Ziua Logo
  02:38, luni, 18 ianuarie 2021
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-12-10

Comentarii: 15, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Camelian Propinatiu
2005-12-10 00:22:49

Sa rapunem coruptia


Intr-adevar, guvernarea la noi nu e crestere economica, deoarece se ocupa de asta capsunaresele, e lupta cu coruptia.
Radicalismul PRM pica exact pe ce ne cere UE, sa rapunem coruptia, si acest partid ar fi putut obtine de la norod deja 32% pe urmatoarea doctrina.

"Romania nu poate intra-n UE fara a-si diminua drastic coruptia.
Toate partidele s-au compromis in aceasta inclestare, n-au putut rapune coruptia.
Numai PRM nu s-a uzat, nu a condus ministerele de forta, nu a avut posibilitatea sa arate cum se reprima coruptia.
PRM va arata insa cum se reprima coruptia si ca atare este partidul cel mai bine plasat sa bage Romania in UE!
Iata de ce PRM este pentru investitori cel mai atractiv si de viitor partid din Romania, deoarece ori asa va birui, adus sa guverneze spre a reprima coruptia, ori neaderarea in 2007 ii va deschide instantaneu calea spre guvernare, cum marasmul din 1940 Legiunii".

Radu Dragan
2005-12-10 00:37:54

Mustul si szonul distilariilor de tuica fac prognoza politica!

!6 procente?
Nu e exact drojdia dupa procesul de distilare?
Ca timpul lui Ceausescu, NU?
Din bostina asta (rahatul asta) s-a mai extras o data tescovina (untul)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

romanul
2005-12-10 01:27:19

16% e de la cota unica....

16% e de la cota unica....

Apropo: Intrand in UE vor fi obligati sa renuntam la toate taxele vamale pentru produsele din UE dar piata muncii nu va fi libera , adica romanilor li se va limita dreptul de a munci dincolo.

Ei isi vand la noi nestingheriti produsele dar noi n-avem voie sa muncim la ei decat ca salahori. Si din ianuarie se mai aude de un 16%. Anume creste pretul gazelor cu... 16%.

In 2007 o sa se aniverseze cu o nou rascoala a flamanzilor, Rascoala din Flamanzi (din 1907).

retail
2005-12-10 09:55:15

Singurul vinovat este Basescu

Este posibil ca in urmatorii ani sa creasca in sondaje nepasarea populatiei - adica absenteismul, si inca sporirea PRM, dar mai ales al ui VCT.

Nu vad deosebiri semnificative fata de perioada 1996-2000, din acest punct de vedere.

Asa cum ati scris acel procent in plus al lui Basescu s-a datorat atitudinii anticoruptie a romanilor si nu dragostei fata de exprimar, care de altfel se stie ca nu a facut mare lucru in calitate de administrator in administratia centrala a Romaniei, in cateva randuri. Poate doar prin cateva acte de coruptie pe care se grabeste sa le puna sub pres ca sa nu puta si sa ii stirbeasca carisma de lider anticoruptie si grupuri de interese, altele decat cele din jurul PD.

