trebuie sa fie conforme cu principiile de egalitate si nediscriminare in raport cu ceilalti cetateni romani.

Art. 30, Libertatea de exprimare
Alin. 7. Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.

Art. 148. Limitele revizuirii Constitutiei
Alin. 1. Dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii.

Dupa cum se constata, Marko Bela a incalcat in mod fatis prevederile articolului 30 din Constitutie intrand direct sub incidenta legilor penale, ba mai mult decat atat, a facut si referire la modificarea acestei Constitutiii atacand in acest sens insasi esenta prevederilor articolului 148.
Cetateanul roman de etnie maghiara Marko Bela, in raport cu prevederile exprese ale Constitutiei Romaniei, se dovedeste un tradator de tara militand pentru dezmembrare teritoriala. Mai mult decat atat, desi minoritatile nationale au drepturi clar consfintite in Constitutie, Marko Bela face abstractie de aceste prevederi cerand imperios drepturi care dovedesc un caracter vadit discriminatoriu al cetatenilor romani de nationalitate romana in raport cu cei de etnie maghiara.

Indignarea mea este crunta.
Acuz pe aceasta cale si organele de stat pentru ca au ramas pasive in fata acestei insolente cereri a unui cetatean roman care doreste distrugerea tarii in care s-a nascut, a fost educat si si-a faurit o cariera si o familie.
Nimic nu trebuie sa-l exonereze de raspundere in fata legilor tarii.

Serlan Dinus
2006-09-30 19:56:22

..... pai daca

PRESEDINTELE se distreaza cu dosarele si cu francofonia uite ca secui au luate razna . . . . oare cine a provocat criza in SRI SIE Armata ? Cine, domne? E clar ca natia noastra e tradata chiar din interior . . . asa Constituie asa Republica !
Traiasca Regatul Romania !

Raquel
2006-09-30 19:59:58

Re: De ce imi cenzurati postarile ? Inseamna ca Susu are dreptate...

Roy, azi abia am intrat pe forum, asa ca nu ma poti acuza ca am postat prea mult - exact de patru ori, dar mesajul despre Olga mi-a fost cenzurat. Sunt revoltata de felul in care se manifesta ca neprieten al Romaniei, iar daca esti de acord cu ea, inseamna ca si tu ne esti dusman, ca si ea. Ma intreb doar de ce nu cautati ziarele care va plac...

alwis46
2006-09-30 20:04:07

Lui Mikele Durul

Mikele,

Ai scris aceste randuri.

"interzicerea dreptului la opinie. In momentul cand se vor incalca legi si Constitutia ele pot actiona fara ca nimeni sa-i condamne. Care ar fi legea care ar da voie organizarii unui referendum de catre o mana de cetateni ? Care ar fi organul legal de validare a acestui referendum ? Organele statului oricare ar fi ele vor trebui sa actioneze strict conform legilor interne si de ce nu si conform celor europene care sunt mult mai stricte decat cele romanesti ( vezi miscarile recente din Franta )."

Pentru ca ai amintit de Franta si pentru ca vad ca te-ai afisat ca traitor in aceasta tara iata doua extrase din Constitutia franceza. Ele vizeaza teritoriul Frantei.

TITRE XVI , DE LA REVISION.
Art. 89. (postez numai un fragment din acest articol)
Aucune procedure de la revision
Maldini
2006-09-30 20:21:30

alwis46
2006-09-30 20:24:25

Randuri pentru mikele durul.

Mikele,

Ai scris aceste randuri.

"interzicerea dreptului la opinie. In momentul cand se vor incalca legi si Constitutia ele pot actiona fara ca nimeni sa-i condamne. Care ar fi legea care ar da voie organizarii unui referendum de catre o mana de cetateni ? Care ar fi organul legal de validare a acestui referendum ? Organele statului oricare ar fi ele vor trebui sa actioneze strict conform legilor interne si de ce nu si conform celor europene care sunt mult mai stricte decat cele romanesti ( vezi miscarile recente din Franta )."

Pentru ca ai amintit de Franta si pentru ca vad ca te-ai afisat ca traitor in aceasta tara iata doua extrase din Constitutia franceza. Ele vizeaza teritoriul Frantei.

Article 1.
La France est un republique indivisible, laique, democratique et sociale. Elle assure l'egalite devant la loi des tous les citoyens sans distinction d'origine,
de race ou de religion. Elle respecte toutes les croyances.

TITRE XVI , DE LA REVISION.
Article 89. (postez numai un fragment din acest articol)
..................................................
Aucune procedure de revision ne peut etre engagee ou poursuivie lorsqu'il est porte atteinte a l'integrite du teritoire.
..................................................

