Ziua Logo
  09:35, duminica, 29 martie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-12-10
Inima-Rea (, IP: 82.76.181...)
2005-12-10 10:14
Vrajba jumelarilor

"Lupta impotriva coruptiei" este formula de succes a dezvoltarii si consolidarii fenomenului, iar cei mai aprigi "luptatori" impotriva acestuia sint chiar aceia care au nevoie de el ca de aer. Fraierul Roman isi inchipuie - tot la 4 ani - ca vine unul odata, care ia - dracului! - coruptia asta de git si da cu ea de pamint. Evident, isi alege campionul dintre cei care rashchira deste acuzatoare spre imbuibatii de la putere: Hotii, jos cu ei! Si tot asa, in cincinale de-acum pe bune indeplinite inainte de termen.
Sa-i spunem, odata, Fraierului Roman ca nu exista lupta impotriva coruptiei, tot asa cum nu exista lupta impotriva poluarii atmosferice, de pilda. Si intr-un caz, si in celalalt, daca vrei sa nu ajungi sa te sufoci, incerci sa stavilesti expansiunea fenomenului, rastimp cautind solutii de slabire a tendintei sale expansioniste. Pare-se insa ca, si intr-un caz, si in celalalt, sintem condamnati: nimeni nu e dispus sa renunte la imensele cistiguri aduse de coruptie si poluare doar pentru ca ne sufocam noi.
Uite, bai Fraiere, un exemplu simplu: cum sa lupte ministrii impotriva evaziunii fiscale cind toti o practica? Iar evaziunea fiscala este parte a fenomenului de coruptie, 'n-asa? Daca te-ntrebi cum pot proba chestia asta, iti pot spune: Simplu. Uite, ii cer premierului sa-si dea cuvintul de onoare, in direct, intr-o emisiune televizata, ca toti ministrii sai isi platesc darile la stat, ceea ce inseamna si ca nici unul nu a beneficiat de vreo aminare, reducere, deducere, returnare, refinantare si cite alte inginerii financiare cu care Fiscul s-a invatat, ca drogatul cu pipa sa de opiu.
Ei, bine daca nu face chestia asta, se mai poate vaita de insuficienta colectare a sumelor cuvenite la buget? Cum sa nu poata, bai Fraiere, pai din cauza ta, care nu ti-ai platit "fonciirea" pentru pamintul pe care te-ai repezit sa-l recuperezi, nu mai primesti acum gaze pe teava decit la pret elvetian. Si daca esti sinistrat care-i problema, e guvernul vinovat ca a plouat intr-o veselie, ti-a promis tie Tariceanu ca n-o sa mai ploua? Hai, ciocu' mic si joc de buric, baga maneaua si-ti trece! Da' stai pe-aproape ca acu' vine anu' electoral!
Bon, spera ca s-a inteles de ce Puterea si Opozitia joaca acest cadril al guvernarii. Ar mai ramine un amanunt de lamurit: de ce se lupta Puterea cu ea insasi. De ce se-ncontreaza, pina la incaierare, presedintele cu premierul, PD cu PNL, PD-PNL cu UDMR si tot asa?
Bine, mai dau o data cu bobii: fiindca se au ca fratii, Fraiere Roman. Or, vrajba jumelara incepe inca din burta in care fiecare da din picioare sa-l dea pe celalalt la o parte, sa iasa el primul, sa iasa numai el, sa fie singur la parinti.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00610 sec.