Inima-Rea
2005-12-10 10:14:09

Vrajba jumelarilor

"Lupta impotriva coruptiei" este formula de succes a dezvoltarii si consolidarii fenomenului, iar cei mai aprigi "luptatori" impotriva acestuia sint chiar aceia care au nevoie de el ca de aer. Fraierul Roman isi inchipuie - tot la 4 ani - ca vine unul odata, care ia - dracului! - coruptia asta de git si da cu ea de pamint. Evident, isi alege campionul dintre cei care rashchira deste acuzatoare spre imbuibatii de la putere: Hotii, jos cu ei! Si tot asa, in cincinale de-acum pe bune indeplinite inainte de termen.
Sa-i spunem, odata, Fraierului Roman ca nu exista lupta impotriva coruptiei, tot asa cum nu exista lupta impotriva poluarii atmosferice, de pilda. Si intr-un caz, si in celalalt, daca vrei sa nu ajungi sa te sufoci, incerci sa stavilesti expansiunea fenomenului, rastimp cautind solutii de slabire a tendintei sale expansioniste. Pare-se insa ca, si intr-un caz, si in celalalt, sintem condamnati: nimeni nu e dispus sa renunte la imensele cistiguri aduse de coruptie si poluare doar pentru ca ne sufocam noi.
Uite, bai Fraiere, un exemplu simplu: cum sa lupte ministrii impotriva evaziunii fiscale cind toti o practica? Iar evaziunea fiscala este parte a fenomenului de coruptie, 'n-asa? Daca te-ntrebi cum pot proba chestia asta, iti pot spune: Simplu. Uite, ii cer premierului sa-si dea cuvintul de onoare, in direct, intr-o emisiune televizata, ca toti ministrii sai isi platesc darile la stat, ceea ce inseamna si ca nici unul nu a beneficiat de vreo aminare, reducere, deducere, returnare, refinantare si cite alte inginerii financiare cu care Fiscul s-a invatat, ca drogatul cu pipa sa de opiu.
Ei, bine daca nu face chestia asta, se mai poate vaita de insuficienta colectare a sumelor cuvenite la buget? Cum sa nu poata, bai Fraiere, pai din cauza ta, care nu ti-ai platit "fonciirea" pentru pamintul pe care te-ai repezit sa-l recuperezi, nu mai primesti acum gaze pe teava decit la pret elvetian. Si daca esti sinistrat care-i problema, e guvernul vinovat ca a plouat intr-o veselie, ti-a promis tie Tariceanu ca n-o sa mai ploua? Hai, ciocu' mic si joc de buric, baga maneaua si-ti trece! Da' stai pe-aproape ca acu' vine anu' electoral!
Bon, spera ca s-a inteles de ce Puterea si Opozitia joaca acest cadril al guvernarii. Ar mai ramine un amanunt de lamurit: de ce se lupta Puterea cu ea insasi. De ce se-ncontreaza, pina la incaierare, presedintele cu premierul, PD cu PNL, PD-PNL cu UDMR si tot asa?
Bine, mai dau o data cu bobii: fiindca se au ca fratii, Fraiere Roman. Or, vrajba jumelara incepe inca din burta in care fiecare da din picioare sa-l dea pe celalalt la o parte, sa iasa el primul, sa iasa numai el, sa fie singur la parinti.

Gore
2005-12-10 10:40:37

Nea Stelica, ai impresia ca uitam de la mana pana la gura?

PRM-ul nu s-a situat niciodata sub pragul de 10% (acest procent reprezentand segmentul constant de votantzi PRM), desi "Oracolul" Brucan, incerca sa-l infunde sub pragul electoral, chiar inainte de alegeri in 2004. Daca ar fi prezentate rezultatele reale ale sondajelor, ar trebui sa dea de gandit la modul cel mai serios, tuturor celor care incearca, sa ne biciuiasca nervii, cu cravasa portocalie a unei puteri, care nu se deosebeste cu nimic de cea anterioara; aceasi dorintza de capatuiala, aceleasi minciuni de la obraz, aceeasi infatuare si dispretz pentru cei ce i-au ales. Nimic nu au indeplinit din promisiunile electorale, actualii detzinatori ai puterii, uitand ca aceasta (ea, puterea) este vremelnica. Tzinand cont de accentuata corodare a imaginii ADA, cat si a vajnicului marinar scapat in presedinte de tzara, cu toata bunavointa, pana la viitoarele alegeri nu mai sunt trei ani, s-ar putea ca odata cu ouale de Paste, sa-i vopsim in alta culoare pe cei care conduc aceasta tzara, iar corabia lui Base sa naufragieze in apropierea unei insule numita "Fosta-i Lele".

joel
2005-12-10 12:48:38

fals

Procentul PRM este fals. Asa cum probabil false sunt si rezultatele alegerilor. Adevarul e ca atat de prost e guvernata Romania incat probabil acum ar castiga CVT si ar face singur guvern.

spaiu'
2005-12-10 13:35:45

Re: 16% e de la cota unica....

La 2005-12-10 01:27:19, romanul a scris:

> 16% e de la cota unica....
> 
> Apropo: Intrand in UE vor fi obligati sa renuntam la toate taxele
> vamale pentru produsele din UE dar piata muncii nu va fi libera ,
> adica romanilor li se va limita dreptul de a munci dincolo.
> 
> Ei isi vand la noi nestingheriti produsele dar noi n-avem voie sa
> muncim la ei decat ca salahori. Si din ianuarie se mai aude de un
> 16%. Anume creste pretul gazelor cu... 16%.
> 
> In 2007 o sa se aniverseze cu o nou rascoala a flamanzilor, Rascoala
> din Flamanzi (din 1907).
> 
Esti in urma cu un an, tzutzurash. Conventia de liber schimb functioneaza de la 1 ianuarie 2005.

dan toader
2005-12-10 14:20:07

de ce va plangeti?

prin distrugerea pntcd s-a terminat cu ideea de national. pnl nu protejeaza valorile traditionale romanesti. mai mult, intelectualitatea autohtona (liberala) a facut tot posibilul sa elimine intelectualitatea conservatoare(din diaspora). andreescu, tanase, manolescu, pippidi, iulia popovici etc sunteti liberali de diferite forme. aceasta parte s-a napustit asupra tot ceea ce inseamna nationalism. nu ati facut distinctia intre nationalism moderat de sorginte manista si nationalism extremist de sorginte ceausista.

