Ziua Logo
  12:13, miercuri, 26 februarie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-04-08
perpesicius (...@yahoo.com, IP: 85.186.80...)
2009-04-08 10:18
Demonstratie

Demonstratie 4.
Premise:
1 Fiecare cetatean major din Romania poate judeca si trage o concluzie pertinenta in privinta faptelor facute de Becali. Oricine ar sustine contrariul pe diverse motive cum ca nu toti avem cunostinte juridice,etc s-ar afla in situatia de a afirma ca tarile cu sistem judiciar cu jurati (SUA, Marea Britanie,etc) ar avea o justitie “inculta”, etc. PRIN URMARE toti putem comenta tot ce se intampla relativ la acest caz.
2 In judecarea faptelor comise de Becali trebuie sa folosim axiome(afirmatii cu valoare de adevar) din logica. Oricine ar sustine contrariul acelor axiome bazandu-se pe diverse legi, coduri de procedura, interpretari,etc s-ar afla in situatia nefericita de a fi ILOGIC.
ANALIZA PREMISEI INITIALE:
“Intr-un stat de drept nimeni nu-si poate face dreptate singur.” aceasta este NORMA FUNDAMENTALA a procurorilor si judecatorilor in acest caz.
INTREBARE: Cum se combate fenomenul infractional intr-un stat?
Raspuns: A: Politia “prinde” persoanele asupra carora exista indicii ca au comis infractiuni. Face asta folosind metode specifice (investigatii, administrare probe, etc); prin actiuni de forta si intimidare (urmarire, patrulare, interogatorii,arestare prin mijloace violente, folosirea armelor de foc,etc).
Intr-un stat de drept mai exista si alte categorii de persoane care executa actiuni specifice politiei:
1. Firmele de paza din magazine, mall-uri, aeroporturi, banci care asigura ordinea si linistea publica, retin infractori (hoti, de exemplu prinsi la furat in zona lor de securitate).etc.
2. Firmele de detectivi particulari executa activitati specifice politiei (urmarire, filaj, etc.)
3. Cetatenii au dreptul la autoaparare si pot executa activitati in acest regim de prindere a infractorilor care atenteaza la viata si averea lor.
12 INTREBARE RETORICA PENTRU TOTI CEI CARE SUSTIN VINOVATIA LUI BECALI! PROCURORI, JUDECATORI, ZIARISTI, etc
Intr-un stat de drept POLITIA FACE DREPTATE?
Raspunsul este evident .NU.
Cine face dreptate intr-un stat? JUSTITIA. Pe baza dosarului judiciare intocmite de procurori si bazate pe probe rezultate din expertize si cercetari.(la care participa politia, experti,etc)
Intrebare FUNDAMENTALA pentru acest caz? A executat BECALI si angajatii lui activitati specifice organelor judecatoresti in acea noapte. Evident ca nu. A executat insa activitati specifice politiei. De la informatori a aflat unde este masina lui(asta face si politia), i-a urmarit pe infractori (politia), i-a dus la un imobil a lui( sectie politie), le-a luat declaratii(politia), si dupa ce si-a recuperat bunul furat i-a eliberat. Toate aceste actiuni le face politia nu justitia. POLITIA nu face DREPTATE, NICI Becali NU FACE DREPTATE. FACE ce face politia. DECI afirmatia “Intr-un stat de drept nimeni nu-si poate face dreptate singur.” nu are legatura cu acest caz.


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00686 sec.