Ziua Logo
  17:28, luni, 3 august 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-04-03
daniel (...@netscape.net, IP: 65.95.79...)
2006-04-02 23:23
51% ???

Asta este nimic ! Jumatate plus unu, daaaa ?
Pe urma, cati basarabeni se declara "moldoveni" si cati se declara "romani" ??? Aici e problema. Adevarul este ca basarabenii vor
doar pasapoarte romanesti care foarte curand vor deveni pasapoarte europene. Atat si nimic mai mult. Romanii au inteles asta si de aici acest 51% care inseamna...nimic ! De fapt si de fapt. NIMIC !!! Hai domnule Damian nu-ti mai insangera inima de pomana de dragul...moldovenilor moscoviti.

Ioan Danila din Vaslui (...@yahoo.com, IP: 195.22.242...)
2006-04-03 01:03
Re: 51% ???

NeluG (, IP: 141.85.0...)
2006-04-03 02:12
Re: 51% ???

Domnule daniel, "De 7 ori masoara, shi o data taie". In privinta declaratiilor despre nationalitate, as vrea sa va ecomand atat voua cat shi altora care vin cu aceleashi afirmatii sa mai mediteze nitsel. Nu uitati ca Basarabia a fost rupta din 1812 din componenta Moldovei, locuitorii careia pe atunci se numeau moldoveni, si se vor numi romani doar dupa 1859. Pana in 1918 in Basarabia oamenii erau numiti moldoveni, shi de faptul ca vecinii se numesc romani inca nu shtiau. E bine cunoscut faptul ca pana in 1940, basarabenii nu au reusit sa se adapteze gandului ca ei sunt romani, ba chiar nici conducere Romaniei nu facea prea multe pentru a promova aceste idei. Intre 1940-1991, basarabenii tot moldoveni erau numiti, ba chiar a fost promovata aceasta idee in intreaga lume, inclusiv in falnica Romania, locuitorii careia, shi dumneavoastra dati dovada de aceasta, nu prea erau informati ca aveau frati peste prut, ca acolo se vorbea romaneste shi aveau aceleashi traditii. E destul de normal ca pana in 2006, dupa 157 de ani de moldovenism, shi luand in consideratie faptul ca cand au intrat in componenta Imp. Rus ca moldoveni, foarte multi dintre ei sa se numeasca moldoveni. Insa luati in considerati ca dupa moldovenii tot sunt romani. Deasemenea, luati in consideratie faptul ca deseori unii zic moldovan avand in vedere cetatenia moldoveneasca.

Domnule daniel, intseleg destul de bine ca sunteti informati din sursele romanesti, care spre uimirea mea reusesc sa vorbeasca mult fara sa zica nimic shi sa nu zica mai nimic ca dupa aceea sa poata vorbi mult. Adica domnule, cum credeti ca mai putinde 95mii de basarabeni cetateni romani ar putea sa influenteze cumva cifra de peste 1mln de basarabeni plecati peste hotare. Este umilitor sa zici ca basarabenii pleaca peste hotare pasapoarte romanesti, ne luand in consideratie ca majoritatea sunt plecati contra sumei de aprox. 3000 USD. Mai luati in consideratie faptul ca nu toti cei 95000 de detinatori a cetateniei romanesti sunt plecati peste hotare, ba chiar nici nu cred ca sunt peste 50%.
Nu cred ca shtiti nici faptul ca in pasapoartele romanesti pentru cetatenii basarabeni este scris shi de domiciliul in Republica Moldova, lucru care nu le da atatea drepturi in UE. Daca atat de tare il mananca chestia asta, statul roman ar putea emite cetatenie romana fara drept de iesre in strainatate. Ar fi o noutate pentru juridica internationala, in plus ar remarca shi Romania pe plan international.

Domnule daniel, "Uite-te mai intai in curtea ta, shi dupa aceea in a vecinului". De ce invinuiti basarabenii de cunosterea limbii ruse. Este absolot normal ca dupa 157 de regim rusesc, sa poata sa inteleaga rusa, iar o parte din ei sa poata s-o mai shi vorbesca. N-ati luat in consideratie cati "cetateni romani" vorbesc foarte bine engleza sau germana, shi pe langa asta nu ezita sa intrebuintseze cuvinte din limbele date. Adica daca in secolul XIX a avut loc o frantsuzire masiva a limbii romanesti, in sec XXI se inclina mai mutl spre engleza. In acest caz nushtiu ce va mai ramane din limba romana.
Iar vorbind de traditii, cam multi "cetateni romani" au uitat cum se danseaza o hora, shi asta remarc ca fara vreun regim de ocupatie.

Astfel domnilor, cum puteti vorbi despre basarabeni shi Rep. Moldova fara sa fiti macar ca de cat informati ( "Daca taceai, filosof ramaneai").
Domnule mii de scuze, poate Romania shi este mai dezvoltata ca RM, dar credeti-ma ca in RM un tanar de la sat isi poate permite sa faca studiile in Chisinau.

Nu am cuprins tot ce am vrut in acest comentariu, nu prea cred ca vor fi multi doritori de a-l citi integral, asha ca ashtept raspunsurile voatre pentru a-mi completa gandurile.

Cucul din USA (...@hotmail.com, IP: 24.144.158...)
2006-04-03 05:58
Re: 51% ??? -MINUNAT!!! E mai mult de jumatate, e majoritate!!!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00731 sec.