cu buna stiinta goma a fost etichetat ca antisemit, roncea si orescu sunt cazuri singulare in intelighentia romaneasca (f. putinii neliberali), diasporenii conservatori nu mai pot sa isi publice cartile iar asaltul impotriva tot ceea ce e legat de romanism a capatat proportii gigantice.

mai nou vazui si prietenii vostri "moderati" udemeristi spunand ca romania nu mai e stat national ci multi-national. (ultima declaratie a vicepresedintelui cj brasov- membru udmr). se contesta si faptul ca biserica ortodoxa are vreo importantanta in spatiul cultural romanesc.

si acum cand e evident ca din cauza dezorientarii cauzate de voi o buna parte din popor se orienteaza catre ultranationalismul vadimist voi, liberalii, pretindeti ca nu e adevarat. cum nu e adevarat? e foarte adevarat.

uite, nu toti romanii se simt jenati ca sunt ortodocsi, de spita romaneasca. fiind intoleranti fundamentalisti social-liberali si nefacand diferentieri intre nationalistii moderati conservatori crestin-democrati si ultranationalisti fundamentalisti ati reusit sa distrugeti acest curent si sa favorizati cresterea peremistilor. v-ati vaitat ca traditionalistii sunt bigoti. uite, pe aia moderati i-ati redus la tacere (s-a ajuns ca pana si pe o chestie ignobila precum forumul ziua sa fie cenzurati)

nu zic ca taranistii nu au avut partea lor de vina. cea mai mare vina a lor a fost ca si-au pus tot felul de civici in varf si au candidat impreuna cu ei in cadrul cdr.(asta a fost singura greseala a lui coposu dealtfel. sa puna "civici" semi-liberali precum constantinescu si blandiana ca varf de lance al cdr)

iaca, acum ati scapat de conservatori moderati de tip^national-crestindemocrat si ati obtinut in schimb vadimism la cote alarmante. credeti ca e imposibil sa se ajunga cu prm partid dominant? dormiti voi linistiti. sa vedeti voi cat de bine o sa traiti. mai ales la cat de prosti politicieni sunt varfurile liberale si cat de avid de putere e basescu...

ati semanat vant. acum veti culege furtuna.

bambuccea
2005-12-10 20:26:42

Re: de ce va plangeti? Heider nu a ajuns la putere in Austria?

Si ce s-a intamplat ?
A fost luat din scurt , bine zgaltzait si amenintat ca va fi dat afara din UE si s-a linistit pana cand a dovedit ca nici el nu e mai bun ca altii ... si iarasi vine electoratul si ii va termina definitiv asa cum au patit si pntcd-ul format din mari nulitati la fel de mari ca ai prm-ului !


La 2005-12-10 14:20:07, dan toader a scris:

> prin distrugerea pntcd s-a terminat cu ideea de national. pnl nu
> protejeaza valorile traditionale romanesti. mai mult,
> intelectualitatea autohtona (liberala) a facut tot posibilul sa
> elimine intelectualitatea conservatoare(din diaspora). andreescu,
> tanase, manolescu, pippidi, iulia popovici etc sunteti liberali de
> diferite forme. aceasta parte s-a napustit asupra tot ceea ce
> inseamna nationalism. nu ati facut distinctia intre nationalism
> moderat de sorginte manista si nationalism extremist de sorginte
> ceausista.
>
> cu buna stiinta goma a fost etichetat ca antisemit, roncea si orescu
> sunt cazuri singulare in intelighentia romaneasca (f. putinii
> neliberali), diasporenii conservatori nu mai pot sa isi publice
> cartile iar asaltul impotriva tot ceea ce e legat de romanism a
> capatat proportii gigantice.
>
> mai nou vazui si prietenii vostri "moderati" udemeristi
> spunand ca romania nu mai e stat national ci multi-national. (ultima
> declaratie a vicepresedintelui cj brasov- membru udmr). se contesta
> si faptul ca biserica ortodoxa are vreo importantanta in spatiul
> cultural romanesc.
>
> si acum cand e evident ca din cauza dezorientarii cauzate de voi o
> buna parte din popor se orienteaza catre ultranationalismul vadimist
> voi, liberalii, pretindeti ca nu e adevarat. cum nu e adevarat? e
> foarte adevarat.
>
> uite, nu toti romanii se simt jenati ca sunt ortodocsi, de spita
> romaneasca. fiind intoleranti fundamentalisti social-liberali si
> nefacand diferentieri intre nationalistii moderati conservatori
> crestin-democrati si ultranationalisti fundamentalisti ati reusit sa
> distrugeti acest curent si sa favorizati cresterea peremistilor.
> v-ati vaitat ca traditionalistii sunt bigoti. uite, pe aia moderati
> i-ati redus la tacere (s-a ajuns ca pana si pe o chestie ignobila
> precum forumul ziua sa fie cenzurati)
>
> nu zic ca taranistii nu au avut partea lor de vina. cea mai mare vina
> a lor a fost ca si-au pus tot felul de civici in varf si au candidat
> impreuna cu ei in cadrul cdr.(asta a fost singura greseala a lui
> coposu dealtfel. sa puna "civici" semi-liberali precum
> constantinescu si blandiana ca varf de lance al cdr)
>
> iaca, acum ati scapat de conservatori moderati de
> tip^national-crestindemocrat si ati obtinut in schimb vadimism la
> cote alarmante. credeti ca e imposibil sa se ajunga cu prm partid
> dominant? dormiti voi linistiti. sa vedeti voi cat de bine o sa
> traiti. mai ales la cat de prosti politicieni sunt varfurile liberale
> si cat de avid de putere e basescu...
>
> ati semanat vant. acum veti culege furtuna.
>