Dupa cum vezi, Franta este indivizibila si nici o procedura de revizuire a Constitutiei franceze nu poate viza integritatea teritoriala.

Marko Bela a militat clar pentru divizarea tarii in teritorii autonome si independente din toate punctele de vedere iar dumneata in numele dreptului la libera exprimare a acestuia ii iei apararea.
Te rog sa citesti postarea mea intitulata "Marko Bela tradator de tara" unde am extras articole din Constitutia Romaniei si in care se vede clar cum acest cetatean roman a incalcat prevederile ei situandu-se in afara legii. Urmareste in special articolul 30 care specifica clar ca libera exprimare nu poate face referire la integritatea teritoriala, aceste incitari fiind interzise prin lege.
Are si exprimarea asta niste limite.
Cred ca din necunoastere te-ai facut avocatul unei cauze care vadeste tradarea de tara.
Faci referire la referendum.
Pune mana si citeste Constitutia Frantei si vezi ce se regaseste acolo la referendum. As putea sa-ti scriu eu articolul acesta, dar iti las placerea sa citesti articolul 3 al acestei Constitutii.
Pentru tine este instructiv.

Giculica zbanghiul-turbat
2006-09-30 21:08:43

Re: Marko Bela, tradator de tara. / Conform Constitutiei romanesti asa o fi dar probabil; M. Bela consdera drept tara

roy
2006-09-30 21:52:20

Re: Raquel

Paul din Ohio
2006-09-30 22:15:15

Re: Bumerang, exista o mare diferenta intre. Lasa-te

zwilling carol
2006-09-30 22:49:59

Re: Recomandatzie palestiniana?

PANTAGRUEL
2006-09-30 22:51:23

Unde greseste dl Rosca

"minoritati" ca cea secuiasca se gasesc si in alte tari, sa dam doar exemplul Germaniei unde locuiesc cel putin 3 milioane de turci. Insa acestia sunt risipiti in toata tara (de fapt ceea ce a fost RFG).Problema cu secuii e ca sunt concentrati in Har-Cov,si putin Mures, und sunt majoritari.Stalin, in trecut stiuse ca astfel de situatii pot crea probleme,de aceea , tot de exemplu, a deportat atit de multi basarabeni in Siberia si-a rusificat Basarabia astfel incit azi romanii acolo aparent numai sunt majoritari.Nu numai ca-si zic moldoveni, dar sunt rusificati.Ceausescu a incercat ceva , de exemplu aducind moldoveni(din Romania) in Sf Gheorghe dar nu a impins masura pina la capat.Asadar problema secuiasca e spinoasa si nu poate fi tratata cu usurinta.

Casargoz
2006-10-01 00:27:20

Va rog nu faceti misto de lucrurile serioase.

Ca urmas in linie directa al lui Traian si Decebal, eu vreau sa declansez zilele urmatoare o actiune in justitie pentru retrocedarea colinei Palatine .

mcollan
2006-10-01 00:56:56

Apel la ratiune

Gresala nu este a secuilor, gresala este a romanilor care au tolerat:
1. formarea unui partid etnic;
2.asimilarea secuilor cu ungurii, care nu sunt unguri ci kazari;
3. formarea unui guvern cu UDMR;
4. existenta unor partide-gasca, fara platforme si programe de guvernare, care impiedica formarea de guverne stabile si responsabile de actele lor de guvernare;
5. lipsa de pregatire politica a clasei politice din Romania;
6. reducerea nivelului de viata al majoritatii populatiei romanesti sub nivelul de trai al minoritatilor din Romania.
In acesta situatie, secuii se simt mai apropriati de unguri prin limba si cultura lor, si nivelul de viata mai ridicat al ungurilor si in comunism si dupa comunism. Acesta insa nu este un motiv de a compara Tinutul Secuiesc cu Kosovo unde au fost mari confluicte etnice care nu isi mai gasesc locul in ziua de astazi. Ma bazez insa pe inteligenta unor lideri de care totusi nu ducem lipsa, pentru a salva integritatea teritoriala a tarii si a recapata si teritorile jefuite dupa al 2-lea razboi mondial. Acest lucru este posibil numai daca stim care este cauza care a dus la pierderea acestor teritorii, si daca am invatat cum sa reparam aeste cauze de care nu suntem vinovati nici noi, nici regela Mihai.


Rollo
2006-10-01 01:12:20

Gargara

Olga esti cel putin deplasata ca sa nu zic tembelizata, daca ai invata sa scrii corect romaneste ar fi cel putin o.k.
Da stii, asta se va intampla " cand o face plopul pere si rachita micsunele".....

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00900 sec.