bambuccea
2005-12-10 20:36:55

Re: 1907 nu va fi

Faptul ca flamanzi vor face o noua rascoala e destul de probabil.
Se stie ca ei nu se inteleg de loc cu valonii si ca intre ei conflictul se ascute.
Desi Romania a fost Belgia orientului nu vad de ce s ajunga din nou in 1907?
Fiti fara grija 1907 nu va fi ... oricat de mult s-ar stradui prm-isti!

dan toader
2005-12-10 20:48:22

nu. acolo haider a fost un biet arbitru. aici prm o sa fie singurul rival serios al social-liberalilor draga liberalule.

credeam ca aroganta e obicei doar la psd. iata cat de bine va sta si voua la penelisti. sunteti niste constantinesti mai mici:)

p.s. cine sunt competentii aia la liberali? si ionut popescu si cristi boureanu au fost dati afara.

La 2005-12-10 20:26:42, bambuccea a scris:

> Si ce s-a intamplat ?
> A fost luat din scurt , bine zgaltzait si amenintat ca va fi dat afara
> din UE si s-a linistit pana cand a dovedit ca nici el nu e mai bun ca
> altii ... si iarasi vine electoratul si ii va termina definitiv asa
> cum au patit si pntcd-ul format din mari nulitati la fel de mari ca
> ai prm-ului !
> 
> 
> La 2005-12-10 14:20:07, dan toader a scris:
> 
> > prin distrugerea pntcd s-a terminat cu ideea de national. pnl nu
> > protejeaza valorile traditionale romanesti. mai mult,
> > intelectualitatea autohtona (liberala) a facut tot posibilul sa
> > elimine intelectualitatea conservatoare(din diaspora). andreescu,
> > tanase, manolescu, pippidi, iulia popovici etc sunteti liberali de
> > diferite forme. aceasta parte s-a napustit asupra tot ceea ce
> > inseamna nationalism. nu ati facut distinctia intre nationalism
> > moderat de sorginte manista si nationalism extremist de sorginte
> > ceausista.
> >
> > cu buna stiinta goma a fost etichetat ca antisemit, roncea si orescu
> > sunt cazuri singulare in intelighentia romaneasca (f. putinii
> > neliberali), diasporenii conservatori nu mai pot sa isi publice
> > cartile iar asaltul impotriva tot ceea ce e legat de romanism a
> > capatat proportii gigantice.
> >
> > mai nou vazui si prietenii vostri "moderati" udemeristi
> > spunand ca romania nu mai e stat national ci multi-national. (ultima
> > declaratie a vicepresedintelui cj brasov- membru udmr). se contesta
> > si faptul ca biserica ortodoxa are vreo importantanta in spatiul
> > cultural romanesc.
> >
> > si acum cand e evident ca din cauza dezorientarii cauzate de voi o
> > buna parte din popor se orienteaza catre ultranationalismul vadimist
> > voi, liberalii, pretindeti ca nu e adevarat. cum nu e adevarat? e
> > foarte adevarat.
> >
> > uite, nu toti romanii se simt jenati ca sunt ortodocsi, de spita
> > romaneasca. fiind intoleranti fundamentalisti social-liberali si
> > nefacand diferentieri intre nationalistii moderati conservatori
> > crestin-democrati si ultranationalisti fundamentalisti ati reusit sa
> > distrugeti acest curent si sa favorizati cresterea peremistilor.
> > v-ati vaitat ca traditionalistii sunt bigoti. uite, pe aia moderati
> > i-ati redus la tacere (s-a ajuns ca pana si pe o chestie ignobila
> > precum forumul ziua sa fie cenzurati)
> >
> > nu zic ca taranistii nu au avut partea lor de vina. cea mai mare vina
> > a lor a fost ca si-au pus tot felul de civici in varf si au candidat
> > impreuna cu ei in cadrul cdr.(asta a fost singura greseala a lui
> > coposu dealtfel. sa puna "civici" semi-liberali precum
> > constantinescu si blandiana ca varf de lance al cdr)
> >
> > iaca, acum ati scapat de conservatori moderati de
> > tip^national-crestindemocrat si ati obtinut in schimb vadimism la
> > cote alarmante. credeti ca e imposibil sa se ajunga cu prm partid
> > dominant? dormiti voi linistiti. sa vedeti voi cat de bine o sa
> > traiti. mai ales la cat de prosti politicieni sunt varfurile liberale
> > si cat de avid de putere e basescu...
> >
> > ati semanat vant. acum veti culege furtuna.
> >
> 
> 

bambuccea
2005-12-10 22:23:39

Re: haider

Nu ma intreba de liberali ca nu prea am multe in comun cu ei. Eu sunt doar libertin! Si nu vreau sa-mi schimb viata liberztina ptr una liberala .
Cine sunt popandai aia de care imi pomenesti?
Singurul politician roman in viata pe care il recunosc e unul Traian si mai mult nu pot spune ca nu-i frumos sa vorbesti urat.
Fara gluma ... Traian asta e inteligent si versat .... exact ce trebuie unui politician !
Omul e bine intentionat iar restul nu e decat barfa anapoda!

dan toader
2005-12-11 10:34:57

pai tu te asezi la extrema

la o extrema promovata de o parte a intelectualitatii romanesti liberale. nimic nou sub soare. de aia si spun ca seniorul a facut o greseala. pe langa socialisti a protejat exact ceea ce uraste mai mult pe conservatori, ultraliberalii si populistii. fiindca la voi nu mai este vorba de toleranta.

ei, intoleranta naste intoleranta. in loc ca liberalii sa aiba un partid oponent democratic s-a ajuns la situatia in care sa avem la dreapta trei curente extremiste cu foarte putina incarcatura de idei: populistii, libertinii si ultranationalistii. toate trei la fel de radicale. daca vi s-ar permite si voi ati la fel de rai precum comunistii sau nazistii. va repugna ideile de crestinism, familie sau democratie pluripartinica. (dpdv politic basescu reprezinta primele doua curente in momentul de fata)

nu ai de ce sa te ofuschezi dar asezarea catre libertinism nu iti vine din senin. iti vine din educatia (neconventionala ce e drept -prin mas media) data prin oamenii de cultura sustinuti masiv financiar in Romania de la patapievici la mungiu si de la andreescu la iulia popovici. ca ar fi fost ei sustinuti nu ma deranja, din pacate cine nu zice ca ei e exclus si cenzurat (vezi cazul excluderilor facute de manolescu).

ei, uite asa nu mai deosebeste omul intre nationalism si vadimism. si asta e vina sistemului de interese liberal. socialistii nu au intelectuali asa ca asta nu li poate imputa lor. socialistii sunt de fapt doar un grup de indivizi interesati de contracte de stat si nu au oameni de cultura sau mari intelectuali afiliati.

si in politic de altfel a inceput sa se vada prin excluderile facute de tariceanu sau prin impotenta pd de a avea vreun personaj cu greutate in afara de unul care nu e nici macar membru in acelasi pd.

cu simpatie,
dan

La 2005-12-10 22:23:39, bambuccea a scris:

> Nu ma intreba de liberali ca nu prea am multe in comun cu ei. Eu sunt
> doar libertin! Si nu vreau sa-mi schimb viata liberztina ptr una
> liberala .
> Cine sunt popandai aia de care imi pomenesti?
> Singurul politician roman in viata pe care il recunosc e unul Traian
> si mai mult nu pot spune ca nu-i frumos sa vorbesti urat.
> Fara gluma ... Traian asta e inteligent si versat .... exact ce
> trebuie unui politician !
> Omul e bine intentionat iar restul nu e decat barfa anapoda!
> 

Vasile Teodorovici
2005-12-11 15:30:32

Obiective PRM

Atata timp cat PRM nu-si va propune decat sa-si mentina pozitiile (si salariile) din Parlament, cresterea sa va fi limitata.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2021 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00733 